LEGACY
Što sa civilima!?
38 odgovora2,435 pregleda
0 REP0%
→ Istraživač
avg 2007.
avg 2007.#1
Cesto citam na forumu kako bi svatko trebao barem jednom probati neki psihodelik.Zaato???
Onaj tko ne ~eli probati dobrovoljno...njemu sigurno ni nee pomoci.To je potpuno stvar izbora samo ato smo mi koji ~elimo na~alost zakinuti jer je to ato
inimo ilegalno.
Poznajem samo jednu(ovo stvarno tu~no zvuci) osobu koja se ne ~eli napiti(puno ljudi koji ne piju ali su se bar 1 pravo napili),ka~e jedino mo~da(a ne vjerovatno) kad bude iao u vojsku ili ako bude imo moma
ku ve
er.`to je s njim?Zar ipak nije potrebna nekakva priprema za ja
e droge.Jedan lik isto poput njega nikad ni pio ni puaio(duhan) i povu
e dim trave te zavrai u bolnici.
Ve
ina ljudi za koje znam da obo~avaju travu i da im alkohol sad ne paae ili uvjek ako imaju izbor biraju travu u proalosti su bili ljubitelji alkohola.
Puno ljudi tu ka~e alkohol fuj,ne paae mi,nije to za mene....moramo shvatiti da to ato je alkohol za neke ljude tu...su psihodelici za puno ljudi,siguran sam da postoji jako puno ljudi kojima psihodelici nebi ni malo pasali.
Mo~da zvuci nevjerovatno ali postoje ljudi kojima se trava ne svidi i viae vole alkohol a da se ne radi o alkoholi
arima.
A postoje oni koje bi psihodelici uniatili tako da nikada ne treba sugerirati nekome da uzima bilo ato.Trava mo~e ako cemo tako pomoci i uciniti nego sretnijim te mislimo ali jace stvari ne.Mislim da psihodelik i druge droge mo~emo nuditi samo onima za koje smo sigurni da je to za njih te ako oni sami to ~ele a ne nagovarati ih,a prije konzumacije necega snaznoga treba ih upoznati s laksim drogama.Ne valja mialjene to je za sve dobro.
cannebosanac
POZNAVALAC999 REP44%
→ Ambasador
cannebosanacPOZNAVALAC
avg 2007.
avg 2007.#2
Sla~em se osim ,ali samo moje osobno mialjenje nikakav psihodelik osim vutre ne treba nikome,a ni vutru ne moraju ljudi uzimati.
Kakva priprema za ja
e droge kakve ja
e droge ikome trebaju?
Ako sam te dobro sku~io hoea rei da je bolje da neko po
ne s alkoholom i cigarama prije nego proba vutru ?Smatraa da su alkohol i cigare manje atetni nego vutra?Ako da grdno se varaa?Pogotovo nisu manje atetni ako se vutra upotrebljava propisno i to prava vutra a ne to neato ato je ovaj tvoj probao i zavraio u bolnici ,uostalom koliko je vama dvojici skupa godina ,da mi je samo znati.
Sam spadam u takvu skupinu ljudi manje viae .Prije sam se napio ali ne sad neato mnogo puta ,mo~da 50-ak puta ono do 18 sve skupa 200 piva ato malih ato velikih,par puta neka ~estica i to je to duhan nisam ni primirisao kako treba dok ga nisam zapalio skupa s travom naravno ,prve 4 godine moga puaenja trava je u barem 80-90 % slu
ajeva bila najvei zajeb koji bi danas mogao sresti ,rjetko kad bi naletilo neato pristojno i to bi se obavezno nazivalo skunkom mada to u skunk danas ni izdaljeg ne bih svrstao.U biti ono tvoje, prvo malo slabije probati radi pripremanja za ja
e ,moglo bi se za moj slu
aj rei da je tako bilo jer prvo sam pio pivo pa onda puaio la~njak vutru za koju smatram da je otrov teaki kao i alkohol tj. pivo u mom slu
aju u ogormnim koli
inama npr.kako danas znam uraditi piti dokle god ima ,dok ne po
nem vidjeti duplo i troduplo.I ja radije biram danas travu ako mogu da biram ako ne mogu onda i ne duvam i mirna Bosna.Alkohol a eto kako kad ubijem se pivom mada znam da mi to akodi i svaki put dok ne vidim nalaze na jetri ne da mi avo mira i opet se napijem svaki put kad ima za to prilika i to ono napijem se pravo selja
ki,opet dobar sam s obzirom na sve ,gdje ~ivim i ostale uvjete.
Samo iz iskustva znam da su i alkohol i duhan mnogo jebenije stvari od vutre,one prave vutre naravno,a s onom la~nja
om tu su negdje po mojoj procjeni i mome iskustvu.
Kladio bih se po ne znam ata dsad nisu ni vidjeli dobrog dima , ali opet to je moje mialjenje.
Sla~em se nikome niata ne treba sugerirati.
Nemam pojma ata si rekao ali vjerujem da si dobro mislio .Sorry ato ovako komentiram ove tvoje neke sklopove od re
enica,i sam imam dosta puta problema da misli izrazim rje
ima i one moje re
enice od po 5 u jednoj ,stvarno mi je nekad mrsko stavljat "."na kraju jedne i veliko slovo na po
etku druge re
enice ,pogotovo kad se napijem ko letva ,pa tu onda svaata ispadne,da nisi i ti mo~da ovo pisao pod utjecajem ne
eg . ;)
Mislim da niata nikome ne treba nuditi sve je tu od prapo
etka ve .Dobro ne baa sve ,ima ovih nekih ljudskih izmialjotina koje veinom i jesu najgore smee ato postoji,samo ne treba niata niome nuditi.Treba ljudima objasniti i dati pravu informaciju o svemu i to osnovne akole ih u
iti ,ali ne onako kako su nas u
ili to ti je zlo i gotovo ,pa onda kad djeca od 15 godina skontaju,"pa i nije ova trava tako opasna,mora da su nam i za heroin slagali ajde da vidimo ata je to u stvari ",onda ga popuae veinom za cjeli ~ivot".
