VUTRA
ForumZajednicaOfftopicZatucanost nas Balkanaca
LEGACY

Zatucanost nas Balkanaca

142 odgovora10,228 pregleda
nesalaLEGENDA

feb 2019.

citam tekst o nekoj nasoj pjevacici... (hrvatskoj) bori se multiplom sklerozom... javno govori o tome da ce se ljecit s kanabisom, ka~e da je i pisala precjednici, al nije dobila odgovor... komentar od nekog: Gledao sam emisiju o Vama poatovana pjeva ice za koju nikad nisam uo.Poatovana go.a ato ste ekali do sada.2002 god.supruga mi je imala kako se ka~e mo~dani udar.Primljena je u bolnicu na Rebru drugi dan mi je ravnateljica odjela rekla ovim rije ima -- gospodine mi na Rebru nemamo magnetsku rezonancu da bi odmah znali dijagnozu.Taj drugi dan odvezli smo je u Martievu u novootvorenu kliniku gdje su napravili magnetsku rezonancu glave.Platio sam iz svog epa iako smo bili obi na sirotinja no lije nici su odmah krenuli s terapijom.Tih 27 dana bio sam od jutra do ve eri u bolnici vozio suprugu na wc bio joj moralna podraka.U io sam je ponovno hodati jer joj je oatetilo desnu stranu i centar ravnote~e.Vjerovali smo naaoj doktorici koja se brinula o njoj i sestrama koje su me razumjele i samo rije i hvale.Kad sam nave er doaao doma internet i literatura htio sam znati o toj bolesti.Supruga je iz bolnice prevezena u Vara~dinske Toplice gdje sam joj opet ishodio da nije bila u onim starim katakombama gdje se uo jecaj i krik bolesnika.Do 2007 god.sam je znao voziti po tjedan dana dvaput godianje na infuzije.I onda je krenula terapija betaferonom svaki drugi dan injekcija.No bolest je stala i supruga hoda,radi kuanske poslove.Malo je usporena ali to nije problem.Nikada u ovih sada ve 17 god.bolesti nismo radili niata na svoju ruku nego samo kako ka~e naaa doktorica.A i nemojte mi tu govoriti meni ovjeku o nekakvim stvarima o kanabisu.Tko se izlije io sa drogom nemojte trabunjati kakav je u inak da Vas stavi u stanje bla~enstva i imate osje aj sve je ravno oko Vas.Svi Ti koji troae drogu bi se htjeli na ra un bolesnih do epati materijala.Pri e za malu djecu ili je bitnije voziti dobar auto a supruzi nema za pretrage ili lijek.Ma molim filistre pucajte a mi mo~emo i bez kanabisa idr.opijata. kolko zatucan moras bit da u 21 stoljecu smatras da je kanabis droga, usporedjujes to s opijatima? ocemo mi ikad doc pameti... bar danas je dostupno sve informacije preko neta... ili je vrh nase pameti napravit profil na fejsu i pokazivat kolka si budala?
NetkotamoLEGENDA

feb 2019.

Iole normalan covjek ne pali televizor i domace portalale-kanale, bar ja ne da bi svoju pshihu sacuvao. Nazalost pojavom interneta hrpa kretena je isplivala na povrsinu, svojim dubokim mislima....:crazyd::crazyd::crazyd: http://prntscr.com/mgrth5
ledeni6AMBASADOR

feb 2019.

Nije on kriv, to su godine i godine ispiranje mozga kako nesto ne valja, nesto kao razgovor iz Matrixa Cypher: You know, I know this steak doesn't exist. I know that when I put it in my mouth, the Matrix is telling my brain that it is juicy and delicious. After nine years, you know what I realize? Cypher: Ignorance is bliss Nema se tu vise sto nadodati. Osim ovim filmskim zargonom, ipak se svijest mjenja bar u Hr, polako ali se mijenja.

feb 2019.

