VUTRA
ForumUzgajanjeOpremaPc grow box
LEGACY

Pc grow box

93 odgovora15,078 pregleda
SimasZgAMBASADOR

jan 2011.

IZRADA VA`EG PC GROW BOX-a Evo vidim da je sve viae nas PC growera, pa rekao, da napravim temu sa izradom istoga
SimasZgAMBASADOR

jan 2011.

Ideja je da se stavljaju informacije o izradi PC boxeva, postupcima, opremi, troakovima, sortama.... Poato sam i ja po etnik u indoor growu, ograni en razli itim faktorima..cijena, stealth, struja...nekako mi se PC grow ini idealan za naae sobice i da mo~emo u~ivati u ovom prekrasnom hobiju bez straha od zlih uku ana ili posjetitelja... OSNOVNI MATERIJAL PC ku iate Ventilatori AC/DC adapter `tedne ili ti ga CFL ~arulje (i kako ih postaviti) reflektiraju i materijal puuuno izolir trake posude ili pitari za biljke
SimasZgAMBASADOR

jan 2011.

PC ku iate Za nekakav bolji rezultat, probajte nabaviti big tower. Meni je bilo teako, jer vecina ljudi to netreba i nema...proala su vremena 386-ca...u rijetko tko ima potrebu za takvim ku iatem, pa puno to ljudi baca..(makar sam se ja namu io dok ga nisam nabavio) http://img407.imageshack.us/f/prodajembigtowerkuciste.jpg/ http://img408.imageshack.us/i/kuciste.jpg/ Otvorite ku iate i o istite ga od svih djelova, dok ne dobijete ovo.. http://img843.imageshack.us/img843/230/lianlipcq08bempty.jpg skinite djelove koji vam netrebaju unutra (sve ozna eno crvenim) http://img138.imageshack.us/i/pppppn.png/
SimasZgAMBASADOR

jan 2011.

POSTAVLJANJE VENTOVA Ventilatori osiguravaju cirkulaciju zraka kroz box i izmjenu temp. i vlage Moja preporuka je 3x 120 mm http://img11.imageshack.us/i/pcfangrowroomventilatio.jpg/ ventilatore je najbolje spojiti na adapter od 12V sa promjenjivom volta~om i ato viae ampera mA. http://img213.imageshack.us/f/pcgrowbox2.jpg/ Ventilator za ispuh treba biti gore ato bli~e vrhu i ~aruljama, jer logi no temperatura se di~e prema gore. moja preporuka je 2 komada od 120 mm kao na slikama, a za upuh na suprotnoj strani boxa, dolje, ni~e biljkama.. http://img13.imageshack.us/i/rl9r0m.jpg/
SimasZgAMBASADOR

jan 2011.

POSTAVLJANJE REFLEKTIRAJU EG MATERIJALA U BOX Preporu aju kolege groweri, lako za raditi sa njom i dobra izolacija i izvrsna refleksija http://img828.imageshack.us/i/2745carsunshade.jpg/ i naravno napraviti proreze za ventove http://img703.imageshack.us/i/imagesv.jpg/ Koristiti neko kvalitetnije ljepilo za oblo~iti box sa njom oblo~iti unutraanjost boxa i napraviti naravno proreze za ventove
SimasZgAMBASADOR

jan 2011.

SVJETLO Ja, a i ve ina PC growera koristi CFL ili ti ga atedne ~arulje http://img232.imageshack.us/i/cflall2.jpg/ jedna ~arulja od 23w ima cca 1500 lm,a vama treba za nekakav pristojan grow oko 9000 lm.. http://img822.imageshack.us/i/18667764.jpg/ Probajte staviti min 5 komada od 23w ili nabavite ja e..ima ih i od 25w, 33w, 36w, 45w....200w ali ih je teako na i i skupe su Za vegetaciju vam treba viae plavog6700k , a u cvjetanju naravno naranasto- crvenog spektra 2700 k Recimo ako imate sve skupa 5 ~arulja od 23w..neka u vegetaciji budu bar 3 plave, a u cvjetanju 3 crvene. Za ~arulje preporu am kerami ka grla jer se manje griju i imaju uaicu na sebi pa se lako mogu zaaarafiti na vrh boxa.
SimasZgAMBASADOR

jan 2011.

