LEGACY
Inozemstvo?
50 odgovora3,219 pregleda
Ledo
ENTUZIJASTA572 REP93%
→ Poznavalac
LedoENTUZIJASTA
jan 2009.
jan 2009.#1
Evo ljudi da vas pitam. Jel razmialja itko od vas da ode s naseg balkan. Ja sam se evo upustio u trazenje posla u inozemstvu, da vidim jel ovdje to jos koga zanima.
bongash
LEGENDA7.853 REP29%
→ Zmaj
bongashLEGENDA
jan 2009.
jan 2009.#2
Ni pod razno ...
Uz to ata sam ponosan ata sam Dalmatinac, Hrvat i Balkanac, brijem da na Balkanskom poluotoku ima 'ono neato', neka luda energija, uostalom, ~ivot na ovim prostorima nikad nije bio lagan, upravo to nas je u
inilo onakvima kakvi jesmo.
balcan_smoke
LEGENDA5.303 REP3%
→ Zmaj
balcan_smokeLEGENDA
jan 2009.
jan 2009.#3
ja sam ponosni balcanac
nema zivota kao ovdje
i zivio i radio napolje
debili na kredit
samo zavisi kako se ko snadje :thankyou:
Yami_Raziel
AMBASADOR1.929 REP12%
→ Legenda
Yami_RazielAMBASADOR
jan 2009.
jan 2009.#4
koliko god sjebano bilo zivjet ovdje....
ima tu neku car :)
a i usput...bolje da neznas kakva je slika Balkana u inozemstvu xDDD svi ce bjezat od tebe jer ce brijat da si ludjak s nozem u ustima i granatama oko struka :D xD
jedino ako se racuna rad u amsterdamu :D onda kidam naljevo :D
Kurblaj Kan
AMBASADOR4.264 REP79%
→ Legenda
Kurblaj KanAMBASADOR
jan 2009.
jan 2009.#5
Volio bi probati jednoga dana ~ivjeti negdje vani i okolo proputovati pa vidjeti gdje me odgovara.
A ato se ti
e nacionalnog ponosa i takvih stvari to me nimalo ne sprje
ava jer mi moja a ni bilo koja druga dr~ava ne predstavlja apsolutno iata u tom ideoloakom smislu.
Jedino vjerujem da je teako napustiti sve na ata si se navikao kroz godine i ljude i sve to
Buckaroo Banzai
POZNAVALAC1.488 REP99%
→ Ambasador
Buckaroo BanzaiPOZNAVALAC
jan 2009.
jan 2009.#6
vani? ma kakvi bas suprotno... nakon faksa idem do srbije imam dobar posao tamo...
mo~da upiaem posljediplomski tako radi iskustva i to je to...
Ramona_Red
ENTUZIJASTA558 REP90%
→ Poznavalac
Ramona_RedENTUZIJASTA
jan 2009.
jan 2009.#7
Ledo, vidim da nitko ne bi van - evo da ti pravim druatvo - ja bi malo opet, bez obzira na
ari ~ivljenja na Balkonu :D - s tim da bih najradije negdi u tropske krajeve ... a di si gleda posa, u kojim zemljama?
Dubai je sad 'in' za zaradit ozbiljniju auaku ...
ROX
POZNAVALAC884 REP32%
→ Ambasador
ROXPOZNAVALAC
jan 2009.
jan 2009.#8
Meni je zivotni san zivjeti bar 6 mjeseci u nekoj istocno azijskoj drzavi, po mogucnosti Japan. Od drugi mjesta za zivot razmatram jos Jordan, Kanadu, Prag ili San Francisco (iako mi je pomisao na zivot u SAD-u vrlo neprivlacna). Al to su samo onak "what if" baljezganja koja se skoro sigurno nece ostvarit na duzi rok. Ne veze me nista previse za Hrvatsku, ali nemogu reci da ima neko mjesto na svijetu gdje bi bio spreman reci
"Ok, ovdje cu zivjet do kraja zivota". Mislim da cu uvijek ostat u HR, eventualno bi se jedino preselio negdje na obalu.
SuperAngel
POZNAVALAC1.434 REP93%
→ Ambasador
SuperAngelPOZNAVALAC
jan 2009.
jan 2009.#9
Moram priznati da sam od generacije ljudi s kojim sam diplomiral jedan od zadnjih koji je joa uvjek u Hrvatskoj. Mislim da u ove godine kad zavraim ato imam ovdje i ja bje~at odavde.
