VUTRA
ForumZajednicaOfftopicElektricni trimer za travu. Onu drugu
LEGACY

Elektricni trimer za travu. Onu drugu

26 odgovora2,938 pregleda

jun 2017.

Razmisljam da modificiram glavu od elektricnog trimera tako da mogu lako stavit recimo tanku metalnu sajlu umjesto flaksa. Jel tko probao ovako nesto? Pun mi kufer tog flaksa i pucanja. Cak i deblji flaks mi svako malo pukne.. Skinuo bi glavu i umjesto nje prisarafio komad zeljeza sa recimo sarafima i maticama koje bi drzale komad sajle. Sta mislite?

jun 2017.

Ako te slucajno pogodi ta sajla po nozi moze te ozbiljno ozlijediti. Jedno je plasticni flaks a drugo metalna sajla. Ja se ne bi s tim igrao.

jun 2017.

Nije bez razloga stavljen flasks da puca,bolje i on da puca nego da ti sajla rastura glavu :) Samo kvalitetan flaks kupi,nesto ovako Edit Tek sad vidim da se radi o elektro trimeru,taj se pati sa flaksom a ti bi mu jos i sajlu stavio :D

jun 2017.

Da, ne znam dali bi sajla mogla puknut kod ovakve primjene. Ipak je ona jako cvrsta. Kod benzinskih koriste i sajle i lance cak, ali benzinske imaju kuplung pa cak i da zapne gadno nikom nista. To me vise brine nego pucanje.. Ima tih zamjenskih glava boljih. Vidio sam jednu, samo gurnes flaks unutra i uhvati ga. Moze se izvuc jedino guranjem prema unutra, ali prema van ne. Mozda na tako nesto odem ako ovo ne uspije. Glupo te glave naprave. Jucer mi je sigurno 6 puta flaks pukao, a deblji je kao taj na slici recimo.
DvolicniLEGENDA

jun 2017.

Meni je isto pucao pa sam stavio odgovarajui i viae ne puca, upa iz korjena:)

jun 2017.

deblji od ovog mog ne ide u ovu, ali mozda je do kvalitete. ovako djeluje dobro. budem probao neki drugi pa ako pukne ide sajla :D
StipeZMAJ

jun 2017.

kolko ja znam za takve stvari se koriste nozevi za trimer. ima ih svakavih oblika

jun 2017.

@Stipe koriste se ali izgleda samo za benzinske jer imaju taj kuplung pa ne smeta kad taj noz udari u nesto cvrsto. elektricnom motoru bez tog kuplunga bi to smetalo. ne znam zasto nema elektricnih takvih. isti tren bi kupio. @oz istina jebes zastitu. imam dvije noge ionako, a sa duzom sajlom sam za cas gotov :D

jun 2017.

CEEIHajNaTg

jun 2017.

zezao se za zastitu. ostavio bi ju, cak malo podebljao i prosirio. samo da mi ne puca vise jer popije mi dusu svaki put kad pukne

jun 2017.

Prati cestare kad kose pa im popali kolut, oni znaju imati flaks sa tankom sajlicom u sredini. Kolut od kojih 800m je trajao 5 godina, s tim da sam najvei dio podijelio... :D

jul 2017.

Eh naletih na temu, eno mi dvoriste ko dzungla... Imam boshov el. trimer, i jednom se dosjetim i namotam jedno metar sajle od bajka ali ona tanka sto ide za mjenjac. Istina,mora se voditi racuna dok se radi sa tim jer moze da ode glava trimera koja se ipak moze zamijeniti, ili u gorem slucaju da strada el. motor. Zna vremenom da se malo rascvijeta sajla ali klesta rjesavaju stvar. Otkines onaj komad i produzis do zdravog dijela. Pazi ovo, sajla od metar kosta pola evra... Ono plasticno cudo nazubljeno kod mene je nekih 2 evra. Sajla traje vec 3 sezone, nisam je jos morao produzivati.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se