VUTRA
ForumZajednicaOfftopicJedna priča :)
LEGACY

Jedna priča :)

18 odgovora1,021 pregleda
ManciISTRAŽIVAČ

jun 2014.

Prije nego ato iata zapo nem ako sam na krivo mjesto postiro neka moderatori premjeste Ovako jednog sun anog dana stavljeno je nekoliko menki na klijanje reci cu vam i datum ako pogodite koliko je malena stara :D http://i.imgur.com/MULS45i.jpg http://i.imgur.com/r6NLCN0.jpg ata je njena pri a kad je menka proklijala stavio sam je normalno u aau bilo ih je 4 jedna bilj ica je preminula :P ostale jos 3 dvije su nastavile napredovati kad sam malo bolje pogleda ovu ata zaostaje uo io sam pri dnu stabljike da se stanjila kao konac ona gljivica je napala i ja ata cu uzmem makaze i odsje em joj korijen i nako stabljika ostala mislio sam je bacit ali neato mi nije dalo i ja stabljiku od 10cm zabodem nazad u zemlju i dosta navlazio vjerovatno i mater zalijeva haj ga znaj :P uglavnom zaboravio sam na nju i danas sam je na prozoru slucajno ugledao i gledam kontam se trebala je se davno sasusit i danas da je prebacim u malo finiju posudu vidim ima i fin korijenski sistem zna i samo je u istu zemlju zabo i zalio dobro vodom viae niata i pustila je korjenje eh sad vama iskusnim pokusajte odredit koliko je stara sretno :)

jun 2014.

stara je dosta da je presadia van u zemlju... :) ako se ovo ~utilo na listovima nastavi airiti onda je moraa prebaciti i u malo finiju zemlju, ne samo "u malo finiju posudu"...
ManciISTRAŽIVAČ

jun 2014.

ah druze vjeruj od nje ja necu niata ja sam je pikno i ostavio sam danas je zalio prvi put sa 50ml vode i 2.5ml plantela list a neka je u toj posudici neki zvergl :D al to zutilo se ne siri stoji vec dugo :) i hajd da kazem 43 dana je stara :P
JackDanielsAMBASADOR

jun 2014.

Po kojoj formuli ide na 50 ml vode 2,5 ml plantelle?
ManciISTRAŽIVAČ

jun 2014.

pa u 43 dana nije dobila ni 0,5ml kamo li 2.5ml i odosmo u off topic htio sam vam pokazati samo to jer sam prije itao o jednom takmi enju najmanja biljka da se uzgoji sta znam ta moja ima 43 dana i 7cm edit: tek sam sad primjetio da na jednoj slici piae Domai proizvod hahah :P

jun 2014.

to sto si citao odnosilo se na biljke uzgojene iz semena, ne kontam cemu ova tema, ima o kloniranju bar 5 tema
ManciISTRAŽIVAČ

jun 2014.

cemu tema ovako da objasnim opet ja ovu biljku nisam klonirao znaci napala ju je gljivica i isisala stablo ja sam je presjekao i vratio je nazad onako i pocela opet razvijat sistem sad sta je fazon sto je 43 dana i tako malehna zanima me ata ce biti do kraja s njom

jun 2014.

ja ne kontam kako ne kontas da je to kloniranje, odsekao si deo biljke, zabio u zemlju i ona pustila koren, nebitno da li je bilo gljivica ili ne, skinuo si klona i sad radi dalje najnormalnije sa njim kao sa bilo kojom drugom
Big LLEGENDA

jun 2014.

to ti je old school kloniranje kako ti power kaze, mislis da su prije 200 godina imali clonex? :D
ManciISTRAŽIVAČ

jun 2014.

a dobro nisam isao s tom namjerom zna i moze se dovesti i u cvjetanje ona mala ? hahaha bice to zanimljivo :P

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se