VUTRA
ForumZajednicaOfftopicDa li smo sami?
LEGACY

Da li smo sami?

77 odgovora4,377 pregleda
ReggaesaurusENTUZIJASTA

avg 2006.

Da li smo sami, sami na planeti Zemlji? Da li smo slepi pored svih nasih cula? Vanzemaljci, zasto ih ne primecujemo? Zato sto nisu pored, ispred nas? Malo verovatno. Koliko puta ste bili u prilici da trazite neku stvar i da cak gledate u tu stvar a da je ne vidite. Ljudi primaju 70% informacija culom vida a ono nas toliko cesto vara; zasto neko ne bi to iskoristio? Celo nase saznanje o svetu se bazira na materiji i energiji i to su dve povezane dopunjujce kategorije. Zasto je mehuric sapunice okrugao, zasto je kap vode na ugrejanom sporetu okrugla? Iz prostog razloga za to sto je to najefikasnija energetska konfiguracija. Sta sam hteo da kazem sa ovim. Ako vec u prirodi postoji najsavrsenija energetska konfiguracija zasto neko ne bi znao da je iskoristi. Tako najefikasnija energetska konfiguracija u kontaktu sa nama smo mi sami. Pridodajuci tome nasu extremno losu opazajnu moc, ne samo nas kao pojedinca nego celog covecanstva, ovo mi trenutno izgleda kao prilicno logicno razmisljanje Ne kazem da postoji neka zavera tipa X-files koja sve to skriva od nas vec da je to normalna pojava u univerzumu samo sto mi imamo problem to da vidimo. Oni dolaze i odlaze ostaju, disu vazduh oni smo MI. Mi smo toliko priZemljena bica u ranoj fazi razvoja (hteo sam da kazem evolucije ali nisam da verujem u tu teoriju) da su neke stvari jednostavno izvan opsega naseg poimanja. Svestan sam da je ovo samo razmisljanje (vrlo moguce i pogresno) i da je ovo porilcno gruba formulacija onoga sto mi trenutno prolazi kroz glavu. Vecina stvari u pocetku izglada grubo, mislim, pogledajmo samo ramisljanje antickih atomista; izgledaju poprilicno smesno ali u njima ima neke osnove o danasnjem znanju o atomima. Da li smo sami u iniverzumu? Definitivno NE. Nas je problem sto trazimo i shvatamo zivot zasnovam na nasem poimanju zivog sveta. A sem toga sta mi znamo o svemuru, pre neki dan smo zakljucili da u nasem sistemu nema 9 planeta nego 12 I da ako se neko uopste pita, povuko sam neki dim
BeyondLEGENDA

avg 2006.

Stvarnost je svijest u hologramu ispunjenom energijom! :wink: (subatomske cestice su pulsirajuce energije, znaci da je materija isto oblik energije, uostalom E=mc2. Sve oko nas je oblik energije) Snovi nisu nista manje stvarni od stvarnosti, razlika je samo u tome sto su snovi izvan holograma ispunjenog energijom, samo jedna drugacija percepcija. :joint2:
InqAMBASADOR

avg 2006.

Nismo sami u svemiru... Sansa da postoji zivot samo u nasoj galaksiji je veoma velika, po nekim izracunjavanjima 10.000 % A koliko ima galaksija ? Mada u zaveru USA vlade ili bilo koje druge NE VERUJEM... Uglavnom se za otmice uvek ispostavi da nisu krivi vanzemaljci vec LSD, DMT, Tatule ili prirodno ludilo :D

avg 2006.

Kupi teleskop batice pa ces videti trip.
ReggaesaurusENTUZIJASTA

avg 2006.

Kakve otmice, da se oni spustaju na nas nivo, seckaju nekog i tamo neka razna nazovi istrazivanja mislim da to nije realno...
InqAMBASADOR

avg 2006.

