VUTRA
ForumZajednicaOfftopicAbortus... DA ili NE?
LEGACY

Abortus... DA ili NE?

176 odgovora15,005 pregleda
dombaPOZNAVALAC

feb 2007.

Dakle zanima me ato zapravo mislite o abortusu? Dali je to opravdano?Dali je to stvarno tako bezopasno? Moje stajaliate do ponedjeljka je bilo da je abortus sasvim normalna stvar i da to nije niata straano...onda sam malo pogledo,nekim udom naaao video abortusa.....i od tada mi se zgadio ~ivot..nemogu ni jesti,ni spavati...ni niata...nikome nebi htjeo da se to dogodi!Za mene to jeste ubojstvo,...i to mislim od kada sam vidio taj video...imam curu koju u~asno volim i da sada zatrudni..ja nebi mogao ~ivjeti da je poaaljem na abortus...jednosavno da ona pretrpi to sve..da se njom to dogodi...nebi mogao ~ivjeti sa time... zato me zanima vaae mialjenje? `ta bi vi..imate curu od 16 godina vi 18..ona ostane trudna...ata sada?Roditi..pobaciti? I sada glavna stvar..prije nego odgovoite na to pitanje: http://www.youtube.com/watch?v=cXlcRZl10sw Upozorenje: Ja sam pogledao video...nisam spavo 3 dana.. Lega moj jedan pogledo i ispovraao se Drugi moj lega skoro pao u nesvjest Trei moj lega probljedio i po eo mucati I da neidem dalje VIDEO JE NE GADAN,..NEGO GADAN I ODVRATAN JE MALA RIJE ! Upozorensti se.. e sad moje pitanje.. kako to dati da nekome se to napravi a ako ga volite? Jedino priznajem ako je dijete umrlo jer niste onda vi krivi...ali ovako sam protiv..jednostavno...nebi imao srca pustiti curu da ide na to.. Eto ata mislite o tome? p.s....neradi se o meni..na svu sreu moja nije trudna :)
NarquilaENTUZIJASTA

feb 2007.

Abortus je rijec koja se danas cesto spominje, a abortus se iz prva poceo koristiti za ubijanje djece koja su zaceta silovanjem.Mame od te djece su to zatrazile i dobile su,al danas se vecinom koristi kod maloljetnica koje zatrudne mlade i zele se rjesit djeteta. Po meni to mi je jako gnusan cin oduzimanje zivota nerodenom djetetu.To je ustvari ubistvo kojim majka ubija svoje vlastito dijete svoju krv. Ja sam strogo protiv toga.
Splitsko diteENTUZIJASTA

feb 2007.

To je danas ve postala tabu tema,,a ato se ti e tog videa,vjeruj mi ne ~elim ga gledat,mislim da je nekad vea usluga tom djetetu da ne ~ivi,nego da ~ivi u mogue vrlo loaim uvjetima... isto iman duuugo curu,i bilo je malih problema ali hvala bogu sve u redu proalo...
dombaPOZNAVALAC

feb 2007.

@ Splitsko dite....ajde molim te pogledaj video pa onda reci dali je tom biu stvarno usluga da ne~ivi?
RedShAMBASADOR

feb 2007.

evo i ja kao zena da se ukljucim u razgovor o ovoj temi, koja mi vec iskreno ide na*****. reci cu Svoje misljenje i ne pokusavam mjenjat tude, tako da ne zelim da mi nakon ovog netko pocne mudrovat ili da pokusava mjenjat moje misljenje koje je tako kako je vec godinama. 1. Pogledala sam film (u zivotu sam vidjela puno godosti, gadost je gadost, nije manje grozna ako se radi o necemu drugom, prema tome...) 2. Nisam hladna kucka, volim i obozavam djecu i zelim imat jednom svoje. Da sam ostala trudna kada sam bila klinka ili nesto slicno NIKADA ne bi napravila abortus, da se razumijemo!!!!!! ali to je zato sto ja, ti...mi....oni...imamo uvjete za to djete i znamo da cemo ga voljeti i odgajati u toplom okruzenju. 3. Abortus mora ostati pitanje IZBORA, i ja sam ZA. Komentar: Mozda ja imam uvjete da odgojim djete u zdravoj okolini, ti isto...tvoj prijatelj takoder. pomisao na aborus nam se gadi i ne shvacamo ga. medutim...zena koja je svjesna cinjenice da nema dobre uvjete da odgoji sretno djete, zena koja misli da ce mrzit svoje djete radi XY razloga, zena koja zeli to djete "van" jer joj nije stalo.. nek napravi abortus. Jer vec mi je dosta gledati "mame" kako mlate svoju djecu, zapostavljaju, bacaju na cestu, ostavljaju po sirotistima...i 100 drugih situacija. Osvrni se malo...idi po netu pa gledaj slike napustene djece, idi gledaj slike zlostavljane djece, idi gledaj djecu gladnu i tuznu jer ih nitko nece, idi gledaj slike djece koja sjede sama nasred ceste ostavljena ko neka zivotinja... aborus nije rjesenje za problem, biti svjestan da mozes ostat trudan i paziti malo na to je bolje od svega, prevencija. ali kako stvari stoje, neke zene cisto zaboli, nekima se desi, neke ne razmisljaju o tome. ako misli da nema mjesta za to djete na ovom svjetu...bolje da se odluci na abortus nego da ga poslje zapostavlja. nije to vise pitanje biti ziv ili ne. to djete odrasta u losim uvjetima, zivi tuzan i jadan zivot...pun patnji, tuge i samoce, mozda na kraju postane i grozan covjek, mozda ne...stvar je malo dublja. zana treba imat izbor, izbor je njen...mi je NE SMIJEMO osudivat i njene razloge. nadamo se samo da su razlozi dovoljno dobri da se odluci na tako nesto... toliko...
dombaPOZNAVALAC

feb 2007.

Da..ali REDSh a ata ako to dijete ~ena stvarno voli i zatrudnila je sa osobom koju voli i koji voli nju stvarno...i htjeli bi dijete...ali nemaju okolosti i uvjete da je podr~avaju kako spada...? iako se sa tvojim textom sla~em da treba biti to odabir...
PSG fanENTUZIJASTA

feb 2007.

ja sam protiv, to je ubistvo ko i svako drugo.
neurotransmiterISTRAŽIVAČ

feb 2007.

Sva sreca pa muskarci nisu toliko u prilici da o tome odlucuju.Zene su te koje radjaju i one treba da odluce.
BeyondLEGENDA

feb 2007.

Ima jedna poznata izreka: Ako je abortus ubojstvo onda je drkanje genocid. ...Makar se sla~em da usporedba baa ne stoji. Znate, fetus je dosta relativna stvar, fetusom se mo~e zvati ve prvo djeljenje stanica kod spajanja spermija i jajaaca, a i fetusom se isto zove neroeno djete tik prije roenja. Jako je relativno od kad emo za ee zvati fetusom ili ve neroenim djetetom. Ja li no baa nisam siguran da bih ve prvo djeljenje stanica mogao zvati djetetom, ~ivotom, ~ivim biem, za mene su to joa uvijek samo nakupine stanica, ali ako pogledamo dublje, svaka stanica je ~ivot za sebe u pravom smislu rije i. Ali "likvidacija" fetusa iliti neroenog djeteta koje je ve ohoho u razvoju i ve li i na ovjeka i nemiran je u maternici ~ene, e to bi se ve moglo zvati ubojstvom, makar joa uvijek nisam siguran. I moje kona no mialjenje je: Dok god dugo je fetus iliti neroeno dijete u ~eni i dok god dugo je ono dio ~ene, upravo je na toj ~eni da donosi odluke koje se tiu ~ivota BUDUEG djeteta. Jer upravo ta ~ena ga je STVORILA, razvila, podarila mu ~ivot, njegovu bit, A NE BOG. I ja sam za to da ~ena odlu uje dok god je ono dio nje, ona sama, dok se ne odvoji. Postoje i slu ajevi gdje se zbog komplikacija odlu uje dali oduzeti "~ivot" neroenom djetetu ili ~ivot ~eni. Nekima jako teako pitanje, a nekima i ne baa... ... i u potpunosti se sla~em sa RedSh

feb 2007.

