VUTRA
ForumZajednicaOfftopicProsvjed?!
LEGACY

Prosvjed?!

44 odgovora2,448 pregleda
Kurblaj KanAMBASADOR

dec 2008.

Dobio ovakvu poruku i to je za dva dana pa ajmo komentari =================================== =================================== ZAHTJEVI: o Zdravstvo za sve, a ne samo za bogate o Besplatno akolovanje  ~elimo biti zemlja znanja o Oatro suo avanje s mafijom i organiziranim kriminalom o Smanjenja cijena osnovnih potrepatina o Poatena revizija svih privatizacija o Smjena podobnih i nesposobnih o Kaznimo vec jednom korupciju i nepotizam o }elimo pravnu dr~avu, a ne samo mrtvo slovo na papiru o Zamrzavanje imovine i bankovnih racuna bez pokrica o Ukindanje saborskih povlastica o Veca ulaganja u poljoprivredu i industriju o Smanjenje deficita o Smanjenje vanjskog duga o Oporezivanje luksuza o Manji porezi na hranu o Otkrivanje afera, a ne zataakivanje o Rjeaavanje huliganizma na ulicama o Ukidanje zabrane prosvjedovanja na Markovom trgu o Ne, prodaji Ine o Odustanite od Peljeakog mosta o Imovinske kartice transparentno iznijeti javnosti o Objava registra branitelja ======================================= ======================================= NEKA SE UJE, NEKA SE VIDI DA JE NAROD KONA NO POSTAO OPORBA SVIMA ONIMA KOJI SU GORE NA MARKOVOM TRGU, I DA NE MOGU NI`TA PROTIV VOLJE NARODA!!! VIDIMO SE 5.12.2008. U 18 SATI U SVIM GRADOVIMA DILJEM HRVATSKE!! -PROGLAS- Graani Republike Hrvatske! Neki nam politi ari poru uju kako bi mi trebali stegnuti svoje remenje, zar ga 17 godina nismo dovoljno stezali ?! Dokle viae da ste~emo svoje remenje? Dokada emo autjeti i trpjeti? Graani RH naae je ustavno pravo, kao i u svim demokratskim dr~avama da javno i otvoreno poru imo onima gore na Markovom trgu koji sjede u saborskim foteljama, koji u~ivaju na ra un naaih poreza koje plaamo uredno svaki put kada nam daju ra un na kojem piae PDV. Ironija je da plaamo poreze njima, a oni doveli dr~avu u sljedee stanje: 1. Vladavine organiziranog kriminala i korupcije 2. Politi ku scenu ine podobni i nesposobni 3. Prodaju se dr~avna dobra, NA`A dobra strancima 4. U~ivaju visoke plae i benificije dok ostatak naroda skuplja povratnu ambala~u Doalo je vrijeme da kona no uvedemo red i demokraciju u lijepoj naaoj. Da Ustav i demokracija viae na bude samo mrtvo slovo na papiru, ve da za~ive punim jekom u RH. Vrijeme je da odluke koje se ti u svih nas viae ne donose veliki centri moi, kao nekadaanja KPJ, na sastancima iza zatvorenih vrata, daleko od javnosti i od obi nog radnika. Sastanci na kojima se ide u korist bogatima i oni svakim trenom gomilaju svoje bogatstvo, dok srednji stale~ i dalje lagano izumire, a sve je vei broj siromaanih koji jedva imaju da podmire svoje osnovne potrebe za hranom, vodom, odjeom i da imaju krov nad glavom. Graani RH ne dopustite da Vas obmane la~ima, da se bogate preko Vaae i naae grba e, ne dopustite da se druatvo kod nas rasloji na vrlo malen broj pretjerano bogatih ljudi i na vrlo velik broj siromaanih ljudi, koji jedva svaki mjesec spajaju kraj s krajem. Ne dopustite da posljedice njihovog neznanja i nemara opet mi plaamo, a da nitko od njih ne prihvaa odgovornost za svoje postupke, za svoje greake. A takvih propusta i pogreaaka je bilo i previae. Narode vrijeme je da u svoje ruke uzmemo svoju sudbinu i sreu, da kona no izae sunce i da opet osjetimo ato je to proljee, jer ova zima u kojoj ~ivimo je preduga. Vrijeme je za novu generaciju, ljudi osvijeateni va~nosti demokracije i slobode govora, ljudi koji su putem interneta doali do istine i organizirali se da pokrenu graansku inicijativu u kojoj e se kona no uti glas naroda. Neka se uje Vaa glas 5.12. na organiziranim skupovima u: - Zagrebu - Rijeci - Puli - Splitu - Po~egi - Zadru - Osijeku NARODE ka~imo naaim politi arima onima gore na Markovom trgu, STEGNITE VI SVOJE REMENE, ne treba Vama Bo~inica na pla u od min 20 000 kuna mjese no. ZAJEDNO ka~imo naaim politi arima, izabrani ste da radite za dobrobit svih nas, da nam sutraanjica bude bolja od danaanjice. ZA BOLJE SUTRA smo mi narod spremni postati oporba Vama gore na Markovom trgu. Nema oporbe u Hrvatskom saboru, jer ne vidimo u svim tim redovima naaih politi ara tko e izvui Hrvatsku iz krize. Dokazali ste nam svoje znanje kada ste stru no objasnili nama, NARODU, da je Hrvatska u banani,ili ste mo~da time htjeli priznati kako ste Hrvatsku pretvorili u Banana dr~avu, dr~avu za koju su ljudi ginuli, da bi bila slobodna i samostalna. ************************ Ograujemo se od bilo kakvog nasilja, uniatavanja javne i privatne imovine, od ustaakih znakovlja i od komunisti kih znakovlja, i bilo kakvih konotacija bilo kojeg totalitarnog re~ima, i bilo kakvog reklamiranja stranaka bilo koje stranke, bilo vladajuih, bilo onih gladnih vlasti! Na prosvjedu ne ~elimo nikakve predstavnike iti jedne od navedenih stranaka (prepoznati e se), ALI ako ste strana ki pripadnik ili simpatizer bilo koje politi ke opcije slobodni ste doi kao i ostali graani koji se sla~u sa stajaliatima i razlozima ovoga/ovih prosvjeda. Budite samosvjestni graani koji su spremni izraziti vlastito nezadovoljstvo spram trenutne situacije u voljenoj nam Hrvatskoj! Molimo i ujedno apeliramo naae pripadnike navija kih skupina koji e nam se pridru~iti da dou u namjeri zajedniatva i meusobne solidarnosti i da se suzdr~e od moguega sukobljavanja (ne generaliziramo ve samo napominjemo). Odr~imo prosvjed-e dostojanstveno i u miru!
elephant0rAMBASADOR

