VUTRA
ForumZajednicaOfftopicPivo
LEGACY

Pivo

2541 odgovora135,485 pregleda
HookerLEGENDA

feb 2012.

Jedna dobra muaka tema! Koliko i ata znate o pivu?Istine i zablude!Pie ili hrana...Vrste piva koje volite i koje bi probali...Crno ili svetlo...Domae ili uvozno...Ja sam li no veliki pivopija pa ako vas ima joa javite se... A usput,niata bolje ne le~e od hladnog piva kad vam usta presuae od dima....
HookerLEGENDA

feb 2012.

101 razlog zašto je pivo bolje od žene 1. U pivu možeš da uživaš ceo mesec. 2. Mrlje od piva se lako peru. 3. Pivo ne moraš da izvodiš na pice i veèeru. 4. Tvoje pivo æe te strpljivo èekati u kolima dok gluvariš okolo. 5. Kad tvoje pivo splasne sve brige su ti prošle. 6. Pivo nikada ne kasni. 7. Pivo ne izluðuje ako tražiš drugo pivo. 8. Ako je ružno, pivo možeš skloniti bilo gde. 9. Sa piva se skida etiketa vrlo lako. 10. Kad odlaziš u bar, siguran si da možeš trgnuti bar jedno pivo. 11. Pivo nikada nema glavobolju. 12. Pošto popiješ pivo, za bocu uvek možeš dobiti još neki dinar. 13. Pivo se neæe rasplakati ako doðeš kuæi sa još jednim pivom. 14. Ako uživaš u pivu na pravi naèin, uvek æe ti biti bistra glava. 15. Pivo uvek leže lako. 16. Pivo možeš da deliš sa svojim prijateljima. 17. Za noæ možeš skinuti i više piva, a da se oseæaš dobro. 18. Uvek možeš biti siguran da si prvi koji otvara bocu piva. 19. Pivo je uvek vlažno. 20. Pivo nikada ne insistira na jednakosti. 21. Pivo možeš priuštiti javno. 22. Pivo se ne brine ako se vraæaš kasno. 23. Ladno pivo je dobro pivo. 24. Pivo se ne mora prati da bi imalo dobar ukus. 25. Ako promeniš pivo ne moraš da plaæaš alimentaciju. 26. Lepota piva nije samo površinska. 27. Suštinski kvaliteti piva lako se prepoznaju po etiketi. 28. Kad pivo peni znaš da nema besnilo. 29. Intelektualne vrednosti piva su nebitne. 30. Nijednom pivu ne smeta dim. 31. Nijedno pivo nema pokvaren zub. 32. Kad startuješ pivo znaš da te neæe odbiti. 33. Preko piva ne možeš da dobiješ ni jednu veneriènu bolest. 34. Pivu je potpuno svejedno koju muziku slušaš dok ga ljuštiš. 35. Što si deblji to ti pivo bolje leži. 36. Ako pivo ostaviš nedovršeno neæeš imati bolove. 37. Pivo nema roðendan ni Dan piva. 38. Svako pivo je lako i jeftino. 39. Pivu ne smeta ako si ružan i glup. 40. Pivu ne smeta ako nisi materijalno situiran. 41. Ako imaš tremu konobar æe ti rado servirati pivo. 42. Pivo se ne linja. 43. I u najgoroj kafani se može naæi dobro pivo 44. Kada ostaviš pivo siguran si da te neæe ogovarati kod drugih piva. 45. Pivo nikada nije masno. 46. Svako pivo pada na isti pokret ruke. 47. Pivu je potpuno svejedno kada æeš ga popiti. 48. Pivom možeš nekažnjeno da gaðaš prolaznike sa prozora. 49. Pivo uvek ima kondiciju i raspoloženje. 50. Svako pivo ima uzak grliæ. 51. Zbog piva mlaðeg od 18 godina se ne ide u zatvor. 52. Ako si na ulici grub sa pivom niko te neæe premlatiti. 53. Pivo možeš da vodiš i na kartanje. 54. Pivo nikada neæe poželeti da igra preferans. 55. Pivo može da se koristi odmah pošto se proizvede. 56. Pivo ne lupeta gluposti dok ga ljuštiš. 57. Kada spavaš sa pivom možeš i da hrèeš. 58. Pivo nema roditelje ni agresivne prijatelje. 59. Ne moraš da staviš gumicu u usta kada piješ pivo. 60. Ako prospeš tuðe pivo, vlasnik æe rado prihvatiti da ga èastiš drugim. 61. Ako imaš dva piva istovremeno ne moraš da gledaš na sat. 62. Pivu ne smeta ako si pivopija. 63. Pivo nikada ne može da zaglavi. 64. Na pivo se nikada ne skupljaju muve. 65. Pivo uvek ima vremena i nikada nema obaveza. 66. Pivo nikada nije suviše maljavo. 67. Ako piješ crno pivo neæeš imati problema sa K.K.K. 68. Uvek možeš da dobiješ pivo od prijatelja. 69. Nijedno pivo ne doživi da bude staro i ružno. 70. Pivo nema ništa protiv muških šovinista. 71. Pivo je uvek u providnoj ambalaži. 72. Pivo ne gunða ako si sadista. 73. Od jednog piva još niko nije dobio infarkt. 74. Pivo se ne buni kad si pijan. 75. Pivo nema usaðene moralne norme. 76. Pivo je gluvonemo i povodljivo. 77. U sluèaju potrebe možeš upotrebiti i staro pivo. 78. Pivo nikada samo sebi ne diže cenu. 79. Pivo nikada ne suprotstavlja svoje mišljenje tvom. 80. Pivo te nikada neæe dovesti u iskušenje da ga prospeš. 81. Za otvaranje svakog piva potrebno je sasvim malo napora vremena i nerava. 82. Pivo uvek zna šta hoæe (da bude popijeno) i to ne skriva. 83. Pivo uvek ispunjava sve što od njega možeš oèekivati i pri tome se ne buni. 84. Kad piješ pivo sve držiš u svojim rukama. 85. SAM odreðuješ dinamiku. 86. Pivo se neæe uobraziti ako mu pokažeš koliko ti je stalo do njega. 87. Pivo možeš kad hoæeš a ženu kad možeš. 88. Loše pivo uvek možeš zameniti boljim. 89. Pivo æe biti zadovoljno nezavisno od poze u kojoj ga cepaš. 90. Ako ti se pivo ne sviða možeš nekažnjeno da ga prospeš. 91. Nijedno pivo se ne otima kad poželiš da ga popiješ. 92. Pivu ne smeta ako neko posmatra dok ga obraðuješ. 93. Pivo ne poplavi kad ga prospeš po podu. 94. Da bi popio pivo potreban i dovoljan uslov je da odstraniš èep. 95. Nije protivzakonito biti vlasnik gajbe piva. 96. Ako žestoko navališ pivo ti neæe sasuti suzavac u lice. 97. Uz pivo ti nikad ne može biti dosadno. 98. Pivo možeš da piješ uvek, bez obzira na starost. 99. Pivo ne može da te izblamira u društvu. 100. Pivu je dovoljna jedna flaša. 101. Pivo ne insistira na romantici pre nego što ga otvoriš.
BladeZMAJ

feb 2012.

Hehehe svia mi se,iako sam ja viae za crno vino,dobro pivo nikad nije na odmet u vruim ljetnim danima,najbolje pivo koje sam ja probao je Grika Vijeatica (crno pivo pivovare Medvedgrad) neato predivno za piti,onako s guatom ga pijea,na~alost nakon 3 krigle te poinje bacat hehehe. `to se tie piva dostupnih nama,nekako mi je Stela dobra,kad nisam baa jako ~edan Bavarijica mo~e isto+Pan mi se svia.Najgore pivo mi je Hajniken,odvratan je meni do kraja a ako ga se napijea glava puca drugi dan po pola,Karlovako mi je jedno od loaijih piva takoer a i Jelen iz Srbije ufffffffffffff nemojte ga se nalit.
DJFlyHighLEGENDA

feb 2012.

ja ne pijem pivo... jednostavno ne svidja mi okus ni nista u vezi njega... + ako cu vec pit da se napijem xD trebam dosta vise popit nego sta bi npr vodke popio (koju obozavam) :) tako da se ja drzim zestica :) iako pio sam pivo od limuna i to je onako OK ali opet... ne pase mi :) peace out!
Big LLEGENDA

feb 2012.

Od svijetlih Heineken mi je #1. Volim viae tamna nego svijetla. Volim pit pivo, ali se mrzim napit od istoga.... :)
HookerLEGENDA

feb 2012.

