VUTRA
ForumZajednicaOfftopicIzolacija od društva!
LEGACY

Izolacija od društva!

116 odgovora5,755 pregleda
dexorAMBASADOR

nov 2017.

Kako me sve viae zaokupljaju misli, da bi se izolirao od ovog druatva. Pun mi ih je k. Zanimalo me kako to najbolje i najjeftinije uraditi. I naletim na ovo; Taj krov bi bio pod solarnim plo ama. da imam radio, i svijetlo. A "zemljiate" bi bilo ovako:

nov 2017.

Zasto komplikujes, brate? Zavezljajcic na stap, stap preko ramena i pravac pecina. Imas konstantnu temperaturu, i ljeti i zimi. Ako ti neko provali mjesto boravka, samo se presaltas u neku drugu. Ko ce stalno palete zbavljati i kuce graditi! Mozes i mrkog medu pripitomiti, da imas drustvo kad te obuzme osjecaj usamljenosti. Trebas mu samo jaja odgristi - bude bas pitom i poslusan, ako ti to podje za zubima. :D
dexorAMBASADOR

nov 2017.

super ti je to, u peinama se da nai i izvor vode, izolacija savraena, al ja stvarno nisam primjetio nikakve peine u mom kraju, a odavde sam. Edit: sad gledam ni google nezna za peine u mom kraju.
-BäR-ZMAJ

nov 2017.

Puno ljudi vrti taj scenario u glavi ali mislim da ti povod za to nije dobar. Bje~anje od ljudi jer te ~ivciraju nije dobar ni zdrav razlog za izolaciju. Jasna mi je potreba da se na kratko vrijeme ovjek malo otui da se misli dovedu u red al cijela ta ideja o ~ivotu u izolaciji bolje i lakae izgleda u teoriji nego u praksi... Jeftinije ti pomiriti se sa injenicom da ima svakakvih ljudi i prilagoditi se tome,pa nije da ti stoje kraj kreveta i nedaju ti spavati :) Da si rekao da se ~elia maknuti u izolaciju jer ~elia raditi u vrtu,na kui,na sebi ili bilo ato drugo konstruktivno ja bih te podr~ao al bje~anje jer te druatvo ~ivcira ne mogu!
dexorAMBASADOR

nov 2017.

Ma tjera me stara, nakon ato sam pao, i ostatak obitelji i familije me izbjegava. Da ne spominjem ove "~ive mrtvace ljude bez njuha i duha, koje viam na ulici". A koje nemogu gledat viae Jasno moram dijelom biti vezan za civilizaciju, na~alost bolestan sam pa moram doktoru i u trgovinu nekad. Imam neato primanja. mali auti. Imam ja i super kuu na selu drvenu ureenu (ja je uredio). No nije moje vlasniatvo, ve su majka stric i tetka suvlasnici. Ali su mi po eli srati i za nju. dok je bila ruaevina niko nije ni htio uti za nju, sad kad sam je sredio sad je hoe svi.
hazeriZMAJ

nov 2017.

Nadi si mir u glavi i nasao si sve:)
-BäR-ZMAJ

nov 2017.

Vjerujem da ti nije lako,odbacivanje od onih koji bi te najviae trebali podr~ati je izuzetno bolno i neugodno :(. Neznam koji su ti afiniteti al meni bolje zvu i nai djevojku sa kuom pa se njoj preseliti nego u brvnaru :D Neznam ato da ka~em,da imam kat na kui viaka pozvao bi te ;)... Ako ne mo~ea mijenjati okolnosti onda mjenjaj perspektivu :thumb:
BladerZMAJ

nov 2017.

Ko ata ka~e stara budisti ka izreka.... Mir u tihoj aumi ea pronai jedino ako ga ponesea sa sebom. ;)
dexorAMBASADOR

nov 2017.

@hazeri to stoji što si ti rekao, ali ja nisam materijalista već moralista. I nemogu naći "mir u glavi". Znam da je sve u glavi. I dobro i zlo, sreća i nesreća, zadovoljstvo ili nezadovoljstvo. Nažalost ja nisam od tih koji to mogu riješiti u glavi. Kao što vidiš trudim se uz vašu pomoć naći taj sklad u glavi. Ali me baš i ne ide bar za sad. @-BäR-! Nemogu naći ozbiljnu vezu, jer me baš i neće ozbiljne žene. em sam bolestan, nemam nešto love, em sam u svojoj sredini od kako sam pao sa vutrom "narkoman" (sve što sam zarađivao i stvarao prepisao sam/odrekao se i davao svojoj obitelji). I neka im, nije mi žao nisam materijalist ,meni za život netreba mnogo. Ono što me vrijeđa je to da nakon nesreće svi oni malo po malo su me odj...odjednom sve im smeta kod mene. Moj rođeni brat me htio tući zbog neke gluposti oko mobitela. Nije prije "skakao" na mene. ni za mnogo ozbiljnije stvari jer je znao da bi mu vilica duže vrijeme bila vezana koncima. Al sad kad zna da mu nemogu ništa sad se sili.
-BäR-ZMAJ

nov 2017.

