VUTRA
ForumZajednicaOfftopicNove Generacije
LEGACY

Nove Generacije

56 odgovora1,995 pregleda

jun 2023.

U ovoj temi mozete diskusovati o "Novim generacijama" (16-23 god)tacnije me zanima vase misljenje o nama. Kratko sam na ovom forumu ali koliko sam ispratio ovde je uglavom stara garda 35+ .

jun 2023.

svako vrijeme nosi svoje, samo mi nikako nije jasno kako "nova generacija" mo~e sluaati cajke i onaj trep :plac::fuck:

jun 2023.

Moje misljenje nije nikako pozitivno za vas mladje,mislim da ste sjebana generacija ali ne vasom krivicom! Znaci odrastate u nekom zatrovanom svijetu i vecina vas misli da vam je bolje nego sto je nama bilo i i da ste pametniji od nas malo starijih ali vam uopce ne zamjeram na tome....kad vas vidim za stalom u nekom kaficu usminkane i u uskim hlacama gdje komunicate preko neke drustvene mreze,dodje mi da zaplacem :) Smatram da obavezni vojni rok ima nesto pozitvno u tome svemu i da ga treba hitno vratiti ,normalno rat je uzas i nepodrzavam ga uopce ali tih par mjeseci vas promjene i mislim da je i to jedan od razloga zasto mi drukciji malo od vas :) Uglavnom nebi mijenjao svoje djetinjstvo za ovo danas za nista.ono kad su se djeca igrala zajedno i kad je kazna bila da ti zabrane da se ides igrati...za razlliku od danas kad kaznis dijete da ide van i da se makne od xboxa i tv-a

jun 2023.

Tko zna kakvi bi mi bili da smo imali pristup svemu tome kad smo bili mladi,ovako to nismo imali pa je sve bilo druga ije.

jun 2023.

Bili bi isti kao i oni! Zato kazem nisu oni krivi sto im je to sve nametnuto...

jun 2023.

j3pk1Cdhzwo

jun 2023.

Primeujem da danas teraa decu napolje u igru, a oni nee, nas nisi unutra mogao uterati nikako, bila zima ili leto.. A jbg, "takva su vremena"..

jun 2023.

Ja joj ka~em Cico lezi,a ona sela :lol:

jun 2023.

Na mladjima svijet ostaje, i tako je oduvijek bilo i biti e . A kako ce biti, ima ona stara iz Gruntovcana :). Nigdar ni tak bilo da ni nekak bilo :) Odgajanje djece je najbitnija stvar u zivotu roditelja. Ako su mama i tata 'cajkasi' , malo je vjerovatno da ce dijete slusati rock&roll :D Nisu krivi mladi ve su krivi stari. Lakae je dijete isterati na ulicu da se igra jer onda mama i tata mogu u miru prosipati la~i na fejsbuku :D Najsvjezija glupost od jucer... Uhvatio se za glavu, zaato. Zao mu zgazenih ili mu je zao sebe i tatinog mercedesa? Mozda mu je ~ao ato ce tako mlad u zatvor da ga praae u bulju. Takvima ne pomaze vojni rok ni od 24 mjeseca. Bolje da je otisao u Rotterdam gledati finale hrvatske reprezentacije, ebiga.

jun 2023.

Ka~u na mladima svijet ostaje,samo na ata e to li it,o tome bi se dalo diskutirat.. Prije samo koju godinu sam bio optimisti niji ato se ti e vas mlaih,no danas vidim da sam totalno pogrijeaio. Mislim da su se izgubile osnovne ljudske vrijednosti i da u odgoju djece viae utjecaja ima okolina od roditelja u danaanje vrijeme. Kakva nas vremena ekaju,vrlo lako mo~emo zaklju it iz onog ato se danas dogadja,a tu previae optimizma nema,kasno je za nazad.

jun 2023.

Pa naravno da ih se "tera" napolje kad ne odlepljuju glavu od raznih vrsta ekrana, samo im tutnu mobitel i mir burazeru pet sati.. Bolje ih terati napolje, nego na tik tok i igrice tipa gazi, ubi, izlomi, pa da posle ubiju 20 ljudi bez ikakve empatije.. Napolje, nego ata i to bez uredjaja..

jun 2023.

