VUTRA
ForumZajednicaOfftopicPrisluškivanje mobitela
LEGACY

Prisluškivanje mobitela

94 odgovora13,745 pregleda
UNDERCOVERPOZNAVALAC

feb 2009.

Razmialjo sam i bilo bi dobro da se o ovome malo raspravi i sazna ato viae inforacija o prisluakivanju mobitela od strane redara zakona:icon_lol:... na temelju ega oni mogu prisluakivati, i kako to odkriti dok nebude kasno... pozz
Kurblaj KanAMBASADOR

feb 2009.

A to ako se i radi rekao bi da se radi samo veim ribama i koliko znam takve stvari im mogu samo pomoi u istrazi ali ne i kao dokazi na sudu
RosieLeeISTRAŽIVAČ

feb 2009.

navodno se svaki sms bilje~i i to je kao opasno. iz pouzdanih izvora. to je kolko ja znam. a za mobitele, neznam. pretpostavljam da je vei rizik ko je na pretplati, zbog registracije, imena i sli no. al sad baa da presreu ekipu koja si rijeaava peticu za vikend... teako :)

feb 2009.

koliko znam kod nas se snimaju svi razgovori i sms-ovi svakog gradjanina... naravno vise pozornosti se obraca na velike ribe...
DžidžadžojacPOZNAVALAC

feb 2009.

SMS ne koristim ato se ti e ovakvih radnji NIKADA. Mo~da imaju neki filter re i koji ima olakaava posao, pa za svaki slu aj uvek poziv, nemam kredita za poziv, ne radim niata.

feb 2009.

nikada kljuchne rijechi ni sms ni poziv ni kroz zezanje jer vam stavljaju broj u bazi i koliko kenjate toliko idete gore
RosieLeeISTRAŽIVAČ

feb 2009.

a koje su to rije i to no!? jel zna iko? jel se konta plastelin kao klju na rije ? kako im se da sluaat svih nas, zaboga, ata ne zapale joint rae, nek rade neki pametniji poso.

feb 2009.

Bez kljucnih rijeci trebalo bi vam cjela kina da pregledava smsove. Kljucne rijeci su sleng koji se koristi. Pa sama znas koje rijeci valjda. Ako ne znas ti onda sumnjam da ce i oni znati.

feb 2009.

zato jednostavno o takvim stvarima pricas na kavi... A sms tipa kava tu i tu u tu uru ne bode bas previse u oci :D ako se otkrije da su prisluskivani razgovori ili citani smsovi....zar nije to zadiranje u privatnost i zar se na osnovu toga nebi mogla dignuti tuzba? "Al ako prisluskuju,ful me strah jer sam sa starim neki dan pricao o uzgoju u garazi...naravno kroz zajebanciju,joj sto cu sad - sarcasm mode off,offtopic mode off :P"
RosieLeeISTRAŽIVAČ

feb 2009.

ma vutragenjo, razumjem ja to, pa nisam smarsa pala. poanta oko klju nih rije i bijaae dakle da nesmjea re ocu preko moba daa kosit travu u nedjelju, ili re prijateljici da njena simpatija voli malu Maricu iz 8. b, nemoa re da je ispit bio pljuga, nesmjea re da se igraa s plastelinom, nesmjea re ou shit! nema mi baa logike. meni nekako sumljivo to da oni sad amabaa SVE razgovore snimaju. i mislim isto ko habibi, ne bi li to bilo kraenje ljudskih prava, ovo ono? ku~im da policija smije kad oe, al SVIMA, alo, e?!? pa kolki to kompjutor oni imaju? :D idem spavat, po ela sam spammat.

feb 2009.

