VUTRA
ForumZajednicaOfftopicAkcija - Ostavimo cigarete
LEGACY

Akcija - Ostavimo cigarete

240 odgovora16,620 pregleda
HookerLEGENDA

jul 2014.

Hou da ostavim cigarete. I treba mi podraka. Ajde da se skupimo ovde, nikotinski ovisnici koji ~ele da ostave puaenje i da to uradimo zajedno. U fazonu onih grupnih seansi. Pa da to uradimo. Nekoliko puta sam pokuaao da ih ostavim i trt . Uvek nadjem neki glupav razlog da po nem opet. U poslednje vreme mi ne prijaju, jutros sam izbacivao komade plua iz sebe, straano. I evo sad, kuckam ovo a hebena cigareta se dimi iz pepeljare pored. Ideja mi je da probamo zajedno. Ne moramo odmah danas, svako ko ima volju i ~elju neka po ne kad misli da je spreman, neka to napiae ovde pred svima i napred. Ne postoji ni jedan razlog zbog kojeg bih ostavio cigarete. Sve sam probao. `ta mislim ovim da ka~em. 1. Zdravlje - Poslednje na listi razloga za ostavljanje. U glavi mi je uvek da se trujemo svim i sva im, zagadjena hrana, pie, sve je hemija, industrija, ma truju nas svim i sva im, zaato onda da ostavim puaenje, sa tim niata ne dobijam. 2. Novac - Puaenje postaje skup sport. Oko 2 eura za kutiju, puta dve kutije na dan, mese no oko 120 eura ode na dim. I sad ide onaj glup kontra razlog, pa dobro gde su mi te pare, imam isto i kad ih ostavim i kad puaim, od toga nema niata. 3. Trujem svoju decu i sve u mojoj blizini - A ne, nikako, izai u ja napolje ili u da oteram decu u drugu sobu ... A i nije straano pasivno puaenje, kome je od toga ikad iata bilo. Ima ih joa, medjutim opravdanje uvek postoji. Treba samo presei i rei DOSTA JE BILO. Evo da po nem. Ja sam teaki nikotinski zavisnik i ostavio bih cigarete. Puaim aktivno blizu 30 godina. Ne mogu ih ostaviti danas, ni u narednih par dana ali kad budem spreman javljam se ovde. Ako vas ima koji bi mi se pridru~ili, ajde da to uradimo. Lakae je tako. Kad podr~avamo jedni druge. Verovau vam na re a verujte i vi meni, druge nema. E da, kad uskoro dodje taj dan da ka~em ne cigaretama, jedini nikotin koji u uvui u plua bie u d~ointu. Jbg, moram malo duvana da dodam, nemam love da puaim ist, do oktobra kad prispeju moje biljke, a onda druga pri a...
PraterAMBASADOR

jul 2014.

Prestao sam prije 2 mjeseca, pridru~ujem se nastavku ostavljanja cigareta jer me joa uvijek nekad, otprilike 1 tjedno uhvati da zapalim ali ne zapalim. Dosta mi se ljudi udilo, pa kako mo~ea? Samo sam jedne sekunde prestao puaiti, i svaki sljedei put kad bi pomislio da zapalim, reko... "ma neu, nisam zadnjih 15 puta zapalio kad sam htio, idem nastavit tako dalje". Takav na in mialjenja je kod mene uspio. Razlozi zbog koji sam ih (sretno) ostavio su isti kao kod tebe, zdravlje i novac, zdravlje je ipak prije novca. Krenuo sam iskaaljavati isto sve i svaata, i sad od kad puaim samo vuju i par puta ulje probao, shvatim da me baa nakon ulja pro isti dosta u grlu i iskaaljem ono loae, al ne mo~e se to u jednom-dvaput sve pro istit nakon viae godina cigara. Vuju zapalim sa domaim duhanom koji po meni ima puno puno manje onih atetnih sastojaka i osjeti se, nije fin nit iata al tek tolko ga stavim, prstohvat da ne puaim samu vuju. I to je napredak. Imaa moju podraku, idem i ja dalje sa tim motom. =) :smoke18:
VRTLArrrENTUZIJASTA

jul 2014.

Hookeru u igri sam , samo da znas ;) , sta mislis / te da pocnemo pisati neki savjete,preporuke i tako to za ove koji su se bas " navukli " na duhan , jer siguran sam da ih ovdje ima bar nekolicina koji bi voljeli a ne znaju kako prestat' ? vasa misljenja o ovome ? mislim da cemo prvenstveno morat' bjezat' od ovih sto puse bar neko vrijeme , jer brate kad vidim nekog kako pusi cigaretu uz slast pa jooj , necu dalje da pisem bacam cigare :dada !
NoSeedsPOZNAVALAC

jul 2014.

Prestao pusiti prije 8-9 mjeseci prvenstveno zbog zdravlja,pa onda novca. Prvim 20tak dana nisam zapalio ni jednu poslije toga zapalim jednu i osjetim odvratan ukus,sledecih 7 dana svaki dan uz pivo zapalim po jednu i tad kazem kraj i od tada ni jednu.. i sada nekad pozelim da zapalim,ali bi se onda poslije udarao u glavu ssto sam to uradio a toliko izdrzao :) Svima koji zele da ostave taj otvor,zelim sto brze da se rijese tog problema..

jul 2014.

pozdrav forumasi..svi koji zele prestat pusit imaju moju podrsku.. ne puaim vec 2 mjeseca...trenutno "parim" one e-cigarete...i nemam potrebu zapalit duhansku cigaretu(jedino sa mary jane u kombinaciji :smoke18: ) i prije sam znao prestat na godinu dana pusit,ali ovo je zadnji put.. sve je to u glavi..treba imat cvrst karakter i moc kontrolirati svoje potrebe... zelim vam svima brz i lagan prestanak pusenja.. P.S. zasadite si jednu ljepoticu da vam odvuce misli od nikotina Peace. :banana_rasta:

jul 2014.

