VUTRA
ForumZajednicaOfftopicDa li pusite?
LEGACY

Da li pusite?

112 odgovora11,746 pregleda
JoeENTUZIJASTA

mar 2005.

Interesuje me koliko clanova koji motaju dzointe puse cigare.
robot_minimalISTRAŽIVAČ

mar 2005.

Nije za hvalu, ali jos malo pa ce biti decenija moje nikotinomanije ;) a imam 22...Nikada nisam prestajao duze od mesec dana, a i to je bilo dva puta. Momentalno sam na kutiji dnevno,a bilo je perioda sa 2-3 kutije (ako ne izlazim navece) Znao sam ici na rejvove sa 3 kutije cigara i jednom sa jointima i tako. Uglavnom planiram da pusim najvise do 30 godine zivota... gadna navika :pegla

mar 2005.

ummmm... ne... nikako... gusim se od dima cigara...
JoeENTUZIJASTA

mar 2005.

2 robom_minimal Pa jel si glasao prvu opciju? Ja nw pusim, cak razmisljam da pocnem samo cistake da pusim. Ali to nije uvek bas izvodljivo. Interesuju me misljenja drugih clanova koji su nepusaci o pusenju jointa sa duvanom. Da li koriste duvan i koji je najbolje za to, za nas nepusace?
JoeENTUZIJASTA

mar 2005.

To ti je dobro. Sta bi radio u situaciji kada neki od pusaca motaju dz i stave duvan? Ja bih pusio...:)
gorillaISTRAŽIVAČ

mar 2005.

ma ja pusim cigareta 4 godina a dz od mog 14 a sad sam 19 godina no bih hteo da otkazem cigareta no te mi je vise psihicka zavisnost probao da gi otkazen no be sam mogao ali posle dz obavezno palim cigareta a mislim da to ni e ok. By the way postujem ljudi koi ne puse cigarete i nemojte ni da probate CIGARETS SUCK ::super

mar 2005.

To ti je dobro. Sad je meni krivo sto sam i te 3 godine pusio. Sta bi radio u situaciji kada neki od pusaca motaju dz i stave duvan? Ja bih pusio...:) ma probao sam i tako ali je odnos džidža:duvan bio mnooooogo veæi za džidžu pa se nije ni osetilo... inaèe kad ja rolam, odnosno kad sam ja u blizini :) ne dozvoljavam duvan!!!
Spirit DancerENTUZIJASTA

mar 2005.

Pusio sam ali vise ne . Ponekad pusim cistaka ali retko ... zaiata retko Kad rolam stavim malo duvana ::uladu
JoeENTUZIJASTA

mar 2005.

Interesuje me koliko sam ja nepusac ako pusim dziks sa duvanom, pa ponekad ispusim i vise od jedne cigare dnevno u tim miksevima.
dread irieENTUZIJASTA

mar 2005.

svakako si pusac, dok god pusis bilo koju biljku... neko voli bez duvana, neko sa.. ja licno volim da ubacim malo duvana. finije gori... to je isto kao sto neko voli da ubaci u limunadu malo secera..neko ne. za motanje koristim neki od duvana za tu namenu (drum i slicni).. dosta su slabiji duvani, i mnogo se lepo motaju, a cak i sprava moze duze da traje. obican duvan je presusen, i cak je pun raznih stetnih materija ukljucujuci i radioaktivne... evo pogledajte ovo: www.irie-people.com/zanimljivosti/tobbaco.htm . najzdravija varijanta je jesti ganju, a ako vec pusite, rolajte ili cistu ili sa malo duvana (1/3 duvana 2/3 ganje)...
robot_minimalISTRAŽIVAČ

mar 2005.