Kakve otmice, da se oni spustaju na nas nivo, seckaju nekog i tamo neka razna nazovi istrazivanja mislim da to nije realno... Pa to sam i napisao... I ja sam tog misljenja... Ali ako pogledas iz drugog ugla.... Sta mi radimo "nizim" vrstama od nas: jedemo, ubijamo, koljemo, istrebljujemo, SECIRAMO, ISPITUJEMO IH... Sta bi drugo radeli vanzemaljci ako su mnogo napredniji od nas... Mada su to mozda neka bica iz neke dimenzije :ubitza: koja su non-stop razvaljnena nekom njihovom biljkom i boli ih uvo za nas...
sinsemila_smajlPOZNAVALAC

avg 2006.

http://borja.org/cooper.html/ :lol:
BeyondLEGENDA

avg 2006.

Vrlo zanimljivi tekstovi na stranici! ________ Misteriozno sakacenje zivotinja: http://rapidshare.de/files/30443758/sakacenje_zivotinja.zip.html Izvanzemanjski usadci u ljudima: http://rapidshare.de/files/30445370/izvanzemaljski_usadci.zip.html
sinsemila_smajlPOZNAVALAC

avg 2006.

J E S M O :(

avg 2014.

Ovo bi bila najstarija tema otvorena u forumu "sve i svasta" na danasnji dan prije 8 godina. Uhvatila me inspiracija da preturam po prasnjavim temama otvorenim na danasnji dan od samog pocetka foruma i tako naletim na ovu o vanzemljakima. Ako pamcenje nije iznevjerilo, a u zadnje vrijeme se nicega ne sjecam :) cini mi se da slicnih tema ima sijaset i sa slicnim brojem odgovora, pa kontam da bi ova bila idealna da se ti odgovori prebace u nju. Da se vratim na temu. Nismo sami, dijelimo je sa hiljadama drugih vrsta, a slijep je onaj koji mora da gleda a ne zeli da vidi.
Bruce BannerENTUZIJASTA

avg 2014.

Vanzemaljci ne postoje (bar ne u nasem modalitetu i dimenziji). Covek je vrhunac Bozijeg stvaranja i nema govora o drugim bicima, "vanzemaljci" i oni koji se tako predstavljaju su pali andjeli tj. demoni.
Z&NZMAJ

avg 2014.

https://www.youtube.com/watch?v=1SzR3b78648
John KramerISTRAŽIVAČ

avg 2014.

Normalno da nismo sami,postoje mnogi oblici zivota u ostalim dimenzijama sferama...Anunnaki-ji,egipatske piramide heh Crne vrane Geringa :D Nzm kako neko moze da veruje da smo mi sami i ultimativna bozija kreacija

avg 2014.

Nesto se ne sjecam da sam poslao inkvizitora u ovu temu :)
Bruce BannerENTUZIJASTA

avg 2014.

Nema inkvizitora, kako je krenulo moze samo da ih bude mnostvo, a jedan vestac :vb_kez: Inace ova tema mi je specijalnost i ako zelite mozemo konstruktivno raspravljati...
Bruce BannerENTUZIJASTA

avg 2014.

.

avg 2014.

kad ti jje vec ova tematika specijalnost, da ti nama das dokaz da ne postoje, pa da zakljucam temu
Bruce BannerENTUZIJASTA

avg 2014.

.

avg 2014.

necu je zakljucavati posto nisam dobio dokaz ni da ne postoje, ni jedan. ili kazi nesto pametno il manje spama u temi
Bruce BannerENTUZIJASTA

avg 2014.

