Veza prestanak puaenja - brak je malo bez veze. Mislim, O.K. je prestati puaiti, ali ako je ti smeta iz bilo kojih razloga. Ako se prestaje s puaenjem samo zato ato ti bra
ni drug ima druga
ije stavove, onda je glupo. Ako se ne upoznate pre braka ko je kakav i ata voli, onda e i mnoge druge stvari da idu u braku naopako. E sad, druga je stvar ako ti je jedini cilj u ~ivotu da se odvalia svaki dan od puaenja i da zajebea sve ostalo, onda bolje
ovek da ~ivi sam. Jer,
ak i u druatvu ljudi koji isto tako razmialjaju, pre ili kasnije doe do lomova, do sukoba interesa i sl.
Znam mnoge ljude koji su u braku i koji redovno ili tu i tamo zajedno duvaju. Znam i ljude gde jedan duva (naj
eae muakarac, zapravo isklju
ivo je tako), dok druga strana ne prigovara (ili se bar tako
ini u javnosti). A znam
ak i nekoliko parova koji su po
eli puaiti tek od kad su u braku, negde u svojim kasnim dvadesetim ili tridesetim.
Ali, kod trave je jedna od najboljih stvari da mo~ea prestati na vreme. Majka Ganja ti sama ka~e kad je dosta, kad ti to viae ne prija. Mo~da se nekima od vas
ini da je to nemogue, ali stvarno je tako. Ja sam s aktivnim puaenjem prestao pre 9 godina. Mo~da bi se to desilo i neato ranije, ali me je viae puta zeznulo ono "drugarsko ubeivanje", kao, "ajde, ata ti je, nemoj tu da nam se foliraa". Svako ko vam ka~e da ste ovakvi ili onakvi ako ne ~elite da puaite (privremeno ili za stalno) nije vam dobar drug i nije shvatio suatinu Vu.
Ja sam prestao na na
in za koji nisam verovao da je mogue da se meni dogodi. Naime, nekih godinu i kusur dana pre prestanka sam puaio isklju
ivo ultra jake sative sa izra~enim tripoznim dejstvom. Kruna svega je bila jedna meksi
ka landrace (moja pretpostavka Guerrero) koju sam puaio svakodnevno nekih 6 meseci i imao neverovatne psiho do~ivljaje s njom, ali je uz to ialo i dosta zajebancija u mozgu koje sam trpeo zarad u~itka. I stalno sam mislio da e me upravo te zajebancije naterati da prestanem da puaim. To bi se svakako i dogodilo da su se nastavile, ali vremenom sam ih prevladao. Samo, onda je nestalo i tripoznih efekata. Nekako sam se oseao kao da sam doaao do zida, da posle toga nema viae Vu koja bi mi bila po meri. Mogue da me vodila neka vrsta sujete, ali osetio sam to kao signal da prestanem. Malo sam bio i smoren, u to vreme sam bukvalno ~iveo 24h non-stop na high intensity (mnogi koji su znali mene i moje druatvo u to vreme mislili su da smo hroni
no na EX-u, ali je to bio samo dobro balansiran mix Vu i alkohola). Sigurno je sve to uticalo da prestanem. Jedino ato sam sledee 2-3 godine proveo u teakom alkoholisanju. Ne bih da bacam drvlje i kamenje na alkohol (jer, verovali ili ne, ima alc. i svojih dobrih strana), ali ja sam ~ivi primer koliko je lakae prestati s Vu nego s alkoholom, s kojim se bukvalno borim, pa ajd da ne ka~em svih 20 godina otkako konstantno aikam, ali barem nekih 15.
Od prestanka aktivnog puaenja pa naovamo, dunem nekoliko puta godianje, kad naleti neato stvarno izuzetno ili neato novo, kad je neka fina situacija s druatvom ili kad ~elim da sam kui sluaam muziku. I sad mi nekako viae prijaju indike. `tagaznam, valjda to ide s godinama.
Neki od vas se sigurno pitaju "koj moj se onda ovaj pojavljuje na ovom forumu kad prakti
no i ne puai". E, odgovor mo~ete nai u mom signature-u.