VUTRA
ForumUzgajanjeOpremaElektrokovina prigušnica
LEGACY

Elektrokovina prigušnica

18 odgovora2,530 pregleda

maj 2011.

evo fotka pa bi molio da netko tko se ku~i potvrdi, desni ulaz je za fazu, a lijevi za do propaljiva a ako sam dobro sku~io? poato nisu stavili pokraj svakog ulaza njegov broj :P namjerno je nova tema pa kad se odgovori da se mo~e brisati

maj 2011.

Ja mislim da je to za ~ivine sijalice koje ti ja li no nebi preporu io jer daju malo lumena

maj 2011.

krivo mislia jer nisi pro itao ili neznaa engleski, Ballast for high pressure sodium and metal halide lamps. nigdje se ne spominje mercury

maj 2011.

U pravu si, moja greska ,nisam dobro video,imam istu takvu ali za ~ivinu i skuplja mi praainu
SekachAMBASADOR

maj 2011.

Odmah ispod sheme ti je oznaceno da je lijevo 1, a desno 2...sto znaci da sa jedinice(lijevo) ides na propaljivac, a sa dvojke(desno) ides u uticnicu... =)
muhaISTRAŽIVAČ

maj 2011.

Samo povezi kao sto je na slici i neces imati problema. Ja imam istu kao tvoju prigusnicu i povezao sam kao sto je na slici. Radi bez problema.

maj 2011.

jel postoji uredjaj koji ce da prepozna fazu i nulu sa uticnice i onda samo fazu usmeri na prigusnicu? Kako se to zove na engleskom, trazim nesto, ali nikako da nabodem? ne zelim da razmisljam o orijentaciji utikaca :) i da li je u jednoj uticnici faza levo, a u drugoj desno itd. hvala.
rockerboyAMBASADOR

maj 2011.

imas probiratift, to ti je aerafciger sa lampicom unutra, gurnes u uticnicu i sa prstom na vrhu drake napravia kontakt, ako svetli onda je faza ako ne svetli onda je nula. uzivaj
NoTrippinAMBASADOR

maj 2011.

Po struci bi trebala faza bit ljevo , nula desno na auko uti nici (uzemljenje gori i doli), ali eto nije svima tako i ovo o emu rockerboy govori je ispitiva .
muhaISTRAŽIVAČ

maj 2011.

Mnogo ga komplikujes. Totalno je nebitno gde je faza, a gde nula. Ovo je naizmenicna struje, nije ovo jednosmerna struja pa da gledas gde +, a gde -. Ukoliko mi ne verujes, probaj da ukljucis nesto u struju i proveri da li radi, e kad si proveriji da li radi, sad onda iskljuci i okreni utikac da ono sto je bilo desno bude levo i videces da ce ponovo da radi.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se