VUTRA
ForumZajednicaOfftopicSocijalni život jednog growera, teret tajne i čelična balls
LEGACY

Socijalni život jednog growera, teret tajne i čelična balls

99 odgovora6,737 pregleda

nov 2015.

Dragi drugari. Meni li no, jedan od najinteresantnijih i najuzbudljivijih detalja ovog hobija je konstantno balansiranje izmeu onoga ato nazivamo spoljni svet i onoga ato nazivamo prosto i jednostavno: GROW. U ovom slu aju to nije re , ni zna enje, ni pojam- to je paralelni zivot, koncipiran do najsitnijih detalja, realan i, pre svega, izabran da bude ~ivljen i dozivljen. Taj i takav ~ivot, u potpunom je neskaladu sa ~ivotom koji ~ivimo meu ljudima, roacima, prijateljima, direktorima, komaijama...ta dva sveta imaju svoje posebne i jedinstvene mehanizme, da u slu aju medjusobnog kontakta uniate jedan drugog. Zato su Groweri ljudi posebnog kova, sposobni da se nose sa teretom tajne; ljudi koji imaju eli na muda da se svesno suo e sa mogunoau uniatenja oba sveta i ljudi dovoljno mudri da aroliju tajne dr~e daleko od svoje sujete. Ako malo banalnije pogledamo stvari shvatiemo da ve posle par godina "tajnog ~ivota" stvari oko nas po inju da se menjaju, da socijalni ~ivot dobija malo ja i "password", a bezazleni gosti postanu potencijana opasnost po naau bezbednost. Dau vam jedan brutalni primer: Taman ste pripremili sve za berbu, kese, rukavice, makaze; pustili muziku, u~arili spravu dok trimate neku masnu granu- kad ono na vratima nenajavljena tetka sa drugaricom svoje drugarice, iz aetnje svratile smo da se jave, a mo~da i kafu srknu na brzinu...ili dok ispraamo goste, neko pita:" A ata vam se to uje iz one sobe?" -mislei na zvuk ventilacije. To su izazovi i iskuaenja pred kojima i najmanja nepa~nja i pad koncentracije mogu uticati na kompromitovanje i ozbiljne potencijane posledice. Takoe, postoji joa jedan aspekt ovog problema koji je baziran na li noj sujeti i sposobnosti da se izborimo sa njom u odreenoj situaciji. Svi smo se nekad naali usred neke smeane diskusije o travi, uzgajanju, predrasudama, sa ljudima koji imaju jako malo znanja o svemu ili ga uopate nemaju, kad nas samo vrst karakter i kontrolisana sujeta spre avaju da na delu poka~emo kako sve to zaista izgleda i funkcioniae. Dakle, svi mi koji ~elimo i radimo na tome da istrajemo u "tajni" imamo neke svoje mehanizme, okolnosti, taktike koje vremenom razvijamo i uspeano primenjujemo u svakodnevnom ~ivotu, dok mnogi opet, samo probaju da stave taj teret na lea i jednostavno pokleknu pod njim. Ono ato bi svaki po etnik trebalo da ima u vidu je to: da su eli na muda temelj jednog growera, a skromnost i karakter su vrsti zidovi i stabilan krov growerskog ~ivota. Ali kako se nosimo sa tim? `ta smo izgubili i koliko dobili? Nekako mi se ini da je ovaj na in ~ivota put kojim se vraamo sebi, distanca sa koje mo~emo iskrenije sagledati svet i jasnije prepoznati li ne prioritete u tom svetu i koliko nas zaista poznaju prijatelji, rodbina, kolege... Mo~da sam malo napuaen pa ne uspevam lepo da formuliaem, ali eto, o tome razmialjam....ovog zajebano hladnog nedeljnog jutra. :)
Space_LuluLEGENDA

nov 2015.

Ovo ato piaea mislim da je vrlo individualno, i zavisi od osobe do osobe. Svako od nas ima druga iji stav prema druatvu i razli it odnos prema prijateljima, gostima, roacima, tajnama, itd. Stav koji zavisi od previae faktora da bi se nabrojali svi, od kojih su neki: karakter, porodica, okolina, iskustva, itd, itd... Meni, li no, ne mogu da ka~em da ovo pada neato posebno teako. Ali, to je zato ato sam i pre ovoga bila takva i granice su ve postavljene. Mislim da sam joa od srednje akole imala hobije i interesovanja koje bi veina ljudi nalazila udnim i neprihvatljivim. Do sada su sve te "tajne" mogle da stanu u poveu kutiju, ali i sada kada je neato vee i bu nije u igri pravila su ostala ista: niko nema pristup mojoj privatnosti bez eksplicitnog odobrenja. Iznenadne goste ne primam, bliski ljudi, druatvo i u~a rodbina su esto kod mene u stanu, ali ne vraljaju iza zatvorenih vrata. Smatram da svako, ali svako, mora da ima odreenu dozu privatnosti i tajni. Ko ka~e da nema ili la~e ili je ve mrtav. Po mojim standardima normalna osoba u danaanjem druatvu mora da ima interesovanja koja su za druatvo manje ili viae neprihvatljiva. Ali, sa druge strane kako svi mi svakodnevno obitavamo, radimo, izlazimo i postojimo u tom istom druatvu, odreen nivo tajnosti je neophodan. Suludo bi bilo da je ikako druga ije. eli na balls mislim da je prejak termin. Ja bih ovo u najboljem slu aju ocenila kao drvena balls. elik ipak volim da uvam za neke druge stvari i poduhvate. :makaze:

nov 2015.