To su samo isprike i preporu ujem da promjenia stav. Znam da je teako ali to zna i da je mogue,linija manjeg otpora ne nosi plodove. Sam sebe si ve osudio na propast :( Listajui po forumu sam vidio par tvojih tema i svaka tema ti je nekako paranoi na i ima odbojan stav prema ljudima... https://www.vutra.org/threads/samoobrana-i-zaatita-od-dimnja ara.16345/ https://www.vutra.org/threads/video-nadzor-biljaka-jeftine-solucije.16344/ https://www.vutra.org/threads/`ta-vam-je-najmr~e-kad-ste-napuaeni.16353/ https://www.vutra.org/threads/kako-sam-pao-i-posljedice-tu~na-pri a.17747/ Nisam htio psihoanalizirati ni umanjavati problem,treba biti yeba ki borac da se prolazi ovo ato prolazia ali koliko ja vidim nije samo u okolini problem :whato:: :respect: Skrenusmo svi s teme ako je tema }ivot u izolaciji :razvaljen::
hazeriZMAJ

nov 2017.

Frend zivio sam u sumi,700,800 metara nadmorske visine,rusio stabla,jeo gljive,razne trave kuhao,cajeve..sa zivotinjama radio,zivio sa prirodom.I tako tri godine..Sve stoji,stres na minimunu,lagano,vrijeme nije bitno... Sve stoji...ali recimo...ove uspomene koje stvaram sada sa suprugom kroz putovanja,svakodnevnih zbivanja,suza,smjeha...pa naposljetku upoznavanje ovih dobrih ljudi sa foruma...taj zivot,suocavanje sa samim sobom i svojim demonima..e frend moj..tu se nalazi taj mir koji tebi od srca zelim. Dali su vazna toliko tuda misljenja da bi ti bjezao iz svog kraja?
BladerZMAJ

nov 2017.

Ja i draga ~ivimo u lijepom i velikom stanu koji sam malo po malo napravio, isto tako je dosta drven jer je potkrovlje, a ostavio sam drvo gore i tu je moja dr~ava. Daleko sam poznat po tome da jedva do trgovine idem. Potpuno sam zadovoljan i nikad mi nije bilo bolje osim ata tu i tamo potonem u pakao ali kad se vratim mi je tri puta bolje. Niata mi ne fali, niata ne ~elim osim ata se bojim da to ne nestane taj moj svijet. A tu se dogaa, znanost, duhovnost, umjetnost, trgujem malo i cryptovalutama, doslovno sve... nemam nikakvih ~elja sve dolazi malo po malo i to je ar ~ivota. To je moj put... Doslovno spaceship earth, a moj stan mi je most. Jedino ata do posla odem i odradim poateno i svi jako zadovoljni...
PalacZMAJ

nov 2017.

Ja podrzavam. Ali pod uslovom da u kolibu povedes zenu i milina.

nov 2017.

~ivot nije ~ivot, ako ga nemaa sa kim podijeliti..

nov 2017.

Ne znam kako i na koji nacin,ali znam sigurno da poslije kise dolazi sunce;) 29rxjVVTM6c
dexorAMBASADOR

nov 2017.

Sve se mo~e kad se hoe http://www.4dportal.com/hr/zivot/4180-sve-se-moze-kad-se-hoce-zivim-sam-u-sumi-bez-struje-i-vode-i-nista-mi-ne-nedostaje

nov 2017.

Hehehe ima kod mene masa mladih Ruskinja , odnekud pune su love,a K izgleda da im fali. Pa mozemo se nesto dogovorit kome treba izolacija, kao PIMP style:cool: U pravu su drugari, mozes bjezat od ljudi, al ne mozes pobjec od sebe nikako. Neprijatelj je u nama..
dexorAMBASADOR

nov 2017.

nema tu univerzalnog pravila. Svaki ovijek je univerzum za sebe. _21g82CIL4Y
hazeriZMAJ

nov 2017.

Ma znas sta treba...kad je vec tako crno..uzeti kredit i otici na otoke preko puta Venezuele...Vjeruj mi,tamo i najcrnije misli izlaze iz glave:)..Malo jedan bungalov,gradele,suncobran..posao sa turistima i boli te uvo za Hr i sta selo prica..Znaci skupiti pare na hrpu i caosss ljudima koji ti rade crnjak,cao ljudima koji osuduju,mrze,ne vole...cao... Ali frend..jedno nemoj...Poslje reci kako je i tamo isto..ljudi,razmisljanja;)..sve je u glavi..ali sve:thumb: ...tute...nemoes faliti:D:thumb:
dexorAMBASADOR

nov 2017.

Ja pri am da ~ivim sad u u ruralnom kraju ali sam prije dosta ~ivio vani, ili daleko odavde. I vani ima problema, u be u su me gledali sa prezirom kad sku~e da sam iz ex yu. Ali mi to nije padalo teako, teako mi pada kad me moji ovdje ne poatuju.

nov 2017.

Evo ja te postujem :respect: Malo te stislo jbga..i ovo vrijeme i kisa. Ja isto cesto padnem,pokleknem...rekao bi da sam vise dole nego gore,ali ne odustajem. nemoj ni ti ;)
dexorAMBASADOR

nov 2017.

