VUTRA
ForumZajednicaOfftopicLegalizovanje svih droga
LEGACY

Legalizovanje svih droga

75 odgovora4,096 pregleda
Recimo da se na itavom planetu lagalizuje droga.. Vlada se tu normalno ugradi.. porez, firme, drogerije, ministar za droge, ceo fazon.. Na taj na in bi recimo sjebali kompletne mafije, narko bande umijeaali bi im se u posao i preuzeli ga na nivou dr~ave.. Neato sli no kao sa cigaretama i alkoholom.. i sve fino legalno ali naravno samo za 18+ I pustia ljude fino da sami biraju da li ~ele da konzumiraju droge ili ne.. uz to napravia prodavnice za droge, da ljudi ako to ~ele, mogu doi uzmu katalog nau drogu koja im se svia i onda to kupe.. i joa itav biznis bude u vlasniatvu dr~ave.. Da se tako neato ostvari, dr~ava bi napunila bud~et da valja, jedno pedeset posto stanovniatva bi pomrlo od predoziranja, trideset posto nesposobnih za bilo ata, ostatak bi se snaaao.. najja i opstaju, nije mater priroda glupa. Posle nekog vremena kad se ljudi malo skontaju kad to sve postane normalno stanje bi popravilo i ~ivjeli bi razumno sa drogama sretno do kraja ~ivota, a ako se ne popravi i izumremo svi komplet od droga.. onda nismo bolje ni zaslu~ili.. `ta vi mislite?
Z&NZMAJ

jan 2013.

Dobro zboria, al ne bude to tako kako si zamislio ;) Prvo je bitno da shvatia kako se "dr~ava" ne mo~e upetljati, jer "dr~avu" ne ine politi ari. Politi ari se nee tu upetljati, jer su oni tek paravan upravo za te mafije i narko bande :) (i joa poneke "bande") E sad, poato smo to rjeaili, logino je da nee biti uplitanja i promjena po tom pitanju. Samo pojedinci mogu neato napraviti, a udru~ivanje se ve bezbroj puta pokazalo kao promaaaj. Ako ~elia da se neato napravi, kreni sam, pa se mo~da joa netko priklju i. Eto, ovdje se ve preko 20000 ljudi priklju ilo ;) A ova "prirodna" selekcija... koliko god da si u pravu, dali ti se svia ideja da ti netko blizak odapne na taj na in?
Dr~ava kao takva je zapravo samo sitem.. hipoteti ki govorei.. Legalizovanje svih droga bi svakako moglo da se desi.. mislim.. ovi koji dr~e taj monopol, kada bi htjeli mogli bi da naprave legalan posao sa drogom bez problema.. samo marketing i onda ka~ea od nove godine je tako i tako.. narod i onako niata ne odlu uje.. Od danas pa na dalje i u budue imate drogu u prodavnicama.. gotovo.. i i dalje bi "dr~ava" funkcionirala "normalno" sve bi se poslo~ilo.. ma lupam onako bez veze.. neki dan sam razmialjao neata o ovome, ata bi bilo, kad bi bilo.. ato se ti e prirodne selekcije, nije mi bitno ko e da odapne na taj na in ima nas skoro osam milijardi, mnogo je kume.. to je naravno samo moje mialjenje..
ZelenaBananaISTRAŽIVAČ

jan 2013.

Anarchism: Stands for liberation of the human mind from the dominion of religion; the liberation of the human body from the dominion of property; liberation from shackles and restraint of government. It stands for social order based on the free grouping of individuals. " The concept was pure, simple, true, it inspired me, led a rebellious fire, but ultimately I learned the lesson that Goldman, Prudot and the others learned. That true freedom requires sacrifice and pain. Most human beings only think they want freedom. In truth they yearn for the bondage of social order, rigid laws, materialism, the only freedom man really wants, is the freedom to become comfortable. "
Anarhija je kul, ali to je skroz druga tema.. po mom mialjenju pojedinci bi mogli da zapravo funkcioniau u anarhiji, ali osam milijardi ljudi, to je ve SF. Volio bi ja da nije tako, ali takva nam narav.. Moja zamisao je: dozvoljena droga u sistemu.. sve ovako kako jeste, samo joa i droga legalna i kako bi to funkcioniralo..
ZelenaBananaISTRAŽIVAČ

jan 2013.