Treba im objasniti sve kakva je koja stvar i koje su posljedice,a ne one pri
e od neki dan 1 joint ti je kao 5 cigareta.Sranje teako zaato im ne ka~u lijepo djeco nije to za vas da se zajebavate,za sve postoji vrjeme i mjesto i razlog zaato je to tako.U Nizozemskoj je tako nema djeci ispod 18 godina ulaska u Coffe shopove .Naravno da to onda povla
i za sobom situaciju da e neki tra~iti onda ilegalnim putem,ali opet puno ih je manje nego kod nas i svjesniji su 100 puta njihovi od 15-16 godina nego neki naai s 20 godina.Oni to sve ku~e dosta druga
ije nego naaa djeca.Znam gore za slu
aj, od jednog prijatelja mi roak koji je s 15 godina duvao ,ilegalno naravno godinu dana i onda mu je to dopizdilo,naravno jer ga je prestalo udarat,danas je punoljetan i gore povremeno ode u shop 2 put mjese
no u vrh glave spr~i 1 gram dva i to je to.A puaio je pravu robu i sa 15 i danas kao punoljetan,a ne ono naae sranje puaia,puaia,
ekaa
ekaa,zato se i nije navukao ni na ato drugo.Ljudi jednostavno duvaju zajeb i onda misle pa ata je tu tako posebno daj da osjetim to neato taj high o kome pri
aju.To i predstavlja najvei problem kod nas i onda kad im naleti nekla dobra roba popuae joint pa se izvrnu na guzicu,a i ne pitaju se kako to da nas ovo sad udari ,a ono prije nije udaralo niata ili skoro niata .Pa onda dou do zaklju
ka u ovo mora da je taj skunk ma jest sigurno i onda primjete ono malo trichoma,ato bace ove naae ovuda,ni pribli~no kao na skunku,joa venom budu one trichome s kratkom no~icom i dosta rjetke i manjih glavica pa onda joa misle u ovo je vidia neato poprskano.Znam za ove slu
ajeve ato iz osobnog iskustva ato iz pri
a drugih ljudi iz mog djetinjstva.Prvi put kad sam u Amsterdamu vidio ata je pravi cvjet i trichome na njemu kojima doslovno golim okom mo~ea ugledati no~icu i glavu,kao malene gljivice u nanosima kao mraz kad se uhvati po liau mislio sam koji je sad ovo *****
ime li su ovo prskali i kako su ovo uzgojili i na
emu,kakvim gnojivima,a u biti samo se radi o propisno uzgojenoj robi iz dobre genetike. Do tada sam kod nas par puta vidio neato sli
no kod nekih domaih sorti samo ni pribli~no toliko trichoma i bilo ih je mada dosta manje i ono ata ka~em one sa manjim no~icama i svaki put sam mislio od
ega li je ovo ovako ,jednostavno te koje valjaju vutre naletile bi toliko rjetko da bi svaki put mislio ma ovo je neato prskano,i nisam mogao vjerovati za ono ato se veinom prodaje da je smee niti da bi neko mogao biti toliko ***** od
ovjeka da prodaje zajebe,mislio sam sve je to trava neka manje neka viae jaka i mislio ko mnogi ma ima toga(THC-a) u njoj i to se ne vidi,u biti baa suprotno ona za koju sam mislio da je poprskana i imala po sebi trichome je prava roba ,a ono smee koje ih nema u stvari je najvjerojatnije bilo i prskano ko zna,npr. sprejevima protiv muha,ima i toga ako mi vjerujea i pucalo me na onaj glupi na
in da nisam znao kad sam gori kad imam robe ili kad nemam. Kao ato nije ni pivo bilo za mene s 15 godina,isto tako za maloljetnike nije ni vutra ni cigarete joa manje,one su smee teako na kojem najvee svjetske aup
ine vrte milijarde $ . S 15 godina sam se napio i starom mi je bilo savraeno svejedno joa i smjeano kada sam se napio ko letva od 2 pive,a kad je u mojoj 22 saznao da duvam vutru ve nekih 4 godine nije mu bilo nimalo drago
ak se sjeb`o kao da sam obolio od raka i onda je papak jadan zalueni i dezinformirani
esto imao none more i sanjao me sa apricom u ruci i da sam po
eo uzimati heroin.
I ata si mislio pod ovim ata sa civilima u naslovu topica.S kakvim civilima.`ta smo onda mi ?Policija,vojska,koji civili?A i gdje si ti to na forumu tako
esto
itao kako bi svatko trebao probati neki psihodelik.
0 REP0%
→ Istraživač
avg 2007.
avg 2007.#3
Naslov je zajebancija....mi smo napuaeni a ostali su civili...oni koji nemaju pojma o tim stvarima ni u praksi ni teoretski te oni koji su protivovih stvari.
Zar ipak nije potrebna nekakva priprema za ja
e droge(lose zvuci,Priprema za one koji ~ele ja
e droge)-i dalje mislim da je to istina.Pa nevalja da netko tko nikad nije nista odjednom peyote.Tu izraz droge nije omiljen,meni ne smeta,taj izraz se nepravedno shvaca da oznacuje nesto negativno.Pod jace sam mislio na bilo ato jace od trave.
