VUTRA
ForumZajednicaOfftopicVeliki problem sa roditeljima...
LEGACY

Veliki problem sa roditeljima...

87 odgovora7,775 pregleda
CannaPlanetISTRAŽIVAČ

dec 2019.

Pozdrav drugari, nije me bilo ovde 100 godina. :) Naime, imam problem sa roditeljima, koji su veoma zatupljeni kad je u pitanju kanabis, i sve vezano za isti. Kad god im spomenem rec "trava", "marihuana", "kanabis" i sl. odmah negativno reaguju (sto je i razumljivo). Stvar je u tome sto su im doslovno isprani mozgovi u vezi cele te price oko marihuane. Sa caletom sam dosta pricao o medicinskim svojstvima kanabisa, i donekle je za legalizaciju u medicinske svrhe, ali nikako za dekriminalizaciju/legalizaciju u rekreativne svrhe. Mama ne zeli ni da razgovara na tu temu. Stvarno je neverovatno koliko ljudi, narocito oni stariji oupste ne zele da razgovaraju na tu temu i prva stvar koja im padne na pamet je "droga". Medjutim, moji roditelji ne smatraju alkohol i cigarete kao nesto sto bi se svrstalo u kategoriju narkotika, gledajuci na to kao na pijenje vode. Cale mi je pretio dosta puta da ce mi zube polomiti (u prevodu ubiti me od batina) ako bude cuo da sam duvao. Priznao sam mu da sam duvao, ali samo jedanput u zivotu kad sam bio 3. razred srednje skole, i on je to prihvatio, nekim cudom, potpuno opusteno. Pitao me je kako je bilo i ostale gluposti. Kasnije mi je pricao one cuvene "Gateway drug" price kako se sa travom pocinje, a koje su starije od tocka 3 dana i naravno netacne. Inace, veoma retko duvam. Jedan od najvecih razloga je taj sto se bojim roditelja i policije. Sestri sam priznao da duvam, i ona je to prihvatila, mada znam da je i ona protiv toga, ali mi kaze da se drzim trave i da ne radim one druge opasne droge blabla. Poslednji put kad sam duvao bilo je pre skoro 3 meseca. Kad god sam isao da blejim sa drustvom, svaki moguci sekund sam ocekivao da me cale nazove i pita sta radim, posto je iz nekog razloga toliko naporan i po ceo dan me zove, eto jel mu je dosadno pa tako je nasao nekoga da smara. I zapravo me je nazvao nekoliko puta dok sam bio bas bas navaren. Nekim cudom sam se uvek izvukao, govoreci kako sam pijan. Jednom je cak i dosao po mene, ali sam se polako treznio od trave, tako da nije mogao da me provali, a meni je srce kucalo 200 na sat da mi ne yebe sve po spisku ako me provali... Pre godinu dana je cale provalio da sam preko fejsa pisao svom drugaru kako volim da zapalim buksnu nakon treninga u teretani kako ne bih imao upale, i sestra me je u poslednji momenat izvukla, rekavsi mu da sam tu mislio na nargilu. Stalno sam pod strahom i stresom da me moji ne provale. Cale mi je isto pricao da bi me bez problema izbacio iz kuce, i da mi nikad ne bi prepisao kucu u testamentu kad umre. Eto dokle je doslo svo to ispiranje mozga. A godinama pokusavam da im objasnim da kanabis nije toliko opasan koliko se demonizuje u drustvu, na televiziji itd. Medjutim, nista od toga. Sto su stariji to vise gubim vremena da im objasnim bilo sta. Ja samo zelim da s vremena na vreme blejim sa drustvom i nekad sam da duvam, cisto da bih se malo opustio. Nisam neko ko 24/7 duva, mislim i da ne bih imao vremena za to. Uglavnom, planiram da napravim svoj grow, gde bih uzgajao kanabis za sebe i polako se vise upoznao sa tom biljkom, ali opet, roditelji mi ne bi dali da to radim. Na mene trava nikad nije imala negativna svojstva, sem te paranoje da me moji ne provale i naravno policija. Jednom sam i rekao mojima da zelim da im nabavim travu da zajedno puse, jer smatram da bi ih to zblizilo jer su u poslednje vreme konstantno u nekoj svadji. Ne znam sta da radim povodom toga. Kako resiti ovaj problem? Da im priznam, bolje bi prihvatili da sam na primer gej, nego da duvam. Mozda je problem taj sto su previse zabrinuti za mene, i da treba malo da 'olade. :) Pomozite mi oko ovoga, braco! :D