Svako vreme vu e svoje breme, i to. Manje - viae je sve ve re eno, ja bih samo dodao da je primetno odstupanje od intelektualnog zarad povranog, u smislu da nove generacije radije biraju povrano i komercijalno, umesto dubokoumnog Primera radi, tekstovi u modernoj i popularnoj muzici su toliko ogoljeni do besmisla da ne postoji nikakav dublji smisao, ili neato ato bi te nateralo da se zapitaa, razmialjaa, ispitujea sebe i svet oko sebe. Sve je nekako... ja volim tebe, ti volia mene, mi se volimo, suze - uze i sli no, uz obaveznu glorifikaciju nasilja i gangsterizma i naravno IDE GAS - samo jednom se ~ivi, daj odmah, daj sve! Ono ato je fascinantno je da takav stav preovladava i kod onih koji biraju npr filozofski fakultet, i tome sli no - hou rei od njih se nekako o ekuje da be~e od takvih povranosti Sad, ja sam uzeo muziku za primer, poato sam i sam u tim vodama, ali to je primetno u svim sferama zapravo. Brzo, povrano, komercijalno. Kea, kolica. Sa druge strane, donekle i razumem. }ivimo u vremenu gde su nam nervi toliko preoptereeni i informacijama i stresom, da organizam sam po sebi tra~i da nekako "uprosti" stvari...naai preci su brinuli samo o tome ata e pojesti danas, mi od trenutka kada se probudimo imamo zilion odluka da donesemo + svet toliko galopira ka Tehnoloakom Singularitetu da je pitanje trenutka kada viae neemo moi da ispratimo napredak, ni tehnoloaki, ni nau ni a ni druatveni zapravo. Mogu da pri am da je "Novim generacijama" sistem vrednosti poremeen, da se lo~e na potpuno pogreane stvari - ali da li je tako, ili su produkt naae okoline i nas samih? Pre e biti ovo drugo :) I nas naai roditelji nisu razumeli nikako :) Pora~avajue je i smanjenje pa~nje. Nema se viae strpljenja za dobru knjigu, film (koliko vas je videlo ovoliki tekst i prevrnulo o ima? :D ) Popularnost "kratkog formata" poput tik toka to jasno pokazuju. Novim generacijama ako ne klikne u prvih pet sekundi, nee nikad, skrolaju dalje...a to je opet a propos gore pomenute brzine napretka i airenja informacija. Previae inputa, ato bi se reklo :)
BizzzoZMAJ

jun 2023.

"Dragi mladi i mlade, Danas vam se obraam kao glas starijih, nosei duh socijalisti ke revolucije koja je promijenila tok povijesti. U vremenima u kojima se kapitalizam airi kao po~ar, va~no je da ostanemo vrsti u naaoj borbi za pravednost i prava. Vi, mladi i mlade, ste snaga koja e izgraditi druatvo temeljeno na jednakosti, solidarnosti i zajedni kom prosperitetu. U vaaim rukama le~i budunost u kojoj se rad nee iskoriatavati, nego cijeniti i nagraditi kako dolikuje. Borite se za kolektivizam, za pravednu raspodjelu bogatstva i za pravo svakog pojedinca na dostojanstven ~ivot. Neka pravda postane naae vodilo, a solidarnost naaa snaga. Ujedinjeni u sindikatima i radni kim organizacijama, mo~emo se suprotstaviti eksploataciji. Radimo zajedno, solidarno podr~avajui jedni druge u svakodnevnim borbama. Budimo glas onih kojima je potrebna podraka i podr~imo ih u njihovim nastojanjima za pravednost. Neka naaa zajedni ka snaga bude odgovor na agendu koja samo produbljuje jaz izmeu bogatih i siromaanih. Neka pravda bude naa put prema druatvu u kojem svatko ima pravo na dostojanstvo i jednakost. Vjerujem u vas, mladi i mlade, da ete izgraditi bolji svijet, svijet u kojem e radni ka klasa biti istinski vlasnik svog rada i plodova svog truda. Neka pravda bude bude naaa inspiracija, naaa snaga i naaa vizija za budunost. Svi zajedno, radnici svijeta, mo~emo stvoriti pravednije druatvo. Naprijed, prema budunosti!"

jun 2023.

Djeca se ne radjaju ovisna o tehnologijama..kroz djetinjstvo ih mi pokvarimo i napravimo od njih lose kopije sebe,a u principu bi klinci trebali biti bolja verzija nas samih....sve je stvar odgoja i sve ide od doma..malo drustvo skocka glavu,ali roditelji su znakovi upozorenja i ti kojima je zadaca pravilan odgoj. Klinci su ustvari nasa ostavatina...genetski odjek koji moze trajati vjecnost.:) edit ali nisam siguran da su manje inteligentna nego sto smo mi bili..cak naprotiv.Mozda su malo fizicki limitirani u smislu da ne znaju skociti kako treba,ali su zato intelektualno puno razvijeniji nego sto smo mi stari bili u svoje vrijeme.
MildyENTUZIJASTA

jun 2023.

