VUTRA
ForumZajednicaOfftopicVecna vutra
LEGACY

Vecna vutra

14 odgovora1,713 pregleda
vutrudituENTUZIJASTA

apr 2007.

pri a o spomeniku U junu 2000. godine Mira Markovi, supruga tadaanjeg predsednika Jugoslavije Slobodana Miloaevia, dala je da se na Uau podigne spomenik posveen ~rtvama NATO bombardovanja. Spomenik je nazvan Ve na Vatra, a sagraen je u obliku obeliska na ijem vrhu se nalazi metalna skulptura koja je trebalo da predstavlja vatru. Tu je zaista jedno vreme gorela stalna vatra, ali je to trajalo jedva etiri meseca. Onda je doaao 5. oktobar 2000. i neko iz novih vlasti je ukinuo tu vatru, a slova kojima je bila ispisana poruka na spomeniku nestala su. U meuvremenu je spomenik zaposela neka vesela ekipa, koja ga je ukrasila grafitima. Ima tu i jedna gnevna ilustrovana poruka novim vlastima, koju je potpisao izvesni Balkanski pokret, ali izgleda da je veinu tekstualnog i likovnog sadr~aja koji sada ukraaava spomenik uradila ekipa koju metalna skulptura na vrhu podsea na presovanu marihuanu. Tako je spomenik dobio novo ime - Ve na Vutra. Evo kako je to sve izgledalo u februaru 2003. http://www.harizma.com/lofifoto/beograd/03/vecnavutra/index.php
BloodspillerPOZNAVALAC

apr 2007.

Ma ru~no izgleda ovako iaarano. Pogotovo ovo ve na vutra. Lame

apr 2007.

Meni lici na neki hed, ali sad, koliko meni moze da se veruje?!

apr 2007.

na slici nema nikakvih grafita...

maj 2007.

Meni lici na kapsulu za spasavanje iz Star Treka.
TorpedoISTRAŽIVAČ

maj 2007.

Moze da li i na ata god, ali je sramota tako oskrnaviti spomenik zrtvama Nato agresije!
Kurblaj KanAMBASADOR

maj 2007.

Meni li i na spomenik
RadeAMBASADOR

maj 2007.

Bilo bi dobro da je neki ovakav hedic zalutao u moj kraj.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se