VUTRA
ForumUzgajanjeOpremaLosa iskustva sa online shopovima
LEGACY

Losa iskustva sa online shopovima

103 odgovora9,689 pregleda
FatOneZMAJ

okt 2020.

U konzultaciji s PowerSeedom otvaram ovu temu, jer sam nedavno imao lose iskustvo zbog ne paznje, pa da takvih situacija bude sto manje ovdje mozemo podjelit neugodna iskustva sa manje poznatim shopovima. U danasnje vrijeme webshop se moze otvoriti unutar 15 min ako znate sto radite, to neki ljudi iskoristavaju i varaju ljude, neki su totalni debili i izlevate za lovu a drugi vas izlevate tako da dok narucite opremu na njihovoj stranici stoji "in stock", ali bitna je stavka sto nemaju skladiste i sve sto narucite oni narucuju prvo kod sebe, pa salju vama i to zna trajati do 60 dana u nekim slucejevima i vise. Ja sam naletio na ovaj i prevario se, nadam se da samo sto se tice vremena, ali vidjet cemo jos. Uglavnom ove shopove izbjegavajte, sve je isti vlasnik i nema skladiste tako da mu isporuke traju nekad i preko 4 mjeseca (prema reviewima na trustpilotu.) https://www.ledgrowshop.eu/ https://www.kingofleds.eu/ https://www.bestgrow.cz/ Sve u svemu u vecini slucajeva dovoljno vam je pretraziti stranicu na trustpilotu, i ako vidite lose reviewe izbjegnite i sacuvajte vrijeme, zivce i novac. https://www.trustpilot.com/
truareZMAJ

okt 2020.

Ja bi izbjegavao sve sa domenom cz i s.r.o firme iz Pilzena ako bas nije provjereno, postoje sajtovi koji slu~e samo za krau identiteta u najgorem slucaju, u najboljem samo zloupotreba kreditne kartice ato ipak mo~ea sprije it blokiranjem iste ako to napravia na vrijeme. Makar banka ipak hoe vratit lovu, jednom mi je netko iz argentine dignuo 900eura al banka mi vratila taj novac, a gdje sam popuaio foru nikad nisam saznao, mo~da je bio samo scan obavljen preko bankomata. Sto se tice navedenog u prvoj recenici imao sam takav problem nevezano za shopping vec nekaj drugo tj clanarina i obustava iste, pa sam kopao malo dublje i nasao koji likovi u ceskoj u pilzenu se bave takvim mutnim poslovima. Danas je cyber crime uzeo ogromnog maha da vecina ljudi nisu ni svijesni. Ne kazem da ove stranice imaju ikakve veze sa tim ali budite oprezni.

okt 2020.

Baa iz tog razloga postoje namenske internet kartice(npr Visa Electron koju ja koristim) na koju se uplauju sredstva samo kada su potrebna za online kupovinu, kartica se ne mo~e iskoristi na bankomatu osim ako vi to ne tra~ite(a procedura je velika), uplata se mo~e izvraiti u aalteru banke ili se sredstva mogu prebaciti sa nekog drugog ra una(npr vaaeg privatnog), prebacia samo koliko ti treba i nemaa brige. Kartica funkcioniae u celom svetu. Moja topla preporuka je svima koji se upuataju u bilo kakvu online kupovinu da NIKAKO ali baa NIKAKO ne koriste svoju deviznu karticu ili bilo koju drugu karticu na kojoj imaju sredstava. Cyber kriminal je tek krenuo a momci ve rade ozbiljan posao, ali ako si pametan mo~e se to lako izbei. A ato se ti e skimera tj skenera kartica na bankomatima, tu smo za sada bespomoni ali srea u nesrei je ato banke skoro pa uvek refundiraju novac. Izvinjavam se na blagom offtopicu ali ovo se ti e svakoga ko koristi online shopove.
truareZMAJ

okt 2020.