E, poato je ve ini bitan stealth i upravo zato i kreu sa PC growom, savjetujem da se tower, kad se iz njega izvade svi djelovi, zna i isto ku iate, svaka rupica osim prostora za ventove, zatvori sa crnom izolir trakom ili ducktapeom...ja sam tu imao dosta problema jer svjetlost jednostavno se vidi vani..ja sam joa kao rjeaenje na svu tu izolir traku stavio iznutra debelu PVC vre u, koju je lako savijati i lijepiti, koja mi i ujedino slu~i kao izolacija...

jan 2011.

simas samo tako u potpunosti cu radit kao tvoj samo cu rucno izradit box tih dimenzija za 2 biljke.. dvoumim se koju biljku uzet...sta si ti narucivao ili si domacu uzeo... ja gledam onu malu biljku sta ima samo jedan bud i sazrije kroz 2mj...zaboravio sam ime..
Che*LEGENDA

jan 2011.

..to bi ti lako moao biti autofllowering lemon skunk... :)
SimasZgAMBASADOR

jan 2011.

Imam nothern Lights i Jack herrer, ali sam se odlucio za doma icu, indicastu nekakvu... da malo pohvatam indoor, pa idem onda sa pravim sortama...
SimasZgAMBASADOR

jan 2011.

Molim ekipu koja je stavljala HPS u PC..da malo pokaze kako, sta..hvala
LegalizeITISTRAŽIVAČ

jan 2011.

Nadam se da nije problem da malo podijelim ono ato mi je kolega "forumas" poslao o reflektorima za cfl... http://forum.grasscity.com/do-yourse...eflectors.html (Ako sam propustio shta, tipa da se ne smije reklamirati na forumu i sl... izvinjavam se, ali korisna je stvar i ekonomicna naravno ;) ;S )
SimasZgAMBASADOR

feb 2011.

Aj da malo obnovimo temu, jel ima koji pametni PC growe sa iskustvom da malo nas podu i ovdje...npr kako napraviti ventilaciju i light trap? Ili kako ptaviti ~arulje ako nemaju grla uaicu?
IamLegendENTUZIJASTA

mar 2011.

Ja kad zavrsim grow cu postaviti detaljan opis svog pc big tower-a. Ne zato da se hvalim ili da govorim da je moj najbolji ali je STEALTH. Kada ga otvorim cijela soba mi smrdi, isto tako kada spustim napon na adapteru na 7v od ventilacije lagano mi se u sobi osjeti. valjda zato jer je tada slab protok zraka. Ali kada je na 9 ili 12 v tada sve ide kroz filter i u sobi mi se nista ne osjeti. iako sam zajebao filter jer sam uporabio stapicasti aktivni ugljen umjesto onoga sa kuglicama jer taj ostavlja manje slobodnog prostora. Ali to planiram promijeniti, napravio sam filter u kojemu mogu u roku 3do 5 min promijeniti ugljen. Ali vise o njemU nakon growa.. Evo dnevnika: https://forums.vutra.org/threads/7998-CFL-PC-BIG-TOWER-Stealth-Grow

mar 2011.

mislim da ti ne treba 5 svjetiljki, naravno da je pozeljno sto vise natrpati u njeg, ali i 3 sasvim dobro rade svoj posao :) u cvjetanju onda mozes dodati 2 crvenog spektra i to ide odlicno, ja pravim jedan pc box, ali bit ce sve osim stelth, sa svih strana je obljepljen izolr trakom, na vrhu stoji kartonska kutija koja je pravljena na principu "glave motora" znaci svi bitni djelovi za grow bi se trebali nalaziti u toj kutiji, ona ce najverovatnije sluziti i kao cooltube.....ovo je vise kao neki experiment, nadam se da cu biti u mogucnosti da postavim slike za koji dan, posto jos cekam sjemenke navodno nekog skunka...pa cemo vidjet..;)
IamLegendENTUZIJASTA

mar 2011.

