VUTRA
ForumZajednicaOfftopicKako "mamine dečke" izvući iz ormara?
LEGACY

Kako "mamine dečke" izvući iz ormara?

168 odgovora11,526 pregleda
JaSamZaENTUZIJASTA

maj 2007.

Prvo, ne mislim na homoseksualce. Jer im se pri a o ormarima odmah svi misle na njih. `aman_`andorov post me potakao na to da zapo mem ovu temu. Nadam se da e biti dobar odaziv. Pri am o legalizaciji ili dekriminalizaciji marihuane. Nekim osnovnim koracima koje smatram da su realni te da e viae manje svi imati tih problema kada se suo e s konkretnijim korakom - korakom naprijed - izlaskom na ulice i pravnom, legalnom demokratskom borbom za legalizaciju. Koliki broj ljudi ovdje koji puae su priznali da puae svojim roditeljima? Kada veliku dr~avu gledaa u malom, moja jedina dr~ava koju cijenim su roditelji. U svim problemima koje sam imao s travom jedini pravi problem koji mi je stvarno predstavljao optereenje, nije bio odle~at u zatvoru, piaat 6 mjeseci ili platit kaznu. Ve misao, `to e mi mater i otac rei o tome kada saznaju!? Sada ve znaju sve. U mnogobrojnim frustrirajuim i ludim razgovorima s njima dao sam im do znanja neka svoja uvjerenja. Bilo to da je to normalno, da je to isto kao alkohol, pa ak i da je alkohol gori, do onih u kojima sam ludio da u bje~at od kue jer su tolike konzerve. Slijedom okolnosti, moji roditelji sada znaju kako se odnosim prema tome. Znaju ato o svemu mislim, i nekako su se pomirili s tom injenicom da uvijek mogu zapalit, puait i sve ostalo. No znam ato njih brine. Brine ih moja budunost. Odnosno brine ih moje ponaaanje dok sam puaio. Sada znam da to nije normalno. Znam da nisam imao mjeru, i da sam jedan dobar period ~ivota izgubio radi svoje zaluenosti travom. Priznavanje roditeljima. Razgovor s njima, je vjerovatno prvi korak ka legalizaciji. Ako mo~ete podnijeti njihov pogled, dok oni znaju da puaite, ako vam to nije problem, onda ste spremni izai dalje. Izai na ulice, i boriti se za legalizaciju. Koliko je vas izaalo iz ormara?
Silent BobPOZNAVALAC

maj 2007.

Roditeljima sam rekao zbog toga sto mi je majka stalno nailazila na pajpove, bongove, rizle i sl. po kuci. Sestra koja je starija od mene 6 godina ne zeli jos uvijek da im kaze i uvjeravala me da ne treba to da radim. Medjutim ucinio sam to, imao sam poduzi razgovor sa njima u kojem sam im izlagao cinjenice, dobru i losu stranu i naravno da ne pretjerujem i da me ne ometa. Iako mi je sestra sve vrijeme drzala stranu nije smjela da kaze starcima da ih je naduvala. :) Pravila je vutra kolace za gradjevinijadu i starci su krisom pojeli nekoliko jer su mislili da su to "pijani kolaci". Bilo im je ludilo cijelu noc, imaju skoro 50 godina. :D
ROXPOZNAVALAC

maj 2007.

Moji neznaju nis. Planiram im reci kako za travu tako i za ostalo za godinu-dve-tri. Reko bi sada, al mi neide bas najbolje na faxu i sigurno bi to svalili na travu/psihodelike, makar u prosjeku samo jednom do dva put mjesecno konzumiram bilo sto psihoaktivno, a nije alkohol. Nego, kad cu im rec, necu im rec u lice jer bi doslo do prepirke i nebi nis postigo. Napisat cu jedan lijepi, debeli tekst, kad to procitaju, onda cemo pricat.
psycho.ludjakISTRAŽIVAČ

maj 2007.

meni su vec nasli ;) al ipak nije to isto jer oni misle da ja ne pusim vise,tako da sam opet na pocetku
RedShAMBASADOR

maj 2007.

e pa..moji znaju "sve"...kad kazem sve, znaju koliko sam im rekla onako usput a misle ko zna sta jos ali ne rade problem. jest da sam velika i oni to vec znaju i sva sreca nisu neke konzerve pa to i prihvacaju, sve moje ludorije i ispade i konzumaciju opcenito. prica je tekla vrlo spontano, nitko me nikad direktno nije pitao jel si ti ovo ili ono, ali starcima je bilo jako cudno zasto kad tata dragi gleda history ima sta da vidi..linkovi o travi, gljivama i sl. temama. iako je imao svoje sumnje nikad mi nitko nije srao. a ja sam uvijek u tako nekim razgovorima otovreno rekla...probala jesam, probala i vidjela...experimetirala. i tako bi rekla svakom bez kocenja. oni nisu nikad radili problem oko toga, jer imaju jedan savsen promjer osobe koja je probavala sve i svasta a ipak je normalna osoba koja funkcionira po nekim danasnjim standardima. postavlja se pitanje: zasto inace i dode do problema?- kad te starci krenu pilat jel se drogiras sineee....e pa ja mojima nikada nisam dala povoda da se zabrinu. nisu nalazili nikad nista po sobi, iz vana nisam nikad kasnila, na mene se uvijek moglo osloniti, nisam bila losa u skoli i sl sranja. dakle nas odnos se temeljio na Povjerenju i oni su mi bezuvjetno vjerovali. nikad ih nisam razocarala, ono sto mi je receno ja bi i napravila zato sam imala punu slobodu raditi sta hocu bez da pitaju ista. A to sto sam ja radila u meduvremenu ocito nikada nije ubacilo tracak neke brige ili straha da se oni zabrinu za mene i pocnu me pilat jel se ja drogiram ili ne. Uvijek sam se vracala ziva i zdrava i uvijek se natrag uklopila u "normalan" zivot pa nije bilo potrebno sumnjat u mene. tako da sad i kad znaju sta im je djete sve radilo ne dizu buku oko toga..prihvacaju. i mislim da je to jedan vrlo dobar primjer kako mozes nekom promjeniti misljenje o drogama opcenito. nije ni cudo da starci rade toliku frku kad saznju da im se djete drogira, pa makar pusilo travu, najvjerojatnije se frka dize jer nisi uzoran sin/kcer i radis poneka sranja i boje se za tvoju buducnos jer po njima nakon trave ti ces takav zastranit i pojest ce te droga i oni ce izgubiti svojeg voljenog sina/kcer. Normalna reakcija. eto imam brata, koji ima 16 god. Poceo je pusiti travu vec sada neko vrijeme i mali uziva u tome. kroz price vidim da ga zanimaju ostale droge malene, ali vidim takoder da ne zabrijava sumanuto na sve i svasta sto dode u njegove ruke. ima neke kriterije sto mnogi u tim godinama nemaju. dakle nema pricu : daj sta das da ukrcam u sebe. i sad posto je mali los u skli, kopa sranja, ljen je i slicno starci se zabrinuli i potaknuti razrednikom koji se kao brine za njega kupili onaj glupi test iz apoteke i testirali ga na THC. mali nije glup i nekako se snasao u tom trenutku i ispao negativan. u razgovoru sa mamom, ja joj govorim: Majko draga, trebala bi se najmanje brinut ako ti sin pusi travu. dok pusi samo travu sitaucija i nije tako zabrinjavajuca... sta bi bilo da zabrije po nekoj kemiji opako i to sa 16 godina kao sto je sada normalno gdje god da pogledas. Trava nije problem. kroz razgovor sa njom zakljucak je bio: Pa jel mogu ja jednom da popusim nesto pa da i sama vidim sta je to :icon_lol: uglavnom ne poticem brata niti ikog drugog- dobije i on komentara svakakvih od mene na neke njegove debilane...al bar samnom moze pricat normalno o tome. klinci koji zabrijavaju na sve i svasta najcesce imaju svoju glupu ekipu koja nema granica i ne kuze nista osim : ajmo se razvaliti. Ja sam ovdje da mu pokazem da ne mora bas tako biti, nema jebenog smisla. sva sreca cijeni moje misljenje i dobro je. starce ne slusa...bar nekog onda. sad sam malo zabrijala na dugo i siroko...al mislim da shvacate sta zelim reci. poanta je u tome : ako uspijete promjeniti misljenje svoji staraca i njihov pogleda na droge, vec ste naparvili veliki korak. treba pocet sa njima... a tko su drugo ljudi nego neciji roditelji/ rodaci ili bake....kad menjas njihova videnja mjenjas misljenja mnogih, lagano. ako ne mozemo doprijet do svojih staraca..kako cemo do neke XY osobe i uvejrit ih da npr trava nije samo zlo izaslo iz pakla :icon_lol: tu se mogu nadovezat na pitanje od `andora: kako uvjeriti brata da trava nije zlo. Budi dobar primjer da nije i nekako ces doprijet do njega, kad tad... eto ..ljudi ja rekoh svoje:bis: JSZ odlican potez :kiss:
kanehbosemAMBASADOR

maj 2007.

dakle kako rei starcima da volim vutru a? hm...malo te~e pitanje. kao prvo, nema jedinog odgovora. mislim da ima roditelja kojima jednostvavno ne treba rei.zato jer u najboljoj namjeri da pomognu svom djetetu oni e ga prijavit policiji.ne zajebavam se.jedan takav slu aj zavraio u novinama. opet znam neke klince koje mama vozi kad si sreuju ganu. moje osobno mialjenje je da im ne treba rei direktno. ne zato jer nisu tako pametni kao mi. niti zato ato bi mogli pogreano shvatiti ve zato ato je vutra posjedovanje, gajenje...kazneno djelo. a kako oni nama ~ele najbolje i misle da vutra nije najbolje za nas. u tom smislu e im takva tema samo zadavati glavobolje. to treba svatko sam procijeniti. puno faktora odlu uje o tome. da li je netko solo?ili je kod staraca?radi? ne radi?mlad?nemlad:)?klinac?... no svejedno ti faktori nisu kriteriji koji bi rekli da li je vutra dobra ili loaa. istina je postala la~ a la~ istina i tu je problem u naaoj pri i o vutrici tako da treba govoriti istini, ali treba ju i preautiti ovisi koliko ~elia trpiti za svoja uvjerenja? ili koliko te boli uvo za uvjerenja jer ea najvjerojatnije proi ko isus (bez uskrsnua). ovdje u isto rei kao i aamanu 'ne bacaj bisere pred svinje.jer e prvo rastrgati bidere pa onda tebe.ko ima uho neka uje:icon_lol::icon_lol:'
Kurblaj KanAMBASADOR

maj 2007.