So te briga ako si vec cista, a sada da oni svaki poziv slusaju svakome, nebi reko. Slusaju sumljive osobe i ako slusaju, za poruke znam da se sve biljeze i operateri muraju ih cuvati 6 mjeseci (Hr) to je bilo i po novinama i vjestima. Ako se vec nesto rjesava ili se mora rjesiti barem ima brojeva jeftino, npr. uzmes tele2 broj za 25kn rjesis sta imas i bacis a jedan broj stalno koristis i pazis sta saljes sms-om i razgovaras
BlacknessISTRAŽIVAČ

feb 2009.

kupi 4 sim kartice, jeftine su, i mijenjaj kad imas nesto sumnjivo za pricat ;) Mozda sam malo paranoik, al paranoici rijetko padaju :sun2:

feb 2009.

ja koliko sam cuo je da preko moba na neke kljucne rijeci se aktivira snimanje poziva koji oni kasnije preslusaju pa ustanove koliko je ozbiljno i o kome se radi
krasta-zgPOZNAVALAC

feb 2009.

sumljam,mislim da im treba neki sudski nalog il tak nesto da prisluskuju odredenu osobu:lock:

feb 2009.

sve u svemu, nemojte se bavit dilanjem ili sreivanjem veih koli ina po koje se mora i dulji put i ne bi trebalo bit nikakvih problema:) kolko sam dosad primjetio (za poznanike), policija je jedino intervenirala kad je netko iaao po vee koli ine ili ako se dru~io s mafijaaima/dilerima:) a i ako sam dilaa, i to ne samo vutru nego i kemiju, panduri e samo hvatat mulce da drukaju, pratit e situaciju i onda kad po~ele i intervenirat...glupo je mislit da su panduri glupi...to im je posao kojeg rade ve godinama i imaju tehnologiju da ine ato ~ele...a i injenica da ako kuria milijon put po buxama, a oni tra~e, jednom da ti se neato dogodi viae i nije nemogue...pa ak i da netko i je totalno glup:icon_lol: :2flip: ne valja podcijenjivat protivnika jer mu time olakaamo put ;))

feb 2009.

dzabe mijenjate kartice kada se biljezi kod od mobilnog aparata

feb 2009.

mijenjanje kartica ti nis nece pomoc, svaki mob ima svoj kod, i po tome te mogu upratit gdje god da si... jedna cura je od svoje frendice chopila mob (najbolje frendice xD) i prodala ga na pijaci, moj frend je kupio taj mob, da bi mu za par dana dosal policija i rekla kako je ukraden.. tak djabe mijenjaj kartice, ako zele da te nadju nacice te...
mr.skunkAMBASADOR

feb 2009.

takozvani IMEI ali ne bojte se nista ako nemate veze sa nikakvim krim miljeom mozete pricati sta hocete boli nekog ***** za vas prisluskivanja se boje krimosi a ne obicna raja.

feb 2009.

utipkas *#06# i dobijes IMEI Jeli istina ako si veca riba, poznat i evidentiran i znaju otebi dosta da nema veze otkud zoves i s cega zoves da se automacki pali snimanje preko glasa?
ataraxiaISTRAŽIVAČ

feb 2009.

sve se prati. al njih briga za ljudska prava i pravo na privatnost. ne znam za vas, al ja se ne osjeam kao da sam u demokratskoj dr~avi gdje se poatuju sva ljudska prava i gdje vlada pravda .vlada samo interes. zapravo me viae niata ne mo~e iznenadit, odavno su preali granicu. diktatura i kontrola. samo ato je provode na neki aminkerski i slatkorje iv na in. bezobrazno i podlo. :(
extranoizeENTUZIJASTA

feb 2009.

pa treba stalno mijenjat te "klju ne rije i", bit maatovit, ima rije i u rje niku kolko oea i joa najbolje kad sam smislia neku nebulozu :icon_lol:
UNDERCOVERPOZNAVALAC

feb 2009.

stvar je u tome ato kad si rjeaavam robu zovem minimalno 10 ljudi... od onih koji nikad nemaju do onih koji neprodaju ispod 10g i bave se sa svime i sva ime... tak da me to prisluakivanje pomalo zabrinjava... i joa sam na predplati... jbg.. tak da ono... malo paranoja.. jako puno ljudi pri aju o tim klju nim rije ima..
extranoizeENTUZIJASTA

feb 2009.

zovi s govornice...ak ti nie daleko od doma :rofl:
Bezze_SaAMBASADOR

feb 2009.