Balls su normalne tvrdoe ali imaju dobru zaatitu od neke lagane ali tvrde legure :D U pravu ste oboje. Kad ti gori box ... ne diai :D

nov 2015.

Uzgoj iz potrebe mi je prerastao u hobi a i dalje mi cijela ekipa i rodbina uredno navrati na kavu,rodjendane i sve ostale dogadjaje ali to je moja stvar u moja 4 zida...Zena svremena na vrijeme pita kako napreduju i obavijesti kad puncu i punici treba nova doza ulja i to je to....uzgajam za svoju obitelj i znam da neradim nista lose i samim tim osijecam se ugodno jer drzim konce u svojim rukama a svoju zelju za hvalisanjem i razgovorom namirim ovdje sa vam i sve funkcionira savrseno ;)
nerpZMAJ

nov 2015.

I pored jasnog licnog uverenja da ne radim nista lose (vazalske zakone ko *ebe, ja sam je legalizirao momenta kada se majka oporavila od kancera) mogu da se prepoznam u svakoj recenici prvog posta. Osim citaca strujnog brojila i postara (ne ulaze na plac), osim leti, nemam posete jer u selu gde mi je vikendica ne druzim se ni sa kim, osim prvim i jedinim komsijom. Ali imao sam 2 slicna momenta kao Barbarossa :D Naime, kada sam trimao prvu turu outdoora, oglasio se alarm da je neko prisao placu. Onako sa makazama u rukama pogledam na kamere, kad ono neka baba iz sela trazi komsiju da mu dotera kravlje djubre...a komsija nije bio tu, pa dosla do moje kapije da pita gde je. Prvo prevrnem oci kada sam je video na kameri (koji q bas sada, a niko nije prilazio placu ne pamtim otkada!), a potom i izadjem pred kapiju, sa sve charash rukama, drzeci ih iza ledja :D Na brzinu joj kazem da nema komsije par dana, i da ce doci sutra, pa cu mu preneti.. Druga situacija se desila sa vodovodzijom, koji je bez ikakve najave dosao do kapije i poceo da me doziva. A ja trimujem drugu turu :upiii: Sto je najgore, on je trazio da mu pogledam nesto u kuci na kompu, a posto nisam smeo da ga pustim unutra, jer je sposvuda bila susena trava, sam mu rekao da nije dobar momenat, tj. da imam "posetu" drugarice :D :D :D Nisam svaler, ali u toj sekundi mi se to cinilo kao najbolji izgovor da ga ne pustim u kucu i bez mnogo price da se okrene svojim poslom, kako je i bilo :D Znajuci kako po selu se prica siri, sam se utesio cinjenicom da je bolje da pricaju okolo da sam svaler, nego uzgajivac kanabisa. :D Supruga mi je plakala od smeha kada je cula sta se desilo... Je6en je zivot growera :bocni::
BobiManLEGENDA

nov 2015.

Grow sam poceo sa ubedjenjem da radim nesto dobro, da cu nekoga izleciti, tako da ne postoji kod mene nikakva griza savesti. Strah je bio prisutan, posebno iz razloga sto plac na kome gajim gandzu pripada meni, a ja ne zivim tu. Verovatno bi mi bilo lakse da sam imao neku kameru kao nerp. U potpunosti delim misljenje sa barbarossom, posebno sa tim kakav je karakter potreban da iskuliras sve te "strucne". Jos jedan razlog sto sam uzivao u growu je osecaj da radis nesto protiv sistema (drzava, mafija, policija). Suprotno od njihovih ugovorenih zakona koji legalizuju njihov kriminal, a obicnom coveku (npr meni) cine zivot sve tezim, a previse si mali da bi ista promenio. Na kraju dana, kad platim sve pdv-ove, akcize, ateste i namete, udjem u plastenik I pomisli sta bi oni dali da nadju moje biljke I strpaju me iza resetaka. Ali bar u ovom hobiju jos uvek sam korak ispred njih...

nov 2015.

