VUTRA
ForumZajednicaOfftopicProblem s kceri od mrvice
LEGACY

Problem s kceri od mrvice

122 odgovora6,616 pregleda

dec 2009.

ljudi moji upomoc,kcer mi ima 16 godina i vec 2 godine uzima marihuanu i to konstantno,izhubila je skolsku godinu,a o promjeni koju je kao licnost dozivjela necu ni da govorim,testirala sam je par puta i testovi su svi bili pozitivni na thc.zbog svega navedenog ja sam dozivjela zivcani slom,skoro se rastala od supruga,dala otkaz na poslu koji sam obavljala,centar za socijalnu skrb tjedno dolazi u posjetu i sto je najljepse od svega prijavila me policiji jer sam je osamarila i sada cu kazneno odgovarat.pomozite mi da spasim svoje djete,pocela je sa travom,2 puta je uzela ekstazi sto me jos ceka nemam pojma.
Teglica_UnkaAMBASADOR

dec 2009.

nema spasa ovako sve dublje i dublje ronite u govna koja ste sami izasrali...paranoja je svoje odradila a ovo za promenu licnosti bas me zanima?? i kako bas za ekstazi znas da je uzela dvaput??
Big LLEGENDA

dec 2009.

Ajoj, pa zar radi trave takve komedije da radia majko draga? Loae loae, i kako znaa da se eksala dva puta, mo~da je i viae, a mo~da i nije. Mo~da je tvoj odgoj dao plod tome da ti je ker narkomanka (a nije).... Moje mialjenje: Malo manje bit konzervativan, malo lakae reagirat, malo viae pri at sa keri, i da, trava joj sigurno nije akolu odnijela jer ja puaim svaki dan po 3-4 a prolazim sa 4 u elektrotehni koj....... I da, nemoj tu ker

dec 2009.

Razgovor ,otvoreni um , razgovor , dogovor ...razumjevanje . Ker ti je u tim godinama , svi experimentiraju , ako se sada zaka ite ...bit e samo joa gore . Klinci se znaju gadno zainatit , a to nicht gut !!! R.A.Z.G.O.V.O.R ...bez dreke!!
MeskalitoLEGENDA

dec 2009.

Mogla bi i da popusis jednu sa cerkom , cisto da vidis sta konzumira - na ulici ima svasta

dec 2009.

zna li iko od vas ista pametno rec-brinete se koliko se to sranje zadrzava u vasem organizmu a ne pitate se sto vam se s mozgom dogadja,i kako vas sve trava lagano navlaci prema necem gorem-staklene oci,ynojenje,pad koncetracije,poremecaji u spavanju,sve to imam i doma.dobro poynam svoju kcer da shvatim ksako je vrag odnio salu,i krivo sam napisala nije uyela ekstazi,uzela je trip,pa da vidis 15 dana muke s njom,razbijala je po kuci,vrjedjala,kazin je s njom bio,tad sam i ja pukla i yaljepila joj samar.jako sam puno pricala s njom uvijek,nekako sam se i trudila da se spustim na njen nivo,hvala na komentaru da probam zapalit s njom,jesam i to sam napravila nebi li joj se i sa te strane priblizila,djaba sve,sinoc je dosla doma napusena i polupijana,kuci je nije bilo 2 dana.opet je napravila kazin,istusirala se i posla.usput je preko msn'a,dogovorila prodaju piza trave.i sta mi vi savjetujete pametni moji kako da se ponasam.mlada sam majka 36g,i u moje doba je bilo trave,ali ne kao sad

dec 2009.

carice teglice,hvala na komentaru,naravno da sam upala u ***** koje sam sama napravila.milion znakova koje nagovjescuju promjenu licnosti,samo ih trebas znat raspoznat,pogotovo ako ti je jedino dijete i u nj gledas kao u boga,sama je priznala da je uzela 2 puta to sranje,na partiju na belvederu i to je vidio nas susjed kako kupuje u tipa koji je poznat svima u gradu i za kojeg se zna sa cim dila,toliko je posten bio pa nam je on to rekao,a kad smo je pritisnuli nije imala kud kamo pa je priznala.o njenoj skitnji necu nista posebno komentirat,pobjegla je jednom u sarajevo a nama rekla da ide u ploce u prijateljice,u zagreb je posla i isto rekla da ce spavat kod prijateljicine bake,a bila je boga pitaj u koga,ma fakat mi je muka od nje i njenih lazi,samo se sve vise zapetljava u njih i tone a meni je muka vise od svega.vi ste vjerojatno mljadja generacija i sad ja pilam vas svih i dosadjujem,samo moram priznat jednu cinjenicu da svjesno gubim svoje djete a ne mogu joj pomoc i to me dovodi do ludila i bjesnila

dec 2009.

tvoj me nick podsjeca na jednog ljepog psica koji trazi maznju i paznju,jesi li takva ili imas duplu licnost,e da elektrotehnicka je jako teska skola koja trazi puno matematike koju moja kcer nikad nije posebno voljela navukla je u 7 i 8 razredu neke sugave ocjene koje su bile dovoljne tek da upise trgovacku skolu,i sad sam ja kriva zbog njenih gresaka,izgleda da sam joj ja branila da uci??ona je vjerojatno ali fakat neznam iz kojeg razloga puna bjesa na roditelje i okolinu,puna je mrznje i djeluje mi na balon koji samo sto nije eksplodirao.kao beba,dijete,curica i sad tinejdjerka nista joj nije falilo cak i psihologinja mi je zamjerila sto sam toliko paznje i koncetracije usmjerila samo na nju.otkad sam je rodila 22.02 za mene su svi prestajali postojat pa i ja sama za sebe i to je greska ogromna koju roditelji rade,,,sad nakon j.....,nema kajanja,fakat neznam sta bi vise rekla samo sam skontala da ne postoje vikend pusaci,u stvari postoje i postojat ce dok se sve to skupa ne pretvori u ovisnost koju svi sami sebi pokusaju zanjekat.samo me strah moje stvarne reakcije na ovu cjelokupnu situaciju,bojim se sebe i onog sto bi joj mogla napravit,bojim se momenta kad bi je mogla sresti na stradunu kao najobicniju klosaricu gdje zica novac,bojim se i sram me je.vjerujte mi za ovaj problem znaju samo ljudi iz odgovornih ustanova,lakse mi se povjerit bilo kojem neznancu i stoga sam ovdje.ne volim sucut i mrzim zalovanje osobe koja je jos ziva ali samo treba POMOC!!!!!!!!

dec 2009.

dragi moj HazeSeeker,razgovarala otvorenog uma,razgovarala,dogovarala,al si saboravio'la i vjerovala svim tim njenim *****rijama i gdje smo sad,nema je doma vec 2 dana,mrtve veze nemam u koga spava,sta jede a vrlo dobro znam njene navike,i kad doma dodje kao da je u kucu usao neki stranac rascupane kose i podbuhlih ociju,ne da je ne poznam nego nemam pojma ko je.samo mi neki put oko njenih usana zatitra poznat osmjeh i tad mi se sekundarno ucini,vrati puno milion i trilion ljepih stvari.u njenoj sobi uzgaja neku sugavu biljku koju ona zove marihuanom a nema 3 lista na sebi samo podsjeca na nju.isto tako mi brani ulazak u njenu sobu bas zbog te biljke,da je naravno ne bi izdala tati a nije svjesna da su sve maske odavno pale i da svi znamo sve,a soba usput djeluje kao odlagaliste smeca,robe,cipela,opusaka,dojeg rublja i jaako smrdi unutra.
He-ManLEGENDA

dec 2009.

