VUTRA
ForumZajednicaOfftopicPolicija, problem, pomoc ?
LEGACY

Policija, problem, pomoc ?

73 odgovora5,260 pregleda
blackbettyENTUZIJASTA

sep 2015.

Poz mala raja nije me bilo neke vrijeme, bio sam preko grane. I vratim ti se kuci te nakon 2 dana zaglavim u stanicu, tuzba uzgoj 3 biljke,nas dvojca, ovaj drugi vec sve isprico ranije. Sve pocupano odnijeto sa sve ukupno preparatima i flasama. U izjavi sam naveo da mi je potrebno za lijecenje teske bolesti blizeg clana porodice za koji cu i prilozit medicinsku dokumentaciju.. Eh kvaka je tu sto sam aj vec na uslovnoj za falsifikovanje novca 2 godine, evo istice mi za 3 mjeseca, po mojoj procjeni ona ce i isteci dok dodje poziv sa suda za ovo. Dal neko poznaje krivicni zakon fbih i kako bi mogao proci ? izzz
L0oDZMAJ

sep 2015.

Trebo si se drzat izjave da to nije tvoje... rekla,kazala ne pali ako nemaju dokaze... a i da si se pridrzavao pravilu foruma,da si grow-ao sam... do toga ne bi doslo,vidis sta ti je napravio frend... a jos imas jedno delo iza sebe... zelim ti srecu da ostanes na slobodi i da se sve zavrsi u tvoju korist... peace i drzi se,nemoj da te to sputa da ne nastavis sa svojim ciljom u lecenju... peace

sep 2015.

jbg. drug, klasican primer kako NE TREBA RADITI. nema drugi, jer ce te drugi, ako krene sranje, uvek uvaliti u govna, jer prirodno je da covek prvo gleda sebe a drugog ko *ebe, makar mu taj drugi juce bio najbolji prijatelj. tebi sretno dalje a clanovi koji citaju nek razmisle jos jednom zasto postoji ova stavka u pravilniku
doomerLEGENDA

sep 2015.

Reci da nemas pojma o cemu pricaju. Ako imaju dokaza protiv tebe onda je svejedno sto pricas.

sep 2015.

E moj drug mene su pre tri meseca nahvatali sa 34 stabljike koje su bile u fazi vegetacije ,sta mislis kako cu ja proci,a ti se brines za 3 stabljike...Ne sekiraj se puno verovatno ces platiiti kaznu i neki uslov..
đoksonPOZNAVALAC

sep 2015.

malo puno si pretjero sa 34 biljke * * * ne treba citat kada odgovaras odmah nakon posta pwrsd

sep 2015.

Naravno da jesam ali bolje mi je da sam uzgojim i da osusim pa da imam sa drustvom nego da kupujem sve i svasta da uvlacim u pluca....
đoksonPOZNAVALAC

sep 2015.

pa ti i tvoja ekipa cijela i njihovi prijatelji nebi mogli popuait 34 biljke,niko ti negovori da kupujea nego da je to puno stabljika za takog jarana kao ato si ti

sep 2015.

a mozda je bolje da imas 3~4 umesto 34 pa da ih i osusis i imas za sebe, a drustvo moz da se snadje bas kao i ti. ovako imas sta... kitu lastinu i ti i drustvo. i procitaj pravilnik pre nego nastavis na forumu kaciti postove

sep 2015.

Opusti se malo nema potrebe da si toliko nervozan tek sam se prijavio na forum bas iz razloga sto imam problem pa pokusavam sa nekim da se konsultujem sta i kako,jer svaka pomoc bi mi dobro dosla,jer do sad sam bio cesto na forumu ali nisam bio prijavljen..Ovo su prvi koraci pa dok se malo snadjem i uigram...

sep 2015.

nisam nervozan nego sam moderator foruma i kazem ti sta treba da procitas da ne bi bilo nesporazuma kasnije. ne tako banuti i krenuti sa postovima levo~desno, upoznaj se sa forumom pa kreni sa pitanjima u pravim temama. ako si pao, pao si i nista se nece promeniti za dva sata ili dva dana il dve sedmice
đoksonPOZNAVALAC

sep 2015.

ma sve 5 ,ali loa uvod u forum

sep 2015.