anarhija je najbolji sistem za zivot. koja demonocracy, kapitalizam i svi debilni nizmi. e vidis da ljudi nisu retardini i da si pomazu medusobno, a ne da se kolju ko da smo zivotinje i da se zna granica izmedu dobrog i zla... kaj nam bi falilo ? danas nistko nije slobodan ko kak citat veli mislis da si slobodan, a ustvari si jadan, izades van na cestu vec nisi slobodan zato jer imas znak koji ogranicava neke. malo banalno al kuzis kaj ocu rec :D
i dalje si offtopic ^^ Anarhija je samo teoretski mogua.. to je utopija ako sve poslo~ia kako spada.. ali i to nije potpuna sloboda.. potpuna sloboda bi bila da nemaa nikakvih pravlia, radia sve ato ~elia u to pored jako lijepih stvari na~alost spada i silovanje, mu enje, klanje i sli ne stvari..
He-ManLEGENDA

jan 2013.

Malo bi se primjenom vaaih razmialjanja na danaanje doba vratili u srednji vijek dok ka~ea keks. :icon_lol: Ljudi su ovce, ovce trebaju pastire, zakone, pravila i pse uvare da ih provode i atite od nedaa. Krajni cilj je postizanje savraene uzajamne simbioze izmeu istih, sve drugo su gluposti. Jer s danaanjim statusom tehnologije i stanja svijesti ovce nikada nee postati delfini i po eti razmialjati za sebe i svoju okolinu.
ZelenaBananaISTRAŽIVAČ

jan 2013.

ma moguca je da ljudi nisu glupi, ne bi se bas slozili da su mucenje i silovanja cak i klanje dobre stvari koje mozes radit u zivotu :D mozemo se tu prepucavat 100god. i opet se nist na bolje nece promijenit nego ce samo ic na gore tak da :D ode ja iz ove teme :D

jan 2013.

vidia, potpuno si u krivu.. :) zar stvarno mislia da bi takve nemoralne radnje bile prihvaene u anarhisti ki ureenom druatvu? problem je ata termin anarhizam uz sebe nosi loau konotaciju u danaanje vrime pa ljudi anarhiste zamialjaju kao aporke smrdljive pankere koji jedva ekaju napraviti neki kaos.. let me explain.. anarhija bi bila druatvo bez vlasti, prisile i autoriteta, ali druatvo blagostanja, u kojemu bi vlast i autoritet bili zaminjeni samoorganizacijon, ravnopravnoau i ravnopravnom raspodjelom svih resursa.. ~ivot u potpunoj slobodi, uz potpunu odgovornost prema slobodi druge osobe..
http://www.youtube.com/watch?v=M58kGCQLwxU
grow_man_ENTUZIJASTA

jan 2013.

ma treba donijeti zakon u kojem je ganja legalna a za ostale droge se sijece k***c muskima a zenama dojka ... zzz

jan 2013.

.. -.-
s0vaAMBASADOR

mar 2013.

http://www.youtube.com/watch?v=9PkjfMW3I0I
ReacherPOZNAVALAC

mar 2013.

bilo bi manje predoziranja nego ata ih sad ima, i boleatine bi se smanjile... pogledajmo avicarsku gdje slobodno doea kod doktora na aut kad ti zafali, ista igla, ista roba, kontrolirana doza, uljudno osoblje ... hm

mar 2013.

ma mislin da to nebi funkcioniralo..smanjia bi se broj overdosa i bolescina, al bi li se smanjia broj ovisnika? hmm..
weedoyeLEGENDA

mar 2013.

sem poreza koji bi drzava uzimala ja ne vidim nista korisno u legalizovanju heroina npr...
s0vaAMBASADOR

mar 2013.