to ato na povraini pluta govana milion nema nikakve veze, genetski e promialjati ispravno jedan postotak i nee ni popratiti govna...taj mali dio se razvija, napreduje, ostali samo smrde, gnjile....kad smo kod lje enja, osoba koja je indoktrinirana tv-om, je teaka osoba za rad, sluaanje, lje enje, bilokakvom metodom, jer ona sluaa tv... dnevno imam 17 debata doma sa roditeljima, koliko su programirani od telke, vrtim ih dok malo ne otvore o i, im se maknem, sluaam ih nakon 2 sata opet isto, a nije im dobro, bolesni, i joa se truju tim od jutra... informacija fala bogu danas ima, probueni su tu ve desetljeima, zatvaralo ih se, pomagalo se svima, a sad odjednom se izvuku neki debili iz mraka i po nu reklamirati lje enje kanabisom bez ikakih referenci, iskustva...ma ajmo lagano jedan tbf odheb za sve njih... interes oko svega je i dalje politi ki, isklju ivo politi ki, jer da je medicinski i humani interes, onda bi bila javna studija i debata odraena prije 15 godina minimalno... nikog nemogu viae ~aliti od novo probuenih, jednostavno vrijeme je tu da ga koristia pametno, a ako si pilio kontra 30 godina, bogami imaa se kud vraat i zaato... nijedna prirodna medicina meni npr. nije wow, bila mi je, ali viae nije, pa imam i iskustava svakakih kod pomaganja drugima, i jednostavno moram rei da je izvor informacija danas dobar, a ako netko potpadne pod krivu zraku, pa cjeli ~ivot ima ljek kod susjeda a on misli da je susjed narkoman dok skoro ne umre, e pa nema tu puno mjesta ~aljenju onda...joa se nae nakon smrti susjeda da laje kako si mutio nekog vraga... tableta postoji 100 godina, od onda do danas smo se nakotili uz pomo njih abnormalno, a bogami smo ~ivjeli bez tableta 300 miliona godina, skoro sigurno je da 500 godina od izuma tablete dolazi kataklizma, pa eto, i mi smo uspjeli kao i mnoge civ. prije nas, mo~da sjebemo sustav i za 200 godina od tablete... ljudski organizam je sastavljen od dijelova koji koriste prirodnu hranu, zdravu, drugim vrstama ti dijelovi, organi, koriste za ~ivot, u~ivanje, a kod nas, mi trpamo u sebe smee, kratimo i preska emo ~ivotne cikluse u proizvodnji, shvaamo sve binarno skoro, idiotski, i onda se udimo kad po nemo evoluirat u metastazu jednu veliku... smisao ~ivota, ~ivot sam po sebi, je korak, korak koji je te du~ine iz posebnog razloga, da odradia svoju bioloaku funkciju i u~ivaa do smrti, a mi smo kulturno modernizirali ~ivot, kulturno smo se zazidali, pozatvarali, nabili kacige na bulje, ukop ali se be~ino na mozak tui... normalno da sve ide naopako... Moje osobno mialjenje je da svaku bolest uvelike lje i druatvo i briga oko ~ivotinja, praenje aktivo, sudjelovanje u ~ivotnim ciklusima ~ivotinja, jer to podsvjesno kod osobe poti e kemiju koja je dugo potiskivana....uz ~ivotinje i opuateni ~ivot, bez posla u firmi, normalno da poma~u razne duhovne radionice, probrano a ne masovno druatvo, samokontrola kod nekih neopromialjenih trenutaka.... teako je pomoi nekom ko umire i govori da sjedi u pustinji i umire od ~ei, a ti ga gledaa kako se zapravo utapa u jezeru... mnogi pametnjakovii zastupaju tezu da je glava polaziate, pa i ja tako mislim... ist, potpuno sretan, skroman ovjek, mora biti i zdrav, jer on cijeni neizmjerno svoja 2 stabla jabuke, iako su jako mala, on obo~ava svog mjeaanca psa, on po sluhu zna u zimi kolika je zajednica p ela u koanici.... ata radi nesretnik u to isto vrijeme, plaa sve to, plaa prognozere, plaa ra unare, plaa kredite, plaa akolovanja, plaa ~enu da mu dijete rodi, plaa sve ~ivo i mrtvo, i onda misli da je bog jer je sve platio, a nezna jadan razliku od muhe do p ele....taj kad se razboli, onda se vidi koliki je slabi zapravo, po inje prvi puta voditi svoj ~ivot, koji se nazire kraju jer ga dosad nije vodio osobno.... isti onaj mali seljo, on zgrabi i bolest i sve i pojede u 2 mjeseca to....nikom ni neka~e da je bio bolestan, jer viae nije kako on ka~e, a ovaj govnar bogati, taj cijeli ~ivot cvili da je laseromm made~ skido... itajte, propitujte, PREISPITUJTE, mudrujte, osje ajte, ~ivite...

feb 2019.

Ova tema je virus koji ce od finog foruma, svojim grdnim mutacijama, stvoriti raspravljaliste o tudjim komentarima. Zasto, braco draga, da mucimo tudju muku a vlastitih imamo preko glave. Ono jest, kako ko, al zaista nema smisla komentarisati tudje stavove, ako su zatucani kako nam naslov kazuje. Ne trujte zelenu oazu ovog internet bespuca.
nesalaLEGENDA

feb 2019.

ne gledam ni ja tv, a ni novine ne citam... al imam fejs pa mi iskocilo ovo nekako... nije to rasprava o tudjem komentaru...nego rasprava o razmisljanjima ljudi koji nisu retardirani... sto mi nije jasno da danas mo~e jos uvijek neko vjerovat u gluposti...

feb 2019.

Ponekad i sam osudjujem takve ljude al opet kad drugi put pogledam na to skontam da nisu oni krivi sto su zatucani,neki ljudi progledaju nakon nekog vremena a neki ne i morate zivjeti s tim Samo kad vidim svoje starce koji su godinama gledali ganju kao jos jednu od mnogih droga koja se nalazi medju nama i isto su osudjivali kako mene tako i sve koji je koriste,ali evo nakon par godina sam im uspio okrenuti misljenje o istoj,cak su poceli i koristiti u medicnske svrhe i jako se ponosim s tim :thumb: Tv mi korsti samo za sport i tu i tamo pogledam kojeg majmuna ili neku drugu zivotinju kojoj se bar mozes diviti ili nasmijati,za razliku od zivotinja koje vode nasu drzavu isti k samo drugo pakovanje smiley9934
nesalaLEGENDA

feb 2019.

imam nekih pametnih stvari na fejsu pa ga nisam joa obriso...
likfrikLEGENDA

feb 2019.

Nemam Tv ve dugo, ovih dana u ga kupiti. Zbog Growa. Kakve veze ima grow sa tv-eom?! Duga pri a. :) Uglavnom postoji po meni razlika izmeu informacija sa Tv-a i sa neta, primjerice druatvenih mre~a. Dok su Tv,radio,novine jednosmjerne propagande i kao takve nemogu biti relevantne. Na druatvenim mre~ama,portalima.. se mo~e osjetiti ata ljudi misle o konkretno ne emu. Pa i sami nude vijesti slikajui i objavljujui kojeata-neata. Isto glede i unato ove teme. Rado pro itam komentare kad je cannabisu u pitanju. Mada postoje negativni, veseli me da je sve viae i viae pozitivnih, odobravajuih komentara.

feb 2019.

