VUTRA
ForumZajednicaOfftopicSimptomi po prestanku konzumiranja
LEGACY

Simptomi po prestanku konzumiranja

51 odgovora30,154 pregleda
Space_LuluLEGENDA

okt 2017.

Poato je tema "Koliko treba konzumirati..." zatvorena, iz po meni pogreanih razloga da je "prealo u raspravu" i "klju aj ovo dok Svemirka Lulu ne izvali joa neku veu glupost o fizi koj krizi na vutri". Imala sam ~elju da otvorim posebnu temu o simptomima po prestanku konzumiranja kanabisa. Ovo nije teorija zavere, nisam ovde doala sa druge planete da bih ljudskoj rasi uskratila pristup svetoj biljci kanabisa, i da joj ukaljam ime. :rolleyes: Ve mislim da je diskusija bitna. A iz nekog razloga kao ato se na anti-kanabis forumima (pretpostavljam) ne piae o dobrim stranama, tako se i na pro-kanabis forumima ne piae o loaim. A ako neko zna jednu stvar na ovu svetu koja ima samo dobru ili loau stranu zamolila bih da me obavesti. :spliff: Simptomi "skidanja" se javljaju ako je osoba konzumirala kanabis na regularnoj bazi nekoliko meseci pre prestanka. Nemaju svi iste simptome, neko ih i uopate nee imati, ali dosta ljudi ih ima. Ne mo~e se znati unapred ko e iskustiti simptome, i zavisi od dosta i subjektivnih i objektivnih faktora: koli ina, frekvencija konzumiranja, potencija, na in (paljenje, vape, ulje), vrsta, itd. Odprilike 1/3 ljudi iskusi 3 simptoma (ali je statistika tu vrlo diskutabilna i nedovoljno odraena). Svi simptomi mogu dugo da traju (ili da nestaju pa da se vraaju) jer se polako izbacuje iz tela. Naj eai simpomi su: 1.1 Insomnija/loa ciklus spavanja 1.2 "}ivi" snovi (mogu biti loaa iskustva) Ova dva mi nekako idu zajedno. Jer loa ciklus spavanja mo~e biti uzrokovan "~ivim"/vivid snovima (koji esto mogu biti i lucidni, da se nastavljaju, pretapaju i sl). Konzumiranje kanabisa uti e na REM fazu sna, tako ato je smanjuje. Kada se prekine sa konzumiranjem REM faza se poveava (u odnosu na prosek) i to dovodi do ovakvih snova. 2.1 Manjak apetita 2.2 Mu nina i bol u stomaku Li no i par proverenih primera da po par dana apsolutno niata nisam jela. 3. Preznojavanje i " udna" kontrola temperature tela Uglavnom se u tekstovima navodi do preznojavanja, ja to nisam imala toliko izra~eno (ali je bilo poveano u odreenim fazama) ali sam imala neato ato bih nazvala " udnom" kontrolom temperature tela ato mislim da spava u ovu kategoriju (da mi je iznenada toplo, pa hladno, pokrivam se pa se otkrivam i sl) 4. Nervoza i razdra~ljivost 5. Depresija 6. Anksioznost Ovo je ve airoko diskutabilno, i iako znam neke primere ovoga ne mogu rei da kanabis direktno izaziva ovo. Mo~da indirektno, ali mo~e biti joa dosta uzroka. Ima joa simptoma (mogu se nai dole u izvorima) ali ovo su neki koje ja mogu li no da potvrdim i uglavnom se izdvajaju kao naj eai. Pretragom pojedina ih simptoma mo~ete nai i postove korisnika po forumima da su imali takva iskustva. `ta mo~e da pomogne: Piti dosta vode i istih te nosti Sok od borovnice Ako se neko dosta preznojava potrebno je da nadoknadi kalijum Kardio ve~be (generalno ve~banje) (svaka preporuka) Smanjiti unos kofeina ako postoji problem sa spavanjem Smanjiti unos masti ako postoji problem sa ishranom Izvori: https://www.leafscience.com/2014/09/13/marijuana-rem-sleep-dreams/ https://www.marijuana-anonymous.org/literature/pamphlets/detoxing-from-marijuana https://teens.drugabuse.gov/blog/post/marijuana-withdrawal-real https://herb.co/2017/05/31/withdrawal-symptoms-stop-smoking-weed
Vutric420ISTRAŽIVAČ

okt 2017.