Da Drum je najbolji za rolanje, ali to nikako nije slab duvan, naprotiv, Drum je izuzetno jak duvan. Samo sto je fin, pa ne osecas katran i ostale otrove kako udaraju. Ali jacinu duvana odredjuje nikotin, a po tom pitanju Drum je veoma jak. Inace, ako dobro shtekujete drum, veoma dugo ce ostati svez, i sprava ce duze da gori..ma drum rulez! najzdravija, mislis manje stetna varijanta? Moguce da si upravu, ali, kada bolje razmislis, kada jedes stuff, treba ti vise (mislim da je tacna informacija, obzirom da nikada nisam jeo), i sada zamisli da svaki dan, naprimer 3 puta jedes stuff, ili 3 puta pusis stuff...manje je stetno za pluca, ali sta je sa sistemom za varenje i sta ja znam??? Nemoj pogresno da me razumes irie, nisam ja neki namtyor koji kontrira, i ne tvrdim ovo, samo se pitam...nisam nesto siguran u ovo sto pisem, ali opet, da li je tako??? Mislim, pusiti prirodni stuff, pa i svakodnevno...mislim da je to peace of cake za pluca... Imam ortaka koji je pre par godina navukao neki bronhitis ili taklo nesto, mislim nista hronicno, prolazno..ali mucio se sa iskasljavanjem strasno. Lik je prestao da pusi cigarete jedno vreme, ali se zato napusavao prirodnog stuff-a, i poceo je da iskasljava sav taj shit iz pluca...nije mu trebao nikakv lek za iskasljavanje...Ne tvrdim da je ganja lek protiv bronhitisa, ali ima nesto u tome, i ova prica je istinita ;) peace!
robot_minimalISTRAŽIVAČ

mar 2005.

Kao sto kaze Irie, pusac si, i mozes ponosno da kazes da pusis jednu cigaretu dnevno :)))
dread irieENTUZIJASTA

mar 2005.

Kanabis je poznat po svojim osobinama bronhijalnog 'prosirivaca', tj dobro delovanju na disajne puteve. on ih otvara, i time omogucava da se bespotrebne materije izbace iz organizma. Sto se tice jedenja kanabisa, zdravije je od pusenja iz razloga sto nema dima. Kao i svaka druga prirodna hrana, kanabis ne utice na organe za varenje, vec kroz njih samo prolazi i dalje nastavlja kroz krv da se siri do ostatka organizma. Sto se tice kolicine, cinjenica je da ces se naduvati jednako, bilo da pusis, ili jedes travu. razlika je samo u tome sto se rad oseca znatno kasnije, ako se jede, i ponekada zna da traje mnogo duze. Evo pogledaj ovo, www.irie-people.com/data/articles/using_safely.htm
JoeENTUZIJASTA

mar 2005.

Ja takodje koristim duvan za rolanje. Dugo je onako vlaznjikav, i ima miris suvih sljiva (sto mi se ne svidja). I onako, dosta je jak. Tako da sam se zeznuo oko njega, pa bih sada da uzmem neki najslabiji. Kazu: ~Cigara (duvan)ima 4000 raznih stetnih materija. Dziks oko 600. Pusio sam nekoliko puta vaporajzerom....i nisam nestu uspeo da uhvatim koji je trip. Nekako mi sve nedovoljno....ispusio bih i dz posle tog vaporajzera. Vec bongovi i pajpovi, pored toga sto hlade dim, ne znam da li imaju jos neko korisno dejstvo. Mozda to sto neke male komadice zadrzavaju u vodi. Ja sve mislim da nije dobro za pluca da se onako nekoliko puta punim dziksom pa onda to da zadrzavam. To mi nekako dize neki pritisak u plucima, i mislim da me smara, odnosno nasilno usporava srce. Izgleda mi da nacin pusenja cigare mnogo manje jebe pluca u ovom smislu. Kad sam procitao da za Salvia Divinorum treba da, ako se pusi, se pali upaljacem celo vreme dok se uvlaci, pa posle da se zadrzi 30 sekundi - ohladio sam se da probam. Ne znam koliko ovo ima veze sa temom...nisam pametan:)
robot_minimalISTRAŽIVAČ

mar 2005.

Joe, ovo ti je forum Sve i svasta, nemoj da brines zbog offtopica.. Sto ne probas da stavljas onaj ronhil ultra light (planinski vazduh kako ga ja zovem). To za trudnice i sta ja znam. Ja za rolanje koristim meki best, najbolji je za to. Meni ne smeta duvan uopste. Ja sam i dop pusio, i to onaj sa sechkom najsurovijom...e to je gadno. Ako ti je frka samo zbog zdravlja (pazi mene "samo" :) ), nemoj da se opterecujes previse...Vise stete ti nanosi npr shetanje ulicom gde prolazi mnogo motornih vozila, sedenje za racunarom, koka kola, prasetina nego jedna cigareta dnevno ;) peace
JoeENTUZIJASTA

mar 2005.

nista od hemije ne koristim (pa sitnicarim da li cu ispusiti dnevno cigaru od 0.9 ili 0.6....:) Jebiga, psiha ne moze da se nadoknadi :)
embrlajzerENTUZIJASTA

mar 2005.