Evo jedna od recenzija za ovaj bestgrow.cz od lika koji je isto koristio taj sajt za kupnju, a ima ih jos. Prevedeno sa ceskog pomocu google translatora "Prevarantska trgovina, poslali su mi poruku s e-poate tvrtke da se moja uplata nije dogodila i moram poslati iznos na njihov ra un, ato sam i u inio. Nakon toga roba nije stigla. Kad sam se po~alio na to, tvrdili su da nisu dobili novac i ra un koji su mi poslali sa svoje e-poate nije njihov, da ka~u da imaju drugi ra un: :-). Banka mi je rekla da se na prijenos ne mo~e ~aliti i da trebam podnijeti kaznenu prijavu, ato u u initi zajedno s prateim dokumentima kako bih zaatitio ostale kupce. .... a~uriranje..Bio sam u policiji eake, iznos koji sam platio samo je prekraaj, potrebno je da i druge prijevare idu policiji eake i ka~u im iznos koji su izgubili, nakon dostizanja granice od 5.000, - po inje kazneno postupati u nadle~nosti Sabora. Do tada e se to rjeaavati kao prekraaj. Ipak, barem u obavijestiti nadle~ni porezni ured sumnjive tvrtke .... a~uriranje II. na osnovu injenice da sam bio u policiji, odjednom se ispostavilo da je broj ra una u redu i da e roba poslati: -) .... da su mi 4 puta rekli da ne znam da je ovaj broj ra una pogreaka ... na~alost uplata im je poslana dva puta (kad su tvrdili da ih nisu imali), a tvrtka (Rus koji je vlasnik) odbija vratiti jednu uplatu, ne svia mu se ato je na njegovu prijevaru reagirao kaznenom prijavom i ~eli me kazniti zbog isto nog na ina :-) ... docka se pa barem kontrolu Financijskog ureda i nadam se da e je dobiti za nas ..... ako volite horor filmove i prevare, svakako biste trebali kupiti, dobit ete najbolje :-)"
BadiZMAJ

okt 2020.

Korisna tema.:thumb:U ovom prvom sam i ja kupovao jednom prilikom, sreom proalo je sve ok ali ne tako glatko morao sam se natezat s njmao_O...uplatio sam im pare za box (pisalo je da ga imaju na raspolaganju), da bi mi poslali da nemaju viae takav (unutraanjost mylar), nego da imaju isti takav samo je unutraanjost bijela i da moram uplatit joa dodatno jer je taj skuplji. Pogledao sam na stranici i stvarno je bilo tako, ali nije mi bilo svejedno i mislio sam da me hoe zahebat...na kraju sam svejedno uplatio i to dodatno. Danima mi nisu odgovarali, nije bilo nikakve poruke da je paket poslan i tek kad sam im poslao jedno 10 mailova netko mi se javio i ka~e da aalju paket...hvala Bogu, na kraju je proalo ok jer sam dobio sve ato sam naru io, ali sad znam da definitivno neu viae nikad od njih naru ivat jer su u najmanju ruku sumnjivi.::nono::
FatOneZMAJ

okt 2020.

@Badi Znam kako ti je, i ja sam isto od prvih narucio box, voentove, potove i neke sitnice, imao sam srece i sve osim potova imali na stanju "navodno". pitali me da mi zamjene potove za manje ili vece, ja im odgoorio 15min kasnije na mail i nema odgovora 4 dana. Poslao im 10-ak mailova bez odgovora. Guglam iskustva s ducanom ono mrak na oci pao, svaki drugi review pise scam, i jos imaju onaj bot za fake pozitivne reviewe.. Odmah sam pokrenuo postupak za refound preko paypala, i na mail od shopa sam poslao da sam napravio zahtjev za povratom i da ga ne mislim prekinut sve dok stvari nece biti vidljive na gls trackingu. Dodao sam im da sam bio na policiji i da cu podignut kaznenu prijavu, 2min od toga maila dobio sam odgovor, kako su moje stvari pripremljenje i biti ce poslane danas. Paket je najavljen ali jos nije predan. Vidjet cu danas/sutra hoce li predat paket ili ce samo tako stajat. Inace proslo je 14 dana od narube, stvari navodno imaju na stanju samo ih trebaju predat gls-u. Sve u svemu necu sigurno od njih vise narucuti iako sam dobio 2 kupona za popust i jeftiniji su dosta ali su jako neprofesionalni i kako ti kazes u najmanju ruku sumljivi. Takoer pokusao sam ih i telefonski kontaktirati ali telefon koji stoji u shopu se ne koristi, isto tako adresa koju su dali je od salona peugeota u ceskoj :D

okt 2020.

