VUTRA
ForumUzgajanjeOpremagrowbox pitanje
LEGACY

growbox pitanje

62 odgovora5,871 pregleda

sep 2006.

nov sam ovdje pa prvo pozdrav svima ;) ovako u zadnja 2 tjedna otkad planiram growbox jako puno sam citao o svijetlu i naisao sam na jako kontradiktorna stajalista i "cinjenice" u kuristenju svijetla dakle evo jedno konkretno pitanje: velicina growboxa je: visina 180 cm sirina 92 cm duzina 57 cm na bocne stranice bih stavio po jednu gro-lux fluo cijev duzine 1500mm snage 56w te na zadnju stranu dvije takve cijevi sa vrha bi visila gro-lux hps od 600w koja bi bila podesiva po visini .... zanima me dali ce to biti ok rasvjeta za cijelo za rast i cvjetanje 4 biljke vrste white widow?
BeyondLEGENDA

sep 2006.

Netrebaš toliko svijetla, imat æeš problema s temperaturom, pogotovo ako je box zatvoren. (i mislim da bi trebao dodavati CO2 zbog previše svijetla na premaloj kvadraturi). Za ove dimenzije ti je dosta HPS od 150W. Ovo sa fluo cjevima se slažem, jer æe tako biljke dobiti svjetlo boèno, tj. dobro æe se razvijati sporedne grane.

sep 2006.

sto se tice growboxa tek je u izradi , ofarbao sam ga u bijelo unutra kompletno a sto se tice ventilacije na vrh cu ugraditi jedan veci ventilator da vuce van zrak a na bocne stranice cu stavit dva mala ventilatora koja ce upuhivat zrak unutra.. ventilatori ce imati shadere tako da i dalje bude potpuni mrak za vrijeme "noci" a tijekom dana cu provjetravat otvaranjem growboxa da stavim 400w ? nebi htio skrtarit sa svjetlom jer sam vidio upropastene vhunske sjemenke zbog nedovoljnog svijetla
BaphometENTUZIJASTA

sep 2006.

veè ti sve dobro objašnjeno sa wedranove strane
BeyondLEGENDA

sep 2006.

Niti previae svijetla nije zdravo, po meni bi bila HPS od 250W uvrh glave ako ne i previae uz bocne fluo cijevi.
BaphometENTUZIJASTA

sep 2006.

max.250W i bit èe super,400W pokriva jako dobro 1m2
BaphometENTUZIJASTA

sep 2006.

Weedrane èitaš mi misli i pišeš kad pišem ja :lol:
BeyondLEGENDA

sep 2006.

:wink: Pazi ovo èak smo i u istoj minuti odgovorili :D

sep 2006.

jel mogu stavit 4 biljke unutra?? i kolko se moze ocekivat uz ovakvo svjetlo uroda po biljci white widowa?
BaphometENTUZIJASTA

sep 2006.

to ti je jako relativno znaš vidjet èeš sam
BeyondLEGENDA

sep 2006.

Na 92x57, hm :? , maksimalno dvije biljke, a treæa je veæ pretjerivanje. Uz preporuèeno svijetlo imat æeš maksimalan (regularan) potencijal da dobiješ što se oèekuje od uroda. (opet u istoj minuti baphomet :D , ma nevjerojatno :D )

sep 2006.

znam da sam dosadan al imam jos jedno pitanje :D posto s prednje - ulazne strane nece bit flou cijevi jel trebam okretat bilje :)
BeyondLEGENDA

sep 2006.