ja imam sada 6 i jos sam napravio mjesta za 7-u. I imao bih oko 8700 Lumena sa 7 komada. kako mislis da su dovoljne 3, mislis u prvih 7 dana onda da. Ali ukupan grow sa 3 nikako ne pomisljaj. osim ako zelis na kraju dobiti 5 grama. Ako mislis eksperimentirat onda to radi sa domacim sjemenom. Lakse ces pretrpjeti poraz. Sretno..

mar 2011.

https://forums.vutra.org/threads/8084-CFL-Zvucnik-micro-Lemon-Skunk?highlight=zvucnik ne znam dali si pregledao ovaj dnevnik, zavrsen je sa 3 cfl.. i sjeme necu kupovati, frend kaze da ima sjeme gore navedenog, pa ce mi dati koje..;)
SimasZgAMBASADOR

mar 2011.

Pa koliko truda toliko i muzike....svaka cast na 3 CFL-a odraenom grow-u, ali ako ubacia 5 i imaa super sjeme, tipa lowrider2 mozes fobiti nesto kao Che* https://forums.vutra.org/threads/4058-CLF-Big-Box/page8 a razlika je o igledna..:icon_lol:
SimasZgAMBASADOR

mar 2011.

Bilo bi super kad bi poslikao taj filter, ili joa bolje, kad budea radio novi, pa da stavia step-by-step slike :)

mar 2011.

Simas mislim da je ovde bitna velicina boxa...:) Big box.velicina 65. :) pa naravno da je bolje sto vise svjetla, ali mislim da 3-4cfl od 23w mogu dobro da posluze u boxu velicine 40 cm..:) - 2.0m x 2.0m - 1000w HPS - 1.5m x 1.5m - 600w HPS - 1.0m x 1.0m - 400w HPS - 0.8m x 0.8m - 250w HPS - 0.5m x 0.5m - 150w HPS - 0.3m x 0.3m - 70w HPS

mar 2011.

imam par pitanja uvezi pc boxa 1. dali mi je dosta 6 cfl-ki od toga 4 x 20w 2700k 1150lumena i 2 x 36 w 6500k oko 1200-1500lum jer nepise na njoj(moja procjena) znaci unutra je oko 6-7 tisuca lumena i dali sa ovakvim postavom zarulja moram dodavat -oduzimat zarulje u prelazu sa veg na cvijetanje 2. dali je dosta da pc ventovi 80mm rade na 5-6 v( 2 su jedan ulaz drugi izlaz) 3. dali je za dvije biljke unutra dovoljna posuda od 6l koju sam pregradio napola da im se korjenje ne petlja 4. sta mislite kako ce ispast strain Cinderella 99 u pc boxu :vb_wave:
slap-jackAMBASADOR

mar 2011.

svjetla nikad dosta :D al za po etak e ti 6 komada bit dovoljno. za vegu su ti bitnije 6500k a za cvjetanje 2700k ato se ventova ti e sve ovisi, bitno da imaa protok zraka i da nije u boxu prevelika temperatura.
IamLegendENTUZIJASTA

mar 2011.

