LEGACY
Rutinsko pretresanje u vozu
44 odgovora2,675 pregleda
ArtifeX
ENTUZIJASTA242 REP11%
→ Poznavalac
ArtifeXENTUZIJASTA
avg 2008.
avg 2008.#1
Na neki na
in bio sam ~rtva rutinskog pretresanja u vozu, pa sam hteo da pitam koja su moja prava i ata da radim u takvim situacijama, kako da zaatitim sebe od njih. Naravno niata mi nisu naali samo su me malo cimali, izmeu ostalog rekli su da e da me vode u stanicu u Suboticu, (a ne znam ni sam zaato nisu imali razloga za to), poato im je to poslednja destinacija na relacije Beograd - Subotica, a problem je bio u tome ato ja uopate nisam iaao u Suboticu. Naravno posle malo prepucavanja pustili su me. E sada ono ato me interesuje je ata ja treba da radim kada oni prema meni naprave neki tvz. prekraaj, ata treba da radim, samo da im tre~im brojeve zna
ik i imene
(to bi morali da mi daju i da li je to dovoljno) ili je potrebono joa neato, da bi mogao posle da se ~alim na nerezumno i bahato postupanje prema civilima. Tj, na koji na
imn ja njih mogu da tu~im i kome i koji podaci su mi njihovi podaci potrebin, poato mi je ovo prvo pretresanje u ~ivotu.
balcan_smoke
LEGENDA5.303 REP3%
→ Zmaj
ArtifeX
ENTUZIJASTA242 REP11%
→ Poznavalac
ArtifeXENTUZIJASTA
avg 2008.
avg 2008.#3
nicim samo me je legitimisao i pitao da li sam odgovarao krivicno ili prekrsajno i pozvao da podjem sa njim u prazan kupe, ali to nije toliko ni bitno, interesuje me ono sto sem gore neveo
balcan_smoke
LEGENDA5.303 REP3%
→ Zmaj
balcan_smokeLEGENDA
avg 2008.
avg 2008.#4
kako nije bitno
oni se uvjek pozivaju na odreenu sumlju
nikoga ne diraju iz baa
ista mira
Laidback
POZNAVALAC1.404 REP89%
→ Ambasador
14 REP28%
→ Istraživač
avg 2008.
avg 2008.#6
Mene su ve 3 puta pretresli iz dosade... Jednom su mi
ak i mobitel rastavili, a samo sam sjedila u petak nave
er sa prijateljima u parku i pila bambus.
Laidback
POZNAVALAC1.404 REP89%
→ Ambasador
balcan_smoke
LEGENDA5.303 REP3%
→ Zmaj
balcan_smokeLEGENDA
avg 2008.
avg 2008.#8
grijeaite
ili stil obla
enja ili ponaaanje
ili ste dobra riba pa ne znaju kako da vam priu
a kako ih tu~iti i koja su ti prava imaa na mupovom site-u
Bugi
POZNAVALAC1.232 REP70%
→ Ambasador
BugiPOZNAVALAC
avg 2008.
avg 2008.#9
takoder i pishe sto se sve podrazumijeva pod "sumnja" i uvijek se moze nesto pronaci..tako da sumnjam da ces daleko..
Laidback
POZNAVALAC1.404 REP89%
→ Ambasador
LaidbackPOZNAVALAC
avg 2008.
avg 2008.#10
Ne mora bit ni jedno ni drugo. Oni imaju svoju dnevnu kvotu koju moraju ispuniti, a ako im se jos malo i tlaci ljude (sto je u 80% slucajeva) eto ti pretresa. To sta ce oni navesti kao razlog sumnje je druga stvar
balcan_smoke
LEGENDA5.303 REP3%
→ Zmaj
balcan_smokeLEGENDA
avg 2008.
avg 2008.#11
ajde da je tako,svi znamo da imaju kvotu
da li te neko iz dosade htio voditi u stanicu 100km dalje?
Laidback
POZNAVALAC1.404 REP89%
→ Ambasador
Zabljak 1992
POZNAVALAC1.056 REP51%
→ Ambasador
Zabljak 1992POZNAVALAC
avg 2008.
avg 2008.#13
prijatelju nisi mu bio simpatican sto kaze balkan ili mu ne odgovara kako se oblacis ili su ti oci crvene ili bilo koja glupost...
balcan_smoke
LEGENDA5.303 REP3%
→ Zmaj
balcan_smokeLEGENDA
avg 2008.
avg 2008.#14
ondak je u redu
u pravu ste nema ata
mene ni zaustavili nisu nikada pa ne znam niata
doors_of_perception
AMBASADOR2.457 REP27%
→ Legenda
doors_of_perceptionAMBASADOR
avg 2008.
avg 2008.#15
Ako si bio sam, a njih
opor, tvoja rije
protiv njih nekoliko... i eto feate... skratili si ljudi dosadu na tebi..niti prvi, niti zadnji:vb_kez: Iskustvo viae u ~ivotu, da o
eli
ia:evilmask: Al nemoj zamrzit te ljude...dobri su oni u duai...samo to joa ne znaju:costumed-smiley-027
DinkoCentar
ISTRAŽIVAČ119 REP46%
→ Entuzijasta
DinkoCentarISTRAŽIVAČ
avg 2008.
avg 2008.#16
nisi mu se svidio.
