LEGACY
Moj tlak
10 odgovora1,482 pregleda
green_floyd
ISTRAŽIVAČ88 REP25%
→ Entuzijasta
green_floydISTRAŽIVAČ
nov 2009.
nov 2009.#1
Naime kolege moj tlak je danas pao kad sam doaao na posao..radim u knji~ari i na polici sam vidio knjigu koja se zove :
iste glave bez cuge i trave XD naime uhvatio ja to
itat da vidim kakvu propagandu piau... unutra sam tako banalne gluposti naaao da je to za krepat.. autor knjige je prof.dr.sc. slavko sakoman .. ja sam odvojio 10-15min pa sam mu poslao jedan mail na adresu sa par pitanja.. pa eto unutra vam piae to
no ata me aokiralo XD
Poatovani gospodine Sakoman.
u vaaoj knjizi "
iste glave bez cuge i trave" naveli ste u jednom djelu i citiram : "Kod droge tipa kanabis,marihuana i haaia (trava,~i~a,ait) u po
etku nema nekih vidljivih oate
enja ili te~ih posljedica, pa ih zato mladi smatraju lakim drogama i zagovaraju njihovo uzimanje. no one takoer u mozgu djeluju na brojne receptore, uzrokuju istovremeno razli
ita djelovanja. Istra~ivanja su nedvojbeno potvrdila da se neposredno nakon konzumacije :
X zna
ajno manjuje sposobnost u
ejna. Pam
enje gradiva je ote~ano, sporije je prisjeanje kod ponavljanja, a i motivacija da se sjedne uz knjigu je oslabljena.
X smanjena je i koncentracija prilikom obavljanja slo~enijih poslova, poremeena je psihomotorika brzina reagiranja u iznenadnim situacijama, ato poveava rizik stradavanja u prometu
prvo da Vas pitam koja su to istra~ivanja? Ve dulje vrijeme
itam o marihuani i njezinim djelovanjima porjeklu itd. nigdje nisam nasao istra~ivanje koje je potvrdilo to ato ste vi rekli
sad bi vam rekao da ovo ato ste napisali da smanjuje koncentraciju nije istina. Pod utjecajem marihuane lakae se koncentrirat i do do zaklju
ka. a ovo zadnje ato ste napisali da pove
ava rizik stradavanja u prometu Poatovani gospodine ja bi vas onda pitao zaato je alkohol legalan? u S.A.D. godianje se automobilskih nesrea uzrokovanih maihuanom dogodi tolko da se mogu nabrojat na prste jedne ruke dok se za alkohol brojke kreu u milijunima. Joa sam primjetio da u Vaaoj knjizi podjela droga ide ovako:
1.droge koje smiruju, usporavaju i uspavljuju
2.droge koje stimuliraju i uzbuuju
3.droge koje uzorkuju poremeaj opa~anja.
Po Hrvatskom zakonu droge se djele na legalne i ilegalne ,to niste spomenuli u knjizi, legalne droge su alkohol i cigarete koje puno viae, ozbiljnije a i
eae atete ljudskom organizmu.Vaaa gore spomenuta knjiga ima svoju svrhu i apsolutno se sla~em sa nekim vaaim pogledima oko teakih droga, ali razmislite malo ako marihuana tako djeluje na ljude zar zaista mislite da bi ju legalizirali u nekim zemljama? Kokain, heroin... to su droge , marihuana nije jedna od njih
Ispri
avam se ako sam vas uvrjedio ili neato tako ali zanima me odkud
ste izvadili te
injenice te bi vas molio za odgovor
nadam se odgovoru .. ajd sad odo da radim XD jebe me direktor :b_lame:
green_floyd
ISTRAŽIVAČ88 REP25%
→ Entuzijasta
green_floydISTRAŽIVAČ
nov 2009.
nov 2009.#2
p.s. ovo zadnje nadam se odgovoru.. to mu nisam slao.. to je za vas XD
Red Weed
ENTUZIJASTA381 REP45%
→ Poznavalac
Red WeedENTUZIJASTA
nov 2009.
nov 2009.#3
Ma sakoman je zatucana budala koja nema pogled ni o cemu...
hehe nikakvih istrazivanja nicega, sve sto prica su njegove izmisljotine...
meni nije jasno kako si ljudi uopce mogu dospusitit da im sakoman predaje, da citaju njegove knjige on je osobno i javno idiot teske vrste....
EDIT: zapravo nisam sve rekao o ovoj temi...
Sakoman kao prvo nije uopce kompetentan govoriti o droga i njihovim utjecajima... njega je do pozicije nekog borca protiv droge i kurca palca prvenstveno digla politika...
Nema nijednog znanstvenog rada vec samo njegove knjige ili ti nabadanja u prazno...
Nikad ali nikad nije objavljena uspjesnost njegova ljecenja... ocete znati zasto koristi terapiju metadonima... Moj ajmo rci frend/poznanzik umro je od zatajenja srca radi metadonske terapije koju mu je sakoman prepisao... hehhe roditeljima savjete djeli lik koji je i sam diler... hehehe... akko vam se djete drogira dovedite ga k meni ja cu mu dati tablete... hehhehe...
Nikad nije objavljenja njegova uspjesnost, nikad nisam procitao njegov neki znanstveni rad a lik je kao psihijatar ovo ono... nadodamo na to da je teski idiot koji moze svekom sve reci u facu i da se njegove knjige preporucaju svima... pa i njima...
Iskreno ja takvoj osobi ne bi mogao ni sms napisat a kamoli poruku... mozes ga ti zapitat i priupitat ali je on vec samog sebe uvjerio da je u pravu i to je jedino bitno...
Tako da mislim da ti ovaj mail njemu nece nista predstavljati a ni tebi... svejedno lijepo od tebe na trudu...
green_floyd
ISTRAŽIVAČ88 REP25%
→ Entuzijasta
green_floydISTRAŽIVAČ
nov 2009.
nov 2009.#4
cuj uvjek vredi pokuaat XD.. a apsolutno se sla~em s tobom :D
Red Weed
ENTUZIJASTA381 REP45%
→ Poznavalac
Red WeedENTUZIJASTA
nov 2009.
nov 2009.#5
eto s nadom ocekujem da ce ti odgovoriti ali ne vjerujem u to...
Ipak je on dr.sijfdsfmvc.swfijpavdsa. Sakoman hehehe...
Tarki
POZNAVALAC1.040 REP49%
→ Ambasador
TarkiPOZNAVALAC
nov 2009.
nov 2009.#6
De ajde zaato pitate takva pitanja sakomana?
boli njega qrac koda on ima vremena za "debile"
kategori
ki, sva droga je loaa po njemu
osim alkohola, nikotina, kofeina :icon_lol:
zaebi to, rae pitaj neku babu za kakvu biljku il posadi vutra
baa me zanima ato e rei, aj javi ak lik odgovori
nov 2009.
1 / 6
nov 2009.
nov 2009.