Nisam itao sve poruke ali sam definitivno ZA abortus i jedino majka mo~e da odlu i da li e abortirati ili ne. Pozdrav

feb 2007.

Weed-ran : BRAVO. I ja sam o tome razmisljala potstaknuta jednom pricom sa TV-a ali nisam imala snage da sve to ovde ispisujem,i tako ocekujem maksimalnu osudu. Ono sto treba postaviti je gde je granica izmedju zivota i smrti i koja je to funkcija koja i razlikuje? Disanje,srcana radnja...? Ako se slozimo da je to disanje onda plod nije ziv do rodjenja.Ako je to srcana radnja onda je to vec kraj III meseca trudnoce.Da dodam da je zakonski dozvoljeno vrsiti abortus do tog vremena,nakon toga je NEZAKONITO ! Nerviraju me zakljuchci stvoreni na osnovu jednog filmica na kome se vidi gomila gvozdenih instrumenata i neka krv bez zalazenja u sustinu abortusa kao psiholoskog,socijalnog,verskog ili nekog drugog opravdanog problema. Da dodam,imala sam prilike da gledam stotine abortusa ali meni,koja sam radila na hirurgiji par godina,to je vizuelno pretstavljalo nista odvratnije od vadjanja zuba.
mr.skunkAMBASADOR

feb 2007.

Samo pomislite da li bi bilo u redu da su vas abortirali. I sta koji ***** ustvari filozofirate oko tog pitanja to rade sebicni gadovi, abortus se moze izvesti jedino ako je medicinski opravdan, a ne iz hira. , netko je napisao pravo i izbor majke, koja glupost, kad bi tako razmisljali onda se svaka majka moze jebati koliko hoce ,a briga o djeci je stvar njenog izbora. Glupost!!!!!

feb 2007.

I to sve iz usta coveka koji stvarnost ne moze da prihvati takvom kakva je nego uziva u njenoj deformisanoj slici. Pa ti decko koji si pojeo kilo bunika i `ebo ne znam ni ja koliko sati + trajno masiras svoj mozak psihoaktivnim sranjima prosto i nemas pravo glasa. Ovo je samo sloboda govora i to ti pravo jedino dajem.
nobodyENTUZIJASTA

feb 2007.

Kad god ujem to pitanje uvek se setim grafita koji je dugo bio napisan na bivaoj akoli Ako je abortus ubistvo onda je drkanje genocid Edit eh, tek sam sad video da je neko ve napisao. :(
mr.skunkAMBASADOR

feb 2007.

Vidim da se upustam u dijalog sa nekim tko ne kuzi ni kurca ali nemogu da ne odgovorim. kao prvo ja nisam nikada nista pojeo nego se zajebavam na racun tih iskustava jer mrzim sve sve te psihoaktivne supstance zato sto imam brata koji je bio na tome pa je od wunderkinda postao osoba nesposobna za samostalan zivot, a kao drugo tko tebi daje za pravo da analiziras moje razmisljanje kakvo god ono bilo. Nemam vremena da malo detaljnije objasnim zasto zauzimam takav stav po pitanju abortusa ali dodat cu samo jedno pitanje tebi. reci iskreno. jel bi bilo ok da su tebe abortirali???

feb 2007.

zao mi je cure/zene, sto god da jeste, ali slazem se sa gospodinom tvorom... Majcinstvo je veliki dar, i jos veca odgovornost, to treba shvatiti, i onda su stvari mnogo jasnije... abourtus iz hira je jako sebicno i odvratno djelo... i koliko god mi srali, neke zene jednostavno ne zasluzuju da odlucuju u zivotu djeteta u njima...
BeyondLEGENDA

feb 2007.

Pogledajmo iz druge perspektive... Ako se abortus zabrani, zaato mislite da ~ene nee viae raditi abortus? Ako neato nije legalno onda je ilegalno, ali problem ne nestaje, joa je uvijek tu. Ako ~ene nee moi napraviti abortus legalno u sterilnim dobro opremljenim bolnicama, sa iskusnim doktorima, onda e to napraviti u ilegali negdje u podrumu sa samozvanim doktorima u tko zna kakvim uvjetima. Zabranjivanjem problem nee nestati.
Splitsko diteENTUZIJASTA

feb 2007.

Predla~em da se ovu temu zaklju a,virujte mi samo mo~e do do loaih stvari,pou en iskustvom tipkanja na drugim forumima Neka to ostane onako kako je,a kad dodje vrime za o tome pri at,imat emo ga fala bogu koliko oemo.. }ivot je prelip da bi ga nepotrebno dovodili u pitanje,kome je ~ivot namjenjen taj e ga i dobit...
RadeAMBASADOR

feb 2007.

Ja sam za abortus. Bolje da se spreci nego da dete odrasta u domu ili bude baceno u kontejnjer kao sto ima slucajeva. I nije svaka zena spremna da bude majka.

feb 2007.

Ne vidim u cemu je fora....to bi trebalo da pitas eventualno moju majku posto se fetus tu svakako ne pita. U pravu je neko kako reche,samo ce izbiti fajt... Uvek ima ZA i PROTIV...aborutsa ce uvek biti na ovaj ili onaj nacin jer je ta ideja isuvise tolarantno promovisana danas da nema te sile koja zenu vise moze da spreci da kontrolise svoje radjanje. Ja se ne divim abortusu,ne kazem da je to nesto lepo,radosno,humano...ali ga ne bih zabranila,svako odlucuje u svoje ime.
dombaPOZNAVALAC

feb 2007.

e sada da i ja ka~em nekoliko pametnih..pa idemo redom: Ako je abortus ubistvo onda je drkanje genocid mislim da ovo tko je napisao ili si je totalno skurio mozak ili je totalno debil.Usporeivati drkanje sa abortusom je neato ne glupo..nego nema rije i.Za po etak svatko tko drka: 1.U~iva u tome. 2.Nakon toga nije nikoga ubio 3.Nakon toga nema posljedica 4.Nakon toga nema psihi kih poremeaja 5.Nakon toga niata se neplaa.. 6.,..i da ne nastavljam..ako me shvaate. A sada poato se ja nalazim u sitaciji gdje mi je cura mo~da trudna i ja i ona moramo donijeti odluku dali na abortus ili ne pa znam o emu pri am,rekao bih da je taj zametak je poprili no ~iv kada se mi e,ska e,i sli no....dokazano da mu ~ivci u mozgu ve reagriraju i rade...uglavnom to dijete staro 1 mjesec mo~ete usporediti sa ribom...samo ato osjea bolove...kao ato rekog..vidite sada moju poziciju.ona 16,ja 18,prakti ki nemo~emo odr~ati dijete ali niti ja niti ona ne~elimo ga ubiti...jednostavno za nas je abortus ubojstvo,...eto i ata sada? p.s.neka se netko usudi reci ata niste mislili jer je pila redovito pilule i pilule nekako nisu djelovale jer ginekologinja je neato krivo dala.... ali kao ato rekoh..za 11 dana cu znati jel je ili nije.. eto ata u takvoj situaciji?Roditi i sjebati si cijeli ~ivot i sebi i njoj i dijeteteu ili ubiti ga i pobaciti zato ato mi nemo~emo odr~avati to? A ata je ono krivo..kriv sam ja..ne dijete.
mr.skunkAMBASADOR

feb 2007.