Ja sam prije imao dugu kosu, nosio ailtericu, majice na kapulja
u, skejterice i sli
no. U to vrijeme
esto su me civilci zaustavili pitali osobnu, pretresali i to. ak i kad smo pili u parkiu nas oko 7, mene su jedinog detaljno pregledali(
arape, kapu, d~epove ispraznit...), a ostale(kratka kosa, aminka odjea) su samo povrainski prepipali.
I moram priznat otkako sam se oaiaao i ajmo re normalno se obla
im nisu me pretresli nitijednom.
Ne vjerujem da je to slu
ajnost...
Ledo
ENTUZIJASTA572 REP93%
→ Poznavalac
LedoENTUZIJASTA
avg 2008.
avg 2008.#17
S gospodom u "plavom" treba samo fino, ako trazi osobnu daj nepitaj zasto bas mene i slicno...
Nikakve brojeve znacki i slicne stvari netreba pitat, jer ce te onda pretrest ko talijani rumunje:)
Kod mene nikad nije bilo problema, pitaju osobnu ja dam i prijatelji ko sto smo i bili... Pretresali me nikad nisu.
doors_of_perception
AMBASADOR2.457 REP27%
→ Legenda
doors_of_perceptionAMBASADOR
avg 2008.
avg 2008.#18
Kineski osmjeh i ples u rukavicama:hippy: Kad se neato mora, osobne osjeaje valja po strani i igrat diplomatiku... pametno ka~e Ledo:icon_exclaim:
bahatee
ENTUZIJASTA216 REP4%
→ Poznavalac
LucidDream
AMBASADOR3.067 REP45%
→ Legenda
LucidDreamAMBASADOR
avg 2008.
avg 2008.#20
Samo zbog sumnjivog izgleda,nista vise...
Za neke je i tipican izgled osobe sumnjiv...jbg...
Samo opusteno...Panika i svadja ne pomazu...
Lu
GreenMan
AMBASADOR4.602 REP89%
→ Legenda
GreenManAMBASADOR
avg 2008.
avg 2008.#21
Ako nemaju sta da ti nadju onda mozes da jebes ti njih ali ako nisi cist...e onda cuti i nadaj se najboljem...broj znacke i ime svakako trteba traziti ako prekorace ovlascenja...znam da su oni u blagoj prednosti ali ako si dovoljno "pismen" mozes im izaci "na crtu".Ponavljam,sve u slucaju da si cist.Recimo ako zele da te lise slobode moraju jasno da ti kazu razloge lisavanja slobode,da ti daju resenje o lisenju slobode,da ti dozvole da obavestis porodicu i da trazis branioca.Ukoliko su u civilu obavezno se moraju legitimisati,a ukoliko su u uniformi moraju to da urade na tvoj zahtev.Itd...citajte malo,informisite se...najcesce ljudi najebu bez potrebe samo zato sto ne poznaju zakone i ne znaju svoja prava.
HazeSeeker
ZMAJ21.171 REP
HazeSeekerZMAJ
okt 2008.
okt 2008.#22
i meni su se sranja dogadala jako cesto ....ali nikad bez povoda . tj. prvi put je bilo preocito i jednostavno se dogodilo da sam opalio mrtav pijan sa flokom u ruci cca 0,1 g opojne droge tipa....
Ugl. nakon toga samo sranja , svaki start je drama , zaustave me zbog zmigavca na autu i njihove rjeci su "PA DI SI BOTANICAR JEL SE PUSI STA" , ali to je bilo prije par god. zadnjih godina me vise ne maltretiraju tako da je sad raj na zemlji ... zadnji put su me plavci depali na putu za kopacki rit ...razlog svi prisutni u autu L1 tj. povezani s weedarkom tako da sam dozivio sok jer je lega u gacama drzo oko 20 g . Pretrazili su cjeli auto , cak su i pod haubu i u auspuh gledali ....
DA ne duzim znaju prcat bez razloga ali inace uvjek imaju OPRAVDANU SUMNJU....
JEBO DROTA , JEBO BRATE KORUMPIRANOG DROTA
betmen , jurki , diablo , pajki , shajki , perkovic , i ostala gamad pusa mi vas volimo !!!
avg 2008.
1 / 23
avg 2008.
okt 2008.