Samo bih dodao.... Moj veoma veoma veoma dobar prijatelj (ko otac) bio je u muriji samo jer su mu prisluakivali mob. (Slu aj - Gaai i ostali u Sarajevu) u tom jednom razgovoru, samo ato je rekao jednoj ~enskoj osobi: Citiram: "Nemoj bona, ne budi glupa pa da svjedo ia, ubie te kakav je..." ovo ubie te mislei na batine, ali on je odrapio od 10.okt 2008 do 04.02.2009 i to SAMO i SAMO radi te re enice. To je bilo dovoljno kao sudiji (tu~ilac tra~io....) da ga pritvore, a taj ovjek, NIKAKVIH poslova, nema niti je imao (ilegalnih) sa Muhamedom Ali Gaaijem, mene su zvali na int. razgovor, i morao sam se javljati na svako sudjenje...elem da ne du~im, Nakon svega, Gaai je dobio 6 mjeseci USLOVNO!!!! i svi su puateni do 10.02.2009 Et' ata je muriji dovoljno bilo da zatvore ovjeka koji ima nekih 60-tak godina.... naravno, mislim poznaju se, poznajem ga i ja (dovoljno)... Al' hoi da ka~em ata je naaoj muriji bilo dovoljno da ga pritvore, teretili ih sve za org. kriminal, a njega kao "Utjecaj na svjedoke..."

feb 2009.

tehnichki je danas malo te~e prisluakivati nego u vreme starih relejki ... prvenstveno za prislushkivanje treba sudski nalog. isti tada neki od djelatnika agencije koja istra~uje pojedinca donosi do TSP-a te je ovaj du~an u najkrachem roku ispostaviti vezu sa njihovim uredom gdje ovaj mo~e slushati sve shto ga zanim. pretpostavljam da je za tako neshto dobiti fakat morash bit velka riba ili se dru~it s velkim ribama... isto je i sa SMS-om. u to ulaze i e-mail poruke i svi podatci koji su proali s IP adrese (mislim na prachenu) pojedinca. sve se mo~e danas u doba IP komunikacija... svaki e-mail ostavlja za sobom trag iz kojega se vidi sa kojeg je rachunala poslan. chak ide do toga da se zna ako racunalo i promjeni mre~u u totalu! to se tehnichki zove MAC adresa. svaki ureaj koji se koristi u telekomunikacijama bilo kojeg oblika(internet;mobilne komunikacije;fiksne telefonske mre~e ama bash sve) ima MAC adresu. da stvar bude bolja (sad skroz izazivam paranoju vjerovatno) postoje softveri koji mogu vidjeti sve tekstualne forme izmjenjene izmeu dvoje ljudi dakle; MSN, ICQ, SKYPE isto tako nisu po~eljni za izjnjivanje poruka takvog sadr~aja. taj softver (mislim na specifichni koji se koristi u mre~nim tehnologijama) mo~e s neta skinuti bilo tko... na svu srechu ne mo~e ga koristiti bilo tko jer je prilichno kompliciran i da bi se vidjel shto netko komunicira sa nekime (upload & download) taj netko mora biti online u istoj mre~i kao i jedan od subjekata nadziranja i joa k'tome cjelo vreme mora buljit u ekran. svaka stranica koja na sebi ne sadr~i https nije sigurna zato josh moramo zahvaliti programskim charobnjacima sa ovog foruma shto nas shtite od svih upada i tako to ... evo kaj ja nebi radio nikako: starci isto imaju komp koji ide na internet preko nekog zajednichkog ureaja slu~bena mre~a neke radne organizacije wireless reshanja mre~a. ako to ne radia nemash se kaj brinut!!!! ekipi koja najvishe koristi wireless reshenja za spajanje na internet savjetujem malo mre~nog shkolovanja kako bi zashtitili svoje podatke, vjerujem da bi ja mogao ovdje malo pomochi svakome koga bi eventualno zanimalo kako se zashtititi http://computer.howstuffworks.com/firewall2.htm eto tu malo i o vatrozidu
Bezze_SaAMBASADOR

feb 2009.