Ja bi svojima htjeo jako rei ali mislim da bi to bilo vrlo loae jer im bi ja reko da sam to vidio razgovor bi bio gotov i nebi ja mogo ni dovrait re enicu nego bi bilo joj znao sam ja odma sin mi je narkoman to je sve zbog te glazbe i kose nisam ja to nikad smio dopustit i tako dalje i onda bi ope sranje ispalo i tako. `to se ti e stare ona je malo razumnija mislim da za nju joa ima nade
Yami_RazielAMBASADOR

maj 2007.

znaju...ali ne toleriraju...ali to opet radim...^^

maj 2007.

Jos nisam nista svojima rekao. Imam namjeru, bar indirektno, no tek nakon sto stanem posve na svoje noge, kroz godinu dana hopefully. Briju jako na katolicanstvo, mislim da bi sad zavrsio u krscanskoj komuni, najozbiljnije :) Nisam im dao bas mnogo povoda da se brinu; ipak znali su se zapitati dal se 'drogiram' , no kako sam sad doma, i to stvarno prakticki uvjek doma, vise nego sto bi i oni zeljeli, sad su se mislim uvjerili da sam 'cist' , jer inace jel sigurno bi trebao to nekako uzimati redovito, po njihovoj logici .. Nikad se nisam kompromitirao dok sam doma. Ipak, znaju moje stavove o tome, i znaju da sam prilicno informiran o raznim supstancama, stavove nisam nikad ni skrivao.
Kurblaj KanAMBASADOR

maj 2007.

Sad mi je palo napamet da kad sam posto onu temu kak da uvjerim brata hrpa je ljudi napala na mene jer kao ata ja njega imam uvjeravat, to je njegov ~ivot ovo ono. Kak mi mislimo ikad postii iata radi neke legalizacije, dekriminalizacije ili bilo ega ako u to prvo ne uvjerimo obitelji i one koje poznamo. Mislim da je to prvi korak jer kad bi svi uvjerili svoje obitelji to bi se lagano airilo okolo i tako nebi se mo~da svugdje gledalo na travu ko na SATANU i tako to.

maj 2007.

obitelj ne biramo, nije uvjek slucaj da ovi budu dio onaj dio , ajmo reci politickog spektra, koji bi najlakse probavio progresivne ideje. Naravno, if at all possible, svakako bi trebalo, znam ponesto ljudi kojima su roditelji OK with it.
prolaps_rektumaENTUZIJASTA

jun 2007.

ja sam rekao da sam probao,ali im ne ~elim re i da trajno konzumiram...nije mi baa u prilogu,al kad-tad budem rekao
hahISTRAŽIVAČ

jun 2007.

Ja sam reko, prihvatili su cist ok, roditelji ce sigurno razumjet sigurno su i oni probali...
psycho.ludjakISTRAŽIVAČ

jun 2007.

meni su starci old school ,vec su saznali i nisu prihvatili to nikako.za njih je marihuana teska droga i ne zele da izrastem u narkomana.. (da..teska droga :S ) ...ma reko zajebi.. marihuana u srcu! :) eh jos 2 godine , pa onda fax..kontam da cu tada nekako stati na svoje noge ,nece tolko njuskat...onda cu im otvoreno reci. sad igram na foru da sam se skuliro,i mislim da je tako najbolje,pazim di ostavljam pljuge,gens vise ne donosim u kucu.. jer ..cemu izgubit povjerenje staraca opet,nakon sto sam 3 mjeseca bio izlagan testovima i testovima.sad su se konacno smirili,pa cu i ja neko vrijeme.. (nakon testa zapalim gens ,i do sljedeceg se procistim).zasad funkcionira ,vidit cemo dalje. p.s jedini bed mi je sto ne mogu saditi :( ,iako sam se bas zapalio za to,citam gro i gro tekstova
gloss_zelenkyAMBASADOR

nov 2008.

Tema koju sam zapamtio i eto kao da sam znao da e mi trebati. Joa se prije javila sumnja kod moje majke jer ona ipak najviae zalazi u sobu ostaviti robu i primjeuje stvari, prije svega je joa davno primjetila miris, a kako sam imao prvu biljku koja je rasla na prozoru i usput "smrdila" mogla je pretpostaviti da se radi o ni em drugom nego travi. Pokuaavao sam u zadnje vrijeme sa forama i uvjeravanjima da kupujem i koristim insense,ali je ateta ve u injena i makar sam u meuvremenu miris rjeaio ostane ona stara dobra psiha u mozgu da tu neato ne atima :) Jednoga dana se spustim na ru ak i im sam po eo srkati juhu rekla je da previae energije ula~em u uzgoj.... NARAVNO da su mi se odsjekle noge i situacija je 10sec bila kao da mi murija provalila u kuu i gotovo. Ja NARAVNO autim kao pizda i samo ka~em svoj ma...slegnem ramenima,grimasa na licu i krenem dalje sa juhom. Nisam reagirao i tu sam zeznuo stvar. Upravo prije sat i pol je brat morao napraviti neato za mojim kompom da bi majka doala jer je trebala poslati neki mejl i kao da sam znao im je progovorila: "X, mislim da si stvarno apsolvirao taj uzgoj i da je vrijeme za jednu pauzu od 10...dobro ne 10,ali nekih 5 godina i da se posvetia drugim stvarima." Odgovorio sam dobro,ali iza nove godine. Rekla je ok. Nije se digla nikakva praaina niti iata tome sli no,ali nije bio trenutak iata drugo spominjati jer je iala na posao i nije imalo smisla. Recimo da se osjeam poprili no jadno jer nisam mislio prestati tako brzo sa mojim "ilegalnim" aktivnostima. Sutra kad e biti solo, pokazat u joj ormari i izvalit duau jer mi niata drugo ne preostaje. Inatiti se ne ~elim jer iz iskustva znam da to ne vodi nikuda niti ima imalo smisla. Probat u to polako i smireno rjeaiti jer ako je ona pokazala da to mo~e pored mog atekanja na faksu mislim da je sve mogue makar se ne slo~ila samnom,ali treba skinuti sa dnevnog reda svu tu stigmu i tabu jer je i meni viae pun k**ac paranoje i debilana vezanih uz obiteljsku atmosferu. Najja i argument mi je definitivno ljubav s kojom ulazim u ovaj hobi. Takoer znam ato mi slijedi... makar sam optimista vjerujem da prije sljedei jeseni niata od daljnje sadnje. To e se promjeniti samo ako se ja promjenim, nitko drugi :) Vidjet emo sutra pa kud koji mili moji :thumb: Peace ljudi :maryjane:
BeyondLEGENDA

nov 2008.

a sretno ti bilo onda gloss :)
extranoizeENTUZIJASTA

nov 2008.

moja mama je hippie tak da nema frke s njom, zna da sam probo travu... ak kad mie salvia doala poatom nije bilo problema kad sam objasnio ata je to... mislim da bi mogo i zapalit s njom :rasta1: jel neko od vas mo~da zapalio sa starcima?
Zabljak 1992POZNAVALAC

nov 2008.

off-mogao je lock da se bachi slobodno poslije redsh posta.potpisujem od a do sh...
Kurblaj KanAMBASADOR

nov 2008.

E gloss totalno te ~alim istinski onako stvarno je to sranje, ali eto joa mi se tvoji roditelji ine i relativno razumni Ja sam svaki dan ali stvarno svaki dan u ogromnoj napasti da svojima ka~em da puaim marihuanu ali odvratno se bojim jer na~alost nisam se trenutno sposoban za sebe sam brinuti a mislim da bi to jako jako loae zavrailo, ako ne time da me otjeraju ato ipak vjerujem da nebi napravili ali onda nekim gadnim sankcijama i neznam ime. Sretno ti bilo
Red WeedENTUZIJASTA

nov 2008.

@ gloss ma najgore je proslo sad samo popricaj sa starom i sve joj objasni.... dobro si jos i prosao neznam sta bi se meni desilo u slicnoj situaciji ali mislim da bi se radije u pritvor preselio...
elephant0rAMBASADOR

nov 2008.

Pokazi joj par dobrih dokumentaraca i reci joj da ti je bitno da to pogleda sa tobom pa da cete poslje pricati..
Kurblaj KanAMBASADOR

nov 2008.

S mojima bi to bilo nemogue, nebi oni htjeli nikakve dokumentarce gledat Bilo bi lijepo da su roditelji razumni ali strah ih zasljepljuje
FlegyPOZNAVALAC

nov 2008.

et ja bar nemam tih briga moji znaju i dosta mi pomognu oko uzgoja...mada smo svi nepusaci (duhana) ali trava nam godi ponekad pripalit i smirit zivce od stresa i raznih stvari koje se desavaju u svijetu :signs034: mozda moji shvacaju jer je moj stari prije sadio polja duhana dok jos nije bilo cigara na svakom cosku i bile skupe...
BugiPOZNAVALAC

nov 2008.

neznam jesam postao u ovoj temi al moji su totalno protiv toga... al vec godinama znam da sutnja ne pomaze... tako da ih sam ja sve iz zajebancije poceo...dok ta rijec "trava/mara" nije postala uobicajena...i onda sam je mogao koristiti cesto....i tako potaknut razgovore o njoj... dokazat da je trava u redu nemogu jer su stari i tvrdoglavi...al sve u svemu znaju da sam pusio i da cu pusit, a njima primjerom/ponasanjem smirujem dusu... stvar je sto za svaki problem krive moju "drogu"...al sve je to privremene nagle predrasude koje se smire... najlakse mi je bilo doc na zelenu granu kad sam ukazivao na cinjenicu da sam sa tim upoznat preko 6 godina i da jos uvijek funckioniram normalno... "pustite mi da vam budem zivi dokaz da mediji lazu"... naravno dug je jos put prije nego sto se pomire sa tim al eto...pustili su mi da imam box u sobi i sve.. cak mi je stari nudio pomoc pri izradi boxa...
rastaMAN^ISTRAŽIVAČ

nov 2008.