Danasnja djeca si malo previse toga dopustaju a tome su jednim djelom krivi i roditelji ali i danasnja "djecja prava". Oni koje su njihovi roditelji tukli dok su bili mali, ili nisu imali svega, logicno je da zele svojoj djeci pruziti lagodnije djetinjstvo i omoguciti im sve sto oni nisu imali dok su bili djeca. I to onda ode u krajnost i totalno popustanje u svemu pa djeca to iskoristavaju naveliko, ili u drugu krajnost sa zabranama ili fizickim kaznama za svaku sitnicu pa se desi "mladenacki bunt". A naravno tu je i utjecaj njenog drustva. Ona je premlada da shvati sto radi sebi i bliznjima, njoj je to samo zabava a vi joj branite zabavu i govorite joj kako da zivi. Situacija je teska kako kazete, jer ni vi koji je poznajete citav zivot neznate kako joj vise pomoci. Ona definitivno sa 16 godina nebi trebala imati nikakvog kontakta s duhanom, travom, alkoholom bilo cim. Ali je ocigledno da danas mladima nemozete nista zabraniti, represija i prohibicija nikada nije valjala. Njoj a i ostalima je potrebna edukacija i cinjenice. A ne propaganda i zastrasivanje, jer je to kontraproduktivno. Mi vam tu na forumu nemozemo nesto specijalno pomoci. Trebate s njom naci neki kompromis i utuviti joj u glavu da to sta radi nije zdravo za nju, ali nije niti definitivno pogubno. Problem je sto je ona jos u razvoju, tako da alkohol, nikotin i trava utjecu na njen razvoj. U kojoj mjeri, ja neznam, ali istrazivanja kazu da tinejdzerima ima utjecaj na razvoj organizma. Ako je vec nemozete natjerati da prestane sa svime, probajte je barem nagovoriti da koristi normalne kolicine. Pojam zabave u dosta mladezi danas je idiotski, to nije zabava, nego tzv. ubijanje. Ono, "bas cemo se ubiti za vikend", pa se toliko oblokaju od alkohola ili presaugaju od trave da neznaju za sebe - do tog trenutka je bila zabava - i tu prestaje. Umjerenost u svemu, tako bi i njoj bilo zabavnije i lucidnije. "Ubijanje" nema smisla kako god okrenes, i to ona mora shvatiti. I naravno objasniti joj da sve ovo sto je konzumirala do sada je nista naprema tezim drogama i sto one rade od covjeka. Dajte joj da prosurfa malo po http://forum.narkomanija.ba/ pa da vidi sto kazu ljudi koji su to prosli iz prve ruke. I kada pricate s njom pokusajte ne obracati joj se sa stajalista majke ili s visoka, vec kao prijateljica. Ona sama mora postaviti granice i reci stop u jednom trenutku i ne biti rob drustva i nagovaranja ekipe. A vi joj u tome morate pomoci i konstantno pokusavati. Ili na kraju potraziti pomoc psihijatra ili nesto. Samo je nemojte prijavljivati policiji, ako je se oni docepaju i osude, i slucajno se desi da joj ne prodje uvjetna nego dobije zatvorsku. To bi joj nemjerljivo sjebalo zivot i sumnjam da bi vam olako oprostila tako nesto. Je sam ga i ja nadrobio sranja :icon_lol:, al ajd valjda nesto ima smisla od svega ovog gore. Iako vam se cini da tu na forumu prevladavaju djecurlija, cini vam se krivo. Vecina ljudi koji su tu registrirani su samosvjesne punoljetne osobe koje nisu labilnog karaktera i shvacaju pravo stanje uma i sve stoji iza koristenja vutre i koji su razlozi za to. :icon_smile: :signs034: GL

dec 2009.

Ja moram re i ipak da vas ne razumijem s jedne strane... Ima 16 godina a vi prakti ki dozvoljavate da izlazi vani i vra a se kako vi ka~ete svakaka-morate joj ipak dati do znanja da je vi hranite i da spava pod vaaim krovom. Nadam se da ste joj kroz odrastanje dali primjer i da niste tulumarili pred njom,nadam se da vam nisu roditelji uskakali za svaku kad se vama prohtilo iza i vani s druatvom...jer takve stvari dica dobro pamte! Morate biti dosljedni i morali ste biti do sada ako mislite uop e neato govoriti. I mislim da morate potra~iti stru nu pomo prije svega,ograni iti izlaske ako stvari nisu kako treba ili joj jednostavno zaklju ati vrata kad izae,iako nije rijeaenje jer znam iz 1 ruke. Molio bi da se otvori otvorite temu za ovo ako mislite joa da ete nai i na pomo tu,jer ova gubi smisao.
He-ManLEGENDA

dec 2009.

A e, zaletija sam se s pisanjem pa mi promaklo da bi mogla dobiti ban :icon_lol: Eto editira sam; mos i ti svoj post ;) :D p.s. Admin moze odvojiti ovaj dio rasprave i prebaciti ga u novi post. Ionako nema veze s zadrzavanjem thca u tijelu.

dec 2009.

he'man hvala ti na podrsci,fakat nisam ocekivala da mi se bilo ko javi.posebice sa ovakvim komentarima kao Vi,nisam odrastala u oskudici,suprotno i otac ribar i majka sefica kuhinje su imali jeako dobra primanja i ja jako dobar zivot sa njima,usput odrastala sam bez brace i sestara i nikada kao dijete a potom kao tinejdjerka nisam osjetila ikakvu represiju ili bilo sto da mi je zabranjeno,nasuprot sve su mi pruzili i dali bez ikakvih mojih oscilacija u ponasanju,iako su moji roditelji 40' generacije ja nikakav jaz medju nama nisam osjetila.ne mogu rec da sam svojevoljno svojoj kceri sve dopustila,mnoge su se stvari i posteoeno dogodile,postepeno iz razloga toga sto sam morala ic na posao i zaradjivat nas kruh svagdasnji.suprug je isto tad radio pa smatram da nije bas morala koristit guzvu kad doma nikog nema.samo znam jedno da je uvijek imala potporu,ljubav,razumjevanje,podrsku i rame za plakanjesto god joj u zivotu bilo tesko uvijek je imala svoga bliznjeg da se potuzi,,,nikad joj nisam bila majka,uvijek prijateljica,slusala milijardu savjeta,procitala tonu knjiga i trazila sebe medju njima i mislila da sam pronasla zlatnu sredinu.nadam se da cu docekat dan da moje djete pocne razmisljat svojom glavom,da vidi s kim ima posla da vidi ko joj to poni klavu kojekakvim glupostima ,stvari su fakat izmakle kontroli i ja nemam scenarij kako bi se u ovakvoj situaciji postavila,na ovo nisam racunala,a sve je pocelo sa vikend pusenjem,i pusenjem za koje je pojma nisam imala

dec 2009.

Greenpower,dozvoljavala sam da izlazi vani,do nekih odredjenih doba,to sto je ona svjesna i zna da je mi hranimo i stoji pod nasim krovom ne znaci joj nista.spremna je otic bilo kud samo da nije pod roditeljskim krovom i paskom.nisam nikad tulumarila i cinila ikakve glupoisti koje bi me ikada dovele u bilo kakvu kompromitirajucu situaciju,osim kad je cjelo moje malo mjesto saznalo da sam zavrsila na psihijatriji zbog tog sto me kcer prijavila policiji za maltretirenje a dobila je samo samar od majke od 49 kila,zbog neda mi se vise isto pisat,u postu ranije navela sta je tad bilo.samo mi je zao a to sam i policiji rekla da mi je jaaako zao sto joj glavu nisam slomila pa da provede par mjeseci u bolnici,mozda bi se onda probudila cista i bistra.ogracinila sam joj izlaske,zakljucala vrata i sta mislite da se dogodili??uopce se doma nije pojavila,eto toliko o zabranama,ogranicavanju i ljubavi

dec 2009.

eto sad smo svi pametni,neka postoji thc,pobornik sam toga kao i humanog umorstva,ljudi moji pusite,zivite i uzivajtesamo Vam ne bih zeljela pozeljet roditeljsku sudbinu.sto se tice zadrzavanja thc u tijelu nek Vas puno ne brine,na tome sam magistrirala,tjedan dana,u urinu,jako dugo u kosi i noktima.he,he platila sam i te testove.nemojte se trovat ugljenom i dranjima,u stvari ugljen fakat kupi otrovi iz tjela,ali otrovi,neznate foru,,fhc se skuplja u masnim naslagama oko vasih trbuscica,zato ne pripisujte debljinu Bozicu i Novoj godini,to ce vas pratit jaako dugo.kemijski sastav ljudskog sala je poznat i zna se kako se masti tope,zato curke zelim Vam svu srecu da prirodno smrsavite

dec 2009.

ja Vam fakat ne razumjem neke Vase rjeci,ako mi treba zabranit pristup,ogranicit ili smanjit neka tako bude.samo nemojte zazvarat oci pred istinom.neka ovaj post odvoji,posalje na mjesec,istina ce uvijek ostat istina ma koliko mi to se trudili uljepsat,,

dec 2009.

posjetila sam stranicu koju ste mi preporucili,neznam sta bih Vam rekla osim AAAAAAAAAAAAAAAA,,,,,,,,,,,,,,,,,nece me valjda to zadesit,tamo su tragicne sudbine jako mladih ljudi ima li iko na ovom usranom svjetu da pomogne???????
wannabeshaman1POZNAVALAC

dec 2009.

