VUTRA
ForumUzgajanjeOpremavalja li ovaj pH metar?
LEGACY

valja li ovaj pH metar?

18 odgovora3,287 pregleda
dzokosISTRAŽIVAČ

maj 2010.

isplati li se uzeti ovaj pH metar za odreianje pH zemlje? Uploaded with ImageShack.us
TripENTUZIJASTA

maj 2010.

Ja sam chuo da i nije neshto kvalitetan, probao nisam.

maj 2010.

Meni iskreno stoji za ukras,valjda jer imam digitalni,al ono šta san gleda meni je to neprecizno i uvik isto pokazuje. Radije dodaj 30€ i uzmi neki digitalac.
BjelacAMBASADOR

maj 2010.

NE. ima gresku od 1ph i stalno mijenja pokazivanje....

maj 2010.

Kako mislia mijenja pokazivanje-kako dublje zabijaa tako se i kazaljka mi e,ovisno koliko je u zemlji?

jun 2010.

Imam isti,nije preterano upotrebljiv. Ako ti je stvarno potrebno da ynas ph zemlje uzmi neki digitalac.
NimphaISTRAŽIVAČ

avg 2010.

A kako ta no mjeria pH? Poato pehametar ne ide direktno u zemlju nego se mala koli ina zemlje (oko 5-6g) prvo izmuka u vodi ili KCl-u (10 ml) i tek onda se mjeri tako ato se pehametar umo i u aau sa zemljom i te nosti... Ovaj pehametar ina e djeluje pristojno :)

avg 2010.

...ali usput jedva da valja,koliko para,toliko i muzike.Zemlja se donekle iznjeri,iako meni nema nekih pomaka u mjerenju,ali vodu je nemogu e precizirati,jer zahtjeva kvalitetniji PH metar. Sve u svemu,samo jedan od jeftinih izvoznih proizvoda..."Made in China"!
NimphaISTRAŽIVAČ

avg 2010.

Pa vjerovatno onda postoji neka molitva koja se izgovori prije mjerenja da bi mjerenje uspjelo... :rofl:

avg 2010.

Da,bo~e daj mi para da kupim drugi PH metar,hehe:)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se