E tocno to.
Ja biram da ne gledam na substance kao kemijske ili ne, vec gledam na to da li stvaraju fizicku ovisnost, koliki potencijal imaju za psihicku ovisnost, i da li stete umu i tijelu. Dalje one koje ne stvaraju fiz. ovisnost, stetu tijelu, i imaju slabu ili osrednju psihicku ovisnost smatram sa sam, ili budem sigurno probao jednom u zivotu, te ih po "vrijednosti" razvrstavam na rekreacijske, i na spiritualno prosvijetljujuce.
To da li je kemija ili ne mi je irelevantno, i gadi mi se da ljudi substance poput LSD-a, MDMA i Ketamina trpaju u isti koš sa methom, heroinom i crackom.
Slazem se. Ja bi legalizirao apsulutno sve, i onda uveo ogromnu kampanju INFORMIRANJA o apsulutno svim dobrim i losim stranama svake droge, da te informacije budu dostupne svima svagdje u svako vrijeme. Jer zabranama se nikad nije nista postiglo, postiglo se samo suprotno. Informacije i istina dostupni svima su kljuc. Ljudi trebaju ZNATI, i onda napravit svoj izbor, a ne drzava za njih. Jer izbor temeljen na vlastitim odlukama baziranim na cinjenicama je jedino sto nas razlikuje od zivotinja. To je nase pravo i nasa duznost kao inteligentnih samosvjesnih bica, nitko nebi trbao donositi odluke za druge koji su ih sposobni sami donjet. Ako netko i dalje unatoc svedostupnim informacijama koristi neko stetno smece, to je onda potpuno njihov problem, njihov izbor, i nihova greska. Ipak na kraju, ako zele, imaju si pravo stetiti, jer nitko, NITKO, ni zemaljski niti bozanstveni, ti nema pravo reci sta ces raditi sa svojim tijelom.