VUTRA
ForumZajednicaOfftopicSkeniranje terena helikopterom
LEGACY

Skeniranje terena helikopterom

68 odgovora4,452 pregleda

maj 2014.

E ljudi, zivim blizu kasarne, u kojoj je jedina uzletnica za helikoptere u gradu, na dan ih prodje dosta iznad moje kuce i okolinom kraja... jednom sam cuo da gledaju tako isparavanje toplote sa toplotnim kamerama, takodje sm acuo da nekako gledaju visak potrosnje elektricne energije. Ajte mudraci da cujem vase misljenje o ovome, nisam znao gdje da stavim temu nego ovdje. Ima li sanse da padnem za uzgoj ako me helishi "snime"?

maj 2014.

Jeste, moa misliti. odakle im para za takvo ato, pa nismo mi ameri, jedva da imaju za bengu.

maj 2014.

Sla~em se sa No Joke. Helikopteri troae puno, a naai nemaju para za te zajebancije kao ato je skeniranje toplote ata ve. Ali ako lete nisko, i ako imaa puno Mare, postoji aansa a vide golim okom..

maj 2014.

Finest.. mi znamo isto koliko i ti.. mozda i snimaju pa kasnije pregledavaju.. haha.. sta se snimanja potrosnje energije tice, to je navodno buducnost.. smart mreza, .. neznan sta da mislin o tome.. ustvari znan.. (srednji prst)
BassmanLEGENDA

maj 2014.

Dobro ljudi ka~u, nema se para za takvo neato. Ja joa nisam uo da je neko na naaim prostorima pao zbog planiranog nadgledavanja helikopterom.
GagibaAMBASADOR

maj 2014.

Prvo termalno snimanje (ukoliko se dobro seam) je obavljeno u Londonu a negde na ovom forumu postoje i linkovi koji pokazuju kako to rade Englezi. Ka~u da je tamo uzgajanje po stanovima preraslo u epidemiju pa je termalno snimanje bio jedan od na ina da to suzbiju! A zapravo su samo naterali farmere da bolje toplotno izoluju stanove, bokseve i ostalo... :D Ne beri brigu ni oko struje (jedino ako nemaa sistem od recimo 10X600w) jer ti viae potroai komp sa koga kucaa od neke pristojne lampe! ;) A ina e ako se nadaa da e naai kerovi da pale helikopter, snimaju kojekakvim tehnologijama teren pa posle to mesecima da analizaraju ne bi li na kvadratnim kilometrima snimljenog zelenila otkrili kakvu sumnjivu biljku....e ako od toga zentaa, onda bratunga prei na alkohol, em legalan, em airoko dostupan, em ne razvija paranoju! Samo te onako blago otupi i onda ti sve ravno ko tepsija... :vb_kez:
mlstPOZNAVALAC

maj 2014.

Da bi on tebe video toplotnom kamerom treba da imas bukvalno laboratoriju. Ima snimaka po googlu , a ovako gledanjem ne verujem bas nesto , opet mora da bude uochljivo znachi njivche neko ili tako nesto . evo klipa http://www.liveleak.com/view?i=df3_1381956851 ps. zivim pored aerodroma , kasarne , druge kasarne pa me nadlecu non stop :D al dzabe kad neam nista
Big LLEGENDA

maj 2014.

Vise biste trebali brinuti o "prijateljima" i poznanicima nego o helikopterima :) A ovo za toplinske kamere vam vrijedi samo ako imate ogromnu sobu punu lampa i biljaka tako da nema frke

maj 2014.

previae gledate televiziju...
mazarLEGENDA

maj 2014.

Ja sam uo da kad Grant Hill popije Sprite, da viae nije ~edan....
komsijin maliPOZNAVALAC

maj 2014.

E ovo se zove paranoja.
Ena&ModelsyAMBASADOR

maj 2014.

Pa vidi drugar mislim da bas na forumu se treba birati koje ces informacije reci,kao npr sto si rekao da zivis pored kasarne i jos plus da je to jedina uzletnica za helihoptere..mogao si dat i ime te kasarne..pa nema nebitno dal je u Hrv ili ti Srb puno kasarna gde imaju veze za helihoptere itd..mozda u par gradova u drzavi i to je to,i ako pandur njuska po forumu lako te moze nac..ali ne zbog tih silnih toplotnih kamera sto spominjes te nece naci jer nase drzave su daleko od toga,oni jos uvek hvataju na ono rekla kazala i njuskanjem itd..ili ako im neko da tako neke info kao ti sam sto opisujes gde kako i sta..pazi sta pises u forumu sigurno panduri njuskaju...srecno...
TarzanZMAJ

maj 2014.

http://www.youtube.com/watch?v=7Ll3TnJUzao ;)

maj 2014.

a jbga ljudi :D sta da vam kazem hahahah pocetnik sam, normalna paranoja prosliste je svi :P
Vu ing.POZNAVALAC

maj 2014.

