VUTRA
ForumUzgajanjeOpremaDIY Cool Tube
LEGACY

DIY Cool Tube

76 odgovora9,582 pregleda
FalconENTUZIJASTA

nov 2010.

Pozdrav svima! eo citajuci forum dobio sam ideu kako da slozim CT...(pohvala svim korisnicima koji su na usluzi i pomazu)...pa krenimo:od materijala-i alata-(ako sam nesto zaboravio od alata i materijala nemojte zamjeriti) Za staklenu tubu kupio sam vazu promjera fi-110mm-,duzina je bila nekih 1m...odrezo sam dno i dobio tubu duzine 40cm.Napravio sam nosac-od cijevi...odrezo sam ju da ju mogu prosiriti i napraviti T-nosac na oba komada koje sam zalemio,na jednom sam jos poprecno zalemio komad kao nosac grla-zarulje i na njega ucvrstio grlo,sa druge strane sam ucvrstio (na drugi nosac)PC-ventilator sa zicom,pistoljem za plastiku i selnom za nosac-. Kupio sam aluminijski lim-koji ce posluziti kao reflektor...iskrojio sam ga,savio prema tubi-...Za odvod zraka sam od jogurta napravio nastavak za ventilator-pricvrstio ga s pistoljem za plastiku (pricvrstio na zadnju stranu boxa ventilator izmedu kojeg sam napravio gumeni dihtung da ne buci jako)..na koji ce doci izolacijska cjev (savitljiva,da mogu CT podizati i spustati po visini)koju sam pricvrstio za CT,koja ce sluziti za hladenje-odvod toplog zraka (iz boxa)iz CT-a(slike-) Lim sam razrezo po sirini sa obje strane nosaca da ga mogu nataknuti i pricvrstiti na nosace CT-a i nosace sam povezo sa tanjom okruglom cijevi (cijevcica za vjesat firange na prozoru) koja je povezala nosace i ucvrstila "kostur" CT-a-..i to je bilo to,i sad jos treba dotjerat sitnice kao-zica ventilatora,lanac sam koristio za nosac CT-a,a ucvrstio sam krajeve sa kukicama za box..i sad sam sve to ponovo rastavio..ubacio lampu..sastavio i ubacio u box.Ako ima kakvih pitanja i nedoumica,slobodno pitajte,predlozite,e da sto se tice materijala i alata...e sad,mene je to izaslo dosta jeftinije nego da sam narucio CT,vazu za tubu sam platio 90kn,lim za reflektor 40kn i ventilatore...ostalo sam od materijala imao ili improviziro...eto,nadam se da sam nekom pomogo,slobodno komentirajte ili ako imate kakvu ideju,nadodajte...tu smo da si pomazemo:) -P.S.budem kroz koji dan ubacio sliku CT-a u boxu,izvinjavam se na vecim slikama EDIT-htio bi nadodati da sad idem raditi CT sve bi isto napravio jedino bi narucio sa e-bay ili negdje sa neta ..mislim da se zove pirax tube..sluzi inace za pecenje(u kuhinji)((kolaca od marihuane:)(salim se)),kostala bi sa dostavom isto negdje oko 100-njak kuna,a i pomoglo bi onima koji se nebi morali zahebavati sa rezanjem ili placanjem staklara,ta pirax tuba je bas identicnog promjera i duzine kao CT inace..aman-taman:)..treba potraziti po netu,nade se..eto nadam se da je pomoglo nekom,pozz
pc.growerENTUZIJASTA

nov 2010.

svaka ast- pre dobro!!!!! rep +
tinitusENTUZIJASTA

nov 2010.

cestitam kako si ga slozio, vidim da i ti uzimas jogurt stracciatella od 1kg heheheeh

nov 2010.

:clap::clap::clap:
FalconENTUZIJASTA

nov 2010.

Hvala ljudi:)....da,da tinitus,jogurt je zakon...i taj i onaj od kave:)steta sta (ne mogu to jos vjerovat)jogurt od kave mozes naci samo tam kod njih,skoro nigdje u zg-u nema drugdje:)eto malo off-topic-sry
SiDAMBASADOR

nov 2010.

you did well my friend... may the force be with you! Svaka ast, rep+

nov 2010.

Bravo. Jedino me brine da ti se ventilatori ne istope od temperature. Objavi, leba ti, da li ti se to desilo il nije, jer ako ti se ne desi pravim i ja cool tube, isti takav!
pc.growerENTUZIJASTA

nov 2010.