ma jooj narkomanija.ba kud baa taj sajt...:D tamo se svaki pokuaaj harm reductiona osuuje ko masturbacija u sjemeniatu, a adminica je pop iz hitler jugenda :P. halucinogeni, dakle trava i lsd nisu problem vaae keri niti razlozi zaato se tako ponaaa, ona sama je "kriva" za to jer je sama donjela taj izbor...a trava i lsd su samo posljedice. primjera radi, znam 2 ljudi koji su redovito dimili pa su prolazili s 5.0 u matemati koj gimnaziji joa par ih je bilo s 4,neki profesori na faksu dime, circk je otkrio dna na tripu (nitko od njih nema niata manje skuren mozak od vaae keri) a na kraju krajeva s obzirom kolko nam je potrebno mozga za uredan ~ivot u ovom sistemu ak ni da je thc neuronski napalm nemo~e se smatrat krivcem za dekadenciju il ato god to bilo. neznam zaato je krenula putem kojim je krenula, al trebate prihvatit injenicu da u ovom razdoblju gubite kontrolu nad svojim djetetom i da je jedino ato mo~ete, pokuaat joj pomo kolko ona dopusti sad sve ovisi o temeljima koje ste joj dali i nemo~ete puno toga promijenit. iako ja osobno, ne zbog trave, ve da vidim da e si moj potomak niskim obrazovanjem upropastit prilike u ~ivotu bi je/ga izbacio iz kue dok se ne opameti ili je zaklju o u sobu bez prozora samo s hranom i knjigom dok nea ne nau i :D al ja sam psihoti ni faaist bez savjesti i zato neu ni imat djecu :P. no poato vaaa ker ide u trgova ku akolu i s tim e ionako mo samo neki usran posao radit pustite je nek se i~ivi imat e ostatak ~ivota da se brine i roboju drugima :P. shvatite da to i nije tolko straano kolko ste uvjereni znam hrpu ljudi koji su bili takvi u pubertetu pa ih je proalo i niata im ne fali. samo ato je veina njih to uspjeano skrivala od svojih roditelja. (a mo~da e bit propalitet, a mo~da e i umrijet...sve je to mogue al vaae ~ivciranje nee niata promijenit) iako mogu pretpostavit vaau brigu i sve ovo vjerojatno znate... naravno da ni jedan mentalno zdrav roditelj ovo nee ozbiljno shvatit, pa preporu am da poaaljete neke informacije kojima bi mogli otkrit koji su uope uzroci ato se tako ponaaa(osim puberteta) ako ne naemo rijeaenje za nju mo~da ako se dovoljno udubite u njen svijet po nete sljedit njen primjer:P. jel ona ima ikakvu perspektivu u ~ivotu, svrhu ili neato ato je ispunjava? jer ako ne tu vam je problem i tu prestanak konzumacije halucinogena nee niata pomo. sumnjam da sam vam pomogao al doaao sam samo ubit vrijeme tako da vam se zahvaljujem na ovoj temi.
PonavljačISTRAŽIVAČ

dec 2009.

evo iskreno nisam procitao bash sve kaj se pisalo, al vecinu sam pohvato.., ja vam mogu preporucit sto da NE radite, jer znam kako je meni bilo.., koliko sam ja skuzio po sebi, a i od ekipe s kojom se druzim (mlaa ekipa jer sam sa svojim godianjacima imo neugodnu situaciju sa drukanjem i policijom i svaata...) nemozete je sprije it da ide van, ja sam bjezo kroz prozor sa prvog kata (nadam se da ste vi u zgradi pa da to nece izvodit...) izlazio na stra~nja vrata, kad bi naso zakljucana vrata spavo bih kod frenda il na tavanu (fala bogu svom).., NIKAKO joj nemojte prestat davat novce, barem da ima za kavu i cigarete svaki drugi dan, jer ja / moa ekipa smo radili stvari koje stvarno nebi covjek vjerovao kada bih napisao (niti nezelim jer nisam bash ponosan na to...) samo kako bi se mogli oblokat / napusit.., najbolje da joj dajete 10 / 20kn na dan, vjerujte mi, nece stedit da bi se ubila za vikend nego ce ic na kave i kupovat pljuge.., naravno uvjek je moze neko castit sa cugom / pljugom, ali nece to potrajat, kad tad ce nekom dopizdit..., cuvajte svoj novcanik / uateevinu (sakrijte najbolje) jer to je prvi nacin na koih ce doc do toga sto hoce.., branite joj da pusi pred vama il u kuci / stanu (cigarete, pogotovo ne travu).., nek se proaece malo, tako nece moc zapalit kad oce (pogotovo po zimi.....) sto se tice izlazaka, ha neznam kaj da vam kazem.., nemojte joj branite da se druzi s nekim, iako druatvo ima najveci utjecaj na ponasanje i cuganje, samo cete je razljutit, a necete nishta postic... Eto sad sam malo procitao sto sam napisao i mislim da nisam bash pomogao i razmisljam da ne postam ovo al valjda cete nac nekaj kaj ce vam pomoc... P.S. Ima jedan nacin da se full brzo dovede u red, al mislim da vam nece bash bit prihvatljiv / izvediv.., ako nadje decka koji ce je smirit, al tesko da ce nac nekog ko ce je smirit ako izlazi sa ekipom koja se ubija i pusi.., znaci treba nac nekog umialjenog aarmera... sve vise i vise mislim da pricam gluposti i da nisam pomogo.., molim vas ak sam vam pomogo javite.....
Teglica_UnkaAMBASADOR

dec 2009.

a sve je pocelo sa vikend pusenjem,i pusenjem za koje je pojma nisam imala :vb_whip: :signs054: ja pusim vec deset godina zadnjih 7 se bas razbijam i nikada nisam imao zelju da probam trip i speed,pecurke dop ma nikad samo varim i to kapiram samo kao nekekav stimulans da mogu daje da radim i nastavi da zivim svakodnevni zivot
wannabeshaman1POZNAVALAC

dec 2009.

edit:tek sad sam sku~io da uzgaja ve ...tako da zanemarite post. idem a jer ovo nema smisla :D ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- inspiriran ponavlja evom prakti noau palo mi je na pamet neato ato bi vam mo~da ak i moglo pomo iako je prili no neprihvatljivo i trebali biste bit neki ekstremno openminded roditelj. da ju uputite na vutru.org da se obrazuje i sama uzgoji kvalitetnu vutru i da inzistirate da dimi sa svojim prijateljima u sobi. na taj e se na in prestat dru~it s ekipicom(ako ju ima, a poznavajui rijeku vjerojatno)s kojom je samo zbog nabavke vutre i parazitskim diler iima. jer upravo oni poti u na te~e droge i joa gore od toga na isprazan ~ivotni stil(a da ne govorim kako sranja koja podmeu mogu bit atetnija od heroina :P). sprije it ju da dimi nemo~ete, osim ako ju zatvorite u sobu bez prozora. mo~ete eventualno povjerovat njenim la~ima pa mislit da ste nekim udom sve rijeaili. ako bude uzgojila trebala bi dimit s pravim prijateljima, a izbje one koji se naljepe zbog besplatne vutre jer pravi prijatelj i da je najvea "narkoman ina" te nee i povla it sa sobom u svoju jamu ili nagovarat na neke droge. ak ato viae, imam frendove koji su bili ovisnici i upravo zbog njih nemam volje eksperimentirat sa kemijom.(jedino tripice :D) neznam kako ete joj objasnit da ta ekipica za opskrbu vutrom nisu pravi frendovi ako to ve nije shvatila. jedini mogui problem u ovom planu :D. al bi ovako sigurno smanjili utjecaj "loaeg druatva" (koje podr~ava autodestrukciju...)i nebi morala poskriveki dimit mo~da ak na mjestima gdje postoji rizik da je murija ulovi i uspostavili biste bolji kontakt sa njom te smanjili njen bijes i smanjili fizi ki atetan utjecaj onog ato konzumira jer uli na vutra u rijeci je vjerojatno neuronski napalm.
CaNnDzaLEGENDA

dec 2009.

Ma dzabe kucanje ovde oko toga,vama niko ne moze pomoci morate sami da nadjete nacin nismo svi ist a i niste jedini sa takvim problemom...ali fora mi ovde podrzavamo marihunau i vi ste nasli nas da pitate :icon_lol: ne kontam hahaha ali pametno nekim delom. Nego ne dovodi dzoint ili taj ecstasy zivot u propast...vecim delom vi doprinosite toj propasti i takvoj situaciji,ako vi ne razumete cerku i ako uporno tvrdite da ne valja to sto ona radi,nece ni ona vas razumeti uspomoc vase nadovno dobre strane price za koju opet kazem,samo vi imate misljenje da je dobro tako kako vi kazete i da drugo misljenje ne postoji,a gde je tu ona,njeno misljenje dali je vi saslusate ili na jedno uvo udje na dr izadje :D pa posle njene price vi opet tvrdite isto.Nadjite zlatnu sredinu tako sam bar ja sa mojima,ali trebalo je dosta vremena 5 godina minumum!!!

dec 2009.

popmogao si mi svakako,bar si me rezuvjerio da nisam neka frikusa,,i meni je na um padalo kad bi se bar u nekog zaljubila ,nemam ja srece u tom,za nu su sve cudaci,bolesnici u kojim se sve svodi na isto,i vjeruj mi i jest u pravu,sistem je reciprociteta,kako tat tako i u cijelom zivotu
Khan-AbisISTRAŽIVAČ

dec 2009.

po svemu sta si napisala djeluje mi da si malo razmazila kcer, a vjerojatno ima i neke debilne "prijatelje" hm...sto je ucinjeno ucinjeno je pa nema smisla da ti tu sad pametujemo previshe tu se radi o daleko vecim problemima od toga sto ona pusi marihuanu koliko sam primjetio ima strah od starog tako da bi mogla malo njega angazirat imam filig da bi joj bio strah se ponasat prema njemu onako kako se ponasa prema tebi sad postoji i druga strana, a to ovisi o tri pitanja - kako, kada i gdje? naime, ciljam na to da bi se mogli mozda preselit u neku manju sredinu ili bilo kakvo slicno rjesenje samo da ju maknete od te ekipe s kojom se trenutno druzi s druge strane mogli bi joj mozda kupit psa il tako nesto zna doc do promjene u ljudima kada se vishe ne brinu sami o sebi neznam sta bi reko uopce, ti najbolje poznas svoju kcer uglavnom, problem je taj sto se vjerojatno ti i tvoj suprug pridonjeli cijeloj situaciji jer nikad dijete ne ode u ***** samo od sebe tako da bi bilo dobro i da razmislite gdje ste vi to pogrijesili ja sam pretpostavio da je jednostavno razmazena, a s druge strane nije naucila neke stvari i zmirit ce dok vrag ne odnese salu

dec 2009.