dec 2019.

Nai posao, odseli, svedi odnos sa starcima na ao-ao i rijeaio si sve navedene probleme. Pomiri se sa time da ne mo~ea staroga vola nau iti orati, jedino sebe mo~ea i imaa pravo mijenjati, i kad to prihvatia rijeaio si se i veine stresa u ~ivotu. :)

dec 2019.

Vidia kod mene nije tako,mene je kanabis spasio veceg zla i moji to znaju,sve je stvar osvjeaenosti..i ja sam svoje dugo uvjeravao ali sami su svjedo ili koliko mi poma~e u mojim problemima ali svaki slucaj je poseban.. jel tajna koliko godina imas ti frend?
KönneRLEGENDA

dec 2019.

@metalmaniac nemoj me koriti sad...:D iako si potpuno u pravu, tako jedino mo~e imat svoju slobodu @CannaPlanet ispecite ti i seka bo~ine kola ie, muffine, uveselite roditelje, ali nemojte pretjerat da ne bude im lose pa hitna ovo ono hahaha Imam iskustva s tim, tako je upalilo ali ne znam do koje mjere su zalupani

dec 2019.

iz gore navedenog mislim da ga ne bi pustili :D vidis koliko ga kontrolisu.

dec 2019.

Sve se moze al treba vremena za to i treba ici korak po korak ;)
BadiZMAJ

dec 2019.

Dobro veli Himalaya, treba vremena i treba biti uporan...kad oni protiv, ti 5X ja e za i to joa sa pravim argumentima ;)...s vremenom e shvatiti i popustiti. Mene su bili testirali, stari mi je takvu aljagu jednom prilikom zaljepio da mi je glava doslovno odletila u ormar jer bi naravno dolazio naduvan doma...al ja se nisam dao i dalje sam puaio svakodnevno...danas growam, a stara mi predla~e kakvu da si grijalicu kupim za box. :lol:
KönneRLEGENDA

dec 2019.

Imam ti konkretan primjer kako mo~ea probat, ako naravno vidia smisla u tome evo frisko mi se od stola ustali deda i baka koji su trenutno u 70tima.Bili su stali u povratku sa sprovoda. Prijatelj im je ostao slijep i ~ena mu je jedina ostala kao potpora. Istoj je nakon mjesec dana od njegove dijagnoze ustanovljen rak. Nakon dvije kemoterapije joj se slomio organizam i aktivirao tumor na mozgu a etvrta kemiterapija ju je evo usmrtila i danas je bio ispraaj. I Tako deda izmeu ostalog sad zapo ne pri ati o doktorima, terapijama, lijekovima Itd, ~ali se na liste ekanja, ~ali se na terapije, prepisane lijekove i medicinu openito pa mi je to bas bilo plodno tlo za zapo eti o temi ulja i konzumacije mare u globalu. Inace ve godinama sluaam iza lea s njegove strane kako to sto konzumiramo nije normalno i na ata su generacije spale... tako lijepo velim, pred ,sad ima i 6 godina, bio je slu aj na poslu gdje je mama kolegice bila izlo~ena kemoterapiji koju je jako teako podnijela,pa su se djeca slo~ila priuatiti joj 10ml malo kvalitetnijeg ulja .Nakon konzumacije ustanovilo se poboljaanje ali je na~alost (ne znam detalje) iz nekog razloga opet bila izlo~ena terapiji i ista ju je takoer dotukla.Nisam itala ali vjerujem da topic medicina ima bezbroj takvih primjera pa sam ti pro itaj vise o tom. takoder i tata mi je trenutno u situaciji da se oko njega prekrecu njegovi poznanici i godiata pa je itekako posluaao neke price vezane za ulja koje smo mu pri ali. ako niata drugo, Iskoristi priliku da doka~ea koliko je tu raznih drugih na ina konzumacije za puno ozbiljnije svrhe, ako ti i kada prilika bude za to, ne iz vedra neba naravno jer to bi mogao ispasti samo tvoj joa jedan pokuaaj da ti sam dobijea zeleno svijetlo. deda i baka samo su me sa nestrpljenjem sasluaali do kraja, komentara nije bilo ali njihove suze na kraju puno su govorile... nadam se da nisam smorila pri om, ima ih na tone..dr~im fige da i ti naea svoj na in i da budea prihvaen od strane onih koji bi i trebali biti najvea potpora, glas razuma!