Re pivo podrazumeva sve, od tamnog, jakog ejla do oatrog, penuaavog gueuzes. Gomile razli itih ukusa, boja i aroma je zgurano u nekolicinu grupa piva sa sli nim karakteristikama i metodoma proizvodnje. Mnogi magazini vekovima objavljuju opairne lanke o tajnama vina, a tek od nedavno su po eli da piau o pivu na isti na in. Pivo je mnogo slo~enije od vina, jer se vino bazira na samo jednom sastojku - gro~u. Pivo je savraeni balans izmeu dva sastojka - slada i hmelja. Vrsta hmelja ima bar onoliko koliko i vrsta gvo~a, a postoje i mnogobrojne vrste slada od razli itih ~itarica. Uz to, postoji i nebrojeno mnogo dodataka i za ina, koji pivarstvo ine joa uzbudljivijim. U poslednje vreme je porastao interes za razli ite vrste lokalnog piva. Pivopije su zanesene izazovom koji pru~a istra~ivanje raznih vrsta piva airom sveta. Piva se dele u dve osnovne grupe, po mestu fermentacije kvasca u procesu proizvodnje: ALE Sinonim za sva piva gornje fermentacije. Od lagera je starije bar hiljadu godina. Naj eae se proizvodi u Engleskoj. LAGER Od nema ke re i " uvati". U Engleskoj ozna ava bilo koje zlatno, pivo donje fermentacije, a u ostalom delu sveta ima skoro isto zna enje kao uopatena re PIVO. Ostale, mo~e se rei, podgrupe gore navedenih piva, su: CRNO PIVO U Nema koj (i Japanu), jaki lager s ukusom crne okolade. U Engleskoj, crna piva su jaka, imaju boju smole, slatka su i korite se za pravljenje "aendija" (miks limunade i piva" BOK Pivo za hladno vreme, sa veim procentom alkohola (6,5%). Tradicionalno je tamno, ali je danas i zlatno-bronzano. Poreklom iz Donje Saksonije, ali se viae povezuje sa Bavarskom, Austrijom i Holandijom. IRISH ALE Blagi, pomalo slatki, crvenkasti ejl, poreklom iz Irske. Prizvodi se verzije i gornje i donje fermentacije. U Francuskoj se pravi KILLIAN'S BIERE ROUSSE, u Americi KILLIAN'S IRISH RED. Ginisov SMITHWICK'S of KILKENNY je najpopularniji ejl u Irskoj. KRIK Krik je mala tamna treanja koja raste u okolini Brisela. Belgijsko pivo, kome je sekundarna fermentacija stimulisana dodavanjem treaanja, za suvi, voni ukus i ja u boju. PIVO SA MALIM SADR}AJEM ALKOHOLA Novo pivo (od 1980), sadr~i oko 2,5% alkohol ili je potpuno bezalkoholno (0,05%). Neka se proizvode od kvasca koji daje malo alkohola, ili se proces vrenja veata ki zaustavlja. Iz drugih se veata ki odstranjuje alkohol destilacijom ili obrnutom osmozom. Pokazalo se da je teako na ovakav na in dobiti pivo zadovoljavajueg ukusa. Najviae se proizvodi u Nema koj i `vajcarskoj. MILD Do 1960-tih je bilo dominantno pivo u Engleskoj i Velsu. Pivo donje fermentacije, sa malo hmelja, mo~e biti i tamno i svetlo. Tradicionalno radni ko pivo, koje je slu~eno na to enje u pabovima. Sada se zadr~alo samo u Zapadnom Midlendu i severozapadnoj Engleskoj. PILSNER U naju~em smislu, Pilsner je zlatni, hmeljasti, aromati ni lager iz Plzena, Bohemia ( eaka). Prvi put proizvedeno sredinom 19. veka, a pravi Pilsner Urquel se i danas tu proizvodi. Ima mnogo kopija ovog piva - neke su izvrsne, neke blede. Varijacije ovog piva dominiraju na svetskom tr~iatu. Nema ki Pilsner je dominantan na svetskom tr~iatu. Suv je i hmeljast, svetle, zlatne boje. Sadr~i oko 5% alkohola i manje ima slada od originalne eake verzije. (WARSTEINER, BITBURGER, HERFORDER) PORTER Koreni portera su prekriveni velom tajne. Smatra se da je prvi put proizvedeno 1722 u Londonu, meaanjem karakteristika jakog, smeeg i starog ejla. Porter nikada nije bio zanatski proizvoen - doaao je sa Industrijskom revolucijom. Prve velike pivare su proizvodile porter, jer ima jednu prednost u odnosu na ejl - trajnije je. Prvenstveno se u braon blagi ejl dodaje vea koli ina hmelja, kako bi se poveala trajnost. Onda se puata da mesecima zri u ogromnim kontejnerima, da bi se dobila vea koncentracija alkohola. Takvo zrelo pivo se meaa sa istim takvim mladim pivom, da bi se dobio potpuni ukus portera. STOUT Potpuno suprotan Pilsneru. Suvo, crno pivo, kome se, u procesu proizvodnje, dodaje taman, prepr~en je am, kao i vea koli ina hmelja, ime se dobija karakteristi an ukus. To eni staut je guai od flaairanog, jer se u kontejnerima nalazi i azot, koji potpoma~e to enje. BELO P`ENI NO PIVO Poti e iz Belgije. Vari se sa 50% paenice (umesto je ma), a dodaju se i kora od narand~e i korijandera. HOEGAARDEN je najpoznatije belo paeni no pivo, koje je prvi put proizvedeno 1966 godine. U danaanje vreme mnoge belgijske pivare proizvode takvu vrstu piva po uzoru na HOEGAARDEN. Ono se vari na bazi sirove paenice i slada je ma. Najpoznatija paeni na piva su: BRUGS TARWEBIER, DENTERGEMS WITBIER.
TropicoLEGENDA

feb 2012.

Tuborg top 1! Ina e pivu pijem dosta esto ali viae mi nije uope IN. `tucavica, ako ga popijem previae sljedei dan sam razmontiran. Sad pijem veinom bijelo vino :eyebrows:
nenashPOZNAVALAC

feb 2012.

Dio ~ivota sam proveo konobarei na kruzerima gdje sam imao priliku probati dosta vrsta piva. Omiljeno pivo mi je holandski Grolsch. Od "komercijalnih" vrsta preferiram Beck's. Neato baa i ne volim njema ku i eaku robu dok australski Fosters nije loa. Red Stripe sa Jamajke :b_cyclops: mo~e proi, baa kao i "XX" iz Meksika. Sva ameri ka piva ( Bud, Miler, Coors, pogotovo u njima omiljenoj light varijanti) su s..nje i imaju okus ko psea pi..a. To su, naravno, moje li ne impresije...
HighBadgerPOZNAVALAC

feb 2012.

Hookeru, sad cu bas da ti narusim tvoju "musku temu" svojim zenskim postom...:icon_mrgreen: Ja obozavam da pijem pivo, pogotovo kad je leto... To je jedini alkohol koji i pijem sad, zato sto ne pijem da se napijem vec zato sto mi se svidja ukus i jednostavno mi prija da pijem...Najbolje pivo mi je Guinness, irsko pivo, tamno, stout...Kida znaci! Mogla bih da ga pijem da..da...da...da... da se userem! xD Ako niste probali, probajte obavezno! Ja nesto lepse u zivotu nisam probala...Inace vise volim tamna piva nego svetla... Niksicko tamno mi je ok skroz... Ovako, da se nadovezem na Blejda, ne volim ni ja Jelen srpski, kao kisela voda je... Ostala su manje vise ok... ali Guinness je najbolji! (:
Big LLEGENDA

feb 2012.

Gines je*e kevu, imas pravo :thumb:
HookerLEGENDA

mar 2012.

UZBUNAAAAA! }ensko raspravlja o pivu !!!! :nana: `alim se naravno,HighBadgerko svaka ast,a ti Big L svaka ast za potpis,sklanjao sam bubicu sa monitora..... Kratka istorija piva Pivo je dokaz da nas Bog voli, i da ~eli da budemo sreni. (Bend~amin Frenklin). Pivce, vopi, vops, ili te ni hleb, kako ga neki nazivaju, jedan je od najstarijih alkoholnih napitaka. Pretpostavlja se da su ga ljudi pravili od paenice i vode, mnogo pre nego ato su nau ili da mese hleb. Prvi zapisi o njegovom postojanju nalaze se na vavilonskim tablicama iz 4300 g.p.n.e. Vavilonci su proizvodili dvadeset vrsta piva i to u ogromnim koli inama. Ovo pie je zauzimalo zna ajno mesto i u kulturama kao ato su egipatska, asirska, kineska i kultura Inka. Nekada su ga smatrali toliko vrednim da su ga koristili umesto nov ane nadoknade za rad. `to danas nije strano ni nama. Neretko se deaava da ljudi u ine neku manju uslugu jedni drugima za jedno hladno pivce. U Egiptu su ga pili iz zlatnih pehara, a majke su ga nosile deci za u~inu. Ako bi Egipanin ponudio devojci gutljaj piva, a ona prihvatila, to bi zna ilo da su se verili. Mo~da e ovaj stari obi aj inspirisati neke od vas, ili ete baa zbog toga obratiti pa~nju sa kim delite aau. Veliku primenu pivo je imalo i u medicini. Pronaeni su recepti u kojima egipatski lekari preporu uju pivo svojim pacijentima. Ovaj napitak zaista sadr~i hranjljive sastojke kao ato su: B vitamin, magnezijum, selen, biotin, fosfor i kalijum. Meutim, za zdravlje je dobra isklju ivo umerena konzumacija alkoholnih pia, tako da se to odnosi i na pivo. Hranljivi sastojci poti u od pivskog kvasca, tako da bi bilo dobro piti bezalkoholno pivo, za koje se smatra da ima antikancerogena svojstva. Hleb i pivo su vekovima bili osnova svakodnevne ishrane. Pivo su u Evropu doneli rimski legionari i to 55 g.p.n.e. Do po etka srednjeg veka, su ga pravile ~ene, jer se smatralo hranom i piem za svetkovine. Dok su ga u srednjevekovnom periodu proizvodili u manastirima. U Nema koj, Engleskoj i Austriji je zapo eta komercijalna proizvodnja u trinaestom veku. Veruje se da je najstarija pivara nastala u Nema koj 1040. godine, mada esi tvrde da je njihova pivara joa starija. Prva pivara na naaim prostorima je po ela sa radom u Pan evu 1722. Godinama su ljudi menjali sastojke, ambala~u i sveukupni proizvodni proces. Prvi proizvoa i su kao oplemenjiva e ukusa koristili mentu, pelen, masla ak, pa ak i akoljke. Savremeno pivo mo~ete pronai sa aromom limuna, borovnice, jagode ... ili birati izmeu svetlog, tamnog crvenog ili mutnog. Kao socijoloaki i kulturoloaki fenomen, pivo je svoje mesto naalo u muzici, knji~evnosti i na filmu. Postalo je naj eai rekvizit pri praenju sportskih dogaaja. Omiljeno je osve~enje na piknik-roatilju i na muzi kim koncertima.

mar 2012.

