VUTRA
ForumZajednicaOfftopicOd prehlade do ebole
LEGACY

Od prehlade do ebole

18 odgovora875 pregleda

maj 2021.

Selim ovdje da ne zatrpavamo temu koja je namijenjena vijestima, uz ~elju da olakaam duau jer mi je preko glave covid panike, i u ~elji da podijelim svoja iskustva sa zdravljem i odr~avanjem istoga. Vjerujem da mi covid ne mo~e niata i da u ga sigurno pre~ivjeti, jer vjerujem u svoj imunitet. Vjerujem u svoj imunitet jer ga aktivno gradim. Da odmah pojasnim, ne mislim da sam neko udo i super-human, upravo suprotno, mislim da ovo SVA IJE tijelo mo~e, i upravo zato ovo i piaem, da pomognem razbiti vjerovanje kako su ljudi na neki na in evolucijski zakinuti i pa im tijelo ne funkcionira bez znanstvenih novotarija koje nam se prodaju pod normalno i nu~no. Ljudsko tijelo je najkompleksniji i najmoniji biokemijski stroj u nama poznatom svijetu i sasvim sigurno mo~e stvoriti odgovor na bilo kakav vanjski uzrok bolesti (zaraze bakterijama, virusima i gljivicama)(teaka trovanja su kategorija za sebe i esto su prebrza i prejaka za tijelo pa bih u tom slu aju posegnuo za protuotrovom ako postoji. Naravno postoje slu ajevi jako razvijenih pojedinaca koji su u demonstrativne svrhe pili otrov da poka~u kako su njihov um i tijelo ja i, no do toga je jako dugi put) Mogao bih se sad zapetljati u teoriju i objaanjavanje, no to nema smisla jer ionako nisam biolog ni biokemo ar, pa u radije sve objasniti na svom primjeru, u nadi da joa nekog inspirirati da se doista pobrine za svoje zdravlje. Ono ato je klju no je da imunitet u najveem dijelu dolazi od zdrave probave, odnosno zdrave crijevne flore. Druga klju na za dobar imunitet je period gladovanja u danu, da organizam ima vremena za reciklirati i izbaciti ono ato je staro i atetno, umjesto da po cijele dane bude zatrpan probavljanjem hrane. To je zato jer jetra vrai obje funkcije, sudjeluje u probavi, asimilaciji i pohrani nutrijenata (uz druge probavne organe, naravno), te eliminaciji odnosno iaenju toksina iz organizma i recikliranju mrtvih stanica. `tos je da ne mo~e oboje istovremeno jer se odvijaju druga iji kemijski procesi za razli ite funkcije, a i sama probava troai dosta energije. Moja pravila su: Jako rijetko jedem meso - pogotovo crveno, jer se probavlja jako dugo, nekad i danima, pa tako zatrpava probavu, a esto je i upitne kvalitete. Zato meso jedem jako rijetko, i to u pravilu sitnu ribu iz ulova, divlja , ili janjetinu koja je odrasla na paai. Ponekad se izguatam u suhom mesu, nisam mazohista pa da se mu im ako mi zamiriae slanina na stolu. Mlije no isto izbjegavam jer su krave danas dobrim dijelom hranjene sila~om od ~itarica ato je jako loae za njihovu probavu i imunitet pa je takvo mlijeko nezdravo jer sisavci preko mlijeka prenose imunitet mladun adi, plus anaerobno fermentirana sila~a ima loae gljivice u sebi