Ako primjetiš i zakljuèiš da ta strana nema dosta svijetla slobodno ih okreneš koji put, nemože da škodi, ali nije do neke posebne važnosti da bi ti sad to "morao" napraviti. Stavi reflektirajuèu alu foliju s te strane.
BaphometENTUZIJASTA

sep 2006.

alu-nije ok ja bi ostavijo bjelo ali ti sam odluèi
SLO-EraLEGENDA

sep 2006.

stavi 400w imas visinu pa je to lakse ma možeš iz letvi sastaviti stabilnu konstrukciju.Postoje agro folije sa vanjske strane bele-druge crne.Ako se kupi direktno od prodavaèa to je mnogo jeftino na kile ide-kila ima oko 5-6m2 inaèer improvizuj-nadji be4lu i crnu... Stvarno moras napraviti jak/dobar pretok vazduha najlakse i jeftino je napravit,možeš stvarno napravit lako neprodušnu...
growzillaISTRAŽIVAČ

sep 2006.

nadam se da si sam u stanu/kuci jer WW se jako osjeti kada cvjeta :) pogotovo ako ces imati par ventilatora bez filtera. racunaj na jedno 30-40% izduzivanje biljke nakon sto je prebacis na 12/12. meni su ICE x NL trenutno u cvjetanju i uopce se ne osjete. probaj si napraviti ili kupiti takvu neku vrstu koja ne smrdi previse ako zelis biti "prikriven" ;)

sep 2006.

ma nije bad .. solo sam u stanu :) valjda se nece osjetit izvan stana :D
GrowimirPOZNAVALAC

sep 2006.

Postavi ugljeni filter...
BeyondLEGENDA

sep 2006.

Imam informacije da max 13000 lumena ide na 0,5m2, a naš -ww- ima površinu nešto malo više od 0.5m2, stoga sam zakljuèio da æe mu biti i više nego dovoljna HPS od 150w jer isijava oko 16000 lumena i uzmimo u obzir da æe imati boène fluo cijevi što je još dodatnih ~5000 lumena najmanje. To je min 20000 lumena, uzmimo u obzir da ce HPS biti udaljena jedno pola metra/metar i da æe se zbog udaljenosti izgubiti nešto lumena, ali po mojoj raèunici to je još uvijek više od preporuèenog, a kamoli 400W HPS koja isijava oko 50000 lumena. Era molim te objasni mi gdje griješim!
SLO-EraLEGENDA

sep 2006.

http://www.vutra.org/forum/viewtopic.php?t=1277
SLO-EraLEGENDA

sep 2006.

problem nastane kad mu se ww otvori-razgrana..na poèetku èe biti ok-posle je to premalo...jedino ako si bude pomagao sa fluo cevima ili...

sep 2006.

definitivno se nebi htio zajebat sa svijetlom ...sad kad to radim zelim to napravit posteno ... visina ocito nece biti problem.. a ja bi htio unutra ugurat tri biljke... sta onda 250w ili 400w ?? :) +4 * 58w fluo cijevi na bocne i zadnju stranu
BeyondLEGENDA

sep 2006.

Ja te uvjeravam da æeš sa 150W HPS + 4x58W fluo cijevima izvuæi maksimum, ali neæe škodit 250W HPS, a pošto se one ne isplate kupovati zbog cijene ili ako namjeravaš u buduænosti više uzgajat uzmi 400W HPS, ali mislim da je to pretjerivanje za sad.
SLO-EraLEGENDA

sep 2006.

jedan box kod mene i radi dobro je visina 160x90x60 ventilacija ventilator 130m3/h izlaz zraka-ulaz dva ventilatora od kompa (oni malo veè).Sijalica je bila na poèetku 150w i neonke-nutra idu èetri bogate biljke...u postu o 150w je opisano nesto-kasnije sam prebacijo na 400w. Ako veè imaš fluo cevi onda uredu-u koliko moras i njih kupovati-onda je to pitanje zasto... Najgore je sto smo svi upravu...sa sve èeš napravit biljku 400w kod tebe dolazi u obzir -zbog visine-jer topao zrak ako je dobra ventilacija i box-visok,uzak funkcioniše kao dobar dimnik... 150w sijalica je dobra za sam poèetak jer se može približit dosta-biljke se razgranaju odmah... Poslije je premalo to-za moje mišljenje 250w onda minimum
Smokemashine HRENTUZIJASTA

sep 2006.