[bez sadržaja]
HookerLEGENDA

mar 2012.

Ovo je moje misljenje,verovatno ima i onih koji se nece sloziti. Najzastupljenija piva u Srbiji i moja ocena istih : Trenutno najprodavanije pivo u Srbiji,nekada bilo stvarno dobro pivo.Neko se kune u njega,meni i nije nesto posebno,mada moze proci u nedostatku drugih. Bolje od Jelena,ja najcesce pijem Lav,pristupacna cena,kvalitet zadovoljava. Mislim da je bilo najbolje pivo u Jugi dok je bilo Juge.Sada,dobro je pivo,pun ukus mada nije ni primaci onom sto je nekad bilo.Zadovoljava. Bg i BiP, zlatna sredina,ni za posebnu pohvalu,a ni za kritiku.... Pune se u Srbiji.Tuborg,Efes i Calsberg za moj ukus blaga piva,posebno Tuborg,kao voda.Amstel mi se dopada,dobro pivo. Odlicno pivo.Puni se u Apatinu,nemam posebne zamerke.... Nije lose pivo mada mu kvalitet varira,moze proci... Piti u slucaju krajnje nuzde,bas kad nema nista drugo.... Piti na sopstvenu odgovornost... Bezi koliko te noge nose,ovom pivu ne prilazi.... Eto jedan kratak vodic o najzastupljenijim pivima u Srbiji,ako vas put nanese ovamo,vredi znati....Ponavljam,ocena iz mog pivopijskog ugla....
HighBadgerPOZNAVALAC

mar 2012.

Hookeru, ocenio si svaka ti cast! :thumb: Ja bih isto ovako ocenila... Mala napomena za Lav :D Od viska glava BOLI! :icon_lol: A ova piva Merak, Master...Sacuvaj me boze!!! xD Bolje da ne pijete nista nego to! I zaboravio si bre Zajecarsko, s crvenu etiketu! :icon_lol: Nije lose uopste...
naturaPOZNAVALAC

mar 2012.

kad sam na moru u lepoj hrvatskoj pijem zuju u srbiji pijem heineken jer nema nista drugo pametno, cak mi je i becks odvratan kod njih, eventuelno pristanem na staropramen ili na lava ako nije iz plasticne flase, haha u bosni ne pijem pivo nego viski od dve marke (jupi!), secam se starog tuzlanskog da nije bilo lose, mada dugo nisam ni bila tamo kuci union i njega volim najvise od svih, a probala sam ih dosta i kao sto je neko napisao, pivo volim kad sam zedna i kad mi bude vec pun k vode, a da se napijem od njega, ne mogu, samo me uspava za opijanje neka kvalitetna zestina, pa bila domaca sljiva ili stari viski, ponekad i dobra tekila ili beli rum ipadoh alkos
HookerLEGENDA

mar 2012.

U pravu si.....E moj Hookeru na niske grane si spao kad te zensko podseca u vezi piva :clap: Prihvatam kritiku,pozdrav PS Zajecarsko pivo je dobro,slobodno konzumirajte....

mar 2012.

Jelenko je zakon
HookerLEGENDA

mar 2012.

http://www.youtube.com/watch?v=jego8fbp5YY&feature=related

mar 2012.

slazem se oko svega, samo jelen je mnogo bolji od lava trenutno :)

mar 2012.

}uja je zakon!!
HookerLEGENDA

mar 2012.

Dobro,nemam nista protiv ljubitelja Jelena,ali ajmo malo kreativnosti.....Procitajte prvi post na ovu temi pa krenite redom.... Evo jedne male zanimljivosti. Najstariji na svetu jos vazeci zakon o namirnicama (jeste, pivo je namirnica) odnosi se upravo na pivo,i jos i danas vazi u Nemackoj.Ovaj zakon je jos 1516. godine doneo hercog Vilhelm IV od Bavarske...
HookerLEGENDA

mar 2012.

Uloga i znacaj piva U medicini...Pored koristi od piva za analizu mokrace pivo je od velike koristi i za cirozu jetre,bez koje ne bi bilo ni lecenja ciroze jetre,ni presadjivanja jetre. U kriminologiji...i prazne i pune boce piva mogu se koristiti za ubistvo.Pazljiviji sve isplaniraju tako da ubistvo izvrse u afektu,jer se za to manje lezi.Tu je i kradja organa(na primer jetre)i bande koje se time bave.Ovo je jedno spektakularno podrucje za rad policije. U kriptografiji...Tajne poruke koje se pojavljuju tek kad se papir zagreje mogu se pivom pisati isto tako uspesno kao i mokracom.Covek koji pise takvu poruku moze,dakle,koristiti pivo da bi pristedeo na mokraci(koja mu je nuzna za pregled mokrace).Autor pivom napisane nevidljive poruke moze se naci u kartoteci urologa,sto dokazuje i znacaj piva za rad kontraobavestajnih sluzbi.Pokusaji da se ovom metodom pise E-Mail(a posle se samo zagreje kompjuter da se to procita)do sad su ostali bez rezultata. U Trezvenjackom pokretu...jer bez alkoholizma trezvenjacki pokret ne bi imao na sta da se odnosi.Uloga piva nije zanemarljiva ni u alkoholizmu,ali u trezvenjastvu njegova uloga je presudna,jer da nema piva,trezvenjaci ne bi mogli da tvrde da "ne piju cak ni pivo". U svetu reklame...Kao namirnica,pivo se sme reklamirati i tamo gde je reklamiranje zestokih pica zabranjeno.Bez piva nestale bi sa ekrana i reklame za pivo,te se,u vremenu predvidjenom za njih,na TV-u ne bi davalo nista. U licnoj higijeni...Ispiranje kose pivom,prema nekim gledistima,daje kosi izuzetan sjaj.Na ovaj nacin u potrosnju piva mogu se ukljuciti i trezvenjaci,jer se ispijanje piva posle pranja kose ne preporucuje,osim ako neko-razni su ljudi-voli dlakavo pivo. i i

mar 2012.

Pijes uvece jelen ujutro ti izadje staropramen
naturaPOZNAVALAC

mar 2012.

haha, kod nas smo se zezali "pijem pivo laako, piaam union" mada ja viae volim union
HookerLEGENDA

mar 2012.

Posebno mesto za jedno od najboljih piva na svetu.Dva puta sam imao priliku da ga pijem,ali bas original Irski i...Ma sta i...odlicno pivo!!! Neke osnovne inormacije,da se mozemo praviti pametni u drustvu..... Osniva nadaleko poznatog irskog brenda Guinness je Arthur Guinness, koji je proizvodnju tog piva po eo 1759. godine u pivari St. Jamess Gate, koju je tada zakupio na 9.000 godina po godianjoj renti od 45 funti. U po etku je ta pivara pravila samo ale piva, ali je desetak godina kasnije Artur po eo proizvodnju crnog porter piva, da bi se od 1799. godine Guinness prebacio isklju ivo na pravljenje te vrste piva. Posle Arturove smrti, pivaru je preuzeo njegov sin koji je pronaaao novu vrstu portera  Extra Stout Porter, danas poznatu pod nazivom Stout. Prvu fabriku van Velike Britanije, kompanija Guinness je otvorila 1962. godine u Nigeriji, a potom i mnoge druge po svetu. Sve do 1986. godine na elu pivare bili su lanovi porodice Guinness, a danas se ta kompanija nalazi u sastavu koncerna Diageo i predstavlja trei brend po profitabilnosti, posle Smirnoffa i Johnnie Walkera. Guinness se danas prodaje u viae od 150 zemalja sveta. Ovo samo usput da zacinim temu
artisticLEGENDA

mar 2012.

od svih piva iz regije, najbolji mi je LAV...prejebeno pivo...ateta ato nema za kupit kod nas :(

mar 2012.

[bez sadržaja]
SenzaPietaPOZNAVALAC

mar 2012.

Moj glas u zadnje vreme osvaja ovo pivo
HookerLEGENDA

mar 2012.

8.6% alkohola...To ko nas nema da se kupi....Najjace pivo sto sam pio je Grom , ima 7% alk. U,al mi je sad zinula guzica za tom Bavariom,iskopacu ga negde ne zvao se ja Hooker....

mar 2012.

Lav 7 [7% alk] OBAVEZNO POGLEDATI ! http://www.youtube.com/watch?v=K7vtzCsZujU
HookerLEGENDA

mar 2012.