........ ventilator ne isisiva zrak pa da jako vru zrak prolazi kroz vent., nego vent. puae u ~arulju i tako je ladi/ a i izbaciva zrak vrui
NoTrippinAMBASADOR

nov 2010.

Vrhunska kuna radinost! Moram priznat da bi rae taj tvoj nego neki kupovni.Ako i bude kakvih problema, uvijek mo~ea zamjenit ventilator ja im ili po potrebi prilagodit. Sjetim se tih situacija kad bi doaa ispred boxa, mala baklja u aapi, vatra i onda razmialjanje ata sad napravit da poboljaam boks a ideje se samo roje.:hippy:
FalconENTUZIJASTA

nov 2010.

Hvala svima ljudi....nelekrele vec su ti odgovorili na pitanje i pc.grower i NoTrippin,hvala:)....kako i kaze NoTrippin ako ti je potrebno hladiti jace,ubaci jace ventilatore...mene ova dva sluze cisto dobro...budem kroz koji dan ubacio sliku boxa,pa da vidis EDIT-zaboravio sam napomenut da imam jos 2 venta u boxu koja hlade i pusu prema biljkama(ujedno i prema CT-u),oba cu PC-vent.1-od 120mm 2.-od 80mm (sve zajedno rade svoj poso)
FalconENTUZIJASTA

dec 2010.

Pozdrav! evo kak sam obeco slika- Uploaded with ImageShack.us ne grije se pretjerano samo ipak bez dobrog ulaza zraka u box to nebi bilo moguce(ako je manji box). Jos da se nadovezem,sav materijal sam kupio u Bauhausu,a vazu u Baumaxu u Skoripkovoj..ako ima kakvih pitanja,slobodno pitajte
VanzemaljacAMBASADOR

dec 2010.

Ja bi malo da kritikujem ako smijem:costumed-smiley-027 Taj ventilator je slab sto si vjerojatno vec i sam uocio.Umjesto njega onaj za kupatilo a najbolje bi bilo jos jedan na kraju cjevi da vuce van,jer bez dobrih ventilatora to nije to.Kad si se vec potrudio ulozi jos malo.Bar jedan dobar vent. i vjeruj neces pozaliti.(Osim mozda zbog buke).Steta je ne iskoristiti spravu maximalno. Inace kad(ako) kupujete grlo,ima i manjih grla ,upola jeftinijih(vjerojatno kineska)koja su bolja za CT jer imaju manji promjer sto znaci bolje strujanje zraka kroz cjev tj.hladjenje iste.:sick:
FalconENTUZIJASTA

dec 2010.

Kako nebi mogo...svaka dobronamjerna kritika je dobrodosla,dapace!:) e sad...ovako....drzim biljke na 35cm od CT-a ....i znas...razmisljo sam prvi dan kad sam to upogonio o jacem ventu na izvlacenju....dobio bi jos bar 10cm sto bi mogo priblizit CT biljkama....ali za sada ostaje kako je...moram napomenut da sve ukupno imam 8 ventilatora...2 sluze u boxu (mjesaju zrak) a ostala 4 takorekuc cu sva povezana indirektno ili direktno sa CT-om i hladenjem tako da ...kako sam i prije reko...bez dobrog ulaza zraka,koji mi u boxu razmjeni zrak u roku nekih par sekundi...nebi to bilo moguce tako blizu drzat...ali u svakom slucaju dobra kritika..odnosno,kroz neko vrijeme zamjenit cu taj vanjski Pc-vent na izvlacenju zraka sa nekim jacim kako si predlozio...thx na kritici;) P.S.nije mi jasno jesi napiso da stavim jos jedan vent na kraju cijevi (jesi mislio da nemam tamo vent)-(evo ga)- Uploaded with ImageShack.us ili si mislio jos da stavim?(ako je to...mislim da 3 venta postavljena za hladenje CT-a bi bilo previse...jedan naprijed kao sto ga imam i jedan "jaci" na kraju cijevi..to da:)i thx za grlo...ebga ..nisam znao,sad znam(o) za dr.put:)
VanzemaljacAMBASADOR

dec 2010.