STEREOTIP ILI ISTINA? Ovo su 10 karakteristika mentaliteta Balkanaca ne citam novine, pogotovo taj srpski dejli telegraf :) al ide uz temu pa samo malo da osvezim :)

feb 2019.

veci otrov nego tv za take nebuloze::ludak::

feb 2019.

Mozda bi bilo bolje da se vratis na tv... :D `alu na stranu, sve je to ok... Meni su Ameri smijesni... Sta su im sve radili u proalosti zbog trave, i sad odjednom glaveaine rekle, ajd moze kanabis u legalu, i kao, eto, oni sad napredni... Jesu al morgen. Da neko nije vidio profit u tome nikad to ne bi za~ivjelo. Ovdje kod nas to ne pije vode. jer mi nismo glupavi ameri, jer sada da se kod nas legalizuje u potpunosti, zar mislite da bi bilo nekog WOOW profita od prodaje po aopovima? Bi na pocetku, dok je zanimljivo, a poato smo mi hronicno siromasni, ne bi dugo proslo vremena da sebi svako uzgoji, jer bi brzo skontali da su ovi nasi politicari goli lopovi pa bi taj kanabis kostao po gramu vise neg' kokain. E sad, posto ta ista politicarska gamad zna na sta je sve spreman balkanac, nije im tesko bilo izvuci racunicu da im je bolje ovako kako jeste, (u ilegali) zatvaraj i uzimaj pare od kazni za par desetina grama, a dilere stavljaj u prvi plan i uzimaj od njih procenat a da nista ne radis. Dakle, nismo mi ni zatucani, vec prepredeni. :D
nesalaLEGENDA

feb 2019.

je, taj fejs ubija...:) nije trava samo za pusit... stabljika joj je ko drvo...mos papir radit znaci... drvetu treba da izraste 30god, ovo izraste za 3-6mj, kozmetika... hrvatska bi bila bogatija od svicarske kad bi se to legaliziralo... turizam, svi oni vole zapalit... ne znam kolko ima istine u onome da su napravili jaku sasiju auta? u tom i je problem...jel mi moramo bit podlo~ni zapadu, a zapadu je super sto nismo jaki... dobivaju jeftinu radnu snagu, mi sretni sto nam svabo omogucio poso :rofl: todoric im dovozi super kvalitetnu hranu, a nama dobavljaju svoje smece koje su trebali unistit... ovak ljepo unovce to jos...

feb 2019.

Sta da ti kazem kad sve znas. :) Da, istina je, Ford od konoplje... imaju slike zapisi.... Evo jedan zanimljiv klip bas po tom pitanju... 54vD_cPCQM8

feb 2019.

ako je aasija od NJE bila jaka, kaki smo tek onda mi koji idemo na nju?o_O
.i.ZMAJ

feb 2019.

da parafraziram tbf: biljke iz prvog reda dalmatinske mikrofonije, aj proba slomit je, nea uspit

feb 2019.

Pozdrav, danas je po cijelom svijetu problem s plastikom, npr plasti ne vreice, zar je toliki problem proizvesti biorazgradivu vreicu od konoplje ili u~ad. U srednjem vijeku plemii su se borili za posjede a narod je ginio zbog komadia ne ije zemlje, u danaanjem svijetu pra,pra,pra,pra unu ad tih plemia upravlja dr~avama,bankama,korporacijama a narod opet gine zbog interesa "elite" (plemia).Da se sutra legalizira konoplja politi ari bi rekli "mi smo zaslu~ni".... Zaslu~ni za ato? Kako David Icke ka~e "stvoria problem, izazovea reakciju naroda pa ponudia rjeaenje". A problema nikada nije ni bilo s konopljom, osim u glavama ludih plemia.
tman19ENTUZIJASTA

feb 2019.

Svi komentiraju da je fejs los? Zasto je lose ako ga se koristi samo za komunikaciju? Neko objasnjenje molim haha

feb 2019.

Pozdrav, prvi put kao svijet koristimo ovakav na in komunikacije i iz sigurnosti fotelje lako dolazi do vrijeanja i omalova~avanja, u druatvu ili u etiri oka ljudi se druk ije ponaaaju od ponaaanja na druatvenim mre~ama.
nesalaLEGENDA

feb 2019.

zast bi ga koristio za komunuikaciju? messenger mo~ea koristit i bez fejsa... je, al nije rjec o tome... ja sam upozno u bivsoj firmi decka 21god, nikad joint nije zapalio... kao droga... reko manje stetno ti je to od alkohola...ka~e kad doka~u... taman je izaslo ono da su znastvenici ustvrdili da je alkohol stetniji... znaci zatupljenost ljudi...bez obzira na godine... to je istina da se drukcije ljudi ponasaju u~ivo al to je posebna prica...

feb 2019.