Jedan lik isto poput njega nikad ni pio ni puaio(duhan) i povu
e dim trave te zavrai u bolnici.-kladim se da je prije trave koji put popio neato ili popuaio koju cigaretu da mu se to nebi dogodilo.Drugo su sranje-trave o kojima ti cesto pricas...sto ako su oni imali pravo dobru travu?,do tad njegovo tjelo ni mozak nije osjetilo nikakve psihoaktivne supstance.Nije nikad osjetio ni blagu omamljenost ni niata...mo~da je za njega THC bio previae za prvi put.
Mo~da zvuci nevjerovatno ali postoje ljudi kojima se trava ne svidi i viae vole alkohol a da se ne radi o alkoholi
arima.-znam likove koji su puaili dosta dobru travu i svejedno odjednom potpuno prestali i nastavili piti.
cannebosanac
POZNAVALAC999 REP44%
→ Ambasador
cannebosanacPOZNAVALAC
avg 2007.
avg 2007.#4
Aj dobro to sve, ima svega i sva
ega na ovome svjetu svakvih slu
ajeva samo i dalje ne vjerujem da e nekome pomoi niti je meni pomagalo to ato sam prije pio ,da mi bude lakae kad zapalim bilo kakvu vutru dobru ili loau , sve troje i alkohol i ova dobra i loaa su u biti tri razli
ite stvari i svako na svoj na
in pere po mozgu tako ,da kad sam ja prvi put zapalio onih loaih sam puaio 2 godine mjese
no bar po 3-4 puta nikad niata samo gledam u nebo a ovi ostali kao neato napuaili se oni i smiju se na silu,veina tih su zavraili na ~utilu ,kad sam ove loaije po
eo puait u veim koli
inama i
eae po 15-20 komada dnevno doalo mi je i do raznih posljedica npr.nisam se mogao skoncentrirati ni na ata bio sam skoro pa poludio ,ovo sad ato piaem ne bih sklopio ni za tri sata ako bih uope uspio ,misli su mi bile ko perje na oluji, sjetim se ne
ega odjednom ne znam ni ata sam mislio itd.onda je doala na red moja sinsemilica domaica sigur bez aditiva ,puaio sam kao lud prvi put pravu stvar i mogu ti rei totalno drugi film od onih zajeba i isto prvi put prava stvar je bio prvi put ,za deset dana doem sebi kao nov i dalje sam duvao dok je bilo koliko sam mogao samo ato sam jednostavno sku~io nema smisla bacati toliko isto me je naravno prestala pucati nakon nekog vremena ka oi ona loaa nije me viae pucalo niata , samo ato sam od ove bio svje~ u glavi i mogao sam ata sam htio misliti,spavati ,sanjati,sve najnormalnije i za razliku od one loae smearke nisam osjeao niti onu psihi
ku ovisnost,uope nisam imao onu glupu potrebu ,zapali zapali i ono ni na ato drugo ne mislia engo zapali,e a toje zato ato onoj ne valjaloj nema niata osim malo jada u tragovima ,ako nema joa koje
ega ato ja zovem aditivi razni,braa dileri
im stignu zaseru stvar da bolje lupa i re~e plua ,pa ekipa pri
a u dobra je re~e po pluima a ono otrov ajme majko.
Hou rei svaka stvar je za sebe svijet i djeluje na svoj na
in pa ni kod alkoholnih pia nije isti film napit se pivom ili rakijom ili vinom ili pmjeaat svega skupa za jednu ve
er,isto tako prvi put dobrog dima kad sam zapalio bilo mi je totalno ludo molio sam boga da prestane djelovat barem u pola koliko je djelovalo ,i prije te moje domaice samo bilo ga je nedovoljno,par jointa svega da imam da duvam par dana zaredom i da doem sebi da me puste sve posljedice od svakodnevnog napuaavanja industrijalom koja te samo mo~e po
eaati po glavi i onda neato mozak kao osjeti ali nije to to i onda dok se ne napuaia trebaa popuait 5 grama a u to vrijeme se toliko otrujea raznim govnima da i samo ti tra~i daj joa ,daj joa,a niata od ~eljenog efekta,koji iako ti je prvi put nekako o
ekujea ata bi trebalo da bude zapravo,ali ga tra~ia a s tim smeem to ne mo~ea postii i nije
udo da se nakon nekog vremena ljudi toliko loae osjeaju i sjebu se jednostavno onda ako su imalo labilni probaju li neato ja
e npr. povuku malo ~utog na nos ato e im ispo
etka dobro djelovat i rjeaiz ih problema,ali kad samo 1 probaa li aanse su ti 98% da ea u grobu zavrait ili neea viae nikad biti kao prije.Ja ne garantiram ni za sebe koji nikad nisam uzeo niata osim vutre duhana i alkohola ,i onoga svega ato je bilo u svakvim vutrama ,da ne bih skrenuo na ~uto,jednostavno loa sam bio skroz a ~utila je bilo koliko sam htio da sam samo bio lud dovoljno i htio,da nisam uzogjio taj jedan spasonosni put tih par biljaka koje i nisu bile neato sna~ne kao prvoklasna roba ali imale su jedno 2.5 % THC barem bilo je ono neato smole po njima i djelovale su tako fino na mene bez ikakvih loaih filmova od prvog dana ,pogotovo nakon 5-6 dana duvanja totalno sam doaao sebi ,ni sekunde viae gr
enja u vilici ni nekakvih po mozgu napetosti i joa niza drugih simptoma koje sam imao od onih trule~i .I eto tako od tada i sve to prije toga ,sve skupa punih 12 i po godina nisam uzeo niata osim to troje vutra(razne kvalitete) duhan i alkohol,zadnjih 8 godina samo strogo provjerena roba.Mo~da u ali kad mi bude 80 godina da se puknem u venu i ka~em odlazim odlazim sa planete putujem ta na na nana na mjesecu se radujem , ne volim plavi orkestar ili ko ovo pjeva ve samo pade napamet sad . :)
Prvi put je prvi put za sve , i drkanje je sex samo isto kad ga zabijea to je totalno druga pjesma .:icon_lol:
ROX
POZNAVALAC884 REP32%
→ Ambasador
ROXPOZNAVALAC
avg 2007.