Najpoznatiji festivali piva Mi volimo pivo, i pivo voli nas – povik je milijardi muškaraca širom planete. Koliko je ISKONSKA ta ljubav prema maglovitoj rashlađenoj krigli kroz koju se samo naziru mehurići omiljenog nam svetlo-žutog alkoholnog napitaka krunisanog po pravilu sa dva prsta debelim slojem paperjaste pene, verovatno se najbolje može videti na festivalima piva – manifetacijama organizovanim u slavu mu! Jer slavu i zaslužuje… Pred vama je pregled 10 najboljih svetskih festivala piva. Pa, ŽIVELI! Oktobarfest – Minhen, Nemačka Oktobarfest je najverovatnije i najpoznatiji festival piva na svetu. Održava se krajem septembra i početkom oktobra u Minhenu, a tokom dve nedelje pivskih ludorija, festival poseti skoro 6 miliona ljubitelja piva iz celog sveta. Ime ovog festivala koristi se za brojne manje festivale širom sveta, čiji su osnivači uglavnom nemački iseljenici. Great British Beer Festival Festival se uglavnom održava tokom prve nedelje avgusta, a već je tradicija da je utorak rezervisan za dodeljivanje nagrade Najvećeg pivopije festivala. Prema istraživanjima nekih agencija za statistiku, na ovom festivalu se godišnje popije 350. 000 pinti piva, a kad bi se išlo u sitna crevca, u šta su se pomenute agencije upustile, došlo bi se do otkrića da se na svakih pola sekunde proda jedna pinta piva. Upravo zbog ovoga GBBF je dobio titulu “najvećeg paba na svetu” u čijoj ponudi se nalazi 450 vrsta piva iz britanskih pivara, kao i još 200 sorti stranih proizvođača, uključujući Belgiju, Nemačku i SAD. Gäubodenvolksfest – Nemačka Iako je Oktobarfest najpoznatiji svetski festival nemačkog porekla, u Nemačkoj tradiciji kao omiljen među Nemcima daleko je poznatiji festival porodičnog karaktera pod nazivom Gäubodenvolksfest. Tu ima svega, uz pivo, naravno. Karuseli, vrteške, ringišpili, 24. 000 sedišta na 90. 000 metara kvadratnih… Svake godine ovaj festival koji je mešavina bavarske tradicije i modernih tekovina nemačkog društva, poseti oko 1.2 miliona gostiju koji za tu priliku oblače tradicionalne bavarske narodne nošnje. Još jedan zanimljiv podatak je i da dozvolu točenja piva na festivalu imaju samo pivare iz okruga Straubing-Bogen. Prvog dana festivala održava se Bierprobe, što mu u prevodu dođe – pij koliko hoćeš i možeš, a događaj istovremeno prati parada sa 2. 000 učesnika na konjima i u kočijama. Kitchener-Waterloo Oktoberfest Kitchener-Waterloo Oktoberfest je godišnja devetodnevna manifestacija organizovana u čast pivu, u gradovima pobratimima Kičner i Vaterlo u Kanadi. Zasnovan na originalnoj ideji Oktobarfesta, ovaj festival je patentiran kao kanadski pandam čuvenom bavarskom festivalu. Održava se tokom vikenda oko Dana zahvalnosti. The Mondial de la Bière Još jedan kanadski festival piva koji se održava svake godine u Montrealu, našao je svoje mesto na našoj listi najpoznatijih pivskih festivala na svetu. Ono što je posebno u vezi ovog festivala je da su na njemu mahom zastupljene manje pivare iz celog sveta, vezane za neko mesto ili oblast, dok su velike pivare na marginama pivskih dešavanja. The Great Canadian Beer Festival – Victoria, British Columbia,Canada Ovaj festival, koji se takođe održava u Kanadi, važi za najstariji festival ove vrste u Kanadi i na njemu se uglavnom predstavljaju pivare iz svih delova te zemlje. Svake godine, na Dan rada (1. maj), u gradiću Viktorija sretne se 40 kanadskih pivara i 7. 000 nasmejanih pivopija koji tog jednog dana u pivu pronalaze odmor od onih 300 i kusur radnih dana. The Great World Beer Fest – NYC, USA GWBF, ili ranije poznat kao Brewtopia, osnovan je 2002. godine u Njujorku i to je najstariji pivski festival u ovom gradu. Pokrenut kao ideja Ujedinjenih pivskih nacija, festival okuplja sve poznatije pivare iz celog sveta, a cilj festivala je da akcenat stavi na TOČENO PIVO, koje u poslednje vreme gubi trku od svog flaširanog kolege. Tokom 2 dana pivopijstva poslednjeg vikenda oktobra, GWBF ugosti 15. 000 posetilaca. The Bergkirchweih – Nemačka Bergkirchweih je u stvari vašar koji se svake godine organizuje u Erlangenu u Nemačkoj. Festival se uvek otvara četvrtkom u 5 sati popodne. sama ceremonija otvaranja događaj je kojem treba prisustvovati, a sastoji se u tome da gradonačelnik otvara prvo bure sa pivom (svake godine iz druge pivare) čime se festival proglašava zvanično otvorenim, a pivo iz tog bureta je besplatno, tako da možete zamisliti kakva frka nastaje nakon što gradonačelnik vikne – OTVORENO!!! Pivo se na ovom festivalu ispija na drvenim klupama u senci krošnji kestena još od davne 1755. godine, a sa svojih 11. 000 mesta za sedenje najveći je festival ove vrste na otvorenom. Sa milion gostiju godišnje, ovo je treći najveći festival piva u Nemačkoj. The Tasmanian Beerfes – Australija Tasmanijski festival piva, u slobodnom prevodu, održava se u Hobartu, u Australiji druge subote u novembru, svake godine. Okuplja lokalne tasmanijske i australijske pivare, ali uz njih 10. 000 posetilaca iz celog sveta ima priliku da isproba neko od sto vrsta piva iz celog sveta. The Cambridge Beer Festival Zvanično, ovo je najstariji britanski festival piva, osnovan krajem maja 1974. godine., a interesantno je da čini celinu sa zimskim festivalom piva koji se od 1997. godine održava svakog januara. Festival je poznat i po velikom izboru grickalica koje se mogu prezalogajiti uz pivce, a ako se ikada zateknete tamo ne propustite da probate neku od stotinu vrsta sira, zatim ukišeljena jaja, pitu od svinjetine, masline i slično…
naturaPOZNAVALAC

mar 2012.

lepa slika nema sta.. od festivala nisam stigla ni na jedan od nabrojanih, al bila sam dva puta na beerfestu u beogradu i nekoliko puta na festivalu "pivo in cvetje" u laskom
HighBadgerPOZNAVALAC

mar 2012.

Da, da... Beer fest u Bg-u! Ne propustam... :D Svake godine se ide! OBAVEZNO!

mar 2012.

mmmmmmmmmm, lasko :)
HookerLEGENDA

mar 2012.

Power Seed posle toga mmmmmmmm,evo malo o Laskom pivu. Ja ga dugooo nisam pio,a bih.... ,, ,,,, Pivara Laako po ela je s proizvodnjom piva davne 1825. godine. Do danas je postala vodea pivovara u Sloveniji, ije dobro ime se uje daleko preko njenih granica. Pravi rast postigla je posle zavraetka drugog svetskog rata kada se sa petog mesta popela meu vodee proizvoa e piva u Jugoslaviji. U Laakom tvrde, da se za varenje piva mogu kupiti svi najbolji sastojci na svetu, od slada i je ma do kvasca, samo voda ne. A Laako je ima. Redak je to i dragocen dar. Voda iz brda, ta nije iz poznatog podru ja Lurd, kojem neki pripisuju ak i lekovita svojstva, izvanredno je kvalitetna, mikrobioloaki besprekorna, kristalno bistra i srednje tvrda. Graani Laakog uvereni su, da je pivara ovdje nastala upravo zbog odli ne vode. Pivara Laako u danaanja vremena sledi standarde razvijenog sveta i raspolo~ivi kapital ula~e u najnovije tehnologije jer ~eli stabilnim kvalitetom konkurisati najrazvijenijim svetskim pivarama. Pri tome se oslanja na svoju tradiciju sa starim, isprobanim receptima koji su bri~no uvana tajna svake pivarske kue. Godianje proizvodi preko 1.200.000 HL poznatih robnih marki Zlatorog, Laako Club, Laako Tamno, i najnoviji Bandidos tequila i Bandidos Ice. Izvan granica Slovenije (Srbija, Crna Gora, BIH, Makedonija, Hrvatska, Italija, Austrija, Maarska, Nema ka, ZDA i druge) prodaje se preko 40 % fizi kog obima prodaje. Pivara Laako poslednjih godina postala je veinski vlasnik Radenske iz Radenaca, Vitala iz Mestinja, Jadranske pivovare iz Splita i po novom Pivare Union iz Ljubljane i Fructala iz Ajdova ine.
HookerLEGENDA

mar 2012.

JESTE LI ZNALI DA...VEZANO ZA PIVO Jeste li znali da je meso mekae i ukusnije dok se pe e ako ga nalivate pivom ili ako ga sat vremena pre toga dr~ite u pivu Jeste li znali da mnogi kuvari koriste pivo umesto vode ili mleka kada pripremaju razli ite vrste kola a Jeste li znali da ko~nu obuu treba povremeno prebrisati krpom umo enom u pivo jer tako ko~a uva svoj prirodni sjaj i mekou Jeste li znali da slikari koriste pivo za razreivanje boja za akvarel, jer ono ne menja karakter boje Jeste li znali da je pivo odli an u vraiva za kosu i da je dovoljno samo umo iti esalj u pivo da se namesti frizura Jeste li znali da cvee br~e raste ako ga s vremena na vreme zalijete pivom umesto vodom. Jeste li znali da je dobro da se liae fikusa i drugog lisnatog sobnog bilja jednom nedeljno prebriae par etom platna koje je umo eno u pivo Lepo,lepo...

mar 2012.

:ludaci_lol: http://www.youtube.com/watch?v=GnUI_tAzF0Q

mar 2012.

Lashko tocheno i cao vidimo se balkanishen hhahahahaahah
HookerLEGENDA

mar 2012.