Irieman ne puai cigarete od 2008 . Imate moju full podraku ,va~na je samo mo volje . Lupio sam to jutro rukom o sto i rekao neu viae ...a ubijao sam skoro dve pakle parlamenta dnevno .
RolipopLEGENDA

jul 2014.

Dobra inicijativa, bravo... Ja nisam ostavio cigarete, ali sam ustrajao u sljedeem. Postoje tobacco seed banke i jako puno sorti duhana, naru io sam prve godine 4 sorte i fino outdoor.... berba... suaenje...curanje... imam svoj duhan, potpuno isti na in kako sam prestao kupovati dim prestao sam zapravo kupovati svaku vrstu dima.... Desilo se to da sam prvih nekoliko mjeseci, iako sam imao svoj duhan ~elio kupiti neki "ukusniji"... ma nabijem im, toliko su toga stavili u cigarete da viae ne znam o emu sam ovisan. Sami nikotin i katran su vjerovatno najsporednije stvari u duhanu. Nakon dvije i nea' godine 40 grama (vreica) duhana mi traje i po tri tjedna. Oprostite ato sam malo offtopic i zapravo ne ~elim prestati puaiti skroz, ~elim zapaliti ponekad. Zapravo ~elim doi do nivoa kao sa travom a to je da imam period kad ne puaim iako imam ata za zapaliti i ne padnem u nikakve depre i krize. Takav nivo je puno lakae postii sa vlastito uzgojenim duhanom i kako je irieman rekao vje~bati svaki dan mo volje i ~ivjeti u trenutku sa svojim biem...
VRTLArrrENTUZIJASTA

jul 2014.

Hooker-u kako ide druze kod tebe ? Danas bio kod biljoza i zapalim neki hedic santa sative od prijatelja toliko sam se zadubio u biljke i treniranje istih , da sam imao osjecaj da se tu nalazim oduvjek iako sam bio daleko u sumi , :D
mlstPOZNAVALAC

jul 2014.

Ja izdrzim 2 dana i padnem . Imam neku viziju kako bi to izgledalo da ne pusim , ali ni jedan covek u mom okruzenju ne pusi . Znaci ja , cale, keva, brat, svi drugari osim 2ce . Na poslu kad izadjemo na pauzu to je jedna SEKTA od 12 coveka u smeni svi puse . Sve vidim , svestan sam. Ali ocigledno ne dovoljno . Mozda kada bih poceo da gajim imao neku extra volju . Ovako nemam trave , smanjio sam na joint nedeljno eventualno dva . I onda sta cu, izgovori i samo izgovori . Drago mi je kada cujem da je neko prestao ili makar da pokusava . Desava se da takve osobe nailaze na ozbiljne psihicke nenamerne napade od strane pusaca tipa "Ma i ja nisam pusio godinu dana pa sam opet poceo" "Ako ih do sada nisam ostavio necu nikada" "Neka ti je sa srecom mada tesko da ces uspeti" Kao da smo svi Omadjijani . Samo napred i ono sto ja pricam je ko je jaci JA ili moj mozak ???
DzejENTUZIJASTA

jul 2014.

Ja bas nemam problem sa tim,posle 7 godina sam ostavio cigare,a pusio sam redovno i uopste nemam potrebu za njima i super mi je... ne znam kako,ali bas ne padam i nemam potrebu za njima..tako da Hooker brate,mozes ti to ! :D plus zamisli svaki euro od kutija ti ostaje :) mozda se cini malo,ali se to nakupi fino,vjeruj mi... Sad mi ne smeta ni kad neko zapali u mom drustvu,a fora je sto mi citavo drustvo pusi cigare... ali zato imam ja moj cigarcic lijepi mali zeleni...
kapelaENTUZIJASTA

jul 2014.

uzmi one elektronske cigarete sa ukosom od nikotina za pocetak i poslem polako promenis neki drugi ukus i polako nadamse da ces ostaviti cigarete, ja pusim cigarete i dok spavam verujmi, hrana me nezanima kod mene, bitno je da imam cigare 4 pakla ih cepam ko od sale.... a tebi zelim od svesrca da ti uspe ostavljanje cigarete....
HookerLEGENDA

jul 2014.

Neu ... Ili - Ili, reaio sam, skidam se sa nikotina na " suvo ". Pre dva sata sam ispuaio poslednju cigaretu iz kutije, ja po injem. I ve se kajem ato ovo piaem da ne bih ispao " pichka " ako ne izdrzim, ali evo, kreem pa kud puklo da puklo, 10. 07 . etvrtak, neka ostane zabelezeno. Ajde, ima li vas joa ...

jul 2014.

ajde hooker, ovaj puta za ozbiljno! sretno ti bilo!

jul 2014.

ajde hook, i cim ostavis cigarete pokreni akciju ostavimo alkohol :)
RastaMan_87POZNAVALAC

jul 2014.

neznam kako netko moze biti ovisan o cigarama ja sma pusio cigarete 5 godina redovito i kad je skocila cijena po neznam koji put sam sam sebi reko da mi je to prevelik trosak pogotovo jer tada nisam imo svoje bebice pa je trebalo novaca za te potrebe. bacio sam cigare jer mi nista ne donose (kao npr kad zapalim gicu) i samo su trosak. sve je u glavi i sve je to dal imas svoje ja ili ne. bar u mom slucaju ;) ipak sretno u nastojanju da prestanes premda nerazumijem sta ce ti cigare ako imas dnevno 3 do 5 smotuljaka :P
HookerLEGENDA

jul 2014.

E jbg, ne mogu sve ;) , dovoljno je ovo ... Uglavnom, nisam zapalio , drzim se nekako ... Uh

jul 2014.