Kod mladih prije svega danas primjeujem ono sli no ato je i Wendigo rekao, tj. malo ~eau povranost, malo kad se ide u detalje, u dubinu, stalno se tra~e isklju ivo brza i kratkotrajna rjeaenja za svaku situaciju... ako treba malo viae zapet, brzo se zaklju i da je puno lakae odustati i pomiriti se s nepostizanjem ranije namjeravanog. Navedeno je vjerojatno povezano sa sljedeim elementom kojeg primjeujem, a to je u~asno slaba i kratkotrajna pa~nja, koja otprilike (ovisno o kako kojem izdanku) traje od 5 sekundi do eventualno nekoliko minuta. Ukoliko se u tom rasponu ne uspije postii objaanjenje, piai kui propalo... mo~ea eventualno ponovno pokuaati sutradan... ali ispo etka (jer je u meuvremenu doalo do reseta u pogledu prethodno danih informacija). Imam osjeaj da roditeljima sve viae izmi u uzde u upravljanju odgojem djeteta, ato zbog niza obveza koje imaju ato zbog gubitka odgojne funkcije dr~avnih institucija, poput akole. Iako su akole u svom nazivu zadr~ale pojam "odgojno obrazovne ustanove", ovaj dio koji se odnosi na "odgojno" joa postoji samo na papiru, a kako stvari stoje, isto bi se uskoro moglo desiti i sa ovim drugim dijelom koji se odnosi na "obrazovno". Profesori u akolama su postali manji od makovog zrna, nemaju nikakve ovlasti, a i sve manje volje za rad.

jun 2023.

U firmi gdje ja sljakam, zahvaljujui poslodavcu (stariji ljudi) :) ... velika je migracija mladih ljudi. Dodju, nau e, odoae u Njemacku... Nisu krivi mladi sto ih hebu stari,za male pare. E sad, sta primjecujem kod mladih. Brzo savladaju tipkovnicu na maaini, veliki dio, jako veliki sluaa cajke, bez mobitela bolje ne doi na posao, uglavnom sve ok :) Rijetki su agresivni momci, viae je pozitivaca. Ali da su doala druga vremena, dosla su :) Najbolje se povui u aumu i pustiti mlade da u~ivaju. Kad su se ve spomenule rije i pjesama, Edo Maajka je opisao jednu kategoriju koja je danas prepoznatljiva. Poneki tako ~ive, tome te~e, ebe im se za penzionere :D Ja kad sam imao 23, mogao kresnut ~enu 6 puta za no. To su lijepe godine :D mFC2ZyOVLtY

jun 2023.

i ja sam gazio na win95/98 GTA i vidi me sad ,sadim travu u zemlji gdje to nije legalno :vutra: ahOIJNLLtkI I klao avabe u commandosu :lol: 8antzJW6VJc

jun 2023.

Ne sla~em se da su ove nove generacije inteligentnije iliti intelektualno razvijenije nego ato smo mi bili, ne puaim tu pri u o kristalnoj deci koja e spasiti ove anstvo.. akataviae.. Bez zameranja svima koji imaju decu, sve je ionako individualno, ali mi ovde raspravljamo generalno..

jun 2023.

Radeci kao taksista, jako sam puno klinaca preveo po "metropoli", malo bi pro akulao, zezao se, pa nekad i o ozbiljnim temama sa ovima koji ne bulje u mobitel. Nevalja generalizirati, ali znalo me frapirati snala~enje u vremenu i prostoru.... Tipa curka od 19ak godina cca naru i taksi u maksimirsku aumu i onda se udi gdje sam ja do sada. ak ni moje posprdno pitanje "duao jel me ekaa pored hrasta lu~njaka ili kitnjaka" ne ku~i Onda skupljanje mlaarije ispred cajkaakih klubova u sitne sate. Tu bi fakat znalo biti testiranja ~ivaca .. kad njih 5 oduaevljeno uu u auto, spremni da ih i a vozi za 5e doma, pa bi ostali paf kad bi ugledali natpis na retrovizoru ...

jun 2023.