Bravo, kona no neko da posta pametan post, a ne da lupa gluposti ili ponavlja ve re eno.... a ato se ti e OVOG foruma (sajta) admini su se potrudili da lanovi se osjeaju ato sigurnije, tako da ovdje slobodno, bez ikakve paranoje od upada murije i sl....(mogu se reg. i itati, ali sve je to irelevantno, tj. bez dokaza... prema tome: "murjaci, drotovi, imate mahanje iz SA i nabijem vas na k-u-r-a-c i joa vas zavrtim da se vrtite ko na balerini, svaki koji ita ovo!!!" kao ato vidite forum i stranica je preba en na SSL (Secure Socket Layer) koji na po etku umjesto http://www.vutra.org stoji https://www.vutra.org i odmah znate da ste na sigurnoj lokaciji ato i browser mo~e potvrditi malom ikonicom kao katanac (zaklju ano). Takoe svaka stranica gdje kupujete neato sa karticom, ako nema SSL (tj. na po etku ne piae https://) nije sigurna, i ne pomialjajte da tu ostavite podatke... jer veoma lako mo~ete ostati bez pfeninga!!!!

feb 2009.

Ja ne znam sta ce ovaj topic na Clanstvu i Idejama....ako ko moze da me prosvijetli.
bongashLEGENDA

feb 2009.

Preba eno u 'sve i svaata'
Bezze_SaAMBASADOR

feb 2009.

Mene ne pitajte.... nego autora valjda :), samo dadoh svoje mialjenje na predhodni post.... :)
mr. GuchoAMBASADOR

feb 2009.

pa vi niste normalni, pa ko koga tu jebe u pakšu s prisluškivanjem... ono brate, brate gospođo, ono, ono, ono pa jel vi uopće mozga imate pazi sljedeće: ajde da netreba muriji nalog a treba i teško ga dobit, ajde da svi operateri daju da se snima, a nedaju nikako; u minuti razovora snimano nikakvom kvalitetom se dobije 60kB podataka, ajde to * 3-5 miljuna koliko je aktivnih sim-a u hr (samo za hr), a i većinom se govori i do 5-10 min a i više ako su koji povjerljivi razgovori, ja nekad znam i do sat ipo prićat, ajmo uzet 2 min prosjek a nije; i da je manje podataka u min; minimalno 10 poziva dnevno= 10*100kB*4miljuna = 4000000MB-a dnevno - 4terabajta mjesečno = 120TB a reko je neko 6mj nešto da se ćuva, i ajde poruke ćemo raćunat mjesečno nekih 30-ak TB-a mjesečno 150TB * 6mj= 900TB-a u 6 mjeseci samo storanja, a koji bi to procesor podnio da sprema to sve, a kamoli ono šta je reko onaj car da ti prepozna glas, pa to je znanstvena fantastika; to samo gledao u nekom filmu kao objekt radnje (malo teško podnosiš vutru pa ti se mješaju filmovi i realnost) a da zaboravio sam sve dodatne informacije uz razgovore koje kompovi bezveze spremaju, dužina snimke, IMEI (koji ste spomenuli), broj koji se zove i ko zove, ajmo još mizernih 100TB u 6 mjeseci... ajde braču CUT THE CRAP ja znam neke likove koji više od 10godina raspačavaju preko istih mobova do količina od 500€, a nabavke su po kilo i više pa nikad nikome ništa ova tema je apsurdna i kreirana pod paranojom nakon prekomjernog konzumiranja vutre :D
TarkiPOZNAVALAC

feb 2009.

Pa sta ti je 200TB podataka mjesecno? za jednu kompaniju poput t-c.o.m.a. pa to ne dodje ni parsto hiljada kuna mjesecno imaju oni mashine za spremanje nije to bed mislim da si i sa nalogom fulo cajac sudiji samo kaze imam osnovanu sumnju i ovaj potpise papir :D i onda ides radis, radis glupo pa te roknu

feb 2009.