Zavisi sta podrazumevas pod pametnim, mozda samo ono sto se tebi svidja? Ovo stvarno mirise na inkviziciju, znaci problem je ako se neko ne slaze sa misljenjem vecine?

avg 2014.

ajd ti lepo tretiraj da je zakljucana i ne svracaj u nju ako nemas sta da kazes konkretno, ne mora biti pametno da se ne raspravljamo o tome sta ja podrazumevam pod pametnim, ali tebi nije pametno da nastavis spamati jel sledeci moj odgovor ce biti opomena za spam a to nosi 30 bodova i 12 sati suspenzije, za pocetak koliko vidim problem je sto trazis dokaz da postoje a nemas dokaz da ne postoje, a uz to tvrdis da ti je tema specijalnost
StipeZMAJ

avg 2014.

onda ti nama daj dokaz da je covijek vrhunac bozjeg stvaranja, ili dokaz za boga ili dokaz sa pale andjele ili dokaz za demone :) ...ne kuzim. vanzemaljci ne postoje ali zato demoni postoje :signs053:
Bruce BannerENTUZIJASTA

avg 2014.

Ahahahah za ne verovati, pisao sam pola sata i vise, i automatski kliknem google search na ovoj strani i ode sve aaaaaaaaaaaaaaaaa... ne daju demoni pa to ti je :lol: Mozda i ne treba nista da pricam... ostaje vam samo da mi verujete ili ne. aj bar nesto, pogledajte ovo, iako nije 100% sve tacno objasnio i nije za sve u pravu, vecinu sto je rekao jeste tako http://ancientaliensdebunked.com/ Na brzinu sam naso nesto, sto sam mislio da upotrebim u postu, ali svejedno tema je tolko kompleksna da je za knjigu a ne za jedan post http://www.svetosavlje.org/bibliotekA/Apologetika/LjudiIDemoniRodionPetrogradski/Lat_LjudiIDemoniRodionPetrogradski33.htm klikajte na "sledeca" u dnu strane ima jos... ali ima i jedno pisanje na tom sajtu gde je objasnjena istorijska veza i transformacija demona shodno vremenu, al ne mogu nadjem sad.. edit: ima na kraju kad klikas "sledeca"... ali to je samo okosnica, ali i osnova mog misljenja i pisanja, to sto sam licno uvideo toga ima dosta i napisacu ponovo jer ima dosta toga sto treba reci Napisem ponovo sve, al tek kad mi sazri ganja pa cu onda lepo napisem roman, a mozda u medjuvremenu dodjem i do novih saznanja i sazrevanja...

avg 2014.

Nevjerovatno da jos postoje misljenja da smo sami.....meni to zvuci sebino u najmanju ruku.
FukmondoAMBASADOR

avg 2014.

e da mi je sad eno 10 ahahaha gliva,nismo sami i kad smi :leafblunt:
John KramerISTRAŽIVAČ

avg 2014.

Ja ne mogu da shvatim ssta ti hoces da kazes stvarno...Prvo pises kako ne postoje ''vanzemaljci''ali zato postoje demoni i pali andjeli pa delis ovaj snimak kao provala ancient aliensa a emisija je cista glupost svako ko ima gram mozga bi to shvatio a prava verzija sa historija je jos gora.Na ovom linku drugom i oni sami pisu o NLO-ima kako su oni agresivni itd.. ne razumem u sta verujes da NLO-ima upravljaju demoni i da oniruse avione ??? Zaista te ne razumem,meni su ovo ciste gluposti pitaj boga dal su te njihove price kontakata sa vanzemaljcima istinite a i sve su nekako izokrenute kako bi imale religiozni znacaj,stvarno smesno ako mene pitas.
He-ManLEGENDA

avg 2014.

Gluposti izbrisane, ... nastavite dalje s temom. ;) Bruce Banner od danas imaa zabranu postanja bilo kakvih vjerskih postova, i zabranu spominjanja anela, demona, boga, isusa i ostale ekipe. 3472.IPB

avg 2014.

:spliff: ja mislim da nismo sami :D tj,ne bih ~elio da smo sami... Pogledajte samo ovu prelijepu malu zelenu,npr... garant je gand~a kod nje na planetu dozvoljena. Al' eto ... sletila na Zr e pa ju uhapsiae jer je imala 2 grama svoje trave. Hmmmm,dobar rad ima ovaj Tutankhamon,ato jes' jes' :)
Bruce BannerENTUZIJASTA

avg 2014.

