LEGACY
Napravi sam svoj Reflektor
34 odgovora9,397 pregleda
Stoner
LEGENDA5.558 REP6%
→ Zmaj
StonerLEGENDA
jun 2007.
jun 2007.#1
Evo ovako poato sam imao potrebu za nekakvim Reflektorom za Vegetaciju koju odraujem sa velikim i jakim atednim lampama smislio sam idealno jeftino rjeaenje :)
Gotov produkt u sat vremena.
Sve ato vam treba :
Reflektivni lim(zna
i sjajan i nabreakan,neravan radi difuzije svjetla)
ini mis se 1mm debljine
Dva grla u mom slu
aju
Kukice za drvo i kukice sa maticama koje e ici na lim
morao sam produ~iti lim na koji se grlo aarafi na lim (vrlo jednostavno samo postojei lim prebacite malo gore i zaaarafite)
lim nakon ato sam ga povezao sa dve kukice i presavio uz pomo dvije ravne letvo da bi dobio kut i ravninu
Slika kako izgleda odozdo prakti
ki gotov :)
Eto ljudi u~ivajte i napravite neato i sami doma (Ina
e sav materijal se mo~e nabaviti u velikim trgova
kim centrima) pozz
Stoner
LEGENDA5.558 REP6%
→ Zmaj
StonerLEGENDA
jun 2007.
jun 2007.#2
Evo ga i radi :) u joa nedovraenom mother box-u
joa bi trebalo par detalj
ia srediti no zasad je dobar i ovako
pozzz
gens
AMBASADOR3.148 REP47%
→ Legenda
gensAMBASADOR
jul 2007.
jul 2007.#3
Bravo Stoner majstore!
Palo mi je na pamet da bi trebali otvoriti podforum "Uradi sam"... onda sam sku~io da je se tu ionako sve radi po uradi sam metodi...
Stoner
LEGENDA5.558 REP6%
→ Zmaj
StonerLEGENDA
jul 2007.
jul 2007.#4
Stari kad je frka a nema se para mozak ko lud kombinira kako ata sa ato manje para:sad2: pa znaa i sam :icon_wink: bolje se malo oznojit nego platit :)
BTW to sam ti ve rekao tvoj uradi sam Cooltube ipak rulez
No evo joa nekih zanimljivosti vezano za home made reflektor cijena lima i dve vrste koje dolaze u obzir (gleda se da reflektivni lim bude hrapav radi difuzije svjetlosti radi hotspots )
ima i ovaj koji je isto jako dobar ako ne i bolji od ovoga , samo da napomenem ima ih u raznim dimenzijama tako da je izbor ok
Ina
e sve je to u velikim trgova
kim lancima dostupno tipa Bau... malo bolje pogledat ne akodi pozz ljudovi
Stoner
LEGENDA5.558 REP6%
→ Zmaj
StonerLEGENDA
jul 2007.
jul 2007.#5
Dodao sam joa i hlaenje i vent za ku
iate od 140 mm 82 cfm-a
tako da mali ima i hlaenje
Ventilator sam zaljepio sa ljepilom Neostik koje dr~i kao da je ventilator original sa reflektorom :icon_lol:
SLO-Era
LEGENDA5.899 REP9%
→ Zmaj
Fukmondo
AMBASADOR3.140 REP47%
→ Legenda
FukmondoAMBASADOR
jul 2007.
jul 2007.#7
ma odlicno ti to izgleda majstore:)
bas se vidi da si u obiju totale..ma fajn:icon_lol:
Dins
ENTUZIJASTA254 REP14%
→ Poznavalac
DinsENTUZIJASTA
feb 2010.
feb 2010.#8
svaka cast,evo sutra se i ja upuatam u tvoje radove, dobro sam ih proucio,samo me zanima za ove kukice nije li bolje staviti kukicu svaku u jedan kut i onda povuc gore sa sve
etiri strane da se ne naginje u stranu(pogotovo kad vent puae)
hexial
ISTRAŽIVAČ127 REP51%
→ Entuzijasta
hexialISTRAŽIVAČ
feb 2010.
feb 2010.#9
bravo covik, zanima je jedino koje su ti to stedne zarulje? koja snaga (W)? di si nabavia? iman gadnih problema s rasvjeton pa pitan... hvala...
kiLDer
POZNAVALAC649 REP5%
→ Ambasador
kiLDerPOZNAVALAC
feb 2010.
feb 2010.#10
Ako imas problema sa rasvetom procitaj temu o rasveti. Snaga u w lampe koja ti treba zavisi od tebe,tj koliki ti je box,koliku potrosnju i kolike lampe mozes da priustis... Bitno ti je samo kog su spektra
hexial
ISTRAŽIVAČ127 REP51%
→ Entuzijasta
hexialISTRAŽIVAČ
feb 2010.
feb 2010.#11
gleda san, zasad iman 5x23W osram spiralna stedna zarulja. box je velicine 350x350x600mm (dxsxv)... to bi bilo 5x1550Lu, total 7750Lu... jedna kosta 60kn, dakle 300kn ukupno troaka... mene samo zanima koja je ovo stedna zarulja, jer ako je lik za manje od 300kn nabavia ovu, nema mi smisla trosit lovu ako je ova jeftinija, a zadovoljava sve navedeno, zato me zanima...
sta ti mislis?
kiLDer
POZNAVALAC649 REP5%
→ Ambasador
kiLDerPOZNAVALAC
feb 2010.
feb 2010.#12
Ako imas 5 komada,dovoljno ce biti samo lepo da ih rasporedis.U tako mali box ne znam da li vise i moze uopste stati... Kad vec imas 5 kom zasto sada razmisljati o kupovini drugih?
Nego koji su ti spektar te tvoje?
hexial
ISTRAŽIVAČ127 REP51%
→ Entuzijasta
hexialISTRAŽIVAČ
feb 2010.
feb 2010.#13
warm comfort light, to je 2500K. to si pita jel tako? razmisljan jer neman pametnijeg posla, naime uvik se nesto da unaprjedit ili prominit, uostalon, da znan za drugi put... btw avatar ti je prejeben... ,)
jel to u redu?
Purica
POZNAVALAC1.456 REP95%
→ Ambasador
PuricaPOZNAVALAC
mar 2010.
mar 2010.#14
BIlo bi dobro kad bi ima koju daylight 6500K (865) jer biljke taj spektar koriste najvise tijekom vegetacije , a taj tvoj warm light tijekom cvjetanja.I btw previse si platia te stedne od 23w ja sam ih placa po 25kn. Uz put jos jedno pitanje ovdje , greskom sa police u ducanu sam uzea 6400K umjesto 6500K pretpostavljam da je razlika zanemariva da se ne gnjavim sa razmjenom?
Z&N
ZMAJ26.977 REP
Stoner
LEGENDA5.558 REP6%
→ Zmaj
StonerLEGENDA
mar 2010.
mar 2010.#16
dapa
e
ak si i blize ~eljenom spektru ako se radi o vegetaciji naravno xD
hexial
ISTRAŽIVAČ127 REP51%
→ Entuzijasta
hexialISTRAŽIVAČ
mar 2010.
mar 2010.#17
aha, ok, ma otic cu zaminit ove za one... ma to su ove spiralne, jace su za 350Lu od ovih od 25 kn pa ono, uzea san njih:
http://www.osram.com/osram_com/Professionals/General_Lighting/Compact_fluorescent_lamps/Products/DULUXSTAR/OSRAM_DULUXSTAR_Mini_Twist/index.html
to su ove koje ja iman... isti je ***** osin sta su ove skuplje... hehehe
jun 2007.
1 / 18
jun 2007.
apr 2010.