avg 2007.#5
Ja sam od misljenja da bi svatko inace mentalno normalan trebao bar jednom iskusit psihodelicno iskustvo. Ne mislim u smislu da "TREBA to iskusit", nego u smislu da bi bilo tuzno zivjet zivot bez te spoznaje. Barem jednom, tek tolko da je osoba svjesna da ima mnogo vise do zivota nego sto normalnom percepcijom uocavamo.
Trava je ok, ali cak ni "psihodelicni" efekt trave kad se uzasno napusis ili najedes kolaca je veoma drugaciji od spoznaje i nacina razmisljanja koje ti pruzaju pravi 5-HT2A psihodelici.
Osobno zaista mislim da me marihuana nevoli. Osim ako sam potpuno sam uz neku laganu glazbu koju znam, gotovo uvijek me baca....ne u los trip, ali na neku laganu neugodu. I to eto, sad na moru, ne dobra trava nego ono, 5 dimova i nije me bilo doslovno. Tak da mogu reci da mi je cak alkohol drazi trenutno od vutre, iako sam svjestan da je em stetniji em manje spoznajne vrijednosti. Ne alkohol zapravo, vec samo rum-kola, koja me nakon iskustava sa salvijom zna puknut prilicno drugacije. Zasto? Nemam blage, ali imam closed eye visuale kad se napijem od iste, i otprilike jednom u 3 puta kad pijem rum kolu postanem hiperaktivno leglo euforije koje se smije "onim smijehom".
I tak....
15 REP30%
→ Istraživač
avg 2007.
avg 2007.#6
Potpisujem....Btw..i mene trava u posljednje vrijeme
ini pomalo napetim i neugodno se osjeam, iako prije nije bilo tako. Viae mi se svia alkohol, ali opet, od alkohola mi gotovo uvijek bude muka. ak i u malim koli
inama tako da se zasada joa uvijek dr~im vutre.
0 REP0%
→ Istraživač
avg 2007.
avg 2007.#7
cannebosanac vidia da ima onih koji ipak biraju alkohol,kojima viae paae alkohol nego trava.
ROX i Theodor Scott ka~ete svatko bi trebao bar jednom iskusit psihodelicno iskustvo.Zbog puta ka spoznaji neceg viaeg ili prosvjetljenju,zar ne?Zaboravljate da postoji joa mnogo putova ka prosvljetljenju koiji ne ukljucuju nikakvu psihodeliju.Svatko bira svoj put a taj put je cilj prije pravog cilja.Mislim da npr. meditacija mo~e u potpunosti zamjeniti psihodelike.
Netko treba a netko ne treba stimulans na tom putu.Kao ato netko treba u
itelja netko ne.S u
iteljom je lakae,lakae je i s psihodelicima(jedno vrijeme je LSD bio popularan za instant prosvljetljenje ali koliko djelotvoran i dobar je pitanje) ali ne nu~no i bolje.
ROX
POZNAVALAC884 REP32%
→ Ambasador
ROXPOZNAVALAC
avg 2007.
avg 2007.#8
Nemoze. Slazem se s time de psihodelici apsulutno nisu nuzni za prosvjetljenje ali njih same nista ne moze zamjeniti. Ego loss postignut nakon mnogo godina meditacije ipak ne moze pruziti iskustvo istog efekta i intenziteta kakav je i sa psihodelicnom substancom.
Ako si prosvjetljenje zamisljam kao jednu tocku do koje vodi mnogo puteva, meditacija je obican put, vrlo dug, lijep ali rijetko zapanjujuc, dok je put psihodelika put nevjerojatne ljepote, gdje se fascinantni prizori nizaju jedan za drugim. Takoer postoji put disocijativa, kanabisa....pa cak i "normalni" nacini poput traumaticnog dogadjaja. Sve to moze vodit na priblizno isto mjesto, istu spoznaju i nacin razmisljanja, i sto je najvaznije, nema pravog puta. Medjusobno se ne iskljucuju nego, dapace, ako se oslanjas na samo jedan put na kraju ces dobit samo jedan dio prosvjetljenja ;)
0 REP0%
→ Istraživač
avg 2007.
avg 2007.#9
Mislim da su psihodelici za istra~ivanje svojih frustracija i raznih problema super.Dok za duhovnost osnovno sredstvo u potrazi za necim viaim ne mo~e biti neki psihodelik.Mo~e biti itekako dobra pomoc.
Dok npr. meditaciju nitko ne uzima za zabavu...to je potpuno ozbiljan put koji zahtjevam strpljenje.
Dok psihodelike vecina ljudi koristi za zabavu...znam da nemaa niata protiv LSD pa evo ti primjer-bar 95% ljudi uzima LSD radi zabave,bunika oduvjek moderna na maturalcima=zabava,haaia=zabava......Ekipe sa trance partija su ljubitelji psihodelika ali njihova filozofija ima veze s psihodelicima samo jer su zabavni,cine glazbu ljepsom,sex boljim,druatvo prisnijim.
`to je vecini ljudi obicna zabava ne mo~e biti sredstvo prosvljetljenja.