[bez sadržaja]
RastaMan_87POZNAVALAC

jul 2014.

[bez sadržaja]
sjeverISTRAŽIVAČ

jul 2014.

I ja hou da ostavim cigarete ali kako zadr~ati misao vodilju koja nam poma~e da prekinemo sa cigaretama u stresnim i previae opuatajuim situacijama kada jednostavno zapalim ,kada misao koja nam je pomogla da prekinemo sa cigaretama na nekoliko dana,mjeseci ili ak godina izgubi smisao (u mom slu aju je bilo prvo ostavljanje na par godina pa zapalim i eto povratka u duhanske potrebe za par tjedana i sada ne mo~e proi par dana da ne zapalim) i opet smo na po etku borbe sa samim sobom ,a ne mogu viae pronai onu misao koja me je prvi put iz upala iz potrebe za duhanom (ovaj na in razmialjanja me podsjea na petra pana i sretnu misao koje se nemo~e sjetiti da ponovo poleti ) i sada polako izgaram sa svojom duhanskom potrebom.

jul 2014.

Kad ka~ea sebi da se trujea , i da syebavaa zdravlje to ne mo~e da izgubi smisao nikada . Mo~ea povremeno to da ponavljaa samom sebi , ali misao i njena smisao se ne gubi vremenom ,samo se poja ava ;) To ato ka~ea da vremenom izgubia motiv je tvoj ego i tvoja slabost . Niata viae .
sjeverISTRAŽIVAČ

jul 2014.

Tako je sla~em se s tobom u vezi ega i slabosti.Problem je ata misao vodilja izgubi prioritet i izblijedi u nekim trenutcima ,a pitanje bi bilo kako zadr~ati snagu te misli u kriti nim trenutcima, kako zadr~ati onu krutinu i rei ne cigareti kada si pod utjecajem neke psihoaktive ili u onim trenutcima kada te uhvati bezsmisao postojanja i problem je ata to viae nisu trenutci slabosti nego malo du~a stanja svijesti iz kojih se sve te~e iz upati,kako povratiti onu energiju koja ti omoguava da se dr~ia svojih ~ivotnih pravila?

jul 2014.

Valjda je u ljudskoj prirodi da se stalno bori protiv svojih unutraanjih demona . Tu se i ogleda snaga volje ,karaktera , motiva , nemam pojma ...ka~ea prosto sebi da si iznad toga :)
mlstPOZNAVALAC

jul 2014.

Zivotna pravila su fikcija . Nije problem ispusiti jednu cigaretu u celoj nedelji , ili dve ... Problem je u preterivanju . Kada zadovoljstvo predje u potrebu , e tu dolazimo do problema. Ego je tu gde je i mi tu nista ne mozemo da ucinimo . Osim da prepoznamo kada se On javlja .

jul 2014.

Ako mislis da neces uspeti na "suvo" pravac prva apoteka i kupi e-cigaretu i neko dekangovo ulje sa 9+ mg nikotina. Evo ja sam vec preko tri godine na "elektronici" i ne razmisljam uopste da se skidam sa elektronskih. Zapravo i nema tu vise neke ozbiljne zavisnosti, mogu da parim, mogu da ne parim, mogu kako mi je volja jer vise nisam "rob" navike, a nisam se patio niti jedne jedine sekunde. BTW bio sam ozbiljan pusac - preko 20 godina 2+ paklice dnevno.

jul 2014.

Ja sam prestao pusiti prije 1 mjeseca. Prestao sam pusiti zbog zdravlja i novca . u pocetku mi je bilo tesko. ali sada sam se vec navikao.
TexPOZNAVALAC

jul 2014.

Jedan savjet - ako mislite ostaviti cigarete to mora da bude odmah,kao hiruraki rez. Ono kad neko ka~e ma ja samo poneku cigaretu zapalim,ili samo uz kafu - od toga nema niata. Bio, video, probao. U tom slu aju samo je pitanje kad e doi opet kutija - dve na dan.

jul 2014.

negativne misli ne poma~u kod ostavljanja cigareta ili bilo ega. treba vam apsolutno pozitivna misao, neka koja ne sadr~i "loae", "ne puaim" ili bilo ato sli no. ako nekome fali ideja, eto mala pomo: "puaim samo vutru!" ;)
sjeverISTRAŽIVAČ

jul 2014.

Tako je Tex i Metalmaniac ali izgleda godine nose promjenu osobnosti nagore uvjetovanu sve loaijim i kaoti nijim ~ivotnim uvjetima,npr kad moraa omoguit normalan lifestyle petero lanoj obitelji ,a neznaa kako to izvesti misli se uruaavaju i zato prevlada ta slabost i sklonost ovisnosti ,a i moj avatar je iz teme u potrazi za svjetlosti do koje u ovim trenutcima nikako ne uspijevam doi treba mi samo malo svijetlosti koja je nestala iz mojih misli prije su to bile obitelj i sam ~ivot ,a sada nema te energije koja ti omoguuje rjeaavanje problema ,jbg mo~da nisam na pravom forumu da piaem o ovakvim stvarima ali eto tu sam i iznosim svoja sranja jer nemam kome rei osim anonimnim ljudima sa interneta na vutri pozdrav!
baobabLEGENDA

jul 2014.

mo~da vam ova knjiga pomogne.. http://www.slideshare.net/anteb/lako-je-prestati-puiti-allen-carr
artisticLEGENDA

jul 2014.

pro ito sam tu knjigu, puaim i dalje ;) sve je to u glavi, ili hoea ili neea, nema treeg ;)
HookerLEGENDA

jul 2014.

