VUTRA
ForumZajednicaOfftopicZanimanje/Fakultet
LEGACY

Zanimanje/Fakultet

66 odgovora4,193 pregleda
Tom MarliENTUZIJASTA

jun 2014.

U danasnje vreme kad su ljudi bez posla,gde je nemastina ne sve strane,jedan uzivalac kanabisa koji je zavrsio srednju skolu treba vasu pomoc sta da upise posto je prijemni za mesec dana manje/vise. E sad,volim biljke,prirodu,zelenilo,volim zivotinje itd. a ne znam sta ja to treba da zavrsim pa da npr postanem botanicar,sumar,itd? Koje su to jos profesije koje bih mogao da radim i da uzivam u prirodi? Na kraju krajeva,pa mogao bih i nesto drugo ali da ima posla za tu struku i da ne postajem robot. Dakle,koje su vase preporuke,cime se baviti,sta studirati? Srbija je u pitanju,mada mislim da je situacija slicna na celom balkanu... I da,od 40 poena iz skole ja vucem nekih 28,cisto da imate uvid kakva je situacija. Ovde pitam jer svi imamo nesto zajednicko ipak. :) p.s ako sam promasio podforum molim admina da prebaci.
TarzanZMAJ

jun 2014.

upisi sta god ti hoces :)
Modesty BlazeAMBASADOR

jun 2014.

Ma u Srbiji kako ujem je problem nai posao sa bilo kojom diplomom, ak i sa MA diplomom..I ljudi su primorani tra~iti poslie van svoje struke.. Pa eto po tome ato si naveo da volia raditi, mo~da da probaa upisati Agronomski fakultet? :D Ja ne bih nikome preporu ila ovaj svoj, filozofski :D Puno ih zavraava a posla ni na pomolu..
NoSeedsPOZNAVALAC

jun 2014.

Upisi poljop. fak. smjer hortikulture tu imas svega a nije bas nesto pretjerano tesko
Tom MarliENTUZIJASTA

jun 2014.

Za hortikulturu na poljoprivrednom u Beogradu treba 87 poena sto je stvarno bas mnogo,dok za istu u Novom Sadu na poljoprivrednom treba 70,i isto toliko na Sumarskom u Beogradu. Ja stvarno nisam cuo da je neko zavrsio hortikulturu,cini mi se da je interesantno. Hvala na predlozima,voleo bih da cujem jos neka misljenja. :)
malimarkoPOZNAVALAC

jun 2014.

Graevinu NEMOJ. :) sam si ve dao odgovor....upiai hortikulturu ili neato slino....bez obzira bilo posla ili ne,pusti to,upiai ono ato volia i ato te zanima,ako si dobar u tome napravit ea si sam poso. :)
vetarPOZNAVALAC

jun 2014.

upisi ono sto volis...
ManciISTRAŽIVAČ

jun 2014.

A imas i PMF odsijek biologija ? ja sam ina e vet tehn i kren'o na vet fakultet pa batalim upisem srednju med i sad volontiram u domu zdravlja nije plaho lose

jun 2014.

Fakultet za primjenjenu ekologiju - FUTURA (bazira se na zaatiti ~ivotne sredine) Prirodoslovno matemati ki - bioloaki odsjek (znanost o okoliau) Poljoprivreda -smjer agro i hortikulture (zaatita ~ivotne sredine i prostorno ureenje) Ima svega samo treba pameti i volje ;)

jun 2014.

Ma molekularnu biologiju .. :P

jun 2014.

nuklearnu fiziku :D
t@maraZMAJ

jun 2014.

Ovo ti je naj va~nija odluka koja e te pratiti cijeli ~ivot,to nije zajebancija,to nije sprdnja,odgovor na to pitanje znaa samo TI!

jun 2014.

Zanat nikada nece propasti ;) A fakultet je super , zbog novog drustva npr. :D Sve je individualno , gledaj da nadjes nesto gde ces se ostvariti i sto ce ti prijati ,a ne nesto sto ti predloze drugari ili roditelji . Bolje napravi pauzu godinu dana ako ne znas gde si i sta si ... Nekad smo vojsku imali ,to je bilo super za takve kao ti , godinu dana i dosta samoce da se dobro razmisli o buducnosti :) Ehhh ,da ...U Beogradu ,katedra za ishranu i botaniku se nalazi na veterinarskom fakultetu ... Sa srecom na prijemnom !!
NoSeedsPOZNAVALAC

jun 2014.