Barbarossa, slazem se u potpunosti. Ocito neki ljudi imaju bolju situaciju, pa samim time im je lakse , imaju manje briga, mogu zakljucat neku odredenu sobu bez da se ikome pravdaju. Ali kad nemas idealne uvijete, stvarno hodas po zici, dovoljno debeloj da si siguran a opet dovoljno tankoj da bez problema padas izmedu stvarnog i svog svijeta. Ja sam ,na primjer, u situaciji gdje su mi stvarno potrebna,ne eli na, vec j****a titanumska muda. A sto se tice odrzavanja stvarnog svijeta i svijeta unutar kutije. Nije lako, ja sam tek poceo sa growanjem(pa nemogu u detaljnije ic) ali vec sada je to komplicirano. Imam podrsku svoje bolje polovice,sto mi je dakako najbitnije, cak i tolerira zujanje ventilatora po noci, te moje dizanje u 4 kako bi ukljicuo stvari koje nejdu preko tajmera. Ja iskreno mislim da oni koji su se opustili u to moraju uvijek biti na oprezu, ne sad biti paranoik, i ne moc spavati radi toga. Vec uvijek ostaviti dio mozga, dijelic razmisljanja o toj sobi, o toj nama dragoj kutijici koja odrzava ljepotu na zivotu, i biti tiho. Imati onu unutarnju sadisfakciju, koja te pokrece, koja te veseli iz dana u dan, samo tebe a nitko ti to nemoze oduzeti jer nezna za to. Tolko od mene . :gled:
Paranoja ManAMBASADOR

nov 2015.

Od kako se bavim ovim hobijem, definitivno viae vremena provodim razmialjajui o sebi ! Jesam li ja narkoman, pa mi je potrebna ovolika marihuana ? Da li normalan, odgovoran i socijalizovan ovjek mo~e da se bavi ovim sportom ? Ovo su samo neka pitanja kojima sebe "mu im"... Ja nemam potrebe za medicinskom upotrebom marihuane, niti ja niti bilo ko moj ! S tim u vezi se ograujem, i izra~avam poatovanje prema svakom groweru koji uzgaja radi lije enja, sebe ili drugoga . Ali ja se redovno pitam "esam li doobar" :crazyd: jer ja growam samo da bih duvao ko somina, i da bude najbolja u regionu :D Ipak par odabranih osoba zna za moje aktivnosti, morao sam da podijelim taj teret. Za njih, ja sam Booog :sun2: Pogotovo kad doem sa 7-8 zamotanih komada...

nov 2015.

Pored suzdr~avanja od lomljenja vratova u razgovoru o uzgoju sa nekim neinformiranim, najgore mi je, kao sezoncu, kad me pitaju ato ima novoga i ime se bavim zimi. Boli me kad moram re, evo niata, gledam filmove a doma zvijeri divljaju. Em misle da niata ne radim, em se ne mogu pohvaliti. Ili ono kad vidim prerano ubrani, loae otrimani i neosuaeni cvijet za 100kn/g a nemogu mu niata re, moram se pravit blesav. `to se ti e druatva, tamara je dobro rekla jednom prilikom, kad traje grow, druatvo se bira.

nov 2015.

da se kojim slu ajem odobri uzgoj,legalizira... volio bih i dalje neprimjetno :) niata ljepae od toga ;)
SuperflyAMBASADOR

dec 2015.

Šutnja je zlato.dobro je Barbarossa rekao.....privatni uzgoj u svom stanu gledam kao na svoje ustavno pravo a država i političarske kurabe koje polako ali sigurno uništavaju naše ekonomije i kvalitetu života nemaju nikakvo pravo da djele lekcije morala okolo...tako da koja biljoza u privatnosti je zaista najmanji problem države a i bilo koga drugoga....kod mene tko dođe a ne dolazi ih puno ne će ništa primjetiti.....(Familija svi znaju) Sujeta je možda i veći problem nekome baš u spominjanim situacijama kada razgovaraš o biljozama sa neznalicama koje prodaju maglu ili govno od poluskunka za 10€ po gramu....nikada pao od 15 e do 49 godine koliko sada imam a imao sam ukupno pauzu max 3 godine u tom cijelom periodu.....sviđa mi se koncept growanja 2 puta godišnje ili 3 puta max da se opskrbim i eliminiram zadnji rizik vezan za duvanje a to je nabava..... Dobar post crvenobradi.....daje za razmišljanje....
RačićISTRAŽIVAČ

dec 2015.

Barbarossin tekst mi je genijalan :thumb::clap:::joint2:

dec 2015.

Joa jedan bitan aspekt ove pri e je postojanje Vutra org. Verujem i duboko sam ubedjen da bi grow i ceo growerski ~ivot bio daleko manje lucidan i inspirativan bez postojanja ovakvog jednog specifi nog ventila, growerske ispovedaonice, dru~ionice, u ionice, sanjaonice i volionice- kao ato je Vutra org. :)
[Manijak]ISTRAŽIVAČ

dec 2015.

Barbarossa do neklen shvatam ata si htio rei.I sla~em se sa tobom u potpunosti.Ali nemam dovoljno pameti da te sve razumem :crazyd::popcorn::.Svakako ovaj forum Vutra.org me poti e na sve ato radim da radim sa ponosom.Nisam sam,zna i to je normalna stvar i sve predrasude o tome ata radim uniatim dru~ei se sa vama ovdije i itajui sve te teme.A i svakako postoji paralelni ~ivot. :spliff:
smileeeeAMBASADOR

dec 2015.