Ja sam uvijek gledo ta prisluakivanja viae na jedan zdravo-selja ki na in:icon_lol: poato je veoma teako/nemogue do do to nih i preciznih informacija, mislim, jedino da pitamo pandure, na elnike, operatere bla bla da nam odaju svoje skrivene metode:2flip::lock: onda ti ne preostaje puno nego stvorit neku logiku...plus ata se kreemo svaki dan meu ljudima i gledamo tko pada, kada, na koji na in i zaato... po meni, nalog je bitan jedino ako se on ~eli iskoristit na suenju kao dokaz...al onda e neku veliku ribu fino sjebat uskok pa no problemos...za manje diler ie, ako pandur ima informacije, njemu ni ne treba nalog kad on s njima osobno se koristi...i zamisli da ovjek ~eli da padnea, da je vrijeme, da zna koje su ti buxe s ekipom, da te malo po malo mjesec dana prati i onda jednog dana hop, zna ka a ti si razbijaa glavu kako je on slu ajno mogo naletit baa u tom krivom trenutku:costumed-smiley-027 jer ovaj zakon je tako nategnut i pun rupa, da pandur sve mo~e izmislit i kasnije se izvla it na osnovanu sumnju, glavno da bio osobno pored tebe:) Jer ono, ako ovjek zaklju i: ma ne, sve te paranoje su prekomplicirane, preskupe, prenemogue opet ne valja...ako zaklju i: oni sve mogu, prate nas, prisluakuju, za petama su nam i prepuateni smo njihovoj milosti nemilosti opet ne valja:rofl: ne znam, sredina je tu negdje...jer bogami, svaki dan vidim policiju barem 20tak puta, pa 2-3 civilna auta kako non stop cirkuliraju izmeu 2 grada, pa ljudi svakodnevno padaju, dilaju, padaju nove buxe, ljudi zavraavaju po pritvorima...mislim, znam da su to budale ata se time bave uope (oni koji dilaju), ali je injenica da je murija zapravu non stop tu negdje i ne mo~ea si priuatit ni jednu jedinu pogreaku...odma najebea, ekaju ko gladni psi:lock: tako da u svakom slu aju treba ih do~ivit kao nekog tko ima tehnologiju (barem ikakvu), kao nekog tko ima mo, ~elju da hvata ljude jer misli da mu je to neka ~ivotna misija i kanal pomou kojeg e se i~ivljavat za "viai cilj", kao neko tko zapravo nas lovi a ne mi njega (za svoju jebenu statistiku). A joa i danas svijet i tehnologija takvi da se non stop vrte prema sve veem tehnoloakom nadzoru ljudi... ovje e, pa ljudima se ve produktivnost mjeri u otkucajima srca, znojenju pri odreenim zahtjevima, kamere svugdje, aparati svugdje, ne mo~ea se ni posrat bez da ti satelit ne provjeri ata si jeo:icon_lol: tako da moja neka poanta bila bi: uvajte se ato viae, bez nekakvih optereivanja ata i kako...jednostavno se uvat i ne podcijenit policiju! (gotovo svaki puaa kojeg znam je danas pao, tako da) Kako bi rekli hipiji, ako si paranoi an, onda znaa tek pol istine:rofl::vb_whip:
mali.medoPOZNAVALAC

feb 2009.

plave gice i ostale slu~be..RH imaju vrlo "kompetentnu" prisluanu opremu da klepe i najmanjeg pikzibnera od dilera da je to od "dr~avnog interesa"... al kolko tolko nije pa ok... to je ao se tie opreme&kapaciteta ipak smo tranziciska zemlja tj. zadnja linija stoga su brodo naoru~ani... a sad ja to govorim iz donekle proverenokonpetentnih izvora al ko ato rekoh par puta uvek ima ALI..:signs054:NE EMO PARANOJEEE!!!
Seed weedISTRAŽIVAČ

feb 2009.

sto se tice prisluskivanja mobilne telefoni tesko je izvesti. jedino je moguce uz pomoc tetra sistama telekomunikacije koji se koristi u policiji. uglavnom se koristi sistem baznih stanica. u tom sistemu operativci policije dobiju listing od mobilnog operatera na kom je zabelezeno vreme poziva i vreme sms kao i brojeve od koga su pozivi i prema kome su upuceni, takodje je tako i za sms. zavisno od sistema trazenja mogu biti 2 sistema trazenja: 1. preko ID broja mobilnog telefona 2. trazenje preko SIM broja (odnosno broja telefona) u slucaju da dodje do zahteva da se koristi prvi sistem, svako ko ubaci bilo koju drugu karticu registruje se kod operatera i tacno uz pomoc baznih stanica se moze udvrditi reon na kome je koriscen mobilni (npr. bazna stanica Novi Beograd) i tako se utvrdjuje na kom se reonu nalazilo lice u odredjeno vreme. kod drugog sistema to je isto ukljuceno, ali se samo proverava u odnosu na vas mobilni broj
Petar PanPOZNAVALAC

feb 2009.