Da bar sada ima vojske,zivotne skole...
ManciISTRAŽIVAČ

jun 2014.

ja bi jednostavno isto volio sluzit vojsku sta znam volio bih da znam kakav je to osjecaj mislim tek tu se stekne karakter pravi kontate me ? malo sam ubro tra akinje haha ovo ode u off topic sorry

jun 2014.

Upisi masinac i kad totalno poludis,videces da je hortikultura bila bolji put. :) A ujedno mislim da je ovde poljoprivreda ipak u usponu,i da tu negde treba traziti leba. Jos kad legalizuju... :D

jun 2014.

http://www.razvoj-karijere.com/test#
boss117POZNAVALAC

jun 2014.

Agronom imat ces posla uvjek :D
Tom MarliENTUZIJASTA

jun 2014.

Hvala vam puno svima na savetima i uputima,razmislicu o poljoprivredi generalno,o hortikulturi i odradio sam test koji mi je PowerSeed ostavio ovde ali cekam na odgovor 48h. I da,svidja mi se ovaj FUTURA ali previse sam raskantan da bih mogao da citam tekstove o njemu pa sam stavio bookmark da procitam sutra kad ustanem,procitao sam samo da prijemni nije obican veci neki intrervju sto mi se i svidja donekle. Ekologija je takodje zanimljiva :)

jun 2014.

Vei je to problem od toga ata studirati. Lako bi ti znao i ata i kako da te bilo ata interesuje dovoljno. Doalo je do toga da ljudi odlu uju da e studirati pre nego ato odlu e ata, i to samo zbog diplome koja svakim danom sve manje zna i. Radi ono ato volia i ato te ini srenim. Ako je to u enje .- super, nai ata ea i pi i na fax. Ali ako ea ii da studiraa zbog diplome ili druatva koje je bolestno, bolje razmisli na ata bacaa godine, a i pare koje verovatno nisu tvoje. Ja sam bio u istoj situaciji posle srednje i, da mogu, sad bih sam sebe savetovao da godinu dana ne radim niata nego da smislim ata u dalje kako treba, sigurno bi se bolje proveo, bar ato se ti e studiranja. U svakom slu aju, gledaj da budea ato sreniji, ata god uradio. :smoke18:
Tom MarliENTUZIJASTA

jun 2014.

@No Joke,sad sam procitao o ovom futuristickom fakultetu,ne upisuju na budzet a godina kosta 1600e,mada ekologiju cu da pogledam malo dublje gde ima da se studira i sta i kako. @Jolly Joker Ja se slazem u potpunosti sa tobom,nego je to ogroman pritisak sa svih strana i ljudska psiha je prihvatila da jednostavno moras da studiras,mentalitet naroda se promenio na taj nacin. Plus posle srednje ne mozes nigde da se zaposlis. Ja ne idem samo zbog drustva,voleo bih da upoznam ljude naravno ali nije mi to cilj. Cilj mi je da se iscimam i kad se vec cimam onda da se cimam bar oko necega sto je interesantno i sto mi se svidja,a nakon zavrsenog fakulteta da mogu da se zaposlim i daj Boze radim ono sto volim i zivim,a ne samo prezivljavam. Kod mene je problem samo sto ja znam sta volim,ali ne znam gde se to moze studirati i kako se to zove,kao sto sam i naveo u prvom postu. Na kraju krajeva godinu dana nije malo,ali si u pravu,razmisljam i o tome.
BladeZMAJ

jun 2014.

Ja da upisujem fakultet to bi bio promet....transport je branaa bez koje ne postoji konzumacija na veliko....i do izuma nekog novog oblika transporta....mislim da nemo~emo zamisliti "moderno doba"....izuzev transporta robe i tereta drugi oblik i sve tra~eniji...transport ljudi...tako da po meni s jednom diplomov imaa viae smjerova a samim tim i viae opcija....+....sam po sebi fax nije neato te~ak
amrildoooLEGENDA

jun 2014.

