VUTRA
ForumZajednicaOfftopicDREADLOCKS - Reggae Stile :)
LEGACY

DREADLOCKS - Reggae Stile :)

88 odgovora9,090 pregleda
IvoryENTUZIJASTA

jan 2009.

Dreadlocksi predstavljaju korijene rastafarijanaca, povezanost sa zemljom, kontrast bijel evoj plavoj kosi i kulturi. Takoer predstavljaju grivu lava, dakle simbol Afrike. Jedan biblijski fragment im takoer zabranjuje da re~u ili briju glavu; Oni nee biti elavi, niti obrijati djeli brade, niti ikad zarezati u meso (Levitski zakonik 21,5). Postoji nekoliko metoda koje se koriste da bi se stvorili dreadlocksi. Trljanje vunenom vestom ili aeairom, trajni dreadovi, te dvije najpoznatije koje u podrobnije opisati; za ealjavanje i uvijanje. Izvorni rastafarijanci su se koristili metodom za ealjavanja i uvijanja, te su te metode ujedno i najstarije i najprirodnije. NA INI PRAVLJENJA DREADOVA Za ealjavanje Kosa izgleda kao dreadlock ve prvi dan, te dozrijeva br~e nego ostale metode. Veli ina i oblik dreada se mo~e kontrolirati, varirajui izmeu glatkih i debelih do tankih i grubih. To je posve prirodna metoda, te se najbolje radi na kosi duljine 8 cm nadalje. Prvi dio kose razdijelite u etverokute jer oni daju okrugle dreade. Optimalna veli ina etverokuta neka bude izmeu 2,5  5 cm. Manji odjeljci daju tanje dreadove. Pramenovi se mogu u vrstiti gumicom za kosu. Nakon ato se kosa podijelila uzmite eaalj za dreade te za ealjavajte pramen prema natrag. eaalj za dreade je eaalj od drva ili joa bolje elika, jer plasti ni ealjevi su preslabi, zupci im brzo pucaju, te se savijaju,a za pravljenje dreadlocksa je potreban izdr~ljiv eaalj. Zupci takoer moraju biti ato bli~e jedan drugom, tako da bi se kosa bolje zapetljala. Po nite blizu skalpa, otprilike oko ne viae od 2,5 cm od njega. Ponavljajte ovo sve dok se kosa ne po ne nakupljati i petljati pri korijenu kose. Nastavite za ealjavati, polako napredujui prema krajevima kose, pravei dreadove ato vraima. Kad stignete do vrhova mo~ete u vrstiti kosu gumicom, jer e ona pomoi da dreadovi ostanu vrsti pri vrhu. Gumicu odstranite tek kad dreadovi malo dozre. Nakon ato ste ih napravili na dreadove stavite poseban vosak za njih, jer on e uhvatiti odbjegle vlasi, i pomoi zamraivanju kose. Dreadlocksi se takoer moraju odr~avati istima, to poma~e i njihovom dozrijevanju. Dreadove perete kao spu~vu, ~mi ete ih i tako kroz njih prolaze aampon i voda. Pomou ove metode, dobro odr~avani dreadovi mogu dozrijeti i za 3-4 mjeseca. Sam proces je malo naporan poato je dugotrajan, zahtijeva vremena i strpljenja, no niata ato par prijatelja koji vam prisko e u pomo ne bi mogli izdr~ati. Uvijanje Ovo je takoer potpuno prirodna metoda, te najviae se koristi na kosi crnaca zbog njihove ve prirodne uvijenosti i teksture, no to ne zna i da ne bi mogla uspjeti na bilo kojoj drugoj kosi. Kosa se razdijeli na etverokute, jer oni daju okrugle dreade, veli ine od 2,5  5 cm. Pramenove mo~ete u vrstiti gumicom za kosu. Kada su svi pramenovi rasporeeni, okreite svakog u smjeru suprotnom od kazaljke na satu koristei eaalj za dreade da bi zaprije ili pramen pri vrhovima i izvinuli ga. Kako se svaki pramen uvija tako se na njega mora nanaaati vosak za dreade, da bi se postigla njihova vrstoa. Kosa se treba redovito mrsiti i izvijati ato e pomoi zapetljanju. Meni su osobno najdrazi Homemade dredloksi bez frizerskih pizdarija i kemikalija unutar kose ....puno mi je ljudi reklo da su napravili kod frizera i da se sve raspalo nakon par mjeseci pa vi dlucite sad koji su bolji.... Ima li ko Dredove??Ako ima stavite neke slike da se vidi.....:cow_yellow:
IvoryENTUZIJASTA

jan 2009.

