VUTRA
ForumZajednicaOfftopicKoristenje sjemena za hranjenje ribe
LEGACY

Koristenje sjemena za hranjenje ribe

14 odgovora1,350 pregleda

dec 2015.

Ovako zanima me jel istina da se moze koristiti sjeme od konoplje za hranjenje ribe ? , bio sam radio na sezoni i kolega mi prico da je on zasadio to sjeme i da su procvijetale sve kao normalno moglo se pusit i to, sad nemam pojma jel to istina ili nije ma da mislim da laze, ali eto zato sam otvorio ovu temu da se ipak uvijerim jeli to istina ili nije :)

dec 2015.

dok sam imao akvarijum ribe nisam hranio semenom, bilo kakvim. a papagaja jesam hranio semenom konoplje. ako ima riba koje jedu semenje onda sigurno moze, mada nesto ne znam koje ribe jedu semenke, mozda neka recna i proguta. a ovo drugo, pa sta je cudno ako je zasadio i biljke nikle i procvetale. pitanje je smo koje je seme zasadio, jer to koje se koristi kao hrana nejcesce je od industrijeske konoplje. a i jedna i druga se mogu pusiti, samo je razlika u efektu ogromna :)

dec 2015.

Aha, zahvaljujem na odgovoru :)

dec 2015.

mozda ako smrvis ili skuhas mognu sve :D al ja nebi tako skupo sjeme ribama davao radije bi ga sam jeo (odli an protein i puno korisnih masti)
StipeZMAJ

dec 2015.

Hranjenje u akvariju ili hranjenje za ribolov? :D Uzmi u obzir da bi se trebalo prokuhat isto kao psenica i kuruza...da omeksa i da potone....inace sjeme pluta na povrsini ;)
revolutionAMBASADOR

dec 2015.

Koristi se pogotovo u hranjenju aarana. Znamo svi koliko je bogato sjeme konoplje,daleko nutritivno vrijednije od kukuruza,paenice i ostalog sto se koristi za ribolov. Cijena je oko 20ak kuna u prosjeku za kilogram sjemenki. Procedura je da se prvo namo i dan u vodi i onda skuha. Odlicno za hranjenje sarana, jer izgled konopljinog sjemena podsjeca sarana na njegovu prirodnu hranu,a to su mali vodeni pu~ii.Problem je staviti sjeme na udicu ali ima nekih sistema ali nebih o tom vamo..prvenstveno jako dobra prihrana..samo pripaziti da se ne hrani bas u velikim kolicinama na sam dan ribolova jer saran se toliko uhvati konoplje da ostale mamce nece ni pogledat,zato prije ribolova slobodno hranite konopljom.
L0oDZMAJ

dec 2015.

:D aj da obrazlozim.... semenke mozes kupit od konoplje i one se koriste za prihranu ribe,a ne kao mamac... imam mlevenu konoplju,a imam i konpolju u semenkama... mlevena se koristi za belu ribu,ja je uglavnom ubacim kao dodatak u prihrani i uglavnom je koristim za deveriku... a sto se tice semenki,njih koristim kad pravim bojle,isto je izmrvim,pa onda ubacim u smesu... to je za sarana,a moze se i prokuvati pa spremiti sa peletama onako celo seme... ili sa kukuruzom itd... :) peace edit: razlog je miris samo,privlaci ribu...
Yo GrouJPOZNAVALAC

apr 2016.

Pozdrav drugari naisao na ovu temu pa vidim niste upuceni a ja puno znam o ribolovu, ak i na takmi enja idem... Konoplja onu koju je drugar spominjao je industrijska, kila semenki je 3e ako se zasadi mo~e i da nikne... Ja sam se zabavljao pa sam sadio industrijalku i nema thca tako da nevredi.... Lood ja isto pecam i sarandzija sam i feederas :D mislim da je dosta reci ugo pod nash siren ultegre prologic fastwater limited edition

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se