Balkan je super, bez daljnjeg, priroda, more, ekipa. Najviae mi se svia baa ta neka balkanska ~estina. Ali jebi ga ou IMAT neato, pokazat i re moja baata, moja kua. Trenutno s 3.5k kuna nemogu si priuatiti niata niti stan a kamoli auto ili putovanja ili izvest curu na ljepu ve
eru. Plaa bi mi se trebal di
i na 4.5k ato je opet nedovoljno a mogu
nost napredovanja je samo kad netko od starih aiamiaa umre ili ode u penziju. I nije poateno
Zasad su opcije Kanada jer daje dr~avljanstvo lako i treba im mozgova i Evropa jer je relativno blizu.
Teako mi je poslati aplikacije, joa uvjek nisam siguran... muka mi je od svega toga.
mr.skunk
AMBASADOR2.403 REP26%
→ Legenda
Ledo
ENTUZIJASTA572 REP93%
→ Poznavalac
LedoENTUZIJASTA
jan 2009.
jan 2009.#11
E nije ovdje nama lose, ali ko sto iznad rekoae nije mi do posla za 3,5-4k cijeli zivot.
Ramon tu is u pravu Dubai je sad "in", radi se puno al pare su dobre. Sto je najbitnije sve je viae balkanaca tamo. Gledo sam posao za Dubai, UK il u daljem slucaju Kanada.
Gledam jel ima kakvih agencija za zaposljavanje u inozemstvu, al sumljam da su oni vecinom prevaranti pa tesko da cu tako trazit. Ako neko ima ideja kakvih ideja bilo bi ljepo cut...
balcan_smoke
LEGENDA5.303 REP3%
→ Zmaj
balcan_smokeLEGENDA
jan 2009.
jan 2009.#12
kaki be dubai ima se smrznea od vruine
ma pored mora dje nema mnogo ajkula i bombi otrovnih zmija i ne fata se signal al azire
choki123
POZNAVALAC1.235 REP71%
→ Ambasador
choki123POZNAVALAC
jan 2009.
jan 2009.#13
teako je oti odavde,al kad se mora...
jedino neka opcija ako si blizu granice,zaposlia se recimo u slo,da bi imo makar kolko tolko plau s nekim faxom....
a i ovisi kako se ko snae
bio sam dosta po luxemburgu,imam rodbine,i slove oni za najbogatiju zemlju na svijetu,u biti ko nizozemska,benelux i to,al kod njih je sve tako....ulice
iste ko suza,parkovi
isti,i sve je nekako savraeno,al opet je to mo~da subjektivan dojam al ne znam...ovisi od osobe
doors_of_perception
AMBASADOR2.457 REP27%
→ Legenda
doors_of_perceptionAMBASADOR
jan 2009.
jan 2009.#14
i zaradit neke pare a onda u neku siromaanu zemlju ~ivit:D u indiji ~ivot manje od 50eu mjese
no, sa stanom svime:respect: ili u ju~nu ameriku, tamo bit sa soma eura si kralj:balls: :P
ZOKI
AMBASADOR3.848 REP67%
→ Legenda
ZOKIAMBASADOR
jan 2009.
jan 2009.#15
ma nema nista kao kod kuce nema para tih koje ce me odvesti negde a gde nije moja kuca
evo ja zivim napolju vec tri godine studiram tamo i sjeban sam skroz nema nista ovde a verujem da neki posao sa puno kesa me nebi zadrzao ovde tako da kuca je kuca..
balcan_smoke
LEGENDA5.303 REP3%
→ Zmaj
balcan_smokeLEGENDA
jan 2009.
jan 2009.#16
kako da ne
a onda ti uleti neki crv i dobijea slonovsko stopalo :pat:
Ledo
ENTUZIJASTA572 REP93%
→ Poznavalac
LedoENTUZIJASTA
jan 2009.
jan 2009.#17
Evo ja se malo raspitivo po inozemnim krugovima, nema meni drugdje nego u Kanadu. Sad sam se orjentiro na njih, kolko sam obavjesten administracija nije problemati
na kao za USA i Australiju. Tako da se nadam da cu do ljeta bit pripravana za takve avanture.
Al eto sad se sjetim, neznam kakva je situacija sa ganjom tamo, al morat cu se gadno uozbiljit ako ocu meu onakav poaten svijet:-)
Naravno ako neko ima takvih ambicija ili iskustava, nek se pohvali s preporukama, mialjenjima i zapa~anjima...
balcan_smoke
LEGENDA5.303 REP3%
→ Zmaj
balcan_smokeLEGENDA
jan 2009.
jan 2009.#18
tri familije sa djecom,moji prijatelji se vratili u zadnju godinu
porez 45%
oldbulllee
ENTUZIJASTA219 REP5%
→ Poznavalac
oldbullleeENTUZIJASTA
jan 2009.
jan 2009.#19
jbemti, ja bih svugde!!!
ja bih da budem gradjanin sveta, sa pasoshem sveta i parama sveta sa rezidencijom u Somboru.
a primat imaju svi krajevi de nema zime ispod 15 u plusu celzijusa.