Ipak je to prije svega stvar necijih humanih,moralnih, duhovnih i ostalih na ela koja uveliko ovise o necijem odgoju,stupnju obrazovanja, teizmu ili ateizmu i jos nekim detaljima, a ponajprije o ljubavi prema ljudima ili o ljubavi prema samom sebi, ali ato je najgore u zadnje vrijeme na tu temu primjecujem da se kod zagovornika abortusa radi samo o materijalnim prilikama , znaci ipak sebicnost prevladava... Da ne serem vise puno reci cu cu moj stav po tom pitanju Durex da abortus ne
BOTANIKISTRAŽIVAČ

feb 2007.

ako covjek zeli ubiti naci ce vec nacina da ubije. sve se vraca sve se placa na ovaj ili onaj nacin.. moze se ici i u drugu zemlju abortirat. oni koji su sudjelovali u stvaranju zivota ako se nakon abortusa ne pomire s time sto su ucinili tada gube dio sebe. sami abortus mi je bezveze a za zakon mi se ebe.
gloss_zelenkyAMBASADOR

feb 2007.

Domba...ovaj film su nam htjeli pustiti u srednjoj dok smo bili 2.raz! i to ne bilo tko...vjerou iteljica...ajde to zamisli... Nisam ga gledao niti planiram... Ne mogu se staviti u situaciju u kojoj si ti sada... Ne tra~i od nas da ti dajemo savjete pa ti onda nije po volji... Neki ljudi su jednostavno za to neki nisu...kako ~ene tako i muakarci... pritom mislim na maj instvo i o instvo... Ne mogu pojmiti kakav to o~iljak ostavlja u psihi ~ene koja je to htjela/morala napraviti... Prema onima koji to idu napraviti samo iz razloga: Koji e meni vrag dijete?!---nemam najljepae mialjenje...jako hladno i beautno. One koje su stjecajem okolnosti to morale...nee je de ko ~eniti,roditelji je se odrekli... to razumijem...bar su na neki na in iskrene prema sebi! ALI i ona i ti imate roditelje...i stvarno neznam kakvi bi to monstrumi bili da vam ne pomognu ili joa GORE, da se svi slo~e kako treba pobaciti... TO bi bila strahota... O ito je da ti situacija doma nije sjajna,ali roditelji su roditelji...i njihova je DU}NOST podr~ati svoju djecu...ako nitko drugi onda oni!!! }elim ti stvarno sreu...u oba slu aja jer si/smo joa mladi! nemoj krivo shvatiti kritiku... BUDI ISKREN PREMA SEBI SAMOM!!! ZA OSTALO SE NE BRINI... PEACE!:maryjane:
kanehbosemAMBASADOR

feb 2007.

domba nemoraa mi vjerovat al mislio sam da ea ti otvorit ovu temu:) samo ne bi reko da ea to otvorit potaknut nekim propagandnim filmom al eto nema veze... vjerujem da je onaj filim gadan iako ga nisam pogledo mo~d budem jednom, baa si razmialjam napravit kornfleks u svakom slu aju mialjenje i uvjerenja ne stvaram na temelju ekstremnih promo-videa kako god,ak mene neko pita za mialjenje ja smatram da treba postojati legalno pravo na mogunost prekida trudnoe iz razloga ato postoji mogunost da se desi situacija ne~eljene trudnoe u kojoj je djevojka silovana, ima 15 godina, a silovatelj je bio crnac, oboje ne ~ele dijete, obitelj je siromaana, roditelji od djevojke su pedofili, i tako dalje (postoji jedan ovakav slu aj- pedofilju i siromaatvo sam dodao) ako me pitaa da li ja to odobravam onda ne odobravam. ali ja neu biti otac a joa manje majka tom djetetu tako da nisam ja taj koji odlu ujem ali u donoaenju odluka ovakve teme i ova apkulativna vrsta razgovora nee puno pomoi. weed i neuro su se kvalitetno dotakli toga, jer previae se simplificira kad ka~ea ja sam protiv abortusa. kojeg abortusa ? do 10og tjedna?nakon 10ogtjedna? lupanje srce?disanje? simplificiranje nee puno pomoi. to je isto kao 0sve je to droga' , a onda mi velimo da ali vutra je laka, ovo su te~e. mi to samo malo i tako dalje...
kanehbosemAMBASADOR

feb 2007.

sad sam tek vidio post sa ove strane vidim da su neki drugi motivi potakli ovu temu moj savjet je da ne napravite abortus. s obzirom da ste 18 i 16 onda to govorim iz perspektive 'izmeu dva zla, odaberi ono manje'
BeyondLEGENDA

feb 2007.

...e zato, upravo zbog toga...
dombaPOZNAVALAC

feb 2007.

taj abortus i abortus kada dijete umre nekom smru u stomaku jedino odobravam. Drugo nekako....a neznam niti ja sam..jednostavno neznam! :(
EddieENTUZIJASTA

feb 2007.

Kakva je ovo rasprava na vutra.org? Ako ste ovde da se borite za slobodu izbora onda dileme nema. Abortus nije zdrav ali sta je alternativa kada se stvari otmu kontroli? Prisilno radjanje nekoga ko je unapred osudjen da se muci. A glavni pobornici zabrane su oni koji uzivaju u svemu ali se odricu brige o porodici.

feb 2007.

Ako si ti u pitanju onda ti je nas odgovor potpuno nepotreban. Sedni i razgovaraj sa svojom devojkom.Dogovorite se sta zelite,kako se osecate povodom njene trudnoce.Ako nemate nikakva osecanja prema tom plodu i mislite da to nece uticati na vasu dalju vezu,ako ne zelite to dete onda nemojte ni roditi. ALi....ako se volite i zelite zajednicki zivot,ako mislite da je to dete plod vase ljubavi a ne greska zbog pogresnih tableta,onda ce vam taj abortus unistiti vezu jer cete pre ili kasnije poceti da okrivljujete jedan drugog za to sto se desilo. Znam nekoliko slucajeva kojima se to desilo. Ona je krivila njega,on nju a u stvari oboje tada nisu zeleli to dete. Sto se tice samog abortusa,film koji si postovao ovde nije merodavan po tom pitanju.CItava procedura se radi u opstoj anesteziji sa takvim anestetikom da se zena ni ne seca posle toga cele te procedure.Sve to traje 15 minuta,bezbolno je i veoma sigurno sto znaci da prakticno nema bojazni da ce ostati sterilna (posto i ta mogucnost postoji ako nesto krivo podje).Jednostavno,ti nisi naviknut na krv i operacije te ti i ovo delo izgleda zverski. Takodje ,znam nekoliko devojaka koje su se porodile u 16 godina,sad su predivne mlade mame koje super izgledaju,nose tesne farmerice i izgledaju kao da im je 20 a imaju decu koja vec u skolu idu. Sto se podrske roditelja tice,cak i ako je nemate u pocetku,imacete je kasnije to ti garajntujem.Ako vas vasi roditelji vole,volece i to dete pa ce vam pomoci.Ne znam da li si ti onaj momak sto pizdi na devojkine roditelje jer je maltretiraju,ali mi smo ti i tada rekli da sve te zivotne stvari drugacije izgledaju gledane ocima tinejdzera a drugacije zrelog coveka.Mozda nije sve tako crno kao sto se sada cini. Ovo ti je moja podrska kako bi odlucili samo vas dvoje,sta vi zelite,ne dozvolite da neko drugi utice na vas,to je najvaznije ! Srecno !

feb 2007.