Ne boj se, necu vise nista ni pisati na ovom forumu.
John KramerISTRAŽIVAČ

avg 2014.

Nema leka ovoj temi izgleda da je previse kompleksna :D Jedino zakljucavanje ...
Bruce BannerENTUZIJASTA

avg 2014.

Cestitam "braco" inkvizitori, spalili ste vesca! Pozdrav
He-ManLEGENDA

avg 2014.

That's the spirit! :thumb: 3473.IPB OT: Naravno da nismo. http://www.space.com/26888-sea-plankton-space-station-russian-claim.html
Bruce BannerENTUZIJASTA

avg 2014.

Ajde smanji dozivljaj i obrisi mi profil
He-ManLEGENDA

avg 2014.

Nema brisanja profila na ovom forumu, ato je napisano je napisano. Kud bi doali da briaemo sve profile i postove osoba koje zatra~e brisanje, forum bi izgledao kao ementaler. isto informacije radi; da ne bi pomislio da je ovo bio neki direktan napad na tebe, ja briaem i zabranjujem bilo ija vjerska brljezganja. A pod to podrazumijevam neke specifi ne tvrdnje i iznoaenje razno raznih " injenica" iz biblije/kurana/etc. pod istinu, i sli no. Jer takve izjave osim ato nemaju nikakvo uporiate u znanosti a u veini slu ajeva nemaju nikakve veze ni sa logikom. Po forumu ne provodim znanstvenu "inkviziciju" jedino iz razloga ato nemam dovoljno vremena, ali ovakvu zdravorazumsko-logi ku obavim tu i tamo. =) Sasvim je u redu dok god se rasprava zadr~ava na duhovnom/spiritualnom aspektu i vjeri openito, ali kada krenu prepucavanja onda viae nisi siguran tko trolla a tko ne. Tako da je te stvari najbolje sasjei u startu. Pozdrav
Bruce BannerENTUZIJASTA

avg 2014.

Baljezgas ti samo nisi svetan toga. A sad pozdrav

avg 2014.

Vjerovanje pretpostavlja istinu, jer u laz, ako se prepozna, niko pametan nece vjerovati. Teologija je nauka, kao i bilo koja druga i bitno je naglasiti da, osim izucavanja Boga izucava i prirodne nauke. Vjerujem da si procitao i Bibliju i Kuran, pa tvrdis da su to brljezganja, lazi i da nemaju nikakve veze sa logikom. Iz licne perspektive mogu tvrditi da su najlogicnije knjige koje su ikada napisane. Ima pasusa koji nisu bas najjasniji, ali ko moze za sebe tvrditi da mu je logika toliko razvijena pa da mu sve sto procita bude potupuno jasno i nedvosmisleno. Problem je u tom smislu ili dvosmislu, a najcesci uzrok dvosmislenosti je subjektivan pristup i prijasnje ucenje. Nije domacinski braniti covjeku da pise o licnim uvjerenjima i uz to nakaciti provokativnu slicicu poput ove Svako ima vlastita ubjedjenja koja su mu nametana tokom zivota. Meni je najnormalnija stvar vjerovati da postoje mnogo naprednije civilizacije od ove nama poznate, a koje su skrivene negdje u svemiru. Vjerovati da je covjek vrhunac Bozije kreacije podrazumijeva ogranicavanje bilo kakvih mogucnosti daljnjeg razvoja ljudske civilizacije, a to se ne moze prihvatiti jer smo svjedoci napretka u svim naucnim disciplinama. Diskutovanje je jedno a ubjedjivanje je sasvim drugo, kao i zabranjivanje slobode izrazavanja. Covjek je izrazio svoje ubjedjenje i zaista nema potrebe za lincovanjem i sankcionisanjem. Covjek je isuvise mali da bi spoznao velicinu svemira, jos je manji da bi spoznao Boga, ali je covjekov slobodan duh dovoljno velik da to sve nasluti i prepozna. Duh koji cuci zarobljen u tijelu podredjen je samo onom sto to tijelo vidi i iskusi.
Z&NZMAJ

avg 2014.