Neznam sta da ti kazem, neke sam simptome osobno imao, a neke ne. Recimo, cesta je pojava da ljudi imaju strasne snove, imao sam i ja. Mogu ti objasniti neke stvari: 1. Insomnija - Cisto sumnjam da bas "svi" ljudi imaju problem sa time. Ja kada sam prestao hibrid pusiti sam spavao normalno, jedino su snovi bili problem. 2. Snovi - Slazem se sa time. To bi moglo proizvesti neku vrstu nesanice tj. Strasni snovi, ali dosta ljudi ima i jako dobre snove, a i takodjer sumnjam da se netko zeli probuditi i ne spavati par sati zbog dobrog i lijepog sna. Ja sam krenio pusiti Indicu po noci, zbog sna i spavanja, a Sativu po danu, cisto da prodjem kroz dan sto ljepse. 3. Kontrola tijela - Nikad mi se nije dogodilo, ni nikom u mom drustvu koji su prestajali sto ih ima otprilike 5-10. Tako da kada pogledam statistiku, 7 ljudi da nisu imali taj simptom mi nije slucajnost. 4. Manjak apetita vjerujem da se lagano objasnjava, THC ti aktivira dio u mozgu koji je zasluzan za osjecaj gladnoce tj. Kada si high, jedes sve blizu i oko tebe. Tako da mozak do tada navikne da mu jedna supstanca govori sta da radi, i kad prestanes mozak jednostavno zadrzi tu naviku par dana. 5. Mucninu nisam nikada imao, niti znam za nekoga tko ju je imao poslije prestajanja. 6. Nervoza, razdrazljivost, depresija itd.. - Moguce je da neki ljudi postanu takvi jer im je dosadno bez biljcice, tako i meni. Sa ovime te nisam htio vrijeati, nista takvo, samo sam htio izraziti svoje misljenje o tome da nisu sve stranice koje govore u vutri na internetu tocne. Nadam se da si naucila nesto iz ovog "mog" iskustva, Smoke on! :banana_rasta:
TriptankLEGENDA

okt 2017.

Znam stvarno puno ljudi koji puae vutru i koji su radili pauze, ali nitko mi se nikad nije po~alio da je u toku apstinencije imao mu nine i bolove u trbuhu, niti preznojavanja i udne kontrole temperature tijela (toplo-hladno). Takve simptome imaju (uz pregrat drugih) imaju ovisnici o heroinu i teakim drogama, a ne puaa i marihuane. Marihuana je laka droga. Evo objaanjenja: Pojam lake droge koristi za one droge koje izazivaju blagu psiholoaku zavisnost ili je ne izazivaju uopate Pojam lakih droga se naj eae upotrebljava za indijsku konoplju (marihuanu ili haaia) jer nije povezana sa smrtnim slu ajevima, niti kriminalom i nasiljem meu korisnicima, niti postoje dokazi da izaziva fizi ku ovisnost. MARIHUANA NE IZAZIVA FIZI KU OVISNOST!!!
jesamZMAJ

okt 2017.

ne bih sada iala pro ni contra, ali kada se malo bolje pogledaju simptomi "odvikavanja" koji se navode, to su zapravo isti simptomi zbog kojih se trava i preporu uje, pa je nekako i logi no da se bez trave vrate ;)

okt 2017.

ja zbog ovoga i koristim :) mislim da sam rodjen nadrkan, sto se kaze, a depra dosla pre 20ak godina.

okt 2017.

ovo ko malo jaci mamurluk :)

okt 2017.