pocistite joj sobu. poslozite stvari za koje znate da su joj bitne na vidljiva mjesta u sobi. kupite bocu nekog finog crnog vina, uzmite dvije case i stavite to u njenu sobu. stavite njezinu biljku na neko lijepo mjesto u sobi. kad dodje doma i udje u sobu udjite za njom, spustite svoje stitove i budite otvoreni s njom najvise sto mozete. recite joj da ju volite. recite joj da vam treba. recite da vas ubija iznutra odnos koji imate i da ne mozete tako zivjeti. recite joj da je dovoljno stara da bira svoje odluke i da zelite biti uz nju bile one tocne ili pogresne. podsjetite ju na odnos od prije i neke vase stvari od prije kojih sigurno imate. prije raspada sistema. tretirajte ju tako da vidi da ste jednake. otvorite vino, natocite case, pricajte i nemojte prestat pricat dok ne potrosite bocu. ako vec zeli uzgajat bolje bi bilo da to radi malo skrivenije. na forumu ima odlicnih nacina indoor uzgoja. neka malo pregleda. :) otvorite se novim nacinima razmisljanja. sto to vise mozete vi vise ce moci i ona.
tamburaENTUZIJASTA

dec 2009.

kao sto su ti tu neki vec napisali-ti si usrala motku.kako ne znas gdje ti je dijete?kak nemas pojma s kim se druzi?gle ja sam navrsila 37 godina.moja djeca su 9 i 10 godina stara.curice.i sad si mislim kak bi se to moglo desiti da jednog dana neznam di su?znas, mi sa svojom djecom imamo vezu.nevidljivu ali osjetljivu sto znaci ja trebam samo pogledati ili samo cuti glas svoga djeteta i vec znam kakvo je stanje.i ta veza je sve jaca i jaca,jer svakim danom i sa svakom dragocjenom minutom koju smo zajedno proveli-blizi smo si. tako neka i ostane.necu te osudjivati,ali poznat mi je nas mentalitet tipa :suseda kaj ima novoga?daj si sedni i popi kavicu.za svaki k...c se ima vremena.roditelji sjede satima na djecjem rodjendanu-djeca su prepustena sama sebi a odrasli se zabavljaju alkoholom,cigaretama i sexualnim prepucavanjima.pricam dozivljeno.mozda si tu zakazala i mozda je tu ta vasa nevidljiva ali osjetljiva veza pukla jer negdje se to moralo dogoditi. ja sam sa 33 pocela pusiti zbog depresija koje su nastale-neces vjerovati-od roditelja slicnih tebi,ali i od zivota.a mozda i od susjeda :ohno: koje su me zlostavljale sa svojim prepucavanjima.sad si odem u podrum ili vrt-prasnem si dim-dva i imam zivce ko magarac.za sve.i za djecu i njihove prijatelje.i onda smo satima zabavljeni zadacama,saznanjima ili obicnim drustvenim igrama.moj savjet bi ti bio:smiri zivce u najgorem slucaju sa travom i upoznaj to svoje dijete napokon.prihvati ga kakvo je i budi zahvalna.moglo je biti i gore...
tamburaENTUZIJASTA

dec 2009.

e da i ovaj nemoj se slucajno vise usuditi tuci .samo dokazujes da si preopterecena i nemocna.
MeskalitoLEGENDA

dec 2009.

Proci ce je i to a iskusna mrvica ce morati da bude nekad majka a nekad prijateljica . Ono da je mama je na prvom mestu . Ovo je vec preslo u neke dubine i slazem se sa mr shamanom gore da tu ima jos stvari i razloga zasto je tako kako je . Sve najbolje u novoj svima
Big LLEGENDA

dec 2009.

OK mozda sam krivo se izrazio u svom postu prethodnom, ali sad nakon itanja ti mogu rei da je (nama) djeci (imam 18 godina) u toj dobi glavno da prkose starcima, da NISU doma nego VANI, da rade sve kako bi ispali cool (alkohol, trava, cigare), i ja to radim, ja nesmijem puait doma i marihuana se u mojoj familiji (na ~alost) tretira kao tabu, kao da je heroin, ali usprkos tome ja puaim od 13-e godine, od 15-e aktivno, u akoli nemam frke, upisat u filozofski faks iako zavraavam elektro akolu koja me ne zanima, a s 4 prolazim, zna i, NIJE trava ta koja neato uniati, naprotiv, meni poma~e na neki na in, isto kao ato nekome poma~e svaki dan pretr at 10 kilometara po Sljemenu tako i ovo meni poma~e jer nemam baa neke fizi ke predispozicije za rekreativna zanimanja. Dalje, dok sam itao tvoje postove sam shvatio da radia neato ato i moja majka radi. PREVI`E se kako se to ka~e "ljepia" na svoje dijete, a to NIKAKO ne valja jer i sam znam kako je to. Previae se brinea, zovea gdje je, s kim je i sve te sitnice koje stvarno na ~ivce idu vjeruj mi. Mo~da da krenea druga ije, da ju pazia manje ALI efikasnije, mo~da bi sve bilo bolje. U vezi LSD-a. Opet u ti re da trava nema veze s tim nego ima veze njezino neko dokazivanje u tom nekom druatvu, pa je uzela to da "ispadne cool". Ja sam dosad probao samo ekstazi i to jedanput, svialo mi se, ali sam reko da neu viae, to je bilo prije dvije godine i nisam nikad to viae uzeo, ali svejedno travu svaki dan skoro puaim. Zna i, mislim da krivia krive imbenike za kerkino ponaaanje i znamo svi da ju volia, ali sjedni malo s njom i bilo bi dobro da na papir stavite stvari ato kod drugog volite a ato mrzite. Onda se probate dogovorit da ove stvari ato volite da ih onaj drugi radi ea e, a ono ato nevolite da onaj drugi radi rijee. Ma neznam zapetljo sam se sav nadam se da me netko sku~io.

dec 2009.

tamburotamburice,i ja sam svirala svoje dok sam mogla,zelim ti svu srecu ovog svijeta da sviras dok god budes mogla,nisam imala vezu,imala sam PLATONSKU vezu sa svojom kcerkom,madfa se to Vama cinilo cudnim tako je,sto se tice susjedstva,rodbine,roditelja oduvijek smo se druzili na distanci,bez velikih posijela,odnosno sjedacine po kuci,oblokavanja i kojekakvih s...a,zlatna srtedina to je moje zivotno pravilo,,gdje sam pukla,na milijardu stvari,tesko mi se pojedinacno sjetit koja je bila prva,ali svejedno je bila zadnja kada sam svoje dijete udarilanakon par tjedana sam zavrsila na psihijatrijskoj ustanovi,svojom voljom jer sam osijetila da samnom nesto ne stima.pukla sam iz razloga jer sam osijetila da je gubim,da vise nije ista,cak i nju vise nisam poznavala kad mi u kucu udje,eto ja sam docekala 37 da puknem od depresije i to iz meni jako dobro poznatih razloga,,,,izgubila sam stabilitet pod nogama,jedinu slamku za sta me ovaj usrani zivit veze,zivimo u jako dobrim uslovima,nismo gladni,zedni.kcer mi od sada vani izlazi sa ogranicenjim primanjima,ni prije joj nisam davala jako puno novca iz razloga,,,,,vladalo je kao prvo ljubav pa tek onda razumjevanje...trudila se bit prijateljica,poznanica,majka,,,ovisno kad bi i u kakvoj fazi bila i dosla..trudila i vjerovala ,,,,,,tamburice draga,zao mi je sto ti ovo moram reci,jako si rano pukla,iz razloga toga sto si jos uvijek majka,dijese koju ne poznajem a koja su vrijedna tvoje borbe za njih,jer na koncu ti si ih stvorila.susjede,rodbinu.roditelje=osim ako ne ovisis o njima)makni,to su opet neke druge teme,ja sam neovisna o svima pa mi sad lako govorit,svaki mjesec imam svoju kintu,ali zener koje muzevi,roditelji hrane,,,to je fakat teska tema.

dec 2009.