Ima ljudi koji od silnog uzimanja zabriju da su mesije i kojeata.Zaato?Samo molim te nemoj reci da su oni vec prije bili bolesni,kako mo~ea znati da i ti sada nisi lud?Ne mo~ea.Ne mogu ni ja znati jesam li lud.Oni zabriju da su mesije jer svi ti halovi cine da se ljudi osjecaju posebno i da pomisle da se te "stvarne" stvari ukazuju samo njima jer su posebni a ne jer uzimaju psihodelike.
Ima neki lik osto na tripu zauvjek,bio dobar momak prije,normalan joa prije rata najeo se tripova i ostat ce sjeban do kraja.Znam da njegovom mozgu nije niata ali on je cijeli spr~en.
Ako smijem pitati zaato ne Datura?Jedna od rjetkih droga koja 99% ljudi ne zabavi.
ROX
POZNAVALAC884 REP32%
→ Ambasador
ROXPOZNAVALAC
avg 2007.
avg 2007.#10
Uffff....
Osnovno sredstvo u potrazi za necim visim moze bit samo tvoj um. Psihodelici, meditacija i ostalo su samo pojacala.
Malo si pretjerao tu, a u krajnjem slucaju nemos ni ti ni ja znat kolko % ljudi na koji nacin koristi svoje substance. Odes na Goa party naravno da vecini sluzi za zabavu, a kolko znas ozbiljnih korisnika koji neidu na partyje neg su doma/u prirodi moze bit puno vise il puno manje. I ajmo ne o LSD-u vise jer ce se ekipa naljutit.
Opet generaliziras. Eto ja sam "ekipa s trance partyja" pa uopce nisam za party droge osim alkohola. To sto ljudi to koriste za ples i zabavu na partyju ne znaci da neki privatno ne koriste i za ozbiljnije ciljeve. Ko da mora samo jedan pristup imat.
Ma da? Ja neznam ni koji sam spol pod utjecajem :D
Uf....kako to da nemoze? Stvar je samo u tome s kakvom namjerom koristis. Kakve veze ima kako DRUGI koriste u odnosu na tebe? A meni osobno zabava je sekundarni efekt koji je naravno vise nego dobrodosao.
Ima svakakvih ljudi. Svi se stalno koncentriraju na "one sto su prolupali i pricaju s drvecem" a ne kuze da naprema njima ima tisuce ljudi koji su normalni nakon neznam kolko. I potpuno mislim da ekipica sto svaki tjedan tripuje spada u te sta malo skrenu, jebiga tripping bi trebao biti povremeno odvajanje od nase stvarnosti za naucit nesto sto mozes onda primjenit u toj stvarnosti da si zivot ucinis boljim, a ne zamjena za stvarnost.
Znam bivseg Goa DJ-a koji je svirao po pola azije na svim mogucim psihodelicima, covjeka koji mi salje DJ setove koje je snimao na +2000 mikrograma (znam da se cini nemoguce, al lijepo mi je objasnio kako se "usidris" za stvarnost da cak i na takvim dozama mozes radit nesto ne bas lagano poput DJ-anja). Covjek je "pro" user u pravom smislu rijeci. I pogodi sta, sad ima 36 godina, zivi na Havajima, ima zenu i dijete, umjereno je bogat, profinjen, obrazovan, i posluje s Japancima, ljudima s kojima kad poslujes moras biti savrsen.
Zato jer je Datura deliriant, ciji je efekt potpuno suprotan psihodelicnom. Umjesto da otvara um i otvara prozor prema stvarima kakve jesu, ona radi potpuno suprotno, fabricira la~nu stvarnost, ma~e ti oci a uz to te i truje.
I kakve veze ima to da se 99% ljudi ne zabavi? Otruj se zelenom pupavkom onda, halucinirat ces al se neces zabavit.
0 REP0%
→ Istraživač
avg 2007.
avg 2007.#11
Ja imam jako pozitivno misljenje o psihodelicima....ali situacija i ljudi kojima mogu pomoci psihodelici nema puno viae od onih kojima moze pomoci alkohol.Oni koji svjesno probaju i to zele a ne na nagovor ili zato sto trebaju svi bar jednom probati imaju puno viae koristi.
In vino veritas-zar ne otvara um i alkohol,govoris ono sto mislis a da ponekad to nisi ni znao.
Datura bolje otvara um nego vecina psihodelika.Vidi kad uzmes psihodelik imas svakakve halucinacije,nestvarne halucinacije i onda se furas da su stvarne,da to nije samo produkt tvoga uma kao posljedica uzimanja droge.Kad uzmes Daturu imas svakakve halucinacije,stvarne halucinacije i poslje vidia one su bile tvoja percepcija stvarnosti,shvatia da je jednako tako sve ato vidia samo tvoja percepcija stvarnosti.
Ti vjerujea to ato si napisao za Daturu jer si tako procitao.Ako ikad probaa shvatit ces da je to la~.