Takodje,nema potrebe da cekate jos 10 dana,postoje testovi trudnoce koji to pokazuju ranije a ith 10 dana se ceka da bi se sa 100%-nom verovatnocom utvrdila trudnoca.Testovi su sigurni 99%.
dombaPOZNAVALAC

feb 2007.

ma vidi..moja cura 90 posto da nije trudna.. ali samo u pitati ovo.. ako je to bezbolno..taj abortus..kako onda da svi koji se vrate sa toga ka~u da to boli za popizditi?Da je bol odvratna? neradi se o meni...nije moja trduna..ima mo~da 10 posto da je..ali nemogue da je.. ali evo jedna korisna informacija: test trudnoe ako uzimate anti bejbi pilule mo~e biti pozitivan a da niste trudi jel te pilule stvaraju tijelu osjeaj trudnoe..

feb 2007.

Pa kako kazes sad jeste sad nije...sta je ustvari kod nje problem?Kasni joj,,sta? Sto se tice bola,kao sto sam rekla,to je BEZBOLNA procedura jer se radi u opstoj anesteziji !!! Po budjenju iz nje mogu da se osecaju manji bolovi koji su slicni onim bolovima koje ima kad dobije menstruaciju,znaci nista posebno i moze se izdrzati.
dombaPOZNAVALAC

feb 2007.

Situacija je ova... 5 dan menstruacije joj je doktorica rekla da po ne piti tablete anti bejbi..i pila je 7 dana redovito...ali doktorica je rekla da onako 10 dana eka da neradi niata..neznam zaato je to rekla....8 dan sam svraio u nju...ali i nakon toga redovito pije tablete....za oko 11 dana treba dobiti mengu i sada grizem se i umirem i neznam ata u..jer neznam jel je ili nije.. a ato se ti e abortusa..legica mi je evo prije 3 mjeseca bila na tome i dobila je anesteziju i bolilo ju je....i svatko tko je otiaao na to ka~e da je boli..i ka~u da 3 dana poslje le~ia i da dalje te boli..i nekontam kako sada odjednom neboli? za mene taj prizor je ne odvratan...neznam kako ti mo~e biti kao vaenje zuba..nekontam to...
dombaPOZNAVALAC

feb 2007.

AHAHHA evo pri ao sam sa curom 1 i pol sat.. i znate ata.. boli me ***** jel je ili nije trudna...tako me briga... :D i najviae..ja sam sretan...ljudi ja vam ovo nemogu opisati ali kao da me taknula ne ija ruka....pa i ata ako je trudna?Biti u tata i kraj :)..znam da e 5 godina biti pakleno dok se neosamostlim...da ce mi starci srati u po etku i moji i njezini,da e me svi udno gledati...znam da cu patiti...ali znate ata? Baa me briga.... Ja nju volim....i ako je trudna ja to dijete ~elim i nije mi ~ao...jedini strah je taj da necu biti dobar tata..niata viae...i nedam da ide na abortus....eto i dok ovo piaem pla e mi se..ali od sree...ja neznam ata je ovo...ja ovo nemogu opisati...ali meni je drago...eto mislite ata hoete..ali meni i njoj je drago....iako bi viae da nije trudna..ali ako je..pa pre~ivjeti emo...baa me briga ata je....ja nju volim i ta beba je dio mene i nje....BA` ME BRIGA :D nemogu vam opisati ovaj osjeaj...sretan sam...znam da ako je trudna da mi je propao ~ivot...da cu otii u ***** od svih sranja.....znam da cu se 5 godina mu iti ko nitko... I dalje sam sretan....jer to sve u proi sa mojom curom i nije mi nimalo ~ao :) imslite ata hoete..pljujte po meni....baa me briga.....ja ju volim i ako je trudna volim to dijete i baa me briga za sve.... eto toliko od mene.... za sve ostale...tek sam sada shvatio. ABORTUS OSIM AKO DIJETE NIJE UMRLO NEMA SMISLA!NEMA JER KADA DE KO OD 18 GODINA I CURA OD 16 GODINA MU DAJU PRILIKU I KA}U DA E SVE BITI OK.....ONDA ZA TO NEMA OPRAVDANJA! toliko od mene...biti e 5 paklenih godina..ali kada budem imao svoj stan sa njom..kada budemo se osamostaliti....okrenuti u se...pogledati dijete i nju...i samo u si rei....isplatilo se.....samo to....

feb 2007.

Daj Domba nemoj se blamirati ovako se abortus mozda radi u Afganistanu a i tamo sumnjam. Ako predjes neki 3 mjesec onda se nemoj zajebavat nego moras imati djete. Ako se vec toliko razmisljas onda bi trebao. Abortus se danas radi mnogo jednostavnije. Djevojke popiju pilulu koja izbaci sve iz njih. I dalje je to veoma jebena stvar ali nije ovo brate.

feb 2007.

Pa kako stvari stoje ,vidim ja da ce tebi jos i biti na kraju zao jer NIJE TRUDNA :) Ajde,uprpao si se bezveze...
mr.skunkAMBASADOR

feb 2007.

i uneo razdor u ovu miroljubivu skupinu pusaca.

feb 2007.

...koja izgleda ovako :)

feb 2007.

Ne lupaj gluposti molim te. Da je mene ili Genjo-a neko abortirao ovog sajta ne bi bilo :2flip: (bar ne ovakvog). Naravno da majka mo~e da odlu i ata e biti sa detetom, da li e roditi ili ne. A da se je*e mo~e koliko god hoe, to je isto na njoj da odlu i. `to se mene ti e abortus majka mo~e da izvrai i u 9. mesecu trudnoe. Sve posle toga je edomorstvo i to ne opravdavam.
mr.skunkAMBASADOR

feb 2007.

Da da skuzio sam sta zelis reci," ja sam abram inace jedan od vlasnika i organizatora ovog sajta ne zajebavaj se samnom more doci ce do fajta, .......
dombaPOZNAVALAC

feb 2007.

a jeba vas ja sve aa ata se svaate :) nemojte mi se sada kur iti ili nee biti majca :D haha aala :) nemojte se pl svaatai.. ljepo sam pitao dali ste za ili ne za abotrus i da navedete razlog..ne da se svaate tko je u pravu a tko nije.. ato se mene ti e ja sam odlu io i stojim iza toga....;)
Splitsko diteENTUZIJASTA

feb 2007.