koje stvaraju aflatoksine (sjeate se pri a o tome na TV-u pred par godina, naravno nije bilo rije i o tome odakle toksini u mlijeku...) Kupujem kvalitetno voe i povre, iz poznatih izvora. Umjesto da npr kupim novi telefon za 500e, radije dodam te pare bud~etu za hranu. (Naravno, sve je stvar osobnih izbora i prioriteta, ovdje navodim svoj primjer) Alkohol je jako veliki neprijatelj imuniteta, pogotovo nekvalitetna pia. Sreom ~ivim na selu, pa ak i dok sam pio i oblokavao se, uvijek mi je bilo dostupno dobro domae vino. Sada je i to povijest, popijem ponekad dobru rakiju ili aau crnog vina, mo~da jednom mjese no... Jako je dobro barem jednom mjese no postiti (barem jedan dan bez hrane, samo voda i detox ajevi). Tko mo~e neka potegne dva-tri dana, ionako je prvi najte~i, a ato dulje izdr~ite, bolje za vas. Tuairam se hladnom vodom, kupam u izvorima i ledenim rijekama zimi, radi uda za imunitet. Uz to radim i Wim Hof-ovu metodu disanja. Za kraj, mentalni stav. Znanost bi rekla Placebo (i Nocebo) efekt, odnosno mind over matter. Kako radi? Jednostavno - zamislite neko ugodno iskustvo koje ste do~ivjeli? Kako se osjeate? Dobro? To je zato jer vaae tijelo proizvodi kemiju koja ini da se osjeate dobro (hormoni). Isto vrijedi i za uvjerenja o vlastitom zdravlju. Uvjerite sebe da vam je imunitet jak i tijelo e stvoriti kemiju potrebnu da i bude tako. Ako se ne ime i zarazim, odmah radim post od 3 dana i to je rijeaena stvar. Miaju groznicu sam prebolio u tjedan dana, s tim da su mi ja i simptomi trajali 2 dana i joa par dana su me boljeli bubrezi, i nakon toga sve opet normalno. (Post od 3 dana i ekstrakt brezove gube+puranov rep (2vrste gljiva, pisali smo o njima u zasebnoj temi)) Prehlade i gripe nisam imao godinama, viroze i druge uobi ajene zaraze isto dobivaju 0 bodova. Jedino kod zaraze boreliozom sam posegnuo za kemijom jer je mogue da je umjetno stvoren parazit (neki izvori tvrde, s namjenom kao bio-oru~je). (Pogledajte dokumentarac under our skin, ne tvrdim da je tako, nego puatam prostora za slu aj da ipak je istina i igram na sigurno) Tu sam dobio propisano 30 dana terapije antibioticima, naizmjeni no doksiciklinom i azitromicinom (sumamed). Po eo sam doksiciklinom i nakon tjedan dana mi je tijelo reklo "dosta otrova" pa sam prestao nakon ato sam povratio 3 uzastopne doze. Nastavio sam tinkturom od dragoljuba i ekstraktom brezova guba+puranov rep uz 2x po 3 dana posta u razmacima od tjedan dana. Testiranje je pokazalo da sam rijeaio infekciju. Za kraj, da bude jasno, ne savjetujem ikome da proba lije iti bilo kakvu akutnu bolest na ovaj na in dok nije dobro zakro io putem kojim sam i sam krenuo(putem razvoja svog tijela i duha prema punom potencijalu koji nam je roenjem dan), jer to se gradi viae godina i tra~i da dobro poslo~ite svoje prioritete i prilagodite ~ivotne navike.