Citiram sam sebe. Namerno ... Ovo iznad sam napisao 10.07. Danas je 21.07. Evo ata se sve izdeaavalo po ovom pitanju. Mislim da sam izdr~ao bez cigareta dva dana. Onda mi je trei dan naialo ludilo i ja kupim kutiju. I krenem da smanjujem. Sa dve kutije na dan ja smanjim na 5-6 dnevno. Posle neka etiri dana pomislim, kad si mogao da smanjia toliko mo~ea i bez njih. Par dana ja ne zapalim ni jednu, i dobro mi. Noas dodje drugar kod mene, ja mu se pohvalim kako nisam tri dana palio cigaretu. A on je isto ostavio i puai one elektronske zaebancije. Popijemo jednu krma u Jelen piva od 2 litra , dunemo jednu, popijemo drugu krma u Jelen piva, dunemo joa jednu. Sedimo kod mene u dvoriatu ispod oraha, milina. U jednom momentu meni dodje da zapalim duvan i po nem da kukam kako je meni teako bez cigareta, kako u ja da izdr~im, kako sam jak, mogu ja to i bla, bla , bla .... Ka~e meni drugar - Hoemo li joa jednu krma u piva ... Ka~em ja - Hoemo, ali nemam viae ... Ka~e on - Idem ja da kupim ... Ode na obli~nju benzinsku pumpu, radi celu no, kupi krma u Jelen piva , veliko pakovnje Smokija i kutiju cigareta, ovih . Ka~e meni drugar - `ta se mu ia, zapali, baa nam je dobro, i ja u jednu i meni doalo. Te vam on i ja popismo onu krma u piva i ispuaismo onako naduvani kutiju cigareta, i baa nam je dobro bilo ... Od sutra viae neu ... Jebga , doalo nam ...
mlstPOZNAVALAC

jul 2014.

Ako bre pa niko ti ne brani ! Samo nemoj da te obeshrabre ta dva , tri puta . Moras da pokusas mozda sto puta da bi uspeo . Trebao si opet ujutru da ne pusis . I nema neke logike zamenjivati poroke , opet ces samo da se vrtis u krug :)
HookerLEGENDA

jul 2014.

Nisam zapalio ni jednu ni ju e ni danas ... Dobro se oseam zbog toga mada kriziram ...Proi e, sve je u glavi.... Ima li joa neko sa foruma da hoe da batali duvan sada ? Ajte ljudi, lakae je kad nas ima viae ...
TropicoLEGENDA

jul 2014.

Kad vidim kako se "mu ia" samo odem u duan i kupim joa jedne za svaki slu aj :D

jul 2014.

vala PO, ova ti je POsebna
JackDanielsAMBASADOR

avg 2014.

Bump mali da ne potone akcija u zaborav. Evo 15 dana bez cigareta,polako stvaram nove navike ( pijem aj,papam vo e itd) i nadam se da u uspjeti ostaviti zauvijek. 20 godina sam puaio i dosta je teako,ali dosta se bolje osje am i ne gubim nadu u prestanak i preuzimanje brige o sebi i svom zdravlju. DODAJMO GODINE }IVOTU I }IVOT GODINAMA!!!! kad me jako krizira ,odem na google i upiaem stop smoking now, prebacim na slike i odma mi je lakae..ova mi je najdra~a
HookerLEGENDA

avg 2014.

Evo, kao pokreta teme da napiaem neato ... Zapalim do tri cigarete na dan ... Desi se nekad i nijednu. Hebe me alkohol. Ne pada mi cigareta na pamet do treeg piva, e onda po inje da mi burgija po mozgu i jbg. popustim, zapalim. I onda ispuaim do pola, pa ugasim, pa ako se nastavi sa pivom posle par komada ode i druga polovina ... Ali sam sa dve kutije na dan smanjio na dve - tri cigarete na dan. Nije ni to loae. Za sad. A ne i mogu pivo da ostavim ... Mislim, sve se moze kad se hoe, ali je bez piva ne bi bio ja, ako me razumete, jbg.
FukmondoAMBASADOR

avg 2014.

u potpunosti hookeru ;)

avg 2014.

Puaim pedeset godina oko deset ateka mjese no. Nakon mo~danog udara i le~anja u krevetu nisam puaio aest mjeseci jer nemogu puaiti u horizontali i nikad u krevetu. Zatih aest mjeseci nepuaenja podigao sam te~inu sa 100 na 130 kg i kad sam se uspio vertikalizirati odnosno sjesti u kolica po eo sam puaiti ponovo i evo nako pet godina sam opet izmeu dvije i tri kutije dnevno ali sa smanjenom te~inom kg. Sjedim od jutra do nave er za ra unalom, `to u raditi nego se trovati, od ne ega se mora i umreti. Svi koji ~ele prestti puaiti moraju imati vrst karakter i svoje ja ali oni koji joa piju i alkohol uz cigarete nikad nee prestati puaiti jer alkohol mjenja karakter ljudi i postaju labilni kad su u ekstazi.
CappyAMBASADOR

nov 2014.

Vidim niko nista nije dugo pisao ovde ,ali moram reci da sam prestao pusiti cigarete vec 2 mjeseca . Pusio sam vec 4,5 godina cigarete i to dosta i dosao je taj dan kad sam rekao nema vise cigareta i tacka . Evo me 2 mj. posle toga i mogu vam reci dosta se bolje osjecam , lakse se dise a i povecava se apetit :dada . Ja sam se udebljao 8,9 kila sto mi je bas i trebalo al zima je tek pocela :notnice: samo lagano . Moram reci da za ova 2 mj. sam ispusio podosta :leafblunt: . Apetiti mi rastu :spcartman: :D Sve u svemu , ko puai zdravlje ruai ko duva zmaj ga uva :rasta1:

nov 2014.

