Nije mi jasno zašto hoceš da tjeraš biljke u visinu, a neceš granate??? Biljka (kvalitet uzgoja itd itd) se ne gleda po visini, vec po urodu. Nije problem, možeš tu staviti da idu u visinu, (ako ti je prvi grow, poslušaj i uzmi za pocetak bezze sjeme (iz panja npr: i prepusti sudbini tj. sreci :) LOL) Mislim dobiceš biljku, nešto slicno što sam i ja imao (180cm visoka, ništa nije granata bila puno) i samo gornjih 60cm je bilo u cvijetu... Ako hoceš opet visoke praaavo, onda probaj:
1. Nemoj rezati (tako ceš imati jedno stablo)
2. Stavi je pod što više svijetla, i nek vegetira duže vrijeme. Sve dok je biljka na 18 i više sati ona ima da raste i raste, sve dok je ne staviš na 12 sati svijetlo i 12 mrak (12/12 rezim) onda ce ona poceti da cvjeta, u toku naravno cvjetanja ona ce narasti još nekih 30% najmanje....
Sto se tice rezanja, to jedino onda kasnije kad udje u vegetaciju, pa donje grane srezati tj. oblikovanje...
Sad opet što se tice sorte, probaj sa nekim sjemenom od vuve koja ti se svijedela, jer pretežno kod nas se uzgaja outdoor i za to je najbolja Sativa i njeni hibridi... uglavnom neceš fuliti 100%...
Samo za tako veliku biljku, moraceš odmah znati na pocetku da ce joj trebati 3-4 mjeseci samo vegetacije.
Na pocetku stavi ih na 23 sata svjetla, kasnije kad se razvije malo stavi na 20 i nek stoji tako...
Sad opet rasvjeta, možeš sa tom HPS-kom od pocetka do kraja "izvesti" biljku na kraj, ali ako si u mogucnosti nabaviti im nekki reflktor (jako jeftina varijanta, dodje i sijalica zajedno, halogeni) sa plavim spektrom boje 500W, koje mozeš dodati HPS-ki (samo dobro vodi racuna o temp, jer ovaj reflektor se grije gore od HPS-ke, što znaci neki bolji vent. za ventilaciju). Sa njim ce ti se biljke skroooooz drukcije ponašati, te bolje i brze razviti...
Kad dodje cvjetanje i rezim 12/12, reflektor ukineš i ostaviš samo HPS-ku 600W ima da uživaju. Sad o gnojivu necu pricati, madaa sa odgovarajucim isto može se dobiti to što ti želiš.