Ma jaata, meni ovo zvu i ko loa znanstveno fantasti ni film. Sve ekam di e neko spomenuti zmajeve al niata. avo ovaj Joke uvjek zakuha :D. Iskreno ja sam aludirao na fizi ke simptome, tu ih baa ne vidim kao takve. Depresija, razdra~ljivost, nesanica, anksioznost, nervoza sve spada u psihi ke. Viae manje svi nabrojani simptomi dolaze iz glave. Struka je svoje rekla, viae pratiti stru ne analize, statistike, studije i sli no. Davno je medicina provela studij o tome i nakon godina testiranja je dokazano da nema fizi ke ovisnosti. Mislim izvori odakle skupljaa info su ti pogreani, raznorazni blogovi, samoprozvani experti, copi-pasteri i sli no. Na ~alost takvi sajtovi su puni dezinformacija, poznato je da je to ~uti tisak virtualnog svijeta. Osobe koje tvrde da su zbog trave pro~ivljavale fizi ku krizu su uglavnom osobe labilnog karaktera, bez jasnog ~ivotnog cilja, mogue i traumatizirane u dijetinstvu, bez svojeg Ja. Razlog toga je uglavnom razma~enost, loa odgoj, loae druatvo, previae slobodnog vremena, nedostatak fizi ke aktivnosti. Sve se to da srediti na vrijeme. Uz to sve treba i nai unutarnji mir i da vidia miline. U protivnom uvjeria svoju psihu u plasiranu dezinformaciju, ljudski um je udo, te se uvjeria u neata tako, pa ti psiha postane okida za motoriku i nastane ti fizi ka kriza. Zna i kod psiho-fizi ki zdrave osobe se neata poput toga nemo~e dogoditi.
hazeriZMAJ

okt 2017.

Kramp i lopata;)ces da vidis "insomiu":D
klada1115POZNAVALAC

okt 2017.

Ovaj @No Joke je magia kad se pojavi
FeltLEGENDA

okt 2017.

Ja od kad sam 97 zapalio prvi oks ne prestajem duvat do danas.Dva puta sam bio prisiljen od strane jakih snaga tj. "zakona" al ne zbog dima ve ne eg drugog :D No,ho u rei da nikad nisam susreo nikog sa spomenutim problemom ak smatram da taj problem ne postoji. Umialjeno je to sve tak da bez brige mo~ete da izbacite sve insomnie koje su vas snaale. O tome govore kvazistru njaci koji neznaju razliku te odmah pripisuju sve biljci.
dedaZMAJ

okt 2017.

Simptomi po prestanku konzumiranja lije e se ne prestajanjem konzumiranja, odnosno samim konzumiranjem kao takvim! :)
bubinhoAMBASADOR

okt 2017.

simptomi? nepoznato meni. vise sam sklon misliti da je to nacin zivota tj., mi, kao devianti, abnormalni imamo drugaciji mentalni sklop i to je sve sto nas dijeli od tkozvanih "normalnih". nemam potrebu opravdavati nikome svoj nacin zivota. a sto se konzumacije tice, isto kao i sve drugo u zivotu. ako mi pase onda je na meniju. kolicina je proizvoljna, bilo je perioda kada sam bio high 24/7/365, bilo je perioda kad mjesecima nisam zapalio, sve je to osobna preferenca. poceo sam vrlo mlad sa 15 godina, zivot mi je priredio svakakva s*anja ali i veselja, rat, bolest... kako bilo i sto se desavalo ja nikada nisam prestao konzumirati erbicu, cak i kad sam bio hospitaliziran u vise navrata, uvijek sam zivio svoj nacin zivota. poprilicno sam informiran o tematici, posto sam proveo dosta vremena u bolnici okruzen medicinarima svih vrsta, boja i okusa imao sam priliku razgovarati s njima o travi kao alternativi i misljenja su od, ne nikako preko nezelim iznesti svoje misljenje do ovo niste culi od mene. neki moj zakljucak slusaj svoje tijelo, radi ono sto ti cini dobro i informiraj se i uci. nikad nisam imao nikakvih problema zato sto sam prestao pusiti. sada, nakon dosta iskustva, mogu reci da bez trave ne bih bio covjek kakav jesam i vjerovatno ne bih bio ziv.

okt 2017.