Po drugi puta off pobrisan, za nepromialjene i grube postove opomene podijeljene, a sad bi trebalo nastaviti sa raspravom ili ju zaklju iti. U vanzemaljce ne vjerujem, jer ne moram vjerovati. Znam da postoje, jer je dokazano. E sad, neki slini nama se mo~da kriju, mo~da nisu niti doali do nas, kao ni mi do njih, a mo~da i nema niata slino nama u ovom svemiru. Iskreno, nadam se da nema...
Ena&ModelsyAMBASADOR

avg 2014.

E sad ako je vutra dobra i prava mozda nekad i negde i vidim te vanzemaljce..:-) a kad prestane delovati onda ih nesto i nevidjam,mozda onda i idemo razlicitim putem..:-) evo upravo Jack Herer poceo da me radi pa verujem da cu ih opet sad videti..:-)
PustinjakENTUZIJASTA

nov 2014.

.........................zlo govece doveka june................................. Pogledajmo npr. David Icka njegovo predvidjanje dogadjaja su nevjerovatni s imenom prezimenom,kad-tko-zasto medjutim kad pocne spominjati gmazove i druge vanzemaljce,tajna drustva itd. vecini to bude previse jer njihov um je van te paradigme i oni to ne mogu prihvatiti drugi recimo oni koji gledaju malo van kutije su u potrazi za necim pa ih takve stvari privlace,ali stvarnost je da je to vjerovanje nekome,necemu,a ne znanje sve dok ne postane osobno iskustvo sto se tice znanosti ona ne postoji vec dugi niz godina,to je sad vojna industrija,korporativizam koji odgaja "znanstvenike" znaje je moc zato se skriva od svjetine. Ne moraju vanzemaljci biti s druge planete uzmimo npr. vedsku astonomiju koja je prilicno komplicirana npr. Surya Siddhanta brzina svjetlosti =2202 yoyans u pola nimesha 1 yojans priblizno 14.5km 1 nimesha 16/75 sekunde 2202 yoyans x 14.5km x 75/8 nimesha = 299742.1875km/s koja je pisana 5000-40 000 godina prije suvremenog covjeka kretena,hrpa takvih tocnih podataka te podataka koji su izvan dosega danasnja ""znanosti"" spisima daje kredibilitet pa recimo da je to apauruseja odnosno ono cemu covjek nije tvorac pa se tako spominju razlicite klase bica s razlicitih planetarnih sustava,opis njihovi vozila s kojima su dosli >vimane< njihov izgled,karakter,medjusobni odnosi... i eto nam vanzemaljaca vedsko znanje je trenutno najnaprednija i kompletnija znanost na zemlji sve je iskrivljeni odraz te znanosti opet nama malo blize bi bio Hitler tule i vril jako zanimljiva knjiga s konkretnim podatcima,sveti gral za ufologe http://speedy.sh/WjBPP/BluePlanetProject.pdf Svima kojima je dosadno,a nisu pogledali predlazem da pogledaju gostovanje D. Icka u emisijama na rubu znanosti opet kazem to je samo vjerovanje dok ne postane dio iskustva regresoterapijom,regreso hipnozom mnogi su se slucajno sjetili vanzemaljskih otmica koje su im se dogodile >pronasli implantate u tjelu< ,ali opet i samu terapiju mnogi ne dozivljavaju ozbiljno jer ima mogucnost vracanja ljudi u prosle zivote,a nekima je i to previse jos i van zemljaki pihhhhhh :ridinghorse: :ridinghorse: Ja sam imao iskustvo kontakta s vanzemljakom,kako god to zvucalo sjecam se kroz maglu i ne zelim ga prepricavati,nisam bio napusen stoga moje misljene je da osim tisuca i tisuca raznih zivotnih formi koje postoje u svemiru ima mnogo mnogo inteligentnih nazovimo to tako, od nas koji su nas posjecivali,posjecuju,a vjerovatno i u ovom trenutku setaju zemljom kao i mnogo mnogo onih koji su na istoj razini ili nizoj od nas. Ljudi nisu nista posebno u svemiru a kamoli sami,vrijeme tece razlicitim brzinama ili uopce ne tece pa mozemo reci da svakog trenutka nastaju i nestaju razne civilizacije u svemiru
qmicaENTUZIJASTA