Situacija je ova... 5 dan menstruacije joj je doktorica rekla da po ne piti tablete anti bejbi..i pila je 7 dana redovito...ali doktorica je rekla da onako 10 dana eka da neradi niata..neznam zaato je to rekla....8 dan sam svraio u nju...ali i nakon toga redovito pije tablete....za oko 11 dana treba dobiti mengu i sada grizem se i umirem i neznam ata u..jer neznam jel je ili nije.. QUOTE] Stari gle... iman curu duuugo...i pila je te tablete isto tako duuugo...pila je ak tri puta hormonalnu terapiju za nakon seksa (u kojem sam ga eto zaboravio izvadit),i hvala bogu nikad problema,tebi je joa cura mladja od moje par godina i njen organizam bolje podnosi te tablete i mislim da nemaa frke Vjeruj mi stari to su ti takve kemije i hormonalne bombe za ~enski organizam da se stvarno nemaa ata brinit...mogue al stvarno ono... Vjerojatnost ti je ko da se predoziraa travom...:icon_lol: Mislim da je ova tema zaista nepotrebna osim u slu aju savjetovanja Ako je itko od vas van Hrvatske gleda ikad Malo ili Velo misto onda e se sjetit jedne dobre izreke...Neu politiku u svoju butigu Za one koji ne ku~e,butiga je duan,a ovo je reka legendarni Boris Dvornik..dr~mo se toga Tema o abortusu je ko i o politici..

feb 2007.

Domba potencira skakljive teme i onda ovdje dodje do kolapsa pa moramo zakljucavati. Mene strasno nervira sto ima dosta ljudi koji ne pustuju tudja misljenja ma kakva ona bila. Postovanje misljenja ne znaci da to moramo prihvatiti niti se sloziti. Postovanje je kad se na inteligentan nacin sa dubokim respektom pokusa dati stavke zasto i kako je to misljenje pogresno a ne: "tvoje razmisljanje ocito govori da si ti jedan debil od covjeka i da puno seres e sad cu ti ja reci kako stvari stoje" ccc...
kanehbosemAMBASADOR

feb 2007.

..khm khm (kaaljanje) ..hm, dakle...., gdje smo ono stali, ah da mene to isto nervira zato jer umjesto da pustia ovjeka da misli ato on hoe ili da na temelju tvojih argumenata promijeni mialjejne ljudi su voljniji radije se svaati i tak ustvari nije da me to nervira kolko ne razumijem to??? sjetimo se samo ili joa bolje, nemojmo se sjetit one teme od passiona (LOL), taman kad sam pomislio da smo pokazali zrelost kad ono (boks me , malo mi je falilo da otvorim klaenje, majke mi)
Vuk_samotnjaKAMBASADOR

feb 2007.

Uistinu sam razo aran ato je ovo tema o kojoj moderno druatvo 21. stoljea uope ima potrebu raspravljati. Duboko sam ~alostan ato toliki nisu svjesni - da je stvaranje ~ivota najvei ovjekov doseg; da je pogreano omoguiti razvoj bilo kojeg oblika ~ivota te ga zatim neodgovorno i svjesno prekinuti u bilo kojem stadiju njegova razvoja; da tzv. pravo ~ene na neato( itaj - mogunost za neato) nije dovoljno dobar razlog za ostvarenje tog istog prava; te da spolnost uvelike nadilazi puku tjelesnost te da neminovno uklju ije socijalnu, ekonomsku, psihi ku i duhovnu, a ne samo tjelesnu dimenziju. Svaka budala mo~e za eti dijete, ali to isto dijete odgojiti, na~alost, mnogima predstavlja problem. Ovo je u kratko, ali ako netko ~eli - mogu se uistinu raspisati na ovu temu. Po pitanju prava, morala, etike, savjesti...itd.
dombaPOZNAVALAC

feb 2007.

Sa ovom re enicom se stvarno u potpunosti sla~em....svaka budala mo~e naprviti dijete..ali pravo umijee je od tog dijeteta napraviti ovjeka.... Ali onako kada gledam opet na abortus..ata da imaa ~enu i netko je siluje..neato bude...i da znaa da se to dogodilo..ili ako niti nema mu~a i netko je siluje...nekako sam onda i za abortus ali niti ne.... ata mislia?
Vuk_samotnjaKAMBASADOR

feb 2007.

Ako se ve psihi ki ne mo~e podnijeti takva vrsta traume(ato je u ve ini slu ajeva najvjerojatnije), neovisno da li samo od strane ~ene ili pak bra nog para, uvijek postoji opcija da se dijete da na posvojenje... Sprije iti razvoj ~ivota uvijek je jednako straano, bez obzira na uvjete nastajanja tog istog ~ivota, tako da ja osobno, ni u toj situaciji ne bih ~elio to isto.

feb 2007.

[bez sadržaja]

feb 2007.

Hehehe, video sam sliku ranije, ali ovde baa odgovara da bude stavljena :) @mr.skunk: Ne, nisam to mislio.
dombaPOZNAVALAC

feb 2007.

dobro..a imanetko ovdje ija je cura/~ena pobacila? ili netko tko radi kao sestra /radio tamo? zanima me neato..ali bih pitao na pm.. hvala

feb 2007.

Pa zar ne rekoh da sam kao lekar prisustvovala vise puta tom cinu? Pitaj... ako je sta normalno,pomoci cu...
sinsemila_smajlPOZNAVALAC

feb 2007.

Prirodan porod mozhe osnazhiti zhenu do kraja zhivota, ostavljajui je s neslomljivim povjerenjem u vlastitu mudrost... - roda a pravo na izbor treba imat svatko, pa i skakat s litice, lomit srca,gasit cigarete na kozhi djeteta i tako dalje druga stvar je ato su nam ti izbori nametnuti, i ato nam decu truju svakodnevno...

feb 2007.

samo opusteno ako hoces dijete,svrsi dje je mjesto ako neces ,ne svrsi dje je mjesto imam 27 god odavno se igram "doktora" nikada mi se to nije dogodilo(jeste trudnjaca ili nije trip) stvarno moras da budes poremecen ili da nemozes da se kontrolises koliko si napaljen pa da svjesno svrsis u djevojku koju volis ili ne,nebitno a sta onda kao da cekas loto ? ni kondomi ne stite 100 % a ne pilule tako da mi je uvjek malo smijesan taj trip, jebote svrsih ,dal ce biti dijete,hoce li imati sta da jede sta skuvas to i pojedi,jer si ti zacinio... daleko bilo da fetus ima neki poremecaj,nebi bilo u redu da se to dijete,kasnije covjek muchi e da ima babe free sex da svrsis u nju bez kondoma i bez pilula... zove se oral ili anal :-) sigurno manje odvratno od abortusa p.s. danas postoji inekcija koja se koristi,bocne cika doktor i vestacki prokrvari
dombaPOZNAVALAC

feb 2007.

nisam ja niti reko da necu to progutati..moje sranje....snositi cu se sa tom odgovornosti..ipak sam ja to i napravio.....iako nije trudna :D ali sinsemila_smajl nebih se slo~io---za pravi izbor se sla~em..ako tako gledaa onda bi mogli legalizirati i kokain i hreoin i neka svaki dan po gradu hodaju nadrogirane budale i idioti koji prijete takvu opsanost da ti to nemogu opisati..nemo~ea samo tako reci sloboda svog izbora..ja znam da osobno da sloboda i stvari koje ete raditi treba pustiti vas da odlu ite..ali neke stvari su jednostavno bolesne..u o ima ovjeka koji ih hoe napraviti nisu..ali uvijek treba gledati veu sliku nego jedan mali dio nje....neka~em da abotus treba totalno zabraniti..ukloniti.jer kako je jedan ovjek ovdje napisao pametno...da ga se zabrani radio bi se na crno u nekim nesteraliziranim prostorijama i joa bi bilo gore........ali opet...jedini razlog da ako je dijete zdravo u stomaku i ii ga ubiti je ista glupost kao uzeti heroin ili neato iako znate da ete poslje toga otii u *****....neka~em da je fetus bie koje sve mo~e razumijeti,skontati i sli no ali opet...ubiti nekoga jer ga vi ne~elite...a tko njega pita ata?ata da je vaaa majka odlu ila abortirati...kako bi onda gledati na to?
sinsemila_smajlPOZNAVALAC

feb 2007.

pa i govorim o nametnutim izborima, a svaki dan i hodaju po gradu... kad evoluiramo, a ta evolucija je po ela, pojednostavljeno, prirodnim tokom kad budemo korachali(opeT) za i protiv e ii sasvim jednostavno, svrsihodno. istinskim moralom nema ponishtavanja. Ljubaw je swe

feb 2007.

domba rece ...nisam ja niti reko da necu to progutati..moje sranje....snositi cu se sa tom odgovornosti..ipak sam ja to i napravio... nisam tebe osudjivao,vec generalno mislim uopsteno u zivotu nije trudna... sada ti iskuliraj uz dzok, pa sledeci put nemoj da sijes dje ne treba vec dje treba u SAKSIJU :-)
UserNameENTUZIJASTA

feb 2007.

