VUTRA
ForumUzgajanjeOpremaSet Grow Box 250w
LEGACY

Set Grow Box 250w

42 odgovora5,962 pregleda
fsdrrENTUZIJASTA

jun 2016.

Pozdrav Vutrasi, htio bi uzeti ovaj grow box pa imam nekoliko pitanja... Uz box ide slijedeca oprema: [*]1 kom. Priguanica Green Power 250W [*]1 kom. Aluminijski reflektor Stucco ili Cool Tube 125mm [*]1 kom. Pirate Box 80X80X160cm Growbox [*]1 kom. Ventilator Vk100 [*]1 kom. Filter protiv mirisa Primaklima 100 [*]1 kom. }arulja Phytolite 250W Agro Extreme [*]1 mt. Aluminijska cijev za prozra ivanje 100mm E sad kad ste se upoznali sa opremom ovog boxa mozete li mi molim vas odgovoriti na pitanja.. [*]Koliko struje box potrosi za mjesec dana te koliki bi mi otprilike bio iznos racuna? [*]Dali je ovo sve sto mi treba od opreme za grow ili trebam uzeti jos nesto? Nadam se da netko ima nesto slicno ili pak isto, uzeo bi taj box a opet me strah da ne dodu preveliki racuni :(

jun 2016.

To je viae manje box za setup od 400w, mislim mo~e i sa 250w al je e biti bolji rezultat sa 400. Sa 250w setupom ra un ti vei mjese no za 110 kuna, sa 400w za 190 kuna.
fsdrrENTUZIJASTA

jun 2016.

Hvala puno, ma vjerujem da ide sa 400w i da bi bilo puno bolje ali eto planiram uzeti taj komplet u kojemu je 250w mislim da ce mi to biti sasvim u redu, a i 100 kn mjesecno za struju mi se cini sasvim okej. Naime planiram naruciti sve sto mi treba tokom cijelog growa od jednom, pa me zanima kolike velicine posude trebam uzeti i koliko biljaka u tom boxu pod tim svijetlom bi bilo idealno po tvojoj slobodnoj procjeni?

jun 2016.

Ja osobno nebih iaao sa viae od 2 biljke, ali mo~e se hendlati i 4 bez problema uz malo treninga. Uzmi posude od 12-15 litara, mo~ea i air potove za bolji rezultat. Imaa ih na njuakalu samo kucaj "air pot" pa budea vidio ;)
fsdrrENTUZIJASTA

jun 2016.

Oke znaci dvije biljke u box i dva air pota od 15L. Jel potrebno imati i onu mrezicu za biljke? Trebaju li se te biljke topirati?

jun 2016.

Topirati fotoperiodne da svakako, a sad za mre~icu i hoea li trenitrati i kako, ili neea to ovisi o tebi i o sorti koju budea izabrao.
fsdrrENTUZIJASTA

jun 2016.

Aha znaci topirati mogu i ne moram a ako sam dobro shvatio budem li topirao mrezica je dobro dosla. Imam jos nekoliko sjemenki White Widow x Big Bud Fem pa cu to ubaciti. Sto se gnojiva tice koje su tvoje preporuke kemijska ili bio?

jun 2016.

Rekoh topirat svakako, a mre~ica ti je druga metoda, tako da to mo~ea ali nemoraa. Od gnojiva imaa mineralna i organska. S obzirom da neea konjski drek unosit u box uzmi neki komplet gnojiva tipa hesi ili sli no. A mo~ea i sa plantelom dok se ne ispraksaa. Samo nemoj "grlom u jagode", pa da bude panika. Evo ti par tema koje e ti svakako biti od koristi: https://www.vutra.org/threads/amaterski-vodic-za-indoor-uzgoj.1365/ https://www.vutra.org/threads/vodi%C4%8C-kroz-unutra%C5%A0nji-uzgoj-prera%C4%91eno-2014.7897/ https://www.vutra.org/threads/treniranje-kanabisa-scrog-sog-fim-lst-hst-by-data-sid.6664/ To je uglavnom to :thumb:

jun 2016.

meni na 400w potroanja oko 250 kn mjese no,tendencija prema viae rijetko prema manje ;)
fsdrrENTUZIJASTA

jun 2016.

