VUTRA
ForumUzgajanjeOpremaKako napraviti precizan timer ili nesto slicno?
LEGACY

Kako napraviti precizan timer ili nesto slicno?

20 odgovora1,212 pregleda
k1ngk0ngPOZNAVALAC

jun 2015.

Pozdrav, imam dosta jaki ventilator za ispuh zraka kroz filter koji po onoj nekoj formuli izmjeni sav zrak u boxu za par sekundi. Problem je u tome sto nisam naso timer koji moze radit tih par sekundi, pa ne radit 5 minuta. Ima tko ideju/iskustva?

jun 2015.

ko je jos palio vent na par sekundi svakih 5 minuta, ostavi ga da radi dok radi lampa, sto bi ga gasio

jun 2015.

Nemam ideju ali obrati paznju na potrosnju toga ventilatora da te nebi glava zabolila kad stigne racun za struju
ZelenaGroznicaPOZNAVALAC

jun 2015.

Zar ne moze da se namesti nekako da vent radi sa manje snage?
k1ngk0ngPOZNAVALAC

jun 2015.

To se i ja pitam jel moze, to je neki industriski 24v 0.65A spaja se na neki posebni ispravljac/pretvarac. Cuje se jebeno zato mi je problem

jun 2015.

Ti je industrijska turbina haha trosi ko vrag i skida viklere zeni sa glave koliki cug ima :)
StipeZMAJ

jun 2015.

I ne djeluje mi kao neki jaki vent. 0.65A na 24V je 15w sto i nije nesto posebno. Ova moja je 40ak wata turbina. 340m3/h. Nemoj nista palit gasit 5min. Ako ti je dosta jak da ohladi box, pusti ga 0-24 upaljenog. Ne trosi to nista. Ovak nesto ti treba :D :D
zorozoricISTRAŽIVAČ

jun 2015.

jedno resenje za paljenje na kratko moze da bude relej od zmigavaca za automobil ili isto od automobila vremenski relej
k1ngk0ngPOZNAVALAC

jun 2015.

Sranje je promjera 10 cm zato se cuje. probat cu ove releje od auta
StipeZMAJ

jun 2015.

Ma kakav mrtvi relej od auta. Relej u autu radi na 12V a ti imas 24V. Potrgat ces vent ako ce se palit gasit svakih pola sekunde(kao zmigavac) a i nece se stic zavrtit do kraja. Za ispuh vent u boxu je najbolje da radi 0-24. Ne kompliciraj. Ili nabavi 24V ispravljac ili nabavi normalnu turbinu 220V.

avg 2015.

emu komplikacije? Jednostavno nabavi slabiji ventilator, ovisi koliki box imaa. Nisi naveo detalje ja ina lampe koju koristia, veli ina boxa; po tome te dalje mo~emo usmjerit ato da si nabavia, koju koli inu ispuha zraka po kubiku. Ka~ea da se jako uje, joa jedan razlog za zamjenu ventilatora. S timerom i relejom neea niata posti , osim ato ea uniatit ventilator i eventualno ako nemaa sree izbit osigura , tada nisi niata postigao.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se