Ja planiram prestati početkom idučeg tjedna. Nikad nisam prestajao osim prije pola godine na 15 dana. Pušim oko 8 godina kutiju na dan. Ako bude "jednostavno" kao s travom bit če dobro. Previše love za malo gušta, može stradati zdravlje a tu lovu ču uložiti u nešto drugo. Popušim 1000€ godišnje ravno ako kupujem kutiju na dan a znalo je otiči i više, kad su prigode jel. Nadam se da ču uspjeti, duplo je sranje jer sam trenutno s travom na Vi.

nov 2014.

da, to je fakat puno para. da ja bar ko sa vutrom, pa da sam sebi uzgajas duvan i znas sta pusis, ovako samo gomila aditiva i sranja idu u pluca... i ja duvanim, i zaobilazim ovu temu, al treba razmisliti i doneti odluku. ono, mozda od nove godine, nije ni ona daleko. sretno s namerom gringo, moguce je sigurno, ja sam u jednom periodu ostavio cigarete na 3 godine, i onda... jbg

nov 2014.

Propušio sam se zapravo sa sadašnjom jer je ona pušila. Prije nje sam rijetko, obično vikendom, pijanke i te stvari. Dakle trošili smo 2000€ godišnje zadnjih godina. Ali ona je stala prije pola godine. Pizda :vb_kez: Al nema veze, sad čemo biti podrška jedno drugom kao i uvijek i imamo zajednički cilj :)

nov 2014.

3. dan!!! A ovo mi je valjda stoti put da prestajem. Sretno ostali!
CappyAMBASADOR

nov 2014.

Necete prestati dok ne kazete sebi NE vise . Cigarete su zlo , mnogi se omaknu i udju u igru nikotina , svojom voljom sam odatle izasao i vise se ne vracam ni pod koju cjenu :dada

nov 2014.

Jutros prva kava bez cigara.

nov 2014.

5./6. dan nepuaenja. Duhana jako malo i to samo u pljugi. Pitanje: ato je vas potaklo na prestanak? Mene ~uti zubi u ae moga. Sretno dalje!
StokaGodinePOZNAVALAC

nov 2014.

Prva kava danas bez cigare.. Inace duhan domaci pusim zadnje dvije godine prije toga 8 godina kupovnih smeca.. Razlog sve pomalo najvise zdravlje..naime ve par mjeseci mi svi govore sto ti je s glasom a ja ne kuzim.. Imam uputnicu za sljedeci mjesec kod specijalista jer postaje sve gore, kao mozda polipi na glasnicama ali kao to nije nista strasno (valjda).. Eto danas prvi dan, prvi pokusaj do sad..
MarcoPoloLEGENDA

nov 2014.

ja sam ih jucer ostavio, al ne sjecam se gdje ;-) salu na stranu, zlo je to...davno sam trebao to govno bacit al nikako cvrsto odluciti...eto nova godina je blizu pa mozda i to ubacim na popis novogodisnjih odluka
StokaGodinePOZNAVALAC

nov 2014.

Treci dan danas..brate pirate ovo je muka, cudan osjecaj skroz.. Nesto fali i osjecam fizicki neki nedostatak ali nema sanse da odustanem.. Svake godine mi je to novogodisnja odluka ali to ne pali bar kod mene, novogodisnje odluke su po meni njesra.. Stvar je u tome sto ne duvam nista vec 3 dana, i necu do sljedeceg tjedna jer sam na putu poslovno..a kad se vratim mislim da ce vaporizer se ubacit u igru i da uopce ne miksam s duvanom.. Ajmo jedno po jedno bilo bi dobro da se neko ovdi prikljuci i da se ostavimo svi tog otrova.. Pozdrav.. Edit: ovo zvuci ko neki no smoke report..haha

maj 2015.

Nakon 2otak godina odlucio sam baciti ovo sranje,1364kn sam u prosjeku baco na cigarete i jednostavno sam si reko dosta je bilo. Evo nekih 7 dana koristim e fucking cigaru i mogu reci da sam zadovoljan iako sam bio skeptican prema njoj.

maj 2015.

ostavi i tu fucking e i bices jos sretniji, nista manje govno

maj 2015.

Nakon 13 godina sam rekao stop i evo vec treca godina kako ne pusim,da nisam vidio temu ne bi se ni sjetio hehe. Himalaya sretno i ne odustaj,a i power dobro veli ;)

maj 2015.

Ma sve to stoji,normalno da je u planu ostaviti i e.

maj 2015.

Ja sam bio prestao svega 15-ak dana. Uvijek neka opravdanja a opravdanja zapravo nema. Morat u biti ozbiljniji drugi put.

maj 2015.

U zadnje vrijeme kad po mem razmialjati o prestanku sa cigaretama ... poja am :(

maj 2015.

Je,glava je tu najbitniji faktor i kad nju poslozis ostalo ide samo od sebe. Jos jedna stvar koju sam primjetio nako prestanka pusenja da sam odlucniji u svojim odlukama,ali eto ne mora biti da je radi toga. Cisto jedno zapazanje.
SmellsZMAJ

maj 2015.

Evo ne puaim od 11. mjeseca proale godine ! :) Doduae preaao na elektronske...koju evo nisam "zapalio" 15tak dana...s 15 godina poceo pusit sve sto dimi :D Dakle 14 godina puaenja iza mene...ato me potaklo? Hmmm...pitao sam se,jel mislim puait do kraja ~ivota? Mislim si sigurno ne! E pa onda bolje prestat sad,jer e mi biti ~ao da nisam prestao ranije,kad prestanem...i naravno da mi je ~ao ato sam uope ikad puaio cig. Tko zna ato me eka,mo~da opet propuaim ali ovaj put stvarno ne vjerujem.Prestao sam jednom ve na 7-8 mjeseci...ali ovaj put sam to stvarno ~elio.Privu e me taj dim kad netko puai blizu mene,ali mi se u isto vrijeme i gadi. Sva srea teglice pune pa zapalim frulicu...lakae je:rasta:
t@maraZMAJ

maj 2015.