dec 2008.

dobio sam i ja poziv i idem definitivno...
LaidbackPOZNAVALAC

dec 2008.

trebali bi da
TarkiPOZNAVALAC

dec 2008.

takodjer idem ak necu bit ubijen previse u to doba :D al treba nas se skupit cim vise i super je ova inicijativa
aha bas je ovo super ono garant idem mal se prosetat prosvjedovat ... bit ce to ljepa vece... samane vidimo se.. pis...

dec 2008.

Idem i ja 100% heheh. Mozda se i rijesi sto protiv ovih novih rigoroznih mjera o drogama...
gloss_zelenkyAMBASADOR

dec 2008.

Nije pitanje droga ve ljudske slobode,a s njom ide i sve ostalo ato nam uskrauju! Dolazim jer je to moje PRAVO! :maryjane:
JozooISTRAŽIVAČ

dec 2008.

Zvuci zanimljivo bas cu se prosetat malo da vidim kako ce to ic bas me zanima kolko ce se ljudi pojavit.
ROXPOZNAVALAC

dec 2008.

Pas mater koji je to vec prosvjed po redu da organiziraju u petak!? Cijeli jebeni tjedan cekam vikend da odem doma iz ZG u svoje carstvo i onda uvijek petkom stave prosvjede.
elephant0rAMBASADOR

dec 2008.

natankaj 5-ht2a pa ces bit na oba mjesta istodobno.. :))

dec 2008.

Apsolutno, ali ljudi razlicito shvacaju pojam individualne slobode... iako brijem da ce u bliskoj buducnosti doc val revolucija zbog represije iste...
BeyondLEGENDA

dec 2008.

GTWDKWdU7T0
ROXPOZNAVALAC

dec 2008.

Ne samo da bi onda bio NA prosvjedu vec bi BIO prosvjed. I sve drugo.
elephant0rAMBASADOR

dec 2008.

weedrane dooobar :))) strgo sam se.. povrh svega mi bi trebali u svoj toj pomutnji organizirat SVOJE okupljanje i svi se pojavit pregazeni ko majke u zelenim majcama.. pa kud puklo da puklo :))))
Ramona_RedENTUZIJASTA

dec 2008.

buden i ja napravila ir :icon_cool: zelena majica, ha? nemam neg kratkih rukava .. mo~e li haljina od liaa? :D

dec 2008.

Heh cak i pozeljno ramona ;)
TarkiPOZNAVALAC

dec 2008.

hehe gledam sad na telki na vjestima tek su danas dobili dozvolu za binu na trgu u zgu jer je nastup trebo imat deda mraz u to doba na tom mjestu :D
elephant0rAMBASADOR

dec 2008.

jos i bolje ramona! pogotovo ako je duga ko i majca :))
Buckaroo BanzaiPOZNAVALAC

dec 2008.

glupo i jadno s obje strane zaobilazim u airokom luku otkako su se ljudi logirali na fejs prosje ni kvocijent inteligencije u zemlji je pao za 30 posto al to je samo moje mialjenje
DirtyDENTUZIJASTA

dec 2008.

Bio ok prosvjed..... Evo prilicno sam siguran da sam vidio bar 2 osobe sa foruma: 1. u jednoj trgovini napuaena ekipa pa ak je netko nek se javi da znam kog sam vidio, non-alcoholic beer..... 2. zatim u tramvaju majica s liscem.......mislim od pantere.....e ko je to...? Jebiga bas sam mislio pitat al men to bad tak prilazit ljudima :sad2: makar smo bili na po metra.....

dec 2008.

u dubrovniku thompson a ne prosvjed iso bi al eto...
TarkiPOZNAVALAC

dec 2008.

Fak nisam bio em sto sam zaboravio da je to danas em sto ne bih mogo ionako al jepo je bilo sve, prosvjed je bio prva vijest u dnevniku, to znaci da ce ipak imat neki efekt evo naam napokon znaka da internet drustvo moze napravit neki impakt mozda i dovoljno da dobimo i marijuana march iduce godine hehe
BugiPOZNAVALAC

dec 2008.

prosvjed je bio od kurca... bilo policije, jadni kisnu i lupaju se po glavi "ZASTO SMO OVDJE"...bila je sacica ljudi u splitu... i buduci da su na rivi bili ogromni (za neke nezapamceni) valovi, to nevrjeme je bila veca atrakcija od prosvjeda...

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se