Molim te obrazlozi mi svoju recenicu koja pocinje sa Previse,i zavrsi sa onom koja zavrsava sa Mozda,vjerojatno tu grijesim jer ne znam mjeru!!!!!!!!!!
EnolagayISTRAŽIVAČ

dec 2009.

ja u samo u kratko. mrvica nemoj se brinuti. ovo je nekaj kaj po mojem mialjenu moramo svi pro i. sve dok ne bude uzimala heroin sve e biti u redu. ako doe do toga onda je ve malo zeznuto, ali s drugim drogama se nee previae zaj.... (za bjelo nema para, a s ostalim nee biti zadovoljna jer uvijek doe onaj loai dio dok se svi kaju) pusti ju nek se ispuca, a prije ili kasnije e se zaljubit u nekoga pa e prestat s svima tim. svi postanu umorni nakon nekog vremena i ~ele se smirit, tako e biti i s njom. ne brini sve e biti u redu. ako ea ju tu i prijavljivat policiji ili slat u komune samo ea zeznut stvar. been there, done that. so no worries

dec 2009.

svi su moji stitovi odavno pali,nisam rekla nista ponovljeno do sada milijardu puta,sva moja ljubav,koncentracija zivot sve je moje usmjereno na nju.bas bosa vina i Vas prijedlog za to ce mi trebat malo vremena.iako ona zna da znam za biljku,sto se tice indoor uzgoja to prepustam njoj na volju,a po obliku biljke i nije bas neki uzgajivac,ja bih fakat bolje to napravila.i po tome vidim da mozda i nije ogrezla u tom kazinu toliko koliko ja mislim.
Kurblaj KanAMBASADOR

dec 2009.

Stvarno je teako neato utuvit u glavu takvoj osobi. U~asan je taj pristup ~ivotu koji ima hrpa mladih, ono maximalno izbijanje od svega bez razmialjanja o posljedicama, problem je ato bilo kakav pokuaaj pribili~avanja posljedica se shvaa kao pametovanje. Imo sam esto tako priliku do~ivjet da kad pri am ljudima zaat se nije dobro trpat s ne im da me blijedo gledaju s rije ima "daj prestani srat viae" na ustima. Najbolje ato mi pada na pamet je da pokuaaa erki na maksimalno smiren na in pribli~it da e ako tako nastavi pro~ivjet maksimalno usran ~ivot. Nekako polagano tim pristupom bi mogla mo~da doi do nekih rezultata. Ina e bi ja tako reko treba obrazovat o atetnim posljedicama ovoga onoga bla bla ali mislim da to nebi ni malo dobro proalo. Pada mi na pamet takoer da bi mo~da mogla posredno djelovati, recimo kada bi se nekako u njenom okru~enju naala neka osoba koja joj je godinama bliska i koju bi ona puno lakae posluaala. No to je krajnje teako izvedivo. A ato se ti e toga da je od droga takva postala to sasvim sigurno nije, to isto ide uz takav pristup ~ivotu. Mislim da nisam niata korisno napisao ali dobio sam poriv da neato napiaem jer suviae rijetko susreem roditelje koji imaju ovako donekle racionalan pristup sli nim problemima a ne odma droga je zlo droga je kriva za sve itd. Ja imam kod kue sasvim suprotan problem, roditelji mi znaju da puaim marihuanu i smatraju to zlom i to je totalni tabu koji "razara obitelj" a ja proao srednju s 5, upiso faks koji sam htio bez plaanja i dobro mi ide, nikad problema s policijom ali roditelji ne ~ele niata nau iti.

dec 2009.

to me do sada niko nije pitao gdje sam pogrijesila,jesam kao prvo moj suprug je osudjen,u stvari odlezao je kaznu za preprodaju marihuane koju je dijelom i dfasm konzumirao i po tom pitanju ne da nemam pravo nego cete me svi Vi sa foruma osudit,sad je pitanje traume koju je moja kcer dozhivjela kao osmoskolka i potom kao tinejdjerica.ipak mislim da nije morela krenut sa putem svog _starog_cak je u nekim stvarima jos gora od njega.necu Vam nista vise pisat jer mi je i onako obraz u zemlju pao,i nakon ovog sto sam rekla kontam da nisam za komentiranje!!!!!!!!!!!!!

dec 2009.

Evo citirat u malo sebe.Da,do~ivjela je traumu sigurno i na takve san stvari mislija kad san pisa post u ovoj temi.Istina je,dica pokupe najgore stvari od roditelja i onda se hvataju za slamke opravdavaju i sebe kako "nisu gori od svojih roditelja".Sve do toga smatraju da im je dopuateno! Ne moraa se brinuti za to ata piaea,puno je nas proalo i gore stvari,tvoja je pri a usput blaga prema mojoj,ali je skoro 10 godina od toga :) Da,i onda san bija punoljetan! Gledaju i sebe i pokuaavaju i misliti kao tvoja k erka,pro i e je,donekle,o ito se joa nije uvijerila da mo~e upasti u problem,sad je to njoj zabavno jer za nju...to svi rade! Jbga,ja nisan psihi da re en neato extra pametno,imajte o i otvorene i virujen da ete s vremenom shvatiti,i ona i vi.
Big LLEGENDA

dec 2009.

Mislio sam na to da si mo~da previae zaatitni ki nastrojena prema njoj pa se ona ponaaa tako kako se ponaaa. Znam da zvu i udno ali treba neato i gledat iz djetetovih o iju i malo se u njihovu situaciju staviti, znamo svi mi da roditelji vole svoju djecu bez obzira na sve ali treba i nama dati malo "lufta" jer se sva djeca pogotovi tinejeri ~ele osjeat kao veliki i ne ~ele biti o nikome ovisni, svi im idu na onu stvar i tako. Mo~da da ju malo "pustia" da ide ali da ju kontroliraa a da ona to ni nezna, npr, eparac, dogovor o izlascima, do kad i kako, i da, nemoj ju pitat GDJE ide i S KIM jer i ako ide s nekim s kim vi ne ~elite da se dru~i, dovoljno je pametna da e slagat da ide s nekim drugim a samim pitanjem ete joj "dignut ~ivce" i s time ete smanjit komunikaciju i prijateljstvo. A jesam ga nasro, gubim se u re enicama. Al nadam se da ku~ite.

jan 2010.

ne tako davno i sama sam bila dijete,dijete pogotovu onda kad sam je rodila i mogu Vam iskreno rec da mi nista od vasih navoda nije nepoznato,kut iz kojeg cu je gledat,nacin na koji cu sa njom razgovarat,sveee mi je i to jako dobro poznato,imala je i previse lufta da se nadje,sa kim__pa vjerojatno sa svojim zdravim mozgom,prevelikodusna sam bila kad sam joj dopustila sitnice koje su se kasnije razvile u ovu sadasnju situaciju,znaci sada kontrole nema,niti je pitam gdje je i sa kim je bila,,,jednostavno ignorira sve oko sebe,cak i ova cura,socijalna radnica koja nam u kucu dolazi tjedno ni nju ne sisa,u stvari ne boji se nje niti pokazuje ista prema njoj osim pustih obecanja i s...a,ipak zena je toliko educirana da ce shvatit na kraju da je i ona izgubila bitku sa njom.ja sam samo broj u ovom cijelom slucaju,broj kojeg ocekuje ili zatvorska kazna,ili novcana ili bilo koja,kazna koju cu morat platit jer sam djetetu opalila samar.usput da Vam kazem,jutros nisam bila doma,al mi je postar ostavio poruku da me ceka plava kuverta iza 3 u posti i da je dodjem pokupit.***** ti samoj sebi licim na covjeka koji je ukrao komad kruha i sad ga treba odrobijat.sa zadovoljstvom cu to napravit,samo opet ponavljam samoj sebi ZASTO JOJ GLAVU NISAM RAZBILA,sad bi sa zadovoljstvom otisla bar bih znala sto sam napravila,ovako polovicno odradjen posao me ne zadovoljava.mozda bi imalo nekakvog ucinka,efekta,ovako nista

jan 2010.

Ovo ti zadnje ne stoji jbga,joa bi je viae udaljila od sebe. Na sud ako idea ispri aj kako stoje stvari i ata je prelilo aau iako opravdanje nije,mo~da bude netko razuman tamo. I ja san neko dobiva aamare,jako davno,i iskreno nisan niata nau ija od toga. Ili sankcije polako a izgleda da to ne pali i odustala si,ili klju u bravu.Za~elila bi se ona topline doma i klope mamine.Tebi je najbitnije da naea unutarnji mir,da te ne pro~dire to jer atetia sebi. Ja mislim da e se smiriti,prije ili kasnije.

jan 2010.

iskreno cu ti rec da je gora od svog starog,ponajprija sto je bila zivi svjedok stvari kakve su se u obitelji dogadjale,drugo(znala je kako sam se ja tad osijecala i sto sam o svemu tome mislila/ipak kad je maalo propupala pocela je pomalo druzenje sa curama iz susjedstva radit povremene izlete,koje ja kokos nisam ozbiljno shvacala i evo gdje smo.neznam koga krivit,dal uopce krivit,sebe,nju sto je pokusala,ja sto sam govorila,traume koje je prosla,,fakat neznam,,u Titovo doba,trave je bilo,jako malo onih koji su je uzimali ali ljudi moji ovo nakon Tudmana je postala prava bolest.nemojte mi shvatit na zlo,mislim samo na doba prije i poslje,jebo te jel nekom fakat stalo da se u korjenu unisti sve Hrvatsko ili sta___i ova policija dila travu i svasta nesto,,ljudi niste nasli svoje na putu,ulici bilo gdje,borite se za svoje i ustrajte,,znam da ce se ioak na kraju isplatit,,,,neke su ure idem se polako izvuc iz ove letargije u koju sam upala i idem po postu

jan 2010.

ne bojim se suda,al po zakonu sad da ne citiram pojedine stavke zakona,u stvari kace mene da ja platim prijavu i sva ostala sranja koja idu uz to,platit cu,odrobijat kako se kaza sve to skupa,ali vidim da u ovoj cijeloj prici ni sustav ne podrzava mene a niti ja sustav,,nabijem ga znas gdje.mozda se nadje neki sudac,sto se po sudce iz mog grada donekle poznam mislim da su ljudi ogranicena uma i drze se papira i sve sto ja rekla u vodu pada,i briga me za to nek pada al cut ce i moju pricu,cut ce kako nocima ne spavam,kako imam podocnjake do poda,da suvislo sa ljudima pricam,da sam agresivna,napadacki raspolozena i kako sam jako sretna kako mi je kcer dosla doma opet nakon 2 dana izbivanja i da sam se sinoc naspavala.sve svije prljavo rublje cu iznjet na svjetlo dana i nije me sramota,necu odustat,predat nista od toga borit cu se jer je volim,nemoram je postovat..to su 2 razlicite teme,a to sto me prozdire dabogda me pojelo jer ja fakat ako izgubim nju vise nemam razloga zivjet.to ste vjerojatno mogli skuzt.dabogda se ona smirila prije ili poslje,poslje ce joj biti kasnoi
SuperAngelPOZNAVALAC

jan 2010.