@opa cupa nekad da, i dok sam bio zdrav bilo je "upsitedown" perioda ali ovo traje od 2009. (Eh da znam ljepo pisati, kakvih bi tu pri a bilo. )No neemo viae o ovoj temi i praviti crnjake, na forumu. mada vjerujem da ima dosta ljudi, koji bi rado napustili ovu "civilizaciju". Ali iz razno raznih razloga su prisiljeni ostati.

nov 2017.

PnozCTBm3Uc
MementoKuriENTUZIJASTA

dec 2017.

Dexor, ako te se dojmila kuica od paleta izguglaj si Earthship.

dec 2017.

Dex, lijek za depru takvu je sex :skot:: Proveseli se s nekom dragom djevojkom i gledat ea svijet kroz pinky cvikere :D
dexorAMBASADOR

dec 2017.

@Budfield imam ja sexa. (kara me ko god stigne :)) Ne ozbiljno, znam da vi itajui moje teme zamialjate nekog jadnog pateti nog tipa. Kojeg nee nijedna da pogleda. Ja sam sve samo ne to. (}ao mi je ato nemogu da postavim isje ke iz novina o meni) Al istina nemogu u svom okru~enju da naem neku koja bi mi baa ono bila napeta i sa kojom bi volio dijeliti dobro i zlo kako se to ka~e. Iz ovog kraja cure im im porastu malo sisojke odoae za Zg. dalmaciju itd. Pa nama mu enicima ostaje da spaaavamo brakove tako ato karamo udane ~ene i tako poboljaavamo njihovo bra no stanje. Ovo nisam rekao u aali.!! Ova moja trenutna "prile~nica" mi je rekla da joj nije ovakvih povremenih sexualnih avantura, da bi odma ostavila mu~a, kojeg trpi samo radi djece. @MementoKuri gledo sam noas, super izgleda. ali mi je to malo komplikovano tj. teako fizi ki. da ja to sam uradim. @grouchy to je to, a okolo peine planta~a, pa ja ustanem ujutro oko podne, i lagano aetnja kroz moj rajski vrt. Kad to bude "dobiete razglednicu iz afri ke zemlje safari,,,zbogom ~ohari" :) (Z.Puaenje)

dec 2017.

Pisonja i Zuga su nahebali negdje kod Bradine oko 23 :05 Prica se da su auspuh i retrovizor nasli cak 50m dalje u jarku. Znaci nista od Africke zemlje safari. Kaznena prijava zbog ukradenog busa.Voznja bez vozacke pod utjecajem alkohola i egzoticnog duhana. Uglavnom lose je utjecalo to na njih. Navodno su se kasnije nasli u paklu droge kod neke male sto su joj starci radili u Iraku :) Pisonja se napio i mala mu uvalila ganju u toku racije.
hazeriZMAJ

dec 2017.

"Pisonja i Zuga znali su ih slusati do dugo u noc..."...i bum..murija sve shebe:DA dosli ljepo do kampa...Zaostroga...:thumb:

dec 2017.

Nisu bili u Zaostrogu haha To je Moke pricao o Zaostrogu ,a pisonja i zuga su slusali tu pricu. Moke je seronja koji je zahebo klince sa pricom da je svaku noc drugu hebavo hahah Koji muljator..a ova dva,vrela krv i ajmo !! Nego, jesi ti bolje danas ?
hazeriZMAJ

dec 2017.

:lol:smiley9934he,he..mislio sam da se neces potpuno sjetiti:) Da..ovaj ih pricom shebo..he,he..a ovi ludi ko puska..he,he..to Opa:thumb:pozitiva juhuuu:mario::

dec 2017.

moj savjet ti je da poslusas sebe prvo, razmisli dobro o onome sta volis, i samo se tome posveti. ne yebi nikakvu zivu silu osim toga. u mom slucaju je muzika taj pojam koji mene vraca u zivot, kroz muziku dozivim sve emocije skoro, nije bitno da li su dobre ili lose, emocije moras procesirat i prozivit. nikome nije lako prijatelju moj, vjeruj mi, svako nosi svoj kriz, mada to zvuci kao najveci klisej ikad, ali jest. po meni, nece ti se problemi rijesiti ako odes u sumu zivit, samo ces ih zakopat dublje u svoju svijest i jednom ce to morat prsnut vani... tesko je trenirati mozak, ja isto pokusavam, ponekad uspjevam, ponekad ne, ali tjeramo dalje, sve ima svoju svrhu, svi smo ovdje zbog nekog razloga. upravo zbog toga sto te svi sad "odbacuju", nek ti to bude motivacija da budes ustrajan u onome sto volis raditi... jer ako te svi vole, onda nesto radis krivo. samo polako, stisni zube i teraj dalje, sjemenke cekaju:)
dexorAMBASADOR

dec 2017.