dec 2019.

Ako je punoljetan ne mogu mu niata zabraniti. Ako nije punoljetan, ispratit emo ga sa foruma uz najbolje ~elje... :D

dec 2019.

Ja cisto sumljam da je momak punoljetan po prici koju je izneo. :confused:
CannaPlanetISTRAŽIVAČ

dec 2019.

Punoletan sam i imam 22 godine. A osecam se kao da iman 12... Razumem ja da roditelji imaju samo dobru nameru, u smislu da deca ne pocnu da se drogiraju, ali malo ko od njih shvata da su cigarete i alkohol narkotici i da i te kako mogu da budu stetne po coveka, cak i vise od vutre. Medjutim, alkohol i cigarete su nasiroko prihvacene na balkanu. Problem je u edukaciji i informisanju. Ljudi moraju znati sta je opasno a sta nije po ljudsko telo i psihu. Jbt cale je pre 3 godine slucajno otisao na moj mejl i video notifikaciju sa ovog foruma! To sam zaboravio da napisem gore. Jos me je pitao "ko su ti ovi vutra.org?!". Ja sam se izvukao pa sam mu rekao da je to sajt gde ljudi "prodaju ulje od kanabisa za rak". Jos sam sa jednog sajta narucio spravicu za motanje "cigara", i tu me je provalio, ali sam mu rekao da zelim da prodam drugaru iz srednje za kao vise para nego sto vredi. Dobro sam se izvukao haahhaahhaah :D :D :D
flop87ZMAJ

dec 2019.

na momente i zvucis kao da ti je 12 godina :D
h0ndaZMAJ

dec 2019.

"Ja sam se izvukao pa sam mu rekao da je to sajt gde ljudi "prodaju ulje od kanabisa za rak"." Po meni si ovo totalno glupo rekao i napravio, bolje bi ti bilo da si im objasnio cemu ovaj forum sluzi i pokazao sta sve ima na forumu pa bi onda i oni mozda poceli mjenjati misljenje i vidjeli o cemu se radi. Neobicno da te starci bas toliko moraju kontrolirati zvati i svasta nesta ako im nisi dao povoda, cudno je to sve malo!
CannaPlanetISTRAŽIVAČ

dec 2019.

Pa da sam mu to rekao on bi bio u fazonu "sto se ti toliko zanimas za tu marihuanu" blablabla. Znam kakav je i bolje je da sam tako uradio... Definitivno trebam naci posao, mada u isto vreme i studiram tako da treba uskladiti ta dva.
h0ndaZMAJ

dec 2019.

Pa onda ako znas kakav je/su sta trazis savjet ovdje ne moze ih niko od nas znati bolje od tebe samog!
CannaPlanetISTRAŽIVAČ

dec 2019.