Svaka ast svima koji su ostavili to zlo. I meni je velika ~elja rjeaiti se puaenja ali na~alost dogaa mi se ovo ato i Venlo ka~e, im razmialjam o prestanku samo joa i poja am :( Nadam se da u se i ja moi jednoga dana pohvaliti ovdje da sam prestala.....a hou sigurno :)
bakalulaLEGENDA

maj 2015.

Ja puaim 3-4 cigarete dnevno, a kad je i trava u pitanju onda to bude 1-2 dnevno u frulama jer ne volim baa istaka puait. Htio bih se i ovih 3-4 ostavit i smanjit na svega 1-2 dnevno, valjda budem kroz izvjesno vrijeme. Ina e nisam nikad puaio preko 10 cigareta dnevno, a puaim nekih 7 godina.

maj 2015.

Ma treba to bataliti, ja skoro pa tri godine nepuaim. Samo sam se zamislio jedno ve e i rekao koji e mi to k....? I nikad viae nisam zapalio, a puaio sam 13 godina kutiju dnevno. Bilo je teako prvih 4-5 dana, al srea bilo je vutre pa se pre~ivljavale krize. Danas mi netreba uope niata niti imam kakve nikotinske krize. Te elektri ne mogu proi samo ako su punjene vutrom ina e nula bodova bajo moj, samo neural ;) Baa ti niata netreba za prestat puait osim odluke i snage volje. Sad kad razmislim nije mi uope jasno zaato sam se trovao time sve te godine.

maj 2015.

Fumo sam tri akatule dnevno,puno vozim na poslu,pa valjda iz dosade i jedan dan sam reko sebi dosta.Nosio sam cigare u apagu joa par mjeseci da se nemoram grebat ako se slomijem i evo nakon skoro tri godine me nije slomilo,a kad bi imo krize a imo sam hi i to kakve reko bi sam sebi " Da puaim sad bi zapalio" i koliko god zvu alo smijeano evo upalilo je i sad sam najgori za okolinu jer bivai puaa je najgori nepuaa ,bar mi tako bolja polovica govori. Mislim da je stvar karaktera i volje a da ne govorim o zdravlju,odavno sve re eno.Meni osobno se promjenilo to da bolje spavam,nema viae suhih usta i gorkog okusa kad se probudim jedino ato se potroanja vutrice poveala ali ato je tu je!!
Scoot420ENTUZIJASTA

jun 2015.

Danas 25.6 prije posla sam zapalio 2 cigarete i prestajem puait,bio sam stao od nove godine na mjesec dana al opet sam krenuo sa jednom dnevno,pa sa dvije,pa pola kutije pa se vratio na staro,koncetracija mi opada,brijem da imam temperaturu al mislim da u sad fkt izdr~at...javim ak zapalim.
Sjaj2ENTUZIJASTA

avg 2015.

Danas po inje peta nedelja od kako sam ostavio duvan (uspeano)!!!
StastopojoAMBASADOR

avg 2015.

Ja ne pusim nesto vise od mjesec dana, fino sam popric'o sa sobom i rjesio problem. :)
StipeZMAJ

sep 2015.

Danas je mjesec dana da nisam zapalio cigaretu, niti planiram za sada.

sep 2015.

nisam nikad pusio cigare ali sam se navuko na duhan svaki dan zapalim po jednu (ne pusim dugo mozda 3 mjeseca) i u zadnje vrjeme me davalja spusti da mi bude lose ali ja svaki dan uvjek uzmem jednu iz dosade ili ne znam cega i to specificno kad izadem sa ekipom kad sam kuci ili na poslu i ne pomisljam na njih.ako ne izadem sa njima 2 tjedna 2 tjedna i ne pusim i nemam probleme nikakve ako ne pusim.
SmellsZMAJ

sep 2015.

Trudim se :D 2 tjedna iza mene...

sep 2015.

@Smells Ja sam od 4 mjeseca na nautilusu :D
sharpLEGENDA

sep 2015.

Dajte nekakav recept heavy smokeru ali samo mi nemojte : -Budi karakter i sl. .......

sep 2015.

Samo si smotaa par mikro pljugi, i svaki put kad te uhvati ~elja za cigaretom zapalia pljugicu :joint2:. E a dobro je i grickati koatice od bundeve kad te uhvati da bi cigaretu zapalio ;)
sharpLEGENDA

sep 2015.

onda cu morat dimit 5 g. dnevno :fuck: a ja tolko poduvam za 2 mjeseca :kafa:

sep 2015.

Onda budi karakter......:)
H2O888LEGENDA

sep 2015.

evo meni je proslo oko 3g otkad sam presta,mozda i vise,od cetvrtog puta mi je uspilo,inace je islo i do 2 kutije dnevno

sep 2015.

@sharp Probaj sa e cig,ja sam pusio preko dvije kutije cig na dan. A evo sad par mjeseci poslje sam na najmanje nikotina i sve manje i nju koristim. Uskoro i to bacam :)
sharpLEGENDA

sep 2015.

Ma ja bi sam sebi rezao po milimetar duzine prstiju ,kad god bi pozelio cigaretu,samo kad bi pomoglo, ali.... mislim da bi ubrzo ostao bez ijednog prsta :fuck:. mista morat cu te poslusat @rancero . nisi mi nesto pomogao ali hvala na trudu :):thumb:. @Himalaya Gold ja pusim 3, a ak se zalomi pa se ostane malo kasnije s drustvom i cetvrtu zdimim ,pogotovo uz alkohol , ,morat cu naci neku E-cigaretu od 200 W recimo ;). Ma probao ja sa nicorete flasterima prije par godina, lijepio ih samo jedan dana , prestao i izdrzao 2 mjeseca. onda prva zahebancija i .....:fuck: :plac:

sep 2015.