@opa cupa sad tek vidim pitanje, nespavam, pa bucam. :zvezda:: Ne izlazim van kue u ovakvom stanju. neu da ljudi dobiju krivi utisak, da smo mi "dimnja ari" takvi. (Obratite pa~nju molim koliko ja pazim na ugled ovog foruma :cool:) Spazme su mi se po ele vraat. Naru io sam joa sjemena, ove moje biljke u boxu nee do kraja 1-og mjeseca biti gotove. (moga sam i updati tamo u dnevniku staviti.) rastu ljepo sve ok, ali sporo nisu pravo ni procvjetale, ja mislio da jesu pa mi kolega na pp reko da nisu. Da sam izabrao neke sative koje e cvati dugo. :fuck: Vala ako je ko baksuz to sam ja. ali dali sam bolje uz vas definitivno da. itam i tue muke i probleme pa i meni bude lakae. A vi izvinite ato ja po esto tu crnja im. Nemam kome se izjadat nego vama. A kad izbacim to iz sebe odmah mi lakae.
Minja3LEGENDA

dec 2017.

Ja te razumem . Ne razumem te zaato se povla ia pred dobronamernim savetima :) Ti si sad ve sam okru~en ljudima koji su neprijateljski raspolo~eni prema tebi . Ako ne umea da itaa iz ogledala - tj da u njima o itaa svoja sranja - ( ato ne ume 99 % ljudi a i ja meu njima, samo znam za tu teoriju :) ) onda nema ni eg loaeg ni paranoi nog u tome da ~elia da odea da ~ivia u prirodi - sam. Nije ta no da u prirodu moraa da ponesea mir . Priroda je harmoni na , tj super harmoni na i malecno ljudsko bie van ludnice gradova, prosto mora biti preuzeto tom vibracijom, samo treba da isklju i ludu maainu u glavi . ak iako je ne isklju i - priroda ga tera svojim zakonima da se mane razmiajljanja o onome ato je ostavio u gradu i pribavi sebi neato za hranu ili drva za zimu .... jer nema prodavnica . Za sad je takav in - odlazak u izolaciju - prili no teako izvodljiv , neshvatljiv .itd .. ali ne treba se zaricati - i takav boravak je mogu a da se ne preseku veze sa gradom , nego da ipak postoji neka razmena s gradom ... radi lakaeg boravka.. Ljudi i dalje imaju asocijacije - peina, drvo , gnezdo ... ali sad stvarno ima jeftinih reaenja za drvene kuice na nekom udaljenom mestu blizu potoka i sli no . Druga stvar je ato e - kako taj trend raste , dr~ava ja e udariti na te of greed pionire , pa e ih hapsiti jer nisu prikop ani na struju, skupljaju kianicu , kradu vodu iz potoka i sli ne nebuloze ... Kolko sam razumela to ti nije obaveatenje da sutra idea u aumu ...nego viae maatarija ... jer nemaa pare da stvarno odea ... hahaha , i ja bi ladno otiala tako negde off greed , al ima hiljadu razloga ato ne mogu .. :) Jedini ustupak toj mojoj ~elji je fakat da nemam televizor , pa se ljudi koji prvi put dou kod mene ude - kako to .. kako je mogue da neko ~ivi bez televizora . pa eto mogue je .. isto i to u aumi , sigurno ima nekog smisla .. al ja odavde vidim samo ono ato bi mi smetalo i samo maglovito - ata bi mi prijalo. Dobra zamena je naravno odlazak u aumu po danu - bez spavanja u istoj :)
dexorAMBASADOR

dec 2017.

@Minja3 dobro znam ato je priroda, tu kuu na selu duboko u aumi nisam ureivao iz dosade. I ato imam viaka para pa neznam ata u snjima. (poslao sam i drugima na pp slike pa u i tebi) Svaki slobodan trenutak sam provodio gore. Bio bi i sad, u~ivam gore, sluaam cvrkut ptica, ak sam iskopao i umjetno jezerce u dvoriatu. Kupam se u izvorskoj vodi, koja je ve odavno sprovedena u kuu daleko iz aume. Nikad ne presuauje. a kad je pijea organizam procvate. toliko je dobra da je nosim i u grad.Imam i solarne plo e. za sve manje potroaa e, mob, rasvijeta. laptop... Skuvam kavu pa na terasi sjedim i lagano pijuckam. a i :razvaljen:: Bavio sam se servisiranjem kompjutera pa kad me neko nazove najrae bi ga poslao u k.. I to je nevjerovatno ni ne istovarim stvari iz auta ve neko zove da mu komp crko. :fuck: Problem je ato je to duboko u aumi i zimi je nemogue bez dobrog terenca izai do kue a i sa njim teako kad snijeg zakrka a ja sam teako pokretan. I vozim mali gradski auti. Drugi problem je ato je to od moje gospoe majke i ja nemam nikakva prava, bez obzira ato bi do sad od nje (kue) ostala samo ruaevina da je ja nisam sredio i odr~avao. Da sam znao te pare koje sam potroaio ureujui tu i sad ovu garsonjeru mogao sam u ovom kraju kupiti kuu novogradnju. I imati svoje 1/1 i samo svima :vozdra:.
Minja3LEGENDA

dec 2017.