Stavi 400 watt sa "cooltube" LP SM

nov 2006.

evo pomogli ste mi svi puno i mislim da sam dosao do rjesenja nejdu fluo cijevi ide samo sylvana gro-lux 400w ispuh je 140m3/h 120*120*25 ventilator na "plafonu" ormara a usis je 3* 34m3/h 60*60*25 ventilatori postavljeni na zadnjoj i bocnim stranama ormara u razlicitim visinama dimenzije boxa 180*92*57 i stavit cu 4 white widow-a

sep 2007.

Sta bih ekipa predlozila od osvetljenja za Box slicne ventilacione opreme kao sto je napravio "WW", ali dimenzija: 180 - visina 200 - sirina 50 - dubina U kojoj planiram 5 biljaka ? Da li bi dve HPS-400w bile ok ?
InqAMBASADOR

sep 2007.

Evo kako bih ja uradeo grow sa tim boxom. Podelio bih na pola box i drugu polovinu na pola ... I onda imas prostor za cvetanje i klonove i majke i lepo na svakih 2meseca imas zetvu. A mozes i sa 2x400w da koristis ceo box za cvetanje ali da imas zetvu na 3-4 meseca ali duplo vecu. Vidi tamo u opremi ima sticky tema sa boxovima i potrazi nacrt za ovo sa delenjem boxa ako te interesuje.

sep 2007.

Nisam toliko iskusan sa ovim, prvi put mi je da pravim box i da gajim biljku. Tako da cu se za prvi put koristiti ceo box za cvetanje... Nego ne znam koliko bih mogao biljaka da stavim na tu povrsinu i koje bi prikladno osvetljenje bilo? Znam da svi imaju ovakva dosadna pitanja, ali zbunio sam se citajuci toliko predloga i sugestija na racun osvetljenja tako vise nista ne znam :) Interesuje me kako bih neko ko je iskusan na mom mestu postavio osetljenje (koje jacine, vrste i poziciju). Planiram da stavim 5 biljaka unutra. Da li je to puno ili moze jos ? Planiram da biljku "teram u sirinu", onim obrezivanjem , da bih dobio neki "zbinast oblik" ne previse visoku....

sep 2007.

Izvinjavam se na gramatickim greskama, zurio sam :icon_lol:

sep 2007.

Nisam toliko iskusan sa ovim, prvi put mi je da pravim box i da gajim biljku. Tako da, za prvi put cu koristiti ceo box za cvetanje... Nego, ne znam koliko bih mogao biljaka da stavim na tu povrsinu i koje bi prikladno osvetljenje bilo? Znam da svi imaju ovakva dosadna pitanja, ali zbunio sam se citajuci toliko predloga i sugestija na racun osvetljenja, tako da vise nista ne znam :) Interesuje me kako bih neko ko je iskusan na mom mestu postavio osetljenje (koje jacine, vrste i poziciju). Planiram da stavim 5 biljaka unutra. Da li je to puno ili moze jos ? Planiram da biljku "teram u sirinu", onim obrezivanjem , da bih dobio neki "zbunast oblik", ne previse visoku....
SLO-EraLEGENDA

sep 2007.

Inq ti je dao dobro reaenje ali poato je to prvi grow:URADI STO JEDNOSTAVNIJE!!! Kao sto si rekao posadi 5-6 biljki -idi na ve e posude, kako bi imao sto manje problema Verovatno e se desit,da e bit koja muska pa e ti ostat nadamo se barem 4 biljke ~enke Mnogo si mo~emo pomo i u vege fazi -tako sto emo svetlom probati sto vise razgranati biljku. Napravis dobru ventilaciju i probas spustit svetlo sto ni~e-biljka e umesto u visinu i i u granjanje/sirinu im se pojave ~enski lasi odmah u posude 7-10l i teraj. Zato spucaj dobru 400w i naravi dobru ventilaciju! sretno

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se