Moji neznaju, ali cu morati da im kazem...zao mi je sto cu ih bzvz iznervirati i ostalo.. Imacu jedan dug razgovor sa njima..sve cu da im objasnim sta je i kako je.. samo se plasim njihove reakcije..ali posto su oni slusali reggae i sve to kad su bili mladji..sigurno znaju sta je trava..nameravam da im kazem posle nove godine.. ^__^...kad budem napravio dredove.. Neznam zasto tad..al verujem da ce mozda blaze odreagovati ako vide da sam se vec prepustio marihuani i reggae-u.. :)))))...mozda je glupost sto cu im reci, ali posto planiram da uzgajam kuci..sigurno necu kriti po ormarima...jer ce se i ovako i onako saznati.. :))))) Ako znate sta mi je ciniti...posavetujte me :) Hvala unapred i pozz ;)
pecko88ENTUZIJASTA

nov 2008.

Moj stari zna monogo vise nego sta treba znati....:O Desavalo mi se da ostavim neku masnu glavu na vidnom mesto, a u medzuvremenu dodzu neki njegovi prijatelji. Vjerujte mi da on to nece da pomeri ili bar sakrije, nego ce im fino lepo objasniti... Da nije bila ova sveta biljka, ne bi bilo ni njegovog sina, jer zivim u malom gradu i svi znaju kroz sta sam prosao. pozz...:ludaci_lol:
Bong&HrvatiENTUZIJASTA

nov 2008.

bilo je nedo ti Bog, Isus i odusto sam, nekima se nemoze objasnit bas
NoTrippinAMBASADOR

nov 2008.

Uuuuuu zaboravio na ovu temu a evo baa zadnjih 2 mjeseca imam situaciju ~eau kod kue.Uglavnom kad je doalo do "razgovora" prvi put kad su naali cvit u autu i kad sam reko da puaim ve 5 godina bez da oni ku~e nastupila je nevjerica i tada nisam imao priliku niata objasniti. A kad su se stvari malo smirile sam im polako objasnio da mi to ne predstavlja nikakav problem i da funcioniram na faksu,odgovoran sam i neradim sranja(osim par ekscesa sve je tip top). E to nije bilo lako.zaeban razgovor.:balls: I da im doka~em da nisam "ovisni narkoman" smo se dogovorili da neu puait par mjeseci, jer sam vidio po njima kako su isprani pri ama o ovisnosti+stari se svega nagledo tokom rata.Evo proala 2 mjeseca da nisam puaio i vidim da im se polako mjenja mialjenje jer su sku~ili da se ja nisam promjenio otkad nepuaim.Joa sam skinia sve dokumentarce sa vutre.tv koji imaju prevod i joa par stvari i reko starcima da pogledaju to sa mnom i to se gleda ovih dana. Uglavnom u svemu tome sam sku~io da ne ide to brzo i nemo~ea mialjenje promjenit sa par injenica jer ispiranje i poistovje ivanje sa teakim drogama traje ve predugo. I joa najbitnije da bi oni to mogli oupe prihvatiti treba ispunjavat svoje obveze(posao,fax,odgovornost)bar dok se ne uvjere, jer e ina e sva sranja pripisivati drogi,e zato im treba razbit stereotip da trava mjenja osobu(ako si ljen i sklon zabuaavanju ina e, takav ea bit i napuaen).Kad vide da ti funkcioniraa dok "odgovorno" puaia nemaju izbora nego mjenjat mialjenje.A poslije e sve doi na svoje mjesto. Znam da to nije lako,al ako starci nisu skroz konzerve isplati im se objasniti jer ja kad pogledam malo zadnjih par godina, skoro jedine stvari za koje im serem su vezane uz travu(s kim si,di si ,ata radia),i stvarno mi se viae nije dalo izmialjat i srat im zbog ovako jedne stvari koja mi je prakti no postala na in ~ivota.Otkad znaju osjeam nekakvo olakaanje i uvjeren sam da e starci to prihvatit i da u mo puait doma ako ou.Ja imam joa ok starce. Eto toliko od mene :rasta1: DR}TE SE sretno glosy:thumb:

nov 2008.