Pretpostavljao sam da imas pc vent na kraju cjevi a mislio sam da i njega zamjeni s onim za kupatilo.Znaci dva venta kao sto jest samo jaca bi bilo idealno..bez obzira na dobru ventilaciju u boxu. Kod mene je u prostoru48x58x85-98visina(krov ima ulogu reflektora)takodje 8 ventilatiroa od kojih su 6 pc za dovod i mjesanje te 2 od kupatila spojena na 250w CT.Izvana stealth,iznutra mylar a temperatura na 1cm od povrsine cjevi 30c.Recimo onda da je temperatura cjevi oko 40c(bukvano se moze lizat).Praznog prostora izmedju vrhova biljki i CT nema.CT je izmedju vrhova a pri kontaktu nema paljenja lisca.Svaka druga pc opcija hladjenja CT-a (umjesto ta dva od kupatila)kod mene uzgoj cini nemogucim,dok sa njima dobijem idealne uslove.(cak bude hladnije unutra kad je box zatvoren). Za 35cm razmaka od biljki sa dobrom ventilacijom i ne treba CT.(ako se radi o 400w provjereno..no problem) :wave:

dec 2010.

Svaka ast majstore ! izgleda vrhunski .
FalconENTUZIJASTA

dec 2010.

meni je sad na nekih 10-11cm=29C temperatura...da imas pravo....da ubacim umjesto toga PC-venta neki od 220v za kupatilo ili neki tubularni sigurno bi dobio jos 20cm....znaci na nekih 5cm od CT-a bi mogo drzat biljke....uvidio sam to i ja...sad ostaje ovako...a sljedeca tura ce ici jaci vent. EDIT-Hvala Haze:)
pc.growerENTUZIJASTA

dec 2010.

pa dajte oviku rep + , mislin zaslu~io je
VanzemaljacAMBASADOR

dec 2010.

Dao bi ja rep+(sta god to znacilo:icon_lol:)nije da ne bi... ali kako? Evo usmeni rep+od mene za trud:costumed-smiley-027
FalconENTUZIJASTA

dec 2010.

hehe pc....ma hvala vam puno,nije rep potreban uz vasu usmenu pohvalu,kritiku,komentar...sve dobronamjerno tako je i shvaceno...a za to sam vam puno zahvalan:)
Z&NZMAJ

dec 2010.

Zelena zvjezdica...upravo kliknuo :) rep ti raste :icon_lol:
pc.growerENTUZIJASTA

dec 2010.

al kliknuo sam i ja , pa ne prihvaaju- zato sam i napisa da je zaslu~io ...
FalconENTUZIJASTA

dec 2010.

Hvala z:),pc grower....hvala jos jednom svima!:)(ugodno je procitat lijepe komentare:)) Evo jos da ubacim koju slikicu i napisem komentar koji...ovako,ubacio sam jos 2 PC-venta od 6,3w(dole u cosak jedan i jedan gore u kut) Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us oba su na tajmeru i pale se povremeno (po potrebi sam odredio 4 termina) tako da sad biljke drzim na 7-12cm od CT-a...za sad to mi je dovoljno,a sto se tice nadogradnje...najvjerojatnije ce ici na drugoj turi-ici ce jedan vent od 220V na izvlacenje toplog zraka iz CT-a i to je to. EDIT-tek sad sam vidio da su neki ljudi dali samo rep+ bez tipkanja na postu...tako da se zahvaljujem i njima i svima drugima koji su dali rep i/ili komentar,(Tropico,Smok,Haze,SID..izvinjavam se ako sam nekog izostavio,ne vidim druge u potpisu rep-a)hvala puno svima! P.S.neki su dali rep+ali se nisu potpisali,tako da ne vidim tko je sve dao...htio bi napomenuti tim ljudima da dr.put kad daju nekome samo rep bez komentara na postu,da se potpisu pod rep..tako da se zna tko je dao,mislim bilo bi posteno jel:) EDIT2-hvala Green na kompl.:)...ok,dogovoreno!

dec 2010.

Molim te otvori dnevnik ako ea dijeliti s ostalima napredak,ovo ostavimo samo za cooltube,jer je odli an:)Mo~da ja i vent,ali to mo~e i po ~elji,za manji box i ovo dovoljno,samo da je temperatura u granicama normale.
pc.growerENTUZIJASTA

dec 2010.

ja u svom boxu- kojeg joa! -.-" radim ... sam stavio termostat, namistio sam na 80 farada (to je oko 25 stupnjeva C) i kad je znad 80 F pali se ventilacija koja ispuhuje i upuhuje zrak tako da mi se lipo odr~ava stalno temp. al ventilator koji puae po biljkama je stalno upaljen
FalconENTUZIJASTA

dec 2010.