Koja hrpa gluposti nemogu sebi do! Gospoo mrvica (ako ste uope stvarni a ne plod ne ije bolesne maate) molim vas i vaau ker da se javite doktoru Anti Leskuru u centru za spre avanje ovisnosti na savjetovanje u Zagrebu na Jarunu. Javite se isto na razgovor prokljuvit e i vas i vaau ker jako brzo ako budete kolko tolko iskreni (a mo~e pomoi pismom preporuke i vaaem sudskom slu aju) i svakako poboljaat meusobnu komunikaciju. O ito je vaa prvi i glavni problem nepovjerenje i nikakva komunikacija izmeu vas i k eri, a za vaa disfunkcionalan odnos odlu ili ste okriviti travu! Bullshit! mala sigurno spava s kim stigne, markira nastavu da bi sjedila u kafiu cijeli dan, esto spava kod prijateljica (aatro) a siguran sam da je i priglupa tj. isprazna osoba (imam jednu malu susjedu takvu nezna slo~it proairenu re enicu' samo se hihoe i truli..), nemotivirana je, a to ste i vi djelomi no krivi s izborom akole i bez ikakve perspektive... Samo se uzrujavam bezveze nego nazovite Dr. Leskura on e vam sigurno pomoi. Sretno!
gargamelPOZNAVALAC

jan 2010.

looolcina.. da i ja kazem koju... i ja sam svojevremeno bio takav, kao tvoja kci mrvice, i isto sam dospio kod doktora leskura. starci me slali, po svim mogucim ustanovama na "skidanje s trave", a kod leskura sam bio najduze. upoznao sam hrpu ljudi, bila kao grupna terapija, hehe, svaki put smo se svi dobro razbili, prije i poslije toga... nekazem da je dr. leskur los, samo nema smisla da mu dolazi netko tko ne zeli. on moze pomoc samo onima koji to zele. sad mi je zivot druga prica. nasao sam se sa svojim roditeljima na sredini. shvatili su da su sve moje probleme pripisivali drozi i drustvu. sad nemogu to vise rec, jer sam pokazao da nije tako. uozbiljio sam se, odrastao, imam svoju struku i svoj kruh. i jos uvijek pusim svakodnevno. to nije uzrok svih problema, pa vam preporucujem da pocnete od problema. medjusobno postovanje vam je, cini mi se, jedan od vecih.
SuperAngelPOZNAVALAC

jan 2010.

Jasno Gargamel. Ali da su njih dvije same s njim mogle bi poraditi na dijalogu i sigurno poma~e kad netko postavlja prava pitanja. Tko ne~eli pomo nemo~e ga nitko prisiliti. Vidio sam kako poma~e ljudima kojima je stvarno bio jedina aansa i svaka mu ast zbog toga... jednog je izvukao iz sigurnog zatvora, jednog vratio na fax s kojeg su ga izbacili... Dolazili su mu ljudi koji uope nisu imali probleme s drogom... PS: gargamele jel vas vodio u teretanu? LOL
gargamelPOZNAVALAC

jan 2010.

rekao sam, nije on los, sam meni i nije bas mogao pomoc, kad bi on pricao pol sata, ja bi reko ok, idem van zapalit cigaretu, i otisao bi na frulu. sto se teretane tice, nije. zvao je stalno na nekakvo trcanje, ali nisam bio zainteresiran, makar je bilo i onih koji bi otisli. znam da mu ne dolaze samo ljudi koji imaju problema s drogom, ali na jarunu je to bio najcesci slucaj, buduci da se tamo islo sa pozivnicom sa suda.... prije jaruna je covjek radio na vrapcu, na odjelu alkoholizma. a zadnje sto sam cuo je da je nakon jaruna otisao u remetinec, u crveni kriz, gdje je navodno radio samo sa teskim ovisnicima (belo, zuto).....
tamburaENTUZIJASTA

jan 2010.

sam mi je malo smijesno kak vi u svojim mladim godinama imate vise pameti nego neki u zrelim godinama.valjda je to od ove djavolske trave:rofl:

jan 2010.

Loollll,do boli,ociglledno si jaako pametan ili ti je bas taj tvoj drt.Leskur pomogao,ako i jest cudi me sto si tako arogantan i samosvjesan.o uvom postu travu nije niko okrivio,dapace niti je hvalim niti je kudim,prihvacam je,kao i tebe.zato tog tvog doktora jaaako pozdravi ako ona radi po uputnici a radi,a uputnica ima jako puno t shvati ti ili Vi ste mu samo broj,zaboli njega za tebe ona stvar,zati i trazis pauzu da bi posao zapalit,a ne da bi ti pomogao ako to i u stvari zelis.ja sam jakoo stvarna osoba,voljela bih te upoznat bas da vidim koliko ti pomogla ta terapija koju mi preporucujes,nemoj se ti meni bez veze uzrujavat,prepusti se,neka te struja nosi,,,,ocigledno si ovdje sam.ja sam bar imala toliko hrabrosti postepeno o sebi otkrit pojedinosti a sads si se ti poijavio kao bogojavljenje,ako si i jesi budi sam za sebe,,,a do tadfa pozdravi dr.Leskura

jan 2010.

ja zivim hvala svevisnjem daleko od zagreba,i od takvih doktora kojim je nstalo ko kvantiteta a ne do kvalitete svog reda.taj se covjek cnikom nije posvetio,niti mu je iskreno stalo do ikoga
tamburaENTUZIJASTA

jan 2010.

pitala si za savjet i dobila si ga.sad je na tebi da ga upotrijebis. nema uopce smisla a ni potrebe biti agresivan.procitaj si postove jos jednom pa ces mozda dobiti dojam o tvome stanju.vec je vise nego jasno da je tebi potrebnija pomoc nego ostalim clanovima tvoga domacinstvaa sto se male tice,uzmi si godisnji,spakuj sebe i nju i otidjite na more ili na skijanje 2tjedna.SAME bez ikoga.samo ti i ona.bez mobilnih telefona i bez kontaktiranja prijatelja.probaj....tek kad sve probas i kad ne ide-onda idi kod doktora i trazi da se mala pregleda.puno ljudi alergicno reagira na alkohol a da to niti neznaju.i to danima nakon sto su popili samo casicu.i nemoj se ljutiti:sun2:.
mali.medoPOZNAVALAC

jan 2010.

svaata jebbbo te itam ovo 20min i... ..i nemrem verovat!! majko mrvice vi ste stvarno ogor eni na ceo svet oko sebe(a ovde ste dobili dosta saveta)da ja stvarno ne verujem ko je tu lud..najme koji su tvoji daljnj potezi,koraci osim ao nama joa uzasve dr~ia lekcije dali se uop e nadaa nekom pomaku nabolje bar ato se komunikacije sa eri ti e..??..sretno
Kreso1988ENTUZIJASTA

jan 2010.

kao sto su neki naveli problem nije trava, trip, alkohol... nego posljedica problema i loseg drustva. Kazete da poznajte svoju kcer? Vi nemate pojma sta njoj prolazi kroz glavu, sta ona misli. Vi samo mislite da znate, imate ugraviranu sliku kcerke u svojoj glavi i odkada je ona pocela odstupati od te slike, vi ste uvidjeli problem, Problem je u tome sto vi pokusavate nju promjetit umjesto da promjenite sebe da shvatite prvo da se ona nalazi u godinama koje su jako teske, jer ona polako dobiva svoje misljenje svoje stavove pocinje u svojoj glavi formirati svoje JA, a vi umjesto da to prihvatite vi pokusavate to promjeniti i zato vam to radi zato odlazi od kuce, opija se, pusi i ostalo. Najbolje sto mozete napraviti je da se opustite da joj pokazete da shvacate da ona postaje odralsla osoba i da ste joj spremni pomoci i lagano usmjeriti i to LAGANO. Nego moj savjet je da joj dopustite da puse ona i njeni prijatelji u njenoj sobi, napravite im nesto za jest (tortu , kolace, grickalice..) i donesite dosta tekucine, pokazete joj da je njen dom sigurno mjesto gdje ce moci biti ono sto je, a ne kao sto vecina roditelja radi mjesto gdje moras doci bar da prespavas da ti neko nebi solio pamet, jer ona jedva ceka da ode bilogdje samo da nije kodkuce, i recite joj ako joj se neda biti u skoli da slobodno dode kuci, da nejde po zapusenim kaficima, i nekim sumnjivim mjestima. Govorim vam iz vlastitog iskustva, tako ce poceti provoditi vise vremena s vama i vise vremena u kuci. Nakon nekog vremena ce joj dosaditi i smirit ce se:)
SuperAngelPOZNAVALAC

jan 2010.