A vala, lako je napraviti 100% džoint kad imaš neku prosjeènu ili slabu vutru. A šta sa dobrim gandžama (kakve sam ja imao prilike da probam skoro)... sa hibridnim skunkom, sa hashishom..... Ja sam antipušaè, mrzim nikotin, a èesto sam imao priliku, a i dan danas je imam da prisustvujem tragikomiènim scenama apstinencije od nikotina, duvanske zikre, uživanja u trovanju svog organizma... A i imam rupu na novom tepihu kao uspomenu sa žurke koju sam skoro pravio. ::placko
JoeENTUZIJASTA

mar 2005.

Da, na taj tehnicki momenat pusenja nismo obratili paznju. bas me je zanimalo kako da pusis npr skunk bez duvana. Ali dobro...meni tobako ne smeta posebno, tako da cu mislim i nadalje da miksujem.
dread irieENTUZIJASTA

apr 2005.

odakle ti ove informacije, majke ti? :) slazem se da u duvanu ima dosta stetnih materija, pored nikotina, ali ako procitas tekst za koji sam ti dao link, videces da je u stvari najstetnije u duvanu vestacko radioaktivno djubrivo koje se koristi za njegov uzgoj. sto se tice kanabisa, u njemu nema toliko materija, ali razumem sto si to spomenuo. obicno se prica kako u travi ima 400 raznih stetnih supstanci, bla bla... to su price propagande, i onih kojima odgovara trenutni status kanabisa, pa se trude da ga ucine sto 'crnjim'. samo brate malo citaj sta pisemo, videces da mnoge stvari ljudi vide pogresno. sto se tice stetnih supstanci u kanabisu, odmah treba spomenuti katran i ostale supstance koje se nalaze u dimu, ali treba znati da je pusenje svake biljke stetno. ako se jede, stetnosti gotovo da nema. ako zanemaris stetnost dima, videces da u kanabisu ima mnogo drugih, lekovitih i zdravih supstanci... sto se tice water pajpa, on je dobar, jer prociscava (filtrira) dim od stetnog katrana i ostalih sranja. pored vode, odlican filter za dim je i zemlja, pa ako vas zanima ovaj nacin (koji su inace koristila brojna siromasna africka plemena) pogledajte ovaj tekst... www.irie-people.com/data/articles/dagga_kulture.htm sto se tice miksovanja, na vama je da napravite izbor. moze se svaka trava pusiti cista, samo neke su veoma jake, pa je dim teze uvlaciti... ali ako miksujete, koliko god bila jaka, stavite jednako duvana (NE PRETERUJTE)...
JoeENTUZIJASTA

apr 2005.

Ne znam ni ja odakle mi te informacije...negde sam ih na netu procitao... a verovatno sam malo i ja permutovao brojke...ali sam siguran da je pisalo da duvan ima vise stetnih materija (u stvari bilo je nesto hemijskih elemenata, mozda i nije pisalo stetnih, nesto kao 600 jedinjenja) od trave. A znam da je kod marihuane najstetnije u stvari pusenje - unosenje dima u pluca sto si i ti rekao. Pozdrav
robot_minimalISTRAŽIVAČ

apr 2005.

E, a odkud neko moze da zna (od nas smrtnika) da li i koliko stetnih materija ima ganja ili cigarete. Zivimo u jednoj velikoj zabludi - svet, i sve u njemu Lazi na svakom koraku..plasiranje informacija u cilju stvaranja zablude a sve u cilju novca. Nista ja neverujem u to. Verujem sebi i ono sto po moje pusackom stazu (cigarete i vutra), mogu da zakljucim jedino sledece: Cigarete su stetne po telo vise nego vutra! Vutra je stetnija po mozak vise nego cigarete toliko. :)
JoeENTUZIJASTA

apr 2005.

Brate, kratko i jasno si to srocio. Naravno, ko sto cigare nisu za svakog jednako stetne po telo, i vutra nije podjednako stetna za mozak za svakog.

apr 2005.

Cigarete su stetne po telo vise nego vutra! Vutra je stetnija po mozak vise nego cigarete TO SINE JA PUSIM I JEDNO I DRUGO I JOS 3*KUTIJE+3*KET=GODINU DANA ZIVOTA MANJE SVAKI DAN
JoeENTUZIJASTA

apr 2005.

Preterujes.
Spirit DancerENTUZIJASTA

apr 2005.