Svideo mi se tekst. Jedno zlatno pravilo je keep your mouth shut! Znaci apsolutno NIKOME ni reci. Cak ni najboljem ortaku kog znas ceo zivot i sa kojim si spurnjao kilograme. U ovoj stvari, kako se kaze, 1 i 1 koji znaju nisu dvojica nego 11. I ako tetka bane, ne otvaras jednostavno vrata - nisi tu..
topaj motaAMBASADOR

dec 2015.

Dobro je samo da ukuani znaju ata se radi, tad je najvei teret rijeaen.
BinatonePOZNAVALAC

dec 2015.

zanimljiva tema, sla~em se sa vama :) Tram11 inspiration? :respect:
Paranoja ManAMBASADOR

dec 2015.

Ja neato nijesam baa impresioniran odzivom najznamenitijih lanova na ovu temu o_O Tema je sjajna, i odli no je napisana-formu
Paranoja ManAMBASADOR

dec 2015.

Ja neato nijesam baa impresioniran odzivom najznamenitijih lanova na ovu temu o_O Tema je sjajna, i odli no je napisana-formulisana !!! Zaista, Barbarosa tebi samo :respect: uboo si ga u centar ! Ali, ovdje ima mnogo mnogooo aarmantnih, pametnih likova i likulja :p a ovom prilikom aute. Ne bi valjalo da se ograni imo samo na teme tipa growinga, grow teorije, ph, zemlja, gnojivo bla bla blaaaaa .... Neemo da ispadnemo kao neka sekta valjda, kojoj je "sveta" biljka centar univerzuma, te predmet vrhunskog obo~avanja ! Ajte Prijatelji i Poznanici foruma, prozborte dvije tri... znam da ste bistri, iako dominantno prebivate u dimu :cool: Ima neka impresija/iskustvo koje se mo~e podijeliti ...:djede:

dec 2015.

ma sta cu pisat kad bi poceo samo bi pokazao kako sam glup.kad sam poceo reko sam prijateljima odjednom je 50 ljudi znalo. stao sam skreno nekako pricu uspjeo i onda debil nakon godinu dvi opet reko i opet isto -.-. kasnije i roditelji saznaju, u pijanom stanju jedna od njih se izdere na sred ulice da to radim onda uzmem svu opremu i fino je sakrijem u podrum pocupam sve biljke i cekam kad cu past najgora 2 mjeseca koja sam utripovo u zivotu.
L0oDZMAJ

dec 2015.

Ja ne bih imao ata reci... meni je stelth sve u zivotu po tom pitanju,pa se ni ne opterecujem time,to mi je postao zivot... ko zeli doci,nek dodje,ne cimam se niata... jer znam da je to skriveno od spoljaanjeg sveta... to je moj ~ivot,sve dok samo ja znam za to,tako ce biti,a onog trenutka kad osetim neku sumnju(nadam se da do toga nece doci)sve se prekida... i pravi se novi zid... i to je to... a mslm da je i kod vecine growe-ra tako.... a ato se tice biljke,to je moja svetinja,ata god njoj ispricam,znam da ce ostati medju nama... tako da su biljke moji najbolji prijatelji,koji ti nikad nece zabiti noz s' ledja... a ~ivot se vodi normalno,porodica,posao,rodjaci,prijatelji... to sve ide u toku sa ostatkom sveta... al eto to je neka moja privatnost,neki svoj mali svet u kome imam dvorac,ja dr~im kljuceve od svega toga... peace
KlikLikPOZNAVALAC

dec 2015.

Braco nemojte tripovat.. Hahahahah :respect: na temu.. Neznam jeste gledali seriju breaking bad.. Svi smo mi ludi hajzenberg..
smileeeeAMBASADOR

dec 2015.

Nasa tajna je nasa moc ;)

dec 2015.

otprilike ono ato je i mario rekao. forum je tu da se "pohvalim" i ispunim tu potrebu da to sa nekime podijelim, tako da je lako dr~ati jezik za zubima. uostalom, za mene znaju i drugi kolege groweri kojih poznajem 10-ak i moji starci, drugi mogu samo sumnjati ali ne i dokazati. (jedini dokaz im je vrhunska vutra koju samo ja uspijem "kupiti" od nekih udnih likova :D) edit: a da treba muda za ovaj hobi, bogami treba!

dec 2015.

Definitivno najidealnija situacija za sve nas je da niko drugi ne zna za tvoj hobby,ali ni ~ivot nije idealan pa se i ovdje teako mo~e primjeniti potpuna anonimnost. Svaka ast onima koji mogu odr~avati potpuni "stealth"mod,a za sve nas ostale je najbitnije da taj krug ljudi bude ato manji. Meni osobno za ono ato radim znaju dvoje ljudi,jedan mi je najbli~i mogui rod a drugi frend joa od pelena.Ispod toga jednostavno ne ide...

dec 2015.