ne ku~im te, o kakvom tra~enju ti govoria? ovdje je rije o prisluakivanju. ajde ako znaa objasni malo taj tetra sistem za prisluakivanje. @gaucho zaato bi oni snimali svih 3 milijuna korisnika? snimaju se pojedinci za koje sudac izda nalog, i u tom slu aju to je valjan dokaz na sudu. a za snimanje razgovora nekih 100, 200 ljudi ne triba memorija iz sf filmova. jednom mom poznaniku je bio prisluakivan kuni telefon jer ga je esto posjeivala jedna osoba, naravno umjeaana u neke kriminalne radnje. ovaj moj je bio ist, ali mu je taj drugi roak i dobri su joa od malih nogu. na kraju je bio joa pozvan u policiju na razgovor, i tamo mu je sve objaanjeno o emu se radi, i rekli su mu da su ga prisluakivali i da za sad nemaju niata protiv njega, al' da im je i dalje sumnjiv. onaj drugi je zavraio u zatvoru na 6 mj. zbog svog nedjela (nije bilo niata povezano s ilegalnim drogama).
mr. GuchoAMBASADOR

feb 2009.

netko je gore reko da se snima i sprema sve 6 mjeseci, od bilokoga, pa sam malo izra unao... a i pretpostavljam da je nabavljaa vutre u rh oko 100.000-500.000, svak je uvjek preprodao bar 10kn, i ata, sad treba u sudca za svakog pojedinca tra~it presluakivanje naravno da se tra~i presluakivanje nekih velikih faca, a ne nas riba i ribica koji u 10 godina okrenu kao on u pola dana zato se nema ko ata ovde bojat osim ako ima 100M2 grow halu
Petar PanPOZNAVALAC

feb 2009.

taj netko (SlaMar) je mislio na sms poruke, a ne na pozive, nisi dobro pro ita pa si se d~aba mu io ra unat :-) sla~em se u potpunosti :thumb:
LaidbackPOZNAVALAC

feb 2009.

Ma, ako vec radite s necim i bojite se murije, mijenas svakih par dana imei i karticu pa si na miru... :)
GreenManAMBASADOR

feb 2009.

Nisi u pravu laidback.Moras da menjas ceo telefon.Znaci stari bacis negde u tri lepe i nabavis novi,obavis par razgovora bacis i novi(naravno zajedno sa karticom) i onda opet nabavis novi i karticu.Tako je jedino sigurno da niko ne moze da te nahvata.Recept je proveren od strane organizovanih kriminalnih grupa.Ovde su telefone za takvu upotrebu zvali "specijali".
GreenManAMBASADOR

feb 2009.

Ali zaista nema potrebe za paranojom.Niko od nas im nije interesantan.Nemaju oni ni resursa ni vremena da se zajebavaju sa obicnim duvachima na taj nacin.
LaidbackPOZNAVALAC

feb 2009.

Telefon centrali preko odasiljaca salje 2 ID podatka - IMSI (serijski od SIM kartice)i IMEI (serijski od telefona). Tako da ako promjenis karticu, nis ti ne koristi jer se vidi da je telefon ostao. Kod starijih Nokia DCT3 telefona IMEI je moguce mijenjati - data kabela + box (ili dejan flash), programcic i eto ti novog telefona. Jedino moras staviti aktivni IMEI. Mozes staviti IMEI od bilo kojeg telefona - pa te centrala prepoznaje ko samsung a ti imas nokiu Promjenis karticu, promjenis IMEI i tako svakih par dana i nema boga da te nadju preko providera. Postoje druge metode (kombi, lociranje itd.), ali za rijetke ribe Kod novijih je to teze jer je IMEI malo bolje pohranjen (plus sto postoje dvije verzije imei-a, jedan je u eepromu jedan bog zna gdje), iako se kod nekih moze i sa obicnim usb kabelom
brendPOZNAVALAC

apr 2009.