Nije to sve moje ima nas nekoliko uglavnom svi smo skupljali koliko smo mogli jer nam prosle godine kisa sjebala sve,pa smo kupovali svaki vikend najmanje 50 eura pa i vise...

sep 2015.

uvod je do te mere los da brzo moze biti odjava. nit se sprdam nit se obracam nekom jaranu, jasno sam napisao sta imam pa sad kako hoces dalje
đoksonPOZNAVALAC

sep 2015.

jesi ti ovisnik o marihuani da si moro kupovat?

sep 2015.

pa odjavi bas me zabole kurac jel ti jasno??? Napusi se kurca ako ti nesto ne stima jebem ti ja mater usranu ...sta pametujes tu pedercino usrana jebali te jarani u supak taj tvoj pederski..

sep 2015.

trebali smo to odmah zavrsiti a ja stalno dajem sansu, jbg.
đoksonPOZNAVALAC

sep 2015.

kvocijent inteligencije ravno koki sam da nesere po dvoriatu
blackbettyENTUZIJASTA

okt 2015.

Ovo je bio neki wannabi pokusaj da se ispadne gigant u drustvu, no aj. Ne znam kolko je pametno da nastavim sa dosadasnjim aktivnostima SAM. Ili da ohladim neko vrijeme.

okt 2015.

moras sam proceniti situaciju i razvoj dogadjaja, poznat si im od ranije... ja bih licno malo odmorio, pogotovo sto sad mozes samo da pokrenes indoor. da je outdoor u igri pa da sam odes negde u lepu i zasadis, al u gajbi ne znam koliko je pametno, no odluka mora biti tvoja
FeltLEGENDA

okt 2015.

Uvjet ti istice za tri mjeseca i ti mislis da te nece kacit u ovoj.Vjeruj mi kacit ce te jer prijava ide od strane murije od tocno definiranog datuma,a to kad ce pocet sudjenje to je nesto drugo.A ono sto ce tebi najvise pomoc je,koliko godina imas,a pod tim mislim jesi li maloljetnik,mladji punoljetnik ili?Pod mladji punoljetnik mislim da imas vise od 18 ,a jos nemas 21.Pod drugu olakotnu okolnost sud uzima jesi li zaposlen.Sve ono da sadis za blizeg svog i takve gluposti ne prolaze,zaboravi to.Izjave roditelja se isto uzimaju u obzir ako naravno zivis sa njima te oni mogu potvrditi da si uzorno dijete.Tvoje je da stanes sa konzumacijom bilo cega.Mislim da ako nisi kreten i ako se dovedes u red te im priznas djelo jer te taj tvoj druko vec,a izjavu vjerojatno nece povuci najgore od svega da ces dobiti neki uvjet.Pod taj uvjet ce vjerojatno ici i testiranje od strane centra za prevenciju
blackbettyENTUZIJASTA

okt 2015.

Sa konzumacijom sam prestao prije 2 mjeseca, A nazalost ne spadam u kategoriju mladjeg punoljetnika jer imam punih 21. godinu. Materijalna situacija naravno losa, student 3. godina faxa mislim da to moze djelovat povoljno da sam "uzoran". Izjave roditelja ne postoje, i radi se o opcinskom sudu ( najnizi nivo). A uvjet sam dobio na drzavnom za djelo koje ne spada u bilo sta vezano za droge, mislim da se to dvoje nebi trebalo vezat, no nisam nesto siguran. Kontam se posavjetovat sa advokatom, ali me isto toliko strah da me nece nalozit da sam mnogo najebo pa valja izvalit masnu lovu..

okt 2015.

ma da, uzoran! sa sve uslovnom za falsifikovanje novca :lol: i to razdvajanje (ne uzimanje u obzir prethodnog dela) prolazi samo ako iskesiras advokatu nekoliko hiljada.
portoriko123ENTUZIJASTA

okt 2015.