Barbarossa, zanimljiva ti je ovo tema brate. I sve ato si napisao, stoji. I svi po etnici bi trebalo dva puta da razmisle treba li im to u ~ivotu, jer, teaka je to droga. Mislim, ne trava kao droga, nego grovanje brate. To je droga, adrenalin te puca, paranoja sasvim redovan gost, ne da ti da odea igde na du~e vreme, tra~i te CELOG. Ako i odea negde, proganja te. Da li je neato krenulo naopako, da neko nije nanjuaio, da li e nastati struje, ata je s kineskim ventom prokletim, hoe li sve puknuti, buknuti,... Aaaaaaaaaaaaaa! Svaata sam u ~ivotu gajio od ~ivotinja, pse, ma ke, ribice, hr ke, papagaje, i decu imam, ali jedinu stvar koju ne mo~ea nikome poveriti na uvanje je saksija sa Konopljom. ak ni ~eni, jer uvek neato zajebe!

dec 2015.

Tako ljudi! Drago mi je da razmialjamo o tome, da delimo jedni sa drugima suatinu, da se prepoznamo jedni u drugima; da se motiviaemo i uteaimo i kroz tue uspemo jasnije da sagledamo svoje probleme.

dec 2015.

a ili puna muda ili auplju glavu :D
PicVajZPOZNAVALAC

dec 2015.

Meni jako zanimljiva tema. Naime, sa dredovima do pola ledja, konstantnom pricom o legalizaciji, apsolutno svi oko mene znaju sta mislim o ovoj svetoj biljci. Kad ste grower ovo vam stvarno nije potrebno... pogotovo kad donesem medju ekipu neki prelepi cvet, za koji svi kazu odakle ovo? I onda ide, znam lika koji zna lika I to... Drugi veliki problem je sujeta. Nekad sam toliko sretan kad gledam svoje biljke, da bi to podelio sa celim svetom. Vutra org mi tu pomaze, lecim svoje frustracije :) Ipak je to lepa razmena iskustava. Za moj grow zna samo moja devojka I jos dva jako bliska prijatelja koji I sami gaje. Drugacije ne moze...
RetroISTRAŽIVAČ

dec 2015.

Meni je prozor do ulice, ~ivim u kui, preko puta je dom zdravlja u jednoj neverovatno maloj ulici (nema ni 10 brojeva). "Ise em" se svaki put kada ujem da lupe vrata od nekih kola... niko mi ne dolazi ne najavljen, ali tati redovno dolaze drugar i drugarica koji, em ne zvone kada ulaze u kuu, em imaju naviku da se prvo za kvaku uhvate... i to nimalo ne~no... Onda redovno sebi prepiaem dozu objaanjavanja kako nije mogue da iko zna jer ja nikome nisam rekao (ovaj forum je moj najvei "bezbednosni propust") ali svakako mi ne bude svejedno... Nije lako, ali potpuno je nest'o onaj pritisak koji sam imao dok sam kupovao... i tog pritiska sam se te~e oslobaao nego ovog sada...
Grile RolcangeISTRAŽIVAČ

dec 2015.

kakav samo odabir izraza,svaka cast Barbarossa na textu,pokidao si!
manilaAMBASADOR

dec 2015.

Baa to, kao da nam ne treba dodatnih briga uz loae vrijeme, pu~eve, gusjenice, paukove, buhe, magnezij, kalij, kalcij i milion drugih nedaa... Ali lagano mi je ve puna kapa toga, jednom kad mi pukne film kad ja dignem aator pred naaim saborom... Dijelom smo si i sami krivi za situaciju jer se skrivamo, kakvo skrivanje viae? Od koga? OK, prije 25 godina sam se skrivao od roditelja, sasvim opravdano, skrivao sam se i kad sam popio i kad sam zapalio ali od koga da se sad skrivam sa 40 na grba i? Dosta viae skrivanja, zar sam ja manje vrijedan jer puaim? Jel to neka sramota? Ne ku~im, emu skrivanje? Ako emo se tako skrivati neemo joa 25 godina imati nikakve slobode. Ja bi da nas se skupi 500 i neka svako nosi jednu malu biljkicu, mo~e i industrijske i zapaljenu pljugu i pravac pred sabor ili vladu, da vide da nas ima i da nismo hrpa narkomana nego skupina ljudi koja ~eli svoja prava kakva imaju takvi ljudi u svakom danom sve viae zemalja. `utnja je zlato za groowere ali ne mogu viae autjeti, svi izlaze iz ormara pa bi i mi mogli iz svojih vrtova, auma, njiva i boxova... :)
Dim92ENTUZIJASTA

dec 2015.

Lepa tema. Kod mene je potrebno pregaziti nekih 50 metara po blatu, preskociti nekoliko bare i blizu smo. Posle toga se ide preko svezih kokosijih izmeta pa tek onda u Box. Nece prijatelji da udju ni kad ih pozovem da im koke pokazem pokazem. Preko leta su tu saveznice koprive. A uskoro ce stici i Malino (belgiski ovcar).
Ig0rLEGENDA

dec 2015.