Ljudi koji tvrde, da je Canabis droga, najvjerojatnije, nikada nisu probali, neato od prave drog! Ali, svako ima pravo na svoje mialjenje! Ve inom se ka~e travom, pa te povuku na ja e stvari. `ta, ja mislim da nije istina. Postoji ve a aansa, da neato uzmea i to se dogodi naj ea e, kada hodaa od 1-4 lika i nitko nema trave, ali 5.ima bonkas. 95%klinaca e nakraju uzet taj ex, jer se je nabrijao, da e se napuait(moje iskustvo). Vozim taxi i sluaam danaanju mlade~ kako razgovara i na koji na in razmialjaju. Izlaze u pono i ditekt taxijem u disko, gdje neka kompilirana cajka zavija. (nemam niata protiv pravih narodnjaka, ali ovo danas je uapajz). U 6 godina mogu re i, da niaam imao nikada neugodno iskustvo. Ali, popunim ve i dio voza evog sjedala, pa im nisam zanimljiv. Jedno jutro, pokupim klinku iz izlaska i normalno razgovaramo. U jednom trenutku, ka~e ona da ona vo~nju ne e platit! Kako je sve bilo u redu, mialio sam, da se aali. Ka~e ona, ako mi naplatite, re i u tati, da ste me nagovarali na sex. Ja se okrenem, pogledam ju, a ona od normalne cure, slo~i facu, ko da je cijelu no bila u prtlja~niku. Meni su se noge odsjekle! Ostavio sam je kod prvog bankomata, jer ima kameru. Naplatio nisam, ali sam isti as kupio kameru i na aajbu. Tako da trava u danaanjem ~ivotu je ono najni~e zlo, ako se uop e mo~e nazvat zlom! A Facbook volim, radi igrica. Profil imam, jer ako izgubim mobitel, uvijek mogu na i osobu, koju trebam. Ali, da je zlo, to je mo~da u druatvu i najve e zlo. A ove druatvene mre~e, gdje se ekipa naslikava. Najja i su mi extremi, koji oka e sliku, sjede i na susjedovom motoru! Ili guzica od one Stanije, gdje got, da pogledam,evo nje bljeati!
MaystorPOZNAVALAC

feb 2019.

Dobar dan svima Svi mi svjesni smo otrova koje svakodnevno unosimo. Ako mi ne vjerujete, izaite na ulicu i udahnite malo ispusnih plinova. Dakle, otrov. Takoer, otkad je coveka, uzimali su se mijenjaci svijesti i stanja, iz mnogobrojnih razloga. Da budemo on topic, ganja jest droga. Kao i svaka druga droga ima plus i minus. Sto uopce jos jest droga? Pa tehnicki to je sve osim vode ph neutralan. Cak i od vode mozes mrit. Dakle sve sto unosis mijenja ravnotezu tijela, kako thc tako i natrij, kalij, fosfor, duaik.... hrana, pice.... Meutim, velik je problem sa drogom ta zlouporaba. Sta mnogli ljudi koriste iz obijesti. Ne samo s drogom nego s ljudima. Nemaju mjere. Upravo u tom smjeru mi se zalazemo za ukidanje zabrane konoplje, konopljina liaa i cvjetova i dozvolu uzgoja za osobne potrebe, i za potrebe obrta. Sav novac prikupljen od poreza na obrt drogom ulo~iti u obrazovanje ljudi o stetnosti zlouporabe droga. Dakle istaknuo bi da je kljucno gorenavedeno to zlouporaba droga i protiv toga se moramo kao drustvo boriti, takoer i za zastitu osoba da ne budu izlozene bilo kakvom dimu od cigareta, marihuane i svega ostalog sto utjece na zrak koji udisemo. Nije u redu da stetis osobi pasivnim pusenjem, bilo trave bilo duvana, i nije uredu da zagaujea zrak koji diaemo svojim automobilom. Tako je u coloradu, sve taxativno i eksplicitno navedeno. Zabraniti (legalnu) prodaju svih droga osobama mlaim od 21 godinu. Stovise, ostro kaznjavati i provesti u djelo kaznjavanje. Za pocetak ovako nekako treba urediti zakone. Razumijem potrebe ljudi da unose u sebe travu cigare alkohol stogod, ali trebamo ih nauciti da prepoznaju na sebi kad su presli mjeru i da imaju centre za razne vrste ovisnosti kud mogu doci i savjetovati se s drugim ljudima ili grupom ljudi. I da se novcem od rog poreza potice aktivnost. Kod nas na balkanu se nekako previse stigmatizira, i opcenito smo kruti ljudi. Trebamo vise prihvacati ljude kakvi oni jesu i pokusati im pomoci bez predrasuda i osuivanja jer svako ima faze zivota kakve znaju biti razlicite i radi toga razlicito se ponasa pa nekad mu mozda treba trave za smirenje ili alkohola, trebamo razumijeti to, i poticati ponasanje svih nas meusobno da tezi meusobnom pomaganju da osoba shvati ako ima problem. I na kraju jedan je zivot, od tocke A do B, jedno putovanje, i svako bira putanju, trebamo pomagati da se ne odleti previse s kursa.

feb 2019.

Boli me k**** za jasnu, peru nekog treceg i za njegovo misljenje. Ovaj narod je zatucan, pre lijen da prosiri neke svoje vidike, da proispitaju svoja misljenja. Jako se uvrijede na konstruktivne kritike, nesmijes iznijest svoje misljenje i reci da ti mislis da je drugacije, odma te gledaju kao da si s marsa pao. Nevrijedi puno trositi rijeci, pre zatucan narod. Biti ce bolje tebi ako se ne obazires na takve gluposti, samo se izivciras. Ne vrijedi ulaziti u rasprave, jer jednostavno nije vrijedno. Zivis po nekom svom nacinu koji ti mislis da je najbolji, sa sto manje rasprave s ovim narodom, jer kao sto smo rekli pre zatucan narod. Potpuno te razumijem frende i sa svime se slazem s tobom, al jednostavno nije vrijedno se raspravljati. :) Zivio!
.i.ZMAJ

feb 2019.

feb 2019.