Ako tebe nisu uhvatili sa biljkama ili ako nisu nasli tvoje otiske na flasama pored biljaka tj. ako nemaju neki dokaz sem izjave tvog ortaka, advokata pod ruku pa da promenis izjavu. Ja mislim da ti je to najbolje. Jer u mojoj zemlji zakon je takav da kad priznas da si sadio ili te uhvate prilikom zalivanja ili sta ti ja znam teretis se za prodaju i proizvodnju i ni jedan dobar motiv za tako nesto ne moze da ti pomogne. Srecno

okt 2015.

Ako se postupa po zakonu, onda ces prvo da odlezis prijasnju kaznu, zbog koje si bio na uslovnoj, ali taj uslov cinjenjem krivicnog djela nisi ispostovao. Da si napravio prekrsaj, ne bi se dovodilo u vezu sa uslovnom kaznom, osim ako ti nije uslov da ne cinis krivicna niti prekrsajna djela. Ne treba ti advokat zbog sadjenja tri biljoze. Sve sto sudu treba da bi te osudio vec ima. Imaju dokazni materijal, imaju svjedoka i imaju potpisanu izjavu u kojoj priznajes djelo. Samo ti jos fali da poslusas savjete o povlacenju prvobitne izjave i davanju lazne, pa da te isamaraju nekom finom kaznom.
tttPOZNAVALAC

okt 2015.

Ja sam frende pao s 2 biljke sam,pa ako ti treba neato javi,trenutno sam u postupku,ispitivanje,nezz kad e mi bit sud,iz Hr sam...
SmellsZMAJ

okt 2015.

A ata si iaao koji k... falsificirat novac,stvarno si genijalac...bojim se da ti to nimalo ne ide na ruku,jer e te na sudu sad do~ivljavat kao neznam ata,jer si prvo falsificirao lovu a onda i uzgajao ~i~u. Kako god bilo,sretno u postupku...al ponekad u ~ivotu treba bi i pametan,ja da sam na uvjetnoj nebi mi palo na pamet riskirat bilo ata.
Judge FrankieISTRAŽIVAČ

okt 2015.

in ili out ? jos pokoja informacija je dobrodosla :)

okt 2015.

In ili out... zaato je to va~no su e Frankie?
Judge FrankieISTRAŽIVAČ

okt 2015.

eto na taj nacin sam zapoceo pitanje. mogao sam pitati i kolike su bile, u kojoj fazi bla bla, to mi je prvo palo na pamet

okt 2015.

ima jedan detalj u pravilniku, bas da ne bi bilo bespotrebnih irelevantnih pitanja i nepotrebnog spama slazes se, nadam se, da sa problematikom nema veze ni in ni out ni velicina ni faza rasta/cvetanja... :)
Judge FrankieISTRAŽIVAČ

okt 2015.

i mislio sam da ce doci do ovoga, interesantno uvijek dodje, nevezano za mene u naslovu cak stoji "pomoc", a mislim da bi daljnim informacijama mozda ipak nekome pomogao, jer nazalost ima iskustva ocigledno sam pogrijesio i ok odjavljujem se

okt 2015.

Pa u emu je problem jel ti to neato govori? Za pravna pitanja ima forum Legalis ili ostali forumi s pravnim podforumima. Ovdje nema takvih podforuma. Istina dok takve teme nisu zabranjene mogu se otvarati. Ali osobno ne vidim smisao, samo besmisao al to je ipak samo moj osobni stav.
tttPOZNAVALAC

okt 2015.

A gle nau it e ovjek na svojim greakama,i bit e oprezniji,nemoj samo u kui sadit do e ti u pretres uskoro jer viae nisi konzumator nego uzgajiva ;) Samo reci za osobne potrebe da je bilo,ako se nemo~ea vadit na bolest,budi iskren,ja sam rekao da puaim i baa sve priznao,da sam htio uzgojit za sebe,da se netrujem s uli nim sranjem koji su apricani s kozna im,ugl da ne duljim pripremi govor pitat e te ato ~elia re,reci prvo da se kajea,onda ispri aa kako si uzoran,ako npr doma poma~ea,imaa neki hobi,ma i najmanja sitnica ide tebi u korist,poso ako imaa isto,nakraju ea dobit 3mj humanitarnog,znam da je kazna za 10kom 5000,ugl sretno ti bilo sad,kroz mj dana e ti do poziv za prekraajni sud,il opinski,u razgovoru spomeni anksioznost,ako nemaa dokumentaciju onda da ti je ona pomogla u tjeskobi,pogledaj malo o tome pa si slo~i neki govor,pri aj zbedirano i to je to....
ever_blazinISTRAŽIVAČ

okt 2015.