Vidim da su ovorene sad sve skupa 3 teme s nazivom dreadlocksa ,ali u niti jednoj ne pisu nacini pravljenja ili nesto malo o vise o njima ,pa sam ipak otvorio ovu temu..Dont be Mad at me :D
Zabljak 1992POZNAVALAC

jan 2009.

ne volim bjelacke frizirane dredove nimalo.jbg nisi crnac nemas takve vlasi to je to.
choki123POZNAVALAC

jan 2009.

da. dredove radia kad imaa dugu ravnu kosu onako da nema svoj volumen,pa eto,al ako imaa neku frkastu il valovitu onda bolje nek tako ostane,ljepae je meni normalna kosa,i ja sam se neko vrijeme bio furo na dredove i to,al ne stoji nikom ko crncima,i da ne pri amo kakvih sve dredova ima,vidio sam nekih stvarno ljepih,kad dobro ispadnu i kad ti dobro stoje onda je ok,al kad vidia ono nekako da baa su augavi nekom onda bolje nemoj ni radit ih,a i to ti je isto kocka,puataa kosu dugo vremena i onda tek kad napravia dredove ako ti ne stoje dobro il loae ispadnu moraa se aiaat,ma u biti kako ko voli....
IvoryENTUZIJASTA

jan 2009.

Uf sta si ostar =) Jbg,zna se od koga sve potice ali meni su dredle dobre...Danas ti je sve manje vise u komercijali i normalno svjestan sam toga,ali ko voli nek izvoli.... A i ne moras imati vlasi ko crnac za dreadlockse....mogu se napravit i od ravne i tanke kose ali malo teze...sve ti je stvar volje,zelje....
Yami_RazielAMBASADOR

jan 2009.

moji ovaj mjesec bi trebali biti :D nadam se da nece lik opet se preuljenit x)
DjangoENTUZIJASTA

jan 2009.

meni se nekoliko dredova napravilo samo od sebe jer jedno 2 godine nisam uope ealjao kosu i aiaao se
DirtyDENTUZIJASTA

jan 2009.

Meni se isto sami krenu praviti i to nakon 2-3 tj. necesljanja mi se uvijek stvori 1 na istom mjestu....al ga nakraju uvijek rascesljam i to je jebeno tesko...

jan 2009.

meni su dredovi sroz mocni.
IvoryENTUZIJASTA

jan 2009.

Slazem se....=),ali za sad mi je 1 dosta i ono,vidjet cu kako ce bit ovu godinu s njim pa cu razmislit dal cjelu kosu stavit ili ne....ma glavno da ima vutre..:b_hop:
elephant0rAMBASADOR

jan 2009.

ja odsjeko svoje prirodno formirane "crnacke" :D nedavno (iliti komplitli natural.. bez petljanja i sl..) sad su u ladici :/

jan 2009.

...sad wise u sobi:)
IvoryENTUZIJASTA

jan 2009.

hehe,javi nam smoke report =) ima da su mocni =) hehehehe
elephant0rAMBASADOR

jan 2009.

hehe.. nije ni losa ideja.. kazu da ostaju tragovi thca u kosi.. moja je cisti hash onda :)))

jan 2009.

fora je ata sam GA imao oko 5 godina swe se samo spojilo u jedan...i baa lipo dan dans diae(miriae) ..baa u ih slikati pa da vidia ata je aiahaa slone:)
IvoryENTUZIJASTA

jan 2009.

hehehehehehehehehe.....ajde okini sliku,Slone lud si =) ....jos malo kosu u pecnicu ubaci i imas pro has
dogo argentinoENTUZIJASTA

jan 2009.

sla~em se. 'rastafarijanci svijetlo bijele boje, dredovi do dupeta...' ne svia mi se to.. kod bijelaca
ChehehePOZNAVALAC

jan 2009.

Dreadovi nisu frizura oni su state of mind.....
Yami_RazielAMBASADOR

feb 2009.

evo jucer bio kod frenda.. napravili smo 10 dreadlocksa :D u 4 sata.. dreadovi su bomba.. tanki su dosta i vjerovatno cu ih imat oko 60-ak :D tak da kroz 2-3 tjedna se to bude ljepo popunilo :D zakon su :D p.s. tko god se odlucio na dreadove.. yea.. its gonna hurt :D allot :D
FrulaENTUZIJASTA

feb 2009.

o pravljenju dredowa razmisljam vec 2 godine :D ali nikad nisam skupio m-uda da udredam (prelijepu ali zaista prelijepu xD) kosu. iako sam imao jedan dred onak pozadi, rucno napravljen, dakle bez heklanja i icega, nekom cudnom metodom ali sam ga raspetljo jos davno... curke su se bunile :D No danas sam odlucio pustit kosu da radi sama sta oce aka pustit prirodne dredowe. Dakle 19.2.2009. DAN D :)
ChehehePOZNAVALAC

feb 2009.