Mobilni je najveca izdajica mnogi su nastradali zbog sms-a i razgovora.Tako da nemojte to raditi ili radite ali strogo pod siframa.
Grasak99ENTUZIJASTA

apr 2009.

Nekoliko pogresnih cinjenica je napisano u ovom topicu. Necu kvotati svakoga, nego iznijeti tocne informacije. Sto se tice pohrane podataka, izvadak iz Uredbe O OBVEZAMA IZ PODRU JA NACIONALNE SIGURNOSTI REPUBLIKE HRVATSKE ZA PRAVNE I FIZI KE OSOBE U TELEKOMUNIKACIJAMA Ukratko: -spremanje podataka 12mj -spremanje SVIH podataka (glasovno, tekstualno, slikovno) -pracenje SVIH korisnika http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/339667.html Tajni nadzor podataka o telekomunikacijskom prometu lanak 20. (1) Pravne i fizi ke osobe iz lanka 2. ove Uredbe moraju uvati podatke o telekomunikacijskom prometu ostvarenom unutar i preko vlastitih telekomunikacijskih kapaciteta. (2) Podaci iz stavka 1. ovoga lanka moraju putem propisanog tehni kog su elja biti raspolo~ivi OTC-u za razdoblje od posljednjih 12 mjeseci. (3) Pohranjeni podaci trebaju sadr~avati i podatke koji su nastali kao posljedica uspostavljene telekomunikacijske veze u slu aju kada na istu nije odgovoreno. lanak 21. Pravne i fizi ke osobe iz lanka 2. ove Uredbe du~ne su pohraniti sljedee kategorije podataka potrebnih za otkrivanje i identificiranje izvora komunikacije: (1) U slu aju fiksne i mobilne telefonije;  broj s kojeg je inicirana komunikacija,  ime/prezime, naziv pravne osobe i adresa pretplatnika ili registriranog korisnika. (2) U slu aju Internet pristupa, e-poate, Internet telefonije i drugih oblika podatkovne komunikacije;  dodijeljeni korisni ki identifikator ili telefonski broj za svaku komunikaciju u javnoj telekomunikacijskoj mre~i,  ime/prezime, naziv pravne osobe i adresu pretplatnika ili registriranog korisnika kome je dodijeljena IP adresa, korisni ki ID ili telefonski broj u vrijeme komunikacije. lanak 22. Pravne i fizi ke osobe iz lanka 2. ove Uredbe trebaju spremati sljedee kategorije podataka potrebnih za otkrivanje i identificiranje odrediata komunikacije: (1) U slu aju fiksne i mobilne telefonije:  odabrani broj (broj koji je pozvan), a u slu aju dodatnih usluga (usmjeravanje ili prenoaenje komunikacije) i broj na koji je komunikacija preusmjerena,  ime/prezime i adresu pretplatnika ili registriranog korisnika. (2) U slu aju Internet pristupa, e-poate, Internet telefonije i drugih oblika podatkovne komunikacije:  korisni ki identifikator ili telefonski broj pripadajueg sugovornika Internet telefonske komunikacije,  ime/prezime i adresu pretplatnika ili registriranog korisnika, te korisni ki identifikator pripadajueg sugovornika u komunikaciji. Ima jos par zanimljivih clanaka, citajte ako vas zanima. Sigurni IM razgovori su naizgled moguci, ali bolje ne riskirati. Skype ima enkripciju, ali austrijska policija je izjavila da oni imaju pristup skype razgovorima. Postoji jos Secure IM za korisnike Trilliana ali je on tako slabasan da ga netko moze probiti za minutu. http://en.wikipedia.org/wiki/Secure_communication#Programs_offering_more_secure_communications Sto se tice mobitela, Laidback je 100% u pravu. Novi IMEI i novi IMSI ce sprijeciti vase lociranje i prisluskivanje. Ali dzaba ako vi to uradite i onda nazovete drugu stranu koja ima stari broj pa ce drotovi kad-tad skuziti koji vam je novi broj. I tada zamoliti operatera da im dostavi sve relevantne podatke za taj novi broj prije nego su ga skuzili i eto sranja :)
VirtuousISTRAŽIVAČ

apr 2009.