KZ FBiH je jasan povodom tog pitanja. Mo~ea zaglavit od 1 do 10 godina. ak je na dr~avnom nivou usvojen i Zakon o suzbijanju upotrebe opojnih sredstava koji joa bolje definiae postupke uzgajanja Cannabis Sativa L., upravo da bi se izbjegle te zakonske rupe i lakae osudili uzgajiva i. Sve bi se nekako izguralo da ti nisi potvrdio izjavu i priznao. Na~alost, Zakon ne poznaje koriatenje u medicinske svrhe joa, barem na terotoriju BiH. Najva~nije, osim svjedo enja tvog havera nije bilo nikakvih drugih dokaza da si ti sa njim to uzgajao (osim ako nije imao neke fotke sa tobom i vutrom, SMS poruke kad ste se iali na da obiete grow itd...). Po etni ki si pao i usrao se. Uvijek, ali uvijek se brani autnjom kada te zadr~e i privedu, svuda i svugdje! Ovo pravilo obi no padne u vodu u 80% slu ajeva nakon drugog drotovskog aamara kada cinker propjeva ko cvr ak. `utnja je tvoje zakonsko i ustavno pravo odbrane, i oni te nee pretu ne brini se, ali zastraaivat te mogu. Po mojoj nekoj procjeni (uzimajui u obzir uslovnu i priznanje i koli inu), vjerovatno ea zaglavit neki period od godinu u poluotvorenom tipu KPD-a. Sve zavisi od sudca, tvog priznanja, tu~ioca i ostalih faktora. Minimalna kazna godina, izaea sa 6-8 mjeseci, imaea vikende slobodne itd. U Bosni su smijeane kazne ako emo realno govoriti, a i zatvor ea tek do ekat za godinu dvije kad se oslobodi mjesto jer su prepuni. :D
Brkato PraseAMBASADOR

okt 2015.

Ja ne znam kakav je vas KZ ali evo trenutno citam moju uslovnu kaznu od godinu dana zbog "tuce" i fino lepo pise(moj slobodni prevod): Kazna se nece izvrsiti ukoliko u tom i tom periodu se ne ponovi kazneno delo iz tog i tog clana KZ-a bla bla. Doduse ovo je bila privatna tuzba jer drzava po datoj prijavi i sluzbenoj duznosti nije nasla za shodno podici prijavu(niti prekrsajnu a jos manje krivicnu). Ja mislim da si se sam uvalio do guse jer si priznao delo.
w1zKENTUZIJASTA

okt 2015.

Ja bi ti savjetvo nista sad jedno vrijeme bar do ne proe taj sud i dok ne vidis sta bude,ako to mislis opet radit frendove zaboravi u toj prici nema tu vise ljubavi prijateljske kolko god da ti je dobar frend ako radis nesto uradi to sam cutis i radis da tebi bude bolje za druge te ne zanima,a sto se tice kazne bit ce neka sitna kazna,pisanje ti ide sigurno i nekakva uvjetna dok to ne rjesis sve nemoj nista ni pokusavat radit vise sve njabolje pozz

okt 2015.

Ovo je jedini ispravan odgovor i savjetujem autoru ove teme da ga pro ita nekoliko puta. Zapravo za sve je obavezno ativo. A i uvijek se ponavlja to na forumu kad krene "ja i frend", ak je i napomenuto u uputstvu za otvaranje dnevnika uzgoja da se piae u jednini. Akount je za jednu osobu, zaato dodatno pisati? Nema ni logike:D Ali ne emo onda ni ostavljati takve teme na forumu. Glupo je uop e i pojedinosti svog slu aja ostavljati na internetu i uop e pokretati raspravu o svom slu aju, pogotovo na ovako zanimljivom forumu:)

🔒 Ova tema je zaključana