VUTRA
ForumUzgajanjeOpremaCO2 Generator
LEGACY

CO2 Generator

17 odgovora2,614 pregleda

jul 2017.

PA}NJA!!! OPREZ!!! PA}NJA!!! OPREZ!!! NAPOMENA: Nikada nemojte vrsto zatvarati " ep" od ve "vakcinisane" flaae sa kvascem. U nastajanju pritisak gasa mo~e izazvati exploziju flaae, POGOTOVO nemojte koristiti staklene flaae, jer ovo je stvarno opasno po ~ivot! Posebno staklene flaae mogu izazvati teake povrede! Ne koristite CO2 generator u zatvorenoj prostoriji gdje boravite/spavate, visok nivo ugljen-dioksida u vazduhu mo~e uzrokovati smrti guaenjem, prostoriju uvijek dobro ventilirajte/zra ite! M7aFo6e61x0

jul 2017.

Preporu ujem vam da koristite kanister od 5 Litara, a filter (samo voda) od coca cola flaae od 2L, razmak silikonskog alaufa 35-45cm, debljina silikonskog alaufa 4-6mm, mo~ete bilo koji aeer koristiti, meni se do sad najbolje smei pokazao, na~alost nemam, tj nisam testirao Stevia aeer. Mo~ete isto koristiti 2 kanistera od 5 L u kojima je kvasac/aeer/voda i oba spojiti mo~ete na flaau za filtriranje, ukoliko imate vei grow box sa 5-10 biljki. `ta je sve potrebno: 2 Flaae Silikonski alauf `eer, kvasac u prahu i voda i 10 minuta vremena
h0ndaZMAJ

jul 2017.

El ima kakvih vidljivih benefita od toga kemijanja?
StipeZMAJ

jul 2017.

Ne. Mislim, kvasac donekle funkcionira...al nema vidljivih promjena..... ni ne moze bit realno. Za co2 se trebaju podesit neki uvjeti. Najbitniji je onaj da se izmjena zraka zaustavi i da cirkulira samo unutar boxa.... inace ako je ispuh upaljen, djaba. A i nisam bas siguran koliko je to puno co2 iz kvasca. Za pravi co2 je box prakticki hermeticki zatvoren, mjeri se ppm co2 u zraku i podize ppm gnojiva...dok velike boce co2 ko za varenje pune box. Nije to samo tako, ako se pazi na co2 i uz to dizes ppm gnojiva, onda si ne smijes bas dozvolit da padne razina co2 jer ce se biljka pregnojit posto ce naglo usporit metabiloziam. Pricam o ozbiljnom co2 setupu, ovo sa kvascem je malo neozbiljno :)
h0ndaZMAJ

jul 2017.

Preskacem to zasada kolko god zanimljivo zvucalo ovako, previse kemijanja mala korist u amaterskom stadiju growanja.
StipeZMAJ

jul 2017.

Co2 je odlicna stvar. Ubrzas metabolizam biljke i sopas je par puta vecim kolicinama gnojiva nego sto bi one mogle inace.... i one budu par puta vece i brze, jedino sto treba malo mjerkati i paziti kako to sve ide. Istina, al ne kod ovih djecjih flaaica sa kvascem :) Co2 pada na pod i morao bi stvarno jako puno co2 imat da istisne sav zrak iz prostorije(ne bas sav...al da). Zato su nekada umirali u vinskim podrumima kad su spavali na podu dok je vino kipilo (isti proces kao i co2 generator).

jul 2017.

Stipe je potpuno u pravu, ako budete koristili ovu DIY metodu, onda postavite cijev icu na viae vrha biljoze ili izmeu, jer Co2 je te~i od oxygena - ini mi se - ako grijeaim sorry, i ako imate jaku ventilaciju sa malim flaaama vam ovo baa nee bit u inkovito jer sav stvoreni Co2 e biti izduvan vanka, ali ina e za manje boxove bez neke turbo ventilacije, 2 ovakva seta sa 5l flaaama nad 2-3 autoflower biljoze se mo~e koristiti, ali kao ato je Stipe naveo treba malo kontrolisati to sve.. ina e veina ak govori da se Co2 treba tek upuatati u boxove ako se growa sa preko 4000w.. /edit da, te~i je Co2, nisam do kraja pro itao Stipin post :)

jul 2017.

Ja bi samo dodao da uz pravi Co2 set up biljke trpe, odnosno ak i zahtjevaju viae temperature, pa to mo~e biti nekome opcija za ljetni grow sa jakom lampom. Al mora biti boca i Co2 mjera , nije jeftino. I "hermeti ki" zatvoren prostor. Bocu kraj lampe ili iznad, da Co2 "kupa" biljke...Mislim da se na oko 1500ppm odr~ava razina... I have a dream... Gavita, Co2, DWC :rasta: prelijen trenutno za takvu vratolomiju....:vozdra:
WUTRA2015ISTRAŽIVAČ

jan 2020.

Pozdrav! Ima li smisla u vrijeme predcvjetanja a kasnije u samom cvjetanju pustiti CO2?

mar 2024.

Dali je neko razmisljao ili korisio,ako se moze,one male propanske reshoe za kafu kao co2 generator u recimo 1mx1m shator...nisam upucen bas koliko plina trose one Co2 generatore na prirodni gas/plin ili propan(Ares series) koliko je ispllatlivo i t.d....Za u hladnim danima moze i da zagreje shator/tent?...samo sto sam se registrovao,procitao sam clanak za pitanja,kako se nebi povtarala ali nemogu da nadzem ovo.Pozdrav.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se