Ja sam masinski tehnicar i kad sam zavrsio srednju, svi me tjerali da upisem fax, a nisam htjeo ni da cujem sada radim u svojoj struci plata ko plata nista posebno, ali kad odem u frizerski salon, radi djevojka koja je zavrsila ekonomski fakultet i ona me sisa....bas mi smijesno sto zaradjujem duplo vise, od vjerovatno duplo pametnije djevojke, a ti upisi sta volis, mozda jednog dana dobijes proliku i da radis sto volis, samo po mom misljenju bolje bilo koji fax nego bez faxa, ako nbista ljepse je kad se predstavis u drustvu, djevojka mi je zadnja godina PMFa matematicko informaticki smjer, i bas se nekad osjecam glupo u njenom drustvu :snupi: :smoke18:
mlstPOZNAVALAC

jun 2014.

Oko mene iskreno retko postoji covek koji radi ono sto je ucio u skoli/fakultetu . Posle zavrsene Elektrotehnicke promenio sam 3 pekare i 2 trafike , a za fax no novci . Sada radim u reciklazi odvajam djubre . Tako da zelim ti svu srecu i ako nista drugo slobodan si jos par godina dok ne dodje do toga da moras da imas posao . p.s. veza, veza i samo veza .
Tom MarliENTUZIJASTA

jun 2014.

Stigli su rezultati sa testa koji sam radio i tu kazu da na osnovu testa oni preporucuju prirodne nauke (Biologija,Hemija,Fizika,Matematika) i nije mi pomogao test preterano ali ipak jos jedno iskustvo,nakon uzimanja u obzir svih faktora i odnosa izmedju istih,a ne samo nekih detalja,ja sam odlucio sta zelim da upisem(to sam zeleo pre godinu dana ali nisam bio siguran),no hvala svima na savetima,na podeljenom iskustvu i lepim zeljama. Ne bih da delim ovde javno pa ako nekog bas zanima mogu mu pustiti na PP. :) Jos jednom hvala svima mir/dim/ljubav :spliff:
Ena&ModelsyAMBASADOR

jun 2014.

Vidi druze sve zavisi i odakle si jer ne znam kako je stanje u drugim drzavama,a ako si iz Srb moj ti je savet da gledas da zavrsis faks onaj gde imas najvece veze i sanse da se zaposlis kad budes i zavrsio faks..inace ce ti diploma stojati u fioci i skupljati prasinu..evo ja zavrsavam faks ali hebiga meni je lako jer me vec ceka dobar posao cim diplomiram mogu ako hocu odmah poceti da radim,naravno kod mojih...eto to je zalosno sto je tako vreme doslo ali veruj mi da je tako,ako ne svuda onda u Srb sigurno...gde imas sto jace veze znaci tu upisuj..:-)
sjeverISTRAŽIVAČ

jul 2014.

Ajmo pretpostavit da je ovjek bez veze,to bi ti zna ilo da upiaea ako imaa volje za jako puno u it neku kemiju ili progamerstvo i da ea si olakaati pronala~enje posla,a sa lakaim faksevima ea imati te~u prou za zapoaljavanje,pozdrav!

jul 2014.

Ja sam zavrsio politicke nauke i naravno ne radim u struci ili radim nije mi nista jasno kao i svakom politicaru :)
sjeverISTRAŽIVAČ

jul 2014.

Radia u svojoj struci genjo i to na najpozitivniji na in na bratstvu i jedinstvu naaih yuslavenskih naroda kad je vutra u pitanju!

jul 2014.