Pitanje je krajnje slozeno pa nema smisla ne njega odgovarati.. Samo mi nije jasan smisao Hipokratove zakletve(}enevske)? "...Apsolutno u poatovati ljudski ~ivot od samog za etka. Niti pod prijetnjom neu dopustiti da se iskoriste moja medicinska znanja suprotno zakonima humanosti. Ovo obeajem sve ano, slobodno, pozivajui se na svoju ast." Sad sve ovisi sto se tu smatra "zacetkom" zivota, u svakom slucaju suprotno je zakonima humanosti. U pitanje se dovodi etika lijecnika.
EXARPPOZNAVALAC

jul 2009.

Kako nisan vidija ovi tred kad je "izaaa" :popworm: Baa udno :sadbanana: Znate za onu: "Poslin jeb:tovarenje_banana: nema kajanja" :icon_wink: Iako mi se dogodilo u ~ivotu da san se "naaa u takvoj situaciji"...ipak... Sla~en se sa RedSh APSOLUTNO!!! (ma koliko mi je bilo "bolno" ata mi se "zbilo" :ohno:) Treba bi bit legalan, da se izbjegnu "problemi i komplikacije" koji nastaju kod ilegalnih (kao sa svime ata je ilegalno, jel), a sam izbor ostavit MAJCI samoj i naravno, OCU. Ali ipak, na kraju sve ostaje na }ENI; jer ona je ta koja e najviae patit ili "profitirat" iz te "situacije". Mir, Tolerancija, Istina...Sloboda Izbora I to je to... Peace :hippy:

jul 2009.

Ja vjerujem da dusha tek u kasnom stadijumu trudnoce udje u tjelo. Bez duse to je ipak samo jedno materijalna kreacija stvorena od dvoje ljudi i na njima je da odluce sta ce da urade sa njom. I ne slazem se da samo zena odlucuje. Ovo treba da bude zajednicka odluka.
4herbsPOZNAVALAC

jul 2009.

Evo da se i ja ubacim ina e eti ki gledano doktori smatraju da je po etak ~ivota tek nakon 2 mjeseca trudno e a kra anski gledano po etak je odma pri za etku,zato lije nici rade abortus do drugog mjeseca ako se nevaram i tako to ide,,,ali ja sam totalno za abortus jel svatko se mo~e sjebat i napravit pogreaku ali svatko sazlu~uje drugu aansu,ali sad opet etika mu i me tko se mogo rodit i tko je mogao bit i zaato mu nije dana aansa za ~ivot,neznam stvarno ja sam za abortus
djungaISTRAŽIVAČ

jul 2009.

Ubijati nerodjenu decu je isto kao kad bi ja uleteo na neku utakmicu i bacao bombe na ljude,pa sta ,oni mi smetaju,prebucni su za moj pojam.Otkud nama pravo da odlucujemo ko ce da zivi,a ko ne?Nikad mi nece biti jasno kako moze majka da ubije svoje cedo.Brate nemojte se sexati ili stavljajte prezervative.Najlakse je uzeti zivot nekome ko nije ni kriv,a to sto mu je majka drolja,ne znaci da mora i da bude ubijen.Svaka majka je temelj svoje porodice,ali u danasnjem dobu,vecina zena su prostitutke(sponzoruse),pa ni ne cudi sto se bave cedomorstvom.Vi recite sta hocete,a ja sam negde procitao,da svaka dusa koja je ubila svoje dete,u sledecim zivotima,ce im biti uzimano telo od svojih buducih majki.Ako nekog ubijes,bices ubijen kad tad.Zato samo napred,neka zene unistavaju ovaj svet ,koji je ionako vec postao Sodoma i Gomora.Iza svake uspesne zene je i neki uspesan muskarac.Danas nevidim nikakav uspeh,vec apsolutnu degradaciju,u kojoj bojim se,da ce ubrzo pedofili ici gradom,drzeci se za rucice sa svojim "ljubavnicima",pa i to je normalno,ne svako ima pravo na izbor,zene cedomorci,pedofili,zoofili,manijaci itd...sve je to ista kanalizacija.
EXARPPOZNAVALAC

jul 2009.

A je si ga i ti sad sve stpa u isti koa. Nemoa tako, bar radi drugih. Svako ima pravo sa svojin tijelom radit ata oe. Abortusa ima odkad je i ovje anstva. U prirodi ima jako puno bilja koje izaziva abortus. }ene su takve opcije koristile stolje ima...samo danas je tehnolohija napredovala, pa se da kiruraki sve rijeait. I nebi miaa religijska uvjerenja u ovo pitanje.
djungaISTRAŽIVAČ

jul 2009.

To nije tvoje tilo,to je tilo, koje je dobila druga dusa da ima priliku.Ako neces dicu,onda apsciniraj,a ako volis da se trpas onda uzivaj u posledicama svojih dela.Najlakse je ubiti nekoga,ali najteze je biti odgovoran,za svoje postupke.Bez religije nema ni svita.Ako izbacimo religiju iz zivota,aj onda da se poskidamo i da roka ko koga stigne,pa mi smo majmuni valjda.Ja ne.Ako sebe neko smatra potomkom majmuna,no problemo,skidam kapu svakom ko zeli da bude majmun.Ali ako nema Boga,cemu moral.Majmuni neznaju za moral,a mi znamo.Cudni smo mi neki majmuni koji imaju ipak morala!

jul 2009.

Jedna od najglupljih i najotrcanijih tema je tema abortusa jer je pogresno reci i da si za abortus i da nisi. Jednostavno nema pravila i nikad nece biti. A ti Djunga kad zatrudnis onda se javi pa se bori protiv abortusa jer ovako je suludo.

jul 2009.

zajebano je kad se djete rodi u takvim uvjetima da kroz godinu dana a i manje umre od gladi, tak da tu sva rasprava pada u vodu... svaki covjek moze procjeniti svoju situaciju i odluciti da li moze imati djecu ili ne
EXARPPOZNAVALAC

jul 2009.

Pa zar je moral uvjetno povezan s Bogom? Dobro Genjo re e...nema smisla...je Jedino "Abrahamske" religije imaju taj pojam da se samim zaeem stvara novi ~ivot. `ta ako je toj Duai bilo sueno da Karmi ki ode i bez roenja? Sorry, ja virujen u Karmu i seobu duaa tako da mi Kra anska mjerila nezna e niata. Tu ti je ta Sloboda izbora. A prije nego ne prokuca srce, nema ni spuatanja Duae, tako da je fetus ipak "samo komad mesa" (znaaaaan da grozno zvui, ali tako je...). Znaa li da (u HR, bar...nepitaj kako, al na~alost znam) dok ne prokuca srce abortus je mukte, na teret ministarstva, ali ako je srce prokucalo...onda moraa platit. I to ako je trudnoa ispod 3 miseca. Znai po tebi bi bilo bolje zabranit abortus pa da ga obavljau neki sumnjivi lije nici upitna morala u nekakvin sumnjivin uvjetima i tako prave joa veu atetu nego korist?
djungaISTRAŽIVAČ

jul 2009.