15 REP30%
→ Istraživač
avg 2007.
avg 2007.#12
Hm...nije da se ne sla~em s tobom. Ipak si upueniji u daturu nego mi koji nikad nismo iskusili njeno djelovanje. Ok, vidia svoju percepciju stvarnosti, halove koje imaa su produkt tebe i ne ufuraa se u to da je to neato neobi
no ve si to ti. Mene je to s raznim drugim supstancama toliko uplaailo jer sam pomislio: OK, zna
i ne postoji niata viae od ove percepcije, to sam ja i to je jedan mali svijet koji ima svoja neka pravila...I zauvijek u biti ja, zauvijek u gledati ovako. Imaginarne cigarete koje sam puaio bile su realne kao i stvarne. Do detalja. Mogao sam ih opipati i vidjeti marku proizvoa
a. ak je i dim lelujao pravilno.Nevjerojatno je kako mozak mo~e stvarati tako realne halove. Ali to mi se
ini pomalo osamljenim. A svatko tko je iskusio neko psihodeli
no iskustvo, za razliku od korisnika delirianta, otkrili stranu sebe za koju nisu ni bili svjesni da postoji, ato kod Dature o
ito nije slu
aj. Ti imaa realne halucinacije za koje nisi ni svjestan da su halucinacije- barem mislim. Mozak koristi sve nau
eno tijekom godina, sve ikad skupljeno i ubacuje ih u krug tvoje percepcije do nevjerojatnih detalja i shvatia da si to ti, na jedan jako
udan na
in jer su real hallucinations random i javljaju se bez ikakvog reda. Barem sam tako
itao.. Ali rae u biti u zabludi (za koju osobno ne smatram da je zabluda) koristei gljive, nego takvu datura stvarnost, koja je po mom mialjenju- poprili
no mra
na. Gljive mi daju mogunost da iskusim neato novo, neato ato nije samo produkt mog normalnog razmialjanja. Neato kao NOVI JA. Ali to je samo moje mialjenje. No hard feelings
btw. sla~em se da i meditacija i ostali putevi mogu biti isto tako korisni kao i psihodelici. Nisam neki psychedelic freak, jer nisam redovni konzument. Sve ato ikada nau
im od tripa, pokuaam nekako stopiti sa svojom stvarnosti i od toga izvui najbolje. Negativne misli s tripa pokuaam odbaciti iako me
esto znaju proganjati i po nekoliko dana. ak i mjeseci..Ali to je jedan rizik koji se isplati podnijet. Ipak, niata nije savraeno....
ROX
POZNAVALAC884 REP32%
→ Ambasador
ROXPOZNAVALAC
avg 2007.
avg 2007.#13
E al bar SVI drugi koji su je probali ne kazu da im je iskustvo bilo shit. Ne zovu je indijanci Yerba del Diabolo za nista.
0 REP0%
→ Istraživač
avg 2007.
avg 2007.#14
Moraa vidjeti tamu da bi shvatio ato je svijetlo.
Svatko voli ato voli,svatko vjeruje ato voli.
Zanimljiva rasprava.
Ali jedino sto sam htio reci-Nije to za svakoga i nebi svatko trebao probati.
cannebosanac
POZNAVALAC999 REP44%
→ Ambasador
cannebosanacPOZNAVALAC
avg 2007.
avg 2007.#15
A gdje sam to ja rekao da nema onih kojima viae paae ili radije biraju alkohol? Koliko se sjeam ja sam na onu tvoju pri
u da bi se trebalo pripremati s ne
im da bi se na neato drugo prealo jedino ~elio rei da nema veze jedno s drugim i da nimalo nikome nee pomoi da prvo bude iskusan s alkoholom ili s bilo
im drugim prije nego pree na bilo ato drugo. Ja sam na primjer prvo iskusio alkohol tj.pivo u veini slu
ajeva i napijao se ko letva viae puta i votkom nekoliko puta viskijem i to mi niata nije pomoglo a ni odmoglo kod prvog pravog napuaavanja .Ka~em prvog pravog jer prije ovog prvog pravog puailo se samo liae i ostali zajebi .A ato se ti
e ovih votki i ~eae to su bile neke moje mladena
ke ludosti ,trenutno mislim da nema vee legalne idiotarije uz duhan naravno niti veih idiota od onih koji konzumiraju ~estoka pia bilo to ono 2-3 ljute na dan ili litar svejedno.
Jednostavno gade mi se teorije da neato vodi jedno drugome ,a ova pri
a da bi neko trebao da se ne
im priprema na neato drugo nema smisla ,samim time jer jedno nema veze sa djelovanjem onog drugog.Druga je sad stvar ovo da pojedine gljive imaju sli
an film kao LSD e tu bi se dalo raspravljat o tome da li bi bilo dobro uzimati prije jedno ili drugo ,samo poato ja nisam uzimao ni gljive ni markice ni neu o tome ata bi bilo bolje prije uzeti,osobno mislim dami nije potrebno nijedno ni meni ni bilo kome a ato se ti
e psihodeli
nih iskustava imao sam ih dovoljno u snovima bez ikakvih pomagala.ak ata viae smatram da bi meni samom bilo puno bolje da sebi nisam ve uniatavao mozak alkoholom prije nego sam po
eo s vutrom ,alkohol ga uniatava i duhan pogotovo tako da ti vutra onda ima samo slabije djelovanje jer ti je mozak ve lagano sjeban i otupljen s ovim govnima ,ako ste gledali Osbournes-e ,Ozzy je dobro rekao duhan je sranje poslije duhana ne mo~ea da se puknea ,dobro siguran sam da nije doslovno mislio ali ima tu dosta istine znam iz osobnog iskustva kooliko me bolje puce vutra otkad ne puaim duhan.Vutra je zakon i ako je pravilno primjenjujea bie ti samo dobro ,a ovi koji radije probavaju alkohol ,za koje nigdje ne ka~em da ih nema, mislim da nisu imali priliku probati da valja vutre ili se jednostavno ne ~ele jebavati sa zakonom,ili su teaki Bosan
erosi(ova na moj ra
un) oni zadrti selja
ine koji i ne znaju ni za ata nego napit se ko **********e
ega se prvog dohvate i onda sutra boli glava , a vutra je za njih droga i to teaka .