Da li ste bre vi normalni o cemu pricate kakve veze ima koliko cigareta sadrzi stetnih materija (isto vazi i za joint) ako vam pruza zadovoljstvo? i ne zaboravite da na svetu sve ima svoje lose i dobre strane Peace love n unity
Spirit DancerENTUZIJASTA

apr 2005.

cemu rasprava ::histerija ::oladi 'ajde da pusimo sve (osim onoga sto ce vecina perverznjaka da pomisli a ima takvih medju vama) rastaman vibration positive
trusHardyISTRAŽIVAČ

apr 2005.

pušite i uživajte dok možete, dok vam je dobro sve je u redu. ja sam prije pušio cigarete ali odkad sam to zamijenio ganjom uopèe me to ne privlaèi a ukus mi se èak i zgadio( od duhanskih cigareta)... pušim ga jedino u ðoksi pošto miksam duhan sa ganjom. pozdrav

apr 2005.

ja ne pusim cigarete, a ni ono sto bi perverznjaci pomislili (mada mislim da sam ovo rekao vec)
JoeENTUZIJASTA

apr 2005.

Dobro, dobro, brate....niko te nista ne optuzuje :) green, dobar potez ::super :)

apr 2005.

ja pusim kutiju dnevno cigara. a jointove par puta mesecno. moj najbolji savet je da ako niste zavisni od cigara, nemojte ih ni probati ni pusiti, jer posle je tesko odvici se. ja sam pokusao vise puta, najduze nisam pusio oko mesec dana, a posle nastavio kao i pre, jos i vise! sad jako zalim sto sam uopste i poceo da pusim... kao drugo, vi se tu prepirete sta ima koliko stetnih supstanci. vecina ljudi na svetu ima mnogo vecih problema od broja stetnih supstanci. ako ne zelis da pusis cigare-nemoj; ako zelis-pusi.

apr 2005.

uz dzoint obavezno, a inace jako retko ovaj do mene taj pusi non-stop ko turcin :mrzimpc

maj 2005.

ljudi ja sam ovde skroz nov,al mi se uopste ne dopada sto ste svi bre raspolozeni za duvan!!! ja evo raspolozeno varim 3 godine i skoro nikad ne miksujem sa duvanom!!!mnogo je bolji rad same vutre, duvan je otrovan i od njega mnogo brze stondiram... eto... ! !~
trusHardyISTRAŽIVAČ

maj 2005.

dobro da ne pušiš èisti duhan

maj 2005.

pazi ja vec 5 godina treniram aktivno veslanje,bio sam i na svetskom prvenstvu...ma nebitno...bitno je da dok sam pocinjao da varim miksovali smo sa duvanom i tad nisam mogao da disem,treninzi su mi dolazili kao pakao posle propisnog purnjanja!i mislio sam da batalim vuju al sam jednom onda uzeo cistu i ujutru se nisam osecao uopste lose a na treningu sam imao slajm da pljujem al ni traga bolu u plucima...ma bre vutra je konza!TEShKE DROGE STOP!!!

maj 2005.

Fakat ne mogu zamisliti da poslije jointa ne ispusim cigaru!!!!!!!!!

maj 2005.

bljak... kvariti ukus dzidze sa duvanom... sux sux... batali to bre!

maj 2005.

A joj sta cu kada sam tako navikla. Ko zna, mozda je nekada i ne zapalim posto se rijetko kada sjecam sta sam radila onih prvih 15 minuta poslije jointa ::zidoglav
P.P.POZNAVALAC

maj 2005.

pušim cigarete, travu sam probala samo jedanput, prije 20-ak dana, i sad cekam ljeto da je malo nabavim, pa cu motat cesce jer je super...

maj 2005.

Takoðer, to mi je nekakva navika, jednostavno me vuèe.Ja sam aktivni pušaè cigareta (kutija dnevno) i svaki drugi dan popušim jedan džoks!Sada u zadnje vrijeme pušim haš, puno mi je bolji od ganje, više THC-a. Pokušavam prestati sa cigarama, i samo pušiti kanabis, ali ne ide, kod mene su cigare i ganja vrlo povezani. I obavezno kada rolam stavim 1/3 duvana. ~) Pozdrav ljudi!

maj 2005.