Bukvalno niko u mom drustvu ne vari, tako da jedini savet mogu pronaci ovde. :)

dec 2019.

t ilazes sebe ili sta? a sajt na kome se prodaje kanabisovo ulje protiv raka mu je ok odgovor? nema blabla serser kenjkenj? i odakle ti da se ovde nesto prodaje? naivno je sve to. 'el ce neko da sa"rani ovo? :D
BadiZMAJ

dec 2019.

CannaPlanet Ne ku~im te...ako ti se vari, onda vari. Ti sam dajea preveliku va~nost tome, a udia se svojim roditeljima. Kao da se pripremaa za ruski rulet.:D Pri aa kao da ti to nisu roditelji, mislim da je tebe samo strah suo iti se s njima...stani pred njih ponosno i reci: "varim ponekad" i gotovo, mo~da e biti burno ali vjeruj mi nee te izbaciti ili sli ne gluposti...blef koji smo svi proali, ti kao dijete si im najva~niji u ~ivotu i kad tad e te sasluaati, samo treba probiti led.:)

dec 2019.

Vutra.org - savjetovaliate za bra ne i obiteljske probleme vezane i nevezane uz kanabis, i meuljudske odnose openito. Mislim da ovakvog foruma nema nadaleko i naairoko... :) edit: kad ste ve ovdje, usput nau ite i poneato o uzgoju biljaka, ili barem u~ivajte u slikama. :lol:
Planer80LEGENDA

dec 2019.

Ok... "ispitivao si teren", roditelji su zaklju ili da si narkoman ili da si na putu da to postanea i stavili su te "pod mere". Ako stvarno imaa 22. godine, mislim da je problem mnogo dublji i nije za internet ve za savetovanje psihologa. Za eto neki slu aj da nemaa baa te 22. probaj sa akolskim psihologom. Reci pri u jednom probao, nije ti se svidelo i od tada ti je ~ivot pakao. Ti ovde nemaa problem sa vutrom, problem je u porodi nim odnosima.
PalacZMAJ

dec 2019.

Ako stvarno imas godina koliko kazes, a mtorci te toliko jaau ( ove e nemas svoju privatnos, ale ti lista mail...) tu nesto gadno smrdi. Ja ti ni 'leba ne bi dao a kamo li da duvas.
GoLeeAMBASADOR

dec 2019.

A tvoje opravdanje da ne mozes studirati i raditi u isto vrijeme ti ne pije vode, jer sve se mo~e kad se hoe (iz licnog iskustva)! Mislim da bi to roditelji jedva cekali jer bi smatrali da si napokon doaao pameti. Otvori se uleti kao cimer ili si nadji djevojku, jarana ("jaranicu") i uzmite 2soban stan prepolovis cifru za troakove i imas svoju slobodu te brze ces odrasti, napokon ces i nauciti prvi zadatak kako sebi napraviti dorucak,rucak i veceru! Ako ti je tesko uraditi ovaj prvi zadatak onda ti predla~em ostani kod roditelja pogni glavu dole i ostavi se kanabisa. Jer te ne mogu zamisliti kako bi tek oprao svoj vea i uradio dezinfekciju kue i poplacao re~ije (sto upravo rade tvoji roditelji umjeto tebe i jos mnogo mnogo toga viae) i jednom sedmicno bar im odnjeo kakav takav poklon i interesantne dogodovatine iz tvoga samostalnog ~ivota. Budi sretan ato ih joa uvijek imaa i dok te hrane, a svako jutro im se zahvali na to ato te jos uvijek nisu sutnuli na cestu jer imaju pravo ako si star "22god." Ove pretjeranosti sad sa omladinom je nemoguce razumjeti ni ispratiti to ispusi sve sto ima grama u roku 12h dok ne mora da ide kui (nemaju respekt i ljubav prema kanabisu) gdje ga ceka topla kua, hrana ufrizideru, ispeglana garderoba za sutrasnje prepusavanje.Pa nakon 4x ne primjecuju nikakav efekt samo im je u glavi daj da su "prepusene face".
KönneRLEGENDA

dec 2019.

dajte netko lock sve teme vezane za obiteljske, bra ne, Itd probleme..ocito smetaju pojedinima

dec 2019.