ahhhhh...trava i starci...to je luda tema majke mi ( i oca) :D naali mi 4 puta travu, lule, bongove, jedno 10tak puta rizle, spore, kesu muhara, stoput doma doao mrtav pijan...prije 3 godine stara mi naala 2 paketa, al ono, baa na glup na in, iao ja spavat i skinuo hla e i zaboravio buxat ganju....stara iala prat robu, ja se taman budim i vidim kako vadi pakete i gleda starog... bilo je to predivno buenje, samo sam sebi reko "jebiga, sad je game over, nema viae da ne znaju"... stari otvara robu, gleda i pita me da ata je ovo? ja mu govorim trava, a ata u drugo...i gledam ovjek se izbezumio, nikad neu zaboravit kolko je to moje starce pogodilo, ko da im se uruaio svijet...ono, baa tipi no: "ajme bo~e, zar se moje dijete drogira?! ata sad, kako da ga spasim od tog zla???" meni je bio bed, naravno, ali sam se dr~o i mislio da moram to odradit do kraja jer da nema sad viae druge... i pita mene stari: "I, ata emo sad?" mislim, to je baa na~alost uvijek tako...da ata emo sad, baa vidia kolko ti roditelji ne vole te droge i kolko se boje... meni je za njih zbilja ~ao, ono istinski, ne zato ata oni nisu za travu, gljive ili ata ja znam viae, doslovno me boli ***** dal netko ~eli ili ne, njegova stvar, on ima svoj ~ivot, ja svoj i tu nema poveznice po izborima, nego to ato su izabrali biti uvjetovani, ato nemaju svoje vienje toga, ato su protiv ne ega a niata o tome ni ne znaju....jebiga, to nam svima smeta...ja sam stoput reko staroj: alo ~eno, pa budi ti protiv bilo ega na ovom svijetu, ali znaj zaato i neka to bude tvoje razmialjanje! a ne ono ja sam protiv ne eg a ni ne znam zaato... Najja e mi bilo kad mi stari isto namiriso buxu u kui...ja budala, imo 2 godine buxu u hodniku od stana, ono, im uea pa pored vrata di se jakne vjeaaju, i nakon 2 godine, hvala bogu, ovjek namiriso...i dolazim ja kui, a taman mi bio dan prije naao ta 2 paketa:D (nisam uspio prebuxat to jer nisu spavali tu no i svaki put kad bi se usto iz kreveta, ono bi pitali di ea) i stari mi otvara torbu...a ono unutra narko laboratorij brate mili, nedaj bo~e da to netko ponovno nae; nekoliko kutija rolica, king size role, lule od metala koje sam bio radio, pa od drva, pa bongovi homemade pa jedno 4-5 upalja a ma bezbroj stvari i za kraj 80grama vutre predivne, ono sve kifovi crveni ~arki... i stari sve to zavali u akoljku pred menom a ja iao dokle bacit polu punu najlon kesu u gajbu pored kue sa ovim potrepatinama za konzumaciju:D E, onda sam iao probat tehniku edukacije...6 mjeseci sam ja njima svaki dan vraio predavanja o travi, druatvu, zakonima, dr~avi bla bla, sve ono o emu serem i ovdje:D... i otvorio se ja, najiskrenije i najdublje, imao sam zbilja najbolju namjeru, govorio im da ja nisam za to da oni budu za travi ili da ja puaim ve isto da sami donesu odluku o ne emu a ne da budu pijuni koji donose kao neke slobodne odluke a zapravo ko roboti vjeruju u neato slijepo...i govorio im kako se trava puai, konzumiranje rekreativa i napuaavanje vs. istinsko izbrijavanje, pa odnos tradicionalnih druatva kako oni to upotrebljavaju i mi u ovom druatvu, ak im i neke dokumentarce pokazivo o ganji i ayahuasci i aamanima....i nakon 6 mjeseci moje muke i napora da im se otvorim i da im poka~em, meni stara samo govori: "Pa ti si u to totalno zaglibio!" E, tu sam stao i sad, godinu ipo nakon viae mi ne pada na pamet iata prozborit na toj istoj razini... Mene srce boli, roditelji brate mili, ljudi koji nam podarili ~ivot i koji ga podaruju iz dana u dan, brinu se za tebe, hrane te obla e bezuvjetno vole i brinu se, zna i najbolji ljudi i pravi prijatelji i u nevolji i u srei, netko tko je uvijek pored tebe kao najzna ajnija osoba na planeti, ali ta trava tolko nas razdvoji, uniati povjerenje...i onda ja sa naj namjerama mislio nekome re otvoreno i iskreno zaato i kako, da bih nakon 6mj truda i iskrenosti dobio odgovor: "Pa ti si u to zbilja zaglio, posluaaj se kako ti to brania, ti si podr~avaoc droge"...jebiga ljudi, imajte na umu jedno, a to sam i pri ao sa starijim u~ivaocima i haaiaarima koji imaju ve preko 35dina i starci im hvala bogu znaju da kure... fora je u tome ata veina naaih roditelja je i bit e zauvijek protiv svega toga... ali sad, kad imaa 20tak godina, kad si joa na faxu ili zapo injea neki posao, zbog te brige i ljubavi prema nama, sistem im je to zloupotrijebio i iskoristio tu jaku/slabu to ku... i tako, naai se boje jer misle da je to neato od ega si gluplji ili putem ega bje~ia iz realnosti, skrivaa se ili pak put do te~ih droga, kako mic po mic pa se navu ea na neato te~e, a i uostalom, rijetko kad ako se ovjek i napije i ne puai niti cigarete znaa da je cijeli njegov ~ivot usmjeren kontra tih stimulansa ili i ega ato mijenja svijet...oni se zapravo toga i boje, nedaj bo~e da nekom od njih daa neke gljive na slijepo, to kad bi ih po elo prat, njihov mozak i razum bi se toliko uspani ili ato im se slama, da ta potreba za kontrolom bi dovela do totalne panike i kaosa...jebiga, druge su to generacije i tipovi ljudi i nema tu viae povratka... jedino kad ve budea imo nekih 35 godina, kad imaa curu/~enu, mo~da dijete, posao, stan svoj ili ata ve ata je u ovom druatvu koncept normalnosti i situiranosti, e onda kad starci vide da i dalje puaia travu, onda bogami viae na to niata ni je mogu jer vide, hej pa on je formirana li nost, postigao je neato u ~ivotu..pa valjda ta trava i nije toliko negativna kad ima nekog postignua iza sebe...nije da e ikad to prihvatit, ali onda bi se morali smirit jer im ne bi bilo druge... Meni i sada, evo baa ju e, prekju e kad god, skoro svaki dan, doe stara ili stari i ka~u: "Ja znam da ti puaia travu i dalje"...prije sam govorio da puaim, otvoreno, ali sada zajebi, kad imam trave to u gaama dr~im, viae po kui ne buxam ni rizle, cigare, upalja e, jer stara mi istunka i nae za dan-2 ono ata se buxa...tako da nakon stoput pronaenih rizli, opametio sam se da doma viae niata ne buxam:D al kad mi stra tako uleti sa spikom, ti puaia i ja to znam, ja samo ka~em, ne ne puaim, a tebi bi bilo bolje da se malo educiraa i da imaa svoje mialjenje...ali zajebi, nema od toga leba, nikad na zelenu granu s time i nikad pomicanja s nulte to ke ili one below zero prije... tu~no al istinito... `ta se ti e testova, i to mi jednom uvalili, jer pametnjakovi od frenda pao, a stari mu lud lik, strog i ima agresivan nastup (nije on loa lik, njegov stari, ali nastup ima loa, grub, oatar), i on reko da to rizle od jednog drugog naaeg frenda, hvala bogu njegov stari zvao njegovu staru i mog starog, po eo neke nebuloze pri at da nas se poaalje u komunu, ova stara od mog prijatelja mu samo rekla da ata to on pri a, moji to ipak shvatili ozbiljnije i uvalili mi test....sreom, podmetnuo sam piaaku i bio negativan...iako je to samo bila olakotna formalnost....ato je super ina e bi im se i ta slika pozitivnog testa urezala u pamenje...ono vau, jaka stvar... frend ipak pao, on bio pozitivan, stari ga prebio i evo, ovjek od tada, a tu ima ve 2 godine, ne puai (zadnju puaio svoju uzgojenu domaju) a svaki dan s nama kurio 2 godine...pih....i najvj da viae nikad niti nee zapalit jer ga prpa starog koji bi ga odma i probio.....zato kad sam nakurblan niti ne idem tamo kod njih, samo mi fali da taj mamlaz od 2 metra i sie da mi skica o i ko neki pandur... Imao sam i fazu te iskrenosti, kad sam bio spreman re i starom i mladom da puaim...totalno me ve bio bolio *****, bio sam prso viae za to skrivanje...i uhvati mene njegov stari, bio aeto psa (pit bull, ali totalno zakon, igro se s njime i stavljo mu aaku u usta stoput a taj prizor izgleda zastraaujue, pit bull ina najja a i najvea koju sam vidio, bio prije u borbama ali sad je ve dosta star i usamljen pa pati:lml_spam:) i ~vi~dne on meni, pree ulici...i sad zamislite taj trip...po ne on samnom pri at o travi zbog sina i svega toga ata je bilo u to vrijeme...ka~e on meni: "Ti puaia!" ja mu ka~em "Da"...on meni, pa ti si i sada napuaen...a bio pljugu zapalio jaka stvar... i pita on mene:"Ka~i ti meni zaato puaia marihuanu?"...i pri am ja njemu otvoreno pola sata baa otvoreno, ata zaato kako, koja pri a iz svega toga itd. i nakraju on meni govori: "pa ti si to meni tako sad predstavio da i meni doe da zapalim"...ono u smislu ko da sam to idealno predstavio, prebajno... i govori mi lik na kraju razgovora: "Pazi ata ti ka~em, ti ea kad tad zavrait na heroinu, garantiram ti"...mislim, ata re, ko ga jebe uostalom, jel uope uzeo u obzir da se protivim kemiji jer znam da je bezna ajna i bez duae i da ne ~elim niti imam potrebu uzimat iata od svega toga...glupost A i komp mi krcat svega o drogama, ko ata ka~e red, starci ti prou pored kompa, a ono samo po ne izletavat o gljivama, travi, biljkama za koje nisi ni znao da postoje:D a i marihuana non stop piae kad si na ovom forumu, tako da stara svaki put kad proe pored kompa samo pro ita to i ve zna da sam na ovom forumu di se narko obrazujem sa kriminalcima:D:keepoff:

nov 2008.

Gloss amico, meni ~ao ato ti sad feata doma...ali pola nama to sueno...kad tad, pitanje vremena...jer roditelji sku~e izmeu redaka, nisu ni oni glupi, brate ako sam zapalio 10000 puta jednom moraju probit, a i kad se igramo s tim uzgojem a ~ivimo s njima u istoj kui...eh, to je prevelik rizik:( napisah ovu bibliju da ti poru im sve verzije koje sam i ja imao i imam sa tom travom...i sa tuim roditeljima i sa svojim i to milijon puta doslovno...pokuaao sam biti otvoren i iskren i otvorim it razmialjanje, ali samo kontraefekt jer kasnije oni to znanje zapamte pa na tu aablonu probijaju...samo se ovjek oda a i ispadne branioc zla i ve teako navu ena osoba...onaj tko nije za drogu nije i nikad niti nee biti...spas bi mu jedino bio da ga ~ivot odvu e na kraj svijeta, u neko druatvo tipa maroko ili indija di je to prihvaeno ko najnormalnija stvar koju konzumiraju ljudi poslije posla (iako, svaki dan kurit po kocku aita na nargilu, nije ni to baa pozitivno, iza svega toga stoji itekako sranje i mafija) pa da onda vide da ako 1000 ljudi pred njima svakodnevno zapali a imaju 50-60-70godina, da onda valjda nije mogue da pola dr~ave budu narkomani...do onda, ovo su samo puste rije i a i briju da nam ovo faza i da uskoro tako i onako viae neea puait..mladost ludost kako bi se reklo... Izdr~i, vidi kako ea, polako to s njima rijeai, niata na grubo ili brzo...stvari sada nek se malo slegnu...starce ti ne poznam, tako da ne znam dal ea im re da i konzumiraa openito ili ata ve o toj biljci na ekukativnoj razini, pametan si momak pa ea ve neato i smislit, ali evo, par rije i ohrabrenja i razmijene istog iskustva, da izdr~ia...nije lako to sa starcima:) a tako i onako, kad sve to proe, za kojih mjesec-2 kad se sve polako ve i zaboravi, onda ea na to gledat kao proalost i sve e biti lakae:) lijepi pozdravi i dra se! :thumb: p.s. post mi je bio predug za u jednom komadu:D :D to mi se ve dugo nije dogodilo joa od ranih po etaka bivanja na vutri.org:D bie da me neato danas ide, ako nekom treba esej kakav neka javi kod me joa pere:D
3ananasa2ENTUZIJASTA

nov 2008.

ej doors ovo ato ka~ea da ti je lik reko da ea zavrait na heroinu , ja bi puko totalno i u tom trenutku bi ga vjerojatno bez razmialjanja puko u glavu , znam da je glupo to napravit al zamra io bi TOTALNO! sad kad sam ovo ito obuzeo me neki bjes , onaj iskonski gnjev naaih roaka majmuna uskonosaca:D ata njega uostalom boli kuratz na em u ja zavrait , mrzim take konje i vjerojatno bi ga izbo ne im u tom trenutku , eo sad sam puko ve... *****ti ljude i dr~avu svi guraju nos di im nije mjesto , kolko god holandija bila sjebana u nekim stvarima samo zbog ovakih situacija bi se odselio tamo!!!
elephant0rAMBASADOR

nov 2008.

ja sam iskultivirao stav "nije me briga sto mislis, no svejedno si savrsen. Bas kao i ja. Zato ti pruzam ruku kao bratu i volim te unatoc svemu" Ljudi to osjete, postuju i prigrle te bez obzira na povrsinsko stanje stvari. Ovakav stav je veoma ucinkovit jer osoba koja te zeli mjenjati shvati da si sasvim normalan, a da je ona ta koja se ponasa neracionalno, manipulativno, agresorski, poremeceno cak.. Naravno to im treba dati i do znanja, ali ne rjecima i silom kojima se izaziva jos vise vatre, nego u kljucnim situacijama suptilno, SMIRENO, ODRASLO, bez arogancije i trunke krivnje u sebi probudit u njima samokriticara koji ce zalijecit devijantno ponasanje, uravnotezit osobu i na kraju ju ostavit u stanju da se osjeca tebi duznom jer ti je ucinila nepravdu radeci iz straha predrasude temeljene na neznanju. Izdignite se iznad onoga koji je iznad vas.

nov 2008.