A jebote, pa ako se ve ~ele baviti kriminalom puno jednostavnije je plja kati supermarkete i benzinske pumpe, kakav samo majmun moraa biti da doea na ideju da palia ljude na opremi za uzgajanje trave. "Jesi bio u zatvoru?" "Jesam, tri godine odle~'o." "Za ata?" "Nisam posl'o liku aator u Zagreb da gaji travu."

okt 2020.

Ma kakvi, znaju oni vrlo dobro ata rade, oni varaju ljude do odreene cifre koju zakon ne smatra dovoljnom za krivi nu prijavu, zatim promene firmu ili otvore novu i nastave po starom, i tako u nedogled, evo citiram kolegu da bi bilo jasnije: Veina ljudi ni ne ode u policiju jer je procedura zezanje a pare su obi no male, zato im to i uspeva.
BadiZMAJ

okt 2020.

FatOne to no tako su i mene prcali. Ja ih nisam tako profesionalno napao kao ti:D, ali nakon ne znam koliko pristojnih mailova poslao bi im jedan oatriji na svoj na in...i onda kako ka~ea za as se netko javi.:D Imaa osjeaj kao da ih moraa vu za rukav da ti poaalju to ato si platio, odmah mi je to bilo sumnjivo.:) Joa jednom ti hvala ato si otvorio temu, jer sad znam da u ih zaobilazit u airokom luku.:thumb:
truareZMAJ

okt 2020.

Upravo na to i ra unaju jer se zna za ato se naru uje takva oprema, i da e bit ljudi koji iz neke panike nee poduzimat niata da sami sebi ne natovare policiju na vrat. Dovoljno da takvih bude 5 na 100 i ve zarauju na svom lopovluku.

okt 2020.

Jasno, ali je to i dalje teako jajarstvo, to sam zapravo htio rei. Plus je komplikacija, realno.
chiwasENTUZIJASTA

okt 2020.

Nakon kupnje Mars Hydro TS-1000 dobijem email u kojem izmedju ostalog pise : " Tips 3:The aluminum body is quite soft and easy to change shape during transit. If you find the casing shape changed, you could use a hammer to get the shape back easily and it doesn't affect its functions. " I naravno, panel dosao totalno iskrivljen :mad:

okt 2020.

Kp1z8EzZ5Hs
FatOneZMAJ

okt 2020.

Stigao paket nakon 17 dana od narube sve su imali na stanju ali su drzali do ponedjeljka u ponedjeljak se sjetili poslat i stiglo eto za 3 dana. Znaci samo do njih je cekanje, ali po strani to sto treba cekat to je jos unutar EU zakon od 30 dana o ispuruci, ali to sto fale stvari nije uredu i znam da mi vise nece odgovoriti na mail i da to necu dobiti. narucio sam vent, iso crijevo, potove i sator. Sve na broju osim djelova za sator od svega fali po jedan par, znaci najvece, srednje i malle cjevi po 2 fale, po par od svih plastina i kopci tako ta nemogu mrezu postaviti. Dobio sam sve ukupno 15% kupona i jedan novcani kupon od 5$ kao znak isprike zbog cekanja, ali fale stvari tako da sigrno necu vise kupovat od njih.

okt 2020.

Postoi li onda neki povereni shop, koi salje na Balkanu.
crazydaveAMBASADOR

okt 2020.