ZELENA FLA`A Neki od vas e se verovatno seati zelene boce piva koja je bila jedina takva u gajbi. Neko je tvrdio da je u njoj najkvalitetnije pivo, neko da je akart. Istina je da je to samo test boca koja je svoju funkciju imala jedino u kontroli proizvodnih procesa i to joj je bila jedina svrha postojanja. Istina je takoe da je braonska, odnosno tamna, boca bolja za ambala~iranje piva, a to e veoma lako zaklju iti svako ija inteligencija je iznad inteligencije trepljara i vodi se kao pismen  prostim itanjem etikete na kojoj izmeu ostalog jasno piae da pivo treba da se uva na tamnim mestima. Neko e sad pomisliti: `ta kenja ovaj Hooker, kad sve najja e pivare koriste zelenu ambala~u, pa da odmah odgovorim. Istina, ali koriste je od perioda posle Drugog svetskog rata kada je zavladala nestaaica braon stakla na evropskom tr~iatu. Kasnije je brend ve bio formiran i marketing glavama kompanije nije padalo na pamet da dozvole promenu boje ambala~e. http://www.youtube.com/watch?v=WJwT_UPn1gM
HookerLEGENDA

mar 2012.

Nau nici iz Nema kog centra za istra~ivanje raka u Hajdelbergu otkrili su da pivo sadr~i mone molekule koje atite ljude od opake bolesti - rak dojke i rak prostate. Ksanthohumol, supstanca pronaena u hmelju, blokira poja ano dejstvo dva hormona - testosteron i estrogen te poma~e pri blokadi proteina PSA koji podsti e airenje raka prostate. Iako su nau nici do sada znali da spomenuta supstanca poma~e pri blokadi estrogena, po prvi put su otkrili da ista inhibira i muake polne hormone. ''Istra~ivanje je joa u ranoj fazi, ali se nadamo da emo kroz testove dokazati da xanthohumol usporava razvoj raka prostate'', rekla je Clarissa Gerhauser iz Centra u Hajdelbergu. Ako se delovanje ksanthohumola poka~e korisnim, on bi se mogao prodavati kao lek protiv raka. Zato, ako planirate da se od raka atitite pivom, bilo bi dobro da konzumirate ona piva koja su bogatija ovom supstancom. Hmelj pivu daje gor inu, pa tako gorka piva sadr~e viae xanthohumola od lagera. Jos ovome dodajte ganju...Nema zdravijih od nas,makar fizicki...

mar 2012.

12% ;)
HookerLEGENDA

mar 2012.

Najja e pivo na svetu sadr~i 60 % alkohola! Ono se ne pije kao pivo, nego kao koktel u aai za viski ili konjak, izjavio je vlasnik pivare Kelaip (Kelschip) Jan Nijboer. Novo pivo dobilo je ime Po nite budunost (Start the future), a prodaje se u bocama zapremine 0,3 litara, po ceni od 35 evra. Nijboer je rekao da je razvio novu vrstu piva da bi odr~ao korak sa akotskim proizvoa ima koji takoe pomeraju granice ja ine piva.

mar 2012.

[bez sadržaja]

mar 2012.

http://www.youtube.com/watch?v=TOujBEzm3ic :gothband::drink:
HookerLEGENDA

mar 2012.

Istori arka D~ejn Pajton (48) sprovela je opse~no istra~ivanje koje je pokazalo da su muakarci pivarama i pivnicama po eli da dominiraju tek pre oko 200 godina. Pre nekih 7.000 godina u Mesopotamiji, ~enska veatina pripremanja piva je bila toliko va~na da je samo njima bilo dozvoljen rad na njemu i voenje taverni. Takoe, u drevnim druatvima pivo se uvek smatralo hranom i darom boginja, a ne bogova. Izmeu osmog i desetog veka Evropom su harali i airili strah Vikinzi i to pod uticajem piva koje su pravile ~ene jer je i u nordijskoj kulturi taj posao bio poveravan isklju ivo njima. I u Finskoj se zasluga za proizvodnju piva pripisuje ~enama, a prvi sastojci su bili medvea pljuva ka i med divljih p ela. Sli no je bilo i u Engleskoj, gde su ~ene proizvodnjom piva doprinosile porodi nim prihodima. Pili su ga i muakarci i ~ene podjednako, a poznato je da je kraljica Elizabeta I redovno to ila kriglu za doru ak. Krajem 18. veka i pojavom industrijske revolucije nov na in proizvodnje piva umanjio je ulogu ~ena i ona je s vremenom bila zaboravljena, a muakarci su preuzeli primat. JA NE VERUJEM !!!
HookerLEGENDA

apr 2012.

Nekoliko na ina da se ubla~e simptomi mamurluka Mislim da nema goreg mamurluka nego kad se naderaa od PIVA!!! `eer.Radio sam svojevremeno kao portir u bolnici i nau io mnogo dobrih stvari.Na primer,kada hitnjakom dovezu osobu otrovanu od alkohola u venu mu ubrizgavaju glukozu.Od alkohola aeer pada i mora se povremeno podizati.zato kad se dobro pije,obavezno jesti nesto slatko.Ili ako se setite kad dodjete kuci unisteni od alkohola,obavezno pojesti bilo sta slatko,nekoliko kocki aeera,neki kola , okolada,bilo ata ato imate u kui,i onda u krevet,ujutro mamurluk makar upola manji. Ne zaboravi pored kreveta da stavia vodu i popij koliko god mo~ea kad god se probudia tokom noi. I nemoj staviti kiselu vodu, bez obzira ato ti viae prija. Kisela nadra~jue ~eludac koji je iovako nagri~en kao da si ga zalivao gladnim piranama, a ne vinjakom ili pivom. Samo esmuaa. Kad se probudia  popij malu koli inu pia koje si pio sino. Ne bilo kog pia, nego onog od sino. Nema meaanja. I ne sedam deci, nego malu koli inu. To e samo da ti odlo~i mamurluk, ali bar te u isto vreme nee a epati i on, i jutarnja bunovnost, i keva koja ti sere ato si se izuo u liftu pa komainica donela patike. I ato si se popiaao na cvee u hodniku. Masturbacija je bez konkurencije najbolji ubla~iva mamurluka. Amputira ga gotovo trenutno i potpuno, ali na~alost terapija traje dok ne svraia. Onda sve po starom. Jedina bolja solucija od drkanja je da imaa devojku koja je voljna da ti tako urnisanom i zgu~vanom priuati felacijo. Ali to je rea pojava od pandura u biblioteci i privilegija cigana. D~oint je kec iz rukava.On naravno nema nikakve isceljiteljske moi, ali mo~e da proizvede efekat sli an masturbaciji. Ta nije da odla~e oseaj mamurluka dok on sam od sebe ne proe. Poato si verovatno stariji od 14 godina i viae nemaa ~ivaca da drkaa sedam puta dnevno ko sumanut  ovo je najbolje reaenje. `ah-mat mamurluku. Ja li no imam loae iskustvo sa kafom.Ka~u da kafa ve~e alkohol. i
ponočniISTRAŽIVAČ

apr 2012.

@Hooker Kad doea jednom u hr, moraa probati Velebitsko pivo. Nema ga baa na puno mjesta za kupiti jer ne proizvode puno, ali je zato kvalitetno. im dobijea priliku obavezno probaj. :mrtva_banana: 431.IPB
ReacherPOZNAVALAC

apr 2012.

hooker i ja ti preporu am da probaa tamno velebitsko.ina e od piva su mi najdra~i: Staropramen,tamno velebitsko,guiness,tamni budweisser,paulaner paeni ni i ohara irsko crveno pivo, a naj ea e pijem o~ujsko,naravno zbog financijske prirode :D od silne pri e o pivu,i podsjetniku na sve ove divne pive moga bi sada oti i sam na jedno-dva piva u pivnicu,sve zahvaljuju i ovoj temi iako bi treba radit pametnije stvari :D http://weber.fi.eu.org/blog/images/O_Hara_s_Irish_Red.jpg
HookerLEGENDA

apr 2012.

I mi konja za trku imamo....Nikniknikniknik.....Pogledaj do kraja obevezno... http://www.youtube.com/watch?v=cGf9QKUiS3k&feature=relmfu
HookerLEGENDA

apr 2012.

