VUTRA
ForumZajednicaOfftopicZapljena sjemenki
LEGACY

Zapljena sjemenki

60 odgovora3,752 pregleda

sep 2016.

Pozdrav svima, U vozilu sam imao kutijicu sa 50 kom sjemenki za koje ni sam ne znam da li su muske ili zenske.Jednostavno su bile u autu zaboravljene na 7-8 mjeseci.Ostaci od jako neucinkovite marice(dobio na poklon).Pri prelasku granice na BIH strani carinici su me pregledali i nasli u pretincu na suvozacevu mjestu. I onda cijela procedura...sumnjaju na marihuanu itd. Imam dijabetes i to sam prije 5 mjeseci poceo uzimati sa hranom ubog nutritivnih vrijednosti. Poslali su na analizu sjemenke i potvrdili da ce me obavijestiti. Ekipa,sta mogu ocekivati s obzirom da radim jako ozbiljan posao,ozenjen s malom curicom i tvrdnjom da je to industrijska konoplja? Pomagajte i Unaprijed Hvala. P.S. stranica vam je super!

sep 2016.

Ako utvrde da sjemenke nisu od industrijske konoplje onda ti se dobro ne pise jer te mogu optuziti za prodaju, pa ti ne gine sud. Inace takve stvari se ne voze u autu vise nego je potrebno, a kamoli da ih zaboravis 7-8 mjeseci. Zasto su te uopce isli pregledavati? Ti si drzavljanin BiH ili?

sep 2016.

Drzavljanin sam Hr! Citao sam i malo se raspitivao te kazu da u sjemenkama nema THC-a. Isto tako sam dosta citao o tome da se sjemenke navodno ne vjestace.. Posto imam dijabetes nasao sam link gdje se navodi da su jako dobre u oralnoj primjeni sa ostalom hranom... Dosta tema na forumima vodi se tim da sjemenke ne bi trebale biti toliki problem te ako i pozovu na sud da moze biti kaznena prijava i novcana kazna.Zatvor ili nekakva zabrana ulaska u BIH nije izgledna...jbg Usput Sensi Hvala na odgovoru.
StipeZMAJ

sep 2016.

Bez dnk analize, mislim da ne mogu to utvrdit. Cak me zanima da li se moze genetskom analiziom sjemena provalit da li ce ta biljka imat thc-a ili ne.

sep 2016.

Dosta njih kaze da ne mogu utvrditi dok je ne posade,jbg! Usput sjemenke stare oko godinu dana na vrucini u autu ..trebalo bi da i izgube neko svojstvo?! Kazu da od sjemenki imas samo ulje dok THC nema Hvala Stipe Jedan od komentara.... Sjemenje kanabisa (marihuane) Nitko tu nikoga nee osuditi, i ne vjeruj ovima koji lupetaju gluposti o tome da je netko diler itd... Sjemenke kanabisa ili marihuane ili konoplje - industrijske ili pak indijske, sve ti je to isto ako gledaa samo po sjemenkama, nema stru njaka na planeti zemlji koji e ti rei ovo su sjemenke od indijske konoplje, a ovo su sjemenke od industrijske konoplje. (a i ne sadr~e THC) A uz sve to kilo sjemenki (hrana za papagaje) ti na tr~nici koata ravno 15 kuna. Da, da iste takve sjemenke su ti hrana za papagaje. Da bi dokazali da su tvoje sjemenke za uzgoj marihuane, morali bi ih posaditi i ekati da biljka procvate i tek tada ako ima viae od onih famoznih 0,3 % THC moglo bi se rei da je indijska konoplja... Iako ponekad i industrijska konoplja mo~e uz odreeni na in uzgoja imati puno viae od tih 0,3%. Sve je to u nekom sivom podru ju....
amrildoooLEGENDA

sep 2016.

