VUTRA
ForumUzgajanjeOpremaDIY Kolekcija - Kockaste posude by Upitnik???
LEGACY

DIY Kolekcija - Kockaste posude by Upitnik???

16 odgovora3,095 pregleda
upitnik???LEGENDA

maj 2010.

Evo da i ja krenem sa DIY kolekcijom kako sam najavljivo ve... Kockaste posude koje su me mu ile radi prostora kao i veinu vas predpostavljam :ohno::ohno::ohno: Radi se o dimenzijama 15x15 airina minimalna a visina i ostale dimenzije airine kolike vam trebaju :lock::lock::lock: Materijali: Omoti DVD Slim poato su jeftiniji isprobano i dosta trajno.... Makaze,selotejp airoki ili trka ljepljiva bilo koja... Alu-Folija i Strech folija prozirna naravno.... Evo i slikica da bi bilo lakae; Strech folija prozirna--------Alu Folija 1:Kako sam reko 15x15 je najmanja airina koju u i pokazat a visina je klasi na od 20ak cm koliki je sam omot DVD-a s obzirom da sam ja iaao u dva reda omota preklapao . Zna i negdje oko 30do35cm visine Potrebo je imat 5 DVD omota ili ako ~elite napravit 2 posude onda 10 omota !!! 2:Zaljepimo 2 omota jedan za drugog sa ljepljivom trakom 3:`karama izre~emo 3 omota na potrebnu mjeru 4:Uglavit na dno kako bi dobili kvadrat i ve laganu vrstinu posude i njenog oblika Rupa koja je tvorni ki na omotu je Ok za izbacit viaak vode koja je u zemlji... 5;Nakon zatvaranj dna posude i joa jednog ljepljenja cjele posude kako bi je u vrstili.. Napomena: Rupe na dnu obavezno ostaviti otvorene. Svak e na svoj na in obljepi posudu trakom i osjetit koliko je vrta na svi spojevima. Ja sam to obmotavo spiralno od vrha prema dnu... Sad ide omotavanje Alu folijom radi viae razloga... Refleksija ako ima smisla u Box da bude od posuda i kako bi bili sigurni da nee svjetlost do korjena. Mo~e i viae krugova Alu Folije. 6;Viaak zavrnuti po krajevima i prema unutar posude 7:Nakon svega obmotat Strech Folijom sa kojom prilikom omotavanja istovremeno zate~emo i dodatno u vraujemo posudu... Napomena: Po svom osje aju ete vidit jeli potrebno omotati 3-4 ili viae puta Strech Folijom. Evo primjera kakva je posuda na kraju ispala Mada i vee puno biljke rastu u njima kod 2 Growa Ovakvu posudu od istog borja omota DVD-a mo~e se napravit Istim principom Zna i visina je 20cm a a 15x25cm Kombinirat se mo~e sa dosta mjera visine i airine ali to ovisi kolike trebaju da budu. Mislim da sve do nekih 6-8 Litara je Ok i trpljivo sad preko tog bi trebalo probati mo~da sa malim inovacijama... Najbitnije na kraju je to ato koata jedna ovakva posuda 10ak Kuna ako ne i manje..Alu i Strec Folije mislim da svak ima u svojoj kui a ako ne onda njih 2 zajedno koataju 20 Kuna a mo~e se napravit 20 posuda. Mo~ea kupovat koliko ti treba i nemoraa prekopat pola grada da bi to kupio. I svakom je dostupan materijal za izradu u nekom smislu joa bolje jer znam kakve sam ja muke mu io... Izrada traje samo 10 Minuta :crash::crash::crash: :icon_question::icon_question::icon_question:
meduLLaISTRAŽIVAČ

maj 2010.

Jel ima nekakvih posebnih prednosti i razlika naspram kupljenim posudama osim u cijeni? Inace sve pohvale za kreativnost i trud :)
upitnik???LEGENDA

maj 2010.

Brale na tvom mjestu bi pro itao malo slova izmeu slika sve ti piae !!!!!!!!!!!!!
He-ManLEGENDA

maj 2010.

A ako napravis od onih manjih slim kutija to ti je onda dovoljno za start cini mi se, a kasnije presadjivanje odradis s 0 stresa jer samo rastavis kutiju :)
upitnik???LEGENDA

maj 2010.

He brale pokuaaj napravit jednu kako sam ja napravio niata te nekoata... Sumnjam da nemaa sve u kui od potrebnog.. I kad je napravia onda vidi ata se ini... Ja ve 2 Growa imam iste pa i 3 ide u njih naravno........
pc.growerENTUZIJASTA

nov 2010.

evo oprostite ata obnavljan stariju temu , al samo ou re da san napravio neata sli no ka upitnik upitni e fala ti - pre dobra stvar , moje je samo dosta vee (dimenzije su 25x25x15..... 15 je visina) jel ko zna koliko bi odprilike imala posuda ta litara: moram samo joa dosta oblipit ljepljivon trakon- nestalo mi je (moran kupit) i folijon plan je da na po etku posudu podjelin (stavin pregrade) na 2 ili 4 djela pa kad bude selekcija zbog spola ostavit 2 ili jednu nek raste u tome
joza beracISTRAŽIVAČ

nov 2010.

0,25x0,25x0,15 = 0,009375m3 ili ako se ne varam 9,3L
swizzzENTUZIJASTA

mar 2013.

meni je ova "tema " odlicna ... ima li igdje na forumu (ja sam nova pa ne znam sve kutke) kako slozit cijeli box step by step ili od ormara ili neke gajbe ,kutije..... mene kao zensku osobu muci strop i lapme .....htjela bi da to sve lici na nesto ,da mi kalblovi ne vise,da se nista ne zapali i da me struja ne ubije ...------samo to !!! hahhahahah skoromna sam nema se sta rec jel da ? (linokve mozete u box slat i HVALA) ovo cu svakako isprobat jer tih kutija imam na bacanje ,al doslovno. hvala bogu pa ih nisam bacila koda sam znala da ce mi trebat jednog dana :D
s0vaAMBASADOR

mar 2013.

@swizzz https://www.vutra.org/topic/994-boks-za-gajenje-tehnicke-osobine-i-kako-ga-napraviti/ i prelistaj ovde https://www.vutra.org/forum/56-projektiranje-prostora-za-uzgoj/

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se