Kod mene , malo iznad grada u planini ima neko naselje od kamp prikolica .. nije dozvoljena gradnja tamo, neato kao park prirode .. i ljudi onda svaata neato naklepaju oko tih kuica i budu tamo celo leto , mahom su penzioneri . Samo ato te "kuice" od metala ili sa metalnim okvirima nisu zdrave za du~i boravak. Kua mora biti od prirodnih materijala ... ak ovalnih soba a ne kockastih .. ili nepravilnih zidova da ato viae podseaju na prirodna staniata . ( posalji slike kue na pp , slobodno )

dec 2017.

Nisi jedini koji o tome razmialja,nije to ni eskipizam ni bijeg zbog drugih.Kako se podi~e naaa svijest tako sve viae razmialjamo o povratku naaem "izvoru" a naa izvor je priroda.Gradovi nas uniatavaju i sve viae ljudi razmialja o ~ivotu u skladu sa prirodom ali mu e nas financije.Polako,napravi dobar plan i ostvarivo je.;)
hazeriZMAJ

dec 2017.

Dexor druze oprosti ali.... ,,tako ne pise covijek kojemu su novci problem.
dexorAMBASADOR

dec 2017.

To je bilo prije dok su ljudio ovdje i imali neato novaca, a ja sam ve 1.0000 puta ponovio da nisam materijalista ve moralista. Veini sam radio d~abe. A ti ako ne vjerujea, (a ne vjerujea) sad ea dobiti na pp moju adresu pa doi i vidi sam.
hazeriZMAJ

dec 2017.

Sve pet drug,nemoj zamjeriti:thumb: Idemo dalje... @dexor Frend,vjerujem ja tebi sve sto pises samo iznosim misljenje o postu.Vise vrijedi da ti iskreno napisem nego da te tapsam po ramenu.Meni prijatelji dok nisu otvoreno ukazali na mane ja ih nisam mjenjao.Nemoj misliti da ti nesto pametujem ali razmisli...Samim time sto sam procitao tvoj post,temu,sudjelovao u njoj pokazuje da mi je stalo..Budi jak,ne skaci na kritiku...razmisli,daj si vremena..govorim iz iskustva jer sam prije bio jako brz,impluzivan...nepotrebno...ovako u miru sagledas,vidis...osjetis Bro:respect::thumb:
dexorAMBASADOR

dec 2017.

@Minja3 poslao slije na pp. @hazeri poslao na pp. doi da mlatimo lovu da i nas bog vidi :thumb:

dec 2017.

Ko pobjegne iz ringa predao je mec, a zivot je zajeban sparing partner. Cesto koristi staru fintu, laznjak lijevim kroseom, pa te doceka desnim direktom, po sred celenke. Koliko god se covjek trudio, uvijek padne na istu fintu, samo zbog toga sto je previse siguran da je ispravno zakljucio, ne ostavljajuci mogucnost za sopstvenu gresku. Bjezanje nije rjesenje, posebno ako ne znamo od cega bjezimo. Najcesci razlog za bjekstvom je nezadovoljstvo licnim zivotom, a bjezanje od licnog zivota je bjezanje od sebe. Ja ne poznajem nikoga ko je u tome uspio. Svo zlo koje vidimo i dozivimo, vidimo kroz vlastite zjenice i dozivljavamo vlastitom dusom. Ako na ovom svijetu, u ovom vremenu i ovakvom drustvu vidimo samo zlo, onda je zlo u nama, a ne izvan nas. Covjek koji voli najvise je zainteresovan i najvise paznje poklanja uzroku svoje ljubavi. Vidi svijet mnogo ljepsim od onog koji mrzi i svijet dozivljava zlobnim. Ljubav i zlo nisu izvan nas, vec u nama samima, tu im je gnijezdo. Sami biramo, poput kukavica, koje jaje cemo iz gnijezda izbaciti. Zelja za osamom, za pustinjackim nacinom zivota, nije prorodna drustvenom bicu, poput covjeka. Jos je neprirodnija nekom ko svoje ceznje o samovanju dijeli sa drugima, jer po nekoj logici, onaj ko zeli biti sam nema poriva da drugima prica o samovanju. O samovanju, o bjezanju i udaljavanju iz zajednice govori samo onaj koji bi pobjegao od sebe, ali toga nije svjestan, jer uzroke problema trazi u drugima umjesto u sebi samom. Ne mozemo imati stopala na cvrstom tlu, ako smo zastali u glibu, razocarani u sve i svakoga i bez imalo volje za tim jednim jedinom korakom sto nas vodi do cvrste stijene, i cekati nekoga ko ce ugaziti u nase sopstveno blato i pogurati nas naprijed. Mnogo je razloga za srecu, isto koliko ih je za nesrecu, a kao sto to biva, ono sto trazimo to i dobijemo!

dec 2017.