Ja mislim da po zakonu BiH i sjemenke spadaju u "promet i proizvodnju opojnih sredstava". Ne znaju ni kad narucis sjeme s neta da li ce u toj biljci biti thc-a, ali ipak nam prave problem kad ih uhvate na carini.

sep 2016.

Zanimljiva je situacija bila d policijom... Glavni carinik koji mi sve to tumaci i pise nije siguran a zatim svako malo dolaze trojica i gledaju i svi komentiraju kao u stilu "ma nista".. Uglavnom tvrdim da je industrijska a on meni da ako ne nadu thc u sjemenu da je sve ok i nema suda. Ako nesto nadu idem na sud i vjerovatno kaznena bez nekakvog pritvora i zabrane ulaska(sto mi je najvaznije)

sep 2016.

ma nema nista od toga, zaboravi... kakav thc mogu da nadju u semenkama... kako da dokazu da nije industrijalka... zaplenili su kao sto carina zapleni paket, i to je sve

sep 2016.

@Ringo Ajd bar javi ovdje sta se na kraju dogodilo da znamo, al po ovome sta si jos napisao mislim da nemas brige. @Stipe Ovo mi je prvi info za DNK analizu. Mislim da to kosta poprilicno, pa sad hoce oni to vjestaciti ili ne pitanje je. Mozda se netko javi ko zna cijeli postupak tog ispitivanja pa neka napise.

sep 2016.

Nema greske javim jer je nekako siva zona... Imam osjecaj da policija i nije imala neko uporiste tj.nekako su zbunjeni. Cak i kad je zvao tuzioca u Livno onda sam skuzio da i tuzitelj nesto slicno tvrdi "ma nista" te se u tom trenu policajac pravda procedurom ... Mislim zapoceo je pa sad mora nastaviti.. Jos oni mene smiruju da nema neke vece zezancije...strava! Hvala svima
StipeZMAJ

sep 2016.

Ja se svarno ne razumijem u to. Po nekoj logici, mislim da ne mogu znat sto ce tocno izrast samo po dnk analizi sjemenke....a mozda sam i u krivu. A to da je skupo, slazem se.
H2O888LEGENDA

sep 2016.

da si ima kilo sjemenki,pa da reces za prehranu...ovako si ima kutijicu sa strane,koju si dobi na poklon,ko zna sto je to.mozda bude kakva novcana kazna i to je to,cak bi ti mogli doc i doma u pretres radi sumnje...

sep 2016.

Malo sam se raspitivao pa Vam svima stavljam znanstvenu analizu koja u detalje tumaci ulje,sjemenke i obradu indijske konoplje. Kao sto sam vec prije rekao sjemenke ne sadrze THC. POZZ
wuvuzelaAMBASADOR

sep 2016.

Ve smo apsolvirali da nema aanse da ima THC u sjemenkamap Nego , koje su sorte bile ? :spliff::ajnstajn:

sep 2016.

Nemam pojma stvarno.. Dobio sam na poklon od najmanje od koga sam mogao ocekivati i to teglu bez ikakve obrade,samo pocupani cvjetovi.Rezultat je bio katastrofa tj.nije bas imala nekog efekta kao najlosija.
L0oDZMAJ

sep 2016.

Ma nista nece biti.. nemas bed :) opusteno samo i no bed trip ;) stej haj

sep 2016.

A nadam se... Ne mogu napravit pretres jer sam u Hrvatskoj a ovo su BIH carinici... Ma na kraju nije ni valjala.. Kupit cu kesu sjemenki za kanarince i sad u povratku na istu granicu...stvarno nema razlike..
MeskalitoLEGENDA

sep 2016.

Malo ko ce priznati da je pogresio ili da nezna , narocito u drzavnim sluzbama , a definitivno su pogresili ... ;)
H2O888LEGENDA

sep 2016.