Hvala No Joke, vec sam citao ove vodice kroz indoor, a topiranje, vjerujem da cu probati Super Toping by Chill. A za gnojenje ovoga puta definitivno Plantella, neki Hesi Starter Kit za drugu turu uzeti i cao :ajnstajn: Ma hvala i tebi VenloNL na informaciji. Meni da bude od 150-200 kn mjesecno na 250w bit ce idealno :) Nego ti boxovi su odlicno opremljeni recite mi kakva je situacija s vlagom u takvim boxovima, jel potrebno imati ovlazivac zraka ili stavljati mokre krpe itd.?

jun 2016.

Uglavnom ispo etka bude niska (30%) ... kasnije kako biljke dobijaju lisnu masu bude ok,uz odgovarajuu ventilaciju. U po etku mo~ea malo podizati vlagu ru nicima i sl ... no to je neun ikovito ako ~elia npr 50% vlage.Pogotovo ako ide grow u ovo doba godine. Ovla~iva je dobra stvar ica...samo su skupi :)
fsdrrENTUZIJASTA

jun 2016.

Ajme da fakat je skroz niska vlaga, a i mislio sam lupit grow u ovo doba godine da testiram :) Nema druge nego pronaci neki ovlazivac za jeftinije pare :fuck: Edit: Da ti budem iskren i nije to toliko skupo, ovo je sasvim prihvatljiva cijena, a sad kvaliteta kakva je da je brijem da sluzi svrsi :p

jun 2016.

ovo su igra ke :D odi na stranicu od hempatije pa pogledaj malo cijene :) e ti su dobri ;)

jun 2016.

Da ato se ti e struje ato ven veli, ovisno je sve o re~imu, brojilo koje imaa i dali ti je svijetlo u jeftinom ili skupom re~imu, al eto okvirno ra unaj od 110 do 160 kuna mjese no za tih 250w. By the way supertoping by chill ti je namjenjen samo za autoflower sorte, tako da ako radia sa foto sortama onda koristi obi an toping.
fsdrrENTUZIJASTA

jun 2016.

Vjerujem da su igracke ali sluze svrsi! No Joke sto se struje tice tako nekako sam i mislio da ce biti, posto ide toplije vrijeme preko dana ce bit mrak a preko noci kad je malo hladnije cu palit svjetlo ujedno ce biti i jeftinija tarifa struje. Pa Chill mi je u jednoj temi sam napisao da koristim taj super toping bas za ovu sortu koju imam. Sta na kraju da radim? :whato::

jun 2016.

Koliko ja vidim to su fotoperiodne sorte, a ne autoflower ako ne grijeaim. Ako su fotoperiodne nikakav supertoping nego toping ili multi toping. Bit e da je chill sku~io da je rije o autoflower strainovima pa ti za to re e. Nitko neradi supertoping na fotoperiodnima, bar ja nisam vidio u nijednom dnevniku tak ata, i iskreno to mi nema nikakvog smisla.
fsdrrENTUZIJASTA

jun 2016.

Da da fotoperiodne su ne autoflower. Koji toping preporucas? Mislim da je Chill mislio na super toping iz tog razloga sto je tema bila midi pc grow box, vjerovatno zbog premalo mjesta. Ne znam sad jel ima kakvog smisla uopce, lupam kao otvoren prozor :D

jun 2016.

Nema smisla, lupaa ;) Topiraa glavni vrh nakon 2-3 kata, pa se igraa, mo~ea malo i sa strane, pa nove izraste, pa je malo nategnea, malo rastegnea i tak to. Igra ista, u vegetaciji se baa mo~ea izigrat kak te volja. Glavno je da glavni top skinea nakon nekog vremena a ostalo je sve na tebi.
Klinjo_85AMBASADOR

mar 2019.

Pozz, ekipa mislim uzeti ovaj set pa me zanima dali uzeti sa cool tube ili bez?
Mihaela7LEGENDA

mar 2019.

Obavezno sa, pogotovo za vrijeme koje nam dolazi (vise temperature)
Klinjo_85AMBASADOR

mar 2019.

A, recite mi dali dolazi taj tajmer za dan noc re~im sa setom ili moram kupiti posebno? Hvala Ja mislim ubaciti automate u box, ako se nevaram rezim svjetla ide 18/6, pa me zato zanima dali dolazi tajmer sa boxom.
NetkotamoLEGENDA

mar 2019.

Hempatia po slici. Vjerojatno ne dolazi. I di je problem to vec mos na kiosku kupit s cigaretama za 29 kn mehanicki. Da pace kupis odma dva, ak jedan krepa. Edit: blokira mi naziv sponzora, admin?

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se