VUTRA
ForumUzgajanjeOpremaFluosol zarulje
LEGACY

Fluosol zarulje

14 odgovora1,757 pregleda

apr 2011.

Volframova spirala povezana u seriju sa ~iakom ograni ava struju, pa nije potrebna priguanica. Ove se ~arulje priklju uju direktno na mre~u, uz uvjet da napon mre~e odgovara nazivnom naponu ~arulje. Crvenkasta boja, koju zra i spirala, popravlja uz vrat boje ~arulje. }arulja daje svjetlo trenutno po priklju ku na mre~u. Sa ~ivotnim vijekom viaestruko du~im i svjetlosnom iskoristivoau 35 do 65% boljom, u odnosu na obi ne ~arulje sa ~arnom niti, "FLUOSOL" ~arulje idealne su za njihovu zamjenu u rasvjetnim sistemima. Cjelokupna investicija svedena je samo na zamjenu izvora svjetlosti. Trajnost: 10 000 sati snaga 500 w napon 220-230 v struja 2,40A svjetlosni tok 13000lm temperatura boje 4100K promjer 120mm du~ina292mm evo, nasao sam jedan oglas koji ovako izgleda :) ugl, za fazu cvjetanja sam mislio nabavit natrijevu zarulju, ali ova je izgleda mozda jednostavnija za upotrebu jer nema jos one dodatke kao natrijeva :D . e sad, ako netko ima iskustva s ovim zaruljama neka to podijeli s nama. Hvala :)

apr 2011.

Mozda je jednostavnija, ali 500W a 13000 lumena... x) Bolje kupi HPS 400 W ili 600 W i odradi jedan dobar uzgoj, ovo sto si ti gore naveo je bacanje para po meni... Al nek odg jos neko na ovo... Cak da uzmes za 120 evra komplet 600W hps i mh... ;) Pozzz Nature

apr 2011.

Sada imaa dual ballaste koji podr~avaju i HPS i MH tako da nema potrebe za fantaziranjem .
TarkiPOZNAVALAC

apr 2011.

Preloaa lampa.
Z&NZMAJ

apr 2011.

Ima dobru temperaturu boje,ali kao ato su ti gore napisali,500W i 13000lm je puno snage za vrlo malo svjetla :) Osim toga,temperatura boje mo~e biti dobra,ali spektar mo~da ima "vrh" u totalno pogreanom dijelu,kao ato je sluaj kod visokotla ne ~ivine ~arulje. Investicija u balast je jednokratna i viaestruko isplativa. Jedan balast mo~e viaestruko nad~ivjeti ~arulju,pa je tek pri prvoj kupovini potrebno izdvojiti viae novca,dok je odr~avanje daleko jeftinije,jer se mjenja samo ~arulja.Osim toga,kako ti je Haze rekao,jedan balast mo~ea koristit za obadvije vrste-Metal halogen (MH) i Natrijevu (HPS-high pressure sodium;HPS) ~arulju. Edit: Ovo je dijagram spektra ~arulje koju si ti naaao: Ovo je HPS spektar: Ovo je MH spektar:

apr 2011.

aham, hvala na misljenu, i ja sam tu negdje bio, hehe. nasao sam jos i Philipsovu HPS 150W 240V. kuzim da bi ta mogla biti okej za nekih kvadrat ipo prostora, samo sta sam i nju nasao u jednom oglasu gdje ne pise niti br lumena niti toplina :\

apr 2011.

150 w za 1,5 m kvadratnih... nikako... T.j premalo na tu kvadraturu ide 600 w :ohno: Mada mozes i sa 400 w (:

apr 2011.

:icon_lol: Bas si nerd !!

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se