Ovisi koliko kvalitetno odradis svoj pc box toliki ce ti biti i urod, naravno ako uzmemo u obzir da odlicno odradis grow. E sada 6 komada za pc box je po meni maksimum, neki rade s 4 neki sa 3 a neki sa 6. Ja sam u svoj uspio ugurat prvo 4, onda sam nadodao jos 2. I dosta su mi se promijenili uvijeti u box, znaci mislim na temperaturu i vlaznos prvenstveno. E sada ja sam bio jos malo radisan pa sam nadodao i 7 zarulju. E tu se dogodilo da mi je temperatura prelazila preko 32 stupnja a vlaznost padala ispod 15%. Izbacio sam jednu i sada imam 6 i jos uvijek sam na granici sa uvijetima u boxu. Stalno ubacujem posude s vodom i vlazne krpe ali to je sve nekako slabo. Moj savijet ti je da stavis 5 komada. U vegi 3-2700 i 2-6500 a u cvijetanju 4-2700 i jednu 6500. Jer i u cvijetanju treba plavog spektra. Sto se tice ventilacije mislim da ti to nece biti bas najbolji izbor ventova, Ako radis obican box i nemaris previse na smrad biljoza a ipak zelis malo bolji urod onda bi trebao staviti pc ventove od promijera 12cm. jedan na ulaz u donji dio boxa a jedan na vrh za izlaz vruceg zraka. A ova dva sto imas ubacis u box za unutarnje pomeranje zraka. Takva dva venta od 12cm promijera mozes za 50 kn nabaviti u trgovini a polovne jos i jeftinije. Ventilacija ce ti za 5 ili 6 zarulja biti neophodna malo bolja jer ce ti biti prevruce u boxu i padat ce ti vlaznost zraka. Posuda od 6 litara ce ti biti sasvim dovoljna. Ali za svaku posebno, to mozes kupiti na placu za deset do petnaest. Za pocetnika growera je bolje malo vece posude od potrebnih uzet. neki rade sa 3 litre a neki s10. odluci ti kako zelis. Neznam, za tu sortu nisam vidio niti jendu recenziju na vutri org... mozda ih ima al treba malo potraziti.. moja preporuka za takav box ti je lowryder ili auto lemon skunk. Eto toliko od mene i sretno.

mar 2011.

probo sam ga ostavit upaljenog par sati sa ventovima na 5 v mislim da ce bit ok jer je temp negdje od 25-27 c tak da mislim da ce i ovak slozeno odraditi svoj sve u svemu hvala na odgovorima ...
slap-jackAMBASADOR

mar 2011.

ja sam u svom boxu smanjio temperaturu na način da sam jedan vent za usis stavio da tuče po žaruljama i da ih hladi. i temp mi je 21°c konstantno
GreenRyderLEGENDA

mar 2011.

....ja osobno koristim 80mm jer se brze vrte i imaju veci protok od 120mm, imao sam 2 120-ke i zamijenio sam ih sa 80mm jer mi one bolje odraduju posao.....120mm bar u mom slucaju je pretromo i presporo se vrti tako da mu po meni taj veci promjer nista ne znaci....
IamLegendENTUZIJASTA

mar 2011.

ovisi koje kupis. treba gledat onaj dio s Amperima. Tipa 0.485A.. to je isto bitno. daj nabaci koju slikicu boxa da ga vidimo. I napisi koje su dimenzije obavezno

mar 2011.

dimenzija je VxDx` 42-41-19 a slike nema jer nemam fotic al cim fotic nabavim bum i dnevnik otvorio :facesjump: u svakom slucaju stavi sam sjemenke na klijanje pa bumo vidli hehe

mar 2011.

da li neko moze da mi objasni kako uspete sijalice da podesite unutar kucista? npr kad bi kupio HPS 250w sijalicu ? nije mi jasno kako namontirate grlic od navedene sijalice unutra? sve mi je ostalo spremno za grow,hvala
GreenRyderLEGENDA

mar 2011.

......za nosac CT ili na reflektor ovisi sta ces koristit.....uostalom imas puno zavrsenih dnevnika pa se i tamo moze nac samo treba citat......pozz
LegalizeITISTRAŽIVAČ

mar 2011.

Sa atednima to idu grla za plafonjerke, to su ti ona shto imaju na sebi nesht zeljezno pa mozesh to zavrnuti... Evo ti primjera Mislim da ti to moze biti korisno ;) Poato vidim da ne radi link od slike evo ga opet SLIKA
shokiISTRAŽIVAČ

mar 2011.

pozz svima malo banalno pitanje, ali ime da ja zalijepim ovu reflektivnu izolaciju na samu kantu? hvala i pozz
stoneyENTUZIJASTA

mar 2011.

dvostranom ljepljivom trakom npr...
SimasZgAMBASADOR

mar 2011.