Ja sam isto flastere probo ali nista. Jedno vrijeme sam neke zvakace koristio,kad nisam vilicu iscasio zvakajuci :D i isto mi nije pomoglo.
fortunatoAMBASADOR

sep 2015.

Duhan sam po eo puait u 1. osnovne, a prva frula je pala u 4. osnovne. Znao sam prestajat puait duhan po godinu,dvije i ponovo po injat sa tim smeem nakon obilnog natapanja u alkoholu. Prije sedam godina mi je frend poslal hipnoterapiju ( na engleskom je ) i od onda nisam zapalil. Evo i linkova: https://www.mediafire.com/folder/y9lpci1u8r5gk/Stop_smoking_via_hypnosis https://mega.nz/#F!U89XnZ7K!7WveJpWOgikV1pUhHbtCvw

sep 2015.

@sharp kume a ato da ti re em.Ja sam presto tako ato sam sebi reko da je dosta i stisnuo i pre~ivio sa svim prstima na rukama:). Vidim pri a se o svemu ali mo~da najuspjeanija metoda je hipnoza,ako ve karakter ne pali :)navodno ti zgadi cigare,ne bi zno,nisam provo ali imam frenda kojemu je pomoglo i dan danas ne puai pa................

sep 2015.

nadi neku zanimaciju sa rukama najvise sto te vuce da pusis je to sto nemas nista u rukama.znam meni ako nema upaljaca u rukama poludim
SmellsZMAJ

sep 2015.

Upravo tako,meni je najveca kriza bez cigareta bila dosada,RUKE...jao,ata sam znao patit... isto da se neato nate~e po rukama,tresanje u pepeljaru itd...to mi je najgore sjelo,neku posebnu drugu "krizu" nisam osjeao,osim te sitne navike.
BladerZMAJ

sep 2015.

Ruke puno zna e... evo ja npr zapalim par komada na dan ali uz kavu ili neko pie alkoholno. Prije sam pusio kutiju. Meni je cilj biti neovisan, a opet puait kada ~elia puait. ini mi se da treba se rjeait tog indentiteta puaaa. Ako postoje puaai i nepuaai onda treba postat ne puaa u svojoj glavi. Ali ruke masu utje u na um jer umu je najte~e niata ne radit, odatle i potjee ovisnost i druge ovisnosti koje joa nisu prepoznate. Nikotin je jako mali i vrlo ne bitan dio ovisnosti...

sep 2015.

Nikotin ni nije toliko zlo koliko je katran. Katran stvara premaz preko plua, zatvara spore koje absorbiraju kisik i onemoguava disanje punim kapacitetom pa samim time utje e na kondiciju. E cigarete nisu nikakav izbor, mnogi govore kao ostavili se puaenja a siau te elektri ne, zna i i dalje ste ovisni samo ato E-cigarete imaju oko 40 atetnih spojeva viae nego obi ne, ali mnogi si to ne ~ele priznat pa su aatro ponosni na sebe. Najbolji na in je snaga volje ili akopunktura, kod nas je akopunkturna terapija od 12 seansi 2400 kuna i uspjeana je 100%, imam par poznanika koji su je proali i evo ve godinama ni ne pomialjaju na cigaretu, ali im sad najvei problem predstavlja boravak u zadimljenim prostorijama jer im organizam ima totalnu netrpeljivost na dim pa veina reagira povraanjem. Ja i dalje stojim iza toga da je trava najbolji na in za ostavit se tog zla ;)
BladerZMAJ

sep 2015.

Veina ljudi koja puai kutiju + na rengenskim snimkama uvjek ima naglaaenije bronhe ata znai da je to tkivo cijelo vrijeme pod optere enjem kao lagani bronhitis. Baa gledam da skroz izbacim duhan, i da uzmen neki strain sa low thc, nedgi 3-4% da mogu kao ovjek zapaliti par istih na dan od 1 grama jer kako puaim male uvjek popuaim previae duhana...i to bez filtera. Zna i zamjenit duhan sa nekim low thc strainom to je plan...
SmellsZMAJ

sep 2015.

@No Joke Ne itaj "istra~ivanja" duhanske industrije...u e cigaretama baza je najjobi niji glicerin koji se mo~e kupiti i u ljekarnama,mnogi sami sebi kod kue rade tekuinu...tako da to ato si pro itao kako je joa atetnije od obi ne cigarete je totalna nebuloza i plaen lanak od strane duhanske industrije.

sep 2015.

Neznam zaato bi ih njema ka zdravstvena komora zabranila da nema razloga.
SmellsZMAJ

sep 2015.

Otkud ti taj info? Koliko vidim po netu,to nije istina,potpuno je legalna prodaja i konzumacija... U njema koj se razmatra e cigaretama dat status "lijeka",kako bi ljudi na recept dobivali e cigarete u svrhu skidanja s pravih cig.

sep 2015.

U njema koj je zabranjeno konzumiranje e-cigareta na javnim mjestima i zatvorenim prostorima, a preko 60 posto e-cigareta i ulja povu eno sa tr~iata zbog mo~ebitne atetnosti. Kod nas na ~alost ne postoji tijelo za kontrolu toga tako da je veina "sranja" sa zapadnog tr~iata zavrailo kod nas jer nemamo nadzor nad tim. Iskreno da sam puaa prije bi puaio cigarete nego to. Ostavljat se jedne ovisnosti radi stvaranja druge nema smisla. Ako je to samo glicerin, ata te dr~i da to siaea, ata je to ato ti namiri nikotinsku krizu, ako nije niata pa ata e ti to. Ku~ia ima tu mnogo viae od toga samo ato je teako nekad sam sebi priznati.

sep 2015.