Ali opet nema nista korisno ni u krimilalizaciji heroina ili bilo koje droge, jer bolje da zaradjuje drzava (ma kakva bila) nego tamo neki sto mucka hemikalije kako zna i ume. Pogledajte video... OSHO smeker lepo objasnio.Drzava treba da legalizuje sve droge i ulozi u to da se uklone sve posledice droga i naprave bolje, savrsenije droge. Onda ljudi koji hoce da probaju, mogu, i samim tim bi se smanjio broj korisnika, posebno kod maldjih generacija koje imaju potrebu da se dokazu u drustvu jer nije fazon kad odes kod doktora da ti da malo kokaina...

mar 2013.

ljudi uvik sve zloupotrebljavaju.. nau na in, bilo da se radi o legalnim ili ilegalnim stvarima.. a u ovom slu aju, samo je narkoman na gubitku.. oni na dobitku.. ne svia mi se takav pristup problemu ovisnika..

mar 2013.

Ja bi sve legalizirao, prvo bi po eo sa lakim drogama i prostitucijom, a onda sa svim ostalim. Ko ata radi, sebi radi. Nek se naai ugledaju na `vedsku i `vicarsku di aneri imaju "pucaone" dobiju isti dop i opremu, odrade se i mogu sjediti kljucati, gledati tv i bar su na toplom, a ne ko kod nas ato valjaju ljude uokolo, kloaare se i kradu po crkvama da bi se odradil. Bilo bi dobro da i oru~ije legaliziramo pa da pucam kad povu em lajnu :)
ReacherPOZNAVALAC

mar 2013.

sada narkomani obicno trunu po zatvroima, a to nije rjeaenje problema. bi li bolesnog ovika stavia u zatvor ? a da je npr. heroin legalan ti narkomani nebi bili u zatvoru. ovako u zatvoru samo troae novac, i sve gore im je, kad iziu da ne pricam. da je legalan pristupalo bi se narkomanima s druge strane, ljudske strane, nebi iali u zatvor nego bi iali po lijecnicku pomoc, pomagalo bi im se da prebrode to, tako kad "ozdrave" da mogu nastaviti normalan zivot, a ne da u zatvoru budu jos triput gori pa kad izidu nebi ih ni James Camerun izvuka koliko su duboko. cijela ta ideja zatvora,popravka i izlaska na slobodu nema smisla niti malo, u zatvoru tek skujea zanat, okru~en si budala i kriminalnim genijima, malo se ispokaa, nabildaa, nacitas i izides vani kao jedan dipl.ing. Krimi rada ... Bi li se smanjia broj ovisnika ? pa najbolje je pgoledati zemnlje koje su legalizirale teake droge ( mislim na `panjolsku prvenstveno ) i kako njima ide,njihove podatke i statistike. da mogu kupiti heroin u trafici sigurno nebi sad osa i kupia ga, kupia si mozda neki ekser, srebrne orbit ~vake i gram haaa nekog :D

mar 2013.

ma zatvor nije rjeaenje .. ali bogami ni "pucaone", ka ata je lik prije tebe reka.. ne vidim smisao.. i dalje su ti narkomani "neupotrebljivi", pucali se po aporkin ulicama ili u sterilnoj, toploj sobi.. i dalje tijelu rade atetu. da se razumimo, i one vjerske komune isto nabijen na k*rac. ono tamo bi svrstala pod psihi ko zlostavljanje, silovanje uma. jedino ata mi ima smisla je druatveno korisni rad.. i openito rad, u enje, kvalificiranje ovika za neato.. ti mo~da nebi kupia zeru ~utoga u trafici, al ko zna koliko njih baa bi.. :S nako, za provu.. i eto avla! zajebana je to stvar..
weedoyeLEGENDA

mar 2013.

A od cega bi zivela CIA i druge sluzbe bezbednosti da se legalizuje dop, misim oni bi propali nacisto :D ?
jesamZMAJ

mar 2013.