Ja sam zaljepio sa metapren ljepilom... BIG TOWER ekipa..savjet jedan posto nas ima od svukuda, takve su i cijene... HPS od 70w ima 6000 lumena i kosta cca 40 eura, a ja sam ga nabavio i jeftinije... 5 CFL- a takodjer kosta 40 eura i isto daju cca 6000 lumena (ako ista valjaju..) Ne zelim se praviti pametan, jer tek sam i ja poceo...ali... moj HPS od 70w grije manje i to puno manje nego kad je unutra bila kombinacija: 30w warmlight x1 23w coolwhite x3 na udaljenosti od cca 10 cm.. e sad...kad radite samo sa CFL-om, biljka vam mora biti jako blizu tog CFL-a, jer je INTEZITET tog svjetla mali..znaci sto biljka dalje od lampe manje lumena..a 5 komada grije pun k.. vjerujte mi.. A HPS..svi ga se boje nesto..:)..ta zarulja uopce nije tako vruca ljudi moji..kao da imate obicnu neku zarulju od 100w sa ~arnom niti..eto uzmite jednu obicnu zarulju od 100 w pa teatirajte toplinu u boxu.. ali (naravno pricam za big tower kuciste), ako stavite HPS od 70w (dovoljno), sa priguanicom izvan ku iata..biljku mozete drzati 20-30 cm od ~arulje..automatski imate par stupnjeva manju temperaturu nego sa brdo CFL-a... ....znam da nam to kao "nije vazno"...ali racunajte isto na puuuno veci urod i br~e sve to nekako ide... Ja trenutno koristim kombinaciju CFLa i HPS 70...http://img228.imageshack.us/g/fotografija0004x.jpg/
PunxerENTUZIJASTA

mar 2011.

@SimasZg sad si me zainteresirao, ja sam isto planirao raditi sa 70W HPS ali sam mislio da je topliji od par cfl-ki recimo... Imaa li koju bolju sliku kako si spojio HPS na big tower i kako izgleda to? Znam da je offtopic, ali mo~da bude koristilo ljudima, ako ne mo~ea i na pm? Zanima me kako izgleda sve to nemogu na tvoj dnevnik ako ga imaa
SimasZgAMBASADOR

mar 2011.

Nema frke...evo dnevnika https://forums.vutra.org/threads/7832-PRVI-INDOOR-PC-Cfl-amp-HPS/page3 budem sutra stavio slike kako i sta sam spojio jer cu raditi jos neke modifikacije...
SimasZgAMBASADOR

mar 2011.

evo jedan super link za PC grow...pregrat informacija i ideja.... https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=54232
LegalizeITISTRAŽIVAČ

mar 2011.

Sam da kazem za WEEDetix-a, mala ti je to visina boxa... Ne kazem ti ovo jer se ocu praviti pametan, nego shto imam jedan takav identichan pokraj svojih nogu upravo sada i polomih se trazeci novi da ima barem nekih 60tak cm... Osim toga, 5-6 V mislim da ce to slabo puhati, ja u takvom boxu imam jedan vent za upuh na 12V i jedan pasivno hladjenje za ispuh isto 12V i temperatura je idealna... Sve to radim sa 4 CLF-ice i mogu reci da sam zadovoljan, urod znam da ce biti manji ali to je ionako prikupljanje iskustva, nek' se ishta zdimi i dobro je ;)... Btw ako neko ima ideju kako prosiriti pc box ili gdje kupiti novi bilo bi mi zadovoljstvo... Negdje sam chitao da su neki groweri rezali dno pa su tako josh dobili par cm-etara ali nezzz sad bash...
SimasZgAMBASADOR

apr 2011.