Ima tu istine @No Joke u tome sto pricas ali daj mi reci jel ima ista stetnije od cigatete? V Vjerujem da je ova tekucina stetna i ima nikotin u sebi ali 100% nije stetna kao cigareta i nema ni blizu toliko sranja u sebi ;)

sep 2015.

Normalno da nije toliko atetna, prvenstveno samim time ato nema izgaranja i dima je atetnost prepolovljena. Razumjem vas i znam kako vam je teako, proaao sam ja sve to, imao sam i ja tu E-cigaretu al sam jednostavno sve batalio, grickao koatice i poveao broj pljugi dnevno i sad sam ko preporoen. Znaa ono kako ka~u "bivai puaa je najgori nepuaa ", meni sad smeta zadimljena prostorija, smeta mi kad netko puai u mojoj blizini, smeta mi smrad iz pepeljare, mnogo toga mi smeta ato nisam primjeivao dok sam puaio.
SmellsZMAJ

sep 2015.

@No Joke Nikad u ~ivotu nisam osjetio nikotinsku krizu iako sam puaa 16 godina,ja osobno koristim tekuinu bez nikotina tako da... Ovo za njemacku nigdje nisam naaao info...mogue da su povukli tekuine iz kine,ostalo nemaju ata povla it iz prodaje,e cigareta je obi na lion baterina i grija . Sve mi to li i na politiku,viae nego na "zdravstveni problem",duhanska industrija je jedna od najveih i najprofitabilnijih industrija u svijetu...e cigarete su im o igleda prijetnja:) Nema tu ata biti kancerogeno,napravljeno je dovoljno istra~ivanja da to zdrav razum sam zaklju i,sastav tih tekuina ionako postoji ohoho godina i koristi se u mnoge svrhe,tako da nije neato novo. E cigareta se ini kao neki veliki ? dok to ne uzmea u ruku i sku~ia da paria doslovno vodu. Ja osobno koristim tekuinu bez nikotina s biljnim glicerinom i aromom koju mo~ea i jest,koristit u kuhinji...neznam ata tu mo~e biti kancerogeno :)

sep 2015.

Hehe, pa zaato to puaia, to te ja pitam?
SmellsZMAJ

sep 2015.

Jer nisam htio prestat puait,kao navika...ali sam se htio rijeait ~ivog otrova i financijskog tereta...tjedno barem 300kn na cigarete...rezultat je odli an,rijeaio se i jednog i drugog...a i dalje puaim :rasta: tj...sad parim...da budem precizniji...i to mi je joa bolje,sjedim pred kompom,gledam tv na fotelji...i parim...niata ne smrdi itd...plua su mi u puno boljem stanju od kad ne puaim,znalo me guait esto,znao sam iskaaljavat duau svako jutro prije posla...itd...
sharpLEGENDA

okt 2015.

4-ti dan sam "suh" ,samo na flasterima,koje ne mijenjam svakih 24 sata(a trebalo bi) ,tek danas stavio drugi, i prvi put se naduvo heheheh, valjda mi je danas bio najkriticniji dan :joint: .:let::thumb:
SmellsZMAJ

okt 2015.

Ja zapalim svako jutro uz prvu kavu...joa se toga ne mogu rijeait,ostalo ecig :) Iako sam danas zapalio 3-4,nema veze,ako niata drugo rijeaio sam se kupovanja...kad se izra una,ispadne povelika cifra svaki mjesec.
sharpLEGENDA

okt 2015.

nisam zapalio malo preko mjesec dana :):):):):):) ,danas dobio neke Nirdosh no Nicotine i no Tobacoo ajmo rec cigarete iz indije , navodno brze ciste pluca od katrana koji se nakupio tijekom pusenja :thumb:

okt 2015.

Pridruzujem se akciji Pusim aktivno vec 6 godina i u isto vreme pusim cigaretu i uporno govorim ostavicu ovaj otrov i nikako i to takoo evo vec skoro godinu dana,znam da ne pusim puno za razliku od nekih u ovoj temi ali mislim da je i sasvim dovoljno i da mi je sad vreme da ostavim to,to jest u par meseci... Naime,planirao sam da ostavim kad budem imao svoju vutru i da pomocu vutre ostavim cigarete,nemam predstavu kako je to bez cigara jer nikad nisam ni pokusao najvise 2 dana bez cigara i to od ta dva dana sam prespavao 26 sati :) Sad (ako bog da srece i pameti) Imacu gotov grow kroz neka 2-3 meseca i napokon svoju vutru,pa cu probati da pusim vutru umesto cigara (Znam da cu dzamiti prvih par nedelja ko bolesnik,al nadam se da ce pomoci) pa cemo videti kako tece situacija,naravno javljam se ovde. :joint2: Usput po preporuci prijatelja procitacu i ovu knjigu koji je ostavio cigare pomocu nje,inace i ostala masa je hvali po netu svuda,pa eto nemate sta da izgubite knjiga je oko 5e,probajte LAK NA IN DA PRESTANETE DA PU`ITE Alen Kar

nov 2015.

Evo da dodam i knjigu,ko zaista misli da prestane da pusi neka procita ovo ja upravo pocinjem citati :) https://slobadidi.files.wordpress.com/2010/12/allen-carr_lako-je-prestati-pusiti.pdf
HookerLEGENDA

jan 2016.

Poslednje moje javljanje ovde je bilo 12.08.2014, kad sam napisao ovo iznad... I onda sam se ukurvio jer sam opet po eo po starom, malo po malo i kao da niata nije bilo, dve kutije na dan, isti tempo, kad nemam za cigarete kupim duvan i sranje... Do ek 2016. godine, deset minuta pre ponoi, ugasim cigaretu i pomislim, neu viae. I nisam, u ovu godinu sam uaao kao nepuaa . To je to, bez neke velike filozofije ...
SmellsZMAJ

jan 2016.

Pomalo...proalo je tek par dana :D A ja sam se vratio starim navikama,jbg.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se