Sto napadate momka :) Ima takvih slucajeva. Bilo je vec na forumu. Malo i zescih pritisaka od strane roditelja. Nisu svi roditelji isti :) Ovi njegovi spadaju u tezu kategoriju,jbg. Nije tu problem u travi. Problem je u njima. Ako budes moj rob do kraja moga zivota...dobit ces kucu (ili slom zivaca) :D Trenutno momak ovisi o njihovim financijama,neda mu se dodatno sljakat (neda se ni meni)... i to je to. Jbg,morat ces slobodu zaraditi na tezi nacin :) Zavrsi fax,zaposli se i onda starom kazes: Javi se kad mi budes htio prepisati kucu. Odo ja malo u Njemacku :D

dec 2019.

Oni kojima smeta vjerojatno i sami imaju sli nih problema koje si ne ~ele priznati... ;)
flop87ZMAJ

dec 2019.

Javi se kad mi budes htio prepisati kucu. kad umre svakako ce mu ostati kuca, po zakonu jelte. malo crnjak al ebiga

dec 2019.

Kao prvo, oslobodi se straha. Stanes pred roditelje, udahnes duboko, da sto vise rijeci iskazes i to bez pauze, pa im sve lepo priznas, a oni neka ti oproste sto su te tukli. Kazi im da si gej, da si navucen na iglu, da si fasovao sidu, jer si orgijao sa petoricom. Reci im da te trazi murija, jer si sa tom petoricom upao bracnom paru penzionera u kucu i brutalno se izivljavali nad njima, sve dok nisu otkrili gdje su zastekali tek dobijenu penziju od 6300 dinara. Reci im da vam to nije bilo dovoljno da se "popravite" pa ste morali uletiti kod jos dva bracna para penzionera, a pri trecem upadu ste zaboravili navuci kapuljace preko glavuse, jer vas je kriza zestoko cepala, i da vas je tom prilikom snimila kamera i obavezno ih zamoli da ti pomognu u nevolji. Ako te prilikom citanja ovih grozota strah jos uvijek nije popustio, daj adresu da im to umjesto tebe kazem. Plasis se "polomljenih zuba" plasis se da ne ostanes bez kuce, a nisi kredit za nju uzeo da bi je napravio... Jebes caletovu kucu, tvoja je ona koju vlastitim trudom sagradis. Vise ces je cijeniti, roditelje ces vise cijeniti, a bogami i sebe ces vise cijeniti. Umjesto strahopostovanja gaji postovanje prema roditeljima, a to mozes jedino ako ste medjusobno iskreni. Po prici, tvoji su prema tebi iskreni. Razumijem da si mlad i da tesko mozes shvatiti sta ti hocu reci, al vjeruj da ti nemas nikakvih problema sa roditeljima. Roditeljska briga je sasvim prirodna stvar, cak i kada je pretjerana. Problem je u tebi i tvojim strahovima, bez obzira sta ih prouzrokovalo. Reci im da ponekad zapalis i gledaj kako ti pada teret s duse. Rijetko varis, a pravis dramu kao da su ti gore opisani scenariji olaksavajuca okolnost.

dec 2019.

Jedva sam ekao da Papa Romeo doprinese ovoj temi. :D

dec 2019.

Citam naslov teme "Veliki problem sa roditeljima" Pa sam pomislio ..nije valjda su se starci produvali ,pa kradu ganju i rizle od maloga. Uglavnom ..naslov nije dobar.
BadiZMAJ

dec 2019.

Papa je rekao sve :thumb::respect:, jedini problem je strah. Vrijeme je da se suo i i pree preko toga.:)

dec 2019.

Moj punac je takav otac :) Mora bit po njegovom :D Inace nezna da zet duva a ne bih volio ni da sazna. Za kcer zna da pusi cigare,no ne pusi pred njim :D Zapalim,pa idem u posjet puncu i punici :) Da zivim pod njegovim krovom,nebi sadio indoor...nema sanse :D Imaju yebachku nekretninu na moru i punica zna reci: tko nas bude dohranio,po zaslugama :) Nisam bio vec 2 nedjelje,sutra mi ne gine :):

dec 2019.