Ananix, to ti sada nick jelda?:))):ninja: znaa kad sam ja bio puko?:) on ti je ina e, izmeu ostalog (radi i u hotelu), izbaciva ...i naravno veina njih ima taj stav grub jer im takva profesija sa pijanim ljudima, iako, nitko nema pravo maltetirat ljude koji nisu niata skrivili al to ti doe ko profesionalna deformacija izgleda... i bio ja u hemingway-u u opatiji di on radi i njegov sin dj s kojim sam dobar jako i dru~im se, i upozno jednu curu, pleso s njom brijo i joa neke sitnice, a jedino prakti ki ja i joa jedan frend kad doemo dole u to sranje( di svi uatogljeni i glume neku elitu a nitko nema kune u epu i svi kupuju onu mini pivicu za nenormalne cijene pa ju pijuckaju na slamku 7 dana) se zajebavamo, ono ska emo, di~emo noge vrtimo se u kolu itd. zajebancija zdrava...i onda ispadnea ko neki luak nenormalni, ato je baa i dobro za inat tim mamlazima koji glume..ali dobro... i bio ja s tom curom, pleso, zezo se i kasnije doe ovaj o kome pri amo, stari od frenda do ekipe u autu koja me ekala i kao pita ih da na kojoj sam ja drogi? kad sam to uo sljedei dan puko sam! a imao sam s njime joa jedan slu aj, kad je frendu uvalio aprehu kad sam ulazio u taj club/kafi (koja kombinacija, ne znam di toga ima u svijetu osim u hrvatskoj)...on govori ovome koji bio ispred mene: "Ja vas promatram du~e vrijeme...vi ste non stop nadrogirani, pogledaj si zjenice!" a debil to pri a liku koji niti ne pije niti ne kuri niata ama baa niata, ovjek bio trijezan trijezan...tako da debil, ata ea, nema mu pomoi:) Tim ljudima najbolje do za kojih 10tak godina i re mu:"Alo kumpa, jesam na dopu zavraio mo~da a?" i onda ga posrat u praksi i ko ga jebe...:vb_smash::respect: Hahaha...a da ga puknem na to ne mogu ni pomislit...ima 2metra i nekih 5-10cm, bavio se borila kim vjeatinama, dan danas ide u teretanu i ovjek stvarno dobro graen, ne nabildan ve miaiav i jak...kad lupa, onda i obara a ostala mu aema da udara low kick pa kad ti slomi rebra da vidia:D Jebiga, to nam taj mentalitet i ljudi protiv droge openito i mrze ju pogotovo kad im djeca u pitanju...tu padaju glave :P I joa da editiram, poato vidio da slon e odgovorio i fino se nadodo:) definitivno je tako, agresija samo raa novu agresiju i to je beskona na vrtnja u krug di nitko nee popustit... isto doljevanje na vatru. Mislim, ljudi su tako i onako unato ak i najgorim manama ipak predivna bia i ako ve sami to ne vide, uvijek je lijepo gledat tu ljepotu koja le~i u svima nama...a i mr~nja i ljubav imaju isti po etak i impuls...jedino ata se on isfiltrira kroz nas pa se ras lani na dijametralno suprotna zna enja... tu je i onaj isto logi an razlog zaato uvijek moramo radit ok...zato jer moramo:) i nema tu pomoi...ljude moramo vidjet pozitivno, moramo radit pozitivno itd. ist zbog nas samih da ne popizdimo ili da se ne una~aujemo i pumpamo negativnim mislima i osjeajima...i to je taj imbenik koji je to ka na i...naravno, rije moramo je u drugom planu jer ipak ovaj svijet e uvijek imati bezbroj viae pozitivnosti nego mana...bez premca...ateta jedino ata ovjek sam ne vidi neke ljepote...a ima ih kolko god ti srce po~eli
cricket.ISTRAŽIVAČ

nov 2008.

ja ne mislim svojima rec, mislim stara mi zna, uhvatila me je indirektno kako motam, nasla mi rizle, pipe mi nasla... stara je to vec jednom prosla sa burazomd avno, nasla mu kako sadi u svom stanu ali drugo je to kad ne zivi doma i ima svoj stan. ja u razgovoru sa svojima nebi nista postigao, jer znam da stari nikad nebi pristao na nesto slicno, da bi to odmah islo na policiju bla bla.. u biti me boli briga znali ne znali, zivim svoj zivit i to je to.. rec im necu, ako saznaju nekako objasnit cu pricat cu ali prestat necu. :)
BugiPOZNAVALAC

nov 2008.

nevezano uz sve moralne probleme toga, cinjenica je da je trava ilegalna za posjedovat i uzgajat. a i cinjenica je da vecina roditelja ne zele da im djeca budu u ikakvoj opasnosti. i tako da sve uspijesno objasnite sto je zapravo trava i pokazujete primjerom, stvar je daste u konstantnoj opasnosti sa kojom se tesko pomirit. tu mi je zao najvise...
Kurblaj KanAMBASADOR

nov 2008.

Kak me ovo sad deprimira sve jer znam da me uskoro eka A ova tema u biti nije uope bila toliko o roditeljima tj. Ja sam za ju je pokrenuo potaknut mojom pri om o mome bratu kojem ja uporno nisam mogao dokazati da trava nije neato loae, tako neato ni ne sjeam se viae. Uglavnom eto moj brat sada viae uope ne mrda na moje puaenje isto ka~e to je moja stvar i ne sere mi ni niat( ak mi rjeaio jednom) on osobno ne puai i nije ga to nikad interesiralo ali ak me i pito pred koji dan koliko bi meni trebalo kao da ja rjeaim ak bi on htio jednom zapalit s svojom legicom(probo je jedno dva puta dosad travu ali nije osjetio nikakav efekt) tak da eto brata sam bar rjeaio iz pri e
rizlaISTRAŽIVAČ

dec 2008.

hm.. nemam starce vec poodavno tako da nisam suocen s problemom . no ... imam kcer 13 god zivi sa mamom i drugim "tatom i malenom sekom" navrati ponekad do mene... pa pita ..nedavno smo imali razgovor o tatinoj kutijici ispod stola sto je to i zasto... hm .. znam da sam nekad imao pricu kad ja budem jednom imao svoje dijete ja cu bla bla.. uglavnom nije bas lako ... klinka je to ... napuhali su ju tamo a ona opet gleda nevjeruje sve .. pa ti sad objasni.. i tako pomalo to je samo ponekad za relaksaciju .. nije tako lako uvjeriti svoje djete da to nije nista loae .. loae je bar za nju... trudim se ne motati kad smo skupa ..cita me bar mislim kad me vidi i nespusta pogled .. o i u o i .. nije neki filing ...nadam se da ce jednom kad za to dodje vrijeme bar biti dovoljno razumna pa da mi kaze .. cuj ja bih probala a da se ne petlja s oloaem po vani .. tad bih znao da je uspijelo i da odnos koji pokusavam stvoriti s njom bude baziran na temu tata -frend a ne bauk... hm.. mozda je of teme .. eto ima i toga..
gloss_zelenkyAMBASADOR

dec 2008.

Drago mi je za komentare silne, trebale bi se stvari malo pokrenuti,ali vidim da je to stvarno problem u ovakvom sjebano-dezinformiranom druatvu. Pustio dokumentarac Run from the cure (sa neta) i sjebalo se na pola pa se nije niti pogledalo do kraja. Majka ima iste one brije 80% narkomana je po elo sa travom ovo ono, ja rekao da su to debili jer im ovo nije bilo dovoljno i htjeli se izgubit u stvarnosti ato trava kao takva ne napravi (bar ne toliko :P). Vidim da joj se lagano ruai cijela koncepcija u glavi,ali svejedno je joa jaka paranoja i izbrijavanja da je to loae da to nevalja...trebat e joa puno posla jer ispod je druga osoba koja je to spremna prihvatiti. Dug je put, imam vremena i samo polako, pokazati primjerom da se sve mo~e i da te niata nee sprije iti od tvog cilja kad si ga zacrtaa! ak sam otvorio boks i jeeeedva je dovukao da malo proe prstima po kristalima nek vidi PRAVI miris marihuane, ne onaj "smrad" koji ispuata kada cvjeta ato joj se gadi :P Napravila je grimasu ovo ono i njuai,ali poznajem je predobro da bi sakrila kako je zapravo miris super, joa ubacim opis kao limun-citrus-voni i samim time i ona sku~i da je stvarno tako (makar to ne ka~e:D) :dunce: Led je probijen, veselim se buduim upitima i razgovorima jer nema aanse objasniti sve u pola sata pri e,a mozak zahrao od la~nih informacija.... Malo pomalo do cilja ;-) Sve vas volim ljudi :respect: Peace :maryjane:
Red WeedENTUZIJASTA

dec 2008.

Samo naprijed gloss kad rijesis svoje dodji do mene.... ima vremena a i tebi je vidim bolje... pozz
JozooISTRAŽIVAČ

dec 2008.

Jako lijepi tekst Doors. Meni je isto lagano dosta laganja izmisljanja dok idem skurit negdje gens itd, vec mi je bar nekih 5 put tako malo falilo da kazem , no svaki put sam bio ljut i zivcan bas radi toga kako nerazumju i kritiziraju nesto o cemu pojma nemaju stoga to najvjerojatnije nebi proslo tako dok sad gledam drago mi je sto nisam nista spominjo. Ja mislim da (bar u mom slucaju) se definitivno neispalti rec starom da pusim travu jer bi poludio najvjerojatniej bi me istjero iz kuce, sto bi se jos snaso i nije mi neki tolko problem vec je problem u tome sto bi ja na takve stvari zivce izgubio , nepodnosim kad mi neko prica o necem o cem pojma nema (ili misli da zna da je naucio iz novian i vijesti). Ve vidim onu standardnu recenicu marihuana vodi do trezih droga , sutra ces prijec na kokain il sta vec, takve stvari jednostavno nemogu slusat. Inace mi stari obozava uzgajat cvijece, brinut se o vrtu, sto me potice da krenem uzgajat i polako vremenom govorit starom pokazat mu tu ljepotu cvijeta i da u tome nema ama baa nista lose. No airi se previse dezinformacija o marihuani i njenim utjecajima nazalost pa roditelji imaju krivu percepciju svega toga :mrtva_banana:
Kurblaj KanAMBASADOR

dec 2008.