Kako objasnit ovo!?otac je sestru i mene isto odgajao,ja sam imao neko strahopoatovanje prema njemu dok je ona njega totalno shvaala neozbiljno :lol:geni jel?:vutra:
ĆyroZMAJ

jun 2023.

Ja kad vidim mlade amere kad ih youtuberi uhvate na ulici i ispituju o osnovnom znanju, padnu mi sile kad vidim sta pricaju i kakve odgovore daju i koje su im vrijednosti bitne.. mislim da ostatak svijeta jos i ima neke sanse, ali zapad je u banani skroz na skroz. A ove woke retardacije i neznam gender ideology..dodje mi plakat kad vidim koliki se medijski prostor daje psihicki bolesnim ljudima..u nase doba su takve ljecili i trpali u ustanove a ne mijenjali zakone u njihovu korist.. u svakom slucaju sam misljenja da zapadna civilizacija srlja u krah.. a znat cemo i vidit cemo sve kroz 15-20godina..mozda i prije.
dedeorAMBASADOR

jun 2023.

Znaci negde sam na granici , jer sam 35 punih i sad ce 36 ta u novembru . Moram primetiti da se drustvene mreze koristre na totalno pogresan nacin. Gomila je izgubljenog vremena u skrolovanju po glupim klipovima koji su obojeni razlicitim bojama. Ono sto me najvise nervira , a uvuklo se i u starije generacije je slanje smesnog klipa u inbox , bez da je prethodno doticni prijatelj pitao -e kako si , sta radis - I onda po defualtu ide hahahahaha . Meni tu nista nije smesno odavno i na takve poruke ne odgovaram. I ako se slazem da je do svakog ponaosob,slazem se da veliki udeo u svom sranju ima i vreme u kojem se nalazimo , no ne nalazim to kao opravdanje , vec samo kao otezavajucu okolnost.
BizzzoZMAJ

jun 2023.

Mo~da ovjek samo ~eli o ajni ki biti s Tobom prijatelj a nezna kako kvalitetnije da odr~ava kontakt s tobom :rasta:

jun 2023.

D30Z0OToWgI

jun 2023.

Ovo je ziva istina i sam postajem takav,posto sam! A da ne spominjem kako je tolerancija izmedju ljudi skroz nestala a to nosi velike promjene u drustvu
BizzzoZMAJ

jun 2023.

Za one koji ne duvaju tolerancija nula :rasta:
dedeorAMBASADOR

jun 2023.

Ko prizna pola mu se prasta , osim u policiji , tamo ti dodaju :D @Himalaya

feb 2024.

Ovo si izvukao iz komunistickog manifesta, priznaj! :D Uletim u brutal da vidim ima li sta novo iiiii.., ima mnostvo toga. Sasvim razumljivo posto nisam svracao poprilicno dugo. Svidja mi se tema, trazi mnogo dubine, a mnostvo odgovora pliva po povrsini. Zapitkivanja tipa dal je bilo bolje prije ili sad, nama ili njima, gdje ovo vodi itd., je dubina tematike. Odgojiti dijete do samostalnosti (samostalno hoda, samostalno jede, samostalno yebe..,) i mahnuti mu za sretan put kroz zivot. Na prvu, povrsinski razmisljajuci djeluje mnogo neodgovorno iz perspektive roditelja, ali je sustinski mnogo bitno, jer trazi odgovornost od djeteta. Svi bi mi hteli osigurati djecu da budu bez ikakvih briga, ali, kada se dijete razboli tek tada shvatis da to nisi u stanju, bez obzira koliko zelio. Tada shvatis da moras vjerovati u dijete, da je sposobno, snazno i na prvom mjestu zeljno da se bori za sebe. Mnogi smo bili omladinci krajem '80ih i pocetkom '90ih pa nas stariji uvalise u takva govna da i dan danas smrdimo na njih - omladino ne slusajte starije! :D
Seth_RogenAMBASADOR

feb 2024.

opcenito mi ti smjesni klipovi idu nas zivce... znaci danas su svi od starih do mladih zabijeni u mobitele i samo skroluju smjesne klipov,e dal na instagramu, youtubeu, faceboku ili tiktoku. I bas to sto kazes samo salju u inbox sa svih strana ili uzivo nabijaju mobitel pod nos da gledas i onda moras reagirat sa kiselim hahaha. Ono da mi se gleda gledo bi, a ako gledam vecinu sam vidio tak da mi ne trebas pokazivat

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se