E vidis pc to je dobra shema...i ja cu nesto takvo ugraditi...kad se odlucim na to,priupitam te neki savjet ako zatreba:)
DataAMBASADOR

feb 2011.

Fino si to slo~io izgleda bez po muke... Mene bi samo zanimala debljina stjenke te tvoje vaze(tj.sada CT-a) i kako si znao kad si kupovao da mo~e izdr~at visoku temperaturu?Kako si odrezao dno? rep+
FalconENTUZIJASTA

feb 2011.

thx Data:)..debljina vaze..e vidis,dobro pitanje...kad sam kupovo trazio sam ako nije vatrostalno staklo..da bar bude deblje..i sta je najbolje,vaza(koju sam naso da najbolje odgovara) je na pocetku..stjenka je bila podeblja,kojih 6-7mm...mislio sam si to je to,taman....doso sam doma,krenuo rezat kad ono na sredini(odnosno ne samo sredini,nego vec od samog pocetka prema dole,prema dnu,nakon nekih 10-tak cm se staklo drasticno pocelo stanjivat do nekih 2mm,inace je sama vaza dugacka bila nekih 1m)al eto,uspio sam odrezat(inace imam poseban noz-stalak za staklo,bez toga nebi mogo sam rezat)ali bi preporucio svakom tko se primi toga posla da odnese staklaru(za 30kn odreze)pa je bez brige..inace..ako se ti odlucis na to Data..poslje ovog DIY je (cini mi se)Sekach izbacio u jednom Threadu post u kojem je stavio link za jedan svjecnjak..koji kosta isto kao i ta vaza-kojih 80-90kn,a duzina mu je taman za CT,tako da eto..s tim svjecnjakom se kucni CT da sloziti za manje od 150kn i u roku pola sata:) Jos da nadodam-nikakve brige nemam sa visokom temperaturom i staklom,iako staklo nije vatrostalno...sve dok se normalno hladi kao sto se i normalnom brzinom grije,nece biti problema..i treba pripazit da se ne poprska hladnom vodom dok je vruce
slobodanAMBASADOR

feb 2011.

ne znam kako mi promakla ova tema,ali svakako vrhunski odradjeno i zasluzen rep+
FalconENTUZIJASTA

feb 2011.

Hvala Slobo:)
walter23ISTRAŽIVAČ

apr 2011.

Pro ito sam sve, i prebrutalno si slo~io i objasnio od koraka do koraka, napraviti u istu takvu, samo me jedna stvar zanima kako se zove ova cijev kroz koju ti ulazi zrak i dali se to mo~e zamijeniti sa obi nom plasti nom cijevi od vode?
airbenderISTRAŽIVAČ

nov 2012.

ovo sam trazio!! svaka cast!! polako skupljam materijal i pravim isti ovakav! rep+
sava0000ISTRAŽIVAČ

mar 2013.

svaka cast !! ++ :) Zna li ko kako se zove ova rebrasta cev kroz koju vazduh izlazi napolje,planiram napraviti nesto slicno pa da znam sta da kupim. ?
s0vaAMBASADOR

mar 2013.

kolko ja znam to se zove dimovodna flexi cev... samo trazi fleksibilnu cev za sporet na drva ;)
sava0000ISTRAŽIVAČ

mar 2013.

kovac hvala puno na odgovoru :) moram ovih dana napraviti cool tube :) Poz
pecurkoPOZNAVALAC

mar 2017.

Da li je mogue uraditi cool tube od akrilne cevi ???... u mogunosti sam pribaviti takvu cev promera 110mm i 300mm du~ine.

mar 2017.

Ne, akril je plastika, vrlo vrsta ali ipak plastika.
pecurkoPOZNAVALAC

mar 2017.

Hvala na expeditivnosti Pantose :thumb: Ma da ga bem, sjebo sam ~eni jedno 3-4 staklene vaze, a ovo mi sluajno ponudi ovek.

mar 2017.

Neznam jel ima ve nekud ovo, mo~da poslu~i:), da ~ena sa uva koju vazu:D ktfX4Vpy9ic
pecurkoPOZNAVALAC

mar 2017.

To je i bio sistem, ali kad ga zaronim u vodu sa ledom, ode dno ali se pojave naprsline i po du~ini...

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se