Ringo nebi trebalo nista bit a moze bit svasta,ae pa nam javi...e kad si spomenu kanarince..jednom mi je rekla jedna prijateljica da joj je pandur reka,da kad cisti krletku od kanarinca da ne baca u vrt(njoj je bi obicaj to istrest u vrt):)
hazeriZMAJ

sep 2016.

Ma nece nista biti od toga,nisam cuo da je itko ikada imao problema zbog sjemenki u smislu sudske kazne.Oni tebi mogu pokusati nesto provaliti tipa posjed ali u konacnici nista od toga.:thumb:
DvolicniLEGENDA

sep 2016.

AJel ti to pricas iz pouzdanih razloga? Edit: tjedoh napisat iskustva
hazeriZMAJ

sep 2016.

Da!
GafPOZNAVALAC

sep 2016.

Prijatelju nista od toga, mom dobrom prijatelju su nasli 7 stabljika velicine po skoro pola metara doma u dvoristu, neko je prijavio.Kada su dosli to su pocupali i iso je na sud, a doma ima atiglece(pticice), i reko je da je to izrasli vjerovatno padnuvsi iz njihove krletke.Sud je sve odbacio jer je receno da se nemoze utvrditi koje su sjemenke, da se jedino moglo utvrditi da su ih do kraja uzgojili, tako da nemoras nista brinuti, drzi se svoje price i to je ti, nadam se da sam pomogo ;)
CorleonevLEGENDA

sep 2016.

Super se snaso ovo s pti icama , bome sam se nasmijao..I bome bi se smijao da sam u sudnici kada tvoj dobar prijatelj objasnjava sucu da su mu ispale 7 sjemeki tocno rasporedeno svugdje.. iz krletke..jebiga sudac pametna ptica nije normalna ;) .. haha Siguran sam da neces bit ni u upola problema kaj ti je proslo kroz glavu..Najvjerojatnije bas niata.

sep 2016.

A da vam pravo kazem....boli me tikva kad je tikva hiiiii Hvala svima pa sta bude jbg. Thx
dedaZMAJ

sep 2016.

Nista za sjemenke, ne brigaj, osim sto mogu javiti plavcima iz tvoj policijske uprave da si mozda sumnjiv pa da te drze na oku. Ali cisto sumnjam. Jednom prilikom zapljene pola grama vutra zapjenili su i bocicu sa 300 i nesto sjemenki. Kad je doslo do suda za prekrsaje spominjala se samo vutra sjemenke nisu niti spomenute...
EasygoerAMBASADOR

sep 2016.

Hehe pa naravno da nisu... Treba i oni nesto da posade, makar za sebe...
Hammer 2POZNAVALAC

sep 2016.

:wave:Moj prijatelj je imao skoro isti slu aj ali na Slovenskoj granici.Od tada je proalo dvije godine i joa nema niata od kaznenog gonjenja.Drugi slu aj isti lik,bio je sumnjiv:murija:nisu mu niata naali.Dali su mu lizalicu bio je pozitivan,prije otprilike godinu i pol,isto joa uvjek niata od neke kazne.Mislim da u takvim slu ajevima kada ti ne pronau niata konkretno nema niti kaznene odgovornosti jer pretpostavljam da zakonski nije joa to no odreena odgovornost za takve slu ajeve.Mogue je da na osnovu sumnje uea u njihovu "plavu knji~icu"pa da onda postepeno prikupljaju podatke o tebi.Recimo primjer kada netko iz tvoje blizine zavrsi na policiji oni ce ga pitat i za tebe gdje si, im se bavia itd.:vozdra:
fortunatoAMBASADOR

sep 2016.

si uzel odvjetnika ? prek njega napravia instant odjeb

sep 2016.

kolko ja znaM smijes bit pod utjecajem,al nesmijes posjedovat...
Smokey McPuffAMBASADOR

sep 2016.

Nista od toga prijatelju... Sjemenke se po zakonu RH smiju posjedovati u naucne i istrazivacke svrhe. Istrazivao si ucinak na dijabetes.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se