Za kvalitetan bijeg moraa imati para ko' D~aji :D Sve ostalo je patnja:lol:
dexorAMBASADOR

dec 2017.

svi ste u pravu. pokojni stari mi je bio teako bolestan. Nisam ga razumio skroz, davao sam mu iste ili sli ne savjete. i udio se ato nee da ih prihvati. sad kada se meni desilo isto, sad znam i zaato, i koliko teako bolestan ovjek mo~e racionalno razmialjati. Kako mi ne vjerujete na rije . evo valjda e ovo pomoi neato:

dec 2017.

nije li cela prica malo prebajkovita. da u toj kucici u toj sumici napada sneg do ramena i temp. padne na -15C pa tako jedno 3~4 meseca, a ti sa svm onim sto si poneo u sebi opusteno sedis uz vatricu, pitao bih te koliko si opusten i imas li sta za u vatricu :) verovatno 90% ljudi iz grada zeli da ode "na selo il tamo negde" al ipak statistika pokazuje da vecina sa sela il "od tamo negde" dolazi u gradove il veca mesta. kud god da krenes, od sebe il onog sto nosis u sebi pobeci ne mozes tako da stvari resavaj sad i tu gde si a ne "tamo negde" xrKBCuCxGyo
dexorAMBASADOR

dec 2017.

To i govorim, kua je prekrasna,ali ja nemogu 365 dana u godini ~ivjeti u njoj, dijelom moram biti vezan za civilizaciju naro ito doktore. A i trgovinu, koliko godmrzio zagaivanje okoline, na~alost moram dr~ati auti. Nadam se @PowerSeed da nisam krivo razumio tvoj post. U svoju "obranu" izjavljujem da sam neispavan a i pomalo razor aran u kolege koji nee da razumiju ili nemogu. Edit: ili ja neznam objasniti.

dec 2017.

Znamo za dijagnozu,mater,pad. Nakupilo se. Prioritet neka ti bude obrana. Mami daj do znanja da je :grrr:i ona i komaije ! Kad to sve proe,sloboda e da doe. Sama;) Ne treba pobjei daleko u aumetinu da bi u~ivao u slobodi i izolaciji. Naoru~aj se strpljenjem malo :djede:
dexorAMBASADOR

dec 2017.

toliko sam ispao jadan i pateti an, da neka~em gnjavator na forumu. Da se sam sebi gadim. :objesen: i nemogu itati te svoje pri e. Uznemiruju me. ujemo se na jesen ako outdor uspije. I bude sve ok.

dec 2017.

Sve si ti dobro objasnio. Nije problem u tvom objasnjavanju boljke i situacije u kojoj si se zadesio. Veci je problem u tvom shvatanju, odnosno nemogucnosti da shvatis da, ako si bolestan i forsiras mozak na bolest, onda ces se razboliti jos vise. Promijeni vibru, bratac. Pocni gledati vedrije slike, osluskivati prijatnije zvuke i bice ti mnogo lakse i bolje u zivotu.
Minja3LEGENDA

dec 2017.

hahhaaha , a nije ti palo na pamet da tebi niko nije uspeo da da savet koji bi mogao da razumea - da ti stvarno pomogne da razreaia svoju situaciju ? to pod jedan . jer onaj ko jedini mo~e da razreai tvoje probleme si ti . trenutno ti ne ide - ali umesto da pokupia negativne strelice - ti kreni da skupljaa cvetie :) pa ti mo~da krene . ako si ve okrenut ka spolja ... ne sporim da svi koji su ti odgovorili imaju stvarno dobru nameru - jer je ovo specifi ni forum na koji dolaze veseli likovi koji maze i paze svoje skrivene bilj ice ... i slobodno pokazuju svoje emocije - ato ne verujem da bi na javi radili .. hahaha ( kamenujte me hedovima ) ili to rade da bi bili veseli :) ako e da ti bude lakae - nisi jedini sa nereaivim problemima . Umesto da ti je sad neprijatno - zbog svega ato si ispisao - probaj da osetia neato drugo ... Ponos zbog hrabrosti da uradia tako neato .. i sli no. O tome je ( valjda ) pisao Papa Romeo .. jer ovek kad pomisli da viae nema emu da se raduje i da nema nikakvu svrhu u ~ivotu - doe mu da se ubije .. a tebi kolko vidim nije dotle doalo . Ne treba da se smejea ko lud na braano .. ali moraa da preeaa na pozitivnu skalu emocija - i vibracija ina e ode mas u propast ali za ozbiljno . To se radi postepeno , i uporno . evo ovde. vrati se pa prebroj - kolko te je ljudi podr~alo pa udari krstie .. i ostalo batali hahha jer su te podr~li i oni koji ka~u da se u aumi ne ~ivi ako nisi okovi

dec 2017.

Ni u kojem slu aju!!! Samo si trenutno u takvoj situaciji.Proi e.:thumb: Strpljenja samo. Ja kad sam pao,5 godina sam hodao aumom da bi se izlje io psihi ki.Ok sam al' mi se auma zgadila :D
Minja3LEGENDA

dec 2017.

2xYVDXBtVaU Evo ti ovaj razgovor presluaaj - ovaj dedica u sredini je objasnio - sve ato smo mi pri ali ovde . pri a ko navijen - ali je sve pokapirao i kako se razbljevamo i odr~avamo u ulozi ~rtve ..bilo ega .. - svojim mislima - tj prgramima koji nas pokreu - a koji nisu ni naai - nego su nam ih ugradili drugi ljudi dok smo bili mali . neki imaju ja e dejstvo, a neki slabije . da ne bi prepri avala video - presluaajte ga sami . Pzitivni program je i baatvanstvo - xexexexexe andrkavr uzgoj .. pogotovo Bilogija verovanja Efekat medenog mesea - su knjige Brus Liptona ... great stuff - ato bi se reklo .

dec 2017.