Ven ..evo ja cu dohraniti punca i punicu..za nekretninu. Ja to uz pravilnu prehranu rijesim za 2 mjeseca :)

dec 2019.

iskreno sam vidio temu ranije al sam ceko da neko posvoji konacno malog...ko zna, mozd je talent...:) nekako mi opa cupa najnjezniji, mama i tata u jednom... :rofl: , ako se glasa kome emo malou dat na udomljavanje ja glasam za opu... :razvaljen::
EdibBENTUZIJASTA

dec 2019.

Dok si pod njihovim krovom i "zastitom", koliko god bili "zatupljeni", postuj ih i njihove zelje. Nece biti uvijek u pravu, ali vazavaj.
CannaPlanetISTRAŽIVAČ

dec 2019.

Vidite, cale mi je od malena govorio kako je narkomanija uzasna stvar koja vodi u propast. Imam rodjaka koji se vec skoro 15 godina muci sa narkomanijom, ne znam da li je u pitanju kokain ili heroin. I stalno me smara sa onom pricom kako se od trave pocinje. Jednom sam mu rekao u lice "A sta ako se pocinje od alkohola?", i tad me je pogledao kao poslednju budalu, u fazonu "aj sta kenjas tu, alkohol je super stvar, sta fali napiti se nekad?". Oni su klasicni baby-boomeri i ne mozes im promeniti misljenje da si bogotac. Takva je to generacija. Jednog dana cu im slobodno reci sta radim, pa neka me ubiju od batina, izbace iz kuce, odreknu preko novina, ne interesuje me. Smuci mi se ponekad kad pomislim u kakvom drustvu zivimo, narocito ovde na Balkanu gde su mnogi ograniceni kao balkon. Cak sam i razmisljao da odem sa svojima kod psihologa ili psihijatra i da im tamo priznam. Znam da ovo sve zvuci retardirano sto pisem, ali tako je. Nema mi druge. Roastujte me slobodno. :/ A i sto su me neki toliko isprozivali ovde? Ocekivao sam da cu dobiti vise iskrenih saveta. :)
BadiZMAJ

dec 2019.

Svi smo ti rekli svoje iskreno mialjenje, svatko na svoj na in...nitko nije mislio niata loae.:) Na~alost, u takvom sistemu svatko od nas se na neki na in prije ili kasnije morao izboriti za tu svoju ajmo tako rei "slobodu." }elim ti da ato prije doea na svoje.:)
Z&NZMAJ

dec 2019.

Znaa onu staru narodnu-i nogom u dupe je korak naprijed ;)
mencentryPOZNAVALAC

maj 2020.

Daj stari isto smo godiste(ako zapravo imas 22), ko ti moze nesto zabraniti majke ti? Moji meni ne mogu zabraniti ali ja licno ne zelim duvat i dolazit preduvan njima pred oci, uzgajat pred njima i sl. Majka nalazila nekoliko puta kesice, rizle, lule... zna da zapalim tu i tamo i sad trebam uzet i zapalit pred njom? Mislim da bi to bilo veliko nepostovanje prema roditelju da gledaju kako se mi preduvavamo ier oni ne znaju sza je to i mi u njihovim ocima izgledamo kao da smo se uboli spricem... kad covjek postane svoj skroz na skroz(ima svoj krov nad glavom, posao, zenu...) tad uzmes i radis u svojoj kuci sta god da pozelis! Edit: Ne gledaj oca kao nekog ko ce ti ostavit pisljivu kucu i auto, treba da ga gledas kao prijatelja, to je problem nas balkanaca...
pannonianLEGENDA

maj 2020.