Super tema .... Buduci da sam poceo growati tek prije skoro 2 mjeseca novi sam u ovome , ali svejedno nemam nikakvih strahova niti problema sa time .... Mislim zivim sa starcima , mali box sam si stavio u sobu u kojoj sam ja , kada odem na posao ili kod cure zakljucam sobu i cao.... Stara je par puta pitala sto zakljucavas , reko ja ne volim da neko ulazi dok mene nema i to je to kraj dileme..... Sto se tice toga ako dode neko njesra uopce se ne brinem jer imam stvarno mali boxic ako oce radi toga neko da me hapsi i stvara probleme ja cu se onda sam prijavit ahhahaha .... Radim iskljucivo radi rekreativne konzumacije u osobne svrhe , od toga sta dobijem nebi nikada prodao niti grama jer znam kakvu to ima vrjednost za mene i to se novcem nemoze kupiti....Dati cu frendu najboljem par grama , ostatk cu si razvuci na 3 mjeseca dok ne rodi nova tura i to je to :) Da imam veci box dimolo bi se vjerovatno cesto zasto mi pase ovako jer je malo i jer nece puno toga biti pa sam tako i ogranicen sa konzumacijom . Uglavnom sve u svemu jedno jako lijepo zivotno iskustvo , i kada vidim sta sve drustvo pusi , i za sta sam sve davao pare samo sutim i smjeskam se hahaahha , ljepo je imati nesto sto si sam napravio i znas da nije sa nicim prskano i biras sortu koja ti pase :) Mislim da cu do kraja zivota growati , i to bas ovako u malome boxu jer me stvarno ne pere nikakav strah dali vidili starci , ili murija hebe mi se , a i bas mi pase tako kada nemam puno toga , jer vise ni ne kunzumiram na dnevnoj bazi , al nema nista ljepse kada mi dode zelja a ja izvadim svoju teglicu :) U svakom slucaju bolje tako nego da kad mi se pusim dajem novce koje sam zaradio zuljevima da bi pusio neko smece sa ulice koje ne vrjedi ni pola od toga koliko kosta , a ni neznam sta pusim . Mislim da je i manji rizik ako sutis i cuvas tajnu za sebe , nego okolo zvat telefonom i nalazit se sa kojekakvim dilerima . Sadite ljudi i pusite svoje :)
Minja3LEGENDA

dec 2015.

InJHDLNCRzc Kako da vas ne uhvate :) indor i outdor ... Snimio je bivai policajac . Ovo je snimano za Ameriku gde su policajci ostrvljeni mnogo viae, imaju svemirsku tehniku za praenje i apijuniranje, drukanje itd ... ali ima i korisnih saveta - na pr - ne bacaj prazne flaaice od "hrane za bebe" u blizini "bebe" itd ... Za moje biljke znao je samo momak koji mi je dao seme i to je najbolja varijanta . `to manje ljudi zna to bolje jer ak ni filmovi koji se voze na temu -- ata ako me neko vidi pa prijavi ili nedoBog mi doe policija .... nisu prijatni .. a kamoli stvarno da te neko otkuca ... pu, pu .. daleko bilo Legalizacija ide toliko traljavo da od toga nema niata ... ne lipai magare do zelene trave .. hahaha Gajenje ove biljke opsesija .
Dim92ENTUZIJASTA

dec 2015.

Sebi no ali korisno...
changadmtLEGENDA

dec 2015.

Najjveci bezbednosni propust ti je sto si na jednom starom trens forumu imao isti nick i avatar,a mislim cak i na fejsu jedno vreme, i sd ja znam ko si...xD ako se sretnemo nekad na zurkama i festivalima, ucenjivacu te za dzoks, pazi na ovakve stvari.:)
RetroISTRAŽIVAČ

dec 2015.

Rob navika... :D
BladerZMAJ

dec 2015.

Uskoro i zarobljen ;)
H2O888LEGENDA

dec 2015.

moglo bi se sredit ovih par postova gori,dok je navrime:)a i ti retro da prominis nick;)
changadmtLEGENDA

dec 2015.

A taj forum je mrtav, ne mo|e niko preko nicka da ga nadje...ja sam ga se slucajno setio, ipak su trenseri sekta, pa se svi znaju i uzivo.:)

dec 2015.

@changadmt Tebra, malo spamate

dec 2015.

Kad je vec takva situacija, da doniramo nasim forumskim damama po jedno mudo, da i one gaje bezbrizno?! :D Malo mozga, zdrave pameti, dobra zena, pametna djeca, zdravi roditelji, postene komsije, iskren prijatelj, parce zemlje, zraka sunca, podjeka kap kise i ono mudo sto ostane su idealna kombinacija za sretan zivot. Ne treba praviti spansku seriju od zivota.
SuperflyAMBASADOR

dec 2015.

