UH Sto sam besan kao pas.
Sto je najgore, to traje decenijama jer sam odavno shvatio u kakvom "supku civilizacije" kako je to spevala Dubioza, zivim.
U Srbiji sta god da vam treba a da je to van nekih okvira ljudskih osnovnih potrebstina, morate da se iscimate kao majmun do te mere da vam na kraju presedne.
Za sta god da se uhvatim a da mi treba, toga ovde nema da se kupi u radnji ili mora da se ceka i na kraju plati milion posto vise.
Termostatski ketridz za tus bateriju - nema, mora da se narucuje i ceka se 3 meseca a kosta boga oca.
Ovo je samo jedno zrno peska u pustinji primera.
Sta god mi treba, bilo grow, mtb, neka odeca, obuca - moram da prevrnem pola Evrope, moram da bunarim po najvecim Evropskim cumezima da nadjem sto je jeftinije jer, posto vecina shopova ne salje za Srbiju, moram da narucujem preko posrednika sto mi je dodatni trosak i cekanje.
Evo najsveziji primer : Hocu da kupim zastitni sorc za mtb jer sam vec u godinama i ako sjebem kukove, mogu samo da uzmem konopac i da se obesim na prvu banderu.
Toga naravno nema kod nas. Dakle, ne mogu da odem u radnju i kupim i da zamenim ukoliko ima potrebe.
Dakle, moram da narucim online. da platim boga oca koliko kosta plus dostavu i neki % posrednik za uslugu.
Sorc kosta 150 jura i 50 jura su mi troskovi.
Vec u startu placam najvecu cenu na planeti.
Sta je problem?
Proizvodjacke tablice velicina i realne dimenzije robe cesto veze sa mozgom nemaju. Obzirom da se u ovom slucaju radi o specifinom komadu opreme, mora prava velicina da se uzme da bi on vrsio funkciju kojoj je namenjen.
E sad, 2 dana kao debil cimam potpuno nepoznate ljude sa planete koje sam pronasao u bespucima interneta i koji imaju to sto mi treba da mi kazu isvoje mere i koju velicinu sorca nose jer nemam mesta za gresku. Ako uzmem pogresnu velicinu, to je kao da sam pocepao 200 evra jer bi u slucaju zamene na tih prvobitnih 200 evra morao da doplatim jos 100 da covek to vrati u Nemacku i donese zamenu. Na kraju bi me izaslo 300 evra . Sumanuto!
Da imam para, bolelo bi me dupe, sta kosta da kosta. Ali posto zivim "u zlatnom dobu i pare u Srbiji padaju sa neba" to nije slucaj.
Ovaj sorc je najsveziji primer, rekoh vec da je primera BEZBROJ.
Ima mnogo razloga zasto je ovde sve tako jebeno naopako, nenormalno i prebizarno i to spada u domen politike i mind set ovog naroda.
Mnogo sam besan i ocajan, zato i pisem zbrda zdola.