pozdrav svima.
jucer sam skuzio da nekoliko vaza vecega cvjeca na stubistu koje vodi do mog stana ima u sebi koloniju raznorazne gamadi :eek:. u nekim vazama ima onih sitnih bijelih ili svjetlo sivih crvica cjela hrpetina. neznam dal su to gnati dok su "mali" il je to nesto drugo. u svakom slucaju htio bih to eksterminirat da mi se ne desi da mi se pojavi u boxu kad pocnem sa biljcicama.
interesira me koje sredstvo mi preporucate za to pobit sto sigurnije/brze? neku opaku kemiju da ih na moje oci to satre ha ha :mad:
obzirom da se radi o cvjecu nebih se tlacio sa organskim/bioloskim kao sto cu sa biljcicama ako nedaj boze bude potrebno, neg bi da to sto prije rasturim :D.
hvala.
hvala kolega na brzom odgovoru.
reci mi jel to poslje ima neku dugotrajni efekat odnosno jel ostaje u tragovima u substratu pa ce odbit/priklat zivinu ako prismrdi blizu ili bi trebalo kasnije koristit nesto konstantno kao prevenciju?
mozda za prevenciju iskoristit nesto iz organic/safe skupine tipa neem oil, cesnjak i luk, duhan,...?
ovdje se radi o cvjecu koje je vec starije tako da nemoram vodit racuna dal su mlade biljke itd. jednostavno zelim potamanit tu gamad i odrzavat bar kolko tolko cistim od doticnih.
pretposvaljam da kupis nekakav cisti duhan za napravit caj, a ne obicne cigare koje se kupe na kiosku? gdje naci takav duhan? nemam pojma o tim stvarima jer nisam pusac i nikad nisam duvao pa mi je to totalno strano.
poz