VUTRA
ForumUzgajanjeOpremaDo It Yourself, Light Trap by Bizzz
LEGACY

Do It Yourself, Light Trap by Bizzz

29 odgovora3,573 pregleda
BizzzoZMAJ

dec 2012.

Dobar dan Vutroljupci! Iako mi nije potreban light trap jucer sam iz ciste dosade sjeo i napravio si ih ipak. Htio sam u biti samo dodati nesto boksu u biti sto nece smetati a u biti ima namjenu. Sve mi se cini da imam previse vremena :) Uglavnom radi se o Light trapu ilitiga sprije iva u izlaska svjetla na otvoru ventilatora. Naime procedura je sljedeca: 1. Naete staru kutiju od mati ne plo e ili grafi ke kartice ili bilo ega sto je takvog sastava odnosno krutoce 2. Uzmete traku Duck Tape, trebati ce vam oko 1 metar 3. Skalpel ce olaksati pricu ali ide i sa akarama :) 4. Uklonite sve dijelove kutije koji vam na odgovaraju po velicini. Za manji light trap bi odgovarali i rubovi medjutim ovaj je za ventilator 120 mm pa sam njih bacio. Od velike povraine izre~ete komad sirine light trapa i visine polovine + 1 cm. 5. Od 2 komada kartona sklopite ovo sto vidite na slici. Znaci kockasta "tuba". Ova je duzine 21 cm u startu medjutim moze i manja. Sto je Light trap duzi to ce smanjenje protoka zraka na ventilatorima manja. Odnosno sto je manji to je veca :) 6. Pripremljena 3 kartoncica i "tubu" spajate na sljedeci nacin 7. Prvi korak 8. Drugi korak. Treci kartoncic ide opet na gornju stranu. Ja sam radio razmak od 5 cm izmedju istih jer mi nije bitno koliki je light trap, imam ga samo radi fore :) 9. Montiran light trap izgleda ovako Nadam se da ce ovaj "guide" pomoci nekome :) Keep growing and smile!
BizzzoZMAJ

jan 2015.

Slike preba ene na vutra.org. Mo~e pitanje zaato je ova tema na groblju? :( @PowerSeed @VenloNL @Zlo&Naopako

jan 2015.

ja nemam pojma, sad je prvi put vidim i isto se pitam

jan 2015.

Nemam pojma,sad sam se probudio maloprije :D

jan 2015.

da rezimiramo, tema objavljena pola sata posle ponoci, ja se prijavljujem nakon 7 sati a ven nakon 8, nas dvojica nismo, neko je u tih 7 sati vilenisao i ... hmmm, da nije fantom hehe, a pazi nas dvojicu, ja u 07:22 a ven u 08:22
TexPOZNAVALAC

jan 2015.

-b5aW08ivHU
MeskalitoLEGENDA

jan 2015.

Neko je malko pozurio izgleda ...

jan 2015.

ma tek sada vidim da je tema objavljena 12. 2012... aiiii, ko zna kada i ko je tu nesto pobrkao, gde da je turimo, gde je originalno bila?

jan 2015.

zna Fantom ,garant :)

jan 2015.

ide to u Opremu za unutrasni uzgoj, pa da zavrsimo s ovim fantomskim aktivnostima
ReadycoolPOZNAVALAC

apr 2022.

Odli an primjer: Keep It Simple and Stupid KISS Svaka ast @Bizzzo za ovo
BizzzoZMAJ

apr 2022.

Cekamo da napravis i ti jedan pa da vidimo funkcionira li :D
ReadycoolPOZNAVALAC

apr 2022.

Nemam toliko prostora ali razmialjam o nekoj L ina ici taman za desetu godianjicu ovog patenta :D
BizzzoZMAJ

mar 2023.

Slozio danas jedan za 15x15cm otvor. qv1maf

mar 2023.

Ispada da je ganja jako osjetljiva na curenje svjetla u fazi mraka..i to poprilicno osjetljiva ! Znali smo to,ali koliko tocno ? Strucnjaci su to istrazivali i imaju rezultate u mmol-ima;) Bizini light trap-ovi..korisna stvar :thumb: 5KSLG9heBe0.
RapidLEGENDA

feb 2025.

Evo i moja izvedba DIY light trap.Box je od Mars hydro 70x70x160 bez okruglih otvora. Mozda kome i posluzi ili mu pripomogne smislit sta. :vutra:
BizzzoZMAJ

feb 2025.

Original :D nisu mi jasni nikako s tim otvorima jer je i na 60x60 jednako. Da stvar bude ja a gore imaju otvora nema kakvih nemaju. Uglavnom, odlicna izvedba. :rasta:

feb 2025.

Baa i ja muku mu im s njihovim otvorima i na 80x80, mislim da mi valja napravit kao ato je kolega rapid napravio. Mogli su dole barem jednu napravit.:rofl:
RapidLEGENDA

feb 2025.

A bas,ne bi da je to neki veliki trosak pogotovo kad je u serijskoj proizvodnji.Cudno da nije niko promislia na to.A sta bizo kaze gore ih ima svakakvih. Tako da triba nesto izkemijat jer je bilo sta bolje od nicega.:thumb:

feb 2025.

Svida mi se diy i sam radim cesto stvari do kojih ne mogu doci ili ih nema uopce. Evo jos jednog nacina kako doci do otvora ali treba ulozit 20-25€ Ja bi isao na ovu opciju koja je 100% nepropusna i napravis si otvor gdje ti pase sa koje god strane. DBKqdZAMPUc

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se