Baa sam joa jednom pro itao sve od po etka (gu~va, na poslu mi se ve ogadi kompjuter..)...isto tek ulazim u growanje nakon milijardi potroaenih na duvanje(&co.) od 15 e do 50-e godine...:fuck: Uglavnom svi su sve to no rekli, netko tko voli istinski duvati i kome je to "lifestyle" kao ato je to nama (volimo do bola tu biljozu i ona nas) , jedna ili viae tegla/saksija/e vlastite gane je neato ato se ne gleda istim o ima kao netko tko ne duva, ili duva povremeno i mi koji ~elimo najbolje mogue a uz min. tehni ke uvjete mogue je (hvala Nebesima) :)....STEALTH je glavna rije u duvanju a i naravno growanju, ja duvam 35 godina i nisam nikad pao, vi tu isto niste od ju er i nemate 19 i pol godina (ve inom) zna i da pazimo a i u duvanju i growanju treba samo malo razmialjati zdravoselja ki kako ostati ispod radara...naravno da je vrhunsko zadovoljstvo lijepo gledati i brinuti se za ono s ime emo se "dru~iti" i ato e nas usre ivati na kraju cijele prie....i naravno dok prosje ni grower, sa oxom super gane od proale berbe gleda nove bebe kako rastu i naravno da u~iva do bola jer je to jedan skoro misti an odnos u tom reciprocitetu u maksimalnoj brizi za biljoze u odnosu na obilje koje na vra aju i pru~aju kad se "~rtvuju" za nas...i naravno da ovjek to ~eli podjeliti sa cijelim svijetom ili barem sa onima koji duvaju a to je druga najva~nija klju na rije koja se provla i kroz topic a to je OGROMNA KORIST foruma jer omoguava "eksteriorizaciju", ispoljavanje svojeg rada i slobodno o istome uz fotografije razgovarati tako da se ta ogromna ~elja za SVIMA rei (barem kod mene sam siguran da e biti na prvom growu :udarac:ali ne smijem re i nikome osim ~eni s kojom ~ivim ...zato je izuzetno bitno i svi ovi dnevnici i razgovaranje o svemu pomalo jer je tako , barem djelimice ispunjena naaa ~elja da podjelimo iskustva koja je sna~na i to nije da nema tema od uzgoja pa do stona tojest kako lupa :rasta::zvezda:::)...evo malo sam odu~io...sorry...ali ovo su moji zaklju ci o ovome sa time da joa ne poznnam paranoju lupanja vrata u zgradi i ulici ali ~ivim u jako mirnom stanu i mojih par biljoza ne e nikoga ugroziti smatram to svojim ustavnim pravom, nee mi lopov koji je pisao ve inu ustav moje zemlje dijeliti lekcije o moralu, Mo , na koju je on navu en ve desecima godina je prava droga.....prema tome ko ato netko dobro u jednom postu re e "za ovih par biljoza u se sam prijaviti..." :gled:...imam idealne uvjete, svoj dvosobni stan sa ~enom bez djece par desetaka stanova u zgradi na rubu /parkaaume u koju cijeli stan gleda....:) Zadnja misao, tu sam od prije ljeta i joa nisam ni po eo growati a ve imam 200+ postova jer sam meu ekipom koja je na mojoj valnoj duljini...svaka 'tica svome jatu leti...:respect:svima Peace.... S.

dec 2015.

Super tema :thumb: baa sam razmialjala da napiaem neato sli no, stim ato sam mislila isklju ivo na nas, supruge, koje moraju da nose vaau/naau tajnu skupa. Meutim sad vidim da i vi sami imate stim problem. Iako, ne bih to nazvala problemom ali me isto zanimalo kako vi to sve uskladite sa svakodnevnicom. Socijalni ~ivot, da ni ne idem toliko daleko do direktora, radnih kolega i sl. jer u kui imamo uglavnom svi prvu poteakou a ona nastaje kod djece. Kako sa djecom? Mi imamo troje djece, sin 17, sin 15, ki 4 god. , sinovi znaju, jer nisu ni slijepi ni glupi, moralo se sjesti snjima, objasniti i prije svega utuviti u glavu pubertetlijama da to MORA ostati u naaa 4 zida. Recimo da je to ok, ata sa k erkicom od 4, koja sad polako shvata da je to neato, zapitkuje, pri a, pokazuje... ona ne zna da " drugi " ne smiju znati kako tata ima biljku u spavaoj sobi ;) Najlakae je sa komaijama, oni ne ulaze u spavau sobu, meutim opet problem nastaje sa bli~om porodicom, mama, tata, braa, sestre, ljudi koji se u naaoj kui osje aju kao u svojoj a nemaju dovoljno proairene poglede da bi i shvatili to ato radimo. Naaa mala ve pita, a mama zaato vi puaite jednu cigaretu a imate punu kutiju :) , ili ode kao tata, bulji u biljku i tepa joj i pri a :) Ne bih se ja slo~ila da za ovaj hobi treba hrabrost, hrabrost ima svaka budala, za ovaj hobi ipak treba isklju ivo pameti. Moraa biti spreman na svaku i uvijek imati u rukavu spreman odgovor ili objaanjenje.
BladerZMAJ

dec 2015.