Potra~i na youtube Sran Roje pa posluaaj, ovjek jako lijepo objasni kako stvari stoje.
dexorAMBASADOR

dec 2017.

ma ou k. da ti ja nebi sad itao tu frojda i gledao razno razne, debilne videove. Niti idem tra~iti sebe, niti mi se jeb...e Meni je 44 godine, starog konja teako nau iti da ne vu e u stranu ;) . Znam ja da "Istinski osamljeno bie, nije ono koje je ostavljeno od ljudi! Ve ono koje okru~eno ljudima pati! I mogao bi do jutra takve citate i misli tu trkeljat. Al ti sve to d~aba. Ja znam ata hou i to u uraditi. Ili umrijeti pokuaavajui. Nije mi bitno ko je u pravu, a ko u krivu. Povratak prirodi, ne gledati ove sjene od ljudi, ljude bez njuha i duha. Robove materijalizma. Naravno da neu 100 % biti izolovan od druatva. ali to nekad. Moje su ~elje skromne. Da malo ozdravim. Upoznam neke ljude sa foruma, popijem kavu zapalim :cool23: snjima. Kad reg. fiu mog vjernog san o pansa, moram obii neka mjesta... Neu voditi dnevnike, jer e biljaka biti i previae. a ja sam ljen za pisanje. }elim uljem pomagati bolesnima. I nesretnima. evo brda citata, sve bolji od boljeg. http://www.citati.biz/nikad-nisam-bio-siromasan-ali-sam-bio-bez-novca-biti-bez-novaca-je-prolazno-stanje-biti-siromasan-je-stanje-duha_0_164.aspx Ima toga joa... mogu ih ja sve i jedan ponavljati puatati preko moba ako nemogu zapamtiti, Ali mene kad boli i kad mi neato smeta. Mogu ja to ponavljati koliko ou mene boli i mu i me. Sve je to onda viae li nego la. ali' mene spazme opet po inju vrtiti i idem hodati oko kue.
9kISa8lDEJs

dec 2017.

E jebiga prijatelju, ako ne ~elia pomoi sam sebi da promijenia svoj pogled i stav prema svijetu i da prestanea jadikovati i sa~alijevati se nad svojom sudbinom, onda ti ni vutra ni itko sa foruma ne mo~e pomoi jer upravo u tome le~i rjeaenje tvojih problema.
karci5ISTRAŽIVAČ

dec 2017.

I ja sam cesto tako razmislao o bekstvu negde a jos uvek planiram.Ali negde medju ljude,negde u selo.Ima nesto u prirodi,u tome da sam spremis drva,da uzgojis hranu,spremis zimnicu.Ali moras prvo uloziti novac da bi mogao biti nezavistan.Da se budis uz cvrkut ptica i pevanje petla a ne uz wc solju od komsije i guzve u saobracaju.Al mora se korak po korak.Treba ti prodavnica kazes.U prodavnici nemas nista zdravog osim vede.Indijanci su poceli immati karijes samo kad su poceli da se hrne iz prodavnice.Al na kraju i ako uspemo nesto stvoriti i prilagoditi se nista to ne kosta ako necemo imati sa kime to podeliti i za koga se zrtvovati.Covek je srecan kad deli srecu sa ljudima.A takvih je tesko naci koji hoce zivot na selu.A pogotovo zenu koja to voli zivot bez sopinga i svega tog luxuza.A jos da me nesmatra narkomanom zbog nasih zenskih ljubimica :D
dexorAMBASADOR

dec 2017.