Frula svaka cast..... imam jedno malo pitanje Kakva ti je kosa inace (jeli kovrcava , koliko ,jeli gusta imas li jacu ili tanju kosu) ? Natty Dread zna biti jako ruzan i puno bolje je ako mozes malo poradit na dreadovima.
FrulaENTUZIJASTA

feb 2009.

inace kosa mi je ravna potpuno i dost gusta ali tanka i svilenkasta. inace se jako dobro mrsi sama od sebe.. jednostavno mi se neda cesljat kolko se to umrsi :/
ChehehePOZNAVALAC

feb 2009.

eee pa imao sam takvu kosu i fakat bi se sama zamrsila bez problema ali kada se pusti da se sama mrsi napravi 1 ne pretjerano lijep dread a mislim da bolje izgleda puno tankih dreadova....
Yami_RazielAMBASADOR

feb 2009.

ja cu slikat kad cijelu glavu napravim :D ali zasad su preeewicked :D
petarPanISTRAŽIVAČ

feb 2009.

Neznam meni se od svih vrsta dreadova ovakva frizura najvise svidja: http://www.magicstyle.ch/style/?moduleid=Hair&to=anzeigen&id=92
FrulaENTUZIJASTA

feb 2009.

jao :( neda mi cura da budem rascupan XD kaze ne smijem pustit da mi se samo petlja inace ce me osisat dok budem spavo :D moram otic na dredanje izgleda :) al tesko je cesljaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat.. cvrsto se upetlja sve. :/
Yami_RazielAMBASADOR

feb 2009.

sad ih je 17!!! jos vise od srijede! :D a dotad zaheklavat ove :D ali bomba su dreadovi.. cak mi i stara kaze da su jebeni a full je protiv toga :D xD
rasta-mareISTRAŽIVAČ

feb 2009.

Posto ste dobro informisani o samom pravljenju dredova,samo bih nesto dodao....imao sam celu glavu u dredovima pre par godina,sada imam samo tri i dosta mi je totalno je cool....samo treba voditi racuna da ih redovno popravljate bas da ne bi doslo do mrsenja i spajanja dva,tri u jedan....meni je to ruzno....znaci na svakih 15 dana treba popravljati od korena kose,cim se dred opusti znaci da je vreme za popravku....posto sam ja radio prirodno,tako treba i popraviti......uzmi jedan dred za kraj i sa dva prsta pritisni kraj dreda i pocni da ga rolas i vuces ka glavi...dobro je ako imas neki jak gel ili nesto tako da naneses na povrsinu izmedju kraja dreda i korena kose...natrljaj malo i rolaj dok se nenapravi dred do 1cm do glave,sve preko 1cm bez dreda izgleda jako ruzno i dred se omlitavi i pocne padati.......
Yami_RazielAMBASADOR

feb 2009.

ili... ti jednostavno naprave cvor na pocetku glave da ti kosa prirodno raste u dread :D sve sto moras radit je heklat ovu extra kosu sta naraste u dread.... puno je prirodnije :) bez ikakvih gelova i slicno... :D

feb 2009.

mrsko mi citat, pa ne znam da li vas je tko vec pitao slijedece: kako vam ide s pranjem kose xD
Yami_RazielAMBASADOR

feb 2009.

sve isto samo sto proces susenja traje i traje i traje i traje.... i traje i traje i traje :D
Kurblaj KanAMBASADOR

feb 2009.

A uj ja neam dredove imam dugu kosu i suaenje mi traje bar 5 sati da se isuai do kraja poato ne koristim fen ni niata tako

feb 2009.

joj saman mogu mislit kako ti je zdrava kosa... daj koji pelcer

jun 2009.

Mene bi zanimalo jel ima ovdje netko tko zna radit dreadove ili barem zna nekog drugog koji to mo~e. Ja ve 5 mjeseci muku mu im tra~ei osobu koja zna napravit kvalitetne dreade. Molim vas odgovorite jer ~ivim za to da si napravim lockse , a sa novcima stojim dobro i spreman sam bilo kolko odvojit za odli ne dreadlockse.
euforijaAMBASADOR

jun 2009.

mogu napravit... u blizini zegea.. za par dimova 8) ekipa je dosad bila ful zadovoljna s mojim poslom..
vandalxENTUZIJASTA

avg 2009.

kakva treba bit kosa za to?jer meni je inace jako gusta i oatra,i kad je pustim malo du~e uvija se sama
Yami_RazielAMBASADOR

avg 2009.

moji gotovi odprije mjesec dva..... prejebeni su :D
euforijaAMBASADOR

sep 2009.

moze se iz bilo kakve kose... sam da je duga najmanje 10-15cm
Bob _MarleyENTUZIJASTA

apr 2012.