I kod nas narkomanima nije loae. Prije e zavraiti na lije enju nego u zatvoru. A onda lijepo u ambulantu, kuc kuc preko reda po metadon, pa na ulicu po zamjenu. I tako u krug.
vinerPOZNAVALAC

apr 2013.

samo vutru treba legalizirati sve drugo izbrisati sa ove kugle zemaljske.. :smoke18:
Big LLEGENDA

apr 2013.

ata je vama previae toga bi propalo da se sva droga legalizira.... nije to "onima gore" u interesu (i ne, ne mislim na vladu i premjere i ostale marionete)
zokaISTRAŽIVAČ

jul 2013.

Ja sam protiv droge u potpunosti a marihuana ni nije droga nego lek.Zabranom koriscenja marihuane nama su ugrozena gradjanska prava da biramo kako cemo da se lecimo.Ja imam 48 god.svake godine uzgojim sebi 3 biljke vise od pola podelim sa drugarima.neprodajem nikad,na to gledam kao kad naprimer nekog boli glava a ti imas andol u dzepu nepitasga hoces da ti prodam andol niti dali hoces lek nego ponudis a ponudis i kao preventivni medikament normalno.ja kod doktora samo kod zubara idem i dva puta godisnje dajem krv,kao dobrovoljni davalac.iz humanih razloga jer sam privatnik i nemam slobodne dane od toga al se licno ja bolje osecam.jedino sto imam je to da mi posle mesec dana stignu rezultati da sam zdrav al to znam i sam.Zabranu koriscenja marihuane smatram kao poslednji CINIZAM od strane drzave jer zamislite da marihuanu neuzimate preventivno da ste stvarno bolesni.oni ce vam nametati po svaku cenu njihove lekove od kojih ce ih pola biti zabranjeno za 10ak.god.Mozete da kupite naprimir 2-3 litre rakije da se ubijete ko svinja-to je zdravo.a ako vas uhvate sa dzointom odgovarate za to kao kriminalac.ovo je moje vidjenje stvari.TREBA SE BORITI PROTIV SISTEMA A ZA OSTVARIVANJE GRADJANSKIH PRAVA BEZ OBZIRA U KOJOJ DRZAVI ZIVIMO.
kutijeENTUZIJASTA

jul 2013.

Za.
muma^^ISTRAŽIVAČ

jul 2013.

legalno je svima pa ko voli nek izvoli :spliff:

jul 2013.

Ostale narkotike nebi ni komentirala jer danas iz raznih labaratorija izlaze svakakva sr..nja ,koja mogu da naskode..ali ja nekuzim zasto jos nisu legalizovali nama dragu biljcicu koja ima dosta lekovitih svojstva za pomoc bolesnima,a ja osobno nasu biljcicu nedozivljavam kao drogu ,vec uzivam u njenom konzumiranju..zapalis jednu i sve bude krasno i lipo..:-) :-)

jul 2013.

I list koke je odlican lijek u svijezem obliku. Sve je to priroda i nemos nekom zabraniti prirodu. Tak da ak bude neke legalizacije i ak ne bude, meni ni iz dzepa ni u dzep :)

sep 2013.

Sto se tice legalizacijesvih droga,ja sam za. Neko je gore napisao da bi se jos vise ljudi navuklo na heroin,ali da li je to istina?Ti ako hoces da probas heroin,reci da li ti je dostupan ili nije? Ja npr koji nemam veze sa tim bih ga mogao nabaviti za 15 minuta,ali sreca pa me te stvari ne zanimaju :) Drugo,legalizacijom bi se stvari samo stavile pod kontrolu. E sada,postoji tu i jedno ali,a to je neprijavljen novac (mnooooogo novca) koji drzava koristi za raznorazne stvari i to je po meni jedini razlog zbog kojeg su droge nelegalne a alkohol i duvan legalan.
tutumrakISTRAŽIVAČ

mar 2014.