Ajmo ljudovi malo slika postajte...uslikajte vaae boxeve sa svih strana, malo detalja viae, tako da svima dojde na pamet kako rijeaiti neki problem... Sve nas mu i..i kako si postavio grla? i kako si napravio Lightrap? i dal ti svjetlo curi? ventilacija.....daj SLIKAAAA! :icon_mrgreen: Evo ja malo slika i objaanjenja na svom boxu.... VENTILACIJA: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Dakle... zaboravite na one male rupice, jer kroz njih puae za k u r...., ajmo flexu u ruke i malo ljepae nego ja odre~ite rupu Ventilatore sam ja pri vrstio ~icom, al preporu am da vi to napravite sa aarafima Uploaded with ImageShack.us ventilator je od 80 mm i vu e zrak naravno van. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us i stavio sam jedan mali vent od 50 mm sa suprotne strane na dnu boxa da upuhuje zrak unutra...znam da je mali, ali imao sam ga i radi posao zasad ok.... SVJETLO Ve ina vas stavlja CFL radi njihove dostupnosti ili cijene..vidio sam par dnevnika sa PC CFL growom i rade svoj posao....ja sam se odlu io na korak viae i stavio sam HPS 70w uz plave CFLove od 23w...kasnije u cvjetanju ih mjenjam sa 45w warmlight... Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Ovdje sam uz gornji rub stavio malo reflektirajue folije, da sprije im svjetlost da mi curi po gornjem rubu od vrata ku iata, a ujedino mi i radi efekat reflektora... PLEKSIGLAS ILI STAKLO....Majka!!!...napravite to!! pogotovo ako HPS stavljate...napravi ogromnu razliku u temperaturi...2 venta od 80mm...1 iznad, a drugi ispod stakla da vuku van.... Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us LIGHT TRAP E tu sam imao i imam joa problemos malih... Glavni razlog zaato growamo u PC boxevima..(99% nas) je stealth! Jer cemu onda zajebancija sa tim..lakae u ormari neki bubnut, jel tako? Sigurni smo (nadam se ;) da naae znati~eljne ukuane ne zanima taj dio elektroni ke opreme, pa je nece niti dirati..ali ata ako proviri ispod stola, a iz kompa bljeati kao NLO? aba nam sav trud... dakle....light trap...joa uvijek pokuaavan napraviti idealan (u inkovit)..da propuata zrak, a da ukloni svjetlost 100%.. Za sada imam ovakav.. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us a u izradi je ovakav Uploaded with ImageShack.us ovaj joa moram pofarbati u mat crno, da ne reflektira svjetlo...zna i 2 pregrade unutra cik cak... nadam se da ce raditi, ako ne bude onda cu napraviti DiY carbon filter od aae za olovke i aktivnog ugljena malo ranije od planiranog... Evo..nadam se da sam nekome pomogao, i nadam se da ce netko i meni pomo i na ovoj temi sa nekom slikom vlastitog rjeaenja
El_VatoENTUZIJASTA

apr 2011.

eo i ja da zapocnem sa prvim postom :D prosetao sam forum uzduz i popreko, video sam u jednoj temi, kako izvaditi "iznutrice" kompjutera sa busilicom, ali mislim da to kod mene nije tako mislim da mojem kucistu ne gine neka secha delova, pa sam ja nesto kontao da mi to neki majstor odradi, ali mi nije jasno koji to majstor moze odraditi ? naime zadnja strana kucista mi je dosta otvorena pa sam mislio nekako lim neki zalepiti ili kako vec i na njemu napraviti rupe precnika 12cm(za ventilatore) ali prethodno ce biti potrebno napraviti rupu i na kucistu... nadam se razumete sta hocu da pitam, a i ako postoji nekakav nastavak na busilicu koji bi mogao napraviti rupu precnika 12cm i da nije skup bilo bi lepo, ali radije bih kod majstora da mi to lepo odradi.(jel to limari rade ???) drugi problem je sto mi je oklop kucista jednodelan, znaci nema ono da otvorim sa strane ko na nekim kucistima, nego moram ceo taj oklop skinuti, pa sam mislio na jednoj strani napraviti nesto kao vrata(znaci ponovo mi je potreban majstor) ili eventualno da otvaram box spreda, znaci tu plastiku(gde su cdromovi i ostalo)... nadam se da shvatate moj problem i unapred hvala!
GreenGOPOZNAVALAC

apr 2011.

ovako u kucistu imas nitne, izgleda ti kao saraf samo ima rupu.. uzmes busilicu i stavis borer u tu rupicu i izbusis ^^
El_VatoENTUZIJASTA

apr 2011.

pa kazem da to kod mene nije slucaj, neke "iznutrice" su jednovstavno "prilepljene" za kuciste tj izgleda kao da su deo kucista, ali nisu, probao sam te nitne da izbusim, ali kazem to zahteva malo ozbiljniji posao, pa sam zato mislio to odneti kod nekog majstora, samo ne znam ko to radi ???
GreenGOPOZNAVALAC

apr 2011.

probaj odrezati :) ne znam sta ces rec majstoru ako pita zasto treba to izvadit
SimasZgAMBASADOR

apr 2011.