Pivo je zdravo! Nije istina da se ljudi od piva debljaju - pivo "deblja" kao i svaka druga namirnica samo ako se konzumira u veim koli inama nego ato je organizmu potrebno. Veina doktora se sla~e u tvrdnji da manja koli ina piva (0,5 l dnevno) povoljno deluje na le enje nekih teakih bolesti i spre ava pojavu drugih. Dovode to u vezu sa sastojcima piva, te mialjenjem da u~ivanje piva smanjuje psihosocijalni stres. Sastojci piva ne samo da podsti u aktivnost ~eluca i digestivnog trakta, ve zajedno s neprevrelim ugljenohidratima usporavaju prelaz alkohola iz ~eluca u krv. Mnogi lekari tvrde da manja koli ina piva (0,5 l) povoljno deluje na le enje nekih teakih bolesti, npr. tuberkuloze, kolere ili raka. Vrlo zanimljivo istra~ivanje sproveo je francuski lekar Vinsent, koji je statisti ki pratio zdravstveno stanje vojnika na severu i jugu Francuske. Ustanovio je da su pivopije sa severa dvaput manje bolovali nego ljubitelji vina s juga. Nema ki lekar `abot statisti ki je pratio u estalost karcinoma kod industrijskih radnika i ustanovio da pivopije kudikamo ree obolevaju od karcinoma (osim raka grla) od drugih radnika. Pivo atiti organizam od razli itih zra enja, naro ito od atetnog delovanja "rengenskih zraka". Verovatno je to povezano s prisutnoau redukovanog glutationa u pivu, jer taj spoj ima sposobnost vezivanja slobodnih radikala. U pivu se ne razmno~avaju patogeni mikroorganizmi. Doktor Enders istra~ivao je baktericidnu efikasnost piva u poreenju sa nekim patogenim mikroorganizmima i ustanovio da izaziva kolere ugine u pivu za 15 minuta, a izaziva tifusa za 30 minuta. The New England Journal of Medicine objavio je rezultate devetogodianjeg opse~nog istra~ivanja sr anog infarkta u viae od 7.700 pivopija. Istra~ivanjem je utvreno da prose na potroanja od 1 do 3 aae dnevno (engl. aaa je 0,57 l) ima zaatitni u inak protiv sr anog infarkta. Rezultati ne ude ako se zna da pivo gasi ~ed i opuata. Prof. Anton Pindl sa Tehni kog univerziteta u Minhenu to opuatanje dovodi u vezu s pojmom "psihosocijalni stres". Taj pojam obuhvata strah, napetost i agresiju. Sve se to s pivom odstranjuje, jednako kao i faktor rizika od sr anog infarkta, visokog pritiska, aeerne bolesti i gihta. Pivo je dobro za inteligenciju! Konzumiranje alkohola u umerenim koli inama ini ljude pametnijima, utvrdili su nau nici koji su do tog zanimljivog podatka doali ispitivanjem 2000 osoba. Ispitanici koji na dan piju oko litre piva imaju malo viai koeficijent inteligencije od onih koji uopate ne piju pivo, pokazalo je istra~ivanje. Inteligenciju, ini se, podsti u hemijski spojevi polifenoli koji se nalaze u alkoholu. U esnici ispitivanja koje je provedeno u Japanu dnevno su pili etiri jedinice alkohola, ato u praksi zna i dve polalitarske krigle piva ili etiri aae vina.
SenzaPietaPOZNAVALAC

apr 2012.

Sad mi je jasno zasto sam pametan :icon_mrgreen:
HookerLEGENDA

apr 2012.

Ovo mi stoji na zidu u dnevnoj sobi,uramljeno PIVOPIJSKA MOLITVA O e naa, dobrog piva da nam daa i aaavaj nas kao ato i mi aaavamo pivopije naae bilo iz krigle ili iz flaae. Sa uvaj nas od loaeg piva u ime Oca,Svetog duha i Sina jer nas od njega mu i kiselina. I zaatiti sve pivopije sveta sve nas pivske junake jer mi spomenik di~emo pivu tako ato puatamo pivske stomake. Neka pivo hrana nam bude neka bude nam vitamin Amin Sli no ovome

apr 2012.

@Hooker

apr 2012.

[bez sadržaja]

apr 2012.

~iveli !
HookerLEGENDA

apr 2012.

Od ovog piva rastu grudi?! | Mondo Nemam komentar...A vi?

apr 2012.

[bez sadržaja]
HookerLEGENDA

maj 2012.

Evo jedna vrsta piva koje nikada nisam pio,a kakva je situacija verovatno i neu.Oni koji su ga pili ka~u da bolje pivo nikad niko nee napraviti i uzdi~u ga u nebesa.Ne znam ni da li se joa proizvodi.Mada sumnjam... Da li je ko od vas imao prilike da ga proba? Zna li ko da li se joa proizvodi? i i
ParazydPOZNAVALAC

maj 2012.

@Hooker: peka pivovara ga proizvodi. Ja mislim da je u Beogradu. Nisam ga nikad probao.
HookerLEGENDA

maj 2012.

E tako se to radi....Reklama za japansko pivo...Savraeno.... http://www.youtube.com/watch?v=8-Ef1LtpMHo&feature=related
HookerLEGENDA

maj 2012.

Kako se pije pivo? Evo kratkog uputstva kako prvilno konzumirati pivo... U pivnici, fensi kafiću ili ispred dragstora? Nije svejedno gde ćete, i kako, piti pivo! Prostor za idealnu degustciju trebalo bi da bude dovoljno osvetljen kako biste ocenili bistrinu i boju piva. Do vas ne bi smeli dopirati nikakvi strani mirisi. Čaša mora biti savršeno čista, bez ogrebotina i dovoljno velika da u nju stane i vaš nos dok ispijate gutljaj dragocene tečnosti. Na taj način ćete najbolje osetiti i miris piva. Pre otvaranja, proverite rok trajanja piva, kao i ima li u boci taloga. Naravno, pivo mora biti hladno, ali ne treba preterivati. "Ledeno pivo" je zabluda - na preniskoj temperaturi nećete osetiti pravu aromu. Temperature na kojima se služe glavne vrste piva su: Pilsneri na 0°C, Lageri od 5°C do 9°C, Aleovi od 7°C do 11°C, Stouti od 8°C do 13°C, Stari aleovi na sobnoj temperaturi. Kada otvarate bocu obratite pažnju na količinu pene i kako reaguje karbondioksid prilikom otvaranja čepa. Kada sipate pivo samo ga pustite da klizne niz unutrašnjost čaše. Tek kad ste ispunili otprilike dve trećine čaše možete ispraviti bocu kako biste na kraju dobili i penu. Kad ste pivo natočili smesta ispitajte miris (slično kao i kod vina). Naime, mnogi aromatični sastojci piva ispare vrlo brzo u dodiru sa vazduhom. Pivo može da miriše na limun, cveće, sveže pokošenu travu... Zatim ispijte jedan veći gutljaj. Za razliku od vina, pivo se ispija u većim gutljajima i usna šupljina mora biti puna. Nikad ne mućkajte pivo u ustima!!! Samo pustite da klizne u vaš stomak. Još jedanput pomirišite pivo. Neke arome dolaze do izražaja minut do dva nakon otvaranja boce. Zatim ponovo ispijte jedan dobar gutljaj i uporedite rezultate s onima na početku testa. Kako biste "resetovali" svoja čula koja učestvuju u testiranju piva, dovoljni su nezasoljeni krekeri ili običan hleb. Ponovite još jedanput ceo postupak. Čaša je veoma bitna! Da bi pivo, dok se pije, duže vreme zadržalo svoj kvalitet, odnosno temperaturu koja je optimalna za određenu vrstu, najpogodnije su čaše koje imaju debelo staklo. Takva čaša služi kao izolator od vanjske temperature. Zbog toga su krigle vrlo popularne, jer imaju debelo staklo i vrlo dugo mogu održati optimalnu temperaturu. Osim krigli koriste se i čaše sa "stalkom" jer sprečavaju da ruka, koja drži čašu, greje pivo. Takve čaše se hvataju za stalak, a ne za telo. U svakom slučaju, i krigla i čaša moraju biti dovoljno velike da može stati celo pivo iz boce, sa penom. Mnogi ne vole penu tako da pivo ulevaju duž ivica čaše. Pena je veoma bitna i mnogo utiče na opšti utisak o nekom pivu. Sprečava zagrevanje piva, daje mu neophodnu gorčinu, ukus pivskog kvasca i miris. Važan je i oblik čaše koji mora biti prilagođen vrsti piva. Pijete li "lager" pivo, koje se pije brzo i ima manji postotak alkohola, ono se toči u kruškoliku čašu bez dugačke nožice. Nasuprot tome, posebna, sortna piva toče se u čaše s dužom nogicom. Ona su, naime, jača, polako se pijuckaju jer sadrže veći postotak alkohola, a duža nožica omogućuje da ne zagrevamo pivo držeći rukom čašu. Preuzeto sa sajta AAH! - Asocijacija Autenti (aah-asocijacija autentičnih hedonista) Slažem se sa svim što je napisano,pogotovo deo o peni i čašama.Ne volim čaše u koje ne može da mi stane nos. Da ne zaboravimo i neku lepu sliku

maj 2012.

postoji tablica sa temperaturama piva, ovisno o njihovoj vrsti. uglavnom, od 0-4 stupnja se piju sva ona iji okus zapravo ne ~elite osjetiti, tj. sva tipa karlova kog, o~ujskog i svih sli nih poluproizvoda, ato domaih ato stranih...

maj 2012.

Sarajevsko zakon ;)

maj 2012.

tuzlansko pivo koje je bilo 3. u evropi, za mene prvo u svijetu vjerujte da boljeg i kvalitetnijeg nego tuzlanskog nema ;) 817.IPB

jun 2012.

Staropramen, Tuzlak, Karlova ko nije loae i Carlsberg i Tuzlansko tamno te laako a najgora piva su mi Tuborg i Pan
HookerLEGENDA

jul 2012.

Za putnike bajkere i istinske pivopije da nigde ne bi ostali bez piva Pivo na svetskim jezicima Afrikaans bier Albanian birrë Arabic beereh (biræ) Azerbaijani pivo Basque garagardoa Belorussian piva Bengali beer Breton bier Bulgarian bira Catalan cervesa Chechenian jij Chinese (Mandarin) pi jiu Croatian pivo Czech pivo Danish øl Dutch bier English beer, ale Esperanto biero Estonian õlu Faeroese øl, bjór Finnish olut, kalja Flemish bier French bière Frisian bier Gaelic (Scotland) leann (lionn), beòir Galician (Galego) cerveja / cervexa German (High) Bier German (Low) Beer Greek mpíra (bira), zýthos Hawaiian pia Hebrew beera Hindi beer Hungarian sör Icelandic öl, bjór Ido biro Indonesian bir Interlingua bira Irish (Gaeilge) beoir Italian birra Japanese biiru Korean mek-ju Kurdish bîre Lappish (Sámi) vuola Latin cerevisia, cervisia Latvian alus Lithuanian alus Luganda bbiya Macedonian pivo Malay bir Manx (Gaelg Vannin) lhune, beer Neo biro Nepali biyar, jad Norwegian (bm & nn) øl Occitan (Provencal) bièra, cervesa Persian (Farsi) ab’jo Polish piwo Portugese cerveja Quechua sirbisa Rheto-Rumansch biera Romanian bere Russian pivo Serbian pivo Sesotho jwala Slovak pivo Slovene pivo Spanish cerveza Swahili bia, pombe Swedish öl Tagalog (Pilipino) serbesa Thai bia Turkish bira Ukrainian pivo Vietnamese bia Volapük bil Welsh cwrw Xhosa ibhiye Yiddish bir Zulu utshwala
Losmi the EvelENTUZIJASTA

jul 2012.