jun 2021.

Sla~em se sa svime ato si napisao. Svaka ast za takav rad na sebi! :clap:: Trudim se i sam sve to raditi, iako nisam joa na tom nivou. Ja i ~ena smo oboje proale godine imali boreliozu. Kad sam krenuo prou avati ata je to u stvari, usrao sam se od straha. Sreom, do ~ene je stigla knjiga od Wolf-Dieter Storl-a o tome baa u to vreme pa smo sve reaili za 3 nedelje veim koli inama raznih tinktura. Moram pogledati ovaj dokumentarac ato spominjea. Pozdrav i sretno ka punom potencijalu! :respect:
BizzzoZMAJ

jun 2021.

Sve isto i kod mene dok se nisam o~enio.

jun 2021.

Pustio sino ovaj dokumentarac ato si spomenuo ali sam zaspao nakon 5 minuta... :D Ovih dana sam sam u kui a posla preko glave tako da ceo dan se em drva, najedem se, pustim neato na kompu i zaspem. Ovo jedenje jednom dnevno mi je glavna promen u dijeti kad sam sam. Ne da krivim ~enu kao neki :p ali lakae mi je uhvatiti ovaj ritam kad sam sam. @metalmaniac u kom periodu jedea? Ja ina e ne doru kujem i jako retko ru am ali uve e mogu pojesti ko normalna osoba za 2 dana... :D Ina e, naaao sam ove tinkture koje sam koristio pa reko da podelim ata je, s obzirom da je sezona krpelja. Ja ih skidam svakodnevno sa sebe poato sam uglavnom bos i polugo... :D Napisau latinska imena jer mi se ne da tra~iti kako se kod nas zove a i prvu koju sam probao prevesti je bila "`umska ealjugovina" za ata ja nikad u ~ivotu nisam uo a verujem i veina... :D Cryptolepis sanguinolenta, Dipsacus fullonum, Polygonum cuspidatum, Scutellaria baicalensis i Sida Acuta. Ina e sve su bile od neke kompanije lymeherbs koja ima joa puno tinktura za borbu protiv borelioze.

jun 2021.

Dipsacus Fullonum je i meni poznata kao ealjugovina, moja majka je koristi ve godinama nakon ato joj je doktor propustio dati pravovremenu terapiju (aupak obi ni, krpelja je pokupila u parku u toplicama na rehabilitaciji nakon operacije ki me, i na to ju je ovaj nazovidoktor otkantao i rekao da glumata jer ne ~eli na posao, joa joj propisao antipsihotike, ato sam joj ja "zabranio" da uzima). Imala je teaka oateenja ~ivaca i zglobova ruke i konstantnu oteklinu pola godine. Nakon ato je po ela sa tinkturom korijena ealjugovine, oteklina je splasnula kroz koji mjesec i funkcija aake joj se vratila skoro u potpunosti. Sada tinkturu pije povremeno, kada osjeti da je "kljuca", pa napravi kuru od 2 tjedna. Trenutno jedem kad stignem jer imam bebu od mjesec i pol... :D Ina e ne doru kujem, nego mi prvi i najvei obrok bude izmeu 11 i 15 sati, ovisi koja sam smjena na poslu, i joa jedan manji nave er do 8 najkasnije. Izbjegavam jesti prije spavanja jer se tijelo ne odmori i ne regenerira kako treba ako preko noi probavlja hranu, a i ujutro imam osjeaj jake gladi ako zaspem sa punim ~elucem.

jun 2021.

Eto vidia, onda je ipak do toga ato je moje interesovanje za divlje biljke po elo tek kad sam otiaao iz Srbije pa sve tra~im na engleskom. :D Biljka sama po sebi mi je poznata ali nikad nisam naa naziv za nju znao do sino. Ina e, pogledao sam dokumentarac negde do pola ali me umor opet savladao. Sve ato sam video je i ovaj Nemac u knjizi pisao. Pogreana dijagnoza i to da je borelioza mo~da uzro nik raznih bolesti tipa alzhajmera, parkinsa, MS-a, itd. Samo ato je on viae naglaaavao to da antibiotici mogu napraviti vee sranje ako ga borelioza pre~ivi ato se esto i desi. Vidim da ovi doktori koji uspevaju antibioticima to reaiti daju ogromne doze dosta dugo. Koliko vidim po tvom primeru, tinkture poma~u itekako, ak i kad bolest uznapreduje. Ja generalno nisam pobornik antibiotika jer smatram da oslabe i nas, dok ove sve tinkture rade viae na ja anju imuniteta pa telo sve samo reai. Ve eras nastavljam dokumentarac. U svakom slu aju, dobar! :thumb:

jun 2021.

Evo odgledao ostatak dokumentarca. Jedina "nova" informacija u ostatku kog sam danas pogledao je bila korumpiranost doktora ali to me nije ni malo za udilo, za to bar mi sa vutre znamo. Ili bar sam mislio da znamo, dok nije ova gripa po ela... Nego, otkud ti ovo da je veata ki stvorena borelioza? Nisam to video u dokumentarcu, ili nisam dobro obratio pa~nju. Mogue da sam i prespavao... :D Sad primetih ovaj edit u vezi klope. Ja imam oseaj da mi je ovo prejedanje uve e joa jedina stvar koju bih morao promeniti ato se ti e ishrane. Nemam problem sa tim da se budim gladan, ali mogao bih jesti uve e bukvalno do momenta kad mi se o i zatvaraju... :D Evo upravo ve eram. I nije mi problem itav dan niata ne jesti ali uve e me neato uhvati i onda udri! :D `to je najgore, zaspao sam ve i probudila me misao da imam aporet upaljen i da moram ustati da to ugasim i jedem... :D Edit: estitke na bebi, da je ~iva i zdrava, a za dijetu ea lako! :D

dec 2021.