Parro. T. Stero daj slike tog kucista pa cemo pametniji biti..

jan 2015.

Ljudi, mene zanima kako pocinjem tek s izradom svojega boxa za prvi grow i dimenzije pc-a su mi 48x18x40 (znam da je malo malo, ali jbg) i mislim unutra drzati samo jednu biljku kako bi tek naucio sve o growu. Citao sam dosta o LED tehnologiji i zaruljama pa me zanima posto se ne kuzim dovoljno u to i neke stvari nisam pohvatao jel valja ovo kaj? http://www.lemonbest.com/e27-2-2w-red-and-blue-38-leds-hydroponic-light-led-plant-grow-growth-light-bulb-lamp-85-265v I koliko bi mi toga bilo dovoljno ako je isplativo zbog odrzavanja temperature, a i kako nemam bas previse prostora u boxu ili cu morati na kraju nesto vece uzimati od boxa i stavljati neke druge lampe? Hvala unaprijed!
TrulyoZMAJ

apr 2020.

Ekipa, stara tema, nadam se da nisam pogrijeaio... Imam 4 biljkice koje su pustile sjeme i nikle, neke su tek izaale, jedna je ve par cm velika... Ina e sam ih ostavio na prozoru gdje ima dosta sunca, no nije to to i moram ih skloniti zbog gostiju. Doma imam 4 ku iata, niti jedno nije vee od 45 cm - a to nije dovoljno. Plan mi je bio smjestiti ih 3-4 tjedna u ku iate, da oja aju, i onda van sa njima pa ato bude bude - neka sorta domaice, pitaj boga ata to no...Ugl, doala je sa polja, pa bi mogla biti dosta jaka za van negdje u divljinu. A dok one idu van, za to vrijeme si planiram slo~iti stvarno bolji grow box i uzeti nekog mini automata oko 40cm i voila, za moje potrebe i da nau im mi ne treba viae. `to vei prostor, ato vea biljka, to viae problema i para. Kako su ku iata cca 40-45 cm - kad stavia svjetlo, kad stavia teglu - ata ti ostane - cca 25-30 cm ato je nedovoljno. Ja sam ju er cijeli dan jedno ku iate 40cm demolirao i napravio improvizirani produ~etak od lima visine 15cm, u koji sam privremeno stavio 5 kerami kih grla i 5 LED ~arulja isto za probu i da maknem biljke iz sobe. Na~alost, samo je 5x11w LED ~arulje, nema tu puno lumena, 2 su 3500K, 2 4000K, jedna je samo 6500K (cca 5000 lumena). U globalu sve ato sam naaao doma sam popikao, samo da ih sklonim ju er... Napajanje PC, jedan vent za ulaz i dva izlazna, unutra auto folija za aajbe...Ka~em, fakat dummy napravljeno, ali ja volim DIY pa me okupiralo ovo. Ina e na slikama su ventovi krivo okrenuti, sve sam to ispravio, plus ovaj donji je sad full gore jer je dosta slab, a ovaj gornji je dolje na ulazu, ak joa ima 2 brzine... 220V dio je full izoliran od ku iata. a/amRiMOR Joa moram samo mehani ki timer sku~iti kako se atela. Imam par pitanja, glupih no meni nejasnih: 1.) Kad doe period spavanja, tj recimo 4h bez svjetla u kutiji - da li se i ventilatori gase ili ih ostavljate da rade? 2.) Kako napravite da svjetlo ne ide van boxa? Mislim - rupa za ventilator - svijetli van. Jedino da je kakav filter gore. To mi nije jasno jer ku iate planiram ostaviti u jednom spremiatu gdje imam hrpu gluposti i pau ine pa tamo sigurno nitko ne ide, a da ne bude pitanja "zaato neato svijetli unutra". 3.) Jel ovo dovoljno za led rasvjetu airokog spektra? Daje 4300 lumena. https://www.ebay.com/itm/New-600W-LED-Grow-Light-Full-Spectrum-For-Indoor-Veg-Flower-Plant-Lamp/402228451623?hash=item5da6af1927%3Ag%3AQjYAAOSw6Ftel9AO&LH_BIN=1 Ako danas ili sutra ne rijeaim serversko ku iate barem 60cm, imam doma joa jedno 45 cm ali puno vee airine (ovo je 18cm, a ovo drugo je 24cm) - i unutra e ii finalno ali LED rasvjeta full spektar (ili HPS 100w), dolje jedan IN vent, gore jedan OUT vent (mo~da u sredinu joa jedan), auto folija i quit. Preferiram LED zbog sigurnosti... Bitno mi je da imam 40cm isti grow space. Da, imam Phillips 400w son-t plus ~arulju, priguanicu i starter, ako kome treba neka se javi (Hrvatska) - meni je viaak, nisam joa niti isprobao, mogu probati i poslikati...
BadiZMAJ