U airokom brijegu se potpuno legalno moze kupiti srednja akola i fakultet. Bez zajebancije, cepam si tukija ako lazem. Za samo 3000 maraka mozete kupiti 3 godine srednje akole (po izboru), a za istu cijenu moze se kupiti godina faksa (takoder po izboru). ZNaci vi dodete tamo, upisete se, predate zahtjev, mozda se mora i nesto kapare udijeliti i tako to, i vratite se nakon 9 mjeseci koliko traje jedna akolska godina bez da ste pipnuli ikakvu knjigu, potpuna tabula rasa , date ostatak keaa, moze i racun i dobijete diplomu da ste zavrsili 1. god. Bez ikakvog stresa i diranja knjige. Prijatelj je tako zavrsio promet tamo, dolazio je samo na upis godine i upis ocjena. Vec neko vrijeme vozi kamion u Zagrebu i ima platu 6 hiljada a prije nekih mjesec-2 su mu dosli drotovi doma s nalogom za pretres kao da idu po Escobara. Radilo se o internetskoj prijavi (neki ljubomorni susjedi) a u nalogu je pisalo da je osumnnjicen za uzgoj i preprodaju marice, nelegalno posjedovanje oruzja, sverc cigaretama, i izmedu ostalog da ima lazne diplome. DA ne duljim, nista mu nisu nasli i nista mu nisu mogli, diplome su potpuno legitimne i mogu mu ga saugat. A sad se postavlja pitanje koliko je to moralno i prihvatljivo da se netko uci i muci, zavrsava faks i sta sve ne, a drugom dode stari s lovicom i plati mu sve to. I joa potegene vezice i zgura ga tak negdje u holding a ovaj je potpuni imbecil koji je jedva osnovnu zavrsio. Eto, ocito samo pare igraju ulogu ovdje kod nas na brdovitom balkanu iako ja i dalje mislim da RH nije na balkanu, nego su neki ljudi teski balkanci. To je ono razlika izmedu seljaka i seljacine. I takav ce se sad probit, jos vise obogatit a posteni i sto je najgore, oni sto nas mogu izvuc iz ovih govana ce izvisit, a tatin sin ce dalje svojim sinovima pokazivati kako se krade. Ali evo tko ima pare, ako pozeli vrlo laganao kao sto sam i rekao promet, gradevina, filozofski, sta god, samo mislim da medicine nema jer ipak za to treba koja knjiga i malo prakse http://www.indeks.ba/preduzece/Centar_za_obrazovanje.html
KirjeAMBASADOR

avg 2014.

Evo svima da se pohvalim sa svojm novim zvanjem. dr. Krampatologije i Lopatologije. Naravno ne radim u struci vec u MC restoranu :ohno:

avg 2014.

Kad malo razmislim, smatram da je bolje kupiti diplomu medicinskog nego gradjevinskog fakulteta. Doktor ako pogrijesi u najgorem slucaju imace mrtvog pacijenta, inzenjer gradjevinarstva ako pogrijesi imace nekolicinu mrtvih stanara. Gdje bi nam kraj bio da su skolovani i posteni ljudi na pozicijama umjesto ovih sto su pokupovali diplome. Fakultet se bira na osnovu interesovanja. Svaki pojedinac bi trebao znati cemu tezi, a to je u vecini slucajeva ono sto najmanje treba uciti i ponavljati da bi shvatio smisao. Urodjeni talenat uz malo predavanja daje dobre rezultate. Studirati nesto radi novcane dobiti a ne imati smisla za to dovodi do toga da cete se namuciti uceci, slabo cete sta nauciti a posao necete dobiti. Da sam mladji zavrsio bih Ihtiologiju, nasao par privatnih ribnjaka s kojima bih sklopio ugovore o tehnoloskom nadzoru i vodjenju, i uzivao u zivotu i radu.
JackDanielsAMBASADOR

avg 2014.

Predla~em kombinaciju tvojih ~elja te potreba tr~iata rada. Te dvije stvari u ravnote~i = radia neato ata volia i nisi gladan.

avg 2014.

sa zavraenim fkultetom mo~ea otvoriti i obrt, poduzee ili gijati stolicu u nekom birou ili kancelariji. Ja sam sa fakultetom imao svoju firmu i osigurao egzistenciju sebi i svojoj djeci. Moram priznati da je to bilo dok je bog hodao po zemlji. Moje radne kolege su mi se smijale kad sam napuatao dr~avnu firmu i toplu fotelju ali ja sam bio siguran da u svoje znanje kud i kamo bolje oploditi u svojoj firmi i u krajnosti nisam po~alio.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se