PS ne mora se raditi o Bosan
erosima ,mo~da su i Ere(Hercegovci oni sa sela,ali ono mislim oni zadrti nemam niata protiv seljaka kao seljaka nego znaa ata mislim), mo~da su Vlaji (opet ne mislim na sve koji se u Dalmaciji , nazivaju Vlaji),itd.svaka regija ima neki svoj naziv za takav oblik budala,koji radije biraju loae pored dobrog.Zato ti ka~em sigurno nisu ni vidjeli ni probali vutre da valja.
0 REP0%
→ Istraživač
avg 2007.
avg 2007.#16
E bre znam ja takve debilcine koji su u fazonu kao ne pijemo alkohol mi nismo klosari, tako ih mrzim jebo bih im mater, pazi ja kapiram kad je neko skroz normalan lik i onda mi ne smeta da kaze da ne voli alkohol, ali ovi su bre debili izfolirani, umisljeni stalno da su neki smekeri, mudonje, poceli da se tetoviraju... ma imbecili to je cisto foliranje. Cim su sa nama onda promene lice skroz, ne smeju vise da se kurce, da lupetaju, kriju tetovaze zato sto znaju da su fejk i da su pickice, ma mnogo je debila, a sto se tice hemije svakako treba upoznati nekoga sta je to pa ako hoce nek izvoli nisam mu ja tata, ali nazalost 80% ljudi se glupira pa je uzima samo da budu face:sick:
0 REP0%
→ Istraživač
avg 2007.
avg 2007.#17
Vidi cannebosanac ja se s tobom u potpunosti sla~em da je trava 100x bolja nego alkohol.Sla~em se i da je alkohol vrlo atetan.Ja UVJEK biram travu radje nego alkohol.
Ne mislim pripremu kao 2 godine opijanja pa onda trava,nego mislim da ako je netko imao iskustvo s alkoholom,1 dovoljno,prije trave bit ce mu lakse,tj. ljepse jer se vec pomalo navikao na drukciju percepciju.Isto tako dim duhana prije trave,pa ako ce se zakasljat nek baca duhan a ne travu koje nema toliko.
Meni su iskustva s travom pomogla kod konzumacije drugih psihoaktivnih supstanci.
cannebosanac
POZNAVALAC999 REP44%
→ Ambasador
cannebosanacPOZNAVALAC
avg 2007.
avg 2007.#18
Marsbre kad bih ja bio diktator svijeta npr. kao George Bush mlađi što je trenutno i njegova ostala ekipa ja bih sve lagalizirao i stavio pod kontrolu vlasti da se zna sve ko šta dila ,prodaje ili nije važno djeli ko onaj lik u onome filmu "Sve džaba" .Rekao bih ljudima lijepo evo to ti djeluje otprilike ovako film je takav ,posljedice takve,ali ono stvarno kakve jesu(e kad bi se to nekako moglo uradit),a ne ovo sranje što nama serviraju većinom trava je zlo alkohol je aperitiv ali je zlo, pa ovako i onako okruglo pa na ćoškove samo muljaža u korist duhanske i alkoholne industrije, pa izvoli udri se koliko ti volja,samo sve fino kao na recept ti si taj i taj i uzeo si toliko i toliko i sve u kompjuter pa da se vidi nakon nekoliko vremena kakav je ko, to bi bio najbolji način da se nakon nekog vremena pokaže ko je bio lud ovi koji su za sve ili ovi koji su samo za pojedine stvari ili za bilo koju kombinaciju,i sigurno bi se rješili kriminala vezanog za droge a i budala koje bi pokrepale od pojedinih stvari i pa onoda neka se ugledaju na koga ko hoće i neka i dalje dere ko šta hoće manje bi bilo budala.
Ja volim više vutru milion puta mada sad,u nedostatku dobre stvari više derem po pivu i vinu ali kad ono baš ima vina pravog a ne ono vino koje košta jedva malo skuplje ili jednako kao 1 kg grožđa od kojeg je napravljeno,ta vina ne treba ni slučajno piti ono je sve kemija neka i većinom ne sadrže preko 15% grožđa a imam te informacije od ljudi koji rade u vinarijama i ne treba mi niko ništa pričat ,jednostavno pogledaj cjenu grožđa sve i da uzimaš na ne znam koje količine i cjenu vina nema teorije da je to vino od grožđa .
Samo još malo off topic ,postoji poznato Viško Bijelo vino u BiH se prodaje ,nema te **********e koja bi ga napišala iz neznam kojeg grožđa po toj cjeni ,a da ga naručiš 5 miliona litra ima ako treba ,pa da je vis cjeli pod vinogradom ne bi ga toliko mogli napravit i po tim cjenama ,ali ljudi opet blesavi deru po tome i ma dobro je ovo ti je meni vino a sutra im glava puca od bolova da ne pričam o ostalim pizdarijama pogotovo ako se popije preko litar po osobi ,a ja onog domaćeg crnjaka ili bjelog nije bitno popijem i dva litra ubijem se ko idiot i to crno pijem samo čistaka nakon litra već nose te vile nakon dva ne trebaju ti ni vile sam letiš ,a sutra dobar ko da ništa nije bilo.