Ja samo pivo i pijem!!!
HookerLEGENDA

avg 2012.

PIVO JE ZDRAVO 1. Smanjuje rizik za rak Studije na sveu iliatu u Pragu 2001. godine izvijestile su da flavonoidi pronaeni u pivu dijele strukutru sli nu estrogenima te prema tome mo~e li iti na njega, te mo~e smanjiti rizik od karcionma kao atu su karcinom dojke ili prostate. Takoer su se pokazali dobri u olakaavanju simptoma menopauze. 2. Ja a kosti Prema istra~iva ima sveu iliata Tutfs (SAD) pivo sadr~i visoke razine silicija koji poma~u brzini isporuke kalcija i drugih minerala u koatano tkivo, naro ito u mladih muakaraca i ~ena. 3. Poveava mentalne sposobnosti Studij sveu iliata u Harvardu objavio je u "New England Journal of Medicine" izvjeataj da umjerena konzumacija alkohola poveava mentalne sposobnosti u starijih ~ena. 4. Poma~e radu srca Istra~iva i na Sveu iliatu Rockefeller zaklju ili su da alkohol poveava razinu lipoproteina visoke gustoe, dobri kolesterol koji prenosi viaak kolesterola u jetru za zbrinjavanje. Osim toga, studija 2006. godien provedena od strane "Beth Israel Deaconess Medical Center" i "Harvard School of Public Health" otkrila je da zdravi ovjek koji umjereno pije smanjuje rizik sr anog udara za 40-60%. 5. Odr~ava zdrave stani ne funkcije Istra~iva i u Nizozemskoj otkrili su da pivopije imaju viau razinu vitamina B6, koji igra klju nu ulogu u metabolizmu crvenih krvnih stanica i sintezu neurotransmiteri vitalne za normalnu funkciju mozga. 6. `titi od bubre~nog kamenca Prema istra~iva ima u Finskoj, potroanja jednog piva dnevno pomo~e smanjiti rizik od bolesti bubre~nog kamenca za ak 40% Preuzeto sa sajta www hr.nuffy.net Eto...I naravno jedna lepa slika
HookerLEGENDA

avg 2012.

Verujem da ste igrali ovu fenomenalnu igricu.Razlozi zaato ka im link su: 1-Dobre ribe 2-Pivo 3-Izazivam vas http://sr.18games.org/FlashGame.aspx?name=beer_boom Moj rekord je 12150,napravio rezultat na crnu u sredini,ajde ko mo~e bolje.Verovau vam na re .... Preporuka,probajte igrati navareni,mnogo dobro. Edit - Izvinjavam se,slu ajno je bilo,11150 - rekord
VutropuhacSrbijaISTRAŽIVAČ

sep 2012.

Zaboravio si da napomenea Apatinsko pivo. Meni se svidja,mo~da mi je i ak bolje od Jelena. :notnice:
AlcatrazISTRAŽIVAČ

sep 2012.

Pijel iko bosanska piva ( sarajevsko,tuzlansko,preminger,nektar,) li no najviae volim Karlova ko,najbolje mi sjeda a nemam nista protiv Jelen i Tuzlanskog ma koga ja ***** ovdje,,sva piva su dobra kad nemaa para Peace and Rockin in free world :happy031::leafblunt::joint::fun_61:
BladeZMAJ

sep 2012.

Pan i Stela.....
HookerLEGENDA

sep 2012.

http://www.youtube.com/watch?v=EAeZPiZbpvw eto...Nije sve,nije sve tako sivo,nije sve tako sivo,kad imaa s nekim oti na pivo...

sep 2012.

Ja se nemogu odluciti sta mi je bolje pivo ili vino.....a ustvari pijem sve osim nafte i tekucih racuna...svinja
HookerLEGENDA

sep 2012.

Seksizam ili humor? Be Jedan,dva Osijecka ...evo nam i feministkinje kako bih ja mogao da se uclanim u Fan klub osijeckog piva,posle ove reklame moram...:hehe:
x-cluberPOZNAVALAC

sep 2012.

Mo~e pivo, po esto :) O~ujsko mi je neato leglo u zadnje vrijeme :)
HookerLEGENDA

sep 2012.

Kako sam samo mogao da zaboravim Ebem ti tekvog pivopiju. Gradona elnik Minhena, prestonice najvee nema ke provincije Bavarske, Kristijan Ude je u subotu 22.septembra, ispijanjem prve krigle piva, otvorio 179. festival piva Oktoberfest, najpoznatiji praznik piva na svetu. O ekuje se da e tokom 16 dana festivala, koji se zatvara 6. oktobra, 35 d~inovskih aatora, rasprostrtih na viae od 26 hektara, posetiti viae od aest miliona gostiju iz celog sveta. Proale godine su posetioci popili blizu osam miliona litarskih krigli piva. Ove godine se krigla od dve pinte (1 litre) piva prodaje po cenama od 9,10 evra (11,80 dolara) do 9,50 evra (12,30 dolara). Pivo je na Oktoberfestu poskupelo 43 odsto tokom poslednje decenije i u toku je kampanja za ograni enje cene na neato iznad sedam evra po krigli. Oktoberfest je prvi put odr~an pre 202 godine, a ovogodianji festival piva je 179. po redu jer nije odr~avan tokom dva svetska rata, dve epidemije kolere, invazije Napoleona na Bavarsku i tokom hiperinflacije '20. godina. Festival piva je u po etku odr~avan u oktobru, kako mu i naziv ka~e, u ast ven anja krunskog princa Ludviga, kasnijeg kralja Ludviga I, ali je proslava pomerena na prethodni mesec zbog lepaeg vremena. Iskreno,ja da odem tamo a da imam love koliko mislim da bi mi trebalo,ne znam da li bih se ~iv vratio...Uh

sep 2012.

Hook ovu zadnju recenicu podpisujem..vidi ovu trecu u drugom redu,pa mene bi tamo organi reda hvatali sa mrezom i strujom...pisao bi algemajguzcajtung o tome ,majke mi
HookerLEGENDA

sep 2012.

A zamisli hebo te da odemo zajedno...Algemajguzcajtung
macedoniaENTUZIJASTA

sep 2012.

svako svetlo pivo je dobro pivo za mene a ko nije bio na pivofest u dojcland ne zna sta propusta.................. pivo ima puno b vitamina isto hmelj je puno lekovitiji kada nadjem strane o hmelju sto sam imao postiracu tu da pogledate kolko je medicinski dobar hmelj...................
naturaPOZNAVALAC

sep 2012.

sta cekate, oktobar?? ziveli!
HookerLEGENDA

sep 2012.

Grupa Motorhead na tržište je izbacila svoje pivo pod nazivom "Bastards Lager".Bubnjar grupe Mikkey Dee izjavio je nedavno: "Nikad nisi prestar za rock'n'roll i dobro ohlađeno pivo. To je uvijek išlo dobro zajedno".Motörhead Bastards Lager pivo proizvodi švedska pivara Krönleins. Pre njih su to uradili i AC / DC
loopAMBASADOR

sep 2012.

omatorilo se... nekad je Lemmy(po sopstvenom priznanju),voleo da se casti 'zutom osom'(dobra,dobra rakija).... godine sta ces ))

okt 2012.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=3wY0VszZLJo#! + http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=vz-ZirRfvrQ&feature=endscreen :dada
HookerLEGENDA

okt 2012.

http://www.youtube.com/watch?v=bdsgqw7zLfk&feature=fvwrel najbolje su mi scene pred kraj, jutro u parku,uhhh

okt 2012.

:dada
HookerLEGENDA

okt 2012.