Da i ja sam kupovao kod njih... Oko 36 itema za dva grow boxa, sve osim svijetla i par sitnica...tent, ventovi, filteri, gnojivo,higrometar, potovi... Prvo mi nisu odgovarali uopće, onda mi se javili kao nemaju neke iteme na lageru, pa sam morao mjenjat filtere i ventove jer one koje sam izabrao i platio nisu imali na lageru... Da i potove sam mjenjao. Sve to je trajalo nekih mjesec i pol. Cijelo to vrijeme sam ih spamao i molio za odgovor, da su mi rekli da moram čekat, čekao bih a ovako su me ubili još više jer sam mislio da su me spalili. Išao sam u banku da pokrenem povrat sredstava jer debil nisam platio paypalom nego bank transfer ali su se baš onda javili da je paket spreman i da ga samo trebaju poslati pa nisam. Na kraju sam i ja dobio bon za popust jer su me nakon šta sam izmjenjao stvari spalili za 7-10 € ... Bio sam toliko iznerviran i lud da sam na kraju bio sretan da sam išta dobio nakon mjesec i pol možda i dva .... Ne znam više potisnuo sam to iz sjećanja, mogao bih provjeriti po mailmailovim. Da sam na Google prije vidio review ne bih nikada kupovao od njih, mrak pao na oči, ljudi plaću spalili ih i više nego mojih 450€. Uglavnom ne preporučujem nikome zaobilaziti u širokom luku.
WizdomLEGENDA

okt 2020.

Jel mozda netko ima iskustva sa maxgrowshop-om?
drogbaISTRAŽIVAČ

okt 2020.

`to mislite o ovom shopu, ima li tko kakva iskustva s njima? djeluje mi ok, no mo~da se i varam... https://ledgrowlightstore.eu/
truareZMAJ

okt 2020.

Probaj mi na Terms&Conditions ili bilo kakav policy od tog webshopa, ja ga na stranici nigdje ne vidim
drogbaISTRAŽIVAČ

okt 2020.

https://ledgrowlightstore.eu/pages/warranty-program tu pri dnu stranice ima nea, bo
truareZMAJ

okt 2020.

A gle ovu https://opticledgrowlights.eu/ nije li to ista stranica al ipak malo dotjeranija. Ne znam ata da ti ka~em, dobro dobro izguglaj da nije neki spam
lemonjuiceLEGENDA

okt 2020.

Izgleda fishy
drogbaISTRAŽIVAČ

okt 2020.

da, izgleda isto. postoje i neke ameri ke i kanadske verzije. istra~it u joa, neu na slijepo naru ivat. hvala ti. Zna li mo~da netko gdje mogu naru it Optic 2 da mi stigne? :D
truareZMAJ

okt 2020.

Izgleda da stranice nisu fake ali vidim dosta reviewa da ljudima kroz nekoliko mjeseci se pocne kvarit, da je podraka loaa, pa kad dobe zamjenu da i taj rikne. Malo previae paprena cijena za tako veliki broj loaih ocjena. Zaato ne bi probao sa nekim provjerenim proizvoa ima kad ve planiraa iskeairat veu sumu novaca.
drogbaISTRAŽIVAČ

okt 2020.

Imaa pravo. Ovaj Optic 2 mi je zapeo za oko na ledgrowshop, ali nisam htio naru ivat od njih. Po specifikacijama se ini kvalitetan proizvod, a i izgledom me malo zaveo pa nisam obraao pa~nju na reviewove.
FatOneZMAJ

nov 2020.

Sumljivi su jako, meni je paypal vratio novce jer se tamo nisu opravdali ignorirali su poruke od paypala i presudilo u moju korist, ja sam stvari dobio i pitam ja njih prije 2 dana sto da napravim, da im posaljem novce ili sto. Jer bezveze mi, stvari dosle, a pare nazad dobio nebi htio neke probleme oko toga imat a oni meni ne odgovaraju na mail uopce.
GetSomeNutsPOZNAVALAC

nov 2020.

Meni optic 1 stigao. Malo se duze ceka dostava oko 2 tjedna
TrulyoZMAJ

dec 2020.

Dobro koji shop na podru ju EU preporu ate? Radi opreme pitam...
FatOneZMAJ

dec 2020.

Sponzor gore, Ima nesto vise cjene ali je korektan poslovanjem. Support im je takoer za svaku pohvalu. Jedino su cjene zeru skuplje. Ima masu dobrih shopova u danasnje vrijeme gledas da je unutar EU i unutar 3 dana je kod tebe vecinom (ako si iz EU), samo kacaj ime shopa u google i "reviews". Ili provjeris na trustpilot stranici sto ima o shopu. @Trulyo Ovaj ducan provjeren sto si stavio, narucivao od njih isporuka 3 dana bila. ALi obrsi iz posta link, zbog reklame.
TrulyoZMAJ

dec 2020.