0 REP0%
→ Istraživač
Ledo
ENTUZIJASTA572 REP93%
→ Poznavalac
LedoENTUZIJASTA
jan 2009.
jan 2009.#21
O americi cu pocet razmisljat cim ukinu vize(a mozda ni onda), sto bi trebalo bit skoro jer se vec radi na tom...
ROX
POZNAVALAC884 REP32%
→ Ambasador
ROXPOZNAVALAC
jan 2009.
jan 2009.#22
Zapravo, s obzirom da zivim na Zemlji, inozemstvo ne postoji na ovom planetu.
Django
ENTUZIJASTA204 REP1%
→ Poznavalac
DjangoENTUZIJASTA
feb 2009.
feb 2009.#23
mislim da je situacija s ganjom tamo super, pokrajina british columbia je poznata po proizvodnji, a i
ine mi se ljudi prili
no liberalni, neznam sad to
no kakvi su zakoni...
a i sama dr~ava je jedan od najboljih za ~ivot na svijetu, znam da sam
itao neke
lanke o velikim gradovima i koliko je koji dobar za ~ivot, kanad ih je imala nekoliko pri vrhu, vancouver je
ak bio prvi mislim...
Ledo
ENTUZIJASTA572 REP93%
→ Poznavalac
LedoENTUZIJASTA
mar 2009.
mar 2009.#24
Evo da probudim temu, vidim niko nece da ide po bjelom svijetu.
Da se pohvalim danas cu se ponovo aplicirat za posao u KBR-u. Prije godinu dana sam bio zagrijana za taj poso poslo sam im zivotopis, al sam odust jer sam ovdje dobio sloidan poso.
Sad gledam sta sve stavit u zivotopis i kako da izgleda to me najvise pati.
Inace ko nezna KBR je firma sto zadi za USarmy u Iraku i Afganistanu, ako bude srece nek me pozovu:-)
Eva Rain
ENTUZIJASTA386 REP47%
→ Poznavalac
Eva RainENTUZIJASTA
mar 2009.
mar 2009.#25
Ledo, brat mi je u Iraku, ne radi za KBR no svejedno, odmah da ti kazem da sa Amerikancima nema zajebancije i da ako se radi, onda se radi, nema dva zeca, tri zeca kao na Balkanu. I ja sam vec duze vrijeme u Americi, sto se Amerike tice super je doci i zaraditi lovu, imas mogucnosti da radis sta hoces i napredujes u onome sto radis, no Ameri su posebna sorta ljudi.
Naslusala sam se ja svega i svacega prije nego cu otici, no nisam htjela stvarati predrasude. Sada, sa iskustvom koje sam ovdje stekla, cvrsto stojim iza tvrdnje da su to ljudi operisani od svega. Bukvalno. Mogla bih knjigu napisati sa njihovim provalama i glupostima kojih sam se naslusala.
Jako je tesko pronaci covjeka, intelektualca, sa sirokim vidicima, s kojim bi se mogao upustiti u dublji razgovor.
Otisla sam u Ameriku sa ciljm da ostanem ovdje, no sada znam da se vracam, i to zasigurno. Bila sam, vidjela sam, nije mi se svidjelo. Ne kazem da se necu opet vratiti, kad mi zafali love, ovdje ju je najlakse zaraditi, pogotovo ako si snalazljiv i imas ideja, no zivjeti u Americi nikad ne bih mogla.
Nakon sto se vratim planiram proputovati Evropu ( backpacking :sun2: ), a mozda odem i dalje, no uglavnom ,hocu da vidim nova mjesta i upoznam drukcije kulture, cekam da mi se negdje svidi pa da ostanem :icon_lol:
Sretno s aplikacijom za posao ;)
chupo
AMBASADOR2.087 REP17%
→ Legenda
chupoAMBASADOR
jul 2009.
jul 2009.#26
hrvatska-zemlja u kojoj sam batine popusio jer pusim travu, i to od svog kuma.. otisao sam radit van i ne pada mi na pamet vracat se... visi je stupanj tolerancije, razumevanja... visi standard i bogami manji porez.. govorim o spanjolskoj.. a kad smo vec na VUTRA forumu moram vas pitat dali na balkanu mozes kupit 17g hasha za 50 eura? jer se ovdje moze.
i ledo idi van, ali pobogu ne idi u rat zbog para! pa to je dno dna!! ja bi radije zicao na ulici ili banku opljackao nego pomagao amerima izgradit njihovo carstvo!
jan 2009.
1 / 26
jan 2009.
jul 2009.