Ok .. pokušavam već neko vreme da nađem gde bi mogao da kupim HEMP FABRIC ili ti materijal od konoplje / za Jeans ili t-shirt.
izguglo sam boga oca tražeći neke proizvođače, ali sem nekih "renomiranih američkih" nisam našao ništa konkretnije .. a ono što mi je još zabavnije je da svi oni u ponudama imaju "ROMANIAN HEMP" kao jedne od najboljih vlakana a da pri tome nema ni jedna fabrika koju mogu direktno da kontaktiram i nabavim materijal :/
pa me interesuje da li neko možda zna nešto na ovu temu :)
hm,pogresno mesto za temu(clanstvo i ideje) al' ok.
ne verujem da ce ti neko pomoci-reklamiranje je zabranjeno,ali,ako se ne varam,materijali od konoplje se mogu kupiti na meru(ili po kilogramu ili na m2),u raznim 'pozamanterija' radnjama,i naravno onim koje prodaju materijale za sivenje/krojenje.
ne znam odakle si,al' ovde(Beograd) ih ima bas dosta(radnji mislim).samo udjes i trazis laneni materijal.ono sto je 'downside' je sto su takvi materijali obicno jako,jako tanki-sto ce reci dobri su za letnje pantalone,ili majice...i najcesce su crni ili beli.nisam bas vidjao drugih boja,ali ne znaci da ih nema.
eto,nadam se da sam pomogao.
inace,jako su izdrzljivi i zahvalni za obradu/odrzavanje-neki moji prijatelji(koji se inace bave dizajnom i izradom odece) ih cesto koriste i kunu se u 'lan'.
stvarno?
hm,ja sam bas mislio da je to od industrijske konoplje materijal..
my bad..
mada.mozda ipak imaju 'hemp' materijale u takvim radnjama,jednom sam u Budimpesti video head shop sa majicama i pantalonama,navodno 'hemp'
pa Lan i Hemp ... dve različite stavke :)
a što se tiče "reklamiranja" ... ne vidim da je tu neko reklamiranje ako tražim neki kontakt za proizvođače :) jer mi treba stalni pristup materijalu a ne par kilograma :)
ali izgleda da i tu ljudi znaju isto kolko i ja :/