E brate ja se mogu javiti jer nisam zatrudnela,hehe.Jer kako moze zena da zatrudni od mene,ako nema snosaj samnom?U citavom mom zivotu,nikad nisam oplodio nijednu zenu,ne zato sto nisam sposoban,vec zato sto sam pazio.Daklem,ako hocu da mi zena zatrudni,ja sam onda kao dusa spreman na odgovornost.Hocu dete i sve ono sto ide sa tim.Skola morala i zivota,sve ostalo je na njemu(detetu).Necu dete,vadim na vreme i u dogovoru sa devojkom pazimo se oboje.Ok i ako se desi ,da se eto zadesilo,pa valjda smo svesni da nista nije slucajno i da je to tako moralo biti.Onda kad vec skacemo iz aviona,rizik da nam se padobran ne otvori je ogroman.Ali ipak skacemo.Tu postoji i problem promiskuiteta.Trpa se ko stigne sa kim stigne i naravno,kad sednes na mravinjak neki ce te ugristi 100 posto.Tako i zene,trpaju se menjaju kao da je broj bitan,valjda za ginisa neznam,po Bogu neide.Pa naravna stvar od toliko sperme,da jedan junak ce da bude najbrzi,kao sto smo eto mi bili sampioni,kod nasih roditelja i dobili utrku od par miljuna spermica hehe.To sto se radjaju deca iz strasti zove se nepozeljno stanovnistvo kao i sto vidimo kakav nam je nakaradan svet postao.Dok su vredele duhovne vrednosti,na planeti se udisao cist kisik,ovo danas je sve samo ne cist kisik.Bolje da je dim ganje hehe.Tako i ljudi.Kada neko abortira,tu nema ni razgovora o ljubavi,jer ljubav daje zivot,a ne oduzima.Onda sta ja kao muskarac ,da ocekujem,od takve zene koja to uradi?Da ce postovati moje bice i dati sve od sebe da me udovolji,kao i ja nju.I da zivim u iluziji da me voli.Sta malo rasiri noge i kaze mi da me voli i to je to.Ja je pitam da mi da casu vode,ali ona mene voli,ja opet daj casu vode,a ona,ali ja tebe volim,e pa daj tu casu vode i pokazi mi delom da me volis,to sto siris noge i govoris sarene laze,ne znaci nista.E kad ljudi nauce da je brak zaista svetinja i to nedira niko,onda mozda imamo sanse.Brak je volja dvoje da se medjusobno tolerisu,uvazavaju i postuju,sve za jednog,jedan za sve.I njihova volja da stvore trece.Gde ima tanjir,za mene bice i za tebe.Gde ima za dvoje ima i za troje.Kako ja da ocekujem da me vi volite i da vi ocekujete da ja vas volim,jako podrzavam masovno klanje dece.Evo primer u Srbiji je zabelezeno oko 200 000 abortusa godisnje,pa ti vidi.Ma da ih je i 10 puno je.To su genocidi dece,ratovi su nista,to nije samo Srbija,to je ceo svet.Reci ce neko da bi nas bilo puno,ma sta je puno,puno je kad biju.Na ovoj planeti da ima ljubavi zivelo bi 200 miljona ljudi ladno,e ali onda onaj nogometas nebi imao miljune i bacao na pizdarije i kupio sve sponzorke sveta,koje mu sire noge i kad zatrudni puf,abortus.Tako je u domenu bilo cega ko ima taj je boss,ko nema neka pusi.I onda kad dodje beba,jao majko nisam htela,sta da radim,ja cu morati da radim,nema vise zurki,tuluma,trpannja jao majko ODGOVORNOST.Tako je to.
EXARPPOZNAVALAC

jul 2009.

Hmmmmm, jedino ata mogu zaklju it je da smo SVI u PRAVU. Svako iz svog kuta, naravno... A jebaji ga...i to doslovno :rofl:
djungaISTRAŽIVAČ

jul 2009.

Da, moral jeste povezan sa Bogom.Jer Bozanski zakoni su merodavni,ljudski nisu,jer mi smo ograniceni,On ne.Ti krojis zakon,a ja moram da ga postujem,a sto si ti pametniji ili bolji od mene da mi krojis moral i zakon,to je ljudski moral.A kod Bozjeg zakona nema prigovora ,jer sve je savrseno.A sto se karme tice,slazem se,ali to su verovatno vec te duse koje su to sebi radile,ipak je to zacarani krug radjanja i umiranja.Cini drugome sto zelis sebi i to je to.Ti koljes sada,a posle kolju tebe.

jul 2009.

jao koliko sranja na jednom mjestu nek je hvaljen svevianji iji su podanici branili abortuse (odatle nam i hitler) airili glas ljubavi karali malu ecu i omoguili da toliko duaa dodje na svijet da da te duae koje su postale kurve ubice i manijaci iz loaih pri a ~ivotnih za etih u ludilu a ne u ljubavi kako da ne abortira silovana ~ena ili neka narkomanka ili sli no ? aj ne lupaj gluposti,da stvarno ima boga sad bi te i on roknuo nekim gromom ali neki ljudi ne kapiraju jedno koja je firma naja a na svijetu ? koja je firma najstarija na svijetu ? ko ima najbolji marketing ? ko ne plaa porez ? ko se igra sa de icom ? ko je ubijao ljude jer su pri ali istinu i danas to rade ? zbog koga se pri a o abortusu ? brane ih da bi imali ato viae jada da "spaaavaju" ato te neki crnci ne karaju pa da zatrudnia pa da vidim da li bi rodio bijelu kafu od mambutu sese seku za etu u tvojoj patnji i bolu ccc... djeca ne znaju ato pri aju,omamili ih dimom iz konzervi na lancu pa ih punili...mislima
TarkiPOZNAVALAC

jul 2009.

hahahaa jebeno, prica se o abortusu a sve muski komentiraju a zena je ona koja mora imat parazita u sebi 9 mjeseci :D nemam misljenje ali poznajem 2 cure koje su isle na usisivac i sasvim ih razumijem i mislim da je postupak opravdan barem iz njihove perspektive... sve ovisi od slucaja do slucaja a mi mozemo kenjat do imendana i ionako nikad necemo doci do pravog zakljucka a crkva... ma njih ionako gotive babe pred samrti zbog straha od "svevianjega" one ionako vise nece imati djece :D zato kabanica na glavu i sve 5 :)
EXARPPOZNAVALAC

jul 2009.

TAKO JE!!! :sun2: }ivili prezertvativi!!! Ali, i oni su u suprotnosti s Bogom (bar onima koji tako viruju)...a ata e oni jadni..nema in druge nego...kako ono Balki ree: "U saksiju" :rofl: Brak = svetinja; hmmm relativan pojam, jako relativan...i to govorim iz iskustva, ne "filozofiran" bezze... Jedino ata zamjeran Abrahamskin religijama je to ata smatraju da su samo one i niko drugi u pravu. A in mi neko filozofira da je jedan i jedini i samo on, on, on u pravu...:ohno: Moral nema veze s Bogom; jer po tome ispada da su Ateisti nemoralni. ek malo; to je ve neka vrsta uvrede ili se mo~e tako svatit. Sad bi te cila vojska Ateista mogla napast zbog povrede njihovog Morala...:rofl: }IVILA SLOBODA IZBORA!!! I da zaklju im ovu svoju nebulozu: "Sve je dobro kad se vanka svrai!" :tovarenje_banana::eyebrows:
djungaISTRAŽIVAČ

jul 2009.