Da ka~em par stvari u koje sam siguran po ovom pitanju: 01. Razgovore prisluakuju samo kod 'velikih riba', ali imaju jednu sasvim logi nu metodu. Svaki put kada 'velika riba' okrene neki broj, npr. zove 'malu ribu', tada i 'mala riba' biva prisluakivana kada pri a s nekim treim. Tako pandur ine rade mre~u koje ide do odreenog stupnja, ovisno o procjeni. Dobar primjer je operacija Indeks, koja se nedavno dogodila u Hrvatskoj gdje su svi profesori 'pali' upravo tom metodom. 02. `to se ti e isklju ivo spremanja bilo kakvih podataka, a da se ne odnosi isklju ivo na bivau Yugu, u S.A.D.-u postoji kompanija koja je specijalizirana za prikupljanje podataka o doslovce svakome i to putem svih moguih sredstava: telekomunikacijom bilo kakve vrste, anketama, procjenama, facebookom, itd. Oni doslovce imaju hektare i hektare zgrada u kojim skladiate te podatke. Ok, to je S.A.D., ali htio sam rei da spremanje podataka nije nikakav problem, pogotovo ne velikim kompanijama koje imaju svoje podru~nice u ex Yu zemljama. 03. Ali mjesta paranoji nekoj i nema baa previae ako duvate u osobne svrhe i ne kur ite se s tim okolo.

sep 2009.

ma prisluskuju oni djavla crnoga imaju oni crnu listu ako si im sumnjiv ili ako si uhvacen ti si prekrizen pratit ce svaki korak ....ako si normalna osoba nece ti nista niti ti mogu prisluskivati sto je privatno privatno je i tako bi trebalo ostati ...ali najbolje je bez moba nesto najgore sto je covjek smislio...vise stete nego koristi

feb 2010.

e, na sopstvenom primeru znam, da tek posle oduzimanja telefona krenu da te prisluskuju... i to naravno samo ako napravis neko vece sranje ili vec imas dosije... inace, duvaj diluj ex sp esid sta oces niko te preko moba nece uhvatiti.. to se jednostavno ne radi tako. Znaci da bi te uopste slusali i trazili prvo moras pasti... sto mogu samo debili kao sto sam bio ja kao mali.... u suprotnom nikako... ali nikako.

feb 2010.

Tak dileri i najlakae padaju,poznavo sam jednog lika koji je svu robu rjeaavo na jednom mjestu u to no tolko sati,i tak svaki dan.Mi ga recimo nazovemo u 2 on nam ka~e tek u 8 naveer na tom mjestu.uvijek je bilo isto mjesto i isto vrijeme,kad bi doali tam ve pun k.... rulje bi eko tog frajera.... Jednom je imo malo viae robe i javio je to svima koje je imo na mobui kad su se skupili,murija je okru~ila to mjesto i pola kvarta je palo.... A sad moa si mislit kak je saznala,da je neko cinko bio bi 2m pod zemljom,preko mobitela,prisluakivala je i pametno ekala da se skupi ato viae rulje,da ih ato viae popada,jbg nisu oni glupi,to im je poso.Jest da ih niko ne voli ali sami su htjeli bit murjaci...zato najboilje kad se o tom pria aifre. Oni vjerojatno znaju ime se mi bavimo ali ih jednostavno ne zanimamo,male smo ribe,privest e nas jedino ako sluajno padnemo,a ovi malo vei nek se paze,jer kad oni padnu najmanje joa 10 ljudi vuku sa sobom bile male ili velke ribe....pametni e sadit i puait za sebe,nee razgovarat o tom prek mobitela astit e frendove tu i tam im rjeait ak e trebat i za njih se vjherojatno nee znat..
TriptankLEGENDA

feb 2016.

Ima jedna jako dobra serija, zove se "The Wire", u prijevodu ~ica. Mislim da su 4 sezone, svaka po desetak epizoda. Ako niste gledali seriju, niste svjesni ata ste propustili ;)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se