Cuo sam da su ti "balkanci" bas zatucani i da su ogrezli u korupciji. Kukaju kako saobracajci (na prvom mjestu) pa onda redom doktori, profesori, popovi, hodze.., uzimaju mito, a ne kukaju kako ima mnogo vise onih koji mito nude. Bez pogodnog tla nema ni kulture koja takvo tlo trazi, bas kao sto konoplja ne uspijeva na kiselom tlu. Zasto bi bilo kome dozvolili da nam razjebe zivot toliko da nam postane nepodnosljiv? Da li je pristup problemu razjebanog zivota i potrazi za rjesenjem optuzivanjem drugih ispravan? Jesmo li ikada krivca za sve lose sto nam se desava u zivotu potrazili u nama samima? Znamo li uopste sta nam odgovara da bi zivili sretan i ispunjen zivot? Da li to zavisi od drugih ili licno od nas, posto se tice naseg licnog zivota? Lako je druge okriviti, jos lakse im je presuditi (odjebaus from my life) ali, da li cemo tada biti sretniji? Ja licno ne bih bio sretniji, jer moja sreca ne zavisi od necinjenja stvari koje ne volim, ne zavisi ni od nedruzenja s ljudima koje ne gotivim. Zavisi, iskljucivo, od cinjenja onog sto volim i druzenja s onima koje volim. Ostalim zelim svu srecu ovog svijeta, a da je ne steknu na tudjoj nesreci. Konstruktivna djela i konstruktivni razgovori covjeka ispunjavaju dobrom, pa cemu onda fokus na destrukciju i zlo? Zbog misljenja da je zlo ovladalo svim i svacim? - Ako je tako, braco draga, lijecite se i branite od zla, jer je u vama. Za razliku od onog sto sam cuo, sa balkancima sam dozivio pregst lijepih trenutaka i razmijenio milione osmjeha. Vjerujte da je smijeha i viceva bilo cak i dok smo pucali jedni na druge! Sta ste se raskenjali o zatucanim balkancima, kao da nista pametnije za teferic nema?! Cek malo.., a da malo razmislimo kroz kakav spektar posmatramo svijet, kad samo zatucanost vidimo?

feb 2019.

Tek kad sretnea i u kontaktu budea s ljudima iz ostatka svijeta sku~ia kako smo mi balkanci dobri ljudi . Puno viae ljudskosti i ,kao ato kolega ka~e ,osmijeha, bezbri~nosti. Svaki i taj zatucani ovjek smatra sebe dobrim i ne zatucanim. Ali zato ja prvi neu za nekog govoriti da je zatucan ili ovakav onakav, mo~da sam upravo i ja takav? Kako gledaa svijet oko sebe tako se i taj isti svijet refleksira na tebe. Zra i pozitivom, budi iskren,poaten. Mo pozitivnog razmialjanja je mona. Nema prepreke koju ne mo~emo presko iti, jer prepreke i ne postoje zapravo, sami sebi stvaramo prepreke. Svako ima razlog zasto je zao, ljut, ~iv an, ali to ne treba utjecati ma mene osobno. Takve energije samo odbacis od sebe i na kraju krajeva shvaaa da je njemu gore nego tebi i da ga zapravo ~alim a ne mrzim. Kakve osjeaje imaa prema drugima takvi osjeaji i tebe obuzimaju i postajea takav.
nesalaLEGENDA

feb 2019.

znaci ako ke neko zatucan, ne smijem to rec jel on misli da nije...lol Meni ne pitaju kad placam rezije i hranu na koji ke to nacin zaradjeno... Al romaticno je to...a od romantike se ne zivi...

feb 2019.

Kod nas, joa uvijek se osjeti, da smo druga iji od zapadnih zemalja. Od susjeda, do sitnica, kojih vani nema. Gdje ima, da ti babi aaljea, busom, kobase. Kad idea na more, susjed ti uva ku u(i ~enu) . Ali, na~alost u Zagrebu je to nestalo.U starijim kvartovima se joa to osjeti, ali ata kad dodjem na kavu, na kvart. A njih 3 talibana od 4 banke, umjesto, da razgovaraju, oni bleje u mobitele. Ali, recimo u mojoj ulici, ljeti svi susjedi su vani, roatilja se i sl. Isto, sve manje, ali smo i stariji. Kad padne snjeg, svi lopatamo. A, ne u zgradama, tr e, da vide jel je njihov red za ia enje. Sve u svemu, nama je joa dobro. U Americi, kad ostanea bez posla za tjedan dana si na cesti. Strgaa ruku, pa kad po nu ra uni od bolnice stizat, ~ao ti je ato vrat, nisi strgao. Oni imaju dobrih strana, ali to su isto male zajednice. Prijatelj(zna ga japanac, dobri prijatelji), radio je 11 godina u New yorku i sa prvim susjedom se nikada, nije upoznao. I, to je kod njih normalna stvar. Tamo, ako se obratia nepoznatim, odmah zove 911

feb 2019.

Naravno da smijea rei, smijea sta god ~elia . Ve ne treba se zamarati i obraati pa~nju uope na takve osobe, cim im pridodas pa~nju odmah energetski ides na tu liniju i dajes svoju energiju uzalud. Zaato se uope optereivati ato je tamo netko zatucan npr? `ta meni zna i u zivotu ato je on zatucan? Ama bas niata, naprotiv. I s tim u kona nici onda me niti zanima ni ti razmialjam o tome. Upravo kao ato ka~ea svatko vodi svoju "bitku" i boli tog zatucanog hoces li ti platiti rezije ali boli i tebe da li ce on platiti re~ije. Ne pitaa ni ti njega a ni on tebe. Hodajmo svojim linijama ~ivota i nemojmo se optereivati drugim ljudima i tudjim problemima. }ivot je kratak da bi se s tim zamarali, tek kad se ovjek oslobodi toga filtriranja svega oko sebe sku~i kako je zapravo zanimljiv svijet i kako me, da izvinete, zaboli dupe ato je netko ovakav onakav. Ako mi ne paae nemam ja ata tu pridodavati pa~nju ikome. Kad se prestane troaiti energija na takve stvari onda krene uzdizanje u pozitivnije energije.. I tako lagano krene sve na pozitivne grane. Ljudi bje~ite od medija, novina, komentara. Sve ato nam prezentiraju nas um upija i kreira osjeaje povezane s tim dogaajima. Odatle kree i zlo, zavist, neumjerenost, materializam, konzumerizam, naarcizam egoizam.. Itd itd.. Sve je to s ciljom. A sve je jako lagano to izbaciti to iz ~ivota postupno. I kasnije gledaa i shvatia kako si prije puaio prazne pri e, te~io neemo nebitnome, vodio krive bitke, razvijao krive osjeaje. A ostali divni osjeaji i zivot je prolazio ispred o iju i nisi nista vidjeo jer si bio umno zatvoren u kutiju prosudjivanja i filtera koji nam se nameu iz dana u dan.. Pricam iz osobnog iskustva takodjer. Svatko ima pravo izbora, a to pravo mo~e se tek efikasno iskoristiti kad se oslobodi okova i kad radia stvari svojom glavom a ne po obrascima.
bubinhoAMBASADOR