Pa sta mislis da samo oni koji viruju u Boga su moralni?Pa danas nema morala vise ni onaj koji je u crkvi i triba da bude nas pastir,a ne ateisti.Bog je postavio zakone morala,dao nam slobodnu volju,a niko nama izmedju ponudjene cinije meda i cinije izmeta,ne brani pravo izbora.Neznaci ako neko ide u crkvu,da i viruje u Boga.Virovati u Boga je i praktikovati svim srcem,koliko je god u nasim mocima,ono sto On trazi.Niko nije savrsen,ali brate ovo danas nema veze nisacim.Neko moze da kaze takva generacija,ali ta generacija ce za 20 god,da vladaju svetom.Ajme meni majko moja,nadam se da cu da dotle napustim ovaj oblik zivota i otici,ako ima negdi di ima malo mira i nema ljudi.
Kurblaj KanAMBASADOR

jul 2009.

Balkan je gore super napisao Ina e mislim da bogovi, duae, avli i sli ne metafizi ke stvari nemaju baa ata raditi u ozbiljnim raspravama o nekom konkretnom pitanju kao ato je ovo. Etika da - Religija ne
chupoAMBASADOR

jul 2009.

i ja se slazem s balkanom, postao sa ateist tek kad sam krenuo u skolu za popa... valjda mi je trebalo bas da se uvjerim da su gamad i da je to najjaca glupost ikad provaljena.. djunga da su ti svi od rodjenja trubili da je bruce lee bozji sin ti bi sad vjerojatno njega tu promovirao.. nikad nebi dopustio da zena pobaci moje dijete, ali sam za abortus, nek ljudi imaju izbora... bolje neg da se skrivaju po nekim ilegalnim ordinacijama i da neki doktor masno zaradjuje.. vidio sam u par postova da spominjete "vadenje van na vrijeme".. pa sad ta tehnika koristi al nije sto posto sigurna jer kolko ja znam sjeme izlazi tokom cijelog spolnog odnosa samo u manjim kolicinama.. tak da ak ga vadis van na vrijeme sam si sjebes uzitak a ona je opet mozda trudna (pitaj mog necaka kak je nastao, stari mu vadio na vrijeme)... kondom i dovidenja!
"tak da ak ga vadis van na vrijeme sam si sjebes uzitak a ona je opet mozda trudna" haha shebea.. pa ti budi muako (samo primjer ) i u ini da ona svrai prvo, pa se ti po asti njenim ustima:) ..osim ak si jehovin svjedok:D... i u inia si u~itake snova... a abortus. niat vas ne shvaam jedni drugi pobiujate a niata ne razumim:)...no mjeaate ljudske i bo~je zakone...ljudski je grijeait pa osoba koja se odlu ila na abortus je svjesna svog odabira gdje drugi ne bi trebao imati ulogu u tome...ali abortus ne donosi nikakvo dobro ~eni..a ako i donosi, njen odabir , istinu joa ne poznamo. ..tako da kao ato neznamo dal vjerovat(to zapravo znai Bog), tako neznamo kako ~ivjeti, istinu nemamo...no ako mo~emo svjest o savjesti svog tijela uzdr~ati dakako kroz ljubav i zajedniatvo tada nema problema tolkko u druatvu...ja nisam za poba aj.
Yami_RazielAMBASADOR

jul 2009.

I don't understand, how come when its about us, its an abortion, and when its about chicken, its an omlette? -George Carlin :D pustite ljude da rade sta oce, kaj vas briga u prvom planu? citam tu : "tko ima pravo birati hocemo li uzet zivot ili ne?" pitam se.. tko od vas misli da ima pravo da bira za druge dali ce uzet zivot ili ne? onaj tko dodje do situacije da mora birat abortus ili ne, sam se doveo u tu situaciju, nek se sam izvuce.. svo ovo "suosjecajno" razmisljanje is full of shit.. ego ljudi... start not giving a fuck.. its that simple... ;)

jul 2009.

A ako pukne prezervativ? Uopate nije nemogue i nije retkost da se to desi. A ako je dete rezultat silovanja? Ako je majka nesposobna da obezbedi detetu normalan ~ivot? Iskreno, pre bih ubio svoje neroeno dete nego da ~ivi bez osnovnih uslova za normalan ~ivot. No, na sreu (tog deteta) ne pitam se ja no majka :)
neznam.. ovo je velika stvar.. ali naravno ne za svakoga... podr~avam abortus jedino i samo ako se zna da e se dijete roditi toliko bolesno da nee moi normalno niti dugo ~ivjeti, naravno lakae i meni i njemu ... ili ako je maloljetnica pa nema materijalnih mogu nosti za imati dijete.. ili ga ne ~eli...bolje onda da ga nema , nego mu nedat dobar ~ivot u svakom drugom slu aju- ne , ne i ne... djeca su naaa budu nost.. zaato uskratiti ~ivot nekomu samo zato ato mu ga mi ne ~elimo dati...
uzasno ovo je grozno ja ne mogu da jedem veceras sam se pomirio da spavanja nema abortus bi kaznio zatvorskom kaznom ko i svako ubistvo ...
zwerovskiENTUZIJASTA

sep 2009.

mislim da je to neciji vlastiti izbor...al ubiti nesto sto zivi u tebi a-a...o tome se trealo prije mislim... moje misljenje...i slazem se s underground travar 3

sep 2009.

nekada stvarno treba abortirati :dog_walk2:
zwerovskiENTUZIJASTA

sep 2009.

jbg...mislim da se na to trebalo prije mislit xD...moje misljenje

sep 2009.

to ti pri am a ne da imamo posla sa posledicama :icon_lol:
majklISTRAŽIVAČ

sep 2009.

~ivimo u grabe~ljivom svemiru... :respect:
EXARPPOZNAVALAC

sep 2019.

Jebote...prolista san ovo pun k. godin ata se nisan spaja na forum i naletija na ovu temu. I jebote...evo 10 godina poslin, joa se na ovome naaeme lipome "regionu" raspravlja o istome i to na sve strane; i na svakave na ine....jebote; 10 godina razlike, a pomaka - 0 (NULL) Baa je lipo vidit da se "raji" mozak jua uvik ispire istin "pizdarijama". Ma divota....:clap:::clap:::clap:::rofl::grob:
BadiZMAJ

sep 2019.

Kad je kolega ve o~ivio temu, da i ja prokomentiram malo :)... Vi koji mislite da treba zabraniti abortus/poba aj, dajte joa jednom razmislite... `ta bi npr. cura koja je silovana (ne daj Bo~e) trebala to dijete roditi pod svaku cijenu? Zamislite se na njenom mjestu ili da je to vaaa ker, pa mi onda recite da ga treba zabraniti. :( I te fore sa ubijanjem djece, presmijeano je da to netko danas mo~e misliti. Poba aj se vrai u fazi fetusa i to ka.:) ...to je pogreano kao i sa vutrom kada se zabranjuje...
BadiZMAJ

sep 2019.

Joa neato sam zaboravio :)... Crkva nipoato nebi trebala odlu ivati o takvim stvarima, evo jedna prigodna ;) :D

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se