LEGACY
CO2 Generator
17 odgovora2,614 pregleda
420Florist
ZMAJ34.960 REP
420FloristZMAJ
jul 2017.
jul 2017.#1
PA}NJA!!! OPREZ!!! PA}NJA!!! OPREZ!!!
NAPOMENA:
Nikada nemojte
vrsto zatvarati "
ep" od ve "vakcinisane" flaae sa kvascem. U nastajanju pritisak gasa mo~e izazvati exploziju flaae, POGOTOVO nemojte koristiti staklene flaae, jer ovo je stvarno opasno po ~ivot! Posebno staklene flaae mogu izazvati teake povrede! Ne koristite CO2 generator u zatvorenoj prostoriji gdje boravite/spavate, visok nivo ugljen-dioksida u vazduhu mo~e uzrokovati smrti guaenjem, prostoriju uvijek dobro ventilirajte/zra
ite!
M7aFo6e61x0
420Florist
ZMAJ34.960 REP
420FloristZMAJ
jul 2017.
jul 2017.#2
Preporu
ujem vam da koristite kanister od 5 Litara, a filter (samo voda) od coca cola flaae od 2L, razmak silikonskog alaufa 35-45cm, debljina silikonskog alaufa 4-6mm, mo~ete bilo koji aeer koristiti, meni se do sad najbolje smei pokazao, na~alost nemam, tj nisam testirao Stevia aeer.
Mo~ete isto koristiti 2 kanistera od 5 L u kojima je kvasac/aeer/voda i oba spojiti mo~ete na flaau za filtriranje, ukoliko imate vei grow box sa 5-10 biljki.
`ta je sve potrebno:
2 Flaae
Silikonski alauf
`eer, kvasac u prahu i voda
i 10 minuta vremena
h0nda
ZMAJ67.907 REP
Stipe
ZMAJ157.066 REP
StipeZMAJ
jul 2017.
jul 2017.#4
Ne. Mislim, kvasac donekle funkcionira...al nema vidljivih promjena..... ni ne moze bit realno.
Za co2 se trebaju podesit neki uvjeti. Najbitniji je onaj da se izmjena zraka zaustavi i da cirkulira samo unutar boxa.... inace ako je ispuh upaljen, djaba. A i nisam bas siguran koliko je to puno co2 iz kvasca. Za pravi co2 je box prakticki hermeticki zatvoren, mjeri se ppm co2 u zraku i podize ppm gnojiva...dok velike boce co2 ko za varenje pune box. Nije to samo tako, ako se pazi na co2 i uz to dizes ppm gnojiva, onda si ne smijes bas dozvolit da padne razina co2 jer ce se biljka pregnojit posto ce naglo usporit metabiloziam. Pricam o ozbiljnom co2 setupu, ovo sa kvascem je malo neozbiljno :)
h0nda
ZMAJ67.907 REP
h0ndaZMAJ
jul 2017.
jul 2017.#5
Preskacem to zasada kolko god zanimljivo zvucalo ovako, previse kemijanja mala korist u amaterskom stadiju growanja.
Stipe
ZMAJ157.066 REP
StipeZMAJ
jul 2017.
jul 2017.#6
Co2 je odlicna stvar. Ubrzas metabolizam biljke i sopas je par puta vecim kolicinama gnojiva nego sto bi one mogle inace.... i one budu par puta vece i brze, jedino sto treba malo mjerkati i paziti kako to sve ide.
Istina, al ne kod ovih djecjih flaaica sa kvascem :) Co2 pada na pod i morao bi stvarno jako puno co2 imat da istisne sav zrak iz prostorije(ne bas sav...al da). Zato su nekada umirali u vinskim podrumima kad su spavali na podu dok je vino kipilo (isti proces kao i co2 generator).
420Florist
ZMAJ34.960 REP
420FloristZMAJ
jul 2017.
jul 2017.#7
Stipe je potpuno u pravu, ako budete koristili ovu DIY metodu, onda postavite cijev
icu na viae vrha biljoze ili izmeu, jer Co2 je te~i od oxygena -
ini mi se - ako grijeaim sorry, i ako imate jaku ventilaciju sa malim flaaama vam ovo baa nee bit u
inkovito jer sav stvoreni Co2 e biti izduvan vanka, ali ina
e za manje boxove bez neke turbo ventilacije, 2 ovakva seta sa 5l flaaama nad 2-3 autoflower biljoze se mo~e koristiti, ali kao ato je Stipe naveo treba malo kontrolisati to sve.. ina
e veina
ak govori da se Co2 treba tek upuatati u boxove ako se growa sa preko 4000w..
/edit
da, te~i je Co2, nisam do kraja pro
itao Stipin post :)
Budfield
ZMAJ32.106 REP
BudfieldZMAJ
jul 2017.
jul 2017.#8
Ja bi samo dodao da uz pravi Co2 set up biljke trpe, odnosno
ak i zahtjevaju viae temperature, pa to mo~e biti nekome opcija za ljetni grow sa jakom lampom. Al mora biti boca i Co2 mjera
, nije jeftino. I "hermeti
ki" zatvoren prostor. Bocu kraj lampe ili iznad, da Co2 "kupa" biljke...Mislim da se na oko 1500ppm odr~ava razina...
I have a dream... Gavita, Co2, DWC :rasta: prelijen trenutno za takvu vratolomiju....:vozdra:
WUTRA2015
ISTRAŽIVAČ75 REP17%
→ Entuzijasta
WUTRA2015ISTRAŽIVAČ
jan 2020.
jan 2020.#9
Pozdrav!
Ima li smisla u vrijeme predcvjetanja a kasnije u samom cvjetanju pustiti CO2?
3 REP6%
→ Istraživač
mar 2024.
mar 2024.#10
Dali je neko razmisljao ili korisio,ako se moze,one male propanske reshoe za kafu kao co2 generator u recimo 1mx1m shator...nisam upucen bas koliko plina trose one Co2 generatore na prirodni gas/plin ili propan(Ares series) koliko je ispllatlivo i t.d....Za u hladnim danima moze i da zagreje shator/tent?...samo sto sam se registrovao,procitao sam clanak za pitanja,kako se nebi povtarala ali nemogu da nadzem ovo.Pozdrav.
jul 2017.
1 / 10
jul 2017.
mar 2024.