Evo iz vlastitog iskustva. Prvi put sam u nekim osamdesetim zapalio i od tada manje vise stalno pusim. Zadnjih godina prakticiram pauze od nekih par mjeseci, recimo 9 mjeseci pusenja i 3 mjeseca pauze da se organizam malo odmori. Razloga za pauze ima vise i nije do nase omiljene biljke nego do mog nacina konzumiranja, barem tako mislim. Kad pusim, pusim. Znaci od jutra do sutra, svako sat-dva male jointe pomjesane sa duhanom, tako da mi se efekat smanjuje iz dana u dan. Posto inace ne pusim cigarete s'vremenom mi pocne smetati duhan, tako da pocnem kasljati - ide na pluca (zato trenutno trazim vape). Jako puno jedem. Sve mi je jako ukusno na vutri, pogotovo slatko. Istovremeno se jako malo krecem, jer radim od kuce na PC-u - znaci chill i jako mi je dobro, opusteno dok pusim. Ali zbog te kombinacije jela i ne kretanja nabacim komotno desetak kilograma u prvih par mjeseci pusenja i izgubim kondiciju. Moram reci da u to vrijeme volim navece i koju casu vina popiti, znaci i to utice na citavu situaciju. Sada oko ovih simptoma kad prestanem. Kad pravim pauzu prestanem duvati, piti, setam dnevno satima kroz sumu, jedem striktno 3 obroka dnevno, treniram itd. Znaci 180 stepeni okretaj, par mjeseci dok tjelo vrati u neko optimalno stanje. Skoro sve tacke gore mogu potvrditi u prvih par sedmica. Nesanica - prvih par dana je odvratno. Pokrijem se pa mi bude vruce da plivam u vodi, otkrijem se zmrznem se. Tako skoro cjelu noc. Snovi - strasno zivi. Naravno kad sanjas neki fin san sve je ok. Ali i losi snovi su jako zivi, tako da je to prvih dana odvratno, barem tada kad se lose sanja. Nervoza - prvih dana puno sam nervozniji, to cjela okolnost primjeti. Stvari koje na vutri uopste ne primjecujem pocnu me nervirati. Svaku sitnicu cujem, i tesko mi se koncentrisati jer me sve pocne nervirati. Apetit - prehranu, kao sto sam objasnio potpuno promjenim dok ne pusim. Izbacim slatko, i nemam onih nagona da non stop nesto jedem. Znaci to je namjera, i skinem dole tih nekih 10-tak kilograma u ta 3 mjeseca - tom kombinacijom od zdrave, disciplinovane prehrane i pokretanja. Depresija - manje vise. Par puta sam prestajao sa namjerom da zauvjek prestanem. U tom slucaju me depra pucala, jer ta pomisao "nikad vise vutru" je grozna. Sada kad prestanem, znam da je trenutno i da ce skoro ponovo doci period vutre, tako da depre bas i nemam. Znaci ovo je jako subjektivno, i ne radi se samo o vutri, nego praticno ostavljam i duhan i alkohol u tome periodu, tako da mozda i to utice. Takodjer mislim da je puno do neumjerene upotrebe. I da se razumijemo, dok pusim vutru meni je jako, jako dobro - barem psihicki. Na tjelo mi taj nacin zivota utice negativno. Cilj mi je uskoro kad ponovo pocnem pusiti, samo na vejp pusiti i ne svako sat vremena nego mozda nekih 4-5 puta dnevno - mozda poslje obroka i pred spavanje. Nisam taj tip koji moze reci, "ok, sad cu pusiti samo vikendom" - sta cu kad je volim :cool23: Posto sada sam uzgajam pokusat cu malo bolje kontrolisati aktivnosti upotrebom sative preko dana i indike navece. Znaci kolege vutrasi, jos jednom, ovo je subjektivno i ne optuzujem nikoga ko ne pravi pauze. Svakom kako zeli i kako najbolje odgovara. Peace! ;)

okt 2017.