NONA MORA LJUBITELJA PIVA OSTVARILA SE U JAPANU !!! JAPANCI SMISLILI PIVO OD KOJEG SE NE DOBIJA STOMAK Bez alkohola, bez kalorija, bez mamurluka i bez pivskog trbuha, formula je uspeha japanskih piva. Poznata pivara Asahi na tr~iate je izbacila pie koje ima ukus kao pivo i izgleda kao takvo, ali je potpuno druga ije od svega na ato smo navikli. Novo japansko pivo W-Zero nema alkohola niti kalorija, a proizvedeno je bez hmelja, kvasca i fermentacije. Razvili su ga hemi ari u labaratoriji pivare koji su dodavanjem raznih vlakana, stabilizatora, aminokiselina i aroma za gor inu dobili prepoznatljiv pivski ukus. Japanci su ponosni na svoje novo pie i tvrde da se radi o joa jednom dokazu japanske inovativnosti. Tr~iate piva u Japanu dugi niz godina pripadalo je nema kim, ameri kim i australijskim proizvoa ima, dok su domaa piva bila poznata po loaem kvalitetu. Situacija se drasti no promenila 2007. kada su u modu doala bezalkoholna piva. Japanski 'Kirin free' i 'All free' Suntory pivo redovno su rasprodavani, a prihodi od prodaje dose~u milione eura. Osim dobrog ukusa, formula uspeha novih piva glasi - bez alkohola, bez kalorija, bez mamurluka i bez pivskog trbuha. Znam da sam u nekim stvarima prili no usmeren i ponosan sam na to.Kao ato nisam probao pivo sa ukusom grejpa,limuna i ko zna ega joa,neu iz principa,tako isto NEU DA PIJEM PIVO BEZ ALKOHOLA,NEU DA PIJEM PIVO BEZ KALORIJA,NEU DA PIJEM PIVO OD KOJEG SE NE DOBIJA STOMAK,A POGOTOVO NEU DA PIJEM PIVO KOJE JE PROIZVEDENO BEZ HMELJA,KVASCA I FERMENTACIJE. JEDNOSTAVNO NEU !!! Evo joa jedna vrsta piva, majko moja ata sve nee smisliti ... Pivara "Wynkoop" iz Denvera nedavno je dospela u medije zahvaljujui posebnom pivu koje e uskoro predstaviti na jednom festivalu piva. Re je o pivu kome su dodali sastojak bikovih testisa. Iz pivare su istakli da su do specifi nog ukusa novog proizvoda doali meaanjem okoladnog sirupa, likera i espreso kafe, a ovo pivo sadr~i ak deset posto alkohola. Interesanto je da su ljudi iz pivare na ovu ideju doali nakon prvoaprilske aale koja se odli no primila kod distributera. Nakon ato je objavljena aala da se pojavilo pivo od bikovih testisa, mnogi distributeri su po eli da se raspituu gde mogu da nabave "novo pivo". Denverska pivara je odlu ila da od ove aale naprave ozbiljan projekat. - Posebno pripremljeni testisi od bika su u ovim krajevima specijalitet. Pomeaati taj ukus sa pivom zapravo je logi an potez i ostvarenje sna - rekao je novinarima Marty Jones iz pivare "Wynkoop" Wynkoop Brewing Company's Rocky Mountain Oyster Stout - YouTube
HookerLEGENDA

nov 2012.

Pivo pegla bore Tajna pivaje u vitaminima, mineralima i bioaktivnim supstancama, posebno polifenolima i humolima koji spre avaju prevremeno starenje. Ujedno, ko~u zbog mikroelemenata, kao ato su vee koli ine cinka, ini otpornijom na stvaranje akni i nepovoljne spoljne uticaje. Budui da hmelj pivu daje antioksidaciono svojstvo, ekstrakti iz te biljke uveliko se koriste u kozmeti koj industriji za proizvodnju preparata namenjenih nezi osetljive ko~e. Joa su mesopotamski pivari pre etiri i po hiljade godina pivo upotrebljavali u kozmeti ke svrhe. U starom Egiptu robovi graditelji piramida pili su pivo radi vraanja snage, a imunije ~ene otkrile su da umivanje i kupanje u pivu atiti ko~u od ko~nih bolesti i dodatno je osve~ava. I bake su znale da je pivo dobro za kosu Ve je odavno poznato da se za negu kose koristi pivo. Pivo vlasi ini sjajnijim i vraim, bez obzira na to da li je ono sastojak industrijski proizvedenih aampona i preparata za kosu ili je iz kune radinosti. Vitaminski koktel dobijen iz piva, uz dodatak suvog kvasca, poma~e i u ja anju lomljivih noktiju. Tajni rituali Jedna od najpoznatijih pri a govori o ritualima koje je primenjivala carica Teodora. Ona je koristila naizmeni no kupke toplog i hladnog piva. Kupke u toplom pivu slu~ile su za obnavljanje ko~e, a kupke u hladnom pivu za odr~avanje mladosti. Danas postoje terme u kojima je pivska terapija vrlo tra~ena. h JAGNJETINA U PIVU pogledajte obavezno ovde Jagnjetina u pivu, morau malo da proradim na tome, ne mo~e da omane .... Zamislite samo ovo u ovome , mmmmm....I joa pride , ma dajjjjj ...
HookerLEGENDA

dec 2012.

Kako napraviti domae pivo DOMAE PIVO I0ko se n0 tr~iatu mo~e n0i pivo koje odgov0r0 sv0 ijem ukusu i d~epu, sl0dokusci k0~u d0 je n0jbolje ono koje se n0pr0vi u kunoj r0dinosti. `ta je sve potrebno da bi napravili domae pivo: 18 lit0r0 vode, 300 gr0m0 je m0, 20 gr0m0 hmelj0, 250 gr0m0 aeer0, 20 gr0m0 kv0sc0 dve k0aike kukuruznog br0an0. Vod0, hmelj i prethodno ispr~eni je 0m kuv0 se jed0n sat, z0tim dod0ti kukuruzno br0ano p0 kuv0ti joa jed0n sat. Posle dv0 sata (k0d se ohl0di) dod0ti aeer koji je prethodno r0zmuen i r0stvoren, z0tim r0zmutiti kv0s0c u ~itku m0su p0 pomea0ti sve z0jedno. Ost0viti d0 odstoji jed0n sat. Z0tim presuti m0su u posudu z0 vrenje i ost0viti oko sed0m d0n0 d0 bi se ob0vio proces vrenj0. Posle tog0, procediti tri put0 d0 se pivo dobro izbistri. N0jbolje je dom0e ! NAPOMENA: Posud0 z0 vrenje je z0tvoren0 k0ko u nju ne bi ul0zio v0zduh.
HookerLEGENDA

dec 2012.

Dve provale vezane za pivo, skoro su se desile ... Prva ... Ulazi lik u kafanu, dobri smo ina e, poru uje pivo . Pita ga konobarica - Veliko ili malo ? Ka~e on - Meni je i veliko malo! :ludak Druga ... Sedaju skoro u kafanu dva moja drugara, prvi poru uje vinjak i kiselu a drugi pivo. Taj ato je poru io pivo gleda u fri~ider koji je pun piva, a sneg pao, hladno napolju, pa ka~e konobaru - Donesi mi pivo iz gajbe, nemoj da je iz fri~idera. Donosi konobar pivo, otvara ga i stavlja na sto, pivo hladno ko zmija. Ovaj ato je poru io pivo gleda i ne veruje, ka~e - Jesam li ti rekao iz gajbe a ne iz fri~idera ! Konobar - Pa iz gajbe je ! Drugar - A gde ti stoji gajba ? Konobar - Napolju,fri~ider i ne palimo po ovoj zimi ! :icon_biggrin: Evo joa jedna, ali to je bilo davno, momak sam bio, neo~enjen :) ... Sedim u kafiu, kad u neko doba ulazi moj kum, mislim tada joa nije bio kum, razvaljen. Seda on, dolazi konobarica. Konobarica - `ta ete popiti ? Ja - Dva piva ! Kum ( di~e prst i govori ) - I ja u dva!!!! :hehe:
HookerLEGENDA

dec 2012.

http://www.youtube.com/watch?v=mLrElMOuaOY ajooooj ...
HookerLEGENDA

jan 2013.

Ruke mu se pozlatile http://www.youtube.com/watch?v=E78506JG_Oc
HookerLEGENDA

jan 2013.

http://www.index.hr/black/clanak TO SE ZOVE LJUBAV Pobegao iz bolnice kako bi uz pivo proslavio 94-ti rodjendan... `ta ti je ~elja...Bog ! :dada
BoRaiChoAMBASADOR

jan 2013.

Samo bih dodao na ovu prvu sliku : And play PES !

jan 2013.

[bez sadržaja]
HookerLEGENDA

jan 2013.

Beer Beer Beer - YouTube Beer, beer, beer... :b_cyclops::facesjump::b_hop::b_jump::b_woot: :gband: http://www.youtube.com/watch?v=U9G-Np1HB9M
ReacherPOZNAVALAC

jan 2013.

Ubilo me ovo svjetsko prvenstvo u rukometu, svaki put kad je neko veliko natjecanje popije se kubik pive. Izaalo je karlova ko crno pivo, meni osobno nije neato, o ekiva san bolje . Zadnji put kad san bia u Budimpeati san pia Dreher Bak, nisam siguran jel maarsko pivo al znam da je tvornica tamo, mo~e biti da je strano pivo al s to ionicom u Maarskoj, pri a sam s nekim lokalcem o tom al se ne sje am, uglavnom crno pivo s 7.2 promila, to mi je odma bia favorit, iako je cijenom meu jeftinijim pivama zaljubia sam se u njega na prvi gutljaj :D 1756.IPB
HookerLEGENDA

feb 2013.

Koli ina piva popijenog u Nema koj proale godine opala je na najni~i nivo od ujedinjenja Isto ne i Zapadne Nema ke 1990. godine. Nemci su u 2012. godini popili 96,5 miliona hektolitara piva, ato je za 1,8 odsto manje nego godinu dana ranije, saopatila je vladina agencija za statistiku. Udru~enje nema kih proizvoa a piva saopatilo je da je neobi no sve~ije leto doprinelo da manje ljudi ~e gasi pivom.( izvor Nijemci izgubili interes za pivo ) ...Nemci su u 2012. godini popili 96,5 miliona hektolitara piva...?! Koliko je to 96,5 miliona hektolitara ? Okean ebem ti ~ivot... http://www.youtube.com/watch?v=r5HdM8z1m2o

feb 2013.

preporuka za danas ;)
HookerLEGENDA

feb 2013.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=DSLvKL1aMuE :dada :bale

feb 2013.

[bez sadržaja]

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se