Mislim da je preuvelicana stetnost droga uopste, ljudi su danas zavisni od svega i svacega sto nema veze sa drogom, krivi se droga a ne covek koji je uzima on je bolesnik ali se on ne leci nego se zatvara malo je sizofrena cela ta prica. Sve treba da bude legalno dokle ne ugrozava drugog, to sta cu ja da radim sa sobom to je samo moja stvar i u to ne treba niko da se mesa.
Masni_BurekPOZNAVALAC

mar 2014.

`to se RH ti e (kao turisti ke zemlje) bilo bi nam svima bolje da se legalizira kanabis (medicinski i industrijski), speed i prostiucija. Onda lupit porez od 60% na te tri ''gospodarske'' grane. premalo mi koristimo 1244 otoka i onakvu obalu. premalo. neki bi dali dupe i promjenili vjeru da imaju to sto imamo mi. a ono, glavna atrakcija navecer po manjim gradicima u dalmaciji je beskrajno djiranje po rivi, sladoledi, kokice i slicna sranja dok nam je klijentela ocaj na kvadrat. svabe s brkovima i carapama koje bez blama nategnu do koljena, ceske obitelji s nemogucim frizurama... to sve treba odjebat jednom zauvijek i dofurat prave turiste koji imaju love a zeljni su provoda. kad kazem "provoda" onda stvarno mislim na provod. jebalo ih radno vrijeme u ######. ...treba pravit partijane po tim otocima i dovesti poludrogirani svijet koji nezna kud e s parama!!!!

mar 2014.

kanabis, gljive :dada kakav speed.. :shit2: "...treba pravit partijane po tim otocima i dovesti poludrogirani svijet koji nezna kud e s parama!!!!" :lml_spam: ?? HAHAHAHA ovo je i meni bilo napeto.. (sa 15)
TarzanZMAJ

mar 2014.

tako je sati ebes kemiju.. a ovo sto se tice partijane i poludrogiranog svijeta,a pa evo sad ce biti ovaj Ultra u Splitu hehehe utopija :)

mar 2014.

Spid i ostale hemije su toliko sr*nje, imao sam priliku da probam spid i nikada vise ne zelim da budem u blizini kad se uzima, rekao sam da samo vutra i nista drugo vise za mene ne postoje.. :) Znaci samo GANDZU legalize a za ovo sve robija, ili mozda jos bolji predlog, lepo za zavisnike se otvori ambulantna i kad im trebam heroin odu i upucaju se i sve ok, ne moraju strahovati ljudi oce im neki narkoman zabosti noz, ili bilo kako nasrnuti na njih, kriminal bi znatno opao u drzavi i neka bezbednost bi bila, opet bi se nesto na bolje pokrenulo, neki moj predlog. :spcartman:

mar 2014.

hahah, vutromane, stereotipi ~eai. ne ka~em da imaa predrasuda, ali imaa... :P nek nam dolazi tko oe, samo da troae pare i da ne kradu (takvih imamo i doma previae). osobno, nisam za legalizaciju svih droga jer sam veliki protivnik kemije. kemijske droge stvaraju svakojakvi "majstori" po gara~ama. kad bi to bilo legalno, ne bi se prodavalo iz gara~a nego bi to morali raditi posebni labosi ili farmaceutske tvrtke, a njih mrzim i prezirem iz dna duae. uz sve to, znamo i koliko su kemijske droge atetne za zdravlje, tako da bi to bio samo joa vei teret za dr~avni prora un i HZZO legalizacija prirodnih droga da, vutra, gljive i pejotli, salvija (za hardcore trippere bez straha) itd. kad smo ve kod gljiva, imam 6 cake-ova na inkubaciji poato viae nemam mogunosti za indoor biljke, a treba neki hobi imati... :P
SaepISTRAŽIVAČ

apr 2014.

Ma ne mora sve dovoljno je TRAVA. :leafblunt: :leafblunt: :leafblunt: :leafblunt: :leafblunt: :leafblunt: :leafblunt: :leafblunt: :leafblunt: :)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se