Dru~e ko ka~e da ja sebi ne~elim pomoi? Ko nevoli sebe nemo~e ni druge. Zar ne vidia da se ja mjenjam, zar vam ja ne zahvalih svima? Upravo kroz razgovore svama i oblake :razvaljen::. Shvatio sam ja ata hou. }ivio sam na selu 4 god. Mada sam viae gradsko djete. To je bilo moje najbolje vrijeme. Gledajui sad,.Onda sam mrzio ustajati u ranu zoru, kositi voare na ruke dok ne pripe e....krave,...svinje... Neda to da sjedbea i popijea fiok rakije. Bio sam i "precednik" udruge poljoprivrednika. doaao sam iz velikog grada- Kad sam vidio silno voe povre koje je le~alo niko ne obrauje iata. itd.. reko idem ja to raditi i di pare.Je mauna. nee to nikoo da otkupi Badel mi nudio 1 marku za litru rakije??? Prestao je i otkup mljeka,,, svi odoae pa i mali Mujo :zvizd: Radio sve i svaata, lutao po "ejuropi" Trgovo svim i sva im,,,,, danas tetoviram sutra kopam kanale, jebg. Tako sam i nastrado pa' sa skele i to sam iaao d~abe ovjeku pomoi, starcu jednom. Gledo da steknem ato viae. Sad vidim koji sam konj marke dorat bio. " i sad se sjetim rije i babe Atife, u rijetkim trenutcima kad je ovaj bioi trijezan, kazo je da mi je dosta i zene,djece, kue i da ga naka nostalgija vu e." E to ti je meni jarane I frojd i Marks i svi ti gurui i u itelji. Kiklop Ranka Marinkovi a je sve od literature ato u ponijeti sa sobom. Jedina knjiga (film je Shit) koja se nemo~e pro itati. Al ga razvukoh ja :fuck: Ali sve za vas drage moje prijatelje, koji ete fino od proljea po eti dolaziti kod mene. Pa pod brajdom, :smoke: I jedna rakija domaa posebno za mog druga @CilI -ija. @karci5 " emoj dizat' graju para ima hadzija i za sitnu raju." primam 1.250 kn. Sve radim sam, da mi nije nekih kaznih od proale zime sad bi ja ve rijeaio stvari mnoge. Al ovaj mjesec im platim joa jednu ratu i vozdra...:murija: vi i vaai zakoni i zajebavanje sirotinje. zaustavljanje na svakih 5 km "rutinska kontrola". Kad negdje idem moram po sata prije krenuti jer e biti bar jedna "kontrola prometa". Eh juho jugo to no sam jugonostalgi ar. Ma ja sam komunjara vidim. od sad. Ja i izet Fazlinovi ato se joa dr~imo od stare garde. E tu sad nastupate vi. Upoznao sam vas preko ovog soko ala. :idea: Pomogli ste mi kad sam bio stvarno u bedu i joa se nisam izvukao. Ali sama nada i podraka me je oduaevila. Od ljudi koji ni sami nemaju a meni bi dali.. ne tra~ei niata. Pokazali ste mi kanabis. Ja odlazim od loaih ljudi... skupljam istomialjenike, ma neznam ti ja objasniti. Eno sam kad su ovi naai admini promjenili izgled foruma digao i ja jedan SMF forum. ionako noima nespavam, i to da do dodam. trpim ludim ponekad i bucam aj i po esto. ali NE PIJEM ljekove ne pijem alkohol. ni kapi. Tako da ~elim otii i od doktora,tj medicine ove kojima stalno izleu neke bolesti koji nas u biti lje e od roenja. Nek mene priroda lje i. :let: Biete upoznati sa svime. Mo~da i ja naka im neki video na youtube! Gdje ja sve neato divanim pametno, pa budete govorili eee to je onaj drug moj sa foruma, :fuck::fuck: Mo~da me vidite i u novinama "pojele ga divlje svinje dok je branio nasade konoplje).
Space_LuluLEGENDA

dec 2017.

Preporu ila bih svakome ko razmialja o tome da se preseli, pobegne u prirodu, ili bilo ata tog tipa da razmisli joa jednom. Ne ka~em da to nije mogue reaenje, ali ja nikada nisam videla da je to upalilo. Ni kod drugih, ni kod sebe. Uglavnom je to samo privremena distrakcija, a onda te iste stvari (mo~da izre ene na drugi na in) sa ekaju. Jer od sebe nema be~anja, iz ove ko~e u drugu se ne mo~e. Ali, mo~da je nekada neophodno probati kako bi se uverili da to nije to. Mo~e se do ve nosti voditi diskusija o loaim ljudima, ~ivotnim problemima, civilizacijskim nedostacima. Ali potpisujem da ako si OK sam sa sobom, da e ti i okru~enje biti OK gde god da se nalazia. A ako odlu ia da ga promenia to nee biti zato ato ea be~ati od trenutnog. Kliae je, ali svi odgovori koje tra~ia su tu u tebi.
dexorAMBASADOR

dec 2017.

to no tako @Space_Lulu svaki je ovjek univerzum za sebe. I nema unikatnog rjeaenja. Nisam ja neato pametan, ali ni glup da ne vidim da moj ~ivot trebam mjenjati i maknuti se od onoga ato mi smeta. Nije lako, mnogo planiranja, razmialjanja, detalji su bitni. Naro ito kod ovakvih kao ato sam ja. Jednom sam tako otiaao ~ivjeti po evropi. itajui knjigu Orwelovu "nitko i niata u parizu i londonu" A i Henry Miller je tu "kumovao" Svojim ludostima. Ali nisam bio sretan bilo je to samo jedno iskustvo viae. Kako sam se uvjek smatrao "Hrabrim!" I sad kada mi se sve ovo desilo i deaava, mislio sam da odlaskom Bje~im, Al' uz moju logiku i itajui vaae komentare. Ja ne bje~im ve samo stvaram svoj novi svijet. Uostalom, gdje god bio. Sa foruma ne odlazim i nek stoji tema. Ja u je updejtat. Ako me nema, jebg. onda sam u zatvoru ili pod zemljom. Posadite mi na grobu samo neku sativu. Nek mi ne dr~e govore, nek drugom pletu lovore (Balaaevi) :cool: Evo je pola pet. Spavao sam jedno dva sata. Borba je, ali ako neato dovoljno jako ~elia i svemir e se urotiti da to i dobijea. "ustajanje" je u 8. spavao ne spavao. Znam proi e pa se da izdr~ati.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se