Ma pre esto sam vidio gdje roditelji djecu kontroliraju kao marionete. Jedna nit krivnja, druga prijetnja, trea rjeaavanje problema... Iskreno, na tvom mjestu bi zavraio ovu godinu faksa, slijedeu zamrznuo, naaao posao, zaradio atogod i nau io raditi neato, iznajmio stan i, bacio grow... Brate mili, trebaa udahnuti punim pluima, ato dima, ato slobodnog zraka Sa starcima e onda nabolje, kad vide da se sam boria, da si zadovoljan... Jer uope nije rije o vutri. Nju ne treba onda ni spominjat. A ako ne bude bolje, joa viae mo~ea biti siguran da si dobro postupio Sretno
SljokicaPOZNAVALAC

maj 2020.

Post je iz 2019. ali evo danas itam i kadar neverica.

maj 2020.

Kakve to ima veze? Bolje da je digao temu nego da je otvorio istu. Ovo nije jedna od tema koje zastare, pa neko digne temu od prije isusa. (a ima i toga u velikoj mjeri ovdje na forumu) Ovo je ipak aktuelna tema kod mladih konzumenata drage nam biljke.
CovjekCvitAMBASADOR

maj 2020.

A sta je s braton el ga caca ispribija il se ostavija one jedne doke u 3 miseca? Ako imas 22god i bojis se da ce te stari istuc onda je to veliki problem, to nie bas zdravo, nemas 12 13 godina pa da te tuce. Ali iz toga se da sve iscitati - nisi dovoljno zrel, to i oni vide i osjete i u tome je sva srz tvog problema. Krene li stari samo drzi cvrsti guard :lol:

dec 2020.

Druze moj jako si zategnut, Aj zapali jedan opusti se malo, Kreni malo eae da duvas Bole e te tuki
sergio11AMBASADOR

5. jan 2026.

Iako dosta star post, savjet iz osobnog iskustva mozda pomogne. Doduse znam da je zabranjeno spominjanje u mnozini, ali smatram da ovo nije problem jer je bilo bas, bas davno i nije toliko zabrinjavajuce. Kao klinci, sa 20 godina, tad najbolji kolega od malih noga i ja, odlucimo da growamo, prve korake smo naucili ovdje, i tad nam je njegova mama upropastila cijeli box, i tad je on slusao svaki dan prigovore od svojih doma zbog puaenja, nezaposlen, zivi kod mame i tate, ovisan o njima, kontrola ~estoka. Nakon nekolko mjeseci piljenja u mozak zbog jedno te iste stvari, dolazimo kod njega, on govori svojima da je pronasao posao i da vise ne zeli njihove financije. Tu je doslo do zaokreta za 180 stupnjeva.  ako ces samo zaradivat i brinut o zivotu, mi ti necemo prigovarat za puaenje nakon nekoliko mjeseci su zapalili svi za stolom. Mislim da svatko od starijih, roditelji, familija gledaju drugacije na tebe ako si zaposlen, obavljas sve sto trebas, zivis normalan zivot ali navece zapalis, a drugacija je situacija kad spavas doma do podne, samo palis jednu za drugom i ne radis apsolutno nista osim urokane setnje po kuci. Svakako bi svakome tko misli pusit i growat preporucio da se zaposli i osamostali, drugacije ce vas gledat doma i lakse ce preci preko takvih stvari. Ja osobno nebi nikad odobravao sinu da pusi a da s druge strane ne radi nista i samo krade Bogu dane. Sinko zaposlis se, brines o svojim financijama i zivotu, nitko ti nece prigovarat za koju frulu. Kad ste ovisni o financijama, prostoru, hrani, zivotu svemu, jbg normalno da vam vise nad glavom 24/7. I jbt da ti tata ide na mail i kontrolira sve, malo bolesno druze, imas 22 a ne 12.

6. jan 2026.

Evo link za veoma poucan video u kojem je sve objasnjeno da i mala djeca razumiju ..... ako nakon ovoga ne razumiju onda nema pomoci!!! -f0Nvd-Oe-g

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se