Treba biti otresit prema toj rodbini,rezat u korjenu...jer uvjek njuakaju. Ja sam u velikom stanu od roditelja, ~ivim sam ali od 130 m2 oni koriste 70 kao spremiate i tu i tamo dou po neke stvari, a oni ~ive u drugoj kui preko puta. Doala mi rodbina iz australije i stari ih doveo meni do stana da me vide- nenajavljeno. Ja uredno na vratima ka~em da nisam raspolo~en za dru~enje, stari se dere ma ti nisi normalan, ne dira to mene. Smatram da sam samo iskren i da je to najbolje ata im mogu ponudit-iskrenost.Stara je preluda ono ku~i se u droge i sve jer kad sam bio mlai svaata je proala sa mnom i onda uvijek gleda okolo. I kad krene u moj ~ivotni prostor ja je samo potiram s nekom re enicom- ajde vozi, nemaa ata ode radit, kad budea normalna onda mo~ea. Iako ubiti niata ni ne skrivam ali isto da se nau e intimi jer ja tuu poatujem i o ekujem to od drugih ako nisu u stanju onda e patit dok se ne prilagode. Ili ako po nu pitanja ata ovo miriae, ja ka~em a ata e mirisat, prenapeta si mi, jesi li pod stresom? alagerski ja to rjeaavam,ali jbg kad doe potomak (ako), to je malo problem ;)

dec 2015.

To su ve krajnosti, mada poatujem ko ~eli tako da ~ivi. Sla~em se da ljude treba nau iti da se najave i da poatuju tui prostor, to kod nas tako i funkcioniae, ipak uvijek ima izuzetaka nekih, jer ja nisam spremna da ikoga koga poznajem vraam sa vrata. Roditelji moga mu~a znaju sve i niata ne pitaju i ne zabadaju nos ali zato moja mama ~ivi u ubjeenju da se Joint puca u venu :D Tako da tu nema druge osim, blindirana spavaa soba a za malenu su to papri icee :)
Paranoja ManAMBASADOR

dec 2015.

A ja se ne sla~em sa tobom, samo u ovom dijelu :) .... Hrabrost nije odsustvo straha, ve njegovo prevazila~enje. Strah je dobar, izoatrava nam ula... "u strahu su velike o i" , ka~e naa narod ! Ko ima ove "velike o i", taj vidi svaki detalj, i niata ne prepuata slu aju ! Strah je dobar i po~eljan, a paranoja je ono ato nam nikako ne treba :D Potpuno odsustvo straha je ludost, i takav ovjek je sve, samo ne hrabar ! A tek budala ne mo~e biti hrabra ! Zaato ??? Pa zato ato je budala :) Ja sam svoje 4 biljke prebacio na selo ovog prolea, a ovo je udaljeno skoro 166 km. Jeli me bilo strah ?? Naravno da jeste! Kako sam prevaziaao strah ??Dobrim planiranjem tog puteaestvija, a planiranje je podrazumijevalo svoenje rizika na minimum ! Uspio sam u svemu tome, i Bo~e zdravlja, opet u ;)

dec 2015.

Meni je glavni problem OMERTA Jer sam inace radio Mileva,nedavno sam selio pa su mi sad growovi jako upitni,imam uvjete za mali box,al me strah da ce se pk125 cut u cjeloj zgradi a kamoli staanu.. Sto se tice muda,nerazmisljam o tome,al moram priznat vutra i jos jedan forum zadovoljavaju moje potrebe da sheram svoja neDostignuca s nekim ,tako da se nadam da cete uskoro citat sta DK moze sve da sjebe u 3cem growu...
Brkato PraseAMBASADOR

dec 2015.

Niko ne zna za moje novo hobi osim ukucana a testirao sam koliko je stealh tako sto sam doveo najboljeg druga kuci i seo ga za PC u sobi gde je box te proveli smo vise od sat vremena i nije provalio ni box ni miris sto znaci da je misija uspela u potpunosti.. Tako je uglavljen izmedju i delimicno iza dva plakara, da je tesko provaliti cak i kada se dodje na 30-40 cm. Da zavrsim ovaj grow i pravim klizaci ormar od iverice da bi izgledao zaista kao ugradni plakar. p.s Disko ti si druze fenomen! :) Video sam ti nik na jednom forumu i jedan google klik te ispalo da si na svim mogucim canna forumima sa slicnim ako ne i istim pitanjima. Imas aktivne akaunte pored ovaj na Vutri i jos na Gcitty, Rollitup, 420, strainhun, autoflower, thctalk, dpforum, grasscity, icmag, weedp i jos neki board. Nije li malo previse. Manje vise 11-12. Prava si radio Mileva! :D

dec 2015.

vidim da cu morat mjenjat nickove.. to je bilo u pocetku,sad sam samo na ova 2 aktivan plus gugl.. jbga pitas svuda pa ko prvi odgovori.. :)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se