poenta je sto je ova tema nastala nakon diskusije u drugoj temi, gde su spominjanji fizicki simptomi i de je lulu napisala: ja sam onda postavio ovo pitanje: al odgovor nisam dobio nego je nastala ova tema u kojoj nigde nije spomenut ni jedan fizicki simptom, sto je i no joke lepo prokomentarisao

okt 2017.

Nadovezao bih se na ovo, al iz drugog ugla, posto vecina nema zdravstvenih razloga za konzumacijom u smislu neke terapije, vec cisto iz rekreacije. Mnogi u toj rekreaciji pretjeruju, pa im vise nisu ugodne ni rekreacija, ni apstinencija, jer svaka nagla promjena dovodi do stresanja. Treba proci period navikavanja na sasvim drugacije okolnosti od prijasnjih i stvari legnu na svoje mjesto. Sve je stvar licne zelje, i naravno volje.
hazeriZMAJ

okt 2017.

Kada decki puse travu iz dosade zavaljeni po 14,18 sati u kaucu buljeci u igrice,grickajuci cips za dorucak,smoki za rucak i za veceru kilo kolaca,kada izadu vani samo da odu po "paket","panj"pa trc opet doma na igrice,smoki,kokice,kiiriki...Kada zapostave sve obaveze koje kreiraju covijeka i zivot..tada dolazi do toga da se bez trave ne moze,da ga "lupa kriza"..Ma kakva crna kriza,a pogotovo fizicka..Vatajte se posla,obaveza..trava nek je sporedna stvar u zivotu,hobi,relax..opustanje.Tada cete shvatiti koliko je nebitno uopce misliti na krizu pokraj pravih zivotnih problema i obaveza. A to jel ima uopce krize.Pa nakon neuzimanja andola nakon nekoliko godina osjetiti ces da ti fali,navika,tijelo se navikne...jednostavno je tako.Ali pricajuci o krizi koje uzrokuje droga...nema to veze sa nasim ljekom.To bi farmaceuti voljeli da je tako..pa da vas oni izljece...naprave hodajuce zombije,kreiraju buducnost,lupajuci po ramenu sa rijecima.."bit ce bolje"..
jaime88LEGENDA

okt 2017.

Trava lije i sve navedene simptome, a nakon prestanka, pa nee vam biti niata jedino e ljudi sa tim simptomima i dalje ih imati.
_Ja_Go_lipo_POZNAVALAC

okt 2017.

Po nekom mojem kratkom iskustvu (duvam 3 godine) , svaki puta kada bi pauzirao nakon nekoliko mjeseci uzastopnog pusenja uvijek bi prvih dan-dva bio malo nervozniji iz razloga sto mi to kroz toliko dana svakodnevnog pusenja predje ajmo rec u nekakvu naviku.. Isto kao sto je nekome gust popit pivo , meni je gust zapalit dzoju i to je nesto sto mi pomaze da se na sat-dva opustim i zaboravim ovaj usrani sustav i svijet. Tako da je neko moje misljenje da to nije nikakva psihicka ovisnost ,vec navika i gust bez kojeg nam nije dan ispunjen u potpunosti te stalno razmisljamo "kako bi mi sad sjela jedna pljugica" . :djede:
FeltLEGENDA

okt 2017.

Space Lulu-svi simptomi su usko vezani na dopersku krizu osim povra anja koja se u krizi javlja. Ovo je joa otvoreno,ajmo kolege moderi ....?!

okt 2017.