apr 2020.

Nisam nikada uzgajao u PC kuiatu, ali probaj sa CFL...njih 5 stavia (npr. od 23W) i to ti je dovoljno. Vidi viae na 1. stranici :) "`to vei prostor, ato vea biljka, to viae problema i para." Ne bih se slo~io.:) `to vei prostor to vea biljka, ali i manje problema. U manjem prostoru (pogotovo tako malom kao PC kuiate) je puno te~e growat nego u pravom boxu. Teako da ea nai strain koji naraste do 40 cm, ali to mo~ea postii sa LST-om. Ventilator od ispuha mora radit 0-24, a ventilatori koji mjeaaju zrak preko noi mogu biti isklju eni (meni rade 0-24).
TrulyoZMAJ

apr 2020.

Hvala ti - imaa pravo za ovo da se ne sla~ea. Imam na svom posjedu nekoliko starih "aupa", jel - koje su sad gara~e, radione, ostave. Sad sam naaao jedan extra odli an stari ormar, jednokrilni - 150cm visina, airina 45cm, dubina 50cm. Vrata su u extra stanju, samo brtva oko vratiju da dihta i lokot. Nema aanse da e tko ii tamo, tj to mogu dii i na tavan u radionu gdje nikad nitko ne ide jer je to "tajni" tavan gdje uvam motorne pile, trimmere i ostale vrijedne alate. Mislim ovaj PC neka sad bude, samo da ih dr~i na ~ivotu, ali neato si gruntam da ovaj ormar slo~im, na na in da bude visea LED rasvjeta koju mogu podizati kroz rast. Krenuo bih sad sa cca 10 grla sa cca 11w led sijalicama, a postepeno kako e iz Kine stizati, tako bih dodato koju multispektar ~arulju. Mislim poato je ormar visine 150cm, ako ra unam da LED mora biti na 30cm od biljke, uzeo bih joa 20cm teglu tj visina bilje od poda, i uzeo bih joa 20cm rezerve za manipulaciju tipa "manji dodaj rasvjetu". Zna i prostora za biljku bi bilo 150-30-20-20 = 80 cm. I to je sigurnih 80 cm. Ovi ventilatori su od napajanja i od procesora, ne piae niata od ja ine itd.... To si joa moram samo prora unati koliki bi mi trebali. Volim led rasvjetu jer osim financijski - nije vrua na dodir, tj puno manje rizika od "po~ara" i lakae je sa njom raditi. Ako nekome treba, evo link za fakat jeftine atedne kojih je danas jako teako pronai i to po normalnim cijenama. https://luksometar.hr/kategorija-proizvoda/rasvjeta/tedne-arulje/page/9/?et_per_page=16

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se