Hehehe i ja sam pocela sa 15. A zna se da ganja vise utice na one ljude koje ne puse cigare. jebi ga kod mene su pluca istruhla, !~
trusHardyISTRAŽIVAČ

maj 2005.

pa stani malo zdravije je pušiti samo travu, mislim manje je štetno za pluèa.
robot_minimalISTRAŽIVAČ

maj 2005.

pa stani malo zdravije je pušiti samo travu, mislim manje je štetno za pluèa. zavisi opet koliko pusis??? 20 cigareta dnevno je stetnije nego jedna sprava dnevno, isto kao sto je 5 sprava stetnije nego jedna cigareta...i tako dalje.

maj 2005.

pa stani malo zdravije je pušiti samo travu, mislim manje je štetno za pluèa. Heheheh pa da li bilo ko od nas vodi racuna o zdravlju?????????????'' ::super
zekrtENTUZIJASTA

maj 2005.

..hm..posto mmarihuanu koristim iskljucivo iz duhovnih razloga, uvijek pusim cisto.. duhan nisam probao nikad u zivotu.. nikad se nisam osjetio ostecenog zdravlja, sasvim suprotno, kad sam prehladjen i smrcam, par dimova mi pomazu da procistim sinuse, marihuana skida glavobolju, uglavnom samo dobre stvari.. ipak je marihuana "HEELING OF THE NATION"

jun 2005.

ja pusim samo cistu bez samo sam jednom mesao i nije nesto.a to da dzidza ubija mozak nije tacno meni ga je vec ubila odavno ~~
parameciumENTUZIJASTA

jun 2005.

dzidza ubija mozak nije tacno meni ga je vec ubila odavno ???? ja brate varim vec 8 god. i nije mi nista od dzidze. ja lichno mesam duhan i dzidzu. jedna stvar ni nije jasna zasto je bitno da li je dzidza zdravija ili ne od duvana? prosto to je lichan izbor coveka sta ce da radi u zivotu dokle god to ne utiche na druge. svi oko mene znaju da varim (i porodica) i u pochetku je bilo problema ali sad vise ne, razumeju me. dzidza ipluge su za mene uzivanje i to je to
ParazydPOZNAVALAC

apr 2011.

Pusim i redovno mijesam s ganjom
SekachAMBASADOR

apr 2011.

Pusio sam kutiju-kutiju i pol dnevno...ali sam prestao...sada sam vec 2,5 godine bez cigara...i uopce mi ne nedostaje... Koristim duhan u jointu, ali u maloj kolicini...i ne uvijek...
xxrobixxAMBASADOR

apr 2011.

Kutija dnevno. Ne volim mjeaat sa travom, viae volim derat istake, al' kad se nema, mora se mijeaat :)
herb-o-logistENTUZIJASTA

apr 2011.

Hehehe nepuaa sam ve 6 mjeseci iliti pola godine. Puaio sam prosje no kutiju dnevno ali je bilo perioda kad je bilo i do 3 kutije. Sad samo kad pomijeaam sa vutrom i to u maloj koli ini tek tolko da mi se pljuga ne gasi.
xxrobixxAMBASADOR

apr 2011.

Vu ea da se ne ugasi :D Ma kad imam vutre kutija 2-3 dana bez beda traje :)
herb-o-logistENTUZIJASTA

apr 2011.

Ma ja viae volim puait pljugu (d~oks) skroz laganini, a nekad kad se zapri am onda skroz zaboravim da mi pljuga gori u ruci ;) :rasta1:
Bob _MarleyENTUZIJASTA

apr 2011.

Ja pusim (Plavi walter i 160) ali best friend mi je sam travar i nepusi nikakve cigarete
FukmondoAMBASADOR

apr 2011.

pusi se na sta se naidje,domace uglavnom sa sela,solidan duvan ne prskan,cijena isto pristupacna za danasnje prilike :)
đontra voltaISTRAŽIVAČ

apr 2011.

...ne puaim i nikad nisam puaio cigare, zali boze para...
HighBadgerPOZNAVALAC

apr 2011.

Ne pusim, mrzim cigare! Probala sam nekoliko puta i uopste mi ne prija taj duvanski dim a i ne vidim smisla pusiti cigare kad mozes da pusis ganju.. :D
gargamelPOZNAVALAC

apr 2011.

pusio kutiju, nekad dve. jedno jutro se ustao i reko nikad vise. neko vrijeme sam trosio malo vise ganje, al zelja je prosla. ima vec 5-6godina.. sad mi ne pada na pamet opet pocet.. malo mozda varam, jer duhana ipak malo trosim, al sta ces, bile bi trube premale...

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se