Ja imam 11 komada iza (friend mi radio heklom),a kosa mi je prirodno frckava onak malo s loknicama pri vrhu i valovita,i sada se jendo mjesec dana uopce necesljam vidit cu kak ce ispast iako se nadam da ce biti super (a i vec sa lagano se same rade sekcije).. stvarno volim lockse bez da furam neki stil jer mi je to tako dobro :D
HighBadgerPOZNAVALAC

apr 2012.

Heee, ova tema postojiiii.... :D Evo, za one koji nisu znali, i vasa draga badzerica ima dredove... ne znam koliko komada, tako oko 25, ja mislim... I sama sam sebi radila dredove, sama sam i naucila kako se radi... Nisam citala celu temu, ali vidim da ima brda predrasuda... Evo par stvari iz licnog iskustva: 1. ne kapiram vas koji ste na foru da belci "ne zasluzuju" ili kako vec, ne bi trebalo da imaju dredove jer su beli! Po meni, nebuloza! Jesu dredove nastali u Africi, KAO I PRVI COVEK NA SVETU! tako da smo mi svi "crni" iznutra! 2. mnogo su laksi za odrzavanje nego "normalna" kosa... xD bar meni... Ja sam imala dugu, ravnu kosu, tankuuuu.. i morala sam svaki dan da je perem i da kratim krajeve... i cesljanje i picke materine! A sad, mogu i jednom mesecno da ih perem i heklam se na svakih 3 meseca, kad poraste kosa,a meni bas sporo raste... 3. SVAKO MOZE DA IMA DREDOVE! samo da nije mnogo kratka kosa... ovako, bilo koj tip kose, ravna, kovrdzava, sta ti ja znam, moze od svake, bar do sad sto sam ja radila ljudima, od svake kose mi je uspelo da odradim... 4. Nemojte shtekati vutru u dredove! Murija nas bas i ne voli i cim vide dredove odmah povezu sa vutrom i tu ide pretreeeees dred-po-dred! 5. Ko ima dredove, ne mora da znaci da ima i vaske! 6. Peru se kao i bilo koja druga kosa. Za susenje moze da bude malo problema, ali nije ni to nesto strasno... 7. kada se prave, dredovi se ne paleee! (kako vecina ljudi mislis, ne znam zasto...) 8. Dredovi se ceeesto skoro uvek povezuju sa vutrom.. mada zvuci kao predrasuda, ali je u 99% tacno :icon_lol: Ja nisam upoznala ni jednu osobu koja ima dredove a da ne vari! Moze stvarno da bude nezgodno... Koliko puta me tako startuju ljudi "eee je l' imas neku vutru? Imas rizle? imas ovo, imas neku shemu, bla blaaa...pa kako nemas?! pa imas dredove?!" Eto... ja mislim da sam vam dovoljno rekla (: Dosta od mene :banana_dred:
BagaSoundISTRAŽIVAČ

apr 2012.

Imam ja najbolji tip kose za dredove,i imam dredove duzine 30-35cm,al ne bih da postavljam svoju sliku ovde..:D

jul 2012.

Planiram vec duze vreme da uradim dredove, da li se isplati raditi po salonima posto su cene oko 6-10 evra za dread, tj da li ce ispasti bolji, kvalitetniji nego home made dread?
HighBadgerPOZNAVALAC

jul 2012.

Pfff, kakvi saloniii si luuuud?! :icon_lol: Ja licno, nikad nisam uzela neki kesh za dredove iako radim i po 2-3 dana, sve ukupno i po 17 sati! Jednostavno za to se ne trazi kesh... Koja buxna... to je vec druga stvar (: I dobijes i dredove i pravi session sprdnja! Tako da ti ja predlazem tu varijantu (: Valjda imas tu nekog ko zna da radi u kraju, gradu, tu odakle si... Saloni su bacanje para, jos vece cimanje, i nikakva bleja i ne mozes da rivas u salonu :icon_lol: A sto se tice kvaliteta, to zavisi od osobe koja ti radi, ne od nekih drugih faktora...

jul 2019.

Zdravo ja trenutno imam 2cm kosu jel moguce nadograditi dredove na kosu od 3cm fazon posto bas nemam strpljenja za cekanje tako to po nekoliko meseci

jul 2019.

moze, samo ne znam bas da li na 2cm ali sa 10, 11 sigurno, samo je dosta skupo, jedan moj poznanik je svojevremeno platio 500 demona, sto je u ono vreme bilo malo bogatsvo, ali roditelji bili gastozi tako da njemu nije bilo mnogo

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se