Da se pohvalim, pre~ivio sam kugu 21. stoljea. Pokupio sam od cijepljenog kolege na poslu. Simptomi su krenuli nakon 3 dana, i odmah sam po eo post. Nakon 5 dana posta (samo voda i aj bazga-menta za iaenje plua) bio sam kao nov, jedino joa miris nisam osjeao 3 dana. Ostatak karantene mi je doaao kao godianji. Poslije treeg dana posta, nakon ato je tijelo izbacilo sve otrove (stolica mi je bila kao katran :rofl:) imao sam osjeaj da mogu beskona no bez hrane. Ono ato sam primjetio, a nemogue je bilo ne primjetiti, je da korona udara tamo gdje smo najslabiji. Po elo mi je dosta jako, imao sam osjeaj da mi je probudilo sve stare, nepotpuno preboljele bolesti. Joa zanimljivije je bilo na emocionalnoj razini- strah- korona JE strah, isti onaj kojim pumpaju raju kroz medije. Diglo mi je iz podsvjesti i sve strahove i nesigurnosti zakopane u meni. Nakon svega, osjeam se bolje nego prije, i fizi ki i duhovno, ak sam rijeaio u glavi neke stvari sam sa sobom i bolest mi je u tome pomogla. Strah od smrti je najbolje sredstvo za manipulaciju, ljudi e dati zadnju paru, guzice i jedan bubreg, samo da po~ive joa koji dan i produlje si patnju u ovom sustavu gdje ionako ne ~ive nego pre~ivljavaju... Edit: Joa jednom preporu am post svima koji su bolesni ili se oporavljaju! Moja iskustva su takva da svaku bolest savladam u 7 dana ili manje, i uveo sam naviku da postim po dan-dva jednom mjese no, obi no vikendom da ne budem mlohav na poslu. :) U slu aju bolesti postim sve dok ne ozdravim. E da, joa jedna zanimljiva stvar, korona me nije ni dirnula na plua, vjerojatno dijelom i zato jer sam puaio od jutra do mraka. :rasta:

dec 2021.

estitam na pre~ivljavanju! :D Ja je pokupio proali mesec, zajedno sa joa 4-5 ljudi sa kojima sam bio. Nikakve simptome nisam imao. Ostatak ekipe 3-4 dana kao ja i grip, pa joa nedelju dana oporavka. Niata straano, sem ato su pani ili. Baa taj strah o kom pri aa. Ja sam takoe bio napuaen u to vreme od jutra do sutra. I to nakon dugo vremena tako da mi je raspolo~enje bilo na max. :D I sam sam bio 2 nedelje pa sam jeo samo jednom dnevno, ato mi je ina e moj na in ishrane kad sam u mogunosti. I od jutra do mraka sam bio u baati, sreivao zemljiate, baa teaki fizi ki rad. Ma predobro sam se oseao. A za post potpisujem. Nakon treeg dana sam i ja doaao u to neko stanje blagostanja i oseaja da mogu tako zauvek. 4. dan duvan ostavio, pa po eo jesti. :D

dec 2021.

Nista novo nisi otkrio manijace :D Kolega s posla, nije postio ali nije ni jeo. Kaze, nije imao volju. Simptomi poput tvojih, lakai. Prezivio i dosao nazad na aljaku :) Ali ima puno ljudi koji ne pre~ive. Poslije svake bolesti, kad ozdravis... normalno je da si psihicki ja i. (citaj sretniji) Ne podcjenjuj ni jednu bolest :) Zelio bih reci, u proteklih mjesec dana je 15-tak ljudi u firmi imalo koronu. Bolovanja pun k dana :D Unistava se gospodarstvo :) Firma trpi. Direktor zabrinut. Nema posla. Bit ce otkaza :D

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se