Ma ajde toplotne kamere manje vise, nego mene brinu oni sateliti gore. Sve nas snimaju. Moze kroz prozor da procita sta kucas na kompu.
zdepoISTRAŽIVAČ

maj 2014.

https://www.youtube.com/watch?v=YqXUfbEhv_g
FukmondoAMBASADOR

maj 2014.

ma lako za heli.... kod mene se nekad spajdermeni penjali po zgradi.helihopter je trica,ima ih snimaju sirurno :smoke18: :rofl: po meni tema za akovace :konjo
revolutionAMBASADOR

maj 2014.

Mislim da u ovom hobiju nebi trebalo biti mjesta za toliku paranoju cisto zbog samog sebe, kad malo bolje razmislis pa imaju oni drugih poslova, a ne trazit par biljaka. I da traze stvarno je tesko naci na tu kvadraturu par biljaka,mislim stvarno nema mjesta za paniku. Be good :)

maj 2014.

Dobro ti kaze No Joke nea se para za to tu a racun cisto sumnjam da provjeravaju jer ljudi imaju od 500-1000w 30 kom naguraju u sobu i nista. Ali ti je ipak bolje paziti i gledat male cinjenice jer te to najcesce i sjebe :)
FukmondoAMBASADOR

maj 2014.

ja vam kazem sve znaju,tko sta gdje :rofl:
Vu ing.POZNAVALAC

maj 2014.

Ma ja sve nesto pogledam nocu u nebo a ono sve nesto svetluca, pale se i gase svetla, crvena, plava.... I samo pomislim: "snimate a? snimate." I pokazem im srednji prst.

maj 2014.

Ma slobodno neka me snimaju, skeniraju, promatraju sta pisen, citan.. mo~da nesto i nau e..

maj 2014.

evo kako to izgleda pronadjite 7 biljki ;) 2x klik na fotku
StipeZMAJ

maj 2014.

Sve se moze nac Power ;) Samo oprezno !!! evo ti dokaz !
mičurinLEGENDA

maj 2014.

Kad puaia ono albansko smee ne manjka paranoje...

maj 2014.

ostalo je da nadjete jos 6 ;)
FukmondoAMBASADOR

maj 2014.

ma mafija bre drzi monopol i cijene,cijela drzava je da ne kazem sta :thumbsdown: :violent018:
FukmondoAMBASADOR

maj 2014.

sad malo pre obilazio sve balkone u okolici,mali ka igra ka, ujem neke cudne zvukove kad ono mini heli mi balkon snima :)
unicumPOZNAVALAC

maj 2014.

skidaj ga kamenom!!!
Ena&ModelsyAMBASADOR

maj 2014.

Ma sve se moze naci i locirati ,ali mislim da nase drzave na balkanu to bas i nisu u stanju..evo jedan primer iz srb neki lijovi posadili vani u kukuruze jako veliku kolicinu i broj biljaka i nije ih nista lociralo nikakvi sateliti niti helihopteri..vec ih je locirao selja u cijoj su njivi to zasadili i to ranije dosao da bere i posadio neku sortu koja pre bude gotova nego predhodnih godina,a to ovi likovi nisu znali nego mislili da ce kao i prosle..i hebiga selja zvao muriju i ovi im napravili ceku i navatali ih..eto jedan od primera koji sam cula od kolega koji su ih branili..znaci selja je najbolji satelit nasta se oslanja nasa policija..:-)

maj 2014.

Bitno je samo biti pametan i misliti malo unaprijed, pa se tak ata nebi dogaalo. `teta ato uvjek ima iznimaka. A tih skeniranja, satelita i gluparija ima samo u matixu i tak nekim SF filmovima, ovo je ipak balkan.

feb 2015.

Uopste ne mora da te snimi iz "helisha",kako kazes...http://www.damiba.rs/,http://www.termografija.rs/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=81&category_id=14&option=com_virtuemart&Itemid=66..ovo su ti rucne thermal imaging kamere,tzv.F.L.I.R. Ako ih ima u slobodnoj prodaji.sigurno ih i oni imaju...Resi pitanje toplote,pazi sta pricas i miran si..
t@maraZMAJ

feb 2015.

@LucSkywalker pogledaj datum posta :)
kaktusdzekENTUZIJASTA

jul 2015.

istina ziva,,ustvari oni imaju rupe na podu helihoptera kroz koje dvije dresirane i navucene zirafe gurnu vrat i njuse,kad osjete vutru one ustanu na zadnje noge i daju signal koji putuje po helihopteru i preko elise bezicnim putem jave u bazu podataka da donesu escajg:puuuh::

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se