Ma nema kod njih toga ato meni treba, konkretno tra~im te famozne cijevne grija e za boks, u RH ja to nemogu prona i. Budem se slu~io trustpilotom, jer web shopova more, a esto naletim tu da je bilo problema sa nekima. https://www.growmart.eu/ Za ovu nema niata tamo, ali stranica mi izgleda dosta oke, Njemci.
BizzzoZMAJ

dec 2020.

Ne vidim razlog s obzirom da se ne radi o ne em o itom, zaato Amazon ne iskoristia kao izvor. Cak i ako nemaa prime, imaa garanciju da neces biti scamman.

dec 2020.

Jedna od najboljih definitivno i slobodno naru i
Čitam i nije mi bilo svejedno kad sam vidio vaše komentare na stranicu ledgrowshop.eu... Moje iskustvo snjima je totalna suprotnost. Međutim zahvalan san :vutra: i @FatOne - u što je otvorio temu i raskrinkao prevarante. https://www.ledgrowshop.eu/s nje sam naručio ViparspetraV450, uplatio putem Internet bankarstva nakon toga poslao mejl s računom. Odgovorili su isti dan sljedeći radni dan je bilo poslao naravno, dobio sam podatke za tracking paketa. Nakon te naruđbe mozda tjedan dana nakon naručio sam ViparspetraV300, clip fan 5W, ph tester (onaj sa epruvetom od general hipodronical) i hangere za panele,ali za panel je pisalo da ga nema na lageru. Naruđbu sam predao, platio opet poslao račun. Odgovorili mi nakon 5 dana da je poslano. Znači nikakvih problema nisam imao, a nažalost predložio sam stranicu jer je imala povoljne cijene i činila mi se bolja od naših stranica gdje su paneli preskupi ili ih nema. Ovu drugu sam označio jer je to ista stranica. BestGrow.cz | Největší český GrowShop pro indoor pěstování Takozvana prevara ako prođe, prođe. Žalosno je što to prolazi, a oni koji trebaju nešto poduzeti u vezi toga su to i smislili...
crnicarLEGENDA

jan 2021.

Nisam uopce ispratio ovu temu a skoro pa svaki dan gledam taj ledgrowshop i cekam trenutak kada ce se vratiti u stock box koji sam pikirao. Danas vidim da je napokon dosao u stock i naletim na ovu temu...:respect: :vutra: It is decided then...growmart it is :)
BladeZMAJ

jan 2021.

Ja 10 god kupujem od jednog domaceg shopa koji radi na podrucju HR i SLO netreba placati unaprijed niti karticama,naruceno dode u roku 3-4 dana i placa se pouzecem,brijem da nesmjem napisati o kojem shopu se radi al koga interesira moze mi se javit u inbox.

avg 2021.

Jeli kupovao neko u growmart.eu opremu?
FatOneZMAJ

avg 2021.

nekoliko puta, sve bez greske proslo.
drogbaISTRAŽIVAČ

avg 2021.

Od njih redovito uzimam zemlju, gnojivo i potrosni materijal, mislim da sam i sator kod njih uzeo. Odlicni su, posiljka stigne nakon 3-4-5 dana, sve stealth upakirano. Preporuke s moje strane. Svjetla nisam kod njih narucivao.

avg 2021.

Hvala ljudi.

avg 2021.

Top shop, moja preporuka. Upravo mi stiga zemlja od njih nedavno. Imargo.de imaju svasta ali ih zaobidi, radi neki razvaljeni lik i salje krive narudzbe, jos nece da uzme Retoure nazad :fuck: edit: boksvi su im top, ista kvaliteta kao homebox doslovno.
FatOneZMAJ

sep 2021.

Da se nadovezem/nadopunim iskustvo. Djelove koji fale nikad nisam dobio, ali zato sam u 12-tom mjesecu prosle godine dobio mail od njih kako im do kraja mjeseca moram uplatit nazad novce ili ce me sudski gonit i tu sam onda imao procedure jer im je paypal blokiran racuni itd morao sam uplacivat na privatni racun u cesku, jer normalno da nisam htio riskirat da moram na sud zbog grow opreme... (dok sam dobio novac od paypala nazad, ljepo sam pitao dal zele novac nazad, i da ja zelim svoje djelove koji fale ili da umanje cjenu za to sto fali, sve su ljepo ignorirali.) u svakom slucaju najgorem neprijatelju ih nebi preporucio.

sep 2021.