Meni su, zbog zdravstvenog stanja, skoro svi ti simptomi normalna pojava i kad zapalim ili uzmem ulje sve se vrati u normalu a kad nemam vutre ili ulja svi ti simptomi se vrate. Da su to simptomi odvikavanja po meni ne dr~i vodu. I kako se to o istimo od tvari koju naa organizam sam proizvodi (endokanabinoidni sustav)? Niti znam nekoga da je imao takve probleme. Nema potrebe zaklju avat temu ali mo~e se nastavit u podforumu "sve i svaata".

okt 2017.

Evo i ja. Meni su simptomi po prestanku konzumiranja: Blaga nervoza, nalet energije (tada paae trening) i slabiji apetit. Navedeno traje 2 dana i to je to. Blaga nervoza nastaje jer nema anestezije od svakodnevnih sranja koja nas okru~uju (dr~ava, posao, plaa itd) Apetit je slabiji jer potrebe organizma nisu iste na vutri i bez, naduvani obi no budemo zasieni aeerima pa tijelo samo kree na "mini detox" i priprema se za "no vutra" re~im prehrane... Nalet, povratak energije je jasan i logi an... E da, i po nem iskaaljavat smee iz plua, al to je katran i ostale ljepote iz duhana...
manilaAMBASADOR

nov 2017.

Kakva fizi ka ovisnost, ovisnost je, bez daljnjeg, jedna od nekoliko koje svi imamo, kako ne mogu dan zapocet bez kave i proklete cigarete tako mi ga je i teako zavrait bez jedne, dve pljuge. I naravno da ne daj boze prestanem, navecer u doba kada bi palio, bio bi zivcan, s viskom energije, ali ima tome lijeka, ne prestajem ni pod razno :D

dec 2020.

Dobar dan forume! Prije cca dvije godine sam imao stanku od 4 mjeseca...najgori je bio treci dan zbog preznojavanja kao da te netko doslovno polio kantom vode...nakon toga je bilo sve u redu, hrana mi je bila ukusnija, um bistriji itd..nakon toga sam mogao ne pusiti kad god sam htio...i evo...prije 4 dana pala odluka da cu prestati na duge staze iskljucivo radi sebe i samo sebe...nacin zivota je to nista drugo..bar ja tako mislim :) Aaaaali uzgajanje iste mislim da necu prestat radi ljubavi prema istoj :) Pocet radit ulje malo za promjenu a ne pusiti...
B7r4zzzAMBASADOR

maj 2022.

iskreno, meni je lose cim mi prestane ucinak vutre il 1 il 2 dana poslije... trbuh me boli, onak cudan osjecaj mucnine, bojim se da ne bljucnem a i opet ne zelim da konzumiram previse vutre da mi na kraju nebi bilo jos gore. Uglavnom sam prestao pusiti na gotovo mjesec dana i simptomi nisu bas popustali. znam da mi zna biti losije dok sam gladan. a prije neg sta sam presto na mjesec dana sam znao onak svaki dan jedan joint zapalit. Jel zna neko do cega bi moglo bit i sta da radim? PS. prvi put pisem ovdje, nisam znao u koju kategoriju da napisem pa sam ovdje...
BizzzoZMAJ

maj 2022.

Voda ce ti pomoci sigurno. Kad osjetis da si zedan ti je vec kasno. Ono sto sigurno nije, je da vutra ima mjesec dana ucinak. Ono sto je moguce je da se ne hidriras dovoljno + razmisljas o tome kako ce ti biti muka dan prije pa i bude kad svane. Svakako probaj ubaciti nesto tipa trcanja i hidriranja. Kad nisi zedan, mazni casu vode. I tako malo malo. Trcanje ako mozes, ako ne, auma i aetanje. Muka odneaena kao rukom :)
Z&NZMAJ

maj 2022.

Ovo izgleda kao neato za posjetit doktora.
B7r4zzzAMBASADOR

maj 2022.

isao sam na ultrazvuk abdomena, vadenje krvi i dao sam na na analizu stolicu i sve je normalno

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se