VUTRA
ForumUzgajanjeOpremaStiropor BOX
LEGACY

Stiropor BOX

26 odgovora3,224 pregleda
maliISTRAŽIVAČ

feb 2010.

eto ljudi sinula mi ideja ploe od stiropora raznih debljina , odreeni br m2 , slo~imo , spojimo i eto box , lagan je prenosiv i bijeli (pitanje kako reflektira svijetlo) ato ka~ete jel bi valjalo ili sam ispao glup ja u probati (kuica za ljubimice , znai samo ~ene)

feb 2010.

inace se bavim unutarnjim interijerima.....plocu za stiropol uzmi za fasadnu neka ti bude min 3cm,ne reflektira ti svijetlo,ali zato dobro drzi toplinu i sta je dosta vazno ne propusta toplinu......
maliISTRAŽIVAČ

feb 2010.

znai u nutra folija i to je to
Z&NZMAJ

feb 2010.

Ovisi koja rasvjeta.Koliko si stru an s elektrikom? Mogui scenarij=PO}AR

feb 2010.

ma i mogunost pregrijavanja, pa stirpopr je izolator, on bi zadr~ao toplinu unutra, bilo bi uzasno toplo, jedino ako bi skombinirao neku super ventilaciju mozda bi i sljakalo..

feb 2010.

Ja san odradija ljetni grow u stiroporu,bilo je pakleno,oko 35 stupnjeva ali bi svejedno bilo sli noljeto je ljeto. Kontam da refleksija nije baa,sad je folija preko stiropora,mat strana,hot spotova nema i u globalu san zadovoljan. `ta se mene ti e,uzmi storopor debljine 5 cm,napravi boxi,oblo~i ne in i imaa prenosni box:) Nemoj da neato vru e dodiruje stiropor!

feb 2010.

stiropor za fasadu nije zapaljiv.......zato sam i reko da uzeme za fasadu.......
Z&NZMAJ

feb 2010.

Sve u svemu,fluo ili cfl u kobinaciji s kvalitetnim instalacijama,and youre good too go,ali za hps sam skepti an,iako je green vjerojatno tako radio. Green,ispravi me ako grijeaim! Mada nije zapaljiv,taj se stiropor,kao i svaki drugi,topi...ja nebi tako,al' tko voli nek izvoli. Po meni je bolje uzeti jedan od onih platnenih ormara,s nekim dobrim ljepilom iznutra zalijepit crno bijelu foliju i deri. Jbga,ima vrstu konstrukciju,sam po sebi je sklopiv i u osnovi,vrlo je sli an kupovnim grow boxovima. Ja osobno ostajem pri vstim konstrukcijama.Trenutno modificiram jedan stari hladnjak.Unutra ide hps 150w u custom ref-u,sve dokumentiram fotiem,pa u predstavit finalni proizvod. Tebi mali,kao i svima koji misle pokuaati neato sli no ~elim puno uspjeha i nadam se da sam ja samo previae paranoi an :hotpants: Hasta la vista amigos :wave:
NoTrippinAMBASADOR

feb 2010.

Nije mi stiropor ovaj obi ni dobar za box, a za taj fasadni neznam ,ako je tvri i netopi se mo~e pro.Napravia sam odavno malu kocku od stiropora 40X40X40 sa par atednih za male biljke i dobra je bila dok nije pala aaa i razbila 2 strane i skoro napravila sranje. Al najbolje ata sam dosad naaa je knauf.Da se lako pilat, kidat, bu~at, vidat, neloa je izolator, dovoljno vrst i ne prenosi vibracije pa se ne uju ventilatori toliko.Kad sam na aperplo u stavia wc ventilator cjeli box je po ea vibrirat i dobia sam zvu nu kutiju, e to se ne dogaa sa knaufom.Tako da za mene knauf al svako svoju kozu hvali:icon_lol:

maj 2010.

evo ja sam slozio box od stiropora 5-cm, nekih 4,5 kubna metra ima, visina je nekih 160, sirina je 100, duzina je 200, otprilike , unutra imam 2x 150W hps i do sada nisam imao problema , istina treba malo bolja ventilacija zbog temperature ali sam stiropor ko materijal za box je super. za manje boxove sigurno nebi preporucio stiropor zbog gore navedenog
TropicoLEGENDA

maj 2010.

I iMAS 2X150 W hPS na prostoru 2 m2???? Premalo!

maj 2010.

ma znam ali to sam uspio jedino iskombinirat abalesko tako da dok me bog ne pomogne morat e bit dovoljno ;)
Che*LEGENDA

maj 2010.

Nazalost nece... smanji box na 1m2 i moze proci... 2 m2 s tim svjetlom je dovoljno ako zelis uzgajati ruze :)

maj 2010.

da se samo snaem sa postavljanjem slika na forum pa cu ti pokazat ata raste pod 2x150hps ;) box je velik iz drugog razloga-temperature. poato nemam CT zamislio sam si da e trebati viae vremena da se zagrije vei prostor , zato i je 2 m2 a kad sredim neki CT onda idu ja e sijalice ;)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se