jan 2015.

Ma ja mislim da ni zamislit ne mozemo sta sve tamo ima, btw ko ne zna mi smo u ovoj najmanjoj galaksiji :)Slika poredjenja radi

jan 2015.

ima vanzemljaka ziher, ja mislim da su me oteli kad sam bio mali :eek:. oni su meu nama samo ti to ne primjetia :cool:. bili bi preposesivni kad bih rekli da je cijeli svemir naa, tj da smo sami u tom beskraju.

jan 2015.

Pomozite u potrazi za vanzemljakima :) http://www.zvjezdarnica.com/astronomija/istrazivanja/krenite-u-lov-na-planete-drugih-zvijezda/1220 http://www.planethunters.org/#/classify

jan 2015.

I ja bih se prikljucio misljenju da je apsolutno besmisleno vjerovati da nema zivota van nase planete. I to prvenstveno mislim na inteligentni oblik zivota. Jer,cemu sluzi onda to silno pronstranstvo i za sta je uoposte namjenjeno? Zasto to sve postoji? Sigurno ne zato da bi se mi pitali "jel ima nekog tamo"? ;)
qmicaENTUZIJASTA

mar 2015.

Da li ima gorih od nas ata vi mislite :D

mar 2015.

Zamisli da je stvarno tako... :D I ja bi izbjegavao ovu nasu planetu da sam vanzemaljac.
SeljankaISTRAŽIVAČ

mar 2015.

Kad smo high,mihe druatvo i ja uvek ali uvek ne propustimo da izfilozofiramo ovu temu.... Mislim da je NEKO na vrhu,ne znam ko,iluminati,ko god da je... Neko ko uzima zlatni milion.... Mi smo obicna govna i zato je AIDS,rak i ata sve ne tu... Lek je u prirodi,a lazu nas hemoterapijom... Za vanzemaljce ne znam...a opet verujem da mi jesmo superiorni kao vrsta,ali da ipak postoji joa neato tamo,negde....
Martic92AMBASADOR

apr 2015.

malo sam uzeo da procesljam forumom pa naleteh na ovu temu,uvek me je zanimalo sta drugi misle o postojanju vanzemaljaca,ja sam imao jednu situaciju predprosle godine sa drustvom sedeli smo na tribinama naseg stadiona,bilo je vece mozda 22,23h,i sad ono bleja zezanje niko nije bio pijan ni navaren,u jednom trenutku ne znam sto pogledao sam ka nebu i primetio nesto kao zvezda,nije se razlikovalo od ostalih zvezda na nebu sa tim sto je se kretalo,isao je polako pa bi u trenutku stao,opet nastavio u drugom pravcu pa stao,tako nekoliko puta,a onda je krenuo u smeru osmice,naravno smi smo gledali neki su se zezali da je to meteor,satelit,tome slicno,posle nekoliko sekundi kretanja otisao je u pravcu koji nam je bio zaklonjen od drveca,nemam pojma sta je to bilo , na you tube-u sam pogledao neke snimke vidjenja nlo-a i neki od njih se podudaraju sa mojom pricom...
StastopojoAMBASADOR

apr 2015.

Ja ne bih mogao biti na stadionu u 23 a da nisam pijan ni navaren. A sve je moguce ;) pJ3me3LIVcs

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se