I opet rekao sam ono je moje mišljenje i sto ljudi sto ćudi ,meni jednostavno nije pomoglo nešto to što sam prije pio nego sam se naduvao prvi put ,od alkohola sam na kraju ležao u krevetu i ono padao prema gore ,ako ti je poznat taj osjećaj a od trave sam prvi put samo lebdio na sve strane svaki pokret bilo čim bi proizvodio toliko nekih ludih osjećaja da mi nije bilo jasno šta se događa nikakvo pijanstvo tome nije ni slično.Opet to je stvar ono je tvoja nije važno, tko ga neka radi šta god ko hoće samo ja da imam mogućnost i da se vratim se s ovom pameti u prošlost nikad ne bih zapalio ni duhan niti bih ikad popio decilitar rakije. Sad pivo ponekad i vino neko pravo to je OK s tim se i može kontrolirat i ne jebe jetru toliko ako se kontroliraš ,i rakija kad bi pod kontrolom ,ali kad bi moglo ali čim ono ljudi počnu e jedna za doručuak pa jednu za ručak pa jednu za večeru pa onda daj još jednu kume pa "može još jedna ja peko domaća je ,pa ovo ono, "...nije stavljo šećera" onda završe ko oni iz one stvari od ovih repera Nigrutina i ostale ekipe " Daj rakije kumo daj rakije ...To Ajzače..." pa bocom sebi od glavu :icon_lol:.Trava tj. THC ne jebe jetru to sam dokazao na sebi i to u stvari sa hašišom a ne s vutrom pa ko hoće neka vjeruje.Uglavnom morao sam radi jetre,hepatopatija(oštećenje jetre ,povišene transaminaze),prestat s alkoholom pivom na jedan mjesec do sljedećeg pregleda,i brate kompleks vitamina B u suradnji s hašišom mi je pomogao da su mi se transaminaze sa preko dvostrukih vrijednosti vratile na normalu.Pa eto sad neka mi hašiš i nije pomogao ali nije ni štetio i to je ono najbitnije što mene interesira,a ovi nevjerni doktori i ostale Tome neka popuše nešto iz gaća.
I htio sam ovo na početku pa sam smetnuo reći za Marsbre .Ne smatram nikoga klošarom pa ni sebe prvog zato što se sad radije opijam nego duvam kojekakva smeća ,niti njih smatram klošarima koji duvaju smeće.Ali rakija je idiotarija i alkoholizam zna se šta je postoji definicija i za to ,a ova smeća od vutre o kojima ja često serem i sebi sam dosadio s tim ne moraju biti toliko opasna kao što su meni bila ,ako duvaš recimo jednom u 15 dana. Nekad znaju biti tako loša da se ne mogu ni povući i sjeku ko da ti neko nožem reže po dušniku i jednostavno takvo ***** nemožeš povući .Takvo nešto jednom davno mi je naletilo a izgledalo je za ono doba i moje slabije poznavanje vutre kao dosta pristojan cvjet ,svega nekoliko sjemenki u cvjetu kao palac ,samo imalo je smrad po esenciji blago skroz samo na to mi je smrdilo,ko zna možda su je idioti neki namjerno poprskali otopinom esencije. A efekt je bio takav da bih imao najmanje još jedan ovakav post da natipkam da ispričam šta mi se sve dogodilo nakon što sam skoro na silu popušio i bacio pola jointa od tog govneta,i ništa ono nije mi ni puklo još kasnije smotam malo sranja da vidim jer prvi sam vani motao u mraku,pa ono možda mi je nešto upalo nisam primjetio i onda ista stvar ne može se pušit jednostavno razara po plućima,i bacim opet ***** skoro cjeli joint nisam niti dva puta povukao ,ne može se vući koliko dere po plućima, i opet ništa i odem spavati, jedva nekako zaspem a onda pakao nije mjesto ni tema da o tome pišem uglavnom bio sam svega svjestan u snu,ali ne ono lucidno nego skroz bez kontrole i mislio sam da umirem da je sa mnom svršeno na kraju cjelog tog tripa sam se probudio u krevetu mokrom od znoja kao da je neko prolio kantu vode po njemu i po meni jedva sam se ustao i napio vode bilo me je strah ponovo zaspati pa sam onda ko debil hodao po stanu pio vodu onako dehidriran i konto šta je ovo bilo jebalo majku šta sam ono popušio.Tko zna možda je neko naprskao LSD otopinom mada ne znam da od toga nešto može biti.Mislim nemam pojma šta se događa s LSD kad izgori eto ovi iskusniji s tripom i koji se kuže u to neka mi objasne,samo ja ono ***** više nikad neću zapalit samo neka osjetim izdaljeg onaj miris čak i sličan,nema teorije da zapalim ni za 1000000 €.
0 REP0%
→ Istraživač
avg 2007.
avg 2007.#19
Lsd nije za puaiti....kad bi poprsko zbilja ogromnom kolicinom travu vjerovatno bi djelovalo ...ali ne tako na negativan nacin.Dehidracija,okus i taj miris vjerovatno znace da si dobio travu koja je prskana ne nekom psihoaktivnom supstancom nego nekim otrovom koji ti je razjebo mozak pa kao djelovalo.Mislim da je tako a mo~da i nije...
0 REP0%
→ Istraživač
avg 2007.
avg 2007.#20
Braco canne, do jaja si rekao.
Ja sam malo skrenuo sa teme al sam hteo da kazem da je previse ljudi koji su FEJK, ako neko ne zeli alkohol ili dzunglu ma to je strava svaka cast da ostanes cist u glavi ceo zivot, ali kad mi to kaze neko ko je stvarno fejk, popizdim. Evo ti paradoxa kad bi legalizovali dzunglu samo trecina nas bi nastavila da duva zato sto ostale dve trecine duvaju samo da budu indijanci kao to je zabranjeno pa su face sto puse to. TO JE FEJK.
A za djubre koje je danas na ulicama stvarno necu da komentarisem to je bas to djubre, pa ljudi ja bi se rokao DOPOM SVAKI DAN da nije 95% toga misomor. Uh al mi je lepo sto sam se istreso i iskenjo.:sun2:
"Ekipa u zikri o gle kakva cuda
Nema ise granja iz huda
Nema ni extaza, tripica ni pda
Izdali nas dileri ko Isusa juda"
avg 2007.
1 / 20
avg 2007.
avg 2007.