Right! Ispri avam se jer je moj post ispao oatar, definitivno nije bio zamialjen ko napad na mrvicu. Ne u se svaat jer me se ovaj thread uope ne tie, a nedami se ni pisat kad se netko ni ne potrudi pro itati napisano, ak ni ono ato su sami napisali. Have a happy life mrvica (i tvoja k i takoer)

jan 2010.

zao mi je sto si moj sttav protumacio-la kao agresivnim,ja sam samo trazila savjet sto da napravim od Vas koji ste prosli vise,sto ste to Vi napravili ono sto ja nisam ili neznam.i meni ja milion puta na pamet palo da mi se bar na kratko maknut,ali nazalost nisam,iz razloga kojekakvih al mi je isto tako na pameti da je bijeg na par dana u stvari bijeg od problema,pokusat cu i to ali cisto sumnjam u ishod.ako probleme trpas pod tepih on ce kad tad puknut.ipak mioslim da se ne trebamo zavaravat,problem postoji,sad je pitanje nacina na koji ga rijesit,,eto samo sam pitala za savjet.da mi neko kaze nesto,NESTO sto moi nije nepoznato,nesto sto nisam pokusala i probala,,,,,,,,,,,,sto se tice doktora,to mi je zadnja rupa na svirali.***** doktota koji se prema meni odnosi kao prema broju,kao i alkohola kojeg trenutno popijem p popisam i podjem na WC,hvala organizmu pa mi bubrezi rade.ni ja nisam sva svoja otkad me ovo safatalo,jednostavno nisam na sve ovo bila spremna,sacekalo me.kurva sacekusa,,,,,to mi nikad u zivotu nije bilo drago al ko te pita,zivot je kurva

jan 2010.

u pravu si,u nekim djelovima.ja svijet,zivot jaaaaako volim.bas iz razloga tog sam na ovim stranicama.trazila sam nekog,nekog da mi kaze gdje sam pogrjesila,sto sam to krivo napravila,da se popravim i greske ne ponavljam,savjete koje sam dobila su na zalost pojedini neupotrebljivi odnosno istekao im je rok upotrebe,odnosno to sam prevazisla i na njih se ne osvrcem.meni je jako zao ako ikome od vas drzim lekcije,ja sam samo pricala o sebi,a za rasenje problema je potrebno dvoje,isto kao i za svadju.da se nadam,nadam se i nadat cu se i to ce samnom umrjet zadnje.poslala bih vam smjeska,ali neznam kako to napravit,ipak sutra je novi dan i nada umire zadnja,,,,,

jan 2010.

vjeruj mi iskreno ti kazem da mi je postalo muka od pisanja,pokusala sam joj se priblizit na sve moguce nacine,bit tolerasntnija.bit sve ono osim sta sam trebala bit,na meni je sad samo cekat vrijeme,stadij u kojem ce se ona nac da joj dosadi sve to skupa i da nadje sebe,svoju mladost i ljepotu koju pokusava ugasit.vi nemate pojma koju mi bol ona pricinja,bol da gubim svoje dijete,nije to neka imaginarna slika stvorena o njoj,ona je takva,puna potencijala,spremna za zivotne sukobe,sutra da bude nekom majkaq,supruga,osoba sa svojim mozgom da razluci dobro i zlo.samo das ne postane neka biljka,,biljka i opet biljka.

jan 2010.

Ponekad ljudi ne traze savjet nego samo da ih neko saslusa. Mi svi znamo da u hemiji nema rijesenja za duhovne probleme a to zna i cerkica. Pitanje i sam X facotr svega nije zasto i akko ce se skinuti nego zasto je krenula sa tim. Mozda joj se zivot ucinio dosadnim, isplaniranim i beznacajnim. Mozda sve vuce neke genetske poremecaje i grijehove, smetnje, pobachaje preminulog bliskog ili daljnjeg pretka. Svije i nase tijelo nije samo nase u nama se bore vjetrovi svih nasih genetskih istorijskih oblicja. Neki ljudi postanu dovoljno jaki da uniste sve lose u familijarnom stablu zivota. Medjutim ona nije uspjela ili pak zivot joj se ucinio previse normalnim. Rodjen sa sjemenkom duhovnovnosti, covjek cjeli zivot pokusava sebi stvorit dusu. Nije ni prva ni posljednja da je pala pod uticajem ciklicnog sistema.
BeyondLEGENDA

jan 2010.

...da, ku~im ja tu roditeljsku ljubav, bezobrazlug k eri i sve te tvoje razloge za brigu i bijes ali moraa biti svjesna jedne bitne stvari kao roditelj. Kad si odlu ila da joj podaria ~ivot morala si ra unati na to da e to bie biti drugi svijet, neovisna od tebe. "Ona je moje dijete", skreem pa~nju na ovo "moje", ona nije ni ija, niti itko mo~e biti vlasnik nje. Ti si ju stvorila, istina, i podigla na noge ali NESMIJE` o ekivati niata od nje, iz prostog razloga jer NIKAD nee biti ono ato o ekujea da bude, nikad, i nemoj se nadati da prvi puta u povijesti bude tako. Zato zbog svog i njenog zdravlja nemoj to raditi. To je naj eaa i najvea greaka svih roditelja. Mnogi ak ni nikad ne shvate tu greaku. Ona nije ti, moraa ju pustiti da bude ato god joj je ~ivot priredio da bude. I ne OSUUJ SEBE za svoj "neuspjeh", a ja vjerujem i ti znaa da si dala sve od sebe, ali uspjeh realizacije svojih o ekivanja od nje nemoj tra~iti. Sve ato ti mo~ea je voljeti, slati LJUBAV i PODR`KU bez vezanosti i o ekivanja, jedino to nije krivi potez, sve ostalo je iluzija i gubitak energije u uzaludnoj borbi, bilo kakvi razlozi to bili. Znam da je teako, i znam da roditelji misle da imaju pravo tra~iti od svoje djece da se ponaaaju kako oni ~ele i misle da je "normalno" da bi tako trebalo biti, ali nemaju to pravo, da i imaju takvo neat nebi moglo biti realizirano, osim ako se dijete ne prisili na mentalni kalup kroz strah (naj eai slu aj) i prijetnju teakih i brutalnih kazni, ali to ne vodi u tvoj uspijeh ve u mentalnu propast i tebe i dijeteta. Stoga voli i gradi razumijevanje, svakim danom korak dalje i viae. I budi svijesna pri svakom razmialjanju o njoj da je ona drugi svijet i da ju nemo~ea kontrolirati... ali mo~ea voljeti i biti podraka... podraka putem savjetovanja o ~ivotu, osvjeatavanju ~ivotnih problema i na inima njihovog rjeaavanja (ako ona ~eli sasluaati to), a taj dio roditeljkog posla (jedino bitan) znaa i sama, drugo pusti da bude kako mora biti. I sluaaj nju ata ima za re i, sluaaj njene probleme bez kritike, budi podraka. ...a trava, heh trava, trava je najmanje bitna u ovoj pri i

jan 2010.

weedrane rodila sam je bez ikakvih ocekivanja,trazenja,zahtjeva,pogotovo da bude icija kopija u svom zivotu poglavito moja jer ni ja nisam savrsena.rodila sam je da bude danas sutra mlada samosvjesna zena,svjesna sebe i svojih mogucnosti.ne ocekivam i ne trazim puno osim ono osnovno,da ima moju ljubav,podrsku,rame za plakanje uvijek sam tu,al ima jedna maaala greska,,,,zatvorena je i emocije drzi duboko u sebi zakopane i trebam se dobro pomucit da dodjem do nje.ne krivim ja travu,ne krivim ja drustvo u kojem se nasla odnosno snasla,da joj nije drago ne bi bila sa njima,i opet isto da nije ovo mozda bi bilo ono.nemam vise snage,umorna sam od svega,jednostavno mislim da bi bio red da se i ja malo od sveg odmorim.u Vasem tekstu nista lose nisam procitala,dapace kao pravi psihijatar ste mi iskristalizirali stvari i u svemu sam se nasla,osim u sebi...vjerojatno sam se potrosila od ovolikog davanja,u stvari zivot je reciprocitet,kolko das toliko i primis.:icon_lol:
TarkiPOZNAVALAC

jan 2010.