Pozdrav. Ima li neko iskustva sa narucivanjem preko "growshoop mr buds" za BiH. Slovenska radnja

nov 2021.

Pozdrav, ekipa! Da dodam moje iskustvo sa ledgrowshop.eu. Proale godine naru im svaata neato od njih, nekih 600-700 EUR sve ukupno. Nikako da poaalju i ne javljaju se na moje mejlove. Krenem itati razne loae komentare o njima po netu pa onda naletim i na ovu temu i na isto poludim. Pokrenem ~albu preko banke da se vrate pare. U meuvremenu stigne sve naru eno. Oni valjda nisu odgovorili na tu ~albu i vrate mi pare. Tako da sam na kraju sve to dobio besplatno. :D U svakom slu aju, ne bih preko njih viae niata uzimao, iako sam super proaao taj put.
FatOneZMAJ

nov 2021.

Javit ce ti se na mail da imas rok da im uplatis tamo pred kraj sljedeceg mjeseca dok im krene inventura :D Ili ce podizat tu~bu protiv tebe bla bla. prouci mozda ni nemogu dic tuzbu, meni se nije dalo natezat, ja sam im uplatio nazad puni iznos.

nov 2021.

Proalo je ve skoro godinu dana od toga i niata nije stiglo. Mislim da se toliko ljudi u isto vreme ~alilo da sam im mo~da ja promakao! :D
FatOneZMAJ

nov 2021.

Nadajmo se da nece onda nista stici. Meni je bilo proslo nekih 8mj odprilike. i tamo pred oko 20.12 su mi se javili bili.

nov 2021.

isto sumnjam da posle toliko vremena mogu iata pravno da rade, mogu jedino na dramu da te la~u pa da poaaljea, mo~da vi ato ste u EU i imate ne ega da se plaaite, ne znam te zakone, u Srbiji sumnjam da ti bilo ata mogu.
Need 4 weedAMBASADOR

maj 2023.

Pozdrav Ima li tko iskustva sa led-grower.eu Na trustpilot veinom ok, tu i tamo neko ih popljuje
RAOZA.ZMAJ

maj 2023.

@Need 4 weed kloni se toga shopa!
Need 4 weedAMBASADOR

maj 2023.

Hvala puno Kako bi popljugao
Need 4 weedAMBASADOR

jun 2023.

Jel uo tko za ovaj shop, ili naru ivao https://www.saucegrowing.be

mar 2024.

Ovdje se je stvorila stigma oko shopa koji je za vrijeme pandemije,očito imao problema,a zadnjih godinu,dvije nisam čuo jedan loš komentar! Kolega fatone je isto tako napao voditelja odjela u Led techu,jer je bord(jedan bord naručen u tvornici)poslan za Češku. Poznajuči dotičnog,stavio je češku,jer nema Croatia,neko Kroatien. A Češka na Njemačkom je Tschechien....Ja mu dam mail od voditelja,da mu ubrza cijeli proces,s time da imam dosta kupovina kod njih,što je njima kap u moru i možemo biti sretni, što uopće daju na komad. Nikad nisam imao problema,a da mi se nisu javili isti sat,a ne dan. Znači,kolega je napao čovjeka koji mu se odmah javio na mail i zahtjevao brzu dostavu sa DHLom na njihov račun:lol: Čovjek je uzeo bord i driver(150€) i naručio u srijedu,očekivao paket u petak?? S time,da postoji vremenski rok,da paket stigne i mislim da je 15 radnih dana. Ali,on je svjetlo trebao odmah!!! Tako da sve ovo što je napisao, volio bi čuti i drugu stranu priče!

mar 2024.

Jbg za 2 dana ne moze ni meni stici koji sam relativno blizu shopa a kamo li nekome u inozemstvo. Za led tech nisam nikad cuo da je netko imao problema. Od mene 5/5 cijene, usluga, poklon, top.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se