ETo nakon ope scene i obiteljske krize nakon ato sam pokuao svojima objasniti ato ej blue lotus istinski shvaam kako me roditelji nee nikada prihvatit, mislim znao sam to i prije ali ovo mi je dalo puno bli~i uvid u to Osjeam se blago tu~no zbog toga ali sami su krivi ato nisu sposobni osloboditi se idijotskoga nauka koji se ne temelji na ni emu, isprazna dogma gora nego bilo koja religija mah `teta
DžidžadžojacPOZNAVALAC

dec 2008.

Ja ne znam kako e proi ako moji saznaju, poato su mi oba roditelja hard core patrijahalci, ali pravi hard core, ne mogu to re ima opisati. Baa je skoro doaao ale kui, i pri a kevi kako je video neke momke iz juga da prodaju jadnoj deci u kraju drogu, uz sve komentar "ma ko ih jebe neka umru". Prili no su tvrdoglavi, i imaju neke stavove koji su meni stvarno glupi, i ne mogu da verujem da za sve ove godine ne mogu da preu preko njih. Pri am o globalu, ne samo o vutru i drogama.Ono ato sam planirao ve du~e vreme, je da uradim neki esej o marihuani, koji e da u i na polici i kada me izvali da samo izvadim, bacim im na sto, i ka~em da u da pri am sa njima kada to pro itaju. Kako stvari stoje, ne bi im nikada rekao poato znam kako razmialjaju i da li mogu promeniti mialjenje.
choki123POZNAVALAC

dec 2008.

A eto izgleda da sam ja malo sretniji ovde,starci mi nisu ok sa travom jer me nedavno stara sku~ila test ovo ono a nisa m je mogo zajebat jer sam baa u to vrijeme trebo dat mokrau za analizu,pa me zajebala jer je medicinska sestra ona al dobro frka je bila pa se smirilo sve... Dobro je to ato znam da bi mi stari sto posto bio otvoreniji prema tome nego stara,jer starom sam baa i bio u zadnje vrijeme neke tekstove s neta printo pa je on ito i tako malo se educiro ovek i ono da ti ka~em pravo je to prihvatio bez predrasuda ato se ti e nekih tekstova sa ivonazivkovic.com,al to ti je tako,odma nekog mo~ea procjenit dal bi bio kul s travom il ne,to ti je takav neki "tip osobe",a stari mi je definitivno jedan od takvih... Pri at u ja joa s njim samo kad fax zavraim i poso kad si naem i svoj stan da sam skroz samostalan i neu odma na travu pre po et emo s dokumentarcima za po etak i to ranije,a reko sam sebi da u nagovorit starce da zapalimo skupa ja stari i stara,a brata neemo mal je on joa,al zamisli taj prizor vidia cijela famelija naduvana haha :ludaci_lol::family1: A ato se ti e tog ako ti je zajebana famelija konzerve ako su pa pusti onda bolje nemoj protiv njih jer samo ata ea dobit je frustracija Al stvarno je ~alosno to ja bi popizdio da imam takve starce,ono vidia na primjeru kako su ljudi sjebani zbog sjebanih ljudi:shit2:
BrenerPOZNAVALAC

dec 2008.

I ja sam imao slicnu situaciju kao i doors. vise sati sam im objasnjavao istinu o travi, do ono sto gledaju na tv-u je laz, pokazao im puno dokumentaraca, jako puno teksta im procitao ali na kraju nisam postigao nista. cisti kontra efekt i sada sam u njihovim ocima , a neznam nesto kao narkoman. Strasno me to vrijedja plus sto imam kratak fitilj pogotovo kad mi drobe nesto sto neznaju i onda frcne koja iskra sto mi naravno i neide u korist. I dalje misle da je to moj neki hir i da ce proci, da cu izac na pravi put (njihove rijeci OMG) da se boje da nezavrsim na tezoj drogi (stepenica efekt) Kazem ja njima kad su spomenuli stepenice :a sta ako sam bio na stepenicama, nije mi se svidjelo i sada sam na prvoj tj na travi? Naravno da nisam dobio odgovor.Pokusao sam im objasnit da ljudi koji pocnu sa travom a zavrse na ko zna cemu su jednostavno takvi i njima nema pomoci. Njima je samo da se zabiju makar to bilo ljepilo... Puno toga je bilo servirano s moje strane al starci su zid i sta god ja reko u korist trave odbilo bi mi se nazad. Puko sam i shvatio kako je ljude od cca 50 god nemoguce naucit necemu novom i da za njih nazalost nema spasa. Spas dolazi sa novim generacijama.
BugiPOZNAVALAC

dec 2008.

cuj Brener, polako, nije da je nemoguce, samo treba vremena... pokazuj im primjerom i s vremenom ce stvari ici na bolje.

dec 2008.

sve se mora kad tad rjeait:) zasad nam nema druge nego biti strpljivi, uvat ~ivce, a onda za koju godinu, kad si ve samostalan, onda nitko viae ne mo~e bit za ili protiv... sad su strah i bojazan vee, ljubav roditelja ipak prevladava, a svijet danas je kakav je, kriminal, nasilje i taj ir, tako da, eto, na~alost starci se boje i onda drogu gledaju kroz o i puta koji ne vodi nikamo... jer zasad su to samo naae rije i protiv njihovih (ru~no zvu i oni i mi, ali eto)...tako da bilo bi lijepo to malo i u praksi promijenit, da dobiju uvid...neki e shvatit, neki ne i jebiga:))) al be patient, nema drugog na ina:hippy:
need_weedENTUZIJASTA

dec 2008.

Koliko je vas izaalo iz ormara? ja sam izasao iz ormara prije godinu dana.od onda mi je 100 puta bolje,starci su mi to prihvatili(malo mi seru tu i tamo ali nema veze). sad mogu bez beda zapalit pljugu u sobi:spliff:
ChehehePOZNAVALAC

jan 2009.

Ej ma lako je priznat da puaia ali mene zanima jeli itko uspio nagovorit mamu da se brine o biljkama i tako to ... Zamislite da nema brige ni oko zaljevanja gnjojenja i tako sve ce mama tebi sine ne brini... EEEE to bi bio poso. Ako ima takvih molim vas javite kako ste uspjeli.
DžidžadžojacPOZNAVALAC

jan 2009.

Nisu ljudi roboti da se neko reaenje mo~e primeniti na sve slu ajeve. Moraa dobro poznavati svoje stare, pa na onsovu toga isplaniraa kako i ata. Vidia da kod nekih ni lepa pri a nije uspela da ubedi roditelje da to ato radimo nije nikakvo zlo kao ato se smatra.
ChehehePOZNAVALAC

jan 2009.

Jao D~id~a pa znam ja to sto ljudi sto chudi... Nego zanima me jeli itko to uspio ... Duvam godinama i bio sam mulac prije 10 - 15 god i tako i znam da nije lako sa starcima i hvatali su me i osudjivali to ali kako vrijeme ide a ja nisam preso na teze droge i relativno sam uspjesan u zivotu prihvatili su. Pa sad mamu mi odmah uhvati panika kad vidi biljku oa me zanima ako je netko uspio da javi kako...
IvoryENTUZIJASTA

jan 2009.

UF....Tesko je smoci snage i reci starcima odredjene stvari u ovom slucaju posjedovanje ili bavljenje marihuanom koja je tako ozloglasena....Meni je mama nasla home made bongove i takve stvari,pa sjemenke,ali nije bila nikakva kazna ili nista tipa sad si gotov ovo,ono....Samo je rekla,Pocni se baviti pametnim stvarima ,uci u skoli,budi dobar "vani" itd....Ona je vise puta jasno iskazla njen stav prema marihuani ,to nevalja,nije bezveze u svima (skoro) drzavama ilegalna i takve stvari,pa sam odlucio vise joj to ne spominjat jer sam skuzio da nemogu protiv nje vodit neki rat....bolje da pusim negdje u tajnosti jer mi je to lijepo i nebi to htio ugrozit ....I mrzim sto se stvaraju tolike predrasude u toj biljci....Ono sta priroda stvori je najbolje....Nadam se da me shvacate ....=)
Kurblaj KanAMBASADOR

jan 2009.

he ova je tema zapravo oala skroz u offtopic ali nije va~no Po etna ideja je bila kako uvjeriti svoje bli~nje(po elo od moga brata) da marihuana nije zlo Moj pristup u to vrijeme bio je dosta pogreaan s idejama da ja njemu zamotam joint i take stvari jer od toga nebi bilo nikakve koristi, sad bi sasvim druga ije pristupio, isto teoretski bez forsiranja konzumacije i ega jer to stvarno nije potrebno.
ChehehePOZNAVALAC

jan 2009.

sorry za offtopic... Slazem se da ne treba forsirat sa konzumaciom.
Kurblaj KanAMBASADOR

jan 2009.

ma nema veze tema je od samoga svoga po etka krenula tim putem i neka sad ide dalje

jan 2009.