Draga gospoo, Kao netko tko je sa 15-16 godina po eo konzumirati teake droge (uz lake i alkohol), zbog kojekakvih familijarnih problema (kakve ima i vaaa ki) mogu vam rei par pametnih (a teako da vam je do sad netko rekao mnogo toga pametnoga, pogotovo napljugani tinejd~eri koji dijele savjete o odgoju). Naime, vi sami neete moi rijeaiti problem s vaaom kerkom. Ona je u osjetljivim godinama i ato god joj ka~ete, savjetujete, probate doprijeti do nje, e se samo odbiti od nje, a ona e to razrijeaiti sa drogom ili e razrijeaiti u druatvu koje ju prihvaa (ja sam to rjeaavao huliganizmom, nasiljem, ekscesima itd, ona e mo~da seksom sa tridesetogodianjacima, biseksualnim eksperimentima i da ne navodim dalje). `to initi? Najbolje je tra~iti pomo stru njaka ili institucije za takva pitanja,. Evo ja sam sa svoje 23 godine zavraio na psihijatrijskom lije enju, i sr~ problema nije samo drogiranje, ili sredstvo ovisnosti (bilo trava, speed, alkohol, ecstasy, heroin - nebitno je), ve ono ato je pokvareno u ~ivotu, obitelji, sredini, zapravo u samoj komunikaciji s najbli~ima. Komunikacija s vaaom keri je pokvarena. Vi je sami ne mo~ete ispraviti, ato zbog njezinih osjetljivih godina, ato zbog onoga ato ste vi i njezin otac komunicirali prema njoj. Otac je bio u zatvoru i to je velika trauma za nju. Na~alost u krugu obitelji to neete moi ispraviti bez posrednika u komunikaciji, odnosno nekakvog psihologa ili psihijatra. Molim vas da uzmete moje rije i za ozbiljno jer znam o emu pri am. Lije im se tek mjesec dana a ~ivot mi je postao toliko lijepai, a trovao sam se od 16. godine, dakle cijelih 6 godina. U tih 6 godina sam doduae izvraio svoje obaveze ato se ti e edukacije, ali se ipak nisam osjeao sretnim i sreu sam tra~io u prekomjernom u~ivanju droga (marihuana + alkohol), izlascima, ljen arenju, hedonizmu i tako dalje. Nemojte da vam ki postane takva. Joa je mlada i joa ima vremena da je vratite na pravi put. A ato se ti e marihuane i promjene li nosti... Ne bih se slo~io da joj se li nost promjenila zbog marihuane. Promijenila joj se zbog depresije koju osjea. Marihuana je samo sredstvo. Imate sree ato je samo na tome, izvadite ju van iz depresije im prije da ne bi zavraila kao klinke koje gledam urokane od dopa na klupicama s prokletim doperima!, ili droljice koje se na partiyjima ailje s poluidiotima za par lajni speeda. Ako biste htjeli komunicirati sa mnom u ~ivo, tj u 4 oka (mislim da bi to pomoglo vama a i vaaoj keri), poaaljite privatnu poruku, pa ja odgovorim kad sam kui. uf... pis :D E a ovo Genjo ata ka~ea ima smisla mnogo, ali taj cikli ki sustav, karma, nazovi kako hoea se mo~e ispraviti kad je rije o potomcima. Ono, mo~e se slomiti da ne ide dalje na predke... I to... :D

jan 2010.

ne smatram da su svi na ovim stranicama mladi i napljugani tinejdjeri,netko ovo posjeti iz znatizelje,iz potrebe ili sto mu je cisto dosadno pa nezna kako bi par sati ubio pa cita pitanja i komentare kao i ja u pocetku i mnogo mi je hrabrosti trebalo da se javim.iz cistog i prostog razloga,nemam pojma ko ste i nemaze pojma ko sam.sto se tice strucne pomoci imam je jednom tjedno,curu iz centra za socijalni rad,cure koje sam se bojala i mislila ako nesto krivo napravim ili uradim osudit ce me i odvest ce mi djete u neki centar gdje ce joj tamo neki ljudi pomoc,neki ljudi koji su puno dalji od mene.sve svoje prljavo rublje,svoje teznje,frustracije,brige sve svoje sam iznjela,sve su maske pale,iskreno i cisto kao pred svevisnjim sam se otvorilapuno zivotnih prilika i neprilika ispricala u kojim sam se nasla u kojim sam mislila da sam overreacting u nekim situacijama,i da je sve to plod moje bolesne maste,sve je to palo u vodu.cura mi je rekla da tako moze reagirat samo bice koje voli,koje sluti i puse i tamo i kad je hladno,nije me osudila,dapace oci mi je otvorila i dala mi je krila,jer na koncu konaca da je nisam osamarila i da mi kcer nije posla na policiju i mene prijavila danas ne bi bila u ovoj situaciji.u stvari hocu vam rec da i u nekom zlu ima i neceg dobrog,,,he,he sad ima 6 pari ociju koji u nju gledaju,paze i motre.skinula sam sa sebe biljeg frikuse,koja ispaljiva na *****rije.meni se cini da sam je uhvatila na samom pocetku te njene epizode sa travom i ostalim sranjima i reagirala tako kako sam reagirala.trajali su ti njeni izleti skoro 2 godine,ja pustala cekala da se smiri,cekala,neznam ni sama sta,cekala i docekala.prije bi crkla nego svoje dijete poslala u neku ustanovi,i to iz samo jednog razloga,,tamo su brojevi,bezimeni brojevi.briga dr.za vas,ima svoju satnicu,broj pacijenata,unutarnjih,vanjskih koju treba ispunit i on to mora odradit.briga njega za kvalitetu svog posla,eto zato mi je drago sto imam soc.radnicu usput psihoterapeuta i osobu koja ce me shvatit i razumjet .i ona ima ograniceno radno vrijeme po posjeti od 45 min.ja sa njom iz gusta potrosim 2.5 sati i cim ode preko vrata sjetim se da bih joj jos nesto mogla rec.shvatite jednu stvar,problemi su kod svih prekompleksni da bi ih mogli izlozit u jako kratkom vremenu,drustvo u kojem zivimo,vrjeme u kojemu smo se nasli sve to iscrpjuje covjeka i nije ni cudo da osoba poklekne,pogotovo mladi ljudi.nisam ni ja stara,37 god,al ipak se zapitam gdje sam se nasla majke ti.
tamburaENTUZIJASTA

jan 2010.

dobro dosla u stvarni goli zivot.
TarkiPOZNAVALAC

jan 2010.

Mislite da 6 pari o iju garantira neato? Djevojka e sad biti pod joa veim pritiskom; i mo~da se na povraini nee vidjeti njezino nezadovoljstvo i depresija, ali iznutra e u njoj kuhati joa viae i problem e postati samo eksplozivniji. Komunikacija e time postati joa slabija, nekvalitetnija; problemi joa vei i razorniji. Pa na mene je motrilo jedno 20 pari o iju plus policija pa mi nisu mogli niata, i dalje sam furao svoj film i padao joa viae u depresiju, doduae spucavali su me tada s nekim sjebanim ljekovima... Motrenje ne zna i niata, samo joa vei problem. Ne biste nikada poslali svoju ki lije niku u mentalnu instituciju jer je ovjek tamo samo broj? Zna i, i kad bi slomila nogu, ne biste je poslali da joj stave gips jer je samo broj? Nemojte se molim vas zavaravati... sve su bolesti samo bolesti i SVE su izlje ive. ini mi se da je vas viae sram ato bi vam ki trebala ii na lije enje. I nemojte misliti da osuujem - samo pote~em pitanja na koja sami ne ~elite dati odgovore jer vas je strah i jer ne ~elite sami sebi priznati neke stvari. Joa jednom ponavljam - znam o emu govorim, jer sam bio u gotovo istoj situaciji kao i vaaa ki. Jedina je srea ato sam ja muako, vaaoj se keri mogu desiti mnogo gore stvari od polomljenih kostiju kako je bio slu aj samnom. }ao mi je ato ne vidite dalje od sebe. I da vam se ki ne drogira sad neko vrijeme, vaai, tj. njezini problemi e ostati. Mislite da je ovjek automatski sretan ako nije ni pod jednom drogom? I ato se ti e doktora u ustanovama, tu ste djelomi no u pravu... ali oni ne gledaju pacijente kao broj, ve kao obrazac, poato su ve vidjeli sve i svaata. Dakle, vaaa ki nee biti broj 2348, ve 16ogodianja u~ivaokinja marihuane s traumom oca u zatvoru. No doktori nisu ni bitni. Bitni su drugi pacijenti. ovjek je ovjeku lijek, a razgovor sa vranjacima s istim problemima je neato udesno. Tu se povla e pitanja koja ovjek nikad ne bi povukao, a odgovori zra e iskrenoau. Tu i je smisao lije enja u institucijama - razgovor s ljudima koji su u istoj ili sli noj situaciji. Joa jednom u vam staviti i sebe na raspolaganje za komunikaciju, poato preko foruma nema smisla. Na vama je da odlu ite djelovati ili ne, ali vjerujte mi u krivu ste. Ja sam proaao sve to, a i moja majka, baa kao i vi... Samo u mom slu aju su bila malo ovea sranja. Sretno kako god bilo.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se