feb 2019.

osim sto mislim da se pise obrascima nemam nikakvog prigovora, live and let live.

feb 2019.

Pise se. U pravu si :D nisam ni skuzio .
.i.ZMAJ

feb 2019.

@Vanzemljak27 sria da si ispravija pa mogu lakati:razvaljen:: od slova do slova potpis
nesalaLEGENDA

feb 2019.

da, a mi trcimo za tim... nikako da shvatimo da treba pec rakiju i imat klanja... sla~em se s tobom...ali briga me jel mi ko dr~ava smo neka zajednica... npr. u australiji ako si dovoljno bogat da ne moras primat mirovinu, iako si uplacivo ne primas je... oni nemaju nista protiv toga... kod nas je suprotno...to ubija drustvo...

feb 2019.

Odmah ali.. eyessss: Nema ali. ;) Da istina to je loae i tu smo mauna. Ali da li ja tu mogu ata promjeniti? Da li se to mene mora ticati? Mogu sebi slo~iti ugodno okru~enje za ~ivot i ~ivjeti s tim ,jer ina e na~alost teako je oduprijeti se sistemu tom skroz. Da bi "normalno" ~ivjeli u ovo vrijeme moramo nekako izbalansirati ali ne dati sebe nekome ili ne emu zbog tamo nekih novaca ili nez eg ve . Kad radimo sebe iznajmljujemo a kad ne radimo ~ivimo ~ivot kakav ~elimo i kojem stremimo. Ja znam da nam je druatvo loae i da se loae vlada, ali ja iskreno tu ne mogu niata, ali mogu sebe promjeniti i terati vodu na svoj mlin. Ne zanima me stanje u svijetu i stanje sabora ili ega vec. Sebe mijenjajuci mijenjaa svijet oko sebe. Ozbiljno :) Puno je lakae i zanimljivije. Ugl raspisa se ja. Ova me neka domacica uljuljala. Nemoj ata zamjeriti :)

feb 2019.

Ja se potpuno sla~em sa tim ato kolega Vanzemljak27 govori. U neku ruku sam i ja takav... Takav mi je kont. :razvaljen::
nesalaLEGENDA

feb 2019.

je, da...mo~es sebe promjenit... ne vrjedi se sekirat oko neceg na cega nemas utjecaja...
sweatMJPOZNAVALAC

feb 2019.

Promjena je uvijek tu,na nasim ledjima i konstantno se mijenjamo. Pitanje je da li cemo tu promjenu u nama usmjerit u pravom ili krivom smijeru,treba se zapitat (: Peace
superoperaterAMBASADOR

mar 2019.

Kontam da bi ovakva ili slicna vijest mogla zainteresovati balkance da promijene stav o kanabisu :-) https://www.klix.ba/lifestyle/zdravlje/naucnici-pusenje-kanabisa-povezali-s-povecanim-brojem-spermatozoida/190209008
NogudAMBASADOR

mar 2019.

nisam siguran da smo zatucani, pre bih rekao da su drugi narodi previse indoktrinirani. ako sme da primetim da zadnjih godina i nama balkancima (helmovcima) pokusavaju da usade raznorazne ideje, iako posrcemo mi se ne predajemo. da zakljucim, niposto omalovazavati samog sebe to je nametnuto elementima dugog trajanja.
xnibadabiENTUZIJASTA

mar 2019.

Vanzemaljak je rekao to sto i ja mislim.Tako da ,to je sustina.
afghanistanacAMBASADOR

mar 2019.

iznosim misljenje svog iskustva.. one price koliko je ko pametan inteligentan koliki IQ sve pada u vodu jer umiremo glupi.. ali Balkan je doprinio danasnjem svijetu vise od Amerike i sve njih skupa.. cijenite to sto imate.. poslusajte sto Ajs Nigrutin ima rec o Evropi jVbxH9DfMgI
Minja3LEGENDA

mar 2019.

Ovo za dilere droge je u pravu ato ka~e. Ja sam bila pre par godina u Austriji u jednom manjem gradu i esto sam iala u jedan park sa klinkom koju sam uvala . Crnci na svakom koraku .. voze bicikle i samo se razvru, telefoniraju i ... tek priu nekom u tom parku .. razmene paket i pare i odveze se dalje .. Voze bajseve da bi mogli da zbriau ako se pojavi policija , a policajci ne mogu da uu kolima u taj park i svima lepo... Viala sam i razvaljene , tj obeznanjene klince po klupama ... sedi , ~muri i kunja ... ko zna ata su im sve prodavali .. Vutra se puai na otvorenom .. u "prodavnici" -- tu zabraene majke s decom ( Turci i Arapi ) , tu je kerei park ... Crkva u oaku .. penzioneri pri aju na hrvtskom ... Budin spomenik i sledbenici ... Svaata je bilo .. :)

mar 2019.

Pr ija bila i joa pr ija gora postaje, tek e da se vidi kolika, ako se ovako nastavi..
Space_LuluLEGENDA

mar 2019.

`ta je "zatucanost"? Proguglala definiciju pa ka~e "zaslepljen, zadrt, fanati an, nekriti an, zanesen, indoktriniran, isklju iv, krut, doktrinaran, dogmati an, dogmatski, jednostran". Meutim, mi ovo vrlo esto koristimo relativno u odnosu na neke druge (ekonomski razvijenije) zemlje. Pa smo onda zadrti ako smo sve ovo gore viae od npr Nema ke ili uglavnom USA. Ali ja mislim da je upravo to problem. Ljudima sa ovih prostora ne mo~ea da prodaa tu EU-USA pri u jer oseaju da smrdi od glave do repa Sve to. I nije pravi put za nas. I mislim da je to ono ato nas donekle dr~i u zadrtosti. Koje je daleko kompleksno stanje da bi se ovako olako pokrilo. Ali mislim da esencijalno put koji nam je predstavljen, nuen i u koji se guramo nije za nas. Treba da pravimo svoj. A ne znamo kako. I onda jbga.

apr 2019.

Forums > Marihuana > Obrazovanje > Zatucanost nas Balkanaca :rofl:

apr 2019.

Uopce mi se ne svidja naslov teme..u najmanju ruku je provokativan !! Treba mozda malo zaviriti dublje u povjest.Ovo o zatucanosti je povrsno i moze se tumaciti na razne nacine. Prihvatili smo tu stigmu. Povjest kaze da su Slaveni,pa i Muslimani ustvari miroljubiv narod..Nesto kao Kinezi. Sve ratove smo vodili zato jer je ta zajednica stara nekoliko tisuca godina... Zapad su divljaci i to je jasno.Pate od preper sindroma i navodno ih stalno neko progoni i prijeti.Dok je Tesla lovio loptaste munje ..zapad je lovio crnce i krao zlato i dijamante po Africi !! Kod nas treba ulagati u fakultete.. !! Treba se zalagati da ni jedno nase dijete ne pere sudje po divljem zapadu. Mi sami sebe ponizavamo do te mjere..... i mislimo da je zapad nesta posebno..neka visa rasa haha Da jesu nebi im trebao Nikola Tesla da ih prosvjetli. Nase robovanje vuce korijene iz nase dobre duse.Kad se ratuje,ratuje se.Kad se place,place se...kad se veseli..veseli se. Balkanci su skroman narod. Pokoji celavac u bemveju...nije to Balkan. Balkan je Tesla..Boskovic...na listi World Genius directory. Mislav Predavec ima koeficijent inteligencije 192 i prema tome je drugi najinteligentniji covjek na svijetu. Ivan Ivec 169 Dusko Jelaska 146 Stevan Damjanovic 169 Hrpa genijalac... Onaj pjesnik Albert Ajnstajn je imao 160 koeficijent inteligencije edit Evo o skromnosti... Kazu da je loptasta munja i dan danas nerazjasnjena pojava elektricnog izbijanja A evo sta wiki kaze za Nikolu Teslu i loptaste munje In~enjer Nikola Tesla Nikola Tesla u svom laboratoriju u Coloradu Springsu je prema izvjeatajima redovito bio u mogunosti dobivati kugli astu munju promjera 100 mm, ali to je za njega bila viae stvar znati~elje, budui da se viae bavio visokonaponskim prijenosom energije.
nesalaLEGENDA

apr 2019.

sto se zatucanosti tice... npr. radio sam s deckom (ima21god.) travu nikad nije pusio, ka~em mu da je manja stetna od alkohola... ka~e kad doka~u...em su ono dokazali znanstvenici... em ko ce ti dokazivat da je ne znam trava ljek? farmacija? koja ulozi 4 milijarde dolara za razvijanje ljeka... kolko je trebalo ulozit u razvijanje aparata za zracenje? sad ce ti rec, e, evo zasdite vi biljku kod kuce i izljecite se sami? znaci to nema veze sa nadrogiranom djecom u parku, dilanjem droge po metroima i tak dalje... nego samo sa zdravim logickim zakljuckom...
bubinhoAMBASADOR

apr 2019.

ma nije naslov provokacija nego je tako, ali ne samo na balkanu nego svugdje na svijetu. to sto si naveo neke balkance koji se mogu staviti u kos sa ostalim genijima, mogao bi ih naci na bilo kojoj lokaciji na svijetu. to sto dosta dugo trajemo mozda daje veci broj genijalaca nego neke druge lokacije nastanjene narodom koji je mladji od naseg. neki puta imam osjecaj da sam okruzen totalno, ne znam kako bih ih nazvao, ignorantnim i zatucanim ljudima. to se vidi na svakom koraku pa bio ti u hr, srb, it, aus, slo, a usa da ne spominjem. znamo, znamo i samo naprijed.
jesamZMAJ

apr 2019.

baa sam mislila napisati neato pozitivno, ali nakon ovoga izgleda da je svaki komentar suviaan :D CYBER-BALKANIZACIJA - novi pojam kojim plaae zapad - Nadalje, cyber-balkanizaciju opisuju kao segregaciju interneta na manje grupe sa sitnim interesima, do tog stupnja da prikazuju uskogrudne, zatucane pristupe onima koji imaju druge poglede. https://100posto.hr/news/svijetu-prijeti-cyber-balkanizacija-dozivjet-cemo-kraj-interneta-kao-globalne-mreze?utm_campaign=internal&utm_medium=floater&utm_source=jutarnji.hr

maj 2019.

ahahaha, brate kakav klip na trendingu, napredna deca. HPLD_yyxoSY
rKj420ZMAJ

maj 2019.

sve isto rade sto i muskarci od pamtiveka...nekad je bio casopis, pa video kasete, sada je internet...nista se nije promenilo...najstariji zanat je i dalje prisutan samo ima moderniji naziv :D i nismo mi zatucani nego smo omatorili hahaha...cim su se pojavile kamere na telefonima snimali su se po wc-ima u skolama...sad se sve to razvilo i ko je veca budala taj je popularniji...jbg tako je kako je:crazyd:

okt 2019.

ovo je vec kretenizam :D komentar na vesti o basket tekmi, fener - zvezda.

okt 2019.

ono kad te proziva (pravi se pametan) lik, koji ni ulicarku nije postavio, a kamoli neki svoj uzgoj! al' neka mi je rek'o; bitno je da se on oseca bolje i umislja kako mu je ogromna virtuelna pisha
rKj420ZMAJ

okt 2019.

Taj je uzgajao, stavljao slike, vodio emisije i pre nego sto si ti dosao na forum :kafa:

okt 2019.

pluskvamperfekat??? ako je tako, onda sam slobodan da izjavim da sam grovao jos u proslom milenijumu! doduse ne bas uspesno, al' ok; grovovi su bili posadi, ostavi i poberi. uostalom. ko se tebi obraca? jel' se i ti sad osecas bolje kad si mi rek'o?
rKj420ZMAJ

okt 2019.

nazovi kako oces, ja kazem samo cinjenice...a sto ja pisem, zato sto u zadnje vreme samo sudite ljudima :)
flop87ZMAJ

okt 2019.

postavio sam ulicarku nego ti nisi video, a rKj420 ti je rekao sta, kako. i ne znam sto si se osetio prozvanim, nista lose nisam mislio al ego i sujeta su zaebana stvar.

okt 2019.

Grouchy, ja se udom udim ato si sa ovakvim ponaaanjem i svojim bahato-agresivnim ispadima potrajao 6 godina na forumu... Kao da uvijek nekako proea ispod radara...

okt 2019.

Ispod radara...tesko. Grouchy je do sada dobio cc 200 negativnih...kontam da ima fetis na infrakcije:D hahah uz one vanzemaljke Al ajmo malo manje biti osjetljivi..svi zajedno :)

okt 2019.

Ajmo biti kulturniji i obzirniji, ova neosjetljivost, odnosno preautno dopuatanje odreenim pojedincima da se neprimjereno ponaaaju je ono ato je stvorilo ovakvu druatvenu situaciju u svijetu. Treba odmah u startu takve staviti na mjesto i postaviti granice civiliziranog ponaaanja.
BadiZMAJ

okt 2019.

Ekipa, relax...svi mi vidimo stvari na neki svoj na in...ne treba sve shvaati osobno. Samo pozitiva.:) :respect:

okt 2019.

Tako je Moder bi sada kao robot..trebao odvojiti one koji su ucestvovali u ovoj raspravi i po zaslugana podijeliti infrakcije. To bi bilo najpostenije.

okt 2019.

Drug ja tu vidim dva naloga za ban i jedan za opomenu al ko i u 90% slucajeva cemo vjerovatno i ovaj put progledati kroz prste. Ako ih banamo onda smo zlocesti modovi i branimo clanovima da uzivaju u forumu a ako ih pustimo onda nas optuze da neki prolaze ispod radara :)

okt 2019.

Ma nema ispod radar nikoga..Balkan ...veteran foruma se spustio prije par dana i odlucili smo ga srusiti. Tema je "zatucanost...."tako da nije spam.Vrijedjanje po nacionalnoj ,ili drugoj osnovi..nije niti to. Neprikladan jezik...nije niti to.Mozda malo napet,ali ne neprikladan. I sta onda ...eventualno svima po dva boda..custom warnings hahah Ili da prepustim njihovu sudbinu u tvoje ruke hahahah:zvezda:: pa ce znati da radar radi

okt 2019.

Ljudi sad itam i gledam nije mi jasno niata, fali mi dio pri e.. A kad ono kolega mi na ignore, pa ne itam to.. :D Ugl lik ima neku mra nu enegiju i osjetim kroz postove cak.. Ja nez ata on radi na ovom dobrom forumu viae, a statistika sve pokazuje.. A ne treba nam ni statistika, samo promatrajte.. :) Meni lik ne smeta, jednostavno ne postoji :D .. Ali prenosi krivu sliku ostalima

okt 2019.

"Nisu psi krivi sto se oko kosti kolju, krivac je onaj sto s losom namjerom kost baci"

mar 2020.

to vec krenulo, prosle nedelje jedan komsija pritvoren. pijana budala spopala bivsu snajku, ova ga iznabadala i pozvala policiju :lol:

mar 2020.

Poateno

mar 2020.

ahahahaha, komsinica mi se zali... sin joj dosao iz napolje i sad sedi kuci vec desetak dana, gazdarica lokalne radnje je "izbacila" napolje, nije htela da je usluzi :lol: mada ova kaze da je imala rukavice i masku. dalje nisam slusao :)

nov 2020.

aj malo svetla eK5WOHEwtFg

nov 2020.

:spliff:Ideeeemoooo Luuuukaaaaaa :D

nov 2020.

Uz turisti ki autobus i glazbu, okupljeni su razvili transparente s porukama poput "Skini masku, ugasi TV, ~ivi punim pluima", "Covid je la~, nismo svi covidioti", "Roditelji i djeca su nerazdvojni", "Bolje grob nego rob", "Slobodan ~ivot je naaa mo", "Normalno i to ka" te "Vjerujemo snazi koju imamo". Nitko osim novinara nije imao maske. Tony Cetinski bio je zadu~en za puatanje glazbe. :rofl: dobro dosli na Balkan :D

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se