po meni, ak i bolje da je iala malo "doraenim" putem, jer sam bit teme nije se bitno promijenio...ljudi su veinom rekli svoja iskustva sa svojima i kako su ih pokuaali izmijenit... ak mi i bolje pri a + realno ~ivotno iskustvo sa svojima jer da je ostala tema isto: "Kako uvjerit svoje da ganja nije zlo?" to bi bilo isto kul al taj dio uvjerit bi bio kriv jer nema se ata koga uvjeravat u ~ivotu, makar njegov izbor bio "kriv"...sva prihvaanja dolaze iznunutra i osobnim izborom...mi jedino mo~emo ponuditi ruku...tko ju prihvati, prihvati... mislim, to je reko i aaman prije 2 posta... isto teoretski, pa tko hoe barem da zna da to nije niata posebno, neka mu je...ali u ~ivotu, nikad nikoga u ni ata uvjeravat...ispadne i kontraefekt a i ako ispadne efekt, ne ispadne prevelik:) jedino eto, naravno da nitko nije ovdje za svjesni odabir dezinformiranosti...ali ata ete...to je ipak nesvjesno :D hahaha:P
mr. GuchoAMBASADOR

jan 2009.

ja u sada ukratko, svima su nam prie iste, neznam koji k* je naaim starcima prao mozgove, ali dobro su to odradili mene su sku~ili, jbg, bilo je gadno, prvo mater, pa onda za 2 dana opet mater sku~ila, naala bi uvik kocku aita, i rekla da bacim, onda bi drugi put naala istu, samo je fali pola, ja i frend bili u istoj sobi, bili na odmoru onda stara se neato razbolila, i optu~ila da je bolesna zbog toga ata je meni naala kocku aita, da je ona psihiki ubivena, stari popizdi, stara sere kako je ona to niato naala nekim gostima, da su drogeraai onda stari po e plakat, da je sve scenarije mogo zamislit, i da e me po cesti mrtvog pijanog kupit i sve, samo da nije nikad misli da e me s drogom prona, onda stara plae, stari sere da je ona kriva, stara se ateka da je isto tako od roaka neki sin anker te~i na dopu zavraio, i da je njegov stari uvjek govorio da je njegova stara kriva, stari uzeo kocku aita, bacio kroz prozor, skupa samnom sku~ilo i frenda kojemu je rekla starome, nedaj bo~e njegovoj staroj, oba dva bili stonirani jduaih pun k., starog zadnja re enica je bila: to si sad ti nama reko da viae ne ea sve do idu ega puta kad to pronaemo. od tad je ono marihuana tabu, vidia neke reporta~e na vjesti zapljenili drogu bla bla bla, svi odma pogled u mene, ja se pravim da ne vidim, sad na faxu, ali opet ne~elim niata gajit, jer ono, stara sumlja da nonstop dimim, ali se pravi da to nije realnost, viae nikad niata direktno nisu rekli, nego ono: pazi da ti tamo nedaju neato "onog"... ...droge..., ja se od tad smiri, ne previm neka velika sranja i sl. joa je jebeno ata u starog radim i radim ljeti po cijeli jebeni dan, ponekad i po 16-18 sati dnevno, ponekad doem da sam cili sjeban, niata mi se neda, onda stari po me, opet si se drogirao, onda ja ga u ***** poaaljem i onda tiaina to je onako "ukratko" uklju ivat u se u raspravu s detaljimna, ali smatram da je ovo jedna od produktivnijih tema na forumu, ovo je put ka legalizaciji, i to pravi put
bongashLEGENDA

jan 2009.

Jbga, pomiri se sa tim, to ti je naaa bella Dalmazia ... na ~alost, ljudi tvrdi i zatvoreni za nove ideje. Svojevremeno sam staroj pokuaao objasnit o emu se tu zapravo radi, ali kad sam vidio da samo pogoraavam situaciju, jednostavno sam prestao. Ona sad sve zna, ja sve znam, stari sve zna, ali jednostavno ne razgovaramo o tome, doduae odavno ne ~ivim sa njima, a i prestar sam da bi prigovarali. :icon_smile:
FrulaENTUZIJASTA

jan 2009.

eh... stvarno bih volio rec staroj da pusim ali me previse strah :/ u biti nema neko misljenje o tome... ''zna'' da je to droga, zlo i nista drugo. prilicno bijedno.. kada god se na teveu pojavi osoba koja prica o svom iskustvu sa drogama ona odmah, kao meni govori: ''ma on je pusio travu ne zna sta prica'' ajme....... :(( za dinu dvornika je rekla da se predoziro travom... :/ aime.. a kad sam joj rekao ''mama nije mu to bilo od trave'' ne... pogledala me s nekom 'manemaapojmaklinjo' facom i rekla ''ma od cega bi mu to bilo?'' :( aime starog boli kita za sve... pijan je maletene uvijek i staroj to smeta uzasno i mislim da bi ju spoznaja da joj se oba sina ''ubijaju tom zlom, zlom drogom'' dotukla previse.. ne znam.. isplati li se uopce ista zapocinjat? :(
RedShAMBASADOR

jan 2009.

nazalost, ako je takva situacija, samo ces pogorsati stvar. ni slucajno. moj savjet. bit ce dana kada odes iz tog gnjezda, pa reci sta zelis :)

jan 2009.

moja preporuka takoer da niata ne pri aa... teako je dr~at na vagi dvojbu: ~ivim s njima i ne mogu trpit skrivanje i predrasude i najradije bih si olakao muke, ali kako bi rezultat ispao malo druga iji nego zamialjeno, nema druge do vje~bat strpljenje...ina e si samo zakompliciramo su~ivot i odnos sa starcima i onda evo svaa, nesuglasica i nepovjerenja kolko oa:sad2: Promatram malo ljude koji su svojima rekli i oni koji nisu...ja sam im i sam sve reko, pa se opeko i danas non stop sluaam da puaim i sranja...oni koji nisu rekli, bolje su proali..iako, vremenom veina posumlja, pogotovo ako si svakodnevniji puaa ...ali ne o ekujte da ete si olakaat muke, da ete ih promijenit ili da e promijenit svoje mialjenje...ako su zatvoreniji, bolje autit i ekat jedno vrijeme kad ea bit samostalan...jebiga, nema ovdje magi nog recepta:icon_biggrin:
Kurblaj KanAMBASADOR

jan 2009.

Kako me ovo straano deprimira
ja mislim da treba krenuti od njihovih slabosti(roditelja) jer kanabis kanabioidi i thc lijece puuuuuno bolesti koji oni imaju recimo povisen tlak depresija i takove slicne stvari.... recimo ja sam mamu jucer iznapado da ti ljekovi sto ona pije nis nerade te da joj samo pogorsavaju stanje i da sam "negdje" na netu procito da kanabioidi snizavaju tlak tako da tablete nisu potrebne.... mislim da je to kod starijih pravi pristup.... jos da ih je samo nekak natjerat ili uvjerit da bi to zbilja pomoglo pa da porbaju.... samo da probaju....
pecko88ENTUZIJASTA

jan 2009.

Vjeruj mi da u ovome neces uspeti... Ja ne samo da pusim pred starim, nego imam i njegovu full podrsku (policija, sadjenje, ovo ono) jer zna sta, kako i koliko mi je vutra pomogla u zivotu. Mnogo puta sam se mucio objasniti mu da lekarstva koje pije samo vise stete i da je za neke od "bolesti" koje misli da ima da se mnogo bolje tretiraju vutrom. Ali nemojte zaboraviti da su nasi stari zivjeli u jednom totalno drugacijem sistemu i da su "programirani" da neke stvari shvacaju na nacin koji shvacaju. pozz....i sretno...:icon_mrgreen:
oldbullleeENTUZIJASTA

jan 2009.

treba imat, kao i u toliko drugih slucajeva u zivotu, SRECE. ja sam imao, u tom pogledu,i to je to. matori je nasao nacina da prihvati moje sklonosti, a ja sam pokusao da mu koliko/ toliko dokazem da zbog droga ne moras postat jebeni monstrum, nista vise nego zbog cuge, politike itd. stereotipe je vrlo tesko razbiti (psiholozi znate zasto) i to mu je to.vec ste primetili: mozes se upljuvat objasnjavajuci, nalazeci argumente, ko nece da slusa- nece i.

feb 2009.

:signs046:

feb 2009.

Unaprijedio sam status: sa "da" na "sumnjaju da da" :rofl: :icon_lol: :rofl: hahah:D jebiga, jedno vrijeme otvoreno govorio, al nemogue to radit i ~ivit s njima, tako da sad promijenio plo u...ja svoje u inio, nema smisla glavom kroz zid :) Ina e, znam 4-5 roditelja od svojih prijatelja/poznanika koji rijetko znaju zapalit...veina njih viae preferia shit od trave:icon_lol: jednom smo bili kurili sa starim od jednog de ka...u po etku se svi usrali, sklanjamo paket, a kad ono: "Bez brige i moj ale duva" :D al veinom to nije tako bajkovito:))
ataraxiaISTRAŽIVAČ

feb 2009.

ne znaju, a nee ni saznat hehe.ma odustala sam davno od toga da njih uvjeravam u neke stvari...nema to jednostavno smisla.nerazumni su...al ku~im ih..cijeli ~ivot ~ive s tom mialju ograni enom, ata sad da im ja pokuaavam minjat cili sklop u mozgu. kako da ne. samo bi se bezveze ~ivcirali, jer oni su uvijek u pravu, hahah. ~ao mi je ata tako misle al nema tu pomoi, ne bi to bilo mijenjanje samo stava o travi..jer je to povezano s mnogim drugim stavovima, tako da bi to bilo komplicirano. ma to no znam, cijeli ~ivot imaju u glavi: droga je atetna. trava je droga. dakle, trava je nu~no atetna. droga uniatava ~ivot. dakle, trava nu~no uniatava ~ivot. sve to popraeno slikom nekog narkomana koji le~i na podu predoziran. i one spike 'od trave se po inje'. zapravo, kako da im doka~em da nisam budala i da znam ata radim?hahah.. ma ne..bolje ovako..sretna ja, sretni oni. bolje mi je kad im ja ka~em 'drogiram se', a oni me ne shvaaju ozbiljno jer je sa mnom sve u redu ili joa bolje kad njih sprdam da su napuaeni. i eto, svi se smiju :D donedavno san mislila da mi je i brat puaio..baa sam bila uvjerena.. al evo, i on me razo ara..ka~e nikad niata.eto.just me.crna ovca. :)
DjangoENTUZIJASTA

feb 2009.

meni su prije nekoliko godina naali 2 puta u relativno kratkom razdoblju travu(jedno je bila prili no velika koli ina) pokuaavao sam o tome normalno razgovarati, ali nije ialo, bilo kakvo uvjeravanje je samo pogoraavalo situaciju, bili bi me spremi i u zatvor poslat, ako bi me to "opametilo" :shit: sad misle da to viae ne radim, iako me stara zna upozoravat da pazim kaj radim i ponekad prijeti testovima na droge(iako mislim da nikad niata od toga)
TotalUndergroundISTRAŽIVAČ

feb 2009.

roditelji ko roditelji,potkovani predrasudama..ja imam dosta chudnu situaciju,kevi koja je teshka konzerva sam jednom u afektu priznao,poshto smo se bash raspravljali..rekao sam joj da samo kao samo probao,i u tom trenutku sam mogao primetiti da joj je nekako laknulo samo iz razloga shto sam rekao istinu (dodushe poluistinu) poshto je lazhem je ko pas..jer da zna shta sve radim,mislim da bi se obesila,jer i ono shto je saznala,a to nije ni 5 posto ,joj je vec skratilo zhivot za 10 godina...sa caletom je druga pricha,za njega znam iz pouzdanih izvora da i sam voli da zalozhi,a i jednom prilikom smo zajedno gledali neku emisiju na exploreru o nekim zatvorima gde neki mexikanac rola chistu...njegov komentar je bio "gle ovi pushe chisto,al se oni odvaljuju"..:icon_lol: taj dan mi je rekao da je chuo od nekog choveka za kojeg naravno nije hteo da kazhe ko je,a ja sam tako zheleo da dodjem do izvora iz kojeg potiche ta banalna glupost" da sam vidjen kako nabavljam travu od izvesnog tobija ispred neke igraonice..!!!:icon_exclaim:popizdeo sam,zato shto to nije bila istina..rekao mi je da ne pizdim, i da razume,samo da se pazim jer ako me navataju sa travom,keva ce dozhiveti nervni slom,a i on mozhe da najebe,zato shto je u to vreme bio carinik,da bi ironija bila veca.. sve u svemu,cale je smart i znam da zna mnoge stvari,jer me je sto puta upozoravao na neke ljude iz moje okoline koji meni i nisu toliko bitni,ali smo se chesto susrecali,znao je da uzimaju dop,znao je cene,tad je u mom gradu bilo bruka jeftinog dopa,znao je shta se valja i ko valja...chak mi je reko i za neke ljude za koje nisam imao pojma da su u toj prichi.. pokushavao sam par puta da ga nagovorim da me uputi na fore dilovanja,odakle sve dolazi i tako,jer znam da zna ,chesto je ishao na seminare,koje su odrzhavali neki holandjani..ali nije hteo,uvek bi se osmehnuo i skrenuo temu..upozoravao me samo na ono shto mozhe da utiche direkt na mene..chovi stvarno dajem rispekt,zato shto je lik iako ima preko chetrdeset,ne zhivi u tom jebenom svetu konzervativaca..slusha progressive,i hobi su mu R/C automobili.. zato su se i razveli,zato shto su dve totalno razlichite sorte..keva ga je poslala jednom da me proveri na kampovanju za prvi maj,zamisli molim te...ja i drugar odvaljeni ko konji,on skonta pochne da se smeje i da nas zajebava..razmishljam u poslednje vreme da ga pitam da zapalimo zajedno i malo da razmenimo rechi o tome kako se obojica osecamo po pitanju cele priche o travi,ali nisam josh spreman za tako neshto,al znam da cu uskoro biti..

feb 2009.

ako ti je takav cale pitaj ga slobodno
DžidžadžojacPOZNAVALAC

feb 2009.

Ne znam emu premialjanje, samo izvadi i lipa.

feb 2009.

meni je stara saznala pred nekih godinu dana, kad je iskopala dnevnik od moje sestre. sjecam se da je nakon toga kupila neke casopise i raspitivala se, kao, o utjecaju. na svu srecu, nigdje nije pisalo da je marihuana opojna droga.. vjerovatno je te dvije rijeci trazila. ne smeta joj da pusim. dobro, malo joj smeta kad je nas petsto u sobi, pa se osjeti kroz cijelu kucu :D neko vrijeme je razmisljala da ona to proba, ali na kraju sepredomislila. ima problema sa tlakom i takve gluposti, pa ju je strah. ali, zna da se gudriram :D mozda i bolje, jer cesto dobauljam doma napusenena ko drekec na stapicu, pa ju zajbavam. sad me samo odjebe i kaze - daj suti, kako si napusena.
moji neznaju.. imam sreu da ~ivim kat ispod njih pa me ni nemogu sku~it.. barem ne tak lako.. jednom jesu ali trebaa bit pametan u toj situaciji.. ak dobro glumia i ak imaju povjerenja u tebe , povjerovat e ti da ti nie dobro a oi su ti krvave radi alergije.. ima joa gro solucija da se izvu ea.. uzgajam si doma.. na prozoru... nedam nikome u sobu ..
TeZiISTRAŽIVAČ

sep 2009.

Ja sam svojima reka da san proba tj. pitali su me jesam li proba. I znaju da san informiran o drogama i da nebi nikad proba ove teze droge, jer im ionako vec dugo kroz pricu objasnjavam istinu o travi.Jednon nesto pricali ja i stari i dosli na temu o travi i ja kazen kako trava nije zapravo stetna, kaze otac nije? pogle Baru i pokojnog Dvornika i oni su pusili travu pa pogle di su zavrsili. ja kazen ko kaze da cu ja zavrsiti npr, na igli. Ja kazen kako ti nisi zavrsia na igli? a on zasto to kazes pa nepusin travu. : ali prema tome kako trava vodi tezin drogama znaci da i cigare ili alkohol vode prema pusenju trave ti i pijes i pusis. samo me pogleda i kaze imas pravo. Ali o tome san pocea pricati tek kad san nasa posa i sta na svoje noge i sad zivin skoro sam pa pusin do mile volje, a iman 18 ipo godina, radin, zivin 350 km od roditelja :)))
moji su ukuani teaki primitivci ato se ti e trave! ali stvarno nema veih primitivaca od mojih! i ja sam zakinut na sve strane da si sredim travu, jer nedaju mi pare! ma kakva legalizacija kad su ljudi zaostali, u srednjem vjeku! idem oplja kat banku!!! vidite kak se stvara kriminal :)) sutra nemojte da itate vijesti, bit e krvavo!!! :)))) moram" puait smrdljive cigare zbog njihovog primitivizma:sick: a ataa, ovisnost kriza slabost:ohno: sva srea na ovom forumu, tu sam napola napuaen uz vas :- ):2flip:
chupoAMBASADOR

sep 2009.

aaiau a da si sam zaradis za joint?
ma stvar je u tome ato radim u obiteljskoj firmi i pare idu u vjetar umjesto u dim! nedaju mi pla u seronje! poslat u ih sve u tri pala inke :D uskoro-,-
zwerovskiENTUZIJASTA

sep 2009.

...

sep 2009.

Meni stara svako malo doe "jesi puaio ata egzoti no?". Mislim da ne znaju, barem stari, stara sumnja 100%, a vjerojatno i zna da duvam, ali si nee priznat, ko zna. No iz pouzdanih izvora sam saznao da stara ima ~elju probat tu predivnu bilj icu, tak da ekam taj jedan zlatni trenutak kad u ju mo izmanipulirat tak da zapali samnom, a znam da u uspijet :). Joa uvijek im neu otvoreno priznat, stara me najmanje mu i, stari mi je problem, lik je u~asno konzervativan i njemu je samo "rad, rad i rad" u glavi.
xarabasENTUZIJASTA

sep 2009.

Sta je ovo,PC Play komuna na forumu :icon_lol:
Zabljak 1992POZNAVALAC

sep 2009.

lol :costumed-smiley-027:costumed-smiley-027:costumed-smiley-027

sep 2009.

Mene je stara brijem ju er sku~ila. Doaao sam doma ubijen ko krava, uletim u kuu, pozdravim staru i odem na wc, pa nakon tog do kuhinje, slo~im si 2 sendvia i 2 pala inke, sjednem za komp, stavim sluaalice i pustim ziku. Stara nakon pol sata doletava do mene i veli mi "pa kaj ti nisi niat zainteresiran kaj se dogaa u ovoj kui? Pukla je vodovodna cijev, cijela kotlovnica je poplavljena." Ja ju onak pogledam, ubijen nenormalno i sam velim "dobro" i stavim sluaalice i nastavim jest sendvi. Ova me gleda zbunjeno i otie. Brijem da u jebat je~a danas kad doe s posla.
majklISTRAŽIVAČ

sep 2009.

imo sam dosta bitaka sa starcima svezi ganje, u jednu ruku su i oni bili u pravu, jer ja kad neshto pochnem onda to temeljito... a nije najmudrije bit haj247... al svejedno znaju da pushim, ali su nauchili da nije najmudrija opcija zabranit mi tako neshto, tako da sad na nekoj poluredovnoj bazi imam rasprave sa starom, problem je shto ti ganja zapravo netreba da bi pre~ivio, ali ono shto ona neshvacha je da chemo svi umrijet iovak ionak, makar... izroen iz ovog sistema u ovo vrijeme mo~da i morash, da bi pre~ivio, pushit jel... hehe ~iv'li

okt 2009.

Da znaju i presretni su kada osjete miris vutre u kuci jer tada znaju da ne uzimam tozu.
zwerovskiENTUZIJASTA

okt 2009.

ja mislim da moja stara zna...za cigarete zna jer od nje zicam...xD...al za vutru i da je apslolutno sigurna opet mi nebi nis pizdila